Nintendo maakt weer winst

Nintendo heeft de kwartaalcijfers van het financiele derde kwartaal bekendgemaakt. Dat kwartaal is de Nintendo 3DS meer dan 5 miljoen verkocht, waarbij er bijna 30 miljoen spellen zijn verkocht. De Wii U is 2 miljoen keer verkocht en daarbij zijn 11 miljoen games verkocht.

In totaal zijn er 50 miljoen 3DS'en verkocht met daarbij bijna 216 miljoen games. De Wii U kruipt langzaam naar de 10 miljoen units, en daarvoor zijn bijna 53 miljoen games verkocht. De belangrijkste release van de kerst, Smash Bros., is voor 3DS en Wii U 10 miljoen keer verkocht. De nieuwe Amiibo-poppetjes zijn 5,7 miljoen keer over de toonbank gegaan.

De baas van Nintendo, Iwata, kon de pers en aandeelhouders nog vertellen dat de Wii U nog niet afgeschreven is en dat er nog aan onaangekondigde games wordt gewerkt. De aandeelhouders waren blijkbaar niet tevreden met een nettowinst van 384 miljoen dollar, want de aandelen doken een krappe tien procent naar beneden. Dit komt omdat de verkopen tegenvielen: Nintendo had verwacht in 2014 meer 3DS-handhelds te verkopen, 12 miljoen in plaats van 9 miljoen, en de verwachte omzet was uiteindelijk maar de helft.

Cijfers