Hamilton twee keer de snelste op bloedsnel stratencircuit Jeddah, harde crash Leclerc

Voor het eerst in de historie van de Formule 1 zijn er officiële sessies verreden in Saoedi-Arabië. In het immer gezellige Jeddah wordt dit weekeinde de Saoedische Grand Prix verreden, de eerste race in de 71-jarige F1-geschiedenis waarin een Nederland wereldkampioen kán worden.

De eerste training was voor alle betrokkenen de kans om het stratencircuit voor het eerst echt in actie te zien en de conclusie was voorspelbaar, maar duidelijk: het circuit is inderdaad bloedsnel en foutjes worden er afgestraft. Max Verstappen was in zijn Red Bull aanvankelijk de snelste, waarna de Mercedes-coureurs er op de softs onderdoor gingen. Verstappen kreeg dat na een momentje niet helemaal goed voor elkaar, maar wipte nog wel over Valtteri Bottas naar de tweede tijd, vlak achter titelrivaal Lewis Hamilton.

Ook in de tweede training zette Verstappen in het begin de toon en ook dit keer namen de Mercedessen het heft vervolgens in handen. Verkeer op de baan zorgde ervoor dat snelle ronden enige tijd uitbleven, terwijl de Mercedes-coureurs hun posities vast konden houden, voor Pierre Gasly en Verstappen. Charles Leclerc ramde zijn Ferrari op hoge snelheid de muur in, maar de Monegask leek na een bezoekje aan het medisch centrum relatief in orde te zijn - in tegenstelling tot de rode bolide.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden.