Inversion

Inversion
Previewbuild gespeeld op Xbox 360.

Spelen met wapens in een shooter is altijd leuk. Spelen met wapens en de zwaartekracht in een shooter is nog leuker. Inversion heeft beide in overvloed en FOK!games ging er mee aan de slag.

In Inversion draait alles om een aarde die onverwacht aangevallen wordt door een groep mannen met grote geweren en kwade bedoelingen. Deze mannen lijken uit het niets te komen en beginnen van alles kapot te schieten waaronder een hoop onschuldige mensen. Jij als nietsvermoedende agent komt in aanraking met deze mannen als ze voor het eerst tevoorschijn komen en vanaf dat punt heeft de stront de ventilator bereikt.

Als een echte agent vecht je terug maar dit blijkt niet zo makkelijk te zijn omdat de vijand in de meerderheid is en ook nog eens de zwaartekracht kan manipuleren. Gelukkig kun ook jij snel met de zwaartekracht spelen en zul je je vijanden alle kanten op doen laten zweven en neer laten komen.

Inversion

De zwaartekracht kun je op twee manieren beïnvloeden voor zover we er mee hebben kunnen spelen. Je kunt zwaartekracht verminderen waardoor objecten gaan zweven of je kunt de zwaartekracht verhogen waardoor dingen naar de aarde worden toe getrokken. Doe dit in combinatie met een arsenaal aan wapens en je kunt leuke situaties verwachten. Hoewel de kogels van je wapens kunnen opraken zul je zwaartekracht altijd kunnen blijven manipuleren. Ook dit kost energie maar deze komt ook langzaam, tot beperkte mate, weer terug.

In vuurgevechten zie je vaak dat beide kanten zich achter iets verschuilen en er geschoten wordt totdat één van de twee partijen dood is. In Inversion gebeurt dit ook, maar je kunt er snel een andere draai aan geven. Op het moment dat jij verscholen zit en aanvalt door de zwaartekracht te verminderen, kunnen de vijanden achter een muurtje gaan zweven. Omdat ze eventjes geen clue hebben van wat er gebeurd kun je snel korte metten met ze maken door ze neer te schieten. Mocht je echt plezier willen hebben laat dan je vijanden eerst zweven om daarna de zwaartekracht weer te verhogen. Of laat ze zweven en trek ze naar je toe met behulp van zwaartekrachtmanipulatie en duw ze daarna met hoge kracht ver de lucht in.

Inversion

De manieren waarop je met je vijanden en de omgeving omgaat hangt helemaal van jou af. We liepen bijvoorbeeld in een grot en als je daar dus de zwaartekracht vermindert gaan er allemaal stenen zweven. Deze stenen kun je dus ook naar je vijanden toe schieten, dat scheelt je kogels. Dat omgevingen een rol spelen zagen we ook in een ander stuk van een flatgebouw. Als je door iemands woning heen wandelt wordt opeens een muurtje kapotgetrapt en word je aangevallen. Schuilen achter een gipswandje zit er niet in want daar is in enkele seconden niets meer van over. Er kan veel kapotgemaakt worden in dit spel en dat kan voor- en nadelen hebben.

De game heeft goed gekeken naar hoe Gears of War in elkaar steekt qua controls, dekking zoeken en de wapens. Ik heb zelf een aantal jaar terug alleen het eerste deel gespeeld in de Gears-serie maar dit leek er erg op. Dit is op zich niet erg want de controls zullen er voor velen dan direct inzitten, maar je mist hierdoor wel eventjes net die eigen stempel op bepaalde dingen.

Inversion

Het verhaal is in het spel zeer prominent aanwezig. Beetje bij beetje wordt er uitgelegd wat er aan de hand is, maar je wordt vaak in het diepe gegooid. Je krijgt soms weinig uitleg over wat je moet doen maar dat krijgen de personages uit het spel ook niet. Zo moesten we in het spel het opnemen tegen een robot die haast onverslaanbaar leek te zijn. Met veel geluk zijn we er langs gekomen maar bij navraag bleek dat er een bepaalde tactiek achter schuilt om de robot te verslaan. De game laat deze tactiek nauwelijks doorschemeren dus je bent echt zelf bezig met dingen proberen en aan te passen naar wat je moet doen.

In de versie die we speelden zaten nog wel wat enkele zichtbare bugs. Als het goed is worden en zijn deze de komende tijd opgelost en zullen ze de game grafisch nog wat oppoetsen oppoetsen. Inversion komt 30 maart uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows.