Verstappen snelste in Saoedie-ArabiŽ, Hamilton naar de stewards

Max Verstappen heeft de snelste tijd neergezet in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Saoedie-Arabië. De Nederlander ging in Jeddah met zijn Red Bull rond in een tijd van 1.28,100 en was hiermee twee tiende sneller dan titelrivaal Lewis Hamilton. Laatstgenoemde mag zich melden bij de stewards wegens het negeren van gele vlaggen en het hinderen van andere coureurs.

Het duurde even voordat de training op gang kwam, waarbij het opvallend was dat enkele coureurs op de harde banden in de rondte reden. Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas deden dat waarbij Hamilton bovenaan de tijdenlijst te vinden was. Verstappen kwam juist op het zachtste rubber naar buiten en reed halverwege de sessie de tweede tijd.

In zijn laatste run verbeterde Verstappen de snelste tijd meermalen, terwijl Hamilton niet meer voor een verbetering zorgde. De Brit kreeg de aandacht echter op een andere manier op zich gericht, want hij hinderde eerst bij bocht 1 Pierre Gasly die net aangezet had voor een snelle ronde. Niet veel later reed de Brit nogmaals zeer langzaam op de racelijn toen Nikita Mazepin op volle snelheid aan kwam rijden. De Rus kon een aanrijding maar net voorkomen. Het levert Hamilton een dubbel bezoek aan de stewards op, ook omdat hij eerder in de sessie een dubbele gele vlag negeerde.