Spider-Man: Edge of Time

Gespeeld op Xbox 360
Ook verkrijgbaar voor PlayStation 3, Wii, Nintendo DS, Nintendo 3DS

Header

Beenox kwam vorig jaar met het goed ontvangen Spider-Man: Shattered Dimensions. Activision was zo tevreden dat Beenox de hoofdontwikkelaar is geworden voor alle toekomstige Spider-Man-games. Hierdoor komt dit najaar Spider-Man: Edge of Time op de markt.

Spider-Man: Edge of Time zal dit keer draaien om maar twee dimensies in tegenstelling tot de vier uit Shattered Dimensions. Dit keer kunnen we aan de slag met de 'normale' Spider-Man uit Amazing Spider-Man en de toekomstige Spider-Man uit Spider-Man: 2099.

In 2099 zal een kwaadaardige wetenschapper terug in de tijd reizen om zijn eigen bedrijf in het verleden al op te starten, zodat het een enorme technologische voorsprong heeft.  Op deze manier wil hij in de toekomst het grootste en machtigste bedrijf maken dat er is. Eén van de doelen van de wetenschapper is om Spider-Man uit Amazing Spider-Man te doden. Dan pas krijgt de wetenschapper vrij spel en verandert de toekomst naar de wetenschapper zijn wil. De Spider-Man uit 2099 kan dit natuurlijk niet toestaan en reist terug in de tijd om Amazing Spider-Man te redden van de dood en om daarna samen de strijd aan te gaan met de kwade wetenschapper. Het verhaal is geschreven door Peter David, mede-bedenker van Spider-Man 2099.

Spider-Man: Edge of TimeSpider-Man: Edge of Time

Spider-Man: Edge of Time zal voortborduren op het succes van Shattered Dimensions. Het uiterlijk is iets opgepoetst en het loopt allemaal net even wat vloeiender. Door het toevoegen van nieuwe bewegingen voor beide personages voelt de game vernieuwd maar toch vertrouwd aan. Amazing Spider-Man moet het hebben van zijn webkrachten. Hij kan tegenstanders inwikkelen, of bijvoorbeeld een grote hamer in elkaar slingeren om zijn tegenstanders daarmee te verslaan. Zijn Spider-Sense helpt hem zijn doel te vinden. Wil je weten wat je te wachten staat in de volgende ruimte of weet je niet waar je naar toe moet? Je Spider-Sense helpt je. Er wordt een soort sonar afgegeven dat toont wat zich waar bevindt. Als je voor een gesloten deur staat, kun je dus vrij eenvoudig uitvinden in welke richting je moet zoeken om de sleutel te vinden.

Spider-Man: Edge of TimeSpider-Man: Edge of Time

Spider-Man 2099 is de snelle held. Hij is behendig, sterk en kan zelfs stukjes vliegen door zijn speciale pak. Zijn meest speciale kracht is het vertragen van de tijd. Als je een beetje kracht in je meter hebt, kun je de tijd vertragen. Iedereen om hem heen beweegt sloom en zo kan de held de tegenstanders met minder risico aanvallen of kogels ontwijken. Spider-Man 2099 kan ook een dummie van zichzelf plaatsen. Hier storten de tegenstanders zich dan op en kun jij van een andere kant aanvallen. De hoofdpersonages met wie je speelt zijn dus twee verschillende helden, die ieder eigen tactieken moeten gebruiken om verder te komen.

Spider-Man: Edge of TimeSpider-Man: Edge of Time

Een opmerkelijke toevoeging in het spel is de interactie tussen beide personages in bepaalde levels. Soms zal je onderin het beeld de situatie zien waar de andere Spider-Man zich in bevindt, terwijl jij met de tweede Spider-Man speelt. De Spider-Man die je bestuurt moet dan een bepaalde actie ondernemen om te zorgen dat de toekomst of het verleden aangepast wordt waardoor de andere Spider-Man verder kan. Soms zal het ook moeten gebeuren in een bepaald tijdslimiet. Een voorbeeld is in het labaratorium van de wetenschapper, waarin hij klonen aan het maken is. De Spider-Man uit het verleden moet ze in die tijd vernietigen, want in de toekomst zijn ze veel te sterk geworden voor Spider-Man 2099. Onderin het beeld zie je het oneerlijke gevecht dat de Spider-Man van de toekomst aan het leveren is. Sloop je de capsules en dood je de kersverse mutanten, dan kan Spider-Man 2099 weer verder in zijn tijd.

Spider-Man: Edge of TimeSpider-Man: Edge of Time

Spider-Man: Edge of Time zal dezelfde stemacteurs gebruiken als in Shattered Dimensions. Val Kilmer zal de rol vertolken van de kwaadaardige Walter Sloan, de wetenschapper die uit is op wereldheerschappij. Anti-Venom is van de partij en natuurlijk zien we af en toe Mary Jane, het liefje van Amazing Spider-Man. Daarnaast zal de game nieuwe personages uit het Spider-Man Universum toevoegen aan het spel.

Spider-Man: Edge of TimeSpider-Man: Edge of Time

Het spel lijkt veel op zijn voorganger maar dat is geen slechte eigenschap. Het vechten is wederom een simpel combosysteem, maar dat zorgt voor een lage leercurve. Met het rammen op knoppen kom je er ook wel, maar door ook te weten wat je doet wordt het een stukje gemakkelijker. Wie erg fan was van de Amazing- en 2099-variant van Spider-Man kan met een gerust hart uitkijken naar Edge of Time. Wie meer fan was van de andere twee dimensies uit Shattered Dimensions moet nog even afwachten, misschien dat Beenox hier volgend jaar een game over maakt. 

Spider-Man: Edge of Time verschijnt 14 oktober voor PS3, Xbox 360, Wii, DS en 3DS.