FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 22 juli 2011

Heinze bijna rond met AS Roma

Gabriel Heinze verwacht dat zijn transfer naar AS Roma deze week wordt afgerond. De Argentijn gaf eerder al aan dat hij het liefst naar Italië zou vertrekken. Ook clubs uit Spanje en Duitsland hadden interesse in de verdediger.

Omdat zijn contract bij Olympique Marseille afliep vertrekt Heinze transfervrij. Bij Roma zal Heinze een contract tekenen voor één jaar met de optie voor nog een jaar. Met de komst van de 33-jarige linksback haalt AS Roma een ervaren speler binnen. De Argentijn was actief bij diverse grote clubs zoals Manchester United, Real Madrid en Olympique Marseille.

Obama schrapt 'don't ask, don't tell'

President Barack Obama heeft vrijdag formeel een streep gehaald door het 'don't ask, don't tell'-beleid dat homoseksuele Amerikaanse militairen verbood om openlijk voor hun geaardheid uit te komen.

De president nam de stap na een bespreking met minister van defensie Leon Panetta en het hoofd van de strijdkrachten, admiraal Mike Mullen.

Het beleid was zeventien jaar van kracht. Volgens een in december aangenomen wet wordt het beleid over zestig dagen ingetrokken. Met het besluit vervult Obama een belofte uit zijn verkiezingscampagne in 2008.

[Tour] Voeckler niet blij met Nederlandse bocht

Thomas Voeckler is niet blij met de Nederlanders die vandaag in de negentiende etappe van de Tour de France op l'Alpe d'Huez stonden. De voormalig klassementsleider werd in de Nederlandse bocht in zijn gele trui uitgejoeld en haalde onderweg dan ook uit naar de supporters.

"Ze joelden me uit. Ik weet wel waarom: ze waren boos omdat ik eerder in de Tour niet op Johnny Hoogerland heb gewacht, toen die van de weg werd gereden. Dat zouden de meesten niet doen. De fans in de wielersport zijn meestal sportief. Deze echter niet," zei Voeckler.

De Fransman had toch al niet zijn dag, want op de eerste berg van de dag moest hij lossen bij een aanval van Alberto Contador en Andy Schleck. Vervolgens brak hij op de flanken van de Galibier na lang in zijn eentje tussen de kopgroep en het peloton gehangen te hebben. Hij kwam nog wel terug in de afdaling, maar op l'Alpe d'Huez moest de Fransman definitief afscheid nemen van het geel. Hij had over het rijden op de Galibier nog wel opmerkingen over de motoren van de Franse televisie en het helpen van Contador. "Ik weet niet of ik het niveau had om Contador te volgen, maar hij heeft dat niet nodig."

Trailer Haywire

Relativity Media had vandaag een mooi programma opgesteld voor de bezoekers van de Comic-Con in San Diego. Naast een aantal stills uit de nog ongetitelde Snow White film, Immortals, The Raven en Shark Night 3D, werd er ook een trailer gepresenteerd van de nieuwe film van Steven Soderbergh.

In Haywire draait het om een Black Ops agente die op wraak zint nadat ze wordt verraden tijdens een missie. De agente zal worden gespeeld door martial arts vechter Gina Carano. Naast Carano zien we een ijzersterke cast met onder meer Ewan McGregor, Michael Douglas, Antonio Banderas en Bill Paxton.

Haywire draait vanaf 26 januari 2012 in de Nederlandse bioscopen.


De trailer voor Haywire

Bolt wint bij rentree

Usain Bolt heeft bij zijn terugkeer op de atletiekbaan meteen gewonnen. De van een blessure herstelde Jamaicaan zegevierde op de 100 meter bij de Diamond League in Monaco in 9,88 seconden. Nesta Carter werd tweede in 9,90 seconden, voor Michael Rogers die naar 9,96 seconden snelde.

Voor Bolt was het de eerste 100 meter in twee maanden tijd. Churandy Martina eindigde met 10,25 seconden in de achterhoede. "Maar ik heb nog even tijd om aan te werken," zei Bolt over zijn race. Zijn Jamaicaanse landgenoot Asafa Powell liep dit jaar al 9.78 seconden, maar hij ontbrak in het Prinsdom.

Korea's willen nucleaire gesprekken hervatten

Noord- en Zuid-Korea zijn overeengekomen weer om de tafel te gaan zitten om te praten over nucleaire ontwapening. Na meer dan een jaar van confrontatie en toenemende dreigementen noemen diplomaten het akkoord een doorbraak.

Toponderhandelaars van beide landen spraken vrijdag van een constructieve sfeer tijdens de gesprekken. Het was de eerste bijeenkomst sinds 2008, toen internationale onderhandelingen over beëindiging van het Noord-Koreaanse nucleaire wapenprogramma spaak liepen nadat het land een langeafstandsraket had gelanceerd.

Mogelijk betekent het akkoord een langverwachte ommezwaai, waar vooral Amerikaanse en Aziatische diplomaten op uit zijn sinds Seoul de schuld van twee aanvallen, waarbij vorig jaar vijftig Zuid-Koreanen omkwamen, bij Pyongyang legde.

Sinds de laatste gespreksronde heeft Noord-Korea een tweede nucleaire test uitgevoerd en daarnaast een uraniumverrijkingsinstallatie onthuld, waarmee het land op een andere manier atoombommen kan produceren.

In recente dreigementen van Noord-Korea in de richting van de conservatieve regering van de zuiderburen beloofde het communistische land terug te slaan vanwege afbeeldingen van Noord-Koreaanse leiders die Zuid-Koreaanse militairen gebruiken bij schietoefeningen. De schietschijven met afbeeldingen van de Kim-'dynastie' werden overigens vorige maand ongewenst verklaard door Zuid-Korea.

Desondanks heeft Noord-Korea aangegeven wel weer te willen terug keren naar het zeslandenoverleg - met naast Zuid-Korea de Verenigde Staten, Rusland, Japan en China - dat in het verleden het pad effende voor voedselhulp aan het arme land. Zuid-Korea wilde eerst excuses voor de aanvallen voordat het weer wil praten.

"We zijn overeengekomen ons in te spannen om het zeslandenoverleg snel te hervatten", zei Ri Yong Ho van Noord-Korea in Indonesië tijdens een Asean-bijeenkomst. Zijn Zuid-Koreaanse tegenhanger, Wi Sung-lac beaamde dat en sprak van een 'nuttig' gesprek.

De Europese Unie gaf vorige maand aan voor tien miljoen euro aan voedselhulp naar Noord-Korea te sturen. Het land kampt met een dramatisch mislukte oogst en mede als gevolg daarvan met een ernstig voedseltekort. De voedselhulp is bedoeld om de levens te redden van minstens 650 duizend mensen.


Korea's willen nucleaire gesprekken hervatten (Foto: Novum)

Systeemeisen Star Wars: The Old Republic bekend

Er zijn veel gamers die niet kunnen wachten op Star Wars: The Old Republic. Zij hopen natuurlijk ook dat hun computer de game daadwerkelijk aankan wanneer die uitkomt. Nu kun je dat even checken; BioWare heeft de systeemvereisten inmiddels namelijk vermeld op de pre-order-pagina voor de MMORPG.

De vereisten zien er als volgt uit:

  • OS Windows XP, Vista/7
  • AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ of beter
  • Intel Core 2 Duo Processor 2.0GHz of beter
  • Windows XP: 1.5GB RAM
  • Windows Vista en Windows 7: 2GB RAM
  • PCs met een ingebouwde grafische chip-set, 2GB RAM aanbevolen
  • ATI X1800 of beter (minimum van 256MB on-board RAM en Shader 3.0 of betere ondersteuning)
  • nVidia 7800 of beter (minimum van 256MB on-board RAM en Shader 3.0 of betere ondersteuning)
  • Intel 4100 Integrated Graphics of beter (minimum van 256MB on-board RAM en Shader 3.0 of betere ondersteuning)
  • 8x of beter DVD-ROM
Star Wars: The Old Republic komt dit jaar nog uit op pc.

Alonso wil dat Ferrari meer risico's gaat nemen

Fernando Alonso vindt dat het Formule 1-team van Ferrari in dit seizoen eindelijk op de goede weg is. De Spanjaard kan weer meestrijden om de bovenste plaatsen en mogelijk om de wereldtitel, maar weet dat hiervoor risico's moeten worden genomen. Hiervoor roept hij zijn team op om hem in deze filosofie te steunen.

"Dit betekent een agressievere benadering van de strategie en niet terughoudend reageren op de strategieën van anderen," zei Alonso die de afgelopen race in Groot-Brittannië won en vandaag in Duitsland op de Nürburgring liet zien er wederom bij te zitten. "Het betekent dat we moeten kijken naar het gebruik van nieuwe banden in Q1 en Q2. In Q1 moeten we misschien een setje banden sparen om in Q3 pole position te pakken."

"Om Vettel te verslaan in het kampioenschap moet een aantal dingen samenvallen. Het is niet alleen Ferrari of ik die Vettel kunnen verslaan. We hebben de best mogelijke combinatie van resultaten nodig. We hebben een zeer sterke McLaren-auto nodig die punten afpakt van Red Bull. We moeten zes of zeven teamgenoten hebben in de strijd tegen Vettel en dat is moeilijk te realiseren."

FBI wil Jude Law spreken over afluisterschandaal

Jude Law zal zijn verhaal over het afluisterschandaal bij News of the World ook in de Verenigde Staten moeten doen. De FBI wil de acteur ondervragen over zijn ervaringen met de Britse schandaalkrant, schrijft entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Law zegt één van de slachtoffers van het inmiddels opgeheven tabloid te zijn. De acteur beweert dat zijn telefoon werd gehackt terwijl hij in New York was, blijkt uit de zaak die Law tegen de krant heeft aangespannen. De FBI onderzoekt het verhaal van Law. Als het waar blijkt te zijn kan het bedrijf van eigenaar Rupert Murdoch ook in de Verenigde Staten worden aangeklaagd.

De FBI onderzoekt het afluisterschandaal al, omdat geruchten gaan dat News of the World heeft geprobeerd telefoons van slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 te hacken. Het afluisterschandaal betekende het einde van de krant. Duizenden bekende en onbekende Britten bleken te zijn afgeluisterd door de schandaalkrant.

Jessica Alba nog niet klaar voor baby

Jessica Alba is nog niet klaar voor haar tweede kindje. De 30-jarige actrice is in augustus uitgerekend, maar de babykamer is voorlopig nog niet af.

"De babykamer is nog helemaal niet klaar", vertelt de actrice aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. "In het begin zal de baby bij mij in de kamer slapen, dus de babykamer is nog niet echt nodig."

Ondanks dat Alba ieder moment kan bevallen, maakt ze zich niet druk. "We zijn ons huis aan het verbouwen en dat gaat nog wel een paar maanden duren. Ik doe lekker rustig aan." Alba is sinds 2008 getrouwd met Cash Warren. Samen hebben zij al een dochter van 3 jaar.


Jessica Alba als Nancy Callahan in Sin City

Nederlandse banken verwelkomen Grieks steunpakket

ING Groep en Rabobank Group, de banken in Nederland met een aanzienlijke blootstelling aan Griekse staatsobligaties, verwelkomen vrijdag het nieuwe reddingspakket voor het Zuid-Europese land. Ze zeggen eerst alle mogelijkheden te willen onderzoeken voordat ze een beslissing nemen over hoe ze gaan bijdragen.

ING onderzoekt nog wat de bijdrage aan het EU-plan voor Griekenland gaat kosten, maar chief executive Jan Hommen is positief over de uitkomst.

"Ik ben blij dat er een deal ligt", zegt Hommen in een televisie-interview met de NOS in reactie op het donderdagavond bekendgemaakte akkoord van de Europese Unie.

Hommen benadrukt dat het concern met de bijdrage niet louter eigenbelang dient. "Het is belangrijk voor Nederland", zegt hij, om te vervolgen: "Ik denk dat de hele wereld er beter van wordt."

Voor ING is vooral van belang dat de financiële markten weer goed gaan functioneren, aldus Hommen. De kosten voor de bank kan hij nog niet inschatten. "We hebben als banken gezegd een bedrag van EUR50 miljard", wijst Hommen. ING heeft EUR1,4 miljard aan Grieks schuldpapier, bevestigt hij.

De bank kan op verschillende manieren bijdragen aan het EU-plan. "We moeten nog kijken welk van de vier opties we gaan kiezen", aldus de CEO, die erop wijst dat de uiteindelijke kosten daarvan afhangen. "Dat moeten we nog een keer gaan uitzoeken."

Rabobank, met een blootstelling van EUR200 miljoen, moet de technische details van het reddingsplan nog bekijken, laat een woordvoerder weten. "Er is nog steeds wat onduidelijkheid en we zullen zien wat de minst slechte optie voor ons is. Maar we zijn al blij dat een bankenbelasting geen onderdeel van de overeenkomst vormt."


Nederlandse banken verwelkomen Grieks steunpakket (Foto: Novum)

Reacties aanslagen Noorwegen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag zijn medeleven betuigd met het Noorse volk. Hij zei dat de aanslagen in en bij Oslo een herinnering zijn dat de hele wereld er belang bij heeft terreurdaden te stoppen. Obama beloofde de Noorse autoriteiten Amerikaanse hulp bij het onderzoek.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken veroordeelde de 'verachtelijke gewelddaden'.

NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen sprak van een 'afschuwelijke' daad en zei dat de NAVO solidair blijft met Noorwegen. "De NAVO-land zijn één in de strijd tegen deze gewelddaden".

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie toonde zich uiterst geschokt. "Een aanslag van deze omvang is niet iets wat je zou verwachten in Noorwegen, dat vermaard is om zijn vrede in eigen land en zijn vredesinspanningen in het buitenland", zei Barroso.

Noorwegen behoort tot de NAVO, maar is geen lid van de Europese Unie.


Reacties aanslagen Noorwegen (Foto: Novum)

'Eco-anarchisten' veroordeeld in Zwitserland

Drie milieuactivisten met banden met Europese anarchistische groepen zijn vrijdag in Zwitserland schuldig bevonden aan het beramen van een bomaanslag op een bijna voltooid nanotech-onderzoekscentrum van IBM.

Een Italiaans stel en een bevriende Zwitser kregen gevangenisstraffen van drie jaar en vier maanden en drie jaar acht maanden opgelegd. De 464 dagen die zij al vastzitten worden van de straf afgetrokken.

De Italianen Costantino en Silvia Ragusa en de in Italië woonachtige Zwitser Luca Bernasconi werden in april 2010 aangehouden terwijl ze in de auto op weg waren naar hun doelwit, even buiten Zürich. Volgens openbare aanklager Hansjörg Stadler hebben de drie banden met het radicale Earth Liberation Front en het Animal Liberation Front.

In maart van dit jaar werd hun vrijlating geëist in een bombrief die naar een kantoor van de Zwitserse kernenergie-industrie was gestuurd. Twee mensen raakten gewond bij de explosie, waarvoor de verantwoordelijkheid volgens de Zwitserse justitie werd opgeëist door de Informele Anarchistische Federatie, in het Italiaans afgekort met FAI.


'Eco-anarchisten' veroordeeld in Zwitserland (Foto: Novum)

Ook Van der Vaart bij afscheid Van der Sar

Rafael van der Vaart doet op woensdag 3 augustus ook mee in de afscheidswedstrijd van Edwin van der Sar. Dat maakte SportPromotion, het managementbureau van de doelman, vandaag bekend.

Van der Vaart speelt mee in het door Van der Sar samengestelde 'sterrenteam'. Ook Finidi George en Nwankwo Kanu hebben hun komst toegezegd. De Nigerianen doen mee in het team waar Ajax in 1995 de Champions League mee won.

Eerder gaven spelers als Patrick Kluivert, Marc Overmars, Frank Rijkaard, Danny Blind en Ronald en Frank de Boer al aan mee te spelen.

Ook Van der Vaart bij afscheid Van der Sar
Ook Van der Vaart bij afscheid Van der Sar (Foto: ANP)

Toekomst Argentijnse bondscoach onzeker

Sergio Batista is mogelijk aan zijn laatste dagen als bondscoach van Argentinië bezig. Zijn toekomst wordt maandag door de Argentijnse bond besproken. Batista werd met Argentinië al in de kwartfinale van de Copa America uitgeschakeld. Als gastland was Argentinië een van de favorieten voor de eindzege.

De twijfel over de toekomst van Batista werd gezaaid door German Lerche. De topfunctionaris van de Argentijnse bond zei in een interview dat de Copa America een 'sportieve mislukking' was. Lerche, die ook voorzitter is van voetbalclub Colon, liet weten dat een vergadering op maandag zou draaien om 'het aanblijven, of niet' van de bondscoach.


Toekomst Argentijnse bondscoach onzeker (Foto: Novum)

Meer nieuwe snowboarders in SSX

Op de Facebook-pagina van EA SPORTS SSX zijn weer twee nieuwe personage onthuld. De eerste is Alex Moreau. Ze komt uit het gebied rond de Mont Blanc in Frankrijk en wordt daarom de "Chamonix Assassin" genoemd. De andere snowboarder is Ty Thorsen en is afkomstig uit Tromso, Noorwegen. Ty is vroeg begonnen met snowboarden in en rond het afgelegen dorp en ontwikkelt dan ook al haast heel zijn leven zijn vaardigheden. Het is de eerste keer dat Moreau en Thorsen in de SSX-reeks voorkomen. EA Sports laat via de pagina ook weten dat ze nog steeds niet klaar zijn met het bekendmaken van nieuwe figuren.

SSX: de Franse Alex Moreau

SSX komt in januari 2012 naar de Xbox 360 en PS3.

[Tour] Andy Schleck voelde zich niet goed

Andy Schleck veroverde vandaag de gele trui in de Tour de France. Schleck slaagde er echter in de negentiende etappe niet in om tijdwinst te boeken op erkend tijdrijder Cadel Evans.

"Ik voelde me niet zo lekker op de laatste klim. Het was 'vechten' tegen Cadel Evans. Ik had veel energie verloren op de eerste klim, toen ik Alberto Contador nog kon volgen. Daarna moest ik hem laten gaan. Zaterdag wordt allesbeslissend,” aldus de jongste van de broers Schleck.

Transfer Stekelenburg nog niet rond

De transfer van Maarten Stekelenburg van Ajax naar AS Roma is nog altijd niet rond. De Italianen willen vooralsnog niet voldoen aan de voorwaarden die Ajax gesteld heeft.

De Romeinen hadden aanvankelijk een bod gedaan van vijf miljoen euro, maar dat is voor de Amsterdammers te weinig. De 30-voudige kampioen is in afwachting van een beduidend hoger bod. "Ik ben nog nooit zo dichtbij een transfer geweest", zei de aanvoerder van Ajax na de ochtendtraining. "Maar de transfer kan ook afketsen."

Zaakwaarnemer Ron Jansen verklaarde gisteren nog dat er vandaag duidelijkheid zou komen, maar moest daar op terug komen.  "AS Roma weet wat de eisen van Ajax zijn. Ze moeten nu bepalen of ze daar aan willen voldoen. Laten we maar even afwachten."

FNV boos over massaontslag thuiszorg Breda

Abvakabo FNV is verbijsterd over de gang van zaken in de thuiszorg in Breda. Volgens de vakbond staan 1060 banen op de tocht, omdat de gemeente heeft gekozen voor een 'drastische' aanbesteding.

De huidige thuiszorgaanbieders waren volgens de bond bereid om drie miljoen euro te bezuinigen, maar de gemeente koos toch voor een Europese aanbesteding. "Er voltrekt zich een drama in de thuiszorg, zowel voor werknemers als voor cliënten." De gesprekken met de huidige en nieuwe zorgaanbieders over de overgang naar de nieuwe situatie moet nog plaatsvinden, laat de gemeente weten.

Het aantal thuiszorgaanbieders wordt per 1 januari teruggebracht van zeventien naar vijf. Het gaat om Thuiszorg In Holland, Surplus Zorg, T-zorg, Thuiszorg VDA en Actief Huiszorg, waarvan de laatste twee nieuw zijn in Breda. De gemeente denkt de zorg met deze organisaties met behoud van kwaliteit goedkoper en efficiënter te organiseren. Van de 4700 klanten kunnen er ongeveer vierhonderd bij hun huidige zorgaanbieder blijven.

Abvakabo FNV stelt dat de thuiszorg 'tegen afbraaktarieven' wordt verdeeld over de vijf goedkoopste aanbieders, waardoor 1060 werknemers op straat komen te staan. De werknemers die wel kunnen worden overgenomen, krijgen minder salaris en slechtere arbeidsvoorwaarden, stelt bondsbestuurder Marlieze Warnaar. "Het is niet te begrijpen dat de gemeente bewust voor deze puinhoop kiest."

De vakbond organiseert bijeenkomsten voor de thuiszorgmedewerkers en roept ze op in actie te komen. De thuiszorgmedewerkers van de Viva Zorggroep in de regio Haarlem hebben hun steun volgens Abvakabo al uitgesproken. Zij voeren al maanden actie tegen de 'afbraak' van de thuiszorg in hun regio.

NAC nog niet uit financiŰle zorgen

NAC Breda is nog niet helemaal uit de financiële zorgen, zo bleek vandaag uit de woorden van algemeen directeur Ed Busselaar. De Brabanders moeten voor het einde van komend seizoen 342.000 euro hebben om aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Volgens Busselaar hoeft NAC dit bedrag nog niet op korte termijn bij elkaar te hebben. "Het heeft te maken met verschuivingen van liquiditeiten. Het budget voor komend seizoen is rond, anders zouden we ook geen licentie krijgen van de KNVB. Het bedrag moeten we aan het einde van het seizoen hebben."

Bedrag voor droogte Afrika blijft oplopen

Op giro 555 is inmiddels 8 miljoen euro binnen voor slachtoffers in oostelijk Afrika, mede dankzij een inzamelingsactie op vrijdag van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) en Radio 2 op Schiphol. Dat heeft de SHO vrijdagavond laten weten. Vrijdagochtend stond de teller nog op ongeveer 7 miljoen. Eerder in de week was er 5 miljoen binnen.

De hulporganisaties openden op 11 juli het speciale gironummer 555. Vrij snel daarna zijn op verschillende plekken in het land acties gehouden om geld in te zamelen voor slachtoffers in oostelijk Afrika. Vrijdag hield de SHO in samenwerking met Radio 2 een inzamelingsactie onder reizigers op Schiphol. De luchthaven, die vrijdag zijn drukste dag van het jaar beleefde, verwelkomde 171.000 reizigers.

De Verenigde Naties riepen onlangs de noodsituatie in twee zuidelijke regio's in Somalië formeel uit tot hongersnood. Het gebeurt hoogst zelden dat de VN het beladen woord hongersnood gebruiken om een situatie te beschrijven.

De Hoorn van Afrika is getroffen door de ergste droogte in 60 jaar. Meer dan 10 miljoen inwoners van Somalië, Kenia en Ethiopië kampen met ernstig voedselgebrek door droogte, mislukte oogsten, stervend vee en hoge voedselprijzen. Volgens Unicef worden 500.000 kinderen met de dood bedreigd.

Het kabinet heeft inmiddels ook ruim 15 miljoen euro uitgetrokken voor hulp aan het getroffen gebied.

Uitslagen oefenduels 22 juli

De profclubs beginnen langzamerhand met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarbij horen ook oefenduels. FOK!sport zet dagelijks de uitslagen voor je op een rijtje.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
FC Den Bosch
Rashid
RKC Waalwijk
Janssen, Van Hout
1-2
SC Kootstertille SC Cambuur
De Vries (2), Hese
0-3
Sint-Truiden (Bel) MVV Maastricht
Voorjans (2), Smeets
0-3
SC Veendam
Kluin
Feyenoord
Fer (2)
1-2
WKE FC Twente
Rendla (2), Ruiz, Janko, Gouriye
0-5

Zvonareva bij laatste vier in Azerbeidzjan

De als eerste geplaatste Russin Vera Zvonareva is halvefinaliste in Bakoe. Ze won in de kwartfinale in de Azerbeidzjaanse hoofdstad met 7-5, 6-7 (4) en 6-2 van de Georgische Anna Tatishvili. Zvonareva treft bij de laatste vier de Oekraïense Maria Koryttseva. Zij won met 7-5 en 6-4 van landgenote Kateryna Bondarenko.

De andere halve finale in Bakoe gaat tussen Ksenia Pervak (7) en Galina Voskoboeva. Russin Pervak won met speels gemak van Aravane Rezai uit Frankrijk: 6-1 en 6-2. Voskoboeva klopte de als tweede geplaatste Russin Anastasian Pavlyuchenkova. De Kazachse was met 6-4 en 6-0 de beste van de twee.

Ontstekingsproblemen hinderen Buemi

Sébastien Buemi had vandaag geen gelukkige eerste dag voor de Grand Prix van Duitsland. De Zwitser eindigde op de Nürburgring in de ochtend met de Toro Rosso als dertiende en in de middag reed hij door ontstekingsproblemen slechts drie ronden. In die sessie klokte hij geen tijd.

"Dat gebeurde 's ochtends al, maar toch gingen we door. In de middag werd het probleem erger en toen moesten de monteurs de auto openschroeven om de oorzaak te vinden. Ik had dus weinig aan de tweede training," zei Buemi. "Vanochtend kon ik de zachte compound die Pirelli dit weekend levert wel uitproberen. Ondanks de weinig gemaakte meters denk ik dat wij ons morgen kunnen herstellen. Regen ligt op de loer. Vanavond moeten we de auto repareren en vervolgens moeten we beslissen wat we aan de auto doen als het regent. We kunnen nog steeds een competitief weekend hebben."

Teamgenoot Jaime Alguersuari werd in de eerste sessie twaalfde en eindigde in de middag vijftiende. "Dit was een goede testdag waarin ik veel ronden reed. We hadden een druk programma en probeerden wat dingen uit voor de toekomst. Ik deed een lange run op zachte banden en onze racesnelheid lijkt nog altijd beter te zijn dan ons tempo in de kwalificatie. Ik denk dat we, gebaseerd op deze uitspraak, voor punten kunnen vechten. Het weer is hier echter onvoorspelbaar. Morgenochtend gaan we kijken of we de auto verder kunnen verbeteren."

Kraaijkamp jr. heeft dood vader geaccepteerd

Johnny Kraaijkamp jr. heeft de dood van zijn vader geaccepteerd. "Hoe verdrietig het ook is, ik had geen betere oplossing geweten", vertelt de oudste zoon van de zondag overleden komiek aan RTL Boulevard.

"Ik voel me vrij rustig nu. Omdat we erbij waren toen hij stierf. Het was zijn grootste angst om alleen te sterven", weet Kraaijkamp jr. "En dat heeft me een soort kracht gegeven om dit hele circus aan te kunnen. Ik heb het aanvaard. Hij wilde niet meer, het is over en uit. Het is mooi geweest."

John Kraaijkamp sr. overleed in het bijzijn van vrienden en familie, een wondertje, volgens zijn zoon. "Maar zijn timing was altijd al goed", grapt Kraaijkamp jr. "Daar stond hij ook om bekend", vult zus Sanne aan.

Sanne, Johnny, hun broer en zus, familie en vrienden namen vrijdag afscheid van Kraaijkamp sr. Tijdens de besloten herdenkingsdienst in het Delamar Theater sprak Johnny de genodigden toe. "Ik had aanvankelijk een heel sobere speech. Maar toen dacht ik: het komt live op televisie. Dus heb ik een tweede versie geschreven, in principe vloeide die uit mijn pen."

Dat de kinderen het heengaan van hun 86-jarige vader hebben geaccepteerd, betekent niet dat ze Kraaijkamp sr. niet gaan missen. "Kleine dingen kunnen nooit meer", zegt Sanne. "Simpele dingen als even zijn hand pakken."

Nieuwe Gears of War 3 developer diary

Comic-Con 2011 blijft maar nieuws opleveren. Nu is er namelijk weer een nieuwe Gears of War 3 developer diary vandaan gekomen. Het gaat natuurlijk weer over het maken van de game en diverse leden van het team bij Epic praten over hun ervaringen en visie. Ook kom je als kijker wat meer te weten over het verhaal en zitten er wat nieuwe beelden in het filmpje. Onder andere nieuwe omgevingen, locusts en...hookblades?

Gears of War 3 verschijnt 20 september op de Xbox 360.

[Tour] Evans: "We zullen moeten wachten"

Na afloop van de negentiende etappe in de Tour de France wilde Cadel Evans geen uitspraken doen over zijn kansen op de eindzege. De Australiër heeft 57 seconden achterstand op de Luxemburger Andy Schleck.

"We zullen moeten wachten tot zaterdag voor we weten wie de Tour gaat winnen”, aldus de renner van BMC. Morgen staat een tijdrit over 42,5 kilometer op het programma. Evans geldt als een betere tijdrijder dan Schleck.

Uitzonderlijk weinig uitvallers Vierdaagse

Het percentage deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse dat voortijdig is afgehaakt was sinds 1968 niet meer zo laag als dit jaar. Dat meldt een woordvoerder van de organisatie vrijdag. De laatste dag van de 95e editie van de Vierdaagse is uitgelopen door 38.422 wandelaars. In totaal vielen op de vierde dag nog 174 deelnemers uit.

Het aantal mensen dat voortijdig uitviel, komt hiermee over vier dagen uit op 2894, zeven procent. Dat het aantal afvallers dit jaar zo laag ligt, komt volgens de woordvoerder onder meer door het weer. "Alles zat mee. We hadden dit jaar geen last van de vogelgriep en ander onheil. En het weer was ideaal. Vooraf was er nog enige zorg over mogelijke regenval, maar afgezien van een paar kleine buitjes hebben we daar geen last van gehad."

De Brit Simon Brownlee was vrijdagochtend rond 09.30 uur de eerste die gladiolen in ontvangst mocht nemen. Ook in eerdere jaren kwam hij als eerste over de finish.

De wandelaars werden vrijdag op de Via Gladiola feestelijk onthaald door duizenden toeschouwers. Onder degenen die de eindstreep haalden, bevonden zich de jongste wandelaartjes van 11 en 12 jaar, de oudsten van 89 jaar en wandelaars die het vaakst deelnamen aan de Vierdaagse, meer dan zestig keer.

De laatste wandelaars passeerden rond 18.00 uur de eindstreep en sleepten daarmee net als alle andere deelnemers hun Vierdaagsekruis in de wacht.


Uitzonderlijk weinig uitvallers Vierdaagse (Foto: Novum)

'Zoon Schwarzenegger zwaargewond in ziekenhuis'

De zoon van Arnold Schwarzenegger en Maria Shriver ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De 13-jarige ging afgelopen weekeinde onderuit tijdens het surfen en ligt al bijna een week op de intensive care, meldt entertainmentwebsite TMZ.

Christopher ligt met een ingeklapte long en een aantal gebroken botten in het ziekenhuis. Inmiddels gaat het beter met de tiener en zeggen artsen dat hij er bovenop komt. Schwarzeneggers ex Maria wijkt volgens ingewijden niet van Christophers zijde. Ook Arnold zou zijn zoon geregeld een hart onder de riem steken. Ondanks de scheiding waarin de twee liggen, zou de hele familie Christopher ondersteunen.

Arnold en Maria maakten eerder dit jaar bekend te gaan scheiden. Een paar dagen later werd duidelijk waarom de twee uit elkaar zijn. Schwarzenegger verwekte jaren geleden een buitenechtelijk kind bij zijn huishoudster. Toen Shriver dat ontdekte, pakte ze haar spullen en verliet ze de echtelijke woning.

De kinderen van Schwarzenegger en Shriver kozen al snel de kant van hun moeder. Zo veranderde de 17-jarige Patrick zijn achternaam op Twitter van Schwarzenegger naar Shriver.

Nieuwe zoektocht naar bestand Alphen-schutter

Er wordt nogmaals gezocht naar het tot nu toe onvindbare document uit 2006 over Tristan van der Vlis, de dader van de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft vrijdag gemeld dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om een second opinion is gevraagd.

Het document bevatte mogelijk informatie die van belang had kunnen zijn bij de beoordeling of Van der Vlis een wapenvergunning zou krijgen. Het OM zegt niet aan eerder onderzoek van de Rijksrecherche te twijfelen, maar laat voor de zekerheid nogmaals zoeken naar het pdf-bestand.

Nieuwe zoektocht naar bestand Alphen-schutter
Nieuwe zoektocht naar bestand Alphen-schutter (Foto: ANP)

[Tour] Uitslagen en standen na negentiende etappe

Vandaag stond in de Tour de France de negentiende etappe op het programma. Elke avond na de etappe plaatst FOK!sport de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

Uitslag negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Pierre Roland Fra Europcar 3:13,25
2 Samuel  Sánchez Spa Euskaltel + 0,13
3 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 0,22
4 Peter Velits Slw HTC-Highroad + 0,56
5 Cadel Evans Aus BMC z.t.
6 Thomas de Gendt Bel Vacansoleil z.t.
7 Damiano Cunego Ita Lampre z.t.
8 Andy Schleck Lux Leopard-Trek z.t.
9 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek z.t.
10 Ryder Hesjedal Can Garmin + 1,14
27 Bauke Mollema NED Rabobank + 5,19
38 Laurens ten Dam NED Rabobank + 8,13
45 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 10,32
47 Robert Gesink NED Rabobank + 10,59
58 Niki Terpstra NED Quick-Step + 13,04
68 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 15,30
102 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 25,27
121 Addy Engels NED Quick-Step z.t.
133 Lieuwe Westra NED Vacansoleil z.t.
160 Maarten Tjallingii NED Rabobank z.t.


Klassement na negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 82:48,43
2 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 0,53
3 Cadel Evans Aus BMC + 0,57
4 Thomas Voeckler Fra Europcar + 2,10
5 Damiano Cunego Ita Lampre + 3,31
6 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 3,55
7 Samuel Sanchez Spa Euskaltel + 4,22
8 Ivan Basso Ita Liquigas + 4,40
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo + 7,11
10 Pierre Rolland Fra Europcar + 8,57
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 29,25
30 Robert Gesink NED Rabobank + 1:02,12
53 Laurens ten Dam NED Rabobank + 1:41,10
70 Bauke Mollema NED Rabobank + 1:58,45
74 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 2:06,32
99 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 2:38,38
108 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 2:49,53
124 Niki Terpstra NED Quick-Step + 3:06,29
137 Lieuwe Westra NED Vacansoleil + 3:12,40
146 Addy Engels NED Quick-Step + 3:21,56


Stand bolletjestrui na negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Samuel Sánchez Spa Euskaltel 108
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 98
3 Jelle Vanendert Bel Omega Pharma-Lotto 74
4 Cadel Evans Aus BMC 58
5 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek 56


Stand groene trui na negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 280
2 José Joaquin Rojas Spa Movistar 265
3 Philippe Gilbert Bel Omega Pharma-Lotto 230
4 Thor Hushovd Noo Garmin-Cervélo 195
5 Cadel Evans Aus BMC 191


Stand witte trui na negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Pierre Rolland Fra Europcar 82:57,40
2 Rein Taaramäe Est Cofidis + 1,33
3 Jérôme Coppel Col Team Sky + 3,10
4 Arnold Jeannesson Fra FDJ + 8,45
5 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 20,28


Stand ploegenklassement na negentiende etappe

# Ploeg Tijd
1 Garmin 248:02,15
2 AG2R + 11,58
3 Leopard-Trek + 12,56
4 Europcar + 40,46
5 Euskaltel + 49,50
13 Vacansoleil + 2:09,08
15 Rabobank + 2:11,44

Beavis en Butthead zijn terug

Er gingen al jaren geruchten rond maar we kunnen het nu bevestigen. Beavis and Butthead zijn terug. Geestelijk vader Mike Judge heeft vandaag een 5 minuten durende sneak preview van het nieuwe seizoen online gezet.

Mike Judge was vandaag aanwezig op de San Diego Comic-Con en nam als speciale gast Johnny Knoxville mee, die niet veel meer deed, dan erbij zitten met een zonnebril op en bier drinken. Op de conventie werden meerdere fragmenten uit het nieuwe Beavis and Butthead seizoen vertoond. Zo was er een persiflage op de films van Twilight te zien, waarin het duo besluit om verder door het leven te gaan als vampier of weerwolf. Ze ontdekken een 'weerwolf', een langharige dakloze in een steeg, en vragen of hij hen wil bijten. Niet veel later zien we het stel op hun vertrouwde plek. Voor de televisie, lijkbleek maar met hun afstandsbediening in de aanslag,

Het is inmiddels alweer 14 jaar geleden dat Beavis and Butthead voor het laatst op MTV te zien waren. De nieuwe beelden tonen echter aan dat het tweetal tijdloos is en dat het weer net zo grappig en onderhoudend wordt als destijds. Kijk hieronder voor de beelden die eerder vandaag al in San Diego te zien waren.


Beavis and Butthead zijn terug

[Tour] Peloton opnieuw buiten tijdslimiet

Voor de tweede dag op rij is het grootste deel van het peloton buiten de tijdslimiet binnengekomen in de Tour. Een groep van 84 renners gaf 25.27 minuten toe op ritwinnaar Pierre Rolland, waar slechts 25.14 minuten was toegestaan. Net als gisteren streek de jury met de hand over het hart. Alleen Vacansoleil-renner Björn Leukemans, die nog achter de bus binnenkwam, werd uit de strijd genomen.

Opnieuw moeten alle renners uit de bus twintig punten voor de groene trui inleveren. Donderdag betekende dat voor Mark Cavendish dat hij zijn voorsprong in het klassement om de groene trui op achtervolger Jose Joaquin Rojas zag slinken van 35 tot 15 punten. Vrijdag zaten beide kemphanen in de groep en blijft het verschil vijftien punten. Cavendish staat nu op 280 punten, Rojas op 265. Philippe Gilbert is derde met 230 punten.

Tien maanden gevangenis voor verminking met bierfles

Een 23-jarige man uit Rijswijk heeft vrijdag tien maanden celstraf horen eisen. Hij heeft volgens het OM in Den Haag tijdens de afgelopen kerstnacht in een discotheek in Delft iemands gezicht met een kapotte bierfles bewerkt. Het slachtoffer is blijvend verminkt.

De Rijswijker wordt beschuldigd van poging tot doodslag. Tegen een 30-jarige man uit Delft, die ook betrokken was bij de mishandeling, eiste justitie honderd uur werkstraf voor openlijke geweldpleging.

De twee kregen die nacht ruzie met een groep mannen op de dansvloer in discotheek Speakers in Delft. Het conflict werd tot twee keer toe gesust door omstanders, maar bij het toilet laaide de ruzie weer op, wat uitmondde in een gevecht.

De Delftenaar gaf een van de slachtoffers volgens het OM een elleboogstoot op zijn kaak. De 23-jarige Rijswijker sloeg het andere slachtoffer vervolgens met de scherpe kant van een kapotte bierfles in zijn gezicht. De portiers van de discotheek hielden beide partijen daarna gescheiden.

Het slachtoffer is twee keer geopereerd en moet volgende maand opnieuw onder het mes.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Spakenburg haalt aanvaller van ADO Den Haag

Raily Ignacio vervolgt zijn loopbaan in de Topklasse. De spits van ADO Den Haag tekende een contract voor één jaar met een optie op nog een seizoen bij zaterdagtopklasser Spakenburg. Ignacio kwam bij ADO niet meer voor in de plannen en mocht transfervrij vertrekken.

Daarmee komt een einde aan de profloopbaan van de 24-jarige aanvaller. Ignacio maakte in het seizoen 2008/09 furore in de Hoofdklasse, door Westlandia naar de afdelingstitel te schieten. ADO bood hem toen een contract aan, maar de spits kon nooit doorbreken bij de club uit zijn geboortestad.

Afgelopen seizoen verhuurde ADO hem aan FC Dordrecht. Na acht duels en één doelpunt werd Ignacio in de winterstop teruggestuurd naar Den Haag, nadat hij meermaals in botsing was gekomen met de technische staf. Voor ADO speelde Ignacio in twee seizoenen slechts vijf competitieduels. Een stage in Roemenië liep recent op niets uit, waarna de Hagenaar voor Spakenburg koos.

Tilburgse kermis van start

Met het oplaten van drieduizend ballonnen is de Tilburgse kermis vrijdagavond weer van start gegaan. De Tilburgse kermis is de grootste van de Benelux en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Vorig jaar kwam op de kermis een man om het leven door een val van het spookhuis.

De kermis kent elk jaar verschillende themadagen, zoals het jaarlijks terugkerende homo-emancipatiefeest Roze Maandag. Vorig jaar trok dit evenement zo'n driehonderdduizend bezoekers.

De ANWB waarschuwde eerder deze week dat het vrijdag vanwege de kermis druk kan worden op de wegen rondom Tilburg.

De tien dagen durende kermis duurt nog tot en met volgende week zondag.

Mourinho verstevigt positie binnen Real Madrid

Real Madrid-coach José Mourinho heeft zijn positie binnen het Santiago Bernabéu versterkt door vandaag benoemd te worden tot hoofd voetbalzaken. Mourinho spendeerde een groot gedeelte van vorig seizoen door te bakkeleien met generaaldirecteur Jorge Valdan die begin deze zomer ontslagen is.

De daaropvolgende herstructurering werkte in het voordeel van Mourinho, die zodoende meer macht kreeg over zaken buiten het veld. De Portugees staat onder druk om dit jaar te presteren nadat hij vorig jaar alleen de Copa del Rey won. Mourinho zal nauw gaan samenwerken met de sportdirecteur Zinedine Zidane.

Varela tekent bij Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Toni Varela. De multifunctionele speler promoveerde vorig seizoen met RKC Waalwijk naar de Eredivisie, maar verlengde zijn contract bij de Brabanders niet. Na een stageperiode legde Sparta hem een verbintenis tot medio 2013 voor, die door Varela is ondertekend.

De 25-jarige Kaapverdiaan speelde in zijn jeugd al bij Sparta, maar debuteerde bij RKC Waalwijk in het profvoetbal. Varela, die zowel in de defensie als op het middenveld kan spelen, kwam er tot 74 competitieduels. Sinds vorig jaar is Varela ook een lid van de nationale ploeg van Kaapverdië. Bij Sparta gaat hij waarschijnlijk als rechtsback spelen.

De Ridder verhuist naar Southampton

Steve de Ridder verruilt De Graafschap voor Southampton. De Belgische aanvaller tekent een contract voor drie seizoenen bij de ploeg uit het Championship, het tweede Engelse niveau. Dat maakte de Doetinchemse eredivisionist bekend. De Ridder had nog een contract voor een seizoen. Het is niet bekend hoeveel de transfer De Graafschap oplevert.

De 24-jarige De Ridder speelde drie seizoenen bij De Graafschap. In 93 competitiewedstrijden scoorde hij twaalf keer. Eerder kwam hij in eigen land uit voor AA Gent en Hamme.

Eerder werd De Ridder al begeerd door FC Utrecht, maar daar zag de Belg niets in. Het aanbod van Southampton was echter te aanlokkelijk. "We hebben geprobeerd het contract met Steve open te breken. Echter, hij kon zich dermate verbeteren dat we niets anders konden dan Steve te verkopen", verklaarde technisch directeur Leen Looijen.

[Tour] Mollema: "Dit wil ik vaker doen"

Bauke Mollema was vandaag in de etappe naar L'Alpe d'Huez de beste Nederlander. De renner van Rabobank kwam als de nummer 27 over de finish.

Mollema vond de laatste klim "bizar mooi". "Het voelde super om over de 'Nederlandse berg' te fietsen. Ik dacht laat ik maar volle bak naar boven rijden. Dit was echt een hele speciale klim. Het was afzien én genieten. Dit is een klim die ik vaker wil doen."

Formule 1 denkt aan dichte cockpits

Binnen de Formule 1 wordt nagedacht over de mogelijkheid om straaljagerachtige gesloten cockpits toe te passen op de auto’s. Dit alles om de veiligheid van de coureurs te bevorderen. Hoewel het idee niet nieuw is wordt er wel serieuzer aandacht aan besteed nadat de FIA recentelijk een rapport publiceerde met daarin de haalbaarheid en toepasbaarheid van het concept. 

Het zal nog lang duren voordat een dergelijke verandering wordt geïmplementeerd. Het roept veel vragen op, vooral de vraag of Formule 1 dan niet teveel een andere versie van autosport wordt. James Allison, technisch directeur van Renault, zei: “Het is iets wat al vaker ter discussie stond tijdens Technical Working Group vergaderingen. Wij kijken naar de veiligheid van het hoofd van de coureur. Zowel op grote schaal, zoals banden, als op kleine schaal, zoals het onfortuinlijke incident van Felipe Massa.

Chris Brown krijgt rol in romantische komedie

Chris Brown krijgt een rol in de romantische komedie Think Like a Man, weet het Amerikaanse entertainmentprogramma Acces Hollywood. Een opmerkelijke rol voor de Amerikaanse r&b-zanger, want zelf laat hij zich niet altijd van zijn meest romantische kant zien.

In februari 2009 mishandelde hij zijn toenmalige vriendin Rihanna. De zangeres werd bont en blauw geslagen, en naar verluidt zelfs gebeten door de 22-jarige Brown. Het lijkt er dan ook op dat zijn rol in de film vooral bedoeld is om zijn imago weer een beetje op te vijzelen.

Het is niet de eerste rol voor de zanger. Hij speelde eerder een bankrover in Takers en een danser in Stomp the Yard. Het is nog niet bekend of en wanneer de film in Nederland te zien is.

Brown beweerde vrijdag dat een burenruzie een complot tegen hem zou zijn. De zanger claimt dat zijn buurman zijn initialen in de lift heeft gekrast. De man zou Brown willen afschilderen als een halve crimineel.


Chris Brown krijgt rol in romantische komedie (Foto: Novum)

[Tour] Uitslag negentiende etappe

Pierre Rolland heeft de laatste bergetappe van de Tour de France gewonnen. De Fransman kwam op de Alpe D'Huez solo aan de meet en liet Samuel Sánchez en Alberto Contador achter zich. De nieuwe geletruidrager is Andy Schleck, die Thomas Voeckler na bijna twee weken van de leidende positie reed. De Tour is echter nog niet beslist, want de betere tijdrijder Cadel Evans hoeft slechts een minuut goed te maken op Schleck.

Er was weer vroeg actie in de koers. Nadat een groepje van veertien, met Johnny Hoogerland, was weggereden koos Alberto Contador al op de Col du Télégraphe voor de aanval. Alleen Cadel Evans, Andy Schleck en Thomas Voeckler konden zijn aanval beantwoorden. Ze wisten een minuut te nemen, toen plots Evans moest de twee laten gaan door materiaalproblemen en geletruidrager Voeckler kon het tempo niet aan.

Bovenop de Télégraphe had Voeckler een achterstand van een halve minuut, terwijl het peloton, met Evans op 1:45 zat. Op de Galibier verloor de Fransman stilaan meer tijd en werd uiteindelijk opgeslokt door het peloton waar BMC-renner Evans het tempo bepaalde. Op het moment dat Samuel Sánchez en Evans uit de groep weggsprongen moet Voeckler eindelijk lossen en zag na bijna twee weken geel zijn droom in duigen vallen.

Op de top van de Galibier was Sánchez al genaderd tot 35 seconden, terwijl Evans daar 10 seconden achter zat. In de afdaling wist Sánchez aan te sluiten bij de kopgroep, waar naast Contador en Andy Schleck ook nog Rui Costa en Christophe Riblon in zaten. In de afdaling naar de Alpe d'Huez toe wist ook een grote groep met onder andere Evans, Frank Schleck, Damiano Cunego en ook weer Thomas Voeckler aan te sluiten.

Bij de voet van de Alp gingen Evans en Bauke Mollema als eerste aanvallen uit de favorietengroep. Het was Contador die daarna de aanval overnam en al rap een minuut voorsprong had op de groep met de Schleckjes, waaruit ook Sánchez was ontsnapt.

De al eerder ontsnapte Pierre Rolland en Sánchez lieten Contador niet ver gaan. De twee bleven binnen de twintig seconden van Contador, terwijl ook de achterstand van de groep Schleck/Evens gelijk was op vier kilometer van de streep. Langzaamaan kreeg Contador het moeilijker en hij werd op 2,5 kilometer van de streep gegrepen door Sánchez en Rolland. De laatste ging er vervolgens direct vandoor en hield zijn voorsprong tot aan de meet. Hiervoor zorgde hij voor de eerste Franse ritzege van de Tour. Sánchez werd op veertien seconden tweede en Contador op 22 seconden derde.

In de achtergrond viel Evans aan, die alleen A. Schleck meekreeg Ze wisten elkaar echter niet te lossen en kwamen samen over de meet. De nieuwe leider van het klassement Andy Schleck heeft morgen een kleine minuut voorsprong in de tijdrit op Cadel Evans, die een veel betere tijdrit heeft. Het blijft dus spannend in de Tour.

Uitslag negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Pierre Roland Fra Europcar 3:13,25
2 Samuel Sanchez Spa Euskaltel + 0,13
3 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 0,22
4 Peter Velits Slw HTC-Highroad + 0,56
5 Cadel Evans Aus BMC z.t.
6 Thomas de Gendt Bel Vacansoleil z.t.
7 Damiano Cunego Ita Lampre z.t.
8 Andy Schleck Lux Leopard-Trek z.t.
9 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek z.t.
10 Ryder Hesjedal Can Garmin + 1,14


Klassement na negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 82:48,43
2 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 0,53
3 Cadel Evans Aus BMC + 0,57
4 Thomas Voeckler Fra Europcar + 2,10
5 Damiano Cunego Ita Lampre + 3,31
6 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 3,55
7 Samuel Sanchez Spa Euskaltel + 4,22
8 Ivan Basso Ita Liquigas + 4,40
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo + 7,11
10 Pierre Rolland Fra Europcar + 8,57

[Tour] Rolland: "Een droom die uitkomt"

De Fransman Pierre Rolland won eerder vandaag de negentiende etappe in de Tour de France. Na afloop zei de renner van Europcar dat het een droom van hem was om op L'Alpe d'Huez te winnen.

"Ik heb alle grote mannen hier zien winnen, zoals Lance Armstrong en Marco Pantani. De laatste bocht wist ik dat het binnen was. Deze overwinning zal veel verwachtingen scheppen, daar ben ik me bewust van," aldus Rolland nadat hij over de finish kwam.

Roemeense seizoensarbeiders mogen toch aan het werk

Zestien tuinbouwbedrijven mogen toch Roemeense seizoensarbeiders in dienst nemen, in elk geval voorlopig. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag vrijdag bepaald.

De bedrijven hebben bezwaar gemaakt tegen de afwijzing door het UWV van werkvergunningen voor de Roemenen. De rechter heeft nu bepaald dat de Roemenen aan het werk mogen tot zes weken nadat het UWV een beslissing heeft genomen over het bezwaar.

De rechter vindt dat het UWV de aanvragen te gemakkelijk heeft afgewezen. Het UWV stelt dat er voldoende werknemers uit andere EU-landen dan Roemenië en Bulgarije beschikbaar zijn, maar volgens de rechter heeft het UWV dat onvoldoende onderbouwd. Volgens de rechter is het bovendien niet redelijk dat het UWV dit jaar ineens strengere eisen stelt voor het verlenen van werkvergunningen dan vorig jaar.

De rechter stelt verder dat het voor tuinbouwbedrijven 'enigszins bedrijfseconomisch verantwoord' moet zijn om andere werknemers in te zetten. De tuinbouwers stellen dat andere werknemers dan de Roemenen duurder zijn en een lagere productie hebben.

Volgens de rechter moet er 'ernstig rekening mee worden gehouden' dat het UWV de werkvergunningen toch zal moeten toestaan.

Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) kondigde in april aan dat er vanaf 1 juli geen werknemers uit Roemenië en Bulgarije zouden worden toegelaten. "Als er ergens een aardbeienplukker nodig is, moet die voortaan uit Nederland of een ander EU-land komen", zei Kamp destijds.

De maatregel leidde tot fel protest van tuinbouwers, die stelden in grote problemen te komen als ze middenin het seizoen opeens geen Roemenen meer mochten inzetten.

Sanoma en Talpa mogen SBS overnemen van NMa

Sanoma en Talpa mogen SBS overnemen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Wel stelt de NMa een aantal voorwaarden, zo moet Talpa zijn minderheidsbelang in RTL binnen drie jaar verkopen. Dat maakt de NMa vrijdagmiddag bekend.

Tot de verkoop moet Talpa zijn belang in RTL onderbrengen in een onafhankelijke stichting, zodat het bedrijf van John de Mol geen concurrentievoordeel kan behalen. Talpa heeft een minderheidsbelang in RTL na de ondergang van Tien, de zender van De Mol die in 2007 over werd genomen door RTL.

Tijdschriftenuitgever Sanoma en Talpa kochten SBS Nederland in april van het Duitse Prosiebensat1. Sanoma is voor tweederde eigenaar, Talpa krijgt de rest. De Mol, die via zijn bedrijf invloed zou kunnen uitoefenen op de programmering van zowel SBS als RTL, zei destijds dat hij het verkopen van zijn belang in RTL niet noodzakelijk vond.

Daar denkt de NMa anders over. "Een dergelijke situatie is niet wenselijk", stelt bestuurslid Henk Don. "Televisieproducent Talpa zou zijn concurrenten kunnen weghouden bij SBS en RTL. Ook de concurrentie tussen RTL en SBS kan verminderen. Dit alles gaat uiteindelijk ten koste van de keuzevrijheid van de kijker."

SBS en RTL gingen in het verleden geregeld de strijd aan met elkaar. Zo zond SBS Sterren Dansen op het IJs recht tegenover RTL's X Factor uit. De ijsdansende BN'ers trokken de meeste kijkers. RTL verpulverde SBS echter met The Voice of Holland. Uiteindelijk besloot SBS de talentenjacht op een andere dag uit te zenden.

Op de overige markten waarop Sanoma en SBS actief zijn ontstaat volgens de NMa geen concurrentieprobleem. Door de overname van SBS krijgt Sanoma het Veronica Magazine in handen. Het bedrijf heeft al een minderheidsbelang in de uitgever van gidsen van de AVRO, KRO en NCRV. De NMa is echter van mening dat deze bladen qua doelgroep en inhoud voldoende van elkaar verschillen.

Sanoma en Talpa laten weten de overname na de goedkeuring van de NMa de komende weken af te gaan ronden. RTL heeft tot eind deze maand om het belang van Talpa terug te kopen. Wanneer de zender dat niet doet, mag Talpa in 2014 een beursgang van RTL Nederland op gang brengen.

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Hierbij de Japanse verkoopcijfers van 11 juli 2011 tot en met 17 juli 2011. De Nintendo 3DS knalt omhoog in verkoopcijfers en dat lijkt voornamelijk te komen doordat er een nieuwe kleur op de markt is, namelijk rood. Daarnaast is ook Star Fox 64 3D uitgekomen voor de handheld.

Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 PS3
Jikkyou Powerful Pro Baseball 2011 117.759
2 PSP
Taiko Drum Master Portable DX 80.215
3 Wii
Inazuma Eleven Strikers 74.227
4 PSP
Jikkyou Powerful Pro Baseball 2011 73.247
5 DS
Puyo Puyo! 20th Anniversary 34.903
6 3DS
Star Fox 64 3D 32.475
7 PSP
UnchainBlades ReXX 18.256
8 3DS
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D 15.636
9 Wii
Wii Sports Resort with Remote Plus 14.725
10 PSP
Little Battler Xperience 12.085
Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.
Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 3DS
46.637 +23.694
2 PSP
26.551 +178
3 PS3
23.322 +422
4 Wii
14.237 +1.169
5 DSi XL
4.693 -118
6 DSi
4.384 -341
7 Xbox 360
1.734 -282
8 PS2
1.405 +96
9 DSL
131 +75
9 PSPgo
14 -20
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 183.803 26.565
DS 34.903 9.208
3DS 48.111 46.637
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000), DS (DS, DSi, DSi XL) en de 3DS.

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 301.562 51.292
Microsoft - 1.734
Nintendo 171.966 70.082
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware  Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.168.770 17.658.558
Wii 355.021 11.634.656
PS3 673.252 6.760.742
DSiXL 264.872 2.212.455
DSi 230.822 5.774.546
DS Lite
19.205 18.093.127
Xbox 360
68.153 1.488.650
PS2
43.694 21.739.786
PSPgo 15.410 175.834
3DS 1.257.915 1.257.915
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal.  

Handheld Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.184.180 17.834.392
DS 514.899 32.665.599
3DS 1.257.915 1.257.915
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de drie handhelds van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal. 

Blizzard komt met Diablo-boek

Tijdens Comic-Con 2011 heeft Blizzard verteld dat ze een officieel naslagwerk uit gaan brengen ten tijde van de release van Diablo 3, het nieuwste deel in de populaire serie van hack 'n slash RPG's. Volgens Gamespot zal het boek lezen als het dagboek van Deckard Cain, een personage dat de speler in Diablo 3 voorziet van advies.

Artwork van Diablo III: The Fallen Ones - Overseer

In het naslagwerk zullen artikelen staan over belangrijke personages en classes van Diablo 3, maar ook zal het boek een overzicht bevatten van de gebeurtenissen uit de vorige delen van de franchise.

Pedoseksueel Heusden vrijgelaten

De 32-jarige man uit Heusden die vorige maand werd aangehouden omdat hij interesse had getoond in seks met een 8-jarig meisje is vrijgelaten. De raadkamer van de rechtbank in Dordrecht bepaalde woensdag dat er niet genoeg gronden zijn om hem vast te houden.

Hij blijft wel verdachte in de zaak, laat een woordvoerder van het OM vrijdag weten. Het onderzoek loopt nog. De eerste pro-formazitting dient op 16 augustus.

Het meisje was door haar ouders op internet te koop aangeboden voor seks. De man uit Heusden werd begin juni aangehouden voor het bezit en de verspreiding van kinderpornografisch materiaal en misbruik van een kind.

De ouders van het meisje uit Hardinxveld-Giessendam zaten toen al een maand in de cel. De 44-jarige man en de 43-jarige vrouw worden verdacht van het bevorderen van seks met een minderjarige, mensenhandel en het vervaardigen en verspreiden van kinderporno.

De zaak kwam aan het rollen na een tip van een familielid van de ouders, die een mailwisseling had gezien tussen het echtpaar en de verdachte. Daarin werd overlegd over de prijs voor seks met het kind.

Berlijn wil Tourstart 2016 of 2017

Berlijn heeft zich kandidaat gesteld voor de start van de Tour de France in 2016 of 2017. De Duitse hoofdstad heeft zich hiervoor gemeld bij koersdirecteur Jean-François Pescheux. Berlijn was in 1987 ook al het decor voor de start van de Tour.

De eerste gesprekken tussen de Duitse hoofdstad en de Tourorganisatie moeten nog wel gevoerd worden. Deze zullen volgende week beginnen. Dit jaar ging de Tour van start in de Vendée, terwijl volgend jaar in België in Luik afgetrapt wordt.

Ook Rowwen HŔze verslaat Adele niet

Ook het nieuwe album van de Limburgse band Rowwen Hèze weet Adele niet van de eerste plaats in de Album Top 100 te stoten. Manne van Staal komt nieuw binnen op de tweede plaats. Na 26 weken in de lijst staat het tweede album van de Britse Adele nog altijd fier bovenaan.

Ook andere grote artiesten weten 21 van Adele niet van de eerste plek te stoten. Het album van Anouk schuift door naar de derde plek in de albumlijst. Het nieuwste album van Beyoncé blijft steken op de vijfde positie. Een opvallende naam in de top tien is Julio Iglesias. Het verzamelalbum The Dutch Collection komt nieuw binnen op plek zeven

Ondertussen kan er ook in huize Roelvink een feestje worden gevierd. Zijn Hé Wat Doe Jij klimt naar de achtste plaats in de Single Top 100 en daarmee scoort de zanger weer een toptienhit. "Yes! Ik sta in de top tien op nummer acht vandaag! Bedankt allemaal", twittert de blonde zanger.

In de top van de singlelijst is er wel een nieuwe nummer één. Loca People van Sak Noel wordt afgelost door Danza Kuduro van Lucenzo ft. Don Omar.

[Tour] Rolland wint op de Alp, geel voor A. Schleck

Pierre Rolland heeft de laatste bergetappe van de Tour de France gewonnen. De Fransman kwam op de Alpe D'Huez solo aan de meet en liet Samuel Sánchez en Alberto Contador achter zich. De nieuwe geletruidrager is Andy Schleck, die Thomas Voeckler na bijna twee weken van de leidende positie reed. De Tour is echter nog niet beslist, want de betere tijdrijder Cadel Evans hoeft slechts een minuut goed te maken op Schleck.

Er was weer vroeg actie in de koers. Nadat een groepje van veertien, met Johnny Hoogerland, was weggereden koos Alberto Contador al op de Col du Télégraphe voor de aanval. Alleen Cadel Evans, Andy Schleck en Thomas Voeckler konden zijn aanval beantwoorden. Ze wisten een minuut te nemen, toen plots Evans moest de twee laten gaan door materiaalproblemen en geletruidrager Voeckler kon het tempo niet aan.

Bovenop de Télégraphe had Voeckler een achterstand van een halve minuut, terwijl het peloton, met Evans op 1:45 zat. Op de Galibier verloor de Fransman stilaan meer tijd en werd uiteindelijk opgeslokt door het peloton waar BMC-renner Evans het tempo bepaalde. Op het moment dat Samuel Sánchez en Evans uit de groep weggsprongen moet Voeckler eindelijk lossen en zag na bijna twee weken geel zijn droom in duigen vallen.

Op de top van de Galibier was Sánchez al genaderd tot 35 seconden, terwijl Evans daar 10 seconden achter zat. In de afdaling wist Sánchez aan te sluiten bij de kopgroep, waar naast Contador en Andy Schleck ook nog Rui Costa en Christophe Riblon in zaten. In de afdaling naar de Alpe d'Huez toe wist ook een grote groep met onder andere Evans, Frank Schleck, Damiano Cunego en ook weer Thomas Voeckler aan te sluiten.

Bij de voet van de Alp gingen Evans en Bauke Mollema als eerste aanvallen uit de favorietengroep. Het was Contador die daarna de aanval overnam en al rap een minuut voorsprong had op de groep met de Schleckjes, waaruit ook Sánchez was ontsnapt.

De al eerder ontsnapte Pierre Rolland en Sánchez lieten Contador niet ver gaan. De twee bleven binnen de twintig seconden van Contador, terwijl ook de achterstand van de groep Schleck/Evens gelijk was op vier kilometer van de streep. Langzaamaan kreeg Contador het moeilijker en hij werd op 2,5 kilometer van de streep gegrepen door Sánchez en Rolland. De laatste ging er vervolgens direct vandoor en hield zijn voorsprong tot aan de meet. Hiervoor zorgde hij voor de eerste Franse ritzege van de Tour. Sánchez werd op veertien seconden tweede en Contador op 22 seconden derde.

In de achtergrond viel Evans aan, die alleen A. Schleck meekreeg Ze wisten elkaar echter niet te lossen en kwamen samen over de meet. De nieuwe leider van het klassement Andy Schleck heeft morgen een kleine minuut voorsprong in de tijdrit op Cadel Evans, die een veel betere tijdrit heeft. Het blijft dus spannend in de Tour.

Uitslag negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Pierre Roland Fra Europcar 3:13,25
2 Samuel Sanchez Spa Euskaltel + 0,13
3 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 0,22
4 Peter Velits Slw HTC-Highroad + 0,56
5 Cadel Evans Aus BMC z.t.
6 Thomas de Gendt Bel Vacansoleil z.t.
7 Damiano Cunego Ita Lampre z.t.
8 Andy Schleck Lux Leopard-Trek z.t.
9 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek z.t.
10 Ryder Hesjedal Can Garmin + 1,14


Klassement na negentiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 82:48,43
2 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 0,53
3 Cadel Evans Aus BMC + 0,57
4 Thomas Voeckler Fra Europcar + 2,10
5 Damiano Cunego Ita Lampre + 3,31
6 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 3,55
7 Samuel Sanchez Spa Euskaltel + 4,22
8 Ivan Basso Ita Liquigas + 4,40
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo + 7,11
10 Pierre Rolland Fra Europcar + 8,57

Kroatische arbiter voor Twente in voorronde CL

Ivan Bebek uit Kroatië is op 26 juli de scheidsrechter voor het thuisduel van FC Twente in de derde voorronde van de Champions League. Het uitduel bij FC Vaslui vindt op 3 augustus plaats en wordt geleid door de Fransman Freddy Fautrel. Dat meldt de UEFA vandaag. De thuiswedstrijd is in het Gelredome.

Ook de arbiters in de derde voorronde van de Europa League zijn bekend. ADO Den Haag speelt op 28 juli uit bij het Cypriotische Omonia Nicosia onder leiding van de Albaniër Lorenc Jemini. Het thuisduel op 4 augustus wordt geleid door Marco Borg uit Malta.

AZ begint met een thuisduel in het AFAS Stadion. De Pool Szymon Marciniak moet de wedstrijd met FK Jablonec in goede banen leiden. Een week later hanteert de Oekraïner Viktor Shvetsov de fluit in Tsjechië.

Rukker opgepakt bij speeltuin

De Rotterdamse politie heeft donderdagmiddag een 41-jarige man uit Ridderkerk gearresteerd omdat hij heeft gemasturbeerd bij een speeltuin vlak bij de A16. Hij was de afgelopen dagen al meerdere malen gesignaleerd terwijl hij zichzelf betastte. De politie besloot extra te surveilleren om de verdachte te arresteren.

Rond 15.00 uur kwam de melding binnen dat de man weer bezig was bij de speeltuin aan het Vosbergenpad. Agenten wisten de Ridderkerker op basis van het opgegeven signalement langs de snelweg aan te houden. De verdachte bekende en is meegenomen naar een politiebureau.

UCI wil dopingzaak Ullrich heropenen via CAS

De internationale wielrenunie UCI wil dat het Zwitsers Olympisch Comité de dopingzaak tegen voormalig tourwinnaar Jan Ullrich heropent. De UCI is naar internationaal sporttribunaal CAS gestapt om dit af te dwingen. De zaak dient op 22 augustus. De Zwitsers menen geen zeggenschap meer te hebben over Ullrich, omdat hij in 2007 al is gestopt als renner.

De UCI wil dat de Zwitsers een zaak heropenen die de connectie van de voormalig Telekomrenner met het grootschalige Spaanse dopingonderzoek Operacion Puerto onderzoekt. Der Jan is weliswaar van Duitse komaf, maar had een wedstrijdlicentie bij de Zwitserse wielerbond.

In 2002 zat Ullrich een schorsing uit van zes maanden wegens dopinggebruik. Vlak voor aanvang van de Ronde van Frankrijk van 2006 werd de tijdritspecialist door zijn ploeg Team Mobile geschorst wegens vermeende betrokkenheid bij Operacion Puerto.

24-uursstaking in openbaar vervoer ItaliŰ

In Italië hebben forensen en toeristen vrijdag te kampen met een 24-uursstaking bij het openbaar vervoer. In grote steden als Rome en Milaan hadden de vervoersbedrijven nog wel een garantie afgegeven voor een minimaal aantal ritten in de spits.

De vakbonden gingen tot de 24-uursstaking over nadat de cao-onderhandelingen waren vastgelopen. Volgens de bonden hebben de werkgevers sinds de meest recente cao vier jaar geleden afliep niet serieus willen onderhandelen. Werknemers leveren hierdoor aan koopkracht in, aldus de bonden.

Omdat er geen bussen reden ontstonden er bij stations lange rijen bij taxistandplaatsen. Taxi's bleken echter schaars en ook reden er beduidend minder treinen. Volgens de Italiaanse spoorwegen reed ongeveer twee derde van de treinen op de lange trajecten wel.

De Italianen zijn stakingen bij het openbaar vervoer eigenlijk wel gewend. De werkonderbreking zorgde vooral voor problemen bij toeristen.


24-uursstaking in openbaar vervoer Italië (Foto: Novum)

Nederlandse wiskundekids scoren goed op olympiade

De Nederlandse deelnemers aan de Internationale Wiskundeolympiade in Amsterdam hebben het beste resultaat gehaald sinds 1988. De zes middelbare scholieren sleepten twee zilveren en drie bronzen medailles in de wacht. De beste Nederlandse score werd behaald door de Nijmeegse gymnasiaste Madelon de Kemp.

De 18-jarige scholiere behaalde 23 van de maximaal 42 punten, en won daarmee een zilveren medaille. De tweede zilveren medaille ging naar de 16-jarige Daniël Kroes uit Woerden. Met een goede teamscore van 115 punten eindigde de Nederlandse ploeg op de 28e plaats. In totaal deden 101 landen aan de wedstrijd mee. Vorig jaar werd Nederland 38e.

De drie beste teams die meededen aan de prestigieuze wiskundewedstrijd waren die van China, de Verenigde Staten en Singapore. Die behaalden respectievelijk 189, 184 en 179 punten.

De beste individuele score werd behaald door de 18-jarige Duitse Lisa Sauerman. Ze sleepte alle 42 te behalen punten in de wacht. Een 13-jarige deelnemer uit Peru deed dit jaar voor de derde keer mee. Hij won een derde medaille. Hij had al een bronzen en een zilveren medaille uit voorgaande jaren.

De prijzen worden zaterdag uitgereikt tijdens de officiële sluitingsceremonie van de olympiade. Die wordt gehouden in het RAI Theater in Amsterdam. Het is voor het eerst sinds het begin in 1959 dat de wiskundewedstrijd in Nederland wordt georganiseerd.

Laatste staande ovatie voor Kraaijkamp sr.

Onder luid applaus sloot voor de laatste keer het doek voor Johnny Kraaijkamp sr. Vrijdag werd de komiek in een besloten viering herdacht in het Delamar Theater. Onder anderen Ron Brandsteder, Martine Bijl en André van Duijn zaten in het publiek.

De dienst was bijzonder en paste bij Kraaijkamp sr. Er waren tranen, maar er kon ook veel gelachen worden, onder meer door de verhalen van zoon John Kraaijkamp jr. en beste vriend Lex Daniëls.

John haalde een anekdote aan waarbij hij op de peuterschool zijn 'slakje' had laten zien aan een ander kind. "Nou, zal vader dan zijn slak maar aan de juffrouw laten zien", luidde de conclusie van Kraaijkamp sr.

Beste vriend Daniëls memoreerde de vele grappen die de twee met elkaar uithaalden. Zo vroeg Kraaijkamp sr. Daniëls voor hulp bij zijn huwelijk. Dat ging uiteraard niet helemaal zoals gepland. De door Daniëls geregelde duiven poepten de hele slaapkamer van Kraaijkamp sr. onder.

De komiek nam wraak toen zijn beste vriend ging trouwen. "Ik kom thuis, wil lekker in bad, zwemmen er vijfhonderd goudvissen in mijn badkuip", herinnerde Daniëls zich. "En ja, die beesten moeten eten, dus Johnny had voor de zekerheid de halve inhoud van mijn koelkast erbij gegooid."

Ivo Niehe haalde de laatste weken in het Nieuwe Delamar aan. Johnny en Ivo mochten in 2006 de laatste avonden vullen. Elke avond als Kraaijkamp sr. opgehaald moest worden, had hij geen zin meer. "Maar de belofte van een uitverkochte zaal deed het hem elke keer weer."

"Sommige mensen dromen met hun ogen open, anderen leven met hun ogen dicht. Jij deed soms allebei, maar hebt ons allemaal laten dromen met onze ogen open", besloot Ivo Niehe zijn bijdrage aan de herdenking.

De laatste spreker is Joop van den Ende. Ook Joop sprak over de humor van Kraaijkamp sr. Hij kondigde ook aan dat de komiek een bronzen buste krijgt in het Delamar Theater. Bovendien wordt er een foyer vernoemd naar de komiek, die zaterdag wordt gecremeerd.

"John, oude rakker, rust zacht oude komiek", waren de laatste woorden van Van den Ende. Het doek sloot, en Kraaijkamp sr. nam afscheid zoals het hoort. Met een staande ovatie, onder een daverend applaus.

Uitslag tweede vrije training Duitsland

Mark Webber heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Duitsland de snelste tijd gereden. De Australiër klokte op de Nürburgring met zijn Red Bull een tijd van 1.31.711 en bleef hiermee Fernando Alonso (Ferrari) en Sebastian Vettel (Red Bull) voor.

De middagsessie in Duitsland verliep rustig waarbij vrijwel iedere coureur zijn programma af kon werken. Jenson Button slaagde hier niet in, omdat de McLaren-coureur niet helemaal tevreden was over het nieuwe uitlaatsysteem. Ook Daniel Ricciardo kwam niet ver, want hij moest zijn HRT rokend aan de kant parkeren. Toro Rosso-rijder Sébastien Buemi klokte helemaal geen tijd.

Uitslag tweede vrije training

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Mark Webber Red Bull 1:31.711 34
2 Fernando Alonso Ferrari 1:31.879 38
3 Sebastian Vettel Red Bull 1:32.084 28
4 Felipe Massa Ferrari 1:32.354 36
5 Michael Schumacher Mercedes 1:32.411 31
6 Nico Rosberg Mercedes 1:32.557 32
7 Lewis Hamilton McLaren 1:32.724 28
8 Nick Heidfeld Lotus Renault 1:33.098 17
9 Vitaly Petrov Lotus Renault 1:33.138 22
10 Adrian Sutil Force India 1:33.211 34
11 Jenson Button McLaren 1:33.225 17
12 Paul di Resta Force India 1:33.299 34
13 Sergio Perez Sauber 1:34.113 34
14 Rubens Barrichello Williams 1:34.344 34
15 Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:34.487 37
16 Kamui Kobayashi Sauber 1:34.491 35
17 Pastor Maldonado Williams 1:34.996 35
18 Heikki Kovalainen Team Lotus 1:35.753 42
19 Timo Glock Virgin 1:36.940 32
20 Karun Chandhok Team Lotus 1:37.248 33
21 Jerome d` Ambrosio Virgin 1:37.313 33
22 Vitantonio Liuzzi HRT 1:38.145 31
23 Daniel Ricciardo HRT 1:40.737 5
24 Sebastien Buemi Toro Rosso geen tijd 3

Vier Nederlandse arbiters Europa in

Pol van Boekel, Eric Braamhaar, Danny Makkelie en Richard Liesveld fluiten de komende weken Europese wedstrijden. De komende weken staan er in Europa diverse voorrondeduels voor de Champions League en Europa League op de planning.

Van Boekel debuteert dinsdag 26 juli in de Champions League en leidt de wedstrijd APOEL FC uit Cyprus tegen SK Slovan Bratislava uit Slowakije. Ook Eric Braamhaar is door de UEFA aangewezen voor een duel uit de Champions League. Hij is 3 augustus scheidsrechter bij het Russische FC Roebin Kazan tegen Dinamo Kiev uit Oekraïne.

Richard Liesveld en Danny Makkelie zullen duels in de voorronde van de Europa League fluiten. Het is nog niet bekend welke duels door de UEFA worden toegewezen aan het Nederlandse tweetal.

Vanilla Ice voorspelt vroegtijdig einde Bieber

Vanilla Ice denkt dat het wel eens snel afgelopen kan zijn met de carrière van Justin Bieber. Volgens de 43-jarige rapper, die zelf een van de grootste eendagsvliegen ter wereld is, is zijn roem maar tijdelijk en wordt hij snel vergeten.

Naar eigen zeggen weet Vanilla precies hoe het is om een tienersensatie te zijn. "Toen ik met Ice Ice Baby kwam, was ik zestien. Dus ik kan me voorstellen hoe hij zich nu voelt", mijmert Vanilla tegen de Amerikaanse krant Huffington Post. "Ik verkocht honderd miljoen platen, maar ik had geen idee wie ik was of wat voor doel ik had in dit leven."

Door de grote druk op Bieber kan hij wel eens snel van zijn voetstuk vallen en worden vergeten, denkt Vanilla. "Straks komt er weer iemand anders en weet niemand nog wie hij is", legt hij uit. "Bieber zal dan alles uit de kast moeten halen om zijn leven weer op een rijtje te krijgen. Dat lijkt me leuk om naar te kijken."

Vanilla Ice, die eigenlijk Rob Van Winkle heet, scoorde zijn enige hit in 1990. Ice Ice Baby stond toen zes weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 100. De laatste jaren probeert hij zijn carrière weer op te pakken met een nieuw album. Ook scoorde hij een rol in de filmkomedie I Hate You, Dad.

Hackers weer op vrije voeten

De vier hackers die dinsdagavond werden aangehouden zijn weer vrijgelaten. Een van hen mocht donderdagavond weer naar huis, de andere drie mannen worden vrijdag op vrije voeten gesteld. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

Het viertal zou betrokken zijn bij de hackersgroep Anonymous en is volgens het OM verantwoordelijk voor het hacken van onder meer de datingsite pepper.nl, het internet- en chatbedrijf Nimbuzz en de website bronkerk.nl.

Het gaat om een 17-jarige jongen uit Doetinchem, een 18-jarige man uit Breda, een 25-jarige Rotterdammer en een 35-jarige man uit Roosendaal. Bij het doorzoeken van hun woningen werden vijftien computers, externe harde schijven en andere gegevensdragers in beslag genomen.

Het betrof een internationale actie waarbij in het buitenland nog eens zeventien verdachten zijn aangehouden. Anonymous viel onder meer sites van Paypal, Visa en Mastercard aan omdat ze weigerden donaties aan WikiLeaks te doen.

De vier opereerden onder de naam Antisec NL, wat voor Anti Security Nederland staat. Ze hebben goed meegewerkt aan het onderzoek van de nationale recherche en hebben verklaringen afgelegd over het hacken van sites, het openbaar maken van vertrouwelijke gegevens en hun betrokkenheid bij Antisec NL. Daarom is het niet langer nodig ze vast te houden, meldt het OM.

De in beslag genomen computers en gegevensdragers worden de komende tijd uitvoerig onderzocht. Daarna wordt bepaald of strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld.

Kustwacht zoekt naar drenkeling bij Wassenaar

Het Kustwachtcentrum in Den Helder is vrijdagmiddag een zoekactie begonnen naar een drenkeling voor de kust van Wassenaar. Vanuit Scheveningen en Katwijk zijn reddingsboten vertrokken en ook is een helikopter ingezet.

Verder kwamen vrijdag op het IJsselmeer en Markermeer diverse watersporters in de problemen. Jachten zijn aan de grond gelopen, kampen met motorproblemen of zijn op een dijk gestrand. Hiervoor zijn reddingsboten uit Marken, Hindeloopen, Lemmer, Urk en Den Oever ingezet.

Beurskoers Saab stuitert op en neer

Het aandeel van Saab-producent Swedish Automobile (het voormalige Spyker) van CEO Victor Muller stuitert vrijdag op en neer. De hoogste koers van het aandeel noteerde vroeg in de ochtend op bijna 1,88 euro, terwijl het aandeel later in de middag nog slechts 1,08 euro waard was.

De onzekerheid kwam doordat leverancier SwePart bij een Zweedse rechter een verzoek had ingediend om Saab Tools failliet te verklaren. SwePart had 5 miljoen Zweedse kroon (550.000 euro) tegoed. Swedish Automobile liet in de middag weten dat de kwestie is opgelost nu de partijen het eens zijn geworden over betaling.


Beurskoers Saab stuitert op en neer (Bron: RTL Z)

'Fusie universiteiten Leiden, Delft en Rotterdam'

De universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam gaan fuseren. Dat melden universitaire bronnen aan NRC Handelsblad. De voorzitters van de colleges van bestuur waren volgens de bronnen van plan de fusie in september bekend te maken bij de opening van het academisch jaar.

Door de fusie ontstaat met ruim 55.000 studenten veruit de grootste academische instelling van Nederland. De fusie-universiteit, die de naam Universiteit Leiden zou gaan dragen, houdt volgens de bronnen campussen in Leiden, Delft, Rotterdam en Den Haag.

De nieuwe organisatie zou qua prestaties en aanzien tot de wereldtop behoren. De drie onderwijsinstellingen moeten binnen zes tot acht jaar zijn samengebracht onder één bestuurlijke leiding. Hoe dat praktisch en juridisch wordt vormgegeven is nog onduidelijk.

De universiteiten laten in een reactie weten nog met elkaar in overleg te zijn. "Het was al bekend dat we gesprekken voeren over samenwerking en die gesprekken lopen nog steeds", zegt een woordvoerder van de Erasmus Universiteit Rotterdam. "Het is nog veel te vroeg om daar uitspraken over te doen." Een zegsvrouw van de TU Delft laat ook weten dat de gesprekken nog open en alle opties nog open zijn.

De voorzitter van de universiteitsraad van de Universiteit Leiden, Joeri Veen, laat weten dat een nauwere samenwerking van de drie universiteiten heel veel kansen biedt, maar dat er ook 'uitdagingen' zijn. Of de fusie-instelling inderdaad Universiteit Leiden gaat heten, naar de oudste van de drie betrokken universiteiten, kon hij niet bevestigen.

Kim Kardashian heeft geen zin in vrijgezellenfeest

Kim Kardashian houdt niet van vrijgezellenfeesten. Nu haar eigen feestje voor de deur staat, houdt de Amerikaanse realityster haar hart vast. "Ik hou niet zo van die typische vrijgezellenfeesten, dus ik hoop dat mijn feestje anders wordt."

De 30-jarige Kardashian-telg mag haar borst wel natmaken. Zusje Khloé kondigde eerder aan een heel gênant feest te gaan organiseren. "Khloé is echt heel erg leuk. Ik weet zeker dat ze Kim voor schut gaat zetten", zei een vriend van de familie tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Beste vriendin Brittny Gastineau lichtte alvast een klein tipje van de sluier op. Het feestje begint in Los Angeles en vervolgens vliegt een klein groepje door naar Las Vegas. "Net zoals in die film The Hangover. Een nachtje is genoeg."

Gastineau heeft maar één eis voor het feestje. Ze wil absoluut geen mannelijke strippers. "Op het vrijgezellenfeest van Khloé waren er wel strippers, maar Kim en ik zijn letterlijk gillend weggerend. Ik heb Kim gezegd: geen naakte dansers."

'Beweringen James Murdoch onjuist'

De Britse politie moet onderzoeken of James Murdoch inderdaad niets wist van afluisterpraktijken rondom boulevardblad News of the World (NotW) zoals hij dinsdag voor de Lagerhuiscommissie beweerde. Dat zegt de Britse Labour-parlementariër Tom Watson.

De voormalig juridisch adviseur van Murdoch Tom Crone en oud-redacteur van NotW Colin Myler zeggen dat ze de zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch jaren geleden over een e-mail hebben verteld waarin werd gesteld dat de rotte plek binnen NotW veel groter was dan werd beweerd.

James blijft achter zijn beweringen staan, aldus Murdochs News International, maar de aantijgingen kunnen wel een knauw voor zijn geloofwaardigheid betekenen. De Murdochs hebben naar aanleiding van het afluisterschandaal al een tabloid opgeheven, twee topmanagers verloren en onder druk een miljardenbod op de Britse satellietzender BSkyB ingetrokken. James zei dinsdag niet op de hoogte te zijn van de illegale afluisterpraktijken van NotW toen hij een zeer riante schikking met Gordon Taylor goedkeurde, een van de slachtoffers van het schandaal.

News International heeft lang volgehouden dat het afluisteren zich slechts beperkte tot één verslaggever, Clive Goodman, en tot een privédetective met wie Goodman samenwerkte. Alom wordt echter betwijfeld dat dat het geval is. In een e-mail die boven water kwam tijdens de rechtsvervolging staat de transcriptie van het afgeluisterde gesprek van Taylor, opgetekend door een andere verslaggever en gemarkeerd met 'voor Neville', waarschijnlijk een verwijzing naar de hoofdverslaggever van NotW, Neville Thurlbeck. Dat wijst erop dat ook anderen bij het schandaal betrokken zijn. Als Murdoch wist van de e-mail dan zou dat impliceren dat hij de zaak in de doofpot heeft willen stoppen.

"We willen erop wijzen dat James Murdochs herinneringen over wat hem is verteld toen hij instemde met de schikking in de zaak-Gordon Taylor niet kloppen", zeiden Crone en Myler. "We hebben hem wel degelijk geïnformeerd over de e-mail 'voor Neville' die de advocaten van Gordon Taylor ons voorlegden."

Voor de Murdochs is het zaak de schade beperkt te houden. Rupert Murdochs News Corporation probeert te voorkomen dat de crisis overspringt naar de lucratievere Amerikaanse bedrijven, waaronder het Fox-netwerk, 20th Century Fox en Wall Street Journal.

Donderdag werd bekend dat Jenny Jones, lid van de commissie die toezicht houdt op de Londense politie Scotland Yard, heeft gevraagd een bewering te onderzoeken dat agenten zijn omgekocht om telefoons te 'pingen', een methode waarmee de locatie van een mobiele telefoon kan worden bepaald. Medewerkers van de opgedoekte NotW hebben volgens Jones wellicht agenten omgekocht om bepaalde mobiele telefoons te traceren.

De beschuldiging werd geuit door Sean Hoare, de voormalige verslaggever van NotW. Hoare, die in 2005 werd ontslagen, zei dat agenten driehonderd pond per tracering kregen betaald. Hoares lichaam werd maandag gevonden in zijn huis in Londen. Volgens de politie is hij niet onder verdachte omstandigheden overleden.

Wat in 2005 begon als een relatief klein afluisterschandaal toen voicemails van telefoons van leden van het koninklijk huis bleken te zijn afgeluisterd, is een crisis geworden die Murdochs media-imperium op zijn grondvesten doet schudden en die voor het ontslag van de twee hoogste politiechefs van Scotland Yard heeft gezorgd.

Ook sommige politici wordt het heet onder de voeten. Naar de voormalig woordvoerder van premier David Cameron, Andy Coulson, is donderdag opnieuw een onderzoek ingesteld toen bleek dat hij niet het hoogste niveau van 'security clearance' heeft en dat hij dus niet geheel is doorgelicht. Hoewel de zaak al jaren speelt en er ook geregeld over is bericht, kwam hij echt aan het rollen toen bekend werd dat in 2002 de telefoon van de 13-jarige vermoorde Milly Dowler is afgeluisterd toen de politie nog naar haar zocht.


'Beweringen James Murdoch onjuist' (Foto: Novum)

'Berichten over hongersnood SomaliŰ propaganda'

De berichten van de Verenigde Naties dat er hongersnood zou heersen in delen van Somalië zijn politiek gemotiveerd en pure propaganda.

Dat heeft Sheik Ali Mohamud Rage, woordvoerder van terreurorganisatie Al-Shabab, gezegd. De organisatie staat dan ook niet toe dat hulpverleners het gebied dat onder haar controle staat ingaan, waardoor de hongersnood, mede veroorzaakt door aanhoudende droogte, amper bestreden kan worden.

Tienduizenden Somaliërs zijn inmiddels te voet naar Kenia gevlucht op zoek naar voedsel.


'Berichten over hongersnood Somalië propaganda' (Foto: Novum)

Man gepakt voor fraude met ov-chipkaarten

Een 18-jarige man uit Rotterdam is woensdag opgepakt voor fraude met ov-chipkaarten. De man zou de kaarten dusdanig hebben gemanipuleerd dat een saldo van 150 euro op de kaarten stond, terwijl daar niet voor was betaald. De kaarten werden via internet voor 17,50 euro verkocht, meldt de politie vrijdag.

De zaak kwam aan het rollen nadat een van de gemanipuleerde kaarten op een station werd gebruikt. De kaart bleek deel uit te maken van een groot aantal blanco kaarten die in Rotterdam waren gekocht.

De kaarten werden uit voorzorg geblokkeerd. Trans Link Systems (TLS), dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van de kaarten, heeft aangifte gedaan van fraude.

Onderzoek op onder meer de websites waarop de kaarten werden aangeboden, leidde naar de Rotterdammer. Hij is donderdag na verhoor vrijgelaten en moet later voor een rechter verschijnen.

Dat hackers het saldo van de kaart kunnen aanpassen, was al bekend. Begin juli meldde kaartbeheerder TLS echter dat voor het eerst grootschalige handel in gehackte ov-chipkaarten was ontdekt. Via handelssite marktplaats.nl werden voor 17,50 euro kaarten aangeboden waarop een saldo van 150 euro stond.

De fraude kwam volgens een woordvoerder aan het licht toen iemand in een keer tientallen kaarten kocht. De baliemedewerkster werd na de verkoop achterdochtig en trok aan de bel.


Man gepakt voor fraude met ov-chipkaarten (Foto: Novum)

Duitsland met twee NBA-sterren naar EK

Dirk Nowitzki speelt mee met Duitsland op het EK basketbal, dat vanaf 31 augustus plaatsvindt in Litouwen. De Duitser werd half juni kampioen van de NBA met Dallas Mavericks. Naast de MVP van de NBA-finale van 2011 doet ook Los Angeles Clippers-ster Chris Kaman mee. Dat meldt de Duitse basketbalbond DBB.

"Ik heb weliswaar maar even rust gehad, maar ik wil de jonge Duitse ploeg graag helpen succes te behalen op het Europees kampioenschap", laat de 33-jarige basketballer weten, die samen met Kaman op 19 augustus tijdens de BEKO Cup aansluit bij het Duitse team. "Ik ga er nu alles aan doen om topfit te worden en heb zin in de tijd met de jongens."

Ook de in de Verenigde Staten geboren en opgegroeide Kaman heeft veel zin in de duels met het Duitse team. "Ik heb in 2008 al veel plezier gehad in het spelen voor Duitsland", meldt de basketballer, die tijdens het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van Beijing debuteerde voor Duitsland. "Ik denk dat ik de ploeg kan helpen en dat we iets neer kunnen zetten."


Duitsland met twee NBA-sterren naar EK (Foto: Novum)

PSN haalt ruim een miljoen op voor Japan

Sony heeft bekendgemaakt dat gebruikers van PSN ruim een miljoen euro gedoneerd hebben aan Japan in verband met de aardbeving eerder dit jaar. Dit bedrag is opgehaald met de actie die via het Playstation Network gestart werd op 21 maart. Donateurs ontvingen een exclusief Playstation 3-thema.

In Europa is het meeste gegeven voor dit goede doel, nl. 612.407 euro. In de Verenigde Staten is er tot nu toe een bedrag van 296.978 euro gedoneerd en in Japan zelf 206.840 euro. De overige Aziatische landen hebben nog 18.975 euro ingezameld.

Het geld is naar organisaties als het Rode Kruis gegaan, die daar nog altijd helpen met de wederopbouw. Doneren via de PSN Store kan ook nog steeds.

Jans: "Voor iedereen een domper"

Eerder vandaag werd bekend dat sc Heerenveen het voorlopig moet stellen zonder Geert Arend Roorda. De middenvelder van de Friezen brak gisteren op de training zijn kleine teen waardoor hij twee maanden aan de kant staat.

"De komende twee weken zit hij in het gips, en daarna duurt het nog zo'n zes weken voordat Geert weer hersteld is. Dit is voor iedereen een domper," aldus de trainer van Heerenveen, Ron Jans, op de website van de Friezen.

Stel overreden bij seks op treinspoor

Een Duits stelletje is met onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De 15-jarige Katja Meier en haar 21-jarige vriend Bernd Wagner zijn namelijk overreden door een trein. Het stel had niet in de gaten dat er een trein aan kwam, aangezien ze bezig waren een nummertje te maken.

Het stel had vooraf op de dienstregeling gekeken of er nog treinen langs Essen-Kettwig zouden rijden. Toen ze zich er zelf van hadden vergewist dat het de komende uren rustig was, besloten ze het erop te wagen. Ze deden hun kleren uit en gingen tussen de rails flink van bil.

Wat ze echter niet wisten, was dat er nog wel goederentreinen reden. Toen de machinist het stelletje zag, trok hij wild aan de rem. Desondanks kon hij niet voorkomen dat het tweetal onder de trein terechtkwam.

"We hebben de ouders van het meisje verteld dat zij in het ziekenhuis ligt", vertelt een politiewoordvoerder. "Zij wisten niet eens dat hun dochter een vriendje had."

Ecclestone bekent betalen steekpenningen

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft voor het eerst toegegeven dat hij Gerhard Gribkowsky 31 miljoen euro heeft betaald, zo meldt The Daily Telegraph. Na de verkoop van de sport in 2005 zou Ecclestone de Duitse bankier hebben betaald omdat hij, naar eigen zeggen, door Gribkowsky werd 'bedreigd'.

De bankier dreigde om problemen te veroorzaken voor Ecclestone bij de belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk. De 80-jarige F1-opperbaas ging nog net niet zo ver om Gribkowsky te beschuldigen van chantage. Gribkowsky, voormalig hoofd risicoanalist bij BayernLB en hoofdverantwoordelijke toen de bank haar aandelen in de Formule 1 verkocht, is eerder deze week aangeklaagd voor corruptie, belastingontduiking en fraude. Ecclestone, die nog steeds in de aandacht staat van het Duitse OM, beweert dat Gribkowsky valse beschuldigingen maakt met betrekking tot Bambino Holding, een offshore trustfonds, eigendom van de familie Ecclestone. Ook al zou hij "nooit iets te maken hebben gehad met het trustfonds in welke vorm dan ook. Hij (Gribkowsky, red.) dreigde dat hij ging vertellen dat ik het beheerde."

Ecclestone had zijn aandelen in de Formule 1 bij Bambino Holding ondergebracht als onderdeel van een mogelijke overdracht van de bezittingen. Na het doormaken van hartklachten zegt de Brit dat hij bezorgd was dat zijn ex-vrouw Slavica na zijn dood belasting zou moeten betalen over de erfenis. Zij woont nog niet lang genoeg in het Verenigd Koninkrijk en is zodoende nog niet genaturaliseerd.

"De belastingdienst moest natuurlijk alles controleren," zei Ecclestone. "Het duurde vijf jaar om alles door te spitten. Ik heb mij er niet mee bemoeid. Het trustfonds moest laten zien dat het klopte. De mensen van de belastingdienst zaten in die tijd midden in het afhandelen van het fonds, het laatste wat je wil is dat ze iets anders gaan denken. Hij perste mij af en ik wilde het risico niet lopen. Er was niks mis met het fonds. Absoluut niks."

"Hij heeft mij nooit gezegd dat als je mij dit niet geeft dan zeg ik dat," voegde Ecclestone toe. Hij beweert dat Gribkowsky had gevraagd om geld te lenen, tegelijkertijd implicerend dat hij hem aan Bambino Holding zou linken. "Hij liet mij met het feit dat hij het kon doen of niet."

Ecclestone beweert dat hij zijn advocaten om advies vroeg, en wat er met hem zou gebeuren als Gribkowsky zijn 'dreigement' zou uitvoeren. "Ze zeiden 'ik zal je eens vertellen wat er zal gebeuren: de belastingdienst zal je gaan onderzoeken en jij moet je verdedigen, omdat je dat kan. Dan zit je drie jaar in de rechtbank en dat kost een fortuin. Je kan beter betalen'."

Verder beweert Ecclestone dat de betalingen gemaakt werden via bedrijven gevestigd in Mauritius en de Britse Maagdeneilanden omdat "hij zo betaald wilde worden dat het niet naar mij getraceerd kon worden, en zo dat het niet uit Engeland leek te komen."

Het OM beweert dat ter compensatie Ecclestone en Bambino Holding in totaal ongeveer 47 miljoen euro van Gribkowsky via BayernLB had gekregen. Ecclestone weerlegt dit echter. "Ik heb nooit iemand omgekocht of geld betaald aan iemand die in relatie staat tot het bedrijf. Ik heb vijf procent gekregen voor de verkoop van het bedrijf. Bayerische Landesbank heeft de verkoop en ook de commissie goedgekeurd, het was een koopje. Ik had meer moeten krijgen want een bank had meer gevraagd. Er zijn geen geheimen."

Ecclestone voegde eraan toe dat hij niet alleen de verkoop aan CVC vergemakkelijkte maar ook BayernLB "een zekerheidstelling van veel geld gaf dat alle boeken in orde waren omdat de bank deze niet wilde geven." Ecclestone heeft al deze details aan het Duitse OM gegeven en verwacht dan ook dat zijn onschuld wordt bewezen.

Men in Black III vol retro-aliens

Men in Black III zit vol met buitenaardse wezens zoals die in de jaren vijftig en zestig te zien waren. "Ze hebben veel te grote hersenpannen en insectenogen, ze zijn helemaal retro", zegt ontwerper en grimeur Rick Baker tijdens de film- en stripbeurs Comic-Con, schrijft het Engelse filmblad Empire.

In Men in Black III keert Will Smiths personage Agent J met een tijdmachine terug naar 1969. Hij loopt daar aliens tegen het lijf zoals die destijds in strips en sciencefictionfilms te zien waren.

"Meteen toen we begonnen met het ontwerpen van de buitenaardse wezens zei ik tegen Barry (Sonnenfeld, producent) dat ik graag aliens wilde maken die we al eerder hebben gezien", zegt Baker, die Oscars won voor de make-up van onder meer Ed Wood, The Nutty Professor en de eerste Men in Black. "De aliens in 2012 zien eruit als wezens uit moderne films, maar die van 1969 moeten een hommage zijn aan al die oude sciencefictionklassiekers."

Over Men in Black III gaan al maanden geruchten dat de productie meermalen vertraagd werd om budgettaire overschrijdingen en omdat er nog steeds geen compleet scenario is. Daarover is Baker kort. "De hele club is weer bij elkaar en volgens mij wordt het een prachtige film. Maar dat script heb ik nog steeds niet gezien."

Men in Black III verschijnt op 30 mei in de Nederlandse bioscopen.

PVV: geen seks in kliniek voor serieverkrachter

De PVV vindt het 'van de gekke' dat iemand die voor serieverkrachting is veroordeeld een logeerkamer in een tbs-kliniek tot zijn beschikking heeft om seks te hebben met zijn vriendin. Dat zegt de partij naar aanleiding van berichtgeving van TC Tubantia hierover.

De krant schreef vrijdag dat een 24-jarige patiënt van tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken in de kliniek seks mag hebben met zijn vriendin, omdat de relatie heilzaam voor hem zou zijn. De man, die hyperseksueel is, werd in 2008 tot vier jaar cel en tbs veroordeeld wegens serieverkrachting. Tientallen jonge meisjes deden aangifte tegen de man.

De partij van Geert Wilders vindt het volstrekt misplaatst tegenover de slachtoffers dat hij seks mag hebben in het kader van zijn behandeling en wil dat het per direct stopt.

De Dienst Justitiële Inrichtingen was vrijdagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Primeur bij Star Wars Fan Movie Awards

Waarom lijkt Admiraal Ackbar, aan het begin van zijn carrière, op een stewardess uit de jaren zestig? Zien we Lando Calrissian een foto maken van zichzelf en Chewbacca, met zijn galactische iPhone? Is dat een Wampa die de Hoth rebellen basis loopt te slopen?

Altijd al nieuwsgierig geweest wat er destijds allemaal uit de oorspronkelijke Star Wars trilogie werd geknipt? Deze vragen zullen allemaal worden beantwoord als in september de Star Wars saga op Blu-Ray zal worden uitgebracht.

Vandaag mochten bezoekers van de Comic-Con in San Diego hun stem uitbrengen voor de Star Wars Fan Movie Awards. Fox Home Entertainment had echter een leuke verrassing in petto voor de liefhebbers van de nog steeds immens populaire filmreeks van George Lucas. In een sneakpreview zagen de bezoekers van Comic-Con 2011 een aantal van de deleted scènes die als extra bij de box met 6 films, zijn toegevoegd. 

De Blu-Ray versies van de Star Wars films zullen in 2 uitvoeringen worden uitgebracht. Zo zijn er 2 boxen met elk 3 films en is er een Star Wars: The Complete Saga box met 6 films. Alleen in de uitgebreide Saga box zijn de 'nieuwe' deleted scènes toegevoegd.


Een aantal van de geschrapte scènes uit Star Wars.

Christenen winkelen steeds vaker op zondag

Christenen zijn het afgelopen decennium vaker op zondag gaan winkelen. Dat schrijft het Nederlands Dagblad vrijdag op basis van cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Het percentage christenen dat op zondag winkelt ligt wel lager dan onder niet-gelovigen. "Winkelen op zondag is minder apart geworden", verklaart een onderzoeker van het SCP. "Over de hele linie is het winkelen op zondag toegenomen. Dat zie je ook terug onder christenen."

In 2000 winkelde ruim 61,5 procent van de katholieken, 78,8 procent van de Nederlands hervormden en 87,3 procent van gereformeerden nooit op zondag. Vijf jaar later waren die percentages gedaald naar respectievelijk 49,8, 74,2 en 83,9 procent.

Momenteel worden de cijfers over 2011 verzameld. Het SCP verwacht een verdere toename in het aantal op zondag winkelende christenen. "Ik kan geen reden verzinnen waarom dat zou afnemen."

Bijna vijftig procent meer Paypal-transacties

Het aantal Paypal-transacties in Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 47 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het internetbetaalplatform vrijdag.

Paypal verwerkte in de eerste zes maanden ruim vier miljoen transacties. Per week komen er meer dan tienduizend nieuwe rekeninghouders bij. Ook het aantal webwinkels dat aangesloten is op het betalingssysteem groeit. Recentelijk zijn Cheaptickets.nl en Philips aangesloten.

"Nederlandse webwinkels zien Paypal als een goede betaalmethode voor hun internationale kopers", verklaart directeur van Paypal Benelux Eelco van Wijk de groei. "Ook hebben we succes gehad met mobiel betalen via apps en mobiele websites". Onder andere via de apps van bioscoop Pathé en bloemenketen Fleurop kan met Paypal betaald worden.

Woensdag maakte het moederbedrijf van Paypal, veilingsite eBay, bekend dat de omzet in het eerste kwartaal wereldwijd met veertig procent is gestegen. Grote motor van deze omzetstijging was Paypal. Wereldwijd steeg het aantal gebruikers van de betalingsdienst met 56 procent tot bijna 79 miljoen.

Concurrent Ideal is nog steeds veel groter in Nederland dan Paypal. Uit donderdag gepubliceerde cijfers van Currence bleek dat in mei en juni records werden gevestigd. Per maand werd rond de acht miljoen keer via het internetbetaalplatform betaald.


Bijna vijftig procent meer Paypal-transacties (Foto: Novum)

Justin Bieber wil in een maand opgroeien

Justin Bieber wil als een normaal kind kunnen opgroeien. Daarom gaat de 17-jarige tienerster een hele maand op sabbatical. "Ik kijk ernaar uit om gewoon een beetje rond te kunnen hangen met wat vrienden", zegt Bieber tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De Canadese zanger staat ondanks zijn jonge leeftijd al drie jaar in de spotlights. De tienersensatie wil nu wel wat tijd om echt op te kunnen groeien. "Als je elke dag werkt, heb je zo weinig tijd om erachter te komen wie je echt bent", zegt Bieber. "Nu kan ik even rustig nadenken, bidden en, nou ja, opgroeien."

Zaterdag doken de zanger en zijn vriendin Selena Gomez onverwacht op bij een bruiloft. Van een afstand hoorde hij een van zijn nummers. Tot grote vreugde van de feestvierders besloot Bieber zelf een kijkje te nemen.

AS Roma heeft Barcelona's Bojan binnen

Bojan Krkic speelt komend seizoen voor AS Roma. FC Barcelona ontvangt twaalf miljoen euro voor de 20-jarige aanvaller. Barça heeft een optie bedongen om de speler na twee seizoenen terug te kopen voor dertien miljoen euro. Roma kan deze deal blokkeren, maar dan loopt de totaalprijs op naar veertig miljoen. Dat melden de Catalanen.

Krkic debuteerde in het seizoen 2007-2008 op zestienjarige leeftijd voor Barcelona. In vier jaar kwam het product van de eigen jeugdopleiding tot 104 competitieduels, waarin hij 26 keer scoorde. Bojan kwam één keer uit voor het nationale elftal van Spanje.


AS Roma heeft Barcelona's Bojan binnen (Foto: Novum)

Quick-Step wil Cavendish aantrekken

Quick-Step wil zich voor volgend seizoen versterken met Mark Cavendish. De Britse sprinter heeft een aflopend contract bij HTC-Highroad en weet dat het voortbestaan van zijn huidig team onzeker is, omdat de geldschieter zich waarschijnlijk terugtrekt.

"We praten, ja," zei teammanager Patrick Lefevere tegen de krant De Morgen. De Belgische ploeg is recentelijk overgenomen door de Tsjechische zakenman Zdenek Bakala. Hierdoor komt veel geld vrij om het team voor de volgende jaren te versterken.

Cavendish zou zijn jawoord al hebben gegeven aan Team Sky. "Dat is niet zeker. Mark is natuurlijk wel een Brit, Sky is een Brits team en volgend jaar vinden de Olympische Spelen in Londen plaats. Dat past allemaal mooi in elkaar. Nog een probleem: Cavendish is vrij, maar zijn trein niet. En die wil hij graag meenemen," zei Lefevre die weet dat hij een drager van de groene trui en veelvuldig etappewinnaar in de Tour de France binnen kan halen.

Overigens aast Quick-Step ook op Philippe Gilbert, de Belgisch kampioen die dit seizoen het hele klassiekerseizoen naar zijn hand zette en ook al een etappe in de Tour de France op zijn naam schreef. "Tom Boonen, Cavendish én Gilbert in een ploeg? Ik zie niet in waarom niet."

Tientallen doden bij busbrand China

Een te zwaar geladen dubbeldekkerbus is op een snelweg in de Chinese provincie Henan in brand gevlogen. Van de 47 mensen aan boord vonden er 41 de dood. De zes overlevenden zijn met ernstige brandwonden in het ziekenhuis opgenomen. Dit meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Volgens Xinhua was de bus, die lange afstanden aflegt en slaapplaatsen biedt aan zijn passagiers, berekend op 35 personen. Er waren er dus twaalf teveel aan boord.

In China doen zich vaak zware verkeersongelukken voor. De wegen zijn veelal slecht, veel voertuigen worden te zwaar beladen en de verkeersdeelnemers laten zich weinig of niets aan de regels gelegen liggen.

Zeister scrotumrukster naar de rechter

Een vrouw uit Zeist moet volgende week vrijdag op het matje komen bij de rechter. De 43-jarige Zeistse heeft haar vriend ernstig mishandeld door zijn ballen om te draaien.

De vrouw had haar partner onlangs bij zijn kloten gepakt en deze omgedraaid. Vervolgens gaf ze er zo'n enorme ruk aan, dat de arme man kermend op de grond lag. De arme drommel raakte bij de mishandeling zwaar gewond.

Het Zeister stel waren vriendje en vriendinnetje. Waarom ze haar levensgezel dan zo ernstig heeft toegetakeld, is echter niet bekend.

Paradiso omzeilt hoge btw met circustent

Poppodium Paradiso omzeilt de btw-verhoging op concertkaartjes door bij de eerste editie van het Magneet Festival in plaats van een podium een circus neer te zetten. De openluchttent bij het nieuwe culturele evenement in Amsterdam, is een 'statement over de btw-verhoging van 6 naar 19 procent'.

De verhoging van de btw geldt namelijk wel voor tickets voor theater- en muziekvoorstellingen, maar niet voor het circus, het pretpark, de bioscoop of de dierentuin. "Alleen het zogenaamde 'platte vermaak' blijft ongestraft", vindt Paradiso.

In de circustent programmeert Paradiso livemuziek, films, dj's en 'verrassende optredens op de piste'. Het volledige programma is nog niet bekend.

Het Magneet Festival is geïnspireerd op het festival Burning Man bij de Black Rock Desert in de Amerikaanse staat Nevada. Net als op dat Amerikaanse festival kunnen bezoekers zelf bijdragen aan de programmering door 'creatieve ideeën' voor te stellen en uit te voeren.

De eerste editie van het Magneet Festival begint op 19 augustus. Tot 11 september kunnen bezoekers kijken naar, en bijdragen aan, voorstellingen op verschillende podia in Amsterdam-Oost.

Gewonde vrouw in middenberm A1 aangetroffen

In de middenberm van de A1 bij Bathmen in Overijssel is donderdagnacht een gewonde vrouw aangetroffen. De 27-jarige vrouw uit Almelo is vermoedelijk aangereden toen zij over de weg liep. Ze is met botbreuken en kneuzingen naar het ziekenhuis overgebracht, meldt een woordvoerder de politie.

Een bestuurder uit Wilp merkte de gewonde vrouw op in de berm naast de snelweg bij Deventer. Hij zag iets op de linkerrijbaan toen hij aan het inhalen was. Vervolgens parkeerde hij zijn auto op de vluchtstrook, belde de hulpdiensten en bood hulp aan de vrouw.

De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Militairen mishandelen Meppelaar

Drie militairen zijn donderdagnacht aangehouden in Meppel nadat ze een man bewusteloos hadden geslagen. De mannen zijn overgedragen aan de marechaussee, meldt de politie vrijdag.

De militairen van 20, 21 en 24 uit Hoogezand, Assen en Groningen hadden op het Prinsenplein in het centrum van de Drentse stad ruzie gekregen met de 19-jarige Meppelaar. Toen de politie arriveerde was de man buiten bewustzijn. Het slachtoffer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Ook een 17-jarige jongen uit Meppel werd aangehouden omdat hij zich met de vechtpartij bemoeide en niet weg wilde gaan. Bij zijn aanhouding schopte hij een 27-jarige agente hard in de buik. Ze is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht en heeft aangifte gedaan.

Skyrim, RAGE en Prey 2 op Gamescom

Bethesda heeft bekendgemaakt dat Elder Scrolls V: Skyrim, RAGE en Prey 2 publiekelijk getoond zullen worden op Gamescom 2011, de beurs die over drie weken van start zal gaan in Keulen. RAGE is van de drie games de enige die speelbaar is. De publieke booth van Bethesda zal in Hall 6.1 te vinden zijn. Het is Stand B41 in de Koelnmesse, een groot complex voor beurzen en tentoonstellingen te Keulen, Duitsland.

Gamescom 2011 vindt plaats van 17 tot en met 21 augustus.

Connexxion komt Almeerse chauffeurs tegemoet

Busreizigers kunnen vanaf 1 augustus in Almere ook 's avonds bij de achterste deuren van de bus instappen. Connexxion wijzigt het instapbeleid om de Almeerse buschauffeurs tegemoet te komen, laat een woordvoerder vrijdag weten.

Nu mogen passagiers na 19.00 uur alleen nog bij de voorste deuren instappen. Volgens de buschauffeurs leidt dat tot veel agressie en onbegrip onder reizigers. De chauffeurs dreigden naar aanleiding van een reeks incidenten met acties als het vervoersbedrijf niets aan de veiligheid zou doen.

Volgens Connexxion zijn er in de Almeerse bussen meer incidenten dan in andere plaatsen en leidt dat tot veel onrust onder personeel. Meerdere chauffeurs werden de afgelopen maanden mishandeld, bespuugd, uitgescholden en beroofd.

De chauffeurs willen ook een einde aan het gebruik van contant geld in de bus. Volgens de zegsvrouw kan die eis niet worden ingewilligd, omdat Connexxion zich aan landelijke regels moet houden. Eerder dit jaar konden passagiers nog een weekend gratis met de bus, omdat de chauffeurs weigerden rond te rijden met geld.

Volgende week moet blijken of de chauffeurs akkoord gaan met het voorstel.


Connexxion komt Almeerse chauffeurs tegemoet (Foto: Novum)

Robben niet bezorgd over vorm Bayern

Arjen Robben is met Bayern München aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De Duitse topclub zal zich via de voorronde moeten plaatsen voor de Champions League.

Om een fiasco zoals vorig seizoen te voorkomen heeft Der Rekordmeister geïnvesteerd in de verdediging. Doelman Manuel Neuer werd overgenomen van Schalke 04 en voor de laatste linie werden Jerome Boateng (Manchester City) en Rafinha (Genoa) aangetrokken.

Op een vrienschappelijk toernooi maakte Bayern, sinds dit seizoen onder leiding van Jupp Heynckes, nog geen beste indruk. Juist de verdediging was niet in orde. Robben maakt zich echter nog geen zorgen. "Nee, wij raken niet in paniek", zei hij tegenover Goal.com. "We zijn in het voorseizoen en weten dat we nog moeten verbeteren. Daarom is het ook een oefenperiode."

Bayern kreeg in twee wedstrijden tegen FSV Mainz (2-2) en Hamburger SV (1-2 verlies) vier doelpunten tegen. "De balans moet nog wat beter", denkt Robben. "We hopen natuurlijk op een betere seizoenstart dan vorig jaar. Toen hadden we na zeven wedstrijden pas zeven of acht punten. Dat was een domper meteen aan het begin van het seizoen."

"Als we de balans van de laatste vijf competitiewedstrijden terugvinden, gaat het goed. De samenwerking tussen de verdediging en de aanval moet nog verbeteren. Dan kunnen we het ook niet toestaan dat we zo makkelijk vier doelpunten tegen krijgen."

Belgische padvinders gered in RoemeniŰ

De Roemeense politie heeft 34 Belgische padvinders gered die verdwaald waren in een woud in het westen van het land. De groep scouts in de leeftijd van 12 tot 25 verdwaalde donderdagavond. De jongeren werden 's nachts gevonden in de westelijke regio Arad.

In Centraal-Roemenië vonden reddingswerkers een Pools stel en hun kind terug die de weg waren kwijtgeraakt toen hun navigatiesysteem ermee ophield terwijl ze door bergachtig gebied reden.

Onderzoek naar dumpen dode dieren

In Overijssel en Groningen worden al weken dode dieren gedumpt. De Voedsel- en Warenautoriteit heeft een groot onderzoek ingesteld. Dat heeft de VWA vrijdag gemeld.

In de omgeving van het Groningse Zuidhorn worden al geruime tijd dode veulens, schapen en pony's gedumpt in sloten, plassen en kanalen. Rond Hardenberg, Ommen en Wierden in Overijssel zijn sinds begin april 36 dode biggen en varkens achtergelaten bij parkeerplaatsen en in natuurgebieden.

De VWA krijgt bij het onderzoek hulp van de politie, provincies, gemeenten en waterschappen. Het is verboden om dode dieren te dumpen, omdat dat tot verspreiding van dierziektes kan leiden. Er staat maximaal zes jaar cel op, of een boete van maximaal 76.000 euro. Dode landbouwdieren moeten worden vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf.

Amy Winehouse weer nuchter op podium

Amy Winehouse heeft zich weer op een podium gewaagd. De 27-jarige zangeres verscheen zonder een druppel drank achter de kiezen als verrassing tijdens een optreden van haar petekind Dionne Bromfield op het iTunes Festival in Londen, zo melden verschillende Britse media.

Winehouse durfde het overigens nog niet aan om weer te gaan zingen. Ze omhelsde Bromfield, danste met haar zonder om te vallen en raadde het publiek aan vooral Bromfields laatste album te kopen. Het was Winehouse' eerste publieke optreden sinds de desastreuze avond in Belgrado toen ze zwalkend en mompelend achter de microfoon stond.

De zangeres, die al jaren met een alcohol- en drugsprobleem kampt, stond die avond stomdronken op het podium, kon zich nauwelijks haar teksten herinneren en struikelde een aantal keer over haar eigen benen. Winehouse besloot daarop haar hele Europese tournee af te blazen.

EA Steam-games activeren op Origin

Bepaalde titels van Electronic Arts die via Steam gekocht zijn, kunnen ook geactiveerd worden in Origin, de nieuwe downloadservice van EA. Dit meldt PC Gamer. Geteste titels die werken zijn: Battlefield: Bad Company 2, Dragon Age: Origins, Mass Effect 2, Dead Space 2, Alice: Madness Returns en Dragon Age 2. Door de productcode in te voeren in Origin worden deze games gekoppeld aan jouw account.

Sommige titels, zoals Dragon Age 2, kunnen via Origin compleet met Steam-functies gelanceerd worden. Of Valve hier blij mee is, is een tweede. Oudere titels zullen niet allemaal werken. Mass Effect 1 werd niet herkend door Origin. Origin kijkt naar jouw pc om EA-titels te detecteren, maar Steam-codes moeten handmatig ingevoerd worden.

EA heeft grote ambities voor Origin. Star Wars: The Old Republic zal alleen via Origin te downloaden zijn. Er gaan geruchten rond dat Battlefield 3 niet via Steam te koop zal zijn.

Acht kilo coke drijft Zeeuwse haven binnen

In de haven van het Zeeuwse Hansweert is acht kilo cocaïne onderschept. De bemanning van een douaneboot vond de drugs drijvend in de monding van de haven. Dat meldt de douane vrijdag.

De douane was door de centrale radarmeldpost van Hansweert gevraagd om te gaan kijken bij een grote vuilniszak die de voorhaven kwam binnendrijven. Bij het opvissen bleek de zak gevuld met acht pakketten cocaïne. Aan het plastic omhulsel waren lege plastic flessen gebonden om te voorkomen dat de partij zou zinken.

De coke, met een straatwaarde van minstens drie ton, is vernietigd.

Contant geld voor winkeliers te duur

Het afstorten van contant geld is voor winkeliers de afgelopen jaren veel duurder geworden. In sommige gevallen zijn de kosten veertig procent zijn gestegen. Dat meldt de belangenorganisaties voor winkeliers Detailhandel Nederland vrijdag.

"Voor met name het midden- en kleinbedrijf wordt het afgeven van contant geld bij de bank zo een extreem hoge kostenpost", zegt een woordvoerder van de organisatie.

SNS Bank neemt helemaal geen cash meer aan. "Als de eigen bank geen contanten meer aanneemt, is het moeilijker geld weg te brengen. Daar is een veiligheidsrisico aan verbonden", stelt de woordvoerder. "Winkeliers willen natuurlijk zo min mogelijk contant geld in de kassa hebben om overvallen te voorkomen."

Donderdag werd bekend dat consumenten steeds vaker pinnen. Het nieuwe pinnen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een chip in plaats van een magneetstrip, maakt inmiddels veertig procent van het totaal aantal pinbetalingen uit.

Detailhandel Nederland heeft met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) afgesproken dat het nieuwe pinnen tot 2012 geen kostenstijgingen oplevert. Het betalen met cash blijkt voor winkeliers nu echter wel duurder te zijn geworden.

"We zijn voor prikkels om tot een efficiënter betaalverkeer te komen", zegt de woordvoerder. "Maar nu wordt alleen de winkelier geraakt bij het ontmoedigen van het gebruik van contant geld, en niet de consument."

Detailhandel Nederland wil mensen die geld uit de muur halen niet straffen, maar pleit voor positieve prikkels. "Als een consument voortaan alleen met pin betaalt, kunnen de banken een korting geven op de kosten voor een betaalrekening."

Detailhandel Nederland gaat de problemen met contant geld in het volgende overleg met de NVB ter sprake brengen.


Contant geld voor winkeliers te duur (Foto: Novum)

Scott: publiek moet zich de pleuris schrikken

Ridley Scott wil dat zijn nieuwe film Prometheus zijn engste film ooit wordt. "Ik wil dat jullie je helemaal de pleuris schrikken", zei de Engelse regisseur donderdag tijdens de strip- en filmbeurs Comic-Con via satellietverbinding tegen de bezoekers, schrijft het Britse filmblad Empire. Met Prometheus vertelt Scott het verhaal achter Alien, zijn film uit 1979.

De 73-jarige filmmaker benadrukt wel dat Prometheus niet een simpele prequel wordt van Alien. "Deze film heeft voor ongeveer één procent het DNA van Alien, voor de rest is het een heel nieuw verhaal." Het verhaal gaat over een ruimtemissie die een beschaving ontdekt waarin zeer onbeschaafde dingen plaatsvinden.

Op de vraag waarom hij nu pas, na ruim dertig jaar, terugkeert naar het sciencefictiongenre, heeft Scott een simpel antwoord. Hij had het te druk met andere films. "Maar hoe langer ik erover nadacht, hoe meer ik besefte dat er in de eerste Alien-film iets zit wat niemand ooit verder heeft uitgewerkt, een onbeantwoorde vraag. Dat is de focus van deze film. Als je hem gezien hebt, begrijp je wat ik bedoel."

In de vertoonde fragmenten van de film zijn enkele sterke vrouwen te zien die aan de missie deelnemen. Zo is Millennium-actrice Noomi Rapace van de partij en drukt Charlize Theron zich naakt op. Rijst meteen de vraag of de film een leeftijdskeuring voor 12 jaar of 16 jaar krijgt.

"Ik heb twee versies die ik aan de studio kan laten zien", zegt Scott. "Je bent wel gek als je dat niet doet. We bekijken de gehele film en besluiten dan wat we doen. Maar die naakte push-ups zitten er zeker in."


Eerste beeld van Prometheus

Hadzic in vliegtuig op weg naar Nederland

Goran Hadzic is op een vliegtuig naar Nederland gezet, waar hij zal worden overgedragen aan het Joegoslaviëtribunaal. Dit heeft de Servische minister van justitie Snezana Malovic op een persconferentie bekendgemaakt.

De etnische Serviër Hadzic is door het tribunaal in Den Haag aangeklaagd voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, begaan in de periode 1991-1995 tegen de niet-Servische bevolking van de Kroatische regio Krajina.

Het konvooi waarmee Hadzic vrijdagochtend uit de gevangenis van het oorlogsmisdadentribunaal in Belgrado vertrok arriveerde iets voor 12.00 uur op de internationale luchthaven van de Servische hoofdstad. Het konvooi was eerder naar Novi Sad, in het noorden van Servië, gereden om Hadzic in de gelegenheid te stellen afscheid te nemen van zijn zieke moeder.

Rodriguez wil tijdschrift Heavy Metal verfilmen

Robert Rodriguez heeft de filmrechten gekocht voor het Amerikaanse stripblad Heavy Metal. Hij wil het sciencefiction- en fantasy-tijdschrift bewerken tot een animatiefilm, zei hij tijdens de strip- en filmbeurs Comic-Con. De filmmaker wil zelfs zijn fans betrekken bij het maken van de film, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Heavy Metal magazine specialiseert zich in duistere en vaak erotische verhalen in een sciencefiction- of fantasy-setting. Het was in 1981 al de inspiratiebron voor een animatiefilm en in 2000 voor een vervolg.

De 43-jarige Rodriguez vroeg zijn fans om hun ideeën voor de film te mailen naar zijn website. "Iedere keer als ik over deze film spreek met fans willen ze graag meewerken, dus heb ik besloten om iedereen die kans te geven."

"We zijn al bezig met enkele verhalen, maar ik laat ook wat ruimte open voor de suggesties van het publiek. Het publiek is het tijdschrift al jaren trouw en weet zelf het beste wat ze in zo'n film wil zien." Rodriguez gelooft zo de beste Heavy Metal-verfilming ooit te kunnen maken.

Rodriguez presenteert dit jaar een heel andere film in de bioscopen. De door hem geregisseerde kinderfilm Spy Kids 4: All the Time in the World in 4D verschijnt in Nederland op 13 oktober. Deze film wordt niet alleen in 3D vertoond, maar heeft ook het zogenoemde 'aroma-scope', de toevoeging van bijbehorende geuren in de filmzaal.


Rodriguez wil tijdschrift Heavy Metal verfilmen

[Tour] Yerseke organiseert huldiging Hoogerland

Komende woensdag om 13:00 uur wordt Johnny Hoogerland in zijn woonplaats Yerseke gehuldigd. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Hoogerland reed tijdens de Tour een aantal dagen in de bolletjestrui, maar werd door een auto van de Franse tv samen met Juan Antonio Flecha aangereden. De renner van Vacansoleil kwam hierdoor in het prikkeldraad terecht wat hem 33 hechtingen opleverde.

De huldiging in Yerseke wordt georganiseerd door de gemeente en een aantal lokale bedrijven. Toen Hoogerland in de bolletjestrui reed gingen taartjes met rode bolletjes als warme broodjes over de toonbank bij de plaatselijke bakker.

Catherine krijgt Europese release

Catherine, de ietwat bizarre, erotisch getinte puzzelgame/datingsim/psychologische horrorgame komt dit jaar naar Europa dankzij Atlus en Deep Silver. Pheno kan opgelucht ademhalen. Een precieze datum is nog niet bekend. Catherine komt volgende week al uit in Amerika.

Deep Silver is "trots" om Catherine te mogen uitgeven. "Catherine is something new, fresh and exciting; unlike anything else in the gaming world – a unique mixture of genres." Apart is het zeker.


Twilight-cast doet boekje open over seksscŔne

Twilight-fans kijken al een tijdje uit naar de langverwachte liefdesscène tussen Edward en Bella. In The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 is het eindelijk zover. Niet alleen de fans, ook de acteurs hebben er zin in.

"Ik hoop dat het een beetje trouw blijft aan het boek", vertelt hoofdrolspeler Robert Pattinson aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. "Het is wel bijzonder, want de liefdesscène zit niet echt in het boek." De 25-jarige Pattinson verwacht dat de fans verrast worden door de spannende scène.

Kirsten Stewart is erg tevreden met de verfilming, die ook voor de fans van de boeken nog een aantal verrassingen bevat. "Ik heb de film gezien, en hij volgt het boek echt heel nauwkeurig", zegt de actrice. "Maar we hebben ook wat dingen toegevoegd, dus ja, er zijn wel wat verrassingen.

De 21-jarige Stewart was ook erg blij met de steun van schrijfster Stephanie Meyer. "Ze was altijd al erg betrokken, maar nog nooit zoals nu. Ze is echt een onderdeel van deze film."

Voor de liefdesscène tussen vampier Edward en het meisje Bella moeten de fans nog even geduld hebben. Naar verwachting is de film vanaf november te zien in de bioscopen.

Lindsay Lohan kan therapie niet meer betalen

Lindsay Lohan is platzak. Haar advocaat liet donderdag weten dat de actrice haar privétherapie niet meer kan betalen. De 25-jarige Lohan werd eerder veroordeeld wegens rijden onder invloed en moest daarvoor in therapie.

Advocaat Shawn Chapman Holley stelt dat de actrice graag verder wil met de therapie, maar er momenteel geen geld voor heeft. De rechter had echter geen medelijden met de actrice en gaf haar 21 dagen de tijd om te bewijzen dat ze nog steeds therapie volgt, weet het Amerikaanse tijdschrift People.

"Als ze het zelf niet kan betalen, dan moet ze maar iemand vinden die haar daarmee kan helpen", aldus rechter Stephanie Sautner tijdens de hoorzitting. Goedkopere groepstherapie is volgens de advocaat geen optie. De sessies zouden te lijden krijgen onder massale belangstelling van de pers.

De actrice werd eerder veroordeeld tot een voorwaardelijke straf vanwege diefstal van een ketting en rijden onder invloed. Eind mei zat ze een huisarrest van 35 dagen uit.

Dubbele fouten nekken Pavlyuchenkova in Bakoe

Anastasia Pavlyuchenkova is uitgeschakeld in het tennistoernooi van Bakoe. De als tweede geplaatste Russin sloeg vandaag in Azerbeidzjan liefst 27 dubbele fouten tegen Galina Voskoboeva, die won met 6-7 (5), 6-4 en 6-3. De Kazachse treft de winnaar van het duel tussen Ksenia Pervak en Aravane Rezai in haar eerste halve finale ooit op de WTA Tour.

Pavlyuchenkova kreeg een setpunt in het eerste bedrijf, maar sloeg drie dubbele fouten op rij en verloor de game. In de tiebreak was de nummer dertien van de wereld alsnog de sterkste. In het vervolg van het duel was Voskoboeva (162) de betere.

Pavlyuchenkova sloeg in haar eersterondepartij al 25 dubbele fouten in elf servicegames.

Eerste wandelaars Vierdaagse binnen

De eerste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse zijn vrijdagochtend rond 09.30 uur aangekomen op de Via Gladiola. Dat heeft de organisatie gemeld. Volgens Omroep Gelderland was de Brit Simon Brownlee net als eerdere jaren de eerste die over de finish kwam.

De meeste van de 38.500 resterende deelnemers worden vrijdagmiddag aan de finish verwacht, waar zij traditiegetrouw gladiolen krijgen van het publiek en waar zij het Vierdaagsekruisje in ontvangst nemen.

Vanwege de grote aantallen toeschouwers die de Vierdaagse altijd trekt, verwacht de ANWB vrijdagmiddag grote drukte rond Nijmegen. Op de A15 vanuit Gorinchem, de A50 vanuit Arnhem, de A73 vanuit Venlo en de A325 vanuit Arnhem kunnen de hele dag files voorkomen. Er rijden de hele dag extra treinen van en naar Nijmegen.

Meer slachtoffers geweld vragen schadevergoeding

Steeds meer slachtoffers van een geweldmisdrijf vragen een schadevergoeding aan voor fysiek of psychisch leed. Dat blijkt uit cijfers van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Vorig jaar meldde een recordaantal van 9192 slachtoffers zich bij het fonds, bijna tien procent meer dan een jaar eerder. Het gaat om slachtoffers van diefstal met geweld, verkrachting, mishandeling of aanranding. In totaal werd aan ruim 4300 mensen een uitkering toegekend.

Het totale uitkeringsbedrag is lager dan dat van eerdere jaren. De slachtoffers ontvingen vorig jaar in totaal ruim 10,7 miljoen euro. Het jaar daarvoor was dat nog 13,4 miljoen euro en in 2008 12,5 miljoen. Van de 10,7 miljoen werd zo'n 7,6 miljoen uitgekeerd voor immateriële schade en ruim drie miljoen aan materiële schade. Gemiddeld kregen de slachtoffers ongeveer 2300 euro.

Vorig jaar meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie, waar het schadefonds onder valt, nog dat het fonds weinig populair is. Slechts een klein deel van de slachtoffers van geweldsmisdrijven klopt aan bij het fonds voor een financiële tegemoetkoming van de overheid.

Di Rupo verder als formateur in BelgiŰ

De leider van de Franstalige socialistische partij (PS) in België, Elio Di Rupo, gaat verder met pogingen een federale regering te vormen. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft koning Albert II geweigerd het ontslag dat Di Rupo eerder deze maand aanbod, te verlenen.

Hij heeft Di Rupo gevraagd verder te werken en de net 60 jaar geworden socialist heeft dat aanvaard, berichtte het Belgische persbureau Belga vrijdag. Er komt voor de betrokkenen wel eerst een 'onderhandelvakantie' tot half augustus wegens de grote vermoeidheid van betrokkenen.

Ruim 13 maanden na de verkiezingen is er zo weer zicht op overleg over een nieuwe regering. Sinds september waren er geen officiële onderhandelingen meer tussen partijen. Grote afwezige bij deze nieuwe ronde is de grootste partij van het land, de Vlaams-nationalistische N-VA. Die heeft eerder de voorstellen van formateur Di Rupo naar de prullenmand verwezen.

De Belgische formateur had donderdagavond op de nationale feestdag bijna 7 uur lang overleg gevoerd met vertegenwoordigers van acht Belgische politieke partijen. Ze hebben volgens Belga gesproken over hoe de verdere coalitieonderhandelingen zouden moeten worden gevoerd. Op aandringen van de Vlaamse christendemocraten (CD&V) moet eerst een oplossing gevonden worden voor 'BHV', het al circa een halve eeuw slepende conflict tussen Frans- en Nederlandstaligen over het kiesstelsel van tweetalig Brussel, dat is gekoppeld aan dat van westelijk Vlaams-Brabant.

[Tour] Leukemans wil de Tour nooit meer rijden

Voor  Björn Leukemans is één ding duidelijk: Hij zal niet meer de Tour de France rijden. De 34-jarige tourdebutant van Vacansoleil-DCM zei dit tegenover de Belgische krant Het Nieuwsblad.

"Mijn benen zijn nooit fris genoeg om mee te kunnen. Voor mij is het duidelijk: ik ben een eendagsrenner. Ik probeer nu gewoon Parijs te halen. Ik kom nooit meer terug naar de Tour. Die is niet gemaakt voor renners van mijn kaliber," aldus de Belg.

Basketballen met Jordan, Bird en Magic

2k Sports heeft vandaag aangekondigd dat hun nieuwe editie van de NBA 2K-reeks een aantal supersterren zal bevatten. Michael Jordan, Larry Bird en Magic Johnson zullen beschikbaar zijn in NBA 2K12 en zullen dus ook op de cover te bewonderen zijn. De covers met Bird en Johnson zijn beperkt en tijdelijk beschikbaar.

"Michael Jordan naar het virtuele hardwood brengen, was een enorm succes voor NBA 2K11; we wilden daar echter niet ophouden," aldus Jason Argent, vice president of marketing voor 2K Sports. "We brengen ‘His Airness' terug naar de NBA 2K franchise als onderdeel van een meerjarige overeenkomst samen met twee andere legendarische icons - Larry Bird en Magic Johnson - om een speciale collectie van covers met daarop NBA's grootste helden te creëren."

Het ongekende, stylische artwork van de covers onderstreept 2K Sports' passie om fans authentiek NBA basketbal te brengen, waarbij alle generaties voorbij komen. De erfenis van legendarische hoopsatleten van vroeger en nu wordt gevierd.

Het artwork van de cover voor NBA 2K12 is gecreëerd door Adam Larson van Adam&Co. Larson heeft dynamisch artwork voor galerieën, magazines en verschillende advertentiecampagnes verzorgd. Zijn werk heeft al meerdere prijzen gewonnen, zoals the Kelly Awards, Cannes Lions, Clio Awards, en twee primetime Emmy nominaties.

NBA 2K12 kan nu al besteld worden bij de gerenommeerde videogame retailers en zal 7 oktober 2011 verkrijgbaar zijn voor PlayStation 3, PlayStation 2, Xbox 360, Wii, PSP en Windows pc.

KrakerscafÚ Vrankrijk definitief dicht

Krakersbar Vrankrijk aan de Spuistraat te Amsterdam krijgt definitief geen nieuwe vergunning. Dat heeft burgemeester Van der Laan bekendgemaakt.

Het café werd tweeëneenhalf jaar geleden gesloten nadat een bezoeker door barmedewerkers invalide was geslagen. Toenmalig burgemeester Cohen betichtte Vrankrijk ervan het politieonderzoek naar de mishandeling tegen te werken.

Een nieuwe stichting uit de kraakbeweging vroeg vorig jaar een vergunning aan om het café opnieuw te openen. Van der Laan wees die eerder al af, vanwege het vermoeden dat personen die ten tijde van de mishandeling aan het werk waren, bij de heropening betrokken zouden zijn.

De stichting gaf daarop in een bezwaar aan dat het niet kan garanderen dat de bewuste medewerkers niet opnieuw aan de slag gaan, omdat vrijwilligers destijds hun persoonsgegevens niet op hoefde te geven. Van der Laan neemt daar geen genoegen mee en heeft het bezwaar afgewezen.

Vrankrijk
'Autonoom woon- en werkpand' Vrankrijk (foto: Google Maps)

10 jaar cel voor bezwangeren 11-jarige

De rechtbank van het Australische Victorian County heeft vandaag een 31-jarige man tien jaar op water en brood gezet. De beste man heeft namelijk een 11-jarig meisje zwanger gemaakt.

De heer Douangta is van dezelfde etnische minderheid als de familie van het slachtoffer. Hij was een vriend van het gezin, toen hij in 2008 verliefd werd op het meisje. Omdat een leeftijdsverschil geen rol speelt in zijn cultuur, kreeg hij een relatie met het kind.

In 2010, het meisje zat toen in de zesde klas van de lagere school, raakte ze in verwachting. Hoewel Douangta aandrong op een abortus, is zij in oktober vorig jaar bevallen van een zoon. Het ziekenhuis alarmeerde direct de politie, die daarop de kersverse vader in de boeien sloeg.

Tijdens het verhoor bekende Douangta een relatie als 'vriend en vriendinnetje' te hebben met het meisje. Ook vertelde hij nooit een condoom te hebben gebruikt. Ondanks zijn verdediging heeft de rechter hem tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens sekueel misbruik van een minderjarige.

Sony krijgt 55 grote aanklachten te verwerken

Sony kan binnenkort 55 'class-action lawsuits' verwachten. Class-action lawsuits zijn rechtszaken waarbij meerdere mensen dezelfde aanklacht indienen tegen een persoon of organisatie. Dit allemaal naar aanleiding van de hack en de daaropvolgende problemen omtrent het PSN.

Het nummer 55 is een schatting van een verzekeringsbureau uit Zurich. Zij zijn bezig met een andere rechtszaak tegen Sony. Sony heeft een verzekering lopen bij Zurich Financial Services. ZFS zegt dat Sony niet verzekerd is tegen schade van cyberattacks. Zodoende zullen zij geen uitbetalingen doen. 

In de Verenigde Staten worden vaker class-action lawsuits uitgevoerd, maar vaak levert dit niks op. De meeste bekende is nog wel de HotCoffee-aanklacht ingediend tegen Rockstar. Hierbij kon je een seksspel starten binnen GTA San Andreas mits je een bepaalde mod draaide.  

Uitslag eerste vrije training Duitsland

Fernando Alonso heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland de snelste tijd gereden. De Spanjaard stuurde zijn Ferrari op de Nürburgring naar een tijd van 1.31,894 en bleef hiermee de Red Bulls van Mark Webber en Sebastian Vettel ruim voor.

Het circuit in de Duitse Eifel kende een gebrek aan grip, waardoor zoals gewoonlijk vele rijders even een uitstapje naast de baan maakten. Onder hen bevonden zich onder meer Webber, Michael Schumacher en Heikki Kovalainen. De training van Sébastien Buemi eindigde in het grind nadat hij met de Toro Rosso even buiten de baan raakte en daarna zijwaarts door het grind schoof.

Uitslag eerste vrije training

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Fernando Alonso Ferrari 1:31.894 30
2 Mark Webber Red Bull 1:32.217 24
3 Sebastian Vettel Red Bull 1:32.268 27
4 Felipe Massa Ferrari 1:32.681 23
5 Lewis Hamilton McLaren 1:32.996 18
6 Jenson Button McLaren 1:33.628 22
7 Nico Rosberg Mercedes 1:33.787 33
8 Adrian Sutil Force India 1:33.832 27
9 Nico Hulkenberg Force India 1:33.858 26
10 Michael Schumacher Mercedes 1:33.863 31
11 Vitaly Petrov Lotus Renault 1:34.094 22
12 Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:35.115 23
13 Sebastien Buemi Toro Rosso 1:35.371 20
14 Rubens Barrichello Williams 1:35.389 24
15 Nick Heidfeld Lotus Renault 1:35.444 22
16 Sergio Perez Sauber 1:36.371 22
17 Heikki Kovalainen Team Lotus 1:36.392 29
18 Pastor Maldonado Williams 1:36.842 29
19 Kamui Kobayashi Sauber 1:36.882 27
20 Narain Karthikeyan HRT 1:38.504 22
21 Karun Chandhok Team Lotus 1:38.765 19
22 Daniel Ricciardo HRT 1:39.279 24
23 Timo Glock Virgin 1:40.109 23
24 Jerome d'Ambrosio Virgin 1:40.428 22

Hewitt en Malisse onderuit in Atlanta

Lleyton Hewitt en Xavier Malisse zijn niet doorgedrongen tot de kwartfinales van het ATP-toernooi van Atlanta. Hewitt verloor verrassend van de Amerikaanse qualifier Rajeev Ram: 5-7, 6-2 en 2-6. Ryan Harrison klopte de als vierde geplaatste Belg Malisse met 6-7 (3), 6-4 en 6-4. Harrison en Ram treffen elkaar in de volgende ronde.

Mardy Fish maakte voor eigen publiek geen fouten. De als eerste geplaatste Amerikaan, die een bye had in de eerste ronde, zette Nicolas Mahut in zijn eerste partij met twee keer 6-3 opzij. Hij neemt het in de kwartfinale op tegen de Indiër Somdev Devvarman, die Tatsumo Ito uit Japan naar huis stuurde met 6-1 en 6-3.

[Tour] Sentimentele tourdag voor Winnen

Voor Peter Winnen is de touretappe die vandaag wordt verreden erg bijzonder vanwege de aankomst op Alpe d'Huez. De oud-wielrenner won in 1981 bij zijn tourdebuut op de 'Nederlandse berg' en herhaalde dat kunstje twee jaar later. "Het is wel een beetje een sentimentele dag natuurlijk", verklaart de gewezen klimmer. "Je hebt er zelf toch twee keer gewonnen."

Geen enkel land won meer etappes op de beroemde alp dan Nederland . "In totaal acht keer denk ik. Hij is een beetje van ons", mijmert de 53-jarige Winnen tegenover Novum Nieuws. "De Italianen zitten ons op de hielen, maar die houden we wel af voorlopig."

Joop Zoetemelk was in 1976 de eerste Nederlander die er won. Na zeges van Hennie Kuiper in de twee daaropvolgende jaren, was Zoetemelk in 1979 nogmaals de sterkste op Alpe d'Huez, die destijds twee keer werd aangedaan. Steven Rooks was er in 1988 de sterkste. Gert-Jan Theunisse zegevierde een jaar later als laatste Nederlander.

Zeven keer was een Italiaan de sterkste op Alpe d'Huez. Marco Pantani heeft nog altijd het snelheidsrecord in handen. De Piraat beklom de berg in 1997 in 37.35 minuten. De Spanjaard Carlos Sastre was in 2008 de laatste winnaar op de berg.

Concurrentie voor Catwoman?

Nog meer Batman: Arkham City-nieuws! Na de trailer die ons met name kennis liet maken met The Penguin, maar ook zombieschurk Solomon Grundy toonde, is er nu een nieuwe onthulling gedaan door Entertainment Weekly. Ze hebben namelijk bekendgemaakt dat Talia al Ghul, dochter van Ra's, in de nieuwe Batman-game zit. Ze zal van stem voorzien worden door actrice Stana Katic, vooral bekend van de Amerikaanse serie Castle die daar uitgezonden wordt op de zender ABC.

Batman: Arkham City - Talia al Ghul

In de comics is Talia zowel een vijand van Batman als een geliefde. De twee zijn ooit getrouwd en hebben samen zelfs een kind gekregen. In hoeverre dit een rol speelt in Arkham City is nog niet duidelijk, maar een zelfde soort relatie bestaat er tussen Batman en Catwoman. Mogelijk heeft zij er nu dus concurrentie bij. Arme Batman.

FIFA gaat negen doellijntechnologieŰn testen

De FIFA maakte gisteren bekend dat er negen doellijntechnologieën getest gaan worden om uiteindelijk met goedkeuring volgend seizoen ingevoerd te worden. De negen kandidaten zijn niet bekend gemaakt door het voetbalbestuursorgaan. De technologieën, alle negen van Europese afkomst, worden tussen september en december getest door het Swiss Federal Laboratories for Materials Sience and Technology.

De verscheidene technologieën worden grondig getest op een breed scala aan criteria, onder zowel daglicht als stadionlampen,” aldus de FIFA. De regelgevende organisatie binnen de FIFA, de International Football Association Board (IFAB), zal de resultaten in maart bestuderen. De als best geteste systemen worden dan uitgenodigd voor een tweede testronde.

Het IFAB-paneel kan dan in juli de succesvolle systemen het groene licht geven. De negen kandidaten moeten kunnen aantonen dat hun systeem “vrije schoten op doel herkent, met een vereiste 100 procent accuraatheid. Verder zijn er statische en dynamische testen met 90 procent accuraatheid vereist in de eerste testronde.

De FIFA eist ook dat de scheidsrechter binnen één seconde weet of er een doelpunt is gemaakt. “Een visueel en een vibrerend signaal zijn vereist om naar het horloge van de scheidsrechter te worden gestuurd. De arbiter moet overal het signaal kunnen ontvangen, ongeacht of hij op het veld staat of in de technische ruimte.

De president van de FIFA, Sepp Blatter, veranderde van standpunt over doellijntechnologie nadat Engeland in de tweede ronde van het WK 2010 onterecht een doelpunt afgekeurd zag worden. Blatter wil dat de technologie op het WK 2014 in Brazilië wordt toegepast. Dit plan wordt echter tegengewerkt door Michel Platini, de president van de UEFA. Platini is voorstander van het systeem met meerde scheidrechters.

Negen andere systemen waren eerder getest op het hoofdkwartier van de IFAB maar de accuraatheid werd ver beneden peil bevonden. Hawk-eye, het systeem dat wordt toegepast in tennis en cricket, heeft de uitnodiging om mee te doen afgewezen omdat hun systeem camera’s in het stadion vereist.

FIA sommeert F1-teams vanwege illegale overalls

De FIA heeft gisteren de Formule 1-teams gesommeerd de logo's van de autosportfederatie op de overalls van de coureurs te naaien. Op de renstallen Team Lotus en HRT na voldeden de overalls van de coureurs niet aan de gestelde regels.

