FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 april 2007

Vijfde deel Britse jeugd in bijstand

Icoon BuitenlandsBijna een vijfde deel van alle Britse jongeren tussen de 16 en 24 jaar ontvangt een bijstandsuitkering. De jongelui zijn werkloos en volgen ook geen opleiding.

Dit berichtte The Guardian. Deze jongeren blijven waarschijnlijk de rest van hun leven in een uitkering hangen. Ze vormen een extra kostenpost voor de samenleving en hebben meer kans in de criminaliteit te belanden. Het probleem van deze jongeren kost de Britse staat per jaar 5,35 miljard euro.

Rozenburgse pedo verhuist

Icoon BinnenlandsDe 73-jarige pedofiel die de 7-jarige Daimy heeft misbruikt gaat verhuizen. De man keert niet meer naar zijn oude woning in Rozenburg. De pedo kwam kwam in maart vrij na een gevangenisstraf van negentien maanden. Hij was ondergedoken na protesten van buren.

Hij ging terug wonen in het huis dat pal tegenover het huis van het misbruikte meisje stond. Buren maakten zich massaal zorgen over hun eigen kinderen. Ze vreesden dat de bejaarde weer zou toeslaan. De onrust nam groteske vormen aan. Zo werd het huis van de pedofiel beklad en staken onbekenden de schutting in zijn tuin in brand.

Te dure teams in de F1manager?

Na de Grand Prix van Australië is er een fout geslopen in de database van de F1manager. Alle teams die op 18 maart geen motor hadden, hebben per abuis de Spykermotor gratis toebedeeld gekregen. Dat betekent concreet dat een deel van die teams bij de Grand Prix van Maleisië onterecht punten hebben gekregen.

De getroffen teams bestaan voor het grootste deel uit teams die bij de Grand Prix van Maleisië nog steeds niet volledig waren (dus nog niet bestonden uit de vereiste combinatie van twee coureurs, een chassis en een motor) en dus nooit punten hebben (kunnen) ontvangen. Die teams hebben we gecorrigeerd, meestal door de foutieve motor, plus eventuele chassis' of coureurs te verwijderen en het budget terug op 140 miljoen te zetten, zodat zij met een schone lei kunnen beginnen.

De teams die in Maleisië wel punten hebben gescoord, hebben door de gratis Spykermotor een volledig team kunnen samenstellen, dat duurder was dan het budget toeliet. Hierdoor hebben zij met een onterecht team punten gescoord. Ook al zullen deze deelnemers zich wellicht van geen kwaad bewust zijn en misschien het probleem niet eens hebben opgemerkt, zou het toch niet eerlijk tegenover de andere deelnemers zijn geweest om deze teams hun punten te laten behouden. Deze teams zijn dus de punten van Maleisië afgenomen en de teams zijn teruggedraaid tot de situatie van vóór het uitdelen van de gratis Spykermotor.

Dit alles betekent ook dat we een andere rondewinnaar hebben bij de Grand Prix van Maleisië. Maar liefst negen teams blijken de hoogste score van 247 punten te hebben gehaald in de tweede ronde, te weten: Caspart, EddeHeus, flubub, geWOONHans, M2XzeeD, macdik, rmooij, ronvandervelden en _Kuch_. Bovenin het totaalklassement verandert er niets.

Programma Rock Werchter compleet

Het complete programma van Rock Werchter is vandaag bekend gemaakt. Het festival dat van 28 juni tot 1 juli plaatsvindt heeft ook nog John Legend, Admiral Freebee en Dr. Lektroluv weten te strikken.

De vrijdag en zondag zijn al uitverkocht. Daarom heeft de organisatie duizend extra kaartjes in de verkoop gedaan. Mensen die geregistreerd staan op de wachtlijst krijgen voorrang bij de reguliere kopers. Voor de donderdag en zaterdag zijn zesduizend tickets per dag beschikbaar. Ook zijn er nog 5000 combikaartjes. Een dagticket kost 75 euro en een combikaart 160 euro.

Pas geleden werden ook deze sterren gestrikt:
*Satellite Party
*Zornik
*Mika
*The Australian Pink Floyd Show
*Sioen
*Rufus Wainwright
*Maxïmo Park
*Cold War Kids
*Oi Va Voi
*The Hold Steady
*The Bravery
*Stijn
*Jason Mraz
*The Van Jets

Crematierecept getatoeëerd op arm

'Barlow Bonsall cook 1700-1800 for 2 to 3 hours', dat staat er te lezen op de arm van de 67-jarige Russell Parsons, vergezeld van geel-oranje vlammen. Het blijkt een recept te zijn voor de crematie van de weduwnaar uit West-Virginia.

De werknemers van het Barlow Bonsall crematorium meenden eerst nog dat Parsons hen de gek aanstak, toen hij verkondigde zijn laatste wensen te laten tatoeëren op zijn arm. Maar niets bleek minder waar. Ook de man die de tatoeage zette keek raar op. Ondanks dat de tatoeëerder in zijn 22 jaren tellende carrière heel wat vreemde dingen heeft meegemaakt, was dit toch wel een van zijn bizarste wensen.

"Ik ben niet bang van de dood. Ik heb schrik van het leven", vertelde de krasse knar. "Ik heb schrik om te leven en niet voor mezelf te kunnen zorgen."


Opa showt zijn stoere tattoo


Voetbal: Uitslagen Champions League (11/04)

Icoon Champions LeagueVanavond werden er in de Champions league 2 wedstrijden gespeeld. AC Milan nam het op tegen Bayern München en PSV speelde tegen Liverpool.

AC Milan heeft op vrij simpele wijze weten te winnen van Bayern München. De eerste goal mocht Seedorf op zijn naam schrijven. De tweede goal, voortkomend uit een mooie voorzet van Seedorf, werd gescoord door Inzaghi in een buitenspelpositie. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-0 voor AC Milan die hiermee doorgaat naar de halve finale.

PSV is dankzij de goal van Crouch (Liverpool) definitief uitgeschakeld in de Champions League. Ondanks dat Farfan (PSV) een paar keer gevaarlijk uit de hoek kwam is PSV er niet in geslaagd om Liverpool te verslaan. Met een eindstand van 1-0 voor Liverpool gaat laatstgenoemde ploeg door naar de halve finale van de Champions League.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Bayern München - AC Milan

Bayern München is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. De Duitsers begonnen met een goede uitgangspositie aan het duel wat ze in de eigen Allianz Arena mochten afwerken. AC Milan was echter met 2-0 te sterk.

De thuisploeg had in het begin van de wedstrijd alles nog redelijk onder controle. Echte kansen kregen de Duitsers echter niet. Eén echte kans mochten onze Oosterburen noteren op aangeven van Roy Makaay was Podolski kansrijk maar miste door een schot recht op doelman Dida. Ook Milan kreeg enkele kansen maar deze troffen echter wel doel. Clarence Seedorf wist met één doelpunt en een voorzet op Filipo Inzaghi de Bayernse defensie in verlegenheid te brengen.

Na de doelpunten van Milan moest Bayern München aan de bak om een eventuele plaatsing nog af te dwingen. Mark van Bommel probeerde nog enkele malen van afstand doelman Dida te verschalken, al zijn pogingen waren aardig maar niet goed genoeg. Lukas Podolski had een totale off-day en wist kans op kans te verprutsen. Pas nadat Pizzaro het veld had betreden konden de Duitsers een beetje een vuist maken. De Peruviaan had enkele goede mogelijkheden maar ook hij stuitte op de doelman van Milan.


Karakteristieken

Bayern München - AC Milan 0-2
27’ Seedorf 0-1
31’ Inzaghi 0-2

Toeschouwers: 66.000
Scheidsrechter: Mejuto Gonzalez (Spa)
Gele kaart: van Bommel, Salihamidzic (Bayern München), (AC Milan)


Opstellingen

Bayern München: Kahn, Salihamidzic, Lucio, van Buyten, Lahm, Ottl (46. Santa Cruz), Hargreaves, van Bommel, Lell (77. Görlitz), Makaay (61. Pizzaro), Podolski

AC Milan: Dida, Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski, Gatusso (87. Cafu), Pirlo, Kaká, Ambrosini, Seedorf (80. Gourcuff), Inzaghi (70, Serginho)

Veel slachtoffers in peloton na Gent-Wevelgem

De Kemmelberg heeft veel leed veroorzaakt in Gent-Wevelgem. Meerdere renners zijn met bijzonder zware blessures een hele tijd uitgeschakeld. Marco Velo heeft meerdere breuken, Jimmy Casper ligt zelfs op de intensive care. Daarnaast werden zowat alle ledematen gebroken op de Kemmelberg. Hieronder een overzicht:

Marco Velo is een van de zwaarst toegetakelde slachtoffers. De Italiaan ging hard onderuit op de keien en brak daardoor een knie, sleutelbeen en twee ribben.

Bij Jimmy Casper werd in elk geval een kaak-en jukbeenbreuk vastgesteld. De Fransman is woensdagavond al geopereerd. Mogelijk heeft hij ook nog een polsfractuur opgelopen. Casper blijft voorlopig nog op de intensive-care.

Ook zijn Australische ploeggenoot Matthew Wilson is voorlopig uitgeschakeld. Wilson liep een gebroken pols op. De Amerikaan Tyler Farrar heeft mogelijk een knieschijf gebroken en de Italiaan Fabio Sacchi (Milram) waarschijnlijk zijn bekken.

Bij de Belg Wim Devocht werd een duimbreuk vastgesteld. Zijn landgenoot Andy Cappelle vreest voor een gebroken schouder, ook is zijn elleboog zwaargehavend.

De verwondingen van de Nederlanders Servais Knaven en Aart Vierhouten vallen mee. Beiden hebben 'slechts' een aantal kneuzingen.

Ook Wilfried Cretskens kwam er in vergelijknig met anderen, genadig vanaf. In het ziekenhuis van Kortrijk bleek de renner van Quick Step niets te hebben gebroken. Cretskens kneusde wel van alles en nog wat en liep een diepe vleeswond op aan de rechterarm. Die moest worden gehecht. Tevens werd een drain aangebracht.

Uitslag Liverpool - PSV

Liverpool is er wederom in geslaagd om van PSV te winnen. In Eindhoven zegevierden de Engelsen met 3-0. Op Anfield Road werd de Eindhovense formatie met 1-0 verslagen. Peter Crouch was verantwoordelijk voor de enige treffer.

PSV startte met Dirk Marcellis in de basis. De verdediger kreeg van trainer Koeman de kans om zich op Anfield Road te bewijzen. Een groot aantal spelers was namelijk niet inzetbaar, waardoor de 18-jarige speler zijn debuut op het Europese platform beleefde. De trainer van Liverpool, Rafael Benítez, had het wat makkelijker en gaf een aantal voetballers rust. Gerrard, Javier Macherano, Jamie Carragher, Steve Finnan kregen namelijk rust. Dirk Kuijt kwam niet in actie, vanwege zijn gele kaart die hij in Eindhoven ontving. Hierdoor was de Nederlander geschorst.

Liverpool trapte om 20:45 af voor de return in de kwartfinale van de Champions League. De eerste kans was voor PSV, toen Farfán de bal op doel kopte. Tien minuten later probeerde Jason Culina het eens van afstand, maar het schot van de Australiër was te zacht. Hierdoor hoefde Reina zich nauwelijks in te spannen. Na 25 minuten spelen kreeg Peter Crouch een hele grote kans, maar Heurelho da Silva Gomes kon voorkomen dat deze kans verzilverd werd.

Na bijna een half uur spelen wist Abeloa een voorzet vanaf rechts te geven, maar de bal ging voor langs. Naarmate de eerste helft vorderde stierven de kansen uit. De twee ploegen kwamen nog wel bij het vijandelijke doel, maar echt gevaarlijk waren deze kansen niet. Op slag van rust kreeg Liverpool een vrije trap. Zenden nam plaats achter de bal en schoot deze maar net naast het doel van PSV.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Farfán, maar de aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan. Ook de daaropvolgende corner leverde niets op. Tien minuten later probeerde Liverpool het via Crouch. Gomes wist zijn vingers net niet tegen de bal te zetten, maar deze ging uiteindelijk naast. In de 63e minuut kreeg Marcellis een onterechte rode kaart voorgehouden. Dit was ook op te maken uit de reactie van de supporters van The Reds. Zij applaudiseerden toen de debutant het veld verliet.

Niet veel later kwamen de spelers van Liverpool dichtbij het doel van PSV. De defensie van de Eindhovenaren hield echter stand. Vlak daarna kwam de Engelse ploeg toch op voorsprong door een treffer van Crouch. In eerste instantie kon Gomes het schot nog keren, maar in de rebound was hij kansloos. Tien miinuten voor tijd kreeg opnieuw Crouch een geweldige kans om de voorsprong te vergroten. De aanvaller kreeg zijn hoofd wel tegen de bal, die uiteindelijk over het doel ging. In de slotfase zetten de Engelsen nog wel wat druk op de ketel. Sommige kansen zorgden nog enigszins voor gevaar, maar veelal kon de verdediging de bal op tijd wegwerken. Door deze stand wist Liverpool zich voor de halve finale van de Champions League te plaatsen.

Karakteristieken

Liverpool - PSV 1-0
67' Crouch 1-0

Toeschouwers: 42.000
Arbiter: Rosetti (Ita)
Gele kaart: Salcido (PSV)
Rode kaart: Marcellis (PSV) (64)

Opstellingen:
Liverpool: Reina, Arbeloa, Hyypiä, Agger (Paletta/79), Riise, Pennant, Sissoko, Alonso (González/72), Zenden, Crouch, Bellamy (Fowler/17)

PSV: Gomes, Marcellis, Simons, Addo, Salcido, Fehér (Sun/63), Cocu, Väyrynen, Culina, Farfán (Kluivert/63), Koné (v. Eijden/72)

Klöden aan de leiding in de Sarthe

Andreas Klöden heeft de leiderstrui veroverd in het Circuit de la Sarthe. De renner van Astana was woensdag de sterkste in de 8,8 kilometer lange individuele tijdrit met start en finish in Angers.

Klöden nam de eerste plaats over van de Italiaanse sprinter Angelo Furlan. Paride Grillo (Panaria) had eerder die woensdag de ochtendetappe gewonnen. De Italiaan troefde in de massasprint de Duitser Robert Förster (Gerolsteiner) en de Fransman Jean-Patrick Nazon (AG2R) af.

Klöden heeft in het algemeen klassement een voorsprong van twee seconden op Bradley Wiggins (Cofidis). De Fransman Kilian Patour (Slipstream) staat op elf seconden derde. Piet Rooijakkers (Skil-Shimano) is op de veertiende plaats de beste Nederlander.

Hitler praktijken

Dat is best zwaar in je eentje. Twee kinderen, gescheiden en geen werk. Maar een sterke meid is hier op voorbereid. Oftewel, je pakt de dingen aan om zo snel mogelijk voor je gezinnetje te kunnen zorgen. Op naar het arbeidsbureau, je laat je inschrijven en krijgt een beetje hulp van een of andere bemoeial van het reïntegratiebureau.
Hiervoor wordt een paar duizend euro uitgetrokken door het rijk, maar dan heb je ook wat.
Eenmaal aangekomen bij het reïntegratiebureau blijkt het allemaal iets minder rooskleurig te zijn. Je wil verdomme aan het werk, dus zal ik bij moeten scholen. Maar nee, ze willen me een of ander baantje in m'n mik douwen waar iemand met een zwak begaafd denkniveau wel een moord voor wil doen, zogenaamd om weer wat werkervaring en ritme te krijgen.
Dit zijn Hitler praktijken, ik voel mij een Jodenvrouw in het Hitler tijdperk.

Frans stenigingsproces begonnen

Icoon MisdaadGisteren is het proces begonnen tegen twee jongemannen van 20 en 19 jaar die in staat van beschuldiging worden gesteld voor de dood van Ghofrane Haddaoui, 23 jaar, die in oktober 2004 in Marseille (Frankrijk) is overleden aan de gevolgen van een steniging. Een derde jongeman van negentien jaar, die ook op de veroordeeldenbank zat, wordt alleen vervolgd voor het nalaten van een melding van een misdaad en is vrijgelaten. Op het moment van geweldpleging waren de daders minderjarig, twee van hen waren zeventien en een was zestien jaar.

Het lichaam van het meisje werd ontdekt door wandelaars op 19 oktober 2004 op een verlaten terrein, in het noorden van Marseille, niet ver van een winkelcentrum. Onderzoekers ontdekten een grote hoeveelheid bloed op de grond en tanden die her en der verspreid lagen. De tanden moeten door de kracht van de stenen uit haar mond zijn geslagen.

Lijkschouwing wees uit dat er in de vroege ochtend van 18 oktober een dertigtal slagen tegen de schedel zijn toegebracht die een hersenbloeding als gevolg hadden die de uiteindelijke doodsoorzaak is gebleken.

Dezelfde dag is er met Ghofrane’s mobieltje gebeld naar een jongen van 17 jaar, die een bekende is van de broer van Ghofrane, die hem beschrijft als gewelddadig. De jongen, die 8 november is verhoord, heeft toegegeven dat hij degene is die de slagen heeft toegebracht.

Vandaag, de tweede dag van het proces dat achter gesloten deuren plaatsvindt, hebben onderzoekers verklaard dat de twee hoofdverdachten schuldig zijn aan de misdaad, hoewel een van de twee nog steeds ontkent. Eén van de jongens zou haar vast hebben gehouden terwijl de ander haar met stenen bewerkte.

Volgens de advocaat van een van de verdachten is er een duidelijke drijfveer omdat het meisje werd beroofd van haar mobiele telefoon en haar pinpas, maar “dat is nog geen verklaring voor wat er is gebeurd”, verklaarde hij om aan te geven dat zijn client de misdaad en de aaneenschakeling van geweld niet kon verklaren.

De verdachte verklaarde eerder dat Ghofrane ‘s nachts met hem mee is gegaan, om later op haar besluit terug te komen waardoor hij boos werd. Hij had cannabis en drank gebruikt. In de rechtbank kwam hij echter op zijn verklaring terug en beschuldigde zijn vriend.

De twee verdachten riskeren een maximale gevangenisstraf van 30 jaar die verminderd kan worden met 15 jaar als het jongerenstrafrecht wordt toegepast.

Het vonnis wordt vermoedelijk aankomende vrijdag uitgesproken.

Grote brand bij aannemer in Utrecht

Icoon BrandBij een aannemersbedrijf in Utrecht heeft vanavond een grote brand gewoed. De brand ontstond rond 18:30 uur in een loods van het bedrijf. In de loods stonden vooral maaimachines en busjes.

De rook die door de brand in de loods van het bedrijf vlakbij de snelweg A27 woedde, was tot in de verre omtrek te zien. Dat kwam omdat tractorbanden in brand waren gevlogen. Tot in Gouda was de rookpluim te zien. Burgemeester Brouwer van Utrecht heeft inmiddels zelf het sein 'brandmeester' gegeven.

Volgens de brandweer zijn er geen gewonden en kwamen er geen schadelijke stoffen vrij. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Zwaan voert vis

Icoon OpmerkelijkIn de Chinese dierentuin Safari Park in Shenzhen City/Lu Feng voert een zwaan elke dag zijn vissenvrienden, tot grote verbazing van de bezoekers. De vogel pakt elke dag het voer op en voert het aan de openstaande monden van de wachtende vissen, meldt het Southern City Papers.

'Na drie jaar samen spelen, werden de vissen en de zwaan goede vrienden,' weet de verzorger te vertellen, 'Elke keer als ik de zwaan kom voeren, volgen de vissen hem tot de oever met open mond. De zwaan pakt het voer en stopt het in elk van de hongerige monden.' Zodra alle magen gevuld zijn, gaat de zwaan weer in het water en speelt verder met zijn vissige vrienden.


Restaurant 't Zwaantje, China.

79% meer HIV-infecties in Groningen

Icoon GezondheidHet aantal HIV-infecties is in de stad Groningen met bijna 80% gestegen. Voornamelijk onder (jonge) homoseksuele mannen zijn er steeds meer infecties te betreuren. De GGD meldt ook dat steeds meer mensen zich op een SOA laten testen.

Er zijn in 2006 45.864 testen geweest op chlamydia, gonorroe en syfilis, een stijging van 17%. Het aantal daadwerkelijke infecties is ongeveer gelijk gebleven. Er werden 10.051 HIV-testen gedaan, een stijging van 9%. Het aantal HIV-infecties in de stad Groningen steeg met maar liefst 79%, vooral onder (jonge) homoseksuele mannen. Ook het aantal bezoekers aan het SOA-centrum in Groningen is opvallend gestegen.

Landelijk gezien is het aantal consulten aan de drie noordelijke GGD-en veel meer toegenomen dan in de rest van Nederland (24% vs. 10%). De belangrijkste reden van de stijging in het aantal SOA-onderzoeken is een actiever testbeleid. Steeds meer mensen laten zich bij vestigingen van het SOA-centrum Noord-Nederland testen in plaats van bij de huisarts.

Echter, de stijging van syfilis-, gonorroe- en HIV-besmettingen onder homoseksuele mannen in Noord-Nederland komt niet overeen met de cijfers van de rest van Nederland. Het gelijkblijvende aantal chlamydia-infecties is wel een landelijke trend. Absoluut gezien blijft chlamydia de meest voorkomende SOA. De aandoening komt het meeste voor bij heteroseksuele mannen en vrouwen - Met name bij jonge vrouwen onder de 24 jaar -, terwijl syfilis, gonorroe en HIV vooral wordt geconstateerd bij homoseksuele mannen.

Er lijkt dus per groep een bepaalde SOA te zijn, maar ook kan er een onderscheid worden gemaakt per regio. Drenthe is koploper in de stijging van chlamydia-infecties, Groningen doet het goed qua HIV-infecties en Friesland wint met de gonorroe-infecties. Volgens de GGD is de relatie tussen syfilis en HIV bij een steeds jongere groep homoseksuele mannen het meest zorgelijk, omdat dit een teken zou zijn dat deze groep onveiliger vrijt dan voorheen.

Kerksite wordt pornosite

Goedgelovige internetters uit Almere, die wilden bekijken met wat voor preek de dominee deze zondag zou komen aanzetten, zullen van schrik gelijk hun internetabonnement hebben opgezegd. De domeinnaam www.kerkplein-almere.nl blijkt in een onbewaakt ogenblik te zijn overgekocht door een Duitse pornosite. Wie nu de kerksite bezoekt, wordt doorgestuurd naar de pornosite.

De initiator van de kerksite, Roel Speerstra, vindt dat de nieuwe eigenaar van de domeinnaam 'iets visueler is ingesteld'. Speerstra was al van plan de site op te doeken, al had hij liever gehad dat dat op een eervollere manier was gebeurd. "Ik wilde de domeinnaam houden en had een tekstje gemaakt met tekst en uitleg. Door een misverstand kwam de naam even vrij en was hij gelijk weg. Het is net alsof ze erop hebben zitten wachten."

De christen hoopt wel dat de nieuwe eigenaar ineens het licht gaat zien en hem benadert met de vraag of hij de domeinnaam wil terugkopen. "Maar ik ga daar dus geen geld aan uitgeven. Het schijnt nog legaal te zijn ook."Toen Speerstra de e-mail van de site wilde binnenhalen, kwam hij erachter dat de domeinnaam was gekaapt. "Ik heb er wel een nachtje van wakker gelegen. Ik dacht eerst nog dat het wel te herstellen was, maar dat was niet het geval."

Niet Danny, maar Speerstra is een echte internetgoeroe. Al twaalf jaar geleden begon Speerstra met de site om alle kerkgenootschappen van Almere een eigen plek te geven op het internet."In die tijd was dat er nog niet. Maar het is eerlijk gezegd toch niet helemaal geworden wat ik ervan dacht. Toen op de conferentie 'Geloof in Almere' begin dit jaar als conclusie werd gemeld dat er een site moest komen waar alle kerkgenootschappen zich op kunnen profileren, was dat de druppel. Daar was ik namelijk al jaren mee bezig."

Kindsoldaat zijn is best leuk

Er wordt veel gezegd over kindsoldaten. Heel veel dingen kloppen niet. Mensen als Marco Borsato worden ambassadeur van War Child, maar hebben zelf nooit rond gelopen met een kalashnikov in hun hand. En juist die mensen moeten onze belangen behartigen. Het rapport 'Kindsoldaten, de schaduw van hun bestaan' maakt de situatie van deze jonge soldaten meer inzichtelijk. En door wie is dat geschreven? Juist, niet door een kindsoldaat. Dus bij deze een verslag van het leven van een kindsoldaat, door mij, een kindsoldaat.

Moordenaar eet penis slachtoffer op

Icoon ShockingEen 24-jarige man heeft in China een 60-jarige dakloze man vermoord, zijn penis afgehakt en die opgegeten. De moordenaar kwam tot zijn gruwelijke daad, omdat een prostituee hem had verteld dat hij niet goed genoeg was in bed.

Chinezen geloven dat als je het geslachtsdeel van een dier opeet je eigen penis sterker wordt. Om dat uit te testen vermoordde de man de zwerver, hoewel het geen dier was. Of het geholpen heeft is niet bekend.

[update] Willem-Alexander toont dochter

Icoon KoningshuisPrins Willem-Alexander toonde vanochtend zijn derde dochter aan de pers en het Nederlandse volk. In een rechtstreekse televisieuitzending op Nederland 1 vanuit het Bronovo ziekenhuis in Den Haag liet de prins weten dat zijn jongste dochter een voorbeeld-baby is.

Gynaecoloog Maddy Smeets en kinderarts Janneke Kreijen-Meinesz maakten bekend dat de bevalling voorspoedig verliep en het prinsesje kerngezond is. Volgens de gynaecoloog deed Máxima het ''koninklijk''.

Op de vraag van een verslaggever hoe de kroonprins de bevalling had doorstaan, zei de gynaecoloog: ''Ik heb erg kunnen genieten van de humor van de prins.''

Het prinsesje werd dinsdagavond om vier minuten voor tien geboren als derde dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Hoe de baby gaat heten is nog niet bekend. Evenmin is bekend wanneer de prins op het Haagse stadhuis aangifte zal doen van de geboorte van zijn dochter. Bij de aangifte wordt ook de naam van het meisje bekendgemaakt. Willem-Alexander liet weten dat hij de naam al in gedachten heeft.

Op de vraag of hij niet stiekem liever een zoon had gehad, zei de prins: ''Ik heb altijd alleen maar gehoopt op een gezond kind. Ik heb ook nooit voor de geboorte al willen weten of het een jongetje of meisje zou zijn.''

De kroonprins, prinses Máxima en hun pasgeboren dochtertje hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten en zijn weer thuis.

Update 20.00 uur
Kroonprins Willem-Alexander zal aanstaande vrijdag om 10.00 uur in het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt in Den Haag officieel aangifte doen van de geboorte van zijn derde dochter.

Premier Balkenende en de vice-president van de Raad van State, de heer Tjeenk Willink, zijn hierbij aanwezig. De loco-burgemeester van Den Haag, mevrouw Klijnsma en de ambtenaar van de burgerlijke stand zullen de aangifte in ontvangst nemen.

Lofzang voor z'n ondergang.

Voor de doorgewinterde ornitholoog (Elitaire slang voor vogeltjeskijkert.) is dit natuurlijk een oudje, maar voor de rest van ons is dit filmpje van een heus spotvogeltje misschien nog wel een bietje nieuw.

Ik wil ook zo'n beest. Hij is vast wel te trainen als antwoordapparaat. En anders train ik 'm om nummers van Michael Jackson te zingen. Kan 'ie een clip gaan maken samen met dit beestje. 

'Gabri in belangstelling Liverpool'

Er gaan geruchten dat Liverpool geïnteresseerd zou zijn in de diensten van Gabri. De Spanjaard komt nu nog uit voor Ajax. Dit wist El Mundo Deportivo te melden. Rafael Benítez heeft inmiddels laten weten dat hij de middenvelder naar Engeland wil halen.

Gabri zou bij Liverpool herenigd kunnen worden met twee vrienden, namelijk Pepe Reina en Luís García. Dit duo staat onder contract bij The Reds. De Spaanse middenvelder heeft echter laten weten dat hij voorlopig niet wil vertrekken bij de Amsterdamse club. Hierdoor lijkt de kans klein dat hij ook daadwerkelijk in het Premiership zal gaan spelen.

Vicioso nieuwe leider in Baskenland

De Ronde van Baskenland heeft een nieuwe leider in het algemeen klassement, namelijk Angel Vicioso. De renner van Relax was in de derde etappe (173,5 kilometer), die van Karrantza naar Vitoria-Gasteiz ging, de snelste in de kopgroep die uit zes personen bestond.

In de eindsprint wist Vicioso zijn landgenoten Patxi Javier en Iker Camaño af te troeven. Door de winst in de derde rit van deze wielerronde eiste hij ook de eerste plaats in het algemeen klassement voor zich op. Bram Tankink is de beste Nederlander. Hij staat op de tweede plaats en heeft twee minuten achterstand op de nieuwe leider.

Krul hoopt op EK onder 21

Tim Krul heeft zijn hoop gevestigd om in mei geselecteerd te worden voor Jong Oranje. Het keurkorps van bondscoach Foppe de Haan is dan namelijk actief op het EK, wat in ons land wordt gehouden.

Krul speelt bij Newcastle United en heeft intussen twee operaties aan zijn knie moeten ondergaan. "Ik heb met de coach (bondscoach Foppe de Haan, red.) gesproken, maar ik moet eerst wedstrijden hebben gespeeld", lichtte de 19-jarige keeper toe. "Boy Waterman van AZ is de eerste keeper en hij speelt elke week. Ik zou heel graag deel uitmaken van de selectie."

In november liep Krul, tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen Watford, een blessure aan zijn knie op. Tijdens de periode die hierop volgde werd hij tweemaal aan het gewricht geopereerd. Voordat de sluitpost deze blessure opliep, baarde hij opzien tijdens de UEFA Cup-confrontatie met Palermo. "Ik voel me goed en ik heb de afgelopen weken veel met onze keeperstrainer Terry Gennoe gewerkt. Het zijn kleine stapjes, maar hopelijk kan ik snel weer spelen.", besloot de jonge keeper.

Blake eenvoudig door in Houston

James Blake heeft zich kinderlijk eenvoudig weten te plaatsen voor de volgende ronde van het tennistoernooi in Houston. De nummer twee van de plaatsingslijst won eenvoudig van Davide Sabguinetti uit Italië. De setstanden waren 6-3 en 6-0.

De volgende tegenstander waar Blake mee af moet zien te rekenen is de winnaar uit het treffen tussen Lars Bursmuler of Alex Kuznetsov. De Amerikaan is bovendien de hoogst geplaatste speler, aangezien Andy Roddick weg is gevallen.

Robby Ginepri, als zevende geplaatst, overleefde de eerste ronde niet. De Amerikaan wist niet van zijn landgenoot Vince Spadea te winnen (6-3, 3-6, 6-3).

Huis van Johnny Cash afgebrand

Van de woning waar de overleden countrylegende Johnny Cash samen met z'n eveneens overleden vrouw June Carter jaren heeft gewoond, is weinig meer over. Een snel om zich heen grijpende vuurzee heeft gisteren weinig meer laten staan dan het stalen skelet en enkele schoorstenen. Tijdens de bluswerkzaamheden is een brandweerman licht gewond geraakt.

Het aan een meer in Tennessee gelegen huis werd van eind jaren zestig tot aan hun dood in 2003 door het stel bewoond. De belangrijkste mensen uit de muziekwereld kwamen al eens op visite in het stulpje. Ook de huidige eigenaar is geen kleintje in de muziekwereld; het is Barry Gibb, een van de overgebleven leden van de Bee Gees. Hij kocht het huis in 2006.

De brandweerlieden waren binnen vijf minuten na de melding bij het pand, maar konden niets anders doen dan het gecontroleerd te laten uitbranden. Het huis stond net in de steigers, want Gibb liet het restaureren. Volgens brandweercommandant Jamie Steele waren bouwvakkers in en om de woning aan de slag met een brandbaar houtbeschermingsmiddel, hetgeen de brand waarschijnlijk heeft veroorzaakt.

Europese mijlpaal voor Kluivert

Wanneer PSV-speler Patrick Kluivert vanavond in actie komt tijdens het Champions League-duel tegen Liverpool, dan bereikt hij een unieke mijlpaal. Het is voor de aanvaller dan namelijk de 100e wedstrijd op Europees niveau.

Kluivert speelde tot nu toe 99 wedstrijden in de Champions League en UEFA Cup. Dit deed hij bij Ajax, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia en PSV. Tijdens zijn verblijf bij AC Milan was de aanvaller niet op het Europese podium te bezichtigen.

De Amsterdamse speler wist in Europa 29 keer te scoren. Met dit aantal is de speler van PSV ook meteen de meest trefzekere speler van zijn club binnen Europa. Afgelopen zomer kwam Kluivert over van Valencia. De laatste tijd staat de speler regelmatig in de basis, aangezien Arouna Koné en Jefferson Farfán last hebben van blessures.

Octopus in aquarium opent flesjes

Icoon OpmerkelijkEen octopus in het Nationaal Aquarium van Nieuw-Zeeland kan een flesje openen in nog geen drie minuten. Het dier, Octi genaamd, gebruikt daarvoor slechts twee van haar acht tentakels.

Het waterdier werd drie maanden geleden naar het aquarium gebracht door een familie die haar in een rotspoel vond. De truc leerde ze van haar oppassers, die opmerkten dat zij vriendelijk was wanneer ze met hun handen in de bak kwamen. In de flesjes zit voedsel.

Flessen openen is niet de enige truc die de octopus kent. Het dier heeft ook geleerd om wanneer een oppasser boven de bak staat, naar boven te komen en een straal water in zijn gezicht te spuwen. De manager van het aquarium zegt dat Octi de vriendelijkste octopus is die hij ooit tegengekomen is. ''Zij schijnt te weten wanneer het spel is en wanneer niet. Veel mensen beseffen niet dat octopussen heel intelligent zijn. Zij zijn opmerkzaam en bijzonder interactief''.



Octi

Meer GTA IV informatie

Om de GTA IV hype voort te zetten hebben we na gisteren weer een aantal nieuwtjes en scans. Het een en ander is al genoemd in de comments, maar hier nog een keer alles op een rijtje.

Rockstar heeft aangegeven dat GTA IV kleiner zal zijn dan San Andreas, maar in tegenstelling tot de voorganger geen grote lege gebieden zal bevatten. Elk deel van het digitale New York zal gevuld zijn met detail en leven. Er zullen in totaal vijf gebieden in de game te bezoeken zijn: Brooklyn, Manhattan, Queens, Bronx en New Jersey. De namen van de regio's zijn naar goede GTA traditie veranderd in Broker, Algonquin, Dukes, Bohan en Alderney.

Je speelt het spel als Niko Bellic die met mooie beloftes door zijn neef naar New York wordt gelokt. Helaas kan je in Amerika woonachtige bloedverwant de beloftes niet waarmaken en beland je in de zelfde problemen als waar hij in verkeert.

Het spel moet minder als een computerspel voelen dan haar voorgangers en meer als de echte wereld. "The world is not designed to be a video game. We are trying to make a video game that feels like the world, but still plays like a video game." Hoe te meer je ontdekt, des te meer mogelijkheden dienen zich aan.

Hieronder zijn nog een drietal slechte doch indrukwekkende scans te bewonderen.





Guti: "Barcelona blijft favoriet"

Guti is van mening dat FC Barcelona nog altijd de favoriet is om kampioen van Spanje te worden. Dit liet de middenvelder van Real Madrid weten. De Catalaanse club staat momenteel bovenaan, maar Sevilla en de Madrilenen zitten de ploeg op de hielen.

"Barcelona heeft een geweldig team en ze zijn absoluut de favoriet om La Liga te winnen", aldus Guti. "Ze staan bovenaan en hebben een gemakkelijk programma, waardoor de kans kleiner is dat ze onderuit gaan. Barcelona zal natuurlijk wel nerveus zijn omdat we zo dichtbij staan. Het verbaasd me dat er er geen constant team is. Als dat wel het geval was, hadden we inmiddels al een kampioen."

Spel: Beach Tennis

Ik ben een echte tennisfanaat, zelfs als ik op vakantie ben. Vorig jaar ben ik in Kos (Griekenland) en Calella (Spanje) geweest, waar ze heerlijke stranden hebben. De beachrackets gingen dus ook mee voor overdag op het strand. Dan komt er nu nog bij dat woensdagavond standaard mijn tennisavond is. Zodoende kom ik niet onder een tennisgame uit.

Twee aardige dames erbij, en je hebt een spel. In dit Beach Tennis spreekt het allemaal voor zich, lopen doe je met de pijltjes toetsen en slaan met spatie. Hoe langer je spatie ingedrukt houdt, hoe harder je slaat.

Amsterdammer (14) tracht agente te wurgen

PolitieIn Diemen is gisteren een 14-jarige knaap opgepakt die een agente probeerde te wurgen. De jongen reed met nog een persoon op een brommer zonder kenteken. Beiden droegen geen helm. Toen de politie hen een stopteken gaf, gingen ze er vandoor.

Even verderop viel het duo echter en konden de agenten de bestuurder vastgrijpen. Deze ging echter de agente te lijf. Hij sloeg haar in het gezicht en trachtte haar te wurgen. Doordat haar collega de vrouw te hulp moest schieten, kon de andere jongen ontsnappen.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Top of Flop User's Choice: Dance with my father

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van de anonieme submitter kreeg vorige week voldoende bijval: Face Tomorrow - Sign Up was een top, dus.

De tip van deze week is van Hertog_Martin:

Naar aanleiding van: Top of Flop: Angel of Mine waar haar versie van Angel of Mine nog als flop werd bestempeld wil ik jullie toch graag wijzen op dit prachtnummer voor een verdiende herkansing!:

Esmée Denters - Dance with my father

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Wii verkoopt goed in de UK

De hardwarecijfers van de UK zijn vandaag uitgelekt en daaruit is gebleken dat de Nintendo Wii aan de top staat van de nieuwe consoles. Van de Wii zijn er 25.000 stuks verkocht, terwijl er van de PS3 17.000 en van de Xbox 360 11.000 stuks zijn verkocht.

Elke Wii die in de winkel komt te liggen wordt gelijk weer verkocht. Het bericht van eerder vandaag lijkt dus ook te gelden voor de UK, want de Wii's zijn niet aan te slepen. Dit aantal is de derde beste week sinds de launch van de Wii en dit hoge aantal komt vooral de Pasen en het feit dat er vorige week meer voorraad aanwezig was in de winkels.

Het bedrijf dat de cijfers normaal uitgeeft wilde geen commentaar geven op deze cijfers. Het zou dus iets anders kunnen uitvallen, maar dat de Wii goed verkoopt in de UK is duidelijk.

"Last week was Wii's third biggest sales week since launch. Everything we are shipping, we are selling."

'GroenLinks trekt te weinig migranten'

GroenLinks is teleurgesteld dat zo weinig migranten bij de afgelopen Tweede Kamer- en Provinciale Statenverkiezingen op de partij hebben gestemd. Dat staat te lezen in het ledenblad 'GroenLinks Magazine'. Het steekt de partij vooral dat de SP - 'die niet speciaal adverteert met multiculturaliteit' - bij de parlementsverkiezingen van 2006 evenveel 'migrantenstemmen' kreeg als GroenLinks.

Groenlinks Kamerlid Tofik Dibi, zelf van Marokkaanse komaf, zegt in het blad dat de SP evenals Wilders en de VVD 'in een nationalistische vijver vist' en dat de PvdA nog steeds bang is voor een Fortuyn-effect. ''Ik ben boos op de migranten, die dat totaal niet zien.''

Dibi zegt het zich voor te kunnen stellen dat een Turkse zakenman op de VVD stemt. ''Maar de meesten lopen gewoon achter de grootste schreeuwers aan. Ik vind dat migranten meer open zouden moeten staan voor de genuanceerde opvattingen van GroenLinks.''

Verder staat er in het partijblad kritiek op de eigen partij, die de laatste tijd vaker klinkt vanuit de GroenLinks-achterban. ''Wij zijn zo langzamerhand een partij van intellectuele vijftigplussers die houden van een goed glas wijn'', zo stelt Firoez Azarhoosh, oud-voorzitter van het Landelijk Overleg Minderheden. ''We trekken alleen nog soortgenoten aan, niet de laagopgeleide Turk met kinderen en een winkel in Amsterdam-Oost.''

UEFA wijst protest AZ af

AZ-trainer Louis van Gaal kan morgenavond, in de UEFA Cupwedstrijd tegen Werder Bremen defintief geen beroep doen op Gretar Steinsson. De UEFA heeft het protest van de Alkmaarders tegen de gele kaart voor de IJslander afgewezen.


De vleugelverdediger ontving het geel in de thuiswedstrijd tegen Bremen vorige week. Volgens de arbiter raakte Steinsson de bal met zijn hand, AZ stelt dat hij enkel zijn hoofd gebruikte.

'Bos moet afzien van partijleiderschap'

Icoon Enqu괥Ruim de helft van de PvdA-achterban (52 procent) wil dat Wouter Bos afziet van het partijleiderschap, nu hij minster is. Ook vindt een ruime meerderheid van 57 procent dat de leider van de PvdA in de Tweede Kamer hoort te zitten.

Dit blijkt uit een enquête onder het opiniepanel van het tv-programma EenVandaag, waarvan de uitslagen vanavond worden bekendgemaakt.

In het panel dat uit ruim 16.000 mensen bestaat, zitten 3300 deelnemers, die tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen op de PvdA hebben gestemd. De meesten van hen zijn ontevreden over de politieke koers van de partij. Zij vinden dat de PvdA linkser moet worden. Iets meer dan de helft zegt dat de standpunten van de partij niet genoeg zichtbaar zijn in het regeerakkoord.

De jongerenafdeling van de PvdA, de Jonge Socialisten (JS), heeft vandaag gezegd dat Bos het partijleiderschap moet overdragen aan iemand anders. De oproep van de JS komt overeen met die van oud-minister en PvdA-coryfee Jan Pronk. Die zei gisteren al dat Bos niet meer overkomt als de man die het PvdA-verhaal vertelt.

Wouter Bos

Albayrak beslist niet over haar Turkse vriend

PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak van Vreemdelingenbeleid wil binnenkort trouwen met haar Turkse verloofde, die woonachtig is in Engeland. Haar verloofde heeft daarom een machtiging tot voorlopig verblijf aangevraagd.

Hoewel Albayrak politiek verantwoordelijk is voor de toelating van vreemdelingen in Nederland, zal zij niet zelf beslissen over deze aanvraag, zo schrijft vandaag NRC Handelsblad. Om schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, loopt de aanvraag via CDA-minister Ernst Hirsch Ballin. Albayrak gaf zelf in een constituerend beraad van het kabinet aan dat ze niet zelf over de aanvraag wilde beslissen. Daarop bracht premier Jan Peter Balkenende de aanvraag onder bij Hirsch Ballin.

In de wandelgangen van politiek Den Haag was reeds discussie ontstaan over de toelating van Albayraks verloofde. Ook gonsden er geruchten dat Albayrak meer familieleden naar Nederland zou willen laten komen. Daarvan is echter geen sprake.

Het komt overigens wel eens meer voor dat bewindslieden – die mogelijk met belangenverstrengeling te maken krijgen – afstand doen van een deel van hun portefeuille.


Met dank aan Re_plaY voor de submit.

Al-Qaeda achter aanslagen Algerije

Icoon TerrorismeAl-Qaeda heeft op de Arabaische zender Al Jazeera de aanslagen in Algerije opgeëist. De aanslag kostte minstens dertig mensen het leven, en zorgde voor een groot aantal gewonden.

In een telefoongesprek naar Al Jazeera maakte een zegsman van het terroristennetwerk bekend dat het zijn maten waren die achter de dodelijke explosies zaten, waaronder een in het hoofdkwartier van de Algerijnse premier.

GroenLinks vraagt om gouden zwembroek

De vrouwen binnen de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer willen graag dat een afbeelding van een man in gouden zwembroek aan de gevel van een Utrechts winkelpand komt te hangen.

Ze vinden het seksistisch dat daar sinds zaterdag een reusachtige poster hangt met een vrouw in gouden bikini als reclame voor een winkel van lingerieketen Hunkemöller. In Utrecht maakte de ChristenUnie bezwaar tegen de poster, waarop de vrouw als lustobject zou zijn afgebeeld.

Femke Halsema, Naïma Azough, Ineke van Gent en Mariko Peters hebben minster Ronald Plasterk, verantwoordelijk voor emancipatie, en zijn collega van Volksgezondheid Ab Klink gevraagd te bevorderen dat de vrouw gezelschap krijgt van een man omdat er dan pas sprake is van gelijke behandeling.



'Moet een man naast'

Met dank aan Evik voor de submit.

Hells Angels Amsterdam niet verboden

Icoon JustitieDe Amsterdamse afdeling van de Hells Angels wordt niet verboden. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag besloten. Eerder al werden de Hells Angels in Harlingen (chapter Northcoast) ook niet verboden verklaard.

Het Openbaar Ministerie richt momenteel een civiel offensief tegen de zes in Nederland bestaande chapters van de Hells Angels. Volgens officier van justitie Gert Oldekamp maken de individuele leden van de Angels zich stelselmatig en op grote schaal schuldig aan crimineel gedrag. Het gaat daarbij onder meer om de handel in wapens en drugs en het plegen van geweld en het dreigen daarmee.

De rechter stelde dat er weliswaar incidenten met Hells Angels zijn geweest maar dat het OM niet heeft kunnen aantonen dat deze de hele stichting zijn aan te rekenen. Er is daarom volgens de rechter geen sprake van een dusdanig ernstige situatie dat de stichting moet worden verboden omdat daden van individuele leden de stichting als rechtspersoon niet kunnen worden aangerekend.

''Aantasting van de vrijheid van vereniging is slechts in zeer uitzonderlijke gevallen mogelijk'', aldus de rechtbank. ''Er moet sprake zijn van structurele activiteiten die ons rechtsstelsel aantasten en de samenleving kunnen ontwrichten. Er mag bovendien geen andere vergaande maatregel beschikbaar zijn.'' Volgens de rechtbank voldoet de eis van het OM niet aan deze criteria. Het OM gaat in beroep tegen de uitspraak.

Justitie werkt al jaren aan een strafzaak tegen de Hells Angels. Dat moet mogelijk in oktober leiden tot een groot strafproces.

Burghardt wint Gent-Wevelgem

De 69ste editie van Gent-Wevelgem is gewonnen door Markus Burghardt. Na 207 kilometer koersen was de 23-jarige Duitser de beste.

De Fransen Brard en Mengin en de Brit Hammond gingen al vroeg in de koers in de aanval en pakten een maximale voorsprong van ruim acht minuten op het peloton. Daarna ging het peloton wat meer tempo maken, waardoor de voorsprong slinkte. Op de eerste col van de dag, de Vidaigneberg, was de voorsprong nog maar iets meer dan vier minuten.

Tijdens het dalen na de Kemmelberg gingen er verschillende renners onderuit. De Fransman Jimmy Casper smakte, nadat zijn bidon was gevallen, met zijn gezicht op de keien. De Belg Cretskens en de Duitser Haussler waren twee van de andere uitvallers. Door de val wist een groepje met renners weg te sprinten uit het peloton, met onder meer Oscar Freire. Ze kregen echter nooit meer voorsprong dan een tiental meters en werden dus weer teruggepakt. Het peloton, met nog steeds Brard, Mengin en Hammond op voorsprong, bleef onrustig en vele renners probeerden weg te springen.

David Kopp en de Rus Murayev waren de volgende die het probeerden en zij wisten wel een aardig gat te slaan. Op de Monteberg wist Kopp weg te rijden bij de Rus, en die laatste werd weer opgeslokt door het peloton. Op de Kemmelberg werd ook Kopp weer ingerekend. Het trio vooraan had nog een voorsprong van een kleine twee seconden. En ook bij de tweede afdaling van de Kemmelberg ging het weer fout: Teveel renners gunden elkaar te weinig ruimte, waardoor onder meer Fabio Sacchi en Aart Vierhouten ten val kwamen. Alessandro Petacchi, vooraf één van de favorieten, was één van de mensen die ook viel en moest opgeven.

Door de valparijen raakte het gehele peloton uit elkaar, een groep met onder meer Boonen, Gilbert, McEwen en Freire hadden elkaar gevonden. Daarvoor reden nog Ventoso en Burghardt, maar die werden snel bijgehaald. De voorsprong van de Fransen Brard en Mengin en de Brit Hammond, die nog steeds aan kop reden was teruggelopen naar een minuut. De groep Boonen redde het echter niet en werd weer teruggepakt door het peloton. Freire, Ventoso en Burghardt wisten echter niet van opgeven en probeerden het wederom. Op 26 kilometer van de meet wisten ze Hammond, Brard en Mengin bij te halen, waardoor er nu zes man aan de leiding gingen die een voorsprong van dertien seconden hadden. Het zestal wist lange tijd vooruit te blijven, maar het peloton kwam, met nog 20 kilometer te gaan, langzaam aan op stoom.

De kopgroep wist echter de voorsprong uit te bouwen naar een halve minuut. Brard kon het tempo niet meer bijhouden en werd opgeslokt door het peloton. Het peloton probeerde er alles aan te doen om het vijftal weer terug te pakken, maar met nog 11 kilometer te gaan, was het mede dankzij het kopwerk van Burghardt en Freire opgelopen naar 50 seconden. Zeven kilometer voor de finish was dit, dankzij het werk van het team van Gerolsteiner, weer teruggelopen tot 36 seconden.

Met nog minder dan twee kilometer te gaan, en nog 22 seconden voorsprong op het peloton, jumpte Burghardt weg uit de kopgroep. Freire en Hammond probeerden beiden nog bij de Duitser te komen, maar het was te laat. Markus Burgardt kwam als eerste over de meet, voor Hammond en Freire.

Völler ontevreden over selectie

Rudi Völler is verre van tevreden over de prestaties van Bayer Leverkusen. De technisch directeur van de ploeg uit Nordrhein-Westfalen zag de club in drie dagen zeven goals incasseren.

Leverkusen ging afgelopen donderdag eerst onderuit tegen Osasuna voor de UEFA Cup. De Spanjaarden waren in Duitsland met 0-3 te sterk. Het weekend daarop was het VfL Bochum dat korte metten maakte met de schutterende verdediging: 1-4. Völler wijt de slechte resultaten vooral aan de defensie en het ontbreken van inzet.

"We waren loom en passief, en voor die instelling moesten we een dure prijs betalen", meldde de ex-bondscoach van Duitsland. "We creëren zelf meer kansen voor de tegenstander dan zij. Voorin gaat het nog aardig, maar achterin moet er veel veranderen. Ik hoop dat de spelers dat zelf ook inzien, anders moet er komende zomer een nieuwe verdediging gekocht worden."

Donderdag spelen de Duitsers in Pamplona de tweede wedstrijd tegen Osasuna. "We moeten ons uiterste best doen. Niet alleen om te proberen te winnen, maar ook voor de fans", besloot Völler.

Hindoe snijdt tong af als offer aan godin

Icoon ShockingEen Indiër heeft in een tempel zijn tong afgesneden en het lichaamsdeel aangeboden aan de hindoegodin Kali, de godin van de wraak en vernieting. Dat heeft de politie in Jammu woensdag bekendgemaakt.

Suresh Kumar (24) had van te voren een briefje geschreven waarin stond dat hij een visioen had waarin Kali, de meest gevreesde hindoegodin, verscheen. Hij schreef dat hij de godin, ook bekend als 'de Zwarte met de rode tong', aanbad en op zoek was naar gerechtigheid, nadat zijn broer was vermoord.

Na zijn visioen ging hij naar de tempel in het dorpje Seot. Hij sneed met een mes zijn tong af en bood het lichaamsdeel aan de godin aan.



Hindoegodin Kali

Guitar Hero 2 songpacks beschikbaar

Een van de voordelen die Guitar Hero 2 op de X360 heeft ten opzichte van z'n oudere PS2-broer is dat hij downloadable content bevat. Major Nelson heeft bekend gemaakt dat er nu drie packs beschikbaar zijn voor Guitar Hero 2 met daarin Guitar Hero 1 tracks.

De packs zijn als volgt verdeeld:
- Track Pack 1: Bark at the Moon as made famous by Ozzy Osbourne, Hey You as made famous by The Exies en Ace of Spades as made famous by Motorhead

- Track Pack 2: Killer Queen as made famous by Queen, Take it Off as made famous by The Donnas en Frankenstein as made famous by The Edgar Winter Group

- Track Pack 3: Higher Ground as made famous by Red Hot Chili Peppers, Infected as made famous by Bad Religon en Stellar as made famous by Incubus

De packs zijn te koop voor 500 punten per pack in de Marketplace.

'Nederland financiert mogelijk Taliban'

Icoon Terrorisme Commandant kolonel Hans van Griensven van de NAVO-missie in Uruzgan sluit niet uit dat ook de Taliban profiteren van Nederlands geld in Afghanistan. Afghanen zouden geld krijgen en het vervolgens aan de opstandelingen geven.

Nederlands geld wordt onder meer ingezet in gebieden die onder invloed staan van de Taliban en waar de Nederlandse militairen niet kunnen komen, zonder in zware gevechten te belanden.

In een interview in Elsevier van woensdag erkent Van Griensven dat het mogelijk is dat dorpsoudsten de Nederlanders met mooie praatjes geld aftroggelen en het vervolgens afdragen aan de Taliban. Maar wegens het positieve effect van deze projecten, die er op zijn gericht om de bevolking los te weken van de Taliban, aanvaardt hij het risico dat Nederland de vijand financiert. Inmiddels heeft de Partij voor de Vrijheid Kamervragen gesteld over de kwestie.

Totti zwaar teleurgesteld na drama

Het drama dat zich gisteravond afspeelde in Manchester is logischerwijs niet in goede aarde gevallen bij Francesco Totti. Zijn ploeg AS Roma ging in Engeland met maar liefst 7-1 onderuit.

De Romeinen hadden nog een goede uitgangspositie na het eerste duel tegen United in Italië (2-1), maar zagen hun Europese hoop in slechts negen minuten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Michael Carrick, Alan Smith, Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo scoorden allen voor rust. Nogmaals Ronaldo en Carrick, samen met Patrice Evra zorgden voor de zeven treffers na rust. Daniele de Rossi wist tussendoor nog voor de eretreffer te tekenen.

Totti bleef verbijsterd achter op het veld van Old Trafford en was zwaar teleurgesteld. "Het is de meest trieste avond van mijn carrière geweest", aldus de international. "Ik heb nog nooit zeven doelpunten tegen gekregen in een Europees duel. We kregen drie goals tegen in negen minuten; we probeerden wel te reageren, maar de omstandigheden waren er niet naar."

Ondanks het feit dat de Engelsen voor de monsterscore zorgden, wil de Italiaan graag nog eens tegen de Mancunians spelen. "Ik zou best nog eens de kans willen hebben om zo'n wedstrijd als deze te spelen, maar dan met een ander resultaat. Onze fans bleven ons steunen, en daarvoor zou ik ze dolgraag iets terug willen geven."

Flores: "Late goal doet pijn"

Quique Sánchez Flores droop met zijn club verzuurd af na het verloren thuisduel met Chelsea. De coach van Valencia prees de onverzettelijkheid van de Engelsen.

Flores zag zijn team in de eerste helft op voorsprong komen toen Fernando Morientes een voorzet van Joaquin Sánchez verzilverde. Toch kwam Chelsea vlak na rust langszij via de Oekraïner Andriy Shevchenko. Het duel in Mestalla leek af te stevenen op een verlenging, totdat Michael Essien in de laatste minuten alsnog Santiago Cañizares voor de tweede maal passeerde.

"Het doet pijn om te verliezen, maar zo'n late goal doet nog extra veel pijn", aldus de trainer. "Het zorgt er namelijk voor dat je geen tijd meer hebt om terug in de wedstrijd te komen. Het is één van de ergste scenario's om tegen je te krijgen. Ik ben echter niet verrast door Chelsea, want ze geven nooit op. Bovendien hebben ze de spelers om dit soort doelpunten te maken."

Door de overwinning in Spanje komt Chelsea in de halve finales van de Champions League uit tegen ofwel Liverpool of PSV. De Britten vangen het duel op Anfield aan met een 3-0 voorsprong, die ze in Eindhoven hebben opgebouwd.

Gemeente klaagt burger aan om stalking

Icoon Opmerkelijk De Belgische kustgemeente Blankenberge heeft een opmerkelijk besluit genomen: het gemeentebestuur dient een klacht in tegen een burger omdat die te veel mailtjes en brieven naar de gemeente zou hebben gestuurd.

Dat schrijft de Belgische krant De Morgen woensdag. Het is de eerste keer dat een Vlaamse gemeente een klacht wegens stalking indient tegen een persoon.

Volgens de burgemeester konden de stadsdiensten niet meer werken door het gedrag van de man. Het lokale bestuur is namelijk verplicht om te antwoorden op vragen van burgers. De man zou sinds 2002 132 lange mails vol vragen, beschouwingen en verwijten hebben gestuurd.

De man begon zijn actie toen zijn pétanqueclub moest verhuizen. Op stalking staat een maximale celstraf van twee jaar en een geldboete.

Doden door aanslagen in Algiers

Icoon Terrorisme In het centrum van de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn woensdag zeker zeventien doden gevallen door twee zelfmoordaanslagen. Tientallen mensen raakten gewond, aldus de politie.

Volgens ooggetuigen ontploften twee bommen vlak na elkaar. Een bij het regeringsgebouw en een bij een politiebureau in een buitenwijk in het oostelijk deel van de stad.

De bomaanslag bij de regeringsgebouwen eiste de meeste slachtoffers. Door de luchtdruk werden ramen vernield en werden glassplinters honderden meters weggeslingerd. Boven de regeringsgebouwen hing een dichte rookwolk.

Direct na de explosies waren duizenden mensen de straat opgegaan. Politiewagens en ambulances reden naar de plek des onheils.
Zelfmoordaanslag

1600 kilometer lopen voor de liefde

Icoon OpmerkelijkEen bloemetje kopen om sorry te zeggen is voor een 58-jarige man uit de Italiaanse plaats Bolzano ‘not done’. Hij pakt het groots aan: om zijn grote liefde terug te krijgen wil hij een voettocht van maar liefst 1600 kilometer maken. Na een hevige ruzie zette zijn ex-vriendin hem kortgeleden aan de kant.

De wanhopige Italiaan: “Ik laat het er niet bij zitten. Ik heb dan misschien stomme dingen gezegd, maar ik houd van haar. Ik wil haar terug”. De man wil van zijn woonplaats Bolzano naar Rome en weer terug lopen. “Met mijn liefdestocht hoop ik mijn ex-vriendin te kunnen bewijzen dat ik zielsveel van haar houd”, verklaart de man.

Op zijn tocht wil de Italiaan een karretje met daarop een collage meenemen. Eenmaal in Rome aangekomen hoopt hij de paus te spreken, om hem zijn situatie uit te leggen en om vergeving van zijn zonden te vragen. Hij denkt minstens een paar maanden onderweg te zijn.

Italiaanse kranten melden dat Mario Balducci gisteren bij zonsopgang aan zijn tocht begonnen is.
Mario Balducci (58) toont de collage die hij op een karretje wil meevoeren naar Rome
Mario Balducci en zijn collage

Take Two Games onder vuur door Ghost Rider

Gary Friedrich bedenker en oorspronkelijke tekenaar van het Marvel Comics personage Ghost Rider heeft een aanklacht tegen een hele rits bedrijven ingediend, waaronder Take Two Games, Columbia TriStar Motion Picture Group, Marvel Entertainment, Sony Pictures Entertainment, producers Relativity Media, Crystal Sky Pictures & Michael De Luca Productions en Hasbro.

Normaal gesproken liggen de rechten van een comicbookcharacter bij de uitgever, in dit geval Marvel, alleen beweert Friedrich dat in 2001 de rechten aan hem overgedragen zijn. Mocht Friedrich dit hard kunnen maken, wacht hem een fikse schadevergoeding, aangezien de film niet alleen een videogame voortbracht, maar ook een behoorlijke hoeveelheid aan merchandise. Elk product dat op het Ghost Rider-personage is gebaseerd valt onder de veronderstelde copyright-schending.

Overigens is het opvallend te noemen als de rechten daadwerkelijk in 2001 zijn overgedragen. Na het succes van Blade(1998) en vooral X-Men(2000) kwam er een ware stormloop op de filmrechten van vrijwel alle Marvel-comics.

Maandelijkse Blu-Ray bij PlayStation Magazine

Future, de grootste media publisher in de UK, heeft aangekondigd dat "hun" officiële PlayStation Magazine vanaf juni elke maand een Blu-Ray disk zal bevatten vol met playable demo's, filmpjes en info.

De eerste disk zal verschijnen op 1 juni, gebundeld met de zevende uitgave van PlayStation Magazine.
Dit alles wordt gedaan in samenwerking met Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), met wie Future al sinds 1995 samenwerkt.

"We are very excited to partner with Future to offer a playable Blu-ray disc to UK PlayStation 3 owners. The high capacity of Blu-ray media is the perfect method to distribute large volumes of unique existing, and user-generated content in HD, showcasing PS3's multimedia capabilities to the full. Combined with the PlayStation Network Store, we're offering a content distribution channel unmatched anywhere else in the industry", aldus Ray Maguire, Managing Director van SCEUK.

Betere automatische deuren

In de toekomst moeten we natuurlijk alles per sé alles geautomatiseerd hebben. Koelkasten, magnetrons, koffiezetapparaten, alles zal waarschijnlijk een IP adres krijgen zodat je het makkelijk vanuit je luie stoel kunt bedienen.

In Azië vinden ze nu al dat de automatische schuifdeur wel aan verbetering toe is. Daarom hebben ze nu 'betere' deuren ontwikkeld, die rekening houden met je lengte en breedte (lees: dikte). Het lijkt me niet heel handig en al helemaal niet snel, maar het idee is er in ieder geval.

MMORPG Earth Eternal voegt "player-designed" rassen toe

De mensen achter de nieuwe MMORPG "Earth Eternal" hadden er al dertien, maar schreven een wedstrijd uit waarin de community het veertiende ras mochten verzinnen. Omdat ze niet konden kiezen hebben ze besloten er drie uit te kiezen.



Het komt vaker voor dat ontwikkelaars de spelers iets laten ontwerpen voor het spel, meestal in de vorm van een wedstrijd. Het komt echter niet vaak voor dat spelers zo veel invloed hebben. Het spel zelf is nog in ontwikkeling in de studio's van Iron Realms Entertainment.

De nieuwe rassen zijn gebaseerd op zwijnen, kikkers en gekko's.
"The new races will be the Anura (frog folk), the Tuskians (boar-people), and the Lisians (gecko people)".




Naast deze drie zijn ook alle andere rassen direct gebaseerd op "menselijke" versies van bestaande dieren.

"[I] had a genuinely hard time deciding which to go with but chose these three because Boars just rock and I decided I'd like to have a couple Beast races inspired by amphibians and reptiles."

Hoewel er nog geen in-game beelden zijn verschenen van deze game, is aan de concept art te zien dat dit spel een cartoon-achtige vormgeving nastreeft.

Didulica krijgt nieuwe behandelmethode

Doelman Joey Didulica zal een nieuwe behandelmethode ondergaan om een einde te maken aan zijn hoofdpijn en duizelingen. Sinds de keeper van AZ, op 22 oktober in de competitiewedstrijd tegen PSV, een hersenschudding opliep kampt hij met structurele klachten.

"Het is een soort massage in de nekstreek. De methode is sinds kort in Alkmaar beschikbaar en moet de juiste prikkelingen geven om het herstel te bevorderen", aldus Willem Becking, de clubarts van AZ. "Wij gaan hem behandelen met een methode waarbij steeds de grens wordt opgezocht waarbij hij last krijgt en waarbij hij juist zonder problemen blijft."

Column: de waarde van principes

De afgelopen maanden zijn we doodgegooid met de controverse over de klantenchassis', en eerlijk gezegd had ik het er wel een beetje mee gehad aan het begin van het seizoen. Maar ik moet toegeven, ik begin de humor er weer een beetje van in te zien.

Zo zie ik met veel plezier voor me hoe in de Ivoren Torens van de Honda Motor Corporation gesproken wordt over de rechtzaak die Spyker tegen onder andere Super Aguri heeft aangespannen. Was het in eerste instantie nog het plan om de beste advocaten van het bedrijf de opdracht te geven Aguri bij te staan, opeens wordt overwegen om Aguri-san een multiple choice voor te leggen.

Wat gebeurt er als je bijt in de hand die je voedt?
a) De hand trekt zich terug en voedt je niet meer
b) De hand geeft je voor straf een klap
c) De hand geeft Spyker een aai over de bol en betaalt hun advocaten
d) Alle bovenstaande antwoorden zijn juist

Misschien heb ik wel een veel te overijverige fantasie, maar het valt me wel op dat de Aguri's steeds keurig door de Honda's verslagen worden in de race. Terwijl dat in de kwalificatie steeds andersom is.

Wat ook hilarische taferelen begint op te leveren, is hoe de FIA omgaat met de klachten van Spyker. "Die auto die ze in de kwalificatie hebben gebruikt," zegt de vertegenwoordiger van Spyker verontwaardigd tegen de steward van de FIA, "is helemaal niet legaal!" De steward van de FIA reageert gelaten: "Dan had je op donderdag bezwaar tegen de keuring moeten indienen, nu ben je te laat."

Dus de volgende race staat de vertegenwoordiger van Spyker enkele minuten na de scrutineering op de stoep van de FIA. "Die auto die jullie net goedgekeurd hebben," zegt de vertegenwoordiger van Spyker verontwaardigd tegen de steward van de FIA, "is helemaal niet legaal!" Waarop de steward van de FIA zegt: "Tsja, jullie zijn nu al begonnen met een gerechtelijke procedure. Dan gaan wij ons, als sportbond, er niet mee bemoeien, natuurlijk."

Het is een knap staaltje Spyker pesten. Het is al erg genoeg als je het gevoel hebt dat je verslagen wordt omdat de tegenstander vals speelt, maar als je dan ook nog eens voor lul wordt gezet door de scheidsrechter, dan weet je dat je lid bent geworden van de Piranha Club. Wees welkom, en leer de lessen maar snel.

Die lessen hoeft Frank Williams niet meer te leren. Als een verenigd front trok hij tijdens de winter ten strijde tegen het onrecht, zij aan zij met het enige andere onafhankelijke team dat eigen auto's ontwerpt. Tijdens de eerste race bleek echter al dat Williams niets te vrezen had van de vier Red Bulls en de vier Honda's. De eerste punten waren binnen, en gezien de prestaties van Spyker, kan een deel van de televisiegelden Williams eigenlijk niet meer ontgaan, zelfs niet als ze later in het seizoen alsnog verslagen worden door de illegaal gekloonde wagens. Sterker nog, volgens de laatste geruchten overweegt Toyota om in de toekomst chassis' van Williams te kopen. Hoeveel zijn principes waard in de Formule 1? Minder dan een miljoen of twintig, blijkbaar.

Cel voor verwaarlozen echtgenoot

Icoon ShockingEen 52-jarige vrouw in de Amerikaanse staat Nebraska staat mogelijk tien jaar cel te wachten omdat zij haar invalide echtgenoot opsloot in de auto om zelf een bezoekje aan het casino te kunnen brengen. Volgens de politie was er een briefje op een van de ramen geplakt met daarop de tekst: “Ik heb een handicap. Wees niet ongerust. Ik ben aan het uitrusten. Waarschuw geen beveiliging alstublieft.

De man werd slapend op de bijrijdersstoel aangetroffen. Agenten constateerden dat de man al ruim een uur in de auto zat voor hij werd opgemerkt. De man kan niet voor zichzelf zorgen en ook kan hij niet praten, zo bleek uit het politierapport. Nader onderzoek leverde op dat dit incident niet op zichzelf staat; begin maart had de vrouw hetzelfde geintje uitgehaald.

Judy Fairbanks, de vrouw van de invalide man, werd gevonden in het casino. Na haar arrestatie is zij overgebracht naar de gevangenis. Ze zal worden aangeklaagd voor ernstige verwaarlozing.

Met dank aan YubYub en sampoo voor de submit.

"Microsoft is in trouble"

Iedereen kent Microsoft wel. Het bedrijf van Windows, Office, Internet Explorer, Blue Screen features en natuurlijk de Xbox. Oprichter Bill Gates is inmiddels zo rijk dat hij het woord geld bijna vergeten is. Alles lijkt rozengeur en manenschijn bij het bedrijf uit Redmond. Of is het een klassiek geval van schijn bedriegt?

In een artikel op zijn website beschrijft Wall Streettrader Roger Ehrenberg hoe Microsoft momenteel in moeilijkheden verkeert. Één van de tactieken van MS was om grootste concurrent Sony na te doen door een jaar voor de competitie uit te komen. De PS2 had al een groot marktaandeel toen de Cube en de Xbox uitkwamen en in de filosofie van Microsoft was dat de doorslaggevende factor voor het succes van de PS2, en dientengevolge het falen van hun Xbox.
Op dit moment is de tussenstand: 9.7 miljoen Xbox 360s, 6.6 miljoen Wiis en 3.1 miljoen PS3s wereldwijd verkocht aan consumenten. De Wii verkocht dus tweederde van de totale 360-verkopen in slechts eenderde van de tijd, ondanks een jaar achterstand.

Op 26 maart kondigde