Verstappen: "Ik begrijp niet wat daar gebeurde"

In een chaotische race in Saoedi-Arabië is Max Verstappen eerder vanavond als tweede over de eindstreep gekomen waardoor hij nu exact gelijk staat in punten met Lewis Hamilton in de WK-stand. De grand prix die gedomineerd werd door beslissingen van de wedstrijdleiding was er eentje voor de geschiedenis boekjes en er zal nog lang over worden nagepraat.

"Het was een bewogen race", zo vatte de Nederlander de wedstrijd samen. "Er gebeurden veel dingen waar ik het niet helemaal mee eens ben, maar het is wat het is. Ik heb alles gegeven, maar mijn banden hadden niet veel grip meer richting het einde van de race. We zijn desondanks nog steeds tweede", lezen we op Verstappen.nl.

Het moment van de wedstrijd was wel de botsing tussen de twee titelkandidaten waarbij Verstappen de koppositie van de wedstrijd aan Hamilton wilde geven maar de Brit achterop de Red Bull-coureur eindigde. "Ik remde af om Lewis voorbij te laten, maar hij wilde me niet inhalen. We raakten elkaar vervolgens, dus ik begrijp niet wat daar gebeurde", zo legde de Nederland uit na afloop.

Volgend weekend staat de allesbeslissende Grand Prix van Abu Dhabi op programma en Verstappen besloot zijn terugblik met een kleine blik vooruit. "Het kampioenschap zal daar beslist gaan worden. Hopelijk hebben we een goed weekend."