Voor de teams was dit een uitdaging uit onverwachte hoek, omdat ze normaal gewend zijn aan het werken aan de vleugels en de geblazen diffuser. Ze moesten vandaag voor de start van de eerste vrije training de overalls in orde maken. Of er ook nog een straf op stond indien het niet zou lukken is niet bekend.

Mobiele data ook duurder bij Vodafone

Ook telecomprovider Vodafone gaat sleutelen aan zijn abonnementen voor mobiel internet. Vanaf 1 augustus gaat de datalimiet die klanten krijgen omlaag. "Data wordt duurder", zei een woordvoerder vrijdag.

Volgens de woordvoerder heeft Vodafone net als KPN te kampen met klanten die minder bellen en sms'en, maar volop mobiel internetten. "De investeringen in het netwerk moeten ergens anders vandaan komen", zo verklaarde hij. De wijzigingen bij Vodafone gaan op 1 augustus in. KPN maakte eerder deze week zijn nieuwe abonnementsvormen bekend, die gaan op 5 september in.

Vodafone laat weten dat in de contracten met kleinere datalimieten het gebruik van de gratis chatdienst WhatsApp mogelijk blijft. En dat klanten MB's kunnen bijkopen bovenop hun bundel.

Bij bellen met de nieuwe abonnementen van Vodafone wordt voortaan afgerekend per seconde in plaats van per minuut. Het abonnement dat volledig gericht was op bellen, ruimt het veld. Er blijft wel een abonnement beschikbaar voor mensen die met hun mobiel alleen willen bellen en sms'en.

Mobiele data ook duurder bij Vodafone
Mobiele data ook duurder bij Vodafone (Foto: ANP)

Vorkheftruck laat 750.000 euro aan wijn vallen

'Kapot, geschokt en lamgeslagen' is de Australische wijnmaker Sparky Marquis ervan. Een vorkheftruck liet vrijdag een container vol van zijn uitstekende Australische wijn vallen. Er stroomde voor zo'n 750.000 euro aan Velvet Glove Shiraz uit de container.

Marquis, van Mollydooker Wines, verloor een derde van zijn productie. Op één na alle 462 kratten werden vernietigd die op het punt stonden naar de Verenigde Staten te worden verscheept. Elke fles wijn kost omgerekend ongeveer 150 euro.

"Het was alsof er een moord gepleegd was, overal was het rood", zei Marquis over het moment dat arbeiders de container openden.

Hij zei dat de wijn volledig verzekerd is. Het incident heeft nadelige gevolgen voor de Amerikaanse lancering van Mollydooker in de VS in september. Ook de Australische markt wordt erdoor getroffen.

Filemon Wesselink vindt zich niet te oud voor BNN

Filemon Wesselink gelooft niet dat hij al te oud is voor BNN. De 32-jarige presentator barst van de zelfkennis en heeft nog helemaal niet het idee dat hij de jongerenomroep ontgroeid is.

"Dat gevoel heb ik nog helemaal niet. Ik denk dat ik best wel jong van geest ben", zegt Filemon vrijdag in Spits. "Ik zie er ook niet echt oud uit." Filemon deinst er naar eigen zeggen ook niet voor terug om spannende onderwerpen op zich te nemen. "Als het leuke tv oplevert, dan doe ik het wel", mijmert hij.

Toch zou Filemon liever niet meer met Try Before You Die meedoen. De presentator denkt dat hij in zijn nieuwe programma nog genoeg spannende dingen gaat meemaken. "Het zijn een beetje dezelfde zaken als in mijn rubriek in de MaDiWoDoVrijdagshow, maar dit keer ga ik er iets dieper op in", onthult hij.

Zo dompelt Filemon zich onder in de BN'er-feestjes en gaat hij paardenmelken in Overijssel. "De week van Filemon, zeg maar. Zo gaat het waarschijnlijk ook heten." Wanneer het nieuwe programma op televisie komt, is nog niet bekend.

Lady Gaga ge´nspireerd door eigen vagina

Lady Gaga moest het in het begin van haar carrière vooral van drugs hebben, tegenwoordig wordt ze door iets heel anders geïnspireerd. De 25-jarige zangeres zegt nu vooral ideeën te krijgen van haar eigen vagina.

Wat Gaga's vagina haar ook influistert, ze gebruikt het meteen om nieuwe nummers te schrijven, zegt ze in een interview met de Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Howard Stern. Toch blijft het een moeilijke inspiratiebron. "Het komt er niet altijd uit", biecht ze op.

Nu Gaga hit na hit scoort, hoeft de Amerikaanse niet te klagen over aandacht. Tijdens haar drugsverslaving was dat wel anders. "Ik denk dat ik eenzaam was en door de drugs leek het net of ik een vriend had."

Gaga's verslaving was zo erg dat haar vader het er uiteindelijk letterlijk uit moest rammen. "Ik was er niet van af gekomen als mijn vader me geen schop onder mijn kont had gegeven." De zangeres kan het toch niet laten af en toe nog een jointje op te steken, ook al heeft ze daar dan spijt van. "Ik wil wel eerlijk blijven tegen mijn fans. Ik heb een hekel aan artiesten die niet eerlijk zeggen wat ze echt uitspoken."

'Mass Effect 3 meer action-adventure'

Geen paniek! Volgens BioWare blijft de game gewoon zichzelf en zijn de RPG-elementen nog meer van de partij dan zijn voorganger. De studio heeft de game alleen iets meer action-adventure gemaakt. Volgens Bioware marketing baas David Silverman willen ze er een echte blockbuster van maken.

De 'verandering' heeft grotendeels te maken met de opzet van het verhaal: Shepard moet nu alle rassen van de melkweg verenigen om een poging te wagen de Reapers te verslaan. Volgens Silverman ben je meer daarmee bezig dan met liefdesaffaires. "Het is een natuurlijk beginpunt. Giga-aliens beginnen oorlog, en jij moet met hulp van andere rassen proberen weerstand te bieden. Je hebt geen tijd om te denken 'Even kijken wie ik nu zal versieren' - Wat boeit dat nu? Het is totale oorlog!"

"We maken de game iets meer action adventure, (...) terwijl we de RPG-elementen toevoegen waar fans over klaagden dat ze in ME2 ontbraken. Het maakt een goede balans," aldus Silverman. Volgens hem heeft het zelfs veel meer RPG-diepte dan zijn voorganger. "We hebben een hoop onderzoek gedaan in wat mensen leuk vonden van Mass Effect, Mass Effect 2 maar ook Gears of War, Assassin's Creed, Halo, CoD en ook andere RPG's. (...) natuurlijk gaan we niet zo ver dat Shepard dobbelstenen gaat rollen, maar we negeren de coolheid van het aanpassen van je karakter deze keer niet, zodat het voelt als een eigen avontuur."

Mass Effect 3 moet begin volgend jaar uitkomen op pc, Xbox 360 en PlayStation 3, met voor die tijd ook nog een demo.

'AS Roma verhoogt bod op Stekelenburg'

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat AS Roma vandaag met haar laatste bod zal komen op Maarten Stekelenburg. Afgelopen woensdag bood de Italiaanse ploeg een bedrag tussen vier en vijf miljoen, maar daar ging Ajax niet mee akkoord.

Naar verluidt zou het laatste bod van de Romeinen liggen tussen de acht en negen miljoen. Zaakwaarnemer van Stekelenburg, Rob Jansen, vertelde: "Óf het gaat door, óf het ketst definitief af. Maar we hebben er vertrouwen in dat het goedkomt." Mocht Ajax akkoord gaan met het bod, dan zal de transfer snel worden afgerond. Stekelenburg heeft zelf al akkoord bereikt met AS Roma.

Danny Blind, technisch manager bij Ajax, liet in De Telegraaf weten dat een transfer nog altijd in de maak is: "De deal zit niet op slot. De Italianen bewegen nog. Ajax wacht op AS Roma. Het is duidelijk dat we Maarten sportief gezien liever niet kwijt willen. Hij is een geweldige keeper. Aan de andere kant gunnen we hem de transfer. Maar we willen wel de juiste prijs voor zijn contract tot 2012 ontvangen. En dat is meer dan vijf miljoen euro."

Genk legt beslag op Belgische Super Cup

Racing Genk heeft gisteren de Belgische Super Cup weten te winnen. Op eigen veld werd Standard Luik met 1-0 verslagen. Daniel Tözser was de gevierde man, hij scoorde op slag van rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Genk speelde een uur lang met tien man, nadat hij Standard-speler Kanu met twee handen naar de grond duwde. Scheidsrechter Luc Wauters oordeelde streng en presenteerde de rode kaart aan de spits van Genk. Kort daarvoor was Vossen nog het dischst bij de openingstreffer, maar Standard-keeper Sinan Bolat reageerde goed op het schot van de aanvaller.

Luik wist echter niet profiteren van de man-meer-situatie en het was Genk dat voor rust het meest gevaarlijkst bleef. Dit resulteerde op slag van rust in de openingstreffer van Tözser. Hij krulde een vrije trap hard in de bovenhoek en liet daardoor Bolat kansloos. Ook in de tweede helft was Genk de betere ploeg en kreeg de grootste kansen om de score uit te breiden. Deze waren echter niet besteedt aan Kevin de Bruyne en Kennedy Nwanganga. Zodoende bleef de stand 1-0 en wist Genk de Super Cup voor zich op te eisen.

Boze fans leggen oefenduel Fenerbahše stil

Een vriendschappelijk duel tussen Fenerbahçe en Shakhtar Donetsk is donderdagavond afgebroken. Turkse fans bestormden in de 67e minuut het veld van het Sükrü Saracoglu Stadion in Istanbul. Enkele relschoppers droegen t-shirts met afbeeldingen van preses Aziz Yildirim, die in de gevangenis zit vanwege het grote omkoopschandaal in Turkije.

De boze fans hadden het vooral gemunt op de perstribune. Volgens Turkse kranten werden journalisten geëvacueerd, nadat zij waren mishandeld. De raddraaiers zijn boos over de berichtgeving in de Turkse media over het omkoopschandaal. Enkele uren voor aanvang van het duel had voorzitter Yildirim zijn vertrek aangekondigd.

In Turkije zijn reeds dertig mensen uit de voetbalwereld opgepakt na een onderzoek naar negentien duels die mogelijk verkocht zouden zijn. Onder de verdachten bevindt zich naast de preses van Fenerbahçe ook de vicevoorzitter en de trainer van bekerwinnaar Besiktas.

Het duel om de Turkse Super Cup tussen landskampioen Fenerbahçe en bekerwinnaar Besiktas is inmiddels uitgesteld. Ook de start van de competitie staat op losse schroeven.

[Tour] Ruijgh kijkt uit naar l'Alpe d'Huez

Vandaag staat de negentiende etappe van de Tour de France op het programma. Deze rit zal het peloton uiteindelijk leiden naar l'Alpe D'Huez. Rob Ruijgh, debutant van Vacansoleil-DCM, is weer opgeknapt na de zware rit van gisteren en kijkt uit naar de rit van vandaag.

"Goedemorgen, gisteren goed opgelapt door fysio!! Vandaag aankomst op de 'Nederlandse berg'!! Ik ga m'n best doen iets extra's te geven...", aldus onze landgenoot via Twitter. Na afloop van de finish op de Galibier, waar hij gisteren op zeven minuten en 25 seconden finishte van winnaar Andy Schleck, liet hij weten dat hij op weg naar l'Alpe D'Huez opnieuw zijn uiterste best zal doen.

"Dat is toch een bijzondere rit voor een Nederlander. Ik wil daar ook iets moois laten zien. Aan motivatie zal het niet ontbreken met al die Nederlanders aan de kant van de weg.”, aldus Ruijgh, die met zijn twintigste plaats nog altijd de beste Nederlander is in het algemeen klassement.

Executie VS op video opgenomen

De uitvoering van de doodstraf van een man in de Amerikaanse staat Georgia is door advocaten van een andere gevangene op video opgenomen. De opname van de executie door middel van een dodelijke injectie moet bewijsmateriaal leveren dat de drug die gebruikt wordt onnodig veel lijden veroorzaakt.

Het gebruik van de drug pentobarbital werd in Georgia voor het eerst ter discussie gesteld na de terechtstelling van Roy Blankenship vorige maand. Blankenship was de eerste gevangene in Georgia bij wie pentobarbital werd gebruikt voor de executie. Nadat de injectie met de drug had plaatsgevonden schudde Blankenship volgens een aanwezige verslaggever van persbureau AP hevig met zijn hoofd en bleef hij mompelen. Het openbaar ministerie stelt echter dat de bewegingen plaatsvonden voor de verdoving intrad.

Volgens tegenstanders van de doodstraf zijn de ongebruikelijke bewegingen van Blankenship bewijs dat Georgia geen pentobarbital had moeten gebruiken om de man te verdoven. Na de verdoving wordt een middel geïnjecteerd om de ter dood veroordeelde te verlammen en vervolgens een om zijn hart tot stilstand te brengen.

Het openbaar ministerie stelt dat er voldoende maatregelen worden genomen om lijden te voorkomen. Zo wordt na elke injectie gekeken of de ter dood veroordeelde nog bij bewustzijn is, aldus het OM.

Het OM probeerde de opname van de executie nog tegen te houden, maar twee rechtbanken bepaalden dat er wel beelden mochten worden gemaakt. De video zal worden beheerd door de rechtbank. De gouverneur van Georgia, Nathan Deal, zei dat het aan de rechtbanken was om over de zaak te beslissen, maar zei dat hij 'ernstige bedenkingen' heeft over het opnemen van executies.

[Tour] De etappe van vandaag

Vandaag is het de laatste kans voor de klimmers in de Tour de France om nog tijd te pakken of goed te maken voor de tijdrit van morgen. De laatste Alpenetappe brengt de renners over de Col du Télégraphe, de Galibier en de slotklim naar Alpe D'Huez

Modane
Modane is een klein stadje in de Franse Alpen. Het heeft slechts 3.500 inwoners, maar heeft dan wel weer een internationaal treinstation. Dit omdat het stadje deel uit gaat maken van het traject van een spoorverbinding tussen Lyon en Turijn, die in 2020 voltooid moet zijn.

Alpe d'Huez
De Alpe-d'Huez krijgt vandaag voor de 27e keer de Tour op bezoek. Het stadje kent 1.345 inwoners en is het wintersportresort van Isère. De laatste winnaar op de berg was Carlos Sastre in 2008, die daarmee zijn Tourwinst van 2008 veilig stelde.

De berg staat bij ons vooral bekend als de Nederlandse berg. Van de 26 voorgaande aankomsten werden er liefst acht gewonnen door een Nederlander. Joop Zoetemelk, Peter Winnen en Hennie Kuiper wisten twee keer te winnen. Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse wonnen hem één keer. Theunisse was de laatste winnaar in 1989.

Etappebeschrijving
Een korte maar pittige Alpenetappe vandaag voor de renners. Na een korte afdaling in het begin volgt na veertien kilometer de Col du Télégraphe (1e categorie, 11,9 kilometer aan 7,1%). De klim wordt gevolgd door een korte afdaling van 5,5 kilometer naar de voet van de Galibier, die voor de tweede keer deze Tour wordt beklommen.

In tegenstelling tot gister wordt hij dit keer van een andere kant beklommen. Deze kant is korter (16,7 kilometer) maar wel een stuk steiler. Het gemiddelde percentage is 6,8%. De top van de Galibier is na 48,5 kilometer, waarna eigenlijk één lange afdaling volgt naar de voet van de Alpe-d'Huez. De Nederlandse berg is 13,8 kilometer lang en is gemiddeld bijna 8% steil.

De klim staat bekend om zijn vele loeizware bochten, liefst 21 in totaal. Het zwaartepunt ligt in het begin, met kilometers aan 10% gemiddeld. Later in de klim wordt het iets makkelijker, maar kilometer tien is de zwaarste met 11,5% gemiddeld. Naar het eind toe vlakt de klim iets af.

Profiel
 

Profiel slotklim
 


Klassement na achttiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 79:34.06
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek + 0.15
3 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 1.08
4 Cadel Evans Aus BMC + 1.12
5 Damiano Cunego Ita Lampre + 3.45
6 Ivan Basso Ita Liquigas + 3.46
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank + 4.44
8 Samuel Sanchez Spa Euskaltel + 5.20
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo + 7.08
10 Jean-Chris. Péraud Fra AG2R + 9.27
19 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 16.43
32 Robert Gesink NED Rabobank + 52.25
61 Laurens ten Dam NED Rabobank + 1:34.09
71 Johnny Hoogerland NED Vacansolei + 1:52.14
77 Bauke Mollema NED Rabobank + 1:55.38
94 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 2:14.23
106 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 2:25.38
134 Lieuwe Westra NED Vacansoleil + 2:48.25
142 Niki Terpstra NED Quick-Step + 2:54.37
145 Addy Engels NED Quick-Step + 2:57.41

FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Cadel Evans
**** Andy Schleck, Fränk Schleck
*** Rob Ruijgh, Robert Gesink, Bauke Mollema
** Alberto Contador, Ivan Basso, Thomas Voeckler
* Samuel Sánchez, Tom Danielson 

Lerares (38) heeft seks met scholiere (15)

De Engelse politie heeft ene Suzanne Harrison in de boeien geslagen. De 38-jarige lerares aardrijkskunde wordt ervan beschuldigd een seksrelatie te hebben gehad met een destijds 15-jarig meisje dat een leerlinge van haar was.

De vrijgezelle blondine uit Rendlesham heeft meerdere malen seks gehad met het meisje, zo werd deze week duidelijk in de rechtbank. Harrison moet terechtstaan wegens het misbruiken van een vertrouwenspositie om seks te hebben met een minderjarig meisje.

De lerares op een grote school in Colchester kreeg in 2005 een relatie met het tienermeisje. In 2006 was de lol eraf en kwam er een eind aan de relatie. Harrison is op 8 juli gearresteerd en op borgtocht vrijgelaten. Haar proces zal pas eind dit jaar, begin volgend jaar plaatsvinden.

A58 afgesloten na mogelijke zelfmoord

De A58 is donderdagnacht tussen Heinkenszand en Kapelle in Zeeland afgesloten geweest vanwege een mogelijk zelfmoord. Iemand zou ter hoogte van Kapelle van een viaduct zijn gesprongen en werd door meerdere voertuigen overreden.

Het incident vond rond 03.00 uur plaats, meldt de politie.De politie heeft onderzoek gedaan, verkeer werd omgeleid. Het verkeer in de ochtendspits ondervindt geen hinder meer van de afsluiting.

[Copa] Bondscoach Paraguay tijdens finale op tribune

Gerardo Martino, bondscoach van Paraguay, zal zondag de finale van de Copa América vanaf de tribune moeten volgen. De oefenmeester is voor twee duels geschorst, nadat hij zich tijdens de halve finale tegen Venezuela heeft misdragen. Beide landen kregen tevens een boete opgelegd van 10.000 dollar vanwege de vechtpartij die na afloop uitbrak.

Martino moest tijdens de wedstrijd, die na strafschoppen werd gewonnen, naar de tribune vanwege commentaar op de leiding. Ook maakte hij ruzie met Cesar Farias, bondscoach van Venezuela. Paraguay treft zondag in de eindstrijd Uruguay.

McClaren wil Verhoek naar Engeland halen

Een zware delegatie van Nottingham Forest heeft zich gisteren gemeld in Den Haag om tijdens het Europa League-duel tussen ADO Den Haag en FK Tauras naar Wesley Verhoek te kijken. Manager Steve McClaren en een afvaardiging van het bestuur van de Engelse ploeg waren gisteren aanwezig in het Kyocera Stadion om de speler aandachtig te volgen.

Het was de tweede maal dat de Engelse ploeg, waar diverse Nederlanders al hun onderdak hebben, richting Den Haag trokken om Verhoek te bekijken. Verhoek zou de derde Nederlander kunnen worden die komend seizoen aan de slag zal gaan bij Nottingham Forest.  Oud-international Jimmy Hasselbaink wordt assistent van McClaren, terwijl oud-Feyenoorder George Boateng over komt van het Griekse Xanthi.

Vorige week sprak een delegatie van Nottingham Forest al met ADO-directeur Mark van de Kallen over een mogelijke transfer van de 24-jarige Verhoek. De ploeg, uitkomend in de Championship, weet daardoor hoeveel ADO wil verdienen aan een overgang en blijkt nog altijd interesse te hebben in de aanvaller.

Het bestuur van ADO zal een afweging moeten maken of het voor 1 september hun topspeler wil verkopen of dat ze Verhoek aan zijn contract houden. Het risico dat de speler in de toekomst daardoor transfervrij zal vertrekken, is groot.

Verhoek heeft er afgelopen seizoen nooit een geheim van gemaakt dat hij een buitenlandse transfer naar Engeland of Schotland ziet zitten. Eerder liet Glasgow Rangers-trainer Ally McCoist weten dat Verhoek gescout is, maar dat de Schotse ploeg de speler vooralsnog te duur vinden. Vanuit de Eredivisie was er interesse van AZ en FC Utrecht, maar het lukte beide ploegen tot nu toe niet om de buitenspeler binnen te halen.

TomTom boekt nettoverlies van half miljard

TomTom nv geeft in het tweede kwartaal een verlies van bijna een half miljard geboekt door een afschrijving omdat de markt voor losse navigatiesystemen (PND's) harder krimpt dan eerder verwacht.

Om de krimp van zijn belangrijkste afzetmarkt op te vangen zal het Amsterdamse bedrijf de komende kwartalen de kosten verlagen.

Het nettoverlies over het tweede kwartaal kwam uit op 489,2 miljoen euro tegen een nettowinst van 33,7 miljoen euro een jaar eerder, aldus TomTom vrijdag.

Eind juni waarschuwde de producent van navigatiesystemen al voor een lagere winst in 2011 dan eerder geraamd, vanwege tegenvallende ontwikkelingen op de PND-markt. De markt voor consumentenelektronica is de afgelopen weken zwak gebleven en deze trend zet zich voort.

In Europa kiezen meer klanten voor goedkope producten, terwijl winkels lagere voorraden aanhouden. De krimp van de PND-markt in Noord-Amerika versnelt en TomTom rekent nu op een daling van circa 30 procent.

De afgenomen verwachtingen leiden in het tweede kwartaal tot een afwaardering op de goodwill van 512 miljoen euro.

De omzet in het tweede kwartaal daalde met 13 procent tot 314 miljoen euro, voornamelijk door een daling van de verkopen van PND's. Deze daling werd gedeeltelijk teniet gedaan door een hogere omzet uit overige diensten en producten.

De winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) daalde met 39 procent tot 46 miljoen euro.

Als gevolg van deze ontwikkelingen verwacht het bedrijf nu een omzet in 2011 van tussen de 1,225 miljard euro en 1,275 miljard euro, terwijl eerder een bandbreedte van 1,425 miljard eurotot 1,475 miljard euro werd aangehouden.


TomTom boekt nettoverlies van half miljard (Foto: Novum)

Ajax maakt geen werk van Amoah

Ajax zal niet bij NAC Breda aankloppen om over een mogelijke transfer van Matthew Amoah te praten. De Ghanees was in beeld om als tweede spits te fungeren achter Kolbleinn Sigthórsson. In de ogen van de technische leiding van de Amsterdammers is Amoah hier niet de ideale man voor.

De landskampioen van afgelopen seizoen twijfelt nu of het daadwerkelijk nog een spits aan moet trekken. Ook Siem de Jong kan op die positie goed uit de voeten. Ajax wil alleen actie ondernemen als de spits aan de beoogde profielschets voldoet en betaalbaar is.

'Schietende agent eerder veroordeeld voor geweld'

De agent die in mei in Amsterdam een lid van een voetbalteam doodschoot, is in de jaren negentig veroordeeld voor mishandeling. Dat meldt de Amsterdamse omroep AT5 op basis van 'zeer betrouwbare bronnen'.

De agent zou in oktober 1997 een voorwaardelijke celstraf en een boete hebben gekregen. Later zou hij nog een keer bij een geweldsincident betrokken zijn geweest. Of hij toen al in dienst was als agent is niet bekend.

De ouders van de 31-jarige Amsterdammer die op 14 mei werd doodgeschoten hebben aangifte gedaan tegen de agent. Begin deze maand deed een van de voetballers die bij het incident in zijn buik werd geschoten al aangifte wegens poging tot moord en van zware mishandeling met voorbedachten rade.

De hondenbegeleider werd naar eigen zeggen belaagd door enkele amateurvoetballers uit Amstelveen die hun kampioenschap vierden. De schietpartij vond plaats op de Spiegelgracht, tegenover het Rijksmuseum.

Van het incident zijn beelden gemaakt door beveiligingscamera's van een juwelier. Deze beelden komen niet overeen met wat de politieagent heeft verklaard. Zo deelde de agent als eerste een klap uit en schoot hij meerdere keren achter elkaar, bevestigt een ingewijde die de beelden heeft gezien tegenover Novum.

[Tour] BMC-teammanager: "We doen nog steeds mee"

Jim Ochowicz, teammanager van BMC, is nog steeds optimistisch over het halen van de eindzege in de Tour de France. "Het was vervelend dat Cadel (Evans, red.) er alleen voorstond. Maar hij heeft het goed gedaan. Het was natuurlijk geen goede dag, gezien het verlies op Andy. Maar we doen nog steeds mee voor de eindzege in de Tour de France”.

"Iedereen heeft veel krachten verspeeld, ook Cadel. De enige die niet het maximale heeft moeten geven, is waarschijnlijk Frank Schleck”, zo besloot Ochowicz.

GTA V met LA Noire-technologie?

De technologie die is gebruikt voor de game LA Noire zou wel eens goed in andere games van Rockstar terecht kunnen komen. Dit zou kunnen betekenen dat Grand Theft Auto V, waarvan wordt verwacht dat deze snel aangekondigd zal worden, de gezichtscan-technologie wellicht ook gaat gebruiken.

LA Noire maakt gebruik van een nieuwe technologie, die ze motionscan noemen, om gezichten van acteurs in te scannen en dit te gebruiken voor de gezichten van de personages in de game. Co-founder van Team Bondi, Brendan McNamara, heeft in een interview gezegd dat Rockstar de technologie graag in hun toekomstige games willen gaan gebruiken. 

LA Noire

Toch ziet McNamara wel problemen voor het gebruik van de motionscan in een gigantische game als Grand Theft Auto V. LA Noire was al groot, maar GTA V is nog een stukje groter waardoor het een hoop meer werk geeft.

"Yeah, I think they're looking at it for every game. As much as LA Noire is a huge game, Grand Theft Auto is incredibly huge, so you've got all the problems of how big the cast would be and how many lines would you have to record and all that kind of stuff."

Hoe dan ook denkt hij dat het goed zou zijn als Rockstar de motionscan zou gaan gebruiken voor GTA V. Volgens McNamara zou het een stukje menselijkheid toevoegen aan de game waardoor het makkelijker wordt voor gamers om zich met deze personages te identificeren.

"I think it brings a level of humanity to the experience that means people will - in the first few minutes - start relating to the characters on screen,"

Rooney: "Liverpool serieuze titelkandidaat"

Wayne Rooney denkt dat Liverpool zich komend seizoen nadrukkelijk gaat mengen in de titelstrijd in Engeland. Rooney is absoluut geen fan van The Reds, daar zijn verleden ligt bij de grote aartsrivaal Everton.

Toen Manchester United afgelopen seizoen de negentiende landstitel pakte en daarmee Liverpool van de troon stootte, plaatste de spits een foto op Twitter waarop hij '19' op zijn borst had geschoren. Toch moet ook Rooney erkennen dat er bij Liverpool veel mogelijk is na de revolutie onder Kenny Dalglish.

"Ik denk dat Liverpool meedoet om de titel", zegt de Engelsman van Manchester United. "Ze hebben een aantal goede Britten gehaald (Jordan Henderson en Charlie Adam, red.) en ik ben er zeker van dat de spelers harder vechten voor Kenny Dalglish dan voor iedere andere trainer. Ze zullen beseffen dat ze een kans hebben om de Premier League te winnen."

Rooney wil de opmars van Liverpool met een goed seizoen tot stoppen brengen. "Als je speelt voor Manchester United, is het doel om alle competities te winnen. Onze prioriteit ligt bij de Premier League, maar we negeren de andere competities niet. We willen alles winnen, om te beginnen de Community Shield."

Batman: Arkham City: Welcome to hell!

Batman: Arkham City is dit jaar natuurlijk aanwezig op de ComicCon waar een nieuwe trailer van de game is verschenen. In de trailer staat superschurk The Penguin centraal. Batman krijgt het niet gemakkelijk met deze kleine man. Helemaal niet als aan het einde van de trailer nog een andere superschurk opduikt.

Batman: Arkham City is het vervolg op Batman: Arkham Asylum wat in 2009 verscheen en een hoop mensen wist te verrassen. Waar het vorige deel voor het grootste deel lineair was zal het tweede deel zich afspelen in een grote open wereld waarin je mag doen en laten wat je wilt. Het doel van de game is natuurlijk het verslaan van de vele superschurken zoals the Joker, Two Face en The Penguin.

Batman: Arkham City zal in oktober in de winkel verschijnen voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. De Wii U krijgt ook nog een versie maar die zal pas later in de winkels liggen.

[Tour] Gesink berust in zijn klassering

Robert Gesink was gisteren in de etappe naar de top van de Galibier met de 21e plaats de beste Nederlander. De renner van Rabobank reed lange tijd goed mee, maar moest op de laatste beklimming passen.

"Na een dag harken en afzien is dit de plek waar ik nu sta. Jammer, maar het is niet anders. Morgen nog eens,” aldus Gesink die zich wel gesteund voelde door het publiek langs de kant. "Voor alle aanmoedigingen, bedankt! TOP!.”

AZ krijgt Jablonec als tegenstander

AZ neemt het in de derde voorronde van de Europa League op tegen FK Jablonec uit Tsjechië. Dat werd gisteravond duidelijk. Jablonec won thuis met 5-1 van KS Flamurtari uit Albanië. In Albanië had Jablonec al met 2-0 gewonnen.

AZ is niet de enige Nederlandse club in de derde voorronde van de Europa League. ADO Den Haag plaatste zich gisteren met een 2-0 zege op FK Tauras uit Litouwen. De Hagenaars nemen het in de derde voorronde op tegen Omonia Nicosia uit Cyprus.

Tijdelijk niet geheel zuivere Max Havelaarkoffie

Max Havelaarkoffie bevat tijdelijk ook bonen die niet volgens het fairtrade-principe zijn geproduceerd. Fairtrade International, de organisatie die toeziet op de productiewijze van eerlijke koffie, heeft handelaren toestemming gegeven om tijdelijk een beetje normale koffie toe te voegen. Dat schrijft het AD.

Vanwege de hoge koffieprijzen verkopen koffieboeren hun bonen ook aan gewone producenten die meer betalen dan de fairtrade-coöperaties. Hierdoor hebben deze coöperaties niet meer genoeg bonen om aan contracten met de handel te voldoen.

"Voor gedupeerde koffiehandelaren is het daarom bij hoge uitzondering toegestaan om tijdelijk ongecertificeerde koffie in te kopen en deze als gecertificeerd te verkopen", zegt Jochum Veerman van Max Havelaar vrijdag in het AD.

Top of flop: Portugal. The Man

De favoriete band van submitter got.rice heeft recentelijk een nieuw album uitgebracht. Dus hij is een beetje benieuwd wat menig FOK!ker van deze muziek vindt! Het is een band uit Alaska en het muziek is beetje te beschrijven als Beatles meets MGMT met een vleugje soul en ze luisteren naar de naam Portugal. The Man.

Dus roep maar, is dit Top of is dit Flop?

Met dank aan got.rice voor de submit.

Nederland neemt afscheid van Johnny Kraaijkamp sr.

Nederland neemt vrijdag afscheid van Johnny Kraaijkamp sr. De komiek stierf zondag in het Rosa Spier Huis in Laren. Hij is 86 jaar geworden.

Kraaijkamp sr. ligt opgebaard in het Amsterdamse Delamar Theater. Iedereen kan van 11.00 tot 13.00 uur afscheid komen nemen van de acteur. Het was de wens van Kraaijkamp sr. dat het publiek daar afscheid van hem kon nemen. In december 2004 speelde Kraaijkamp sr. zijn laatste toneelrol in het toenmalige Nieuwe de la Mar.

Na het openbare afscheid is er een besloten herdenkingsdienst in het theater, die live wordt uitgezonden op televisie. Tijdens die dienst spreken onder meer John Kraaijkamp jr., Joop van den Ende en Kraaijkamps beste vriend Lex Daniëls over de overleden komiek. Na de herdenkingsdienst wordt Kraaijkamp sr. in besloten kring gecremeerd.

Kraaijkamp sr. stierf zondag in het bijzijn van familie en vrienden. Zijn gezondheid was de laatste weken snel achteruitgegaan. Kraaijkamp sr. sliep volgens een woordvoerder vredig in. De acteur werd bekend dankzij zijn samenwerking met Rijk de Gooyer. Ook was Kraaijkamp sr. te zien in verschillende toneelstukken en comedyseries als De Brekers en Het Zonnetje In Huis.

Drukke dag op snelwegen en luchthavens

Vakantiegangers zorgen vrijdag voor grote drukte op de wegen en op Schiphol. Veel mensen vertrekken naar hun vakantiebestemming of komen juist terug. Voor zo'n 1,2 miljoen Nederlanders uit het noorden begint de vakantie, van wie de helft naar het buitenland gaat. Het wordt druk op de weg, verwacht de ANWB

Schiphol verwerkt naar verwachting 171 duizend passagiers, de drukste dag van het jaar. Luchtverkeersleiding Nederland verwacht meer dan veertienhonderd vluchten af te handelen. De laatste keer dat zoveel vliegtuigen landden of opstegen was in mei 2008. Het record van de afgelopen elf jaar dateert van 27 april 2007, toen 1439 vluchten van en naar Schiphol vlogen.

De slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse leidt traditioneel tot drukte rond de Gelderse stad. Op de A15 vanuit Gorinchem, de A50 vanuit Arnhem, de A73 vanuit Venlo en de A325 vanuit Arnhem kunnen de hele dag files voorkomen. Rond Tilburg wordt het naar verwachting ook druk, omdat daar 's avonds de Tilburgse Kermis begint.

Comic-Con: Hugh Jackman over Real Steel

Op het parkeerterrein van het Petco Park, vlakbij de Comic-Con conventie, in San Diego, beantwoordde Hugh Jackman vragen van fans over zijn binnenkort te verschijnen film waarin boksende robots de hoofdrol spelen, Real Steel.

In afwachting van de futuristische film, waarin we naast Jackman Evangeline Lilly (Lost) in de hoofdrol zien, gaf Jackman een voorproefje weg, geflankeerd door twee enorme robots. In een interview met Anthony Breznican, van Entertainment Weekly, benadrukt de acteur dat er in de film gebruik wordt gemaakt van echte robots en het merendeel van de opnames zonder digitale bewerking tot stand zijn gekomen.

Het interview van Breznican met Hugh Jackman is HIER te zien.


Trailer voor Real Steel

Real Steel draait vanaf 9 november in de Nederlandse bioscopen.

Speciale Star Wars-Xbox 360 op komst

Voor de aankomende Star Wars Kinect-game zal er een hele speciale Xbox 360 uit komen. De Star Wars-Xbox 360 ziet eruit als R2D2 uit de films en de controller moet lijken op 3CPO. Je krijgt bij de Xbox 360-bundel ook een witte Kinect-Sensor en uiteraard de game Star Wars Kinect.

De bundel is nu geprijsd voor 440 dollar, en daarvoor krijg je de volgende spullen:

Kinect Star Wars game
Custom R2-D2-themed Xbox 360 Console with custom sounds
White Kinect Sensor
Custom C-3PO-themed Xbox 360 Wireless Controller
320 GB Hard Drive
Xbox 360 Wired Headset
Kinect Adventures game
Exclusive downloadable content

De Xbox 360 heeft nu ook blauwe ledjes in plaats van groene. Of de rode ledjes voor de bekende errors zijn aangepast is niet bekend. Hieronder zie je de speciale console.

sta

star

star

star

 

Harry Potter verslaat Star Wars

Dankzij de fenomenale start van Harry Potter and the Deathly Hallows — Part 2 is de Harry Potter reeks afgelopen woensdag uitgeroepen tot meest succesvolle franchise in de geschiedenis van de film.

De magische afsluiter van de filmreeks haalde in de 1e zes dagen al 214.9 miljoen dollar binnen, waarmee het totaalbedrag van de acht Potterfilms op een bedrag van 2.223 miljard dollar uitkomt. Hiermee verslaat de tovenaarsleerling de Star Wars franchise, die in totaal 2.217 miljard dollar opbracht. Op dit moment zijn dit de enige twee filmreeksen die de 2 miljard grens hebben gepasseerd.

Voordat iedereen nu gaat reageren met INFLATIE, zullen we daar direct duiding aan geven. Star Wars blijft de meest succesvolle franchise aller tijden. Er werden destijds twee keer zoveel kaartjes voor verkocht als voor de Harry Potter films. We hebben het hier echter over dollars. Dit neemt echter niks af van de prestaties van Harry Potter in de bioscopen. De tovenaar heeft aangetoond een succesverhaal te zijn in het afgelopen decennium en 2.223 miljard is een ongelofelijk mooi getal.

Politie Londen moet 'pingen' onderzoeken

Scotland Yard is donderdag gevraagd een nieuw aspect van het hackingschandaal te onderzoeken. Het gaat om beweringen dat agenten zijn omgekocht om telefoons te 'pingen', een methode waarmee de locatie van een mobiele telefoon kan worden bepaald.

Het verzoek komt van Jenny Jones, een lid van de commissie die toezicht houdt op de Londense politie. Medewerkers van de opgedoekte schandaalkrant News of the World (NotW) hebben volgens Jones wellicht agenten omgekocht om bepaalde mobiele telefoons te traceren.

De beschuldiging werd geuit door Sean Hoare, de voormalige verslaggever van NotW die met de New York Times sprak over zijn tijd bij NotW. Hoares lichaam werd maandag gevonden in zijn huis in Londen. Volgens de politie is hij niet onder verdachte omstandigheden overleden.

Jones heeft Scotland Yard gevraagd het archief van de politie te doorzoeken om er zeker van te zijn dat het traceren van telefoons altijd rechtmatig is gebeurd. Volgens Jones is het doorzoeken van de politiearchieven een makkelijke manier om te bepalen welke agenten corrupt zijn. "We hebben de informatie en je hoeft die alleen maar te checken."

Vrouw giet hete olie over vriend

Terwijl haar vriend lag te slapen, overgoot de Duitse Lumnije D. (37) hem met kokende zonnebloemolie. De 32-jarige Nehat I. raakte hierdoor zwaar verminkt.

De vrouw staat nu terecht voor poging tot moord. Ze gaf aan gehandeld te hebben uit jaloezie. Ten tijde van haar gruweldaad was ze bovendien zwanger, waardoor die gevoelens nog sterker waren.

Het slachtoffer lag vijf weken in coma nadat de vrouw hem in januari overgoot met twee liter hete olie terwijl hij sliep. De man heeft inmiddels elf operaties ondergaan en 25 procent van zijn huid is verminkt.

In de gevangenis beviel de vrouw van een meisje. Het kind is in een pleeggezin ondergebracht.

Advocaat Constanza tekent hoger beroep aan

Constanza Breukhoven gaat in hoger beroep tegen haar veroordeling voor een kluisroof. De 35-jarige dochter van Conny en Hans Breukhoven werd onlangs schuldig bevonden aan het kraken van de kluis van haar adoptievader Hans.

"Mijn advocaat heeft hoger beroep aangetekend tegen mijn veroordeling voor de kluisroof uit de woning van mijn vader Hans", schrijft Constanza donderdagochtend op Twitter. Volgens haar advocaat is het nog niet gebeurd, maar tekent hij het hoger beroep donderdag aan. De kluis van Hans Breukhoven werd rond de kerst leeggehaald. Er verdwenen kostbaarheden ter waarde van in totaal 2,5 miljoen euro.

Constanza werd twee weken geleden schuldig bevonden aan de roof en is veroordeeld tot 38 dagen cel, die ze al heeft uitgezeten in voorarrest, en 240 uur werkstraf. Daarnaast moet ze een schadevergoeding van 61 duizend euro betalen. Ze liet direct voor de uitspraak al weten in hoger beroep te gaan tegen elke veroordeling.

Alta´r en Ezio...geen familie?

Het leek zo eenvoudig. Menig fan van Assassin's Creed ging er simpelweg vanuit dat de hoofdpersonen uit de reeks familie van elkaar waren, omdat Desmond nou eenmaal van alle twee afstamde. Niets blijkt minder waar, zo vertelde Darby McDevitt, schrijver achter Assassin's Creed: Revelations, in een interview met Kotaku. En dat was niet het enige nieuwtje waar de beste man mee kwam.

Ezio demonstreert zijn klimvaardigheden en nieuwe hookblade

Tevens gaf McDevitt namelijk aan dat er gewoon weer standaard side missions te vinden zullen zijn in Revelations. Dat zijn missies die de speler kan vinden door goed naar de kaart te kijken: daar staat met icoontjes op aangegeven waar je moet zijn en in wat voor soort situatie je je zult storten. Zo zijn er onder andere missies waarin je, net als in Brotherhood, personages uit de multiplayer moet opjagen of missies waarin je delen van de stad moet veroveren. Tot welke missies je toegang hebt, wordt bepaald door het aantal assassins dat je tot je beschikking hebt.

Nieuw zijn de situaties waarin Ezio verzeild kan raken door gewoonweg zijn gang te gaan. Deze soort wordt niet aangegeven op de kaart en het voornaamste doel van deze toevoeging is dat het de speler op laat gaan in de wereld van Assassin's Creed: Revelations. Zo lijkt de wereld meer te leven dan voorheen.

De game verschijnt 15 november en komt uit op de Xbox 360, PS3 en pc. Ook zijn er diverse edities beschikbaar. Naast de normale versie is er ook de keuze uit de Collector's Editie en Animus Editie die alleen verkrijgbaar is bij een select aantal aanbieders.

Relpubers verzieken laatste vakantie kankerpatiŰnt

Een groep van ongeveer twintig relschoppers vond het nodig om een terminale kankerpatiënt en zijn gezin te belagen op een vakantiepark bij het Zuid-Hollandse dorp Zuidland. De aanleiding zou een eerdere ontmoeting zijn geweest tussen het gezin en de jongeren in het winkelcentrum van Zuidland.

Het is niet de eerste keer dat de relschoppers overlast veroorzaken. Rond de jaarwisselingen waren er regelmatig arrestaties en confrontaties met de ME. Recentelijk met oud en nieuw bleef het rustig, maar de laatste weken is het aantal incidenten tussen relpubers en inwoners weer als vanouds. Bezoekers van het winkelcentrum worden uitgescholden. Ook publiceerden de 'stoere knapen'  een filmpje waarbij de relpubers de plaatselijke supermarkt als parcours gebruikten.

Het huisje, eigendom van de stichting Roparun, wordt gebruikt om kankerpatiënten en hun familieleden van een weekje vakantie te laten genieten.

De groep van zeker twintig relschoppers trokken op brommers en scooters op zaterdagmorgen vroeg naar vakantiepark Zuytland Buiten, op zoek naar de familie. Al toeterend en met de koplampen naar binnen schijnend in de huizen zochten ze rond vijf uur net zo lang tot ze de familie hadden gevonden. vervolgens  bekogelden ze het huisje met eieren. De twee zoons die naar buiten gingen om aan de belaging een eind te maken, kregen klappen en trappen.

Een woordvoerster van de politie verklaarde de hele groep op te pakken om te verhoren. Een zestien en achtienjarige jongen zitten nog vast.

De familie wenst de weinige tijd die hun nog rest zinvol en op een aangenamere manier door te brengen. De gemeente en de politie wilden hier een steentje aan bijdragen en hebben de familie een rondvaart en diner aangeboden.

Ook op het FOK! forum is de verontwaardiging hierover groot.

Freddy Krueger komt naar Mortal Kombat

De vierde en een van de wellicht laatste DLC-fighters voor Mortal Kombat wordt een hele bijzondere, namelijk Freddy Krueger uit de Nightmare on Elm Street-films! Met dit horrorpersonage kun je heerlijk hakken en zagen met al zijn messen en donkere ideeën. De DLC is vanaf 9 augustus verkrijgbaar voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. De trailer voor Freddy kun je hieronder zien.

Skatende Verweij krijgt snelheidsbekeuring

Koen Verweij is zich in Duitsland aan het voorbereiden op het EK inline skaten en heeft voor de toernooistart al een opmerkelijk verhaal te vertellen. De Nederlander is namelijk door de Duitse politie aan de kant gezet omdat hij te snel ging.

Verweij, die in de winter ook schaatst, werd toen hij tijdens een oefensessie achter een auto reed geklokt op een snelheid van 75 kilometer per uur. Hiervoor ontving hij een bekeuring. Het EK wordt overigens niet in Duitsland gehouden, maar in Nederland. Van 29 juli tot en met 6 augustus strijden de atleten in Zwolle en Heerde om de medailles.

De Bakker kwartfinalist in Orbetello

Tennisser Thiemo de Bakker blijft winnen tijdens zijn rentree. De Westlander was tijdens het challengertoernooi in het Italiaanse Orbetello donderdag met 7-6 (6) en 6-3 te sterk voor Kristijan Mesaros uit Kroatië. Door die zege bereikte De Bakker (2) de kwartfinale. Daarin is Édouard Roger-Vasselin (6) uit Frankrijk zijn tegenstander.

De Bakker speelde sinds Roland Garros geen duel meer. Hij besloot het grasseizoen over te slaan en aan zijn fitheid te gaan werken.

Kiki Bertens strandde bij het ITF-toernooi in Boekarest in de kwartfinale. De Wateringse verloor met 2-6 en 6-7 (9) van Carla Suarez Navarro uit Spanje.

Game of the Decade-toernooi - Dag 5

Vandaag dag vijf van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Another Code; Two Memories
Na het verdwijnen van je ouders kom je er tien jaar na dato achter dat ze bezig zijn met geheime experimenten op een eiland. Ze hebben een computer weten te maken die herrineringen kan maken. Jij probeert erachter te komen wat deze computer met hun verdwijning te maken heeft gehad.

Clive Barker's Undying
Je broers zijn gegrepen door de vloek van de 'Undying King' en proberen jou ook te pakken. Als laatste broer probeer je dit te voorkomen en je familie te helpen. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf en je zult vijf moeilijke en vooral gevaarlijke opdrachten moeten voltooien.

Final Fantasy VII Crisis Core
De game speelt zich zeven jaar voor de gebeurtenissen van Final Fantasy VII af.  Door de game heen zul je moeten ontrafelen wat er achter de verdwijning van Genesis zit en wat voor geheimen de SOLDIER 1st Class hebben.

Heroes of Might and Magic 5
De wereld van Heroes of Might and Magic 5 is overlopen met demonen. Je zult de helden van verschillende legendarische volken moeten leiden om de wereld te redden.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Volgens vele de beste in de Metal Gear Solid-serie. In de game staat niet Snake maar zijn vader en vijand, Big Boss centraal waardoor we een inkijkje krijgen in hoe deze schurk zo geworden is. Diepe karakters en een emotioneel verhaal stonden centraal in deze game die veel antwoorden gaf maar ook net zoveel vragen wist op te roepen bij de speler.

Prince of Persia: Warrior Within
Het vervolg op The Sands of Time. Waar men klaagde over de simpele combat uit het voorgaande deel, is deze in Warrior Within uitgebreid. In combinatie met wederom een mooi verhaal en dezelfde tijd-elementen is dit weer een interessante game van Ubisofts hand. Wel was er kritiek op de volgens sommigen slecht gekozen muziek en nieuwe look van Dastan.

Soldier of Fortune II
Soldier of Fortune II was voor zijn tijd een revolutionaire shooter. De game was zeer realistisch te noemen met een verhaal wat regelrecht uit een Hollywoodfilm had kunnen komen.

The Settlers IV
De Romeinen, Vikingen en Maya's zijn de volkeren die in Settlers IV centraal staan. Met deze volken is het natuurlijk de bedoeling een groot rijk op te bouwen waarbij je in dit deel de mogelijkheid hebt om helemaal in te zoomen zodat je alle details kunt zien.

Laatste reviews en specials
review
Mortal Kombat 1
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
©FOK.nl e.a.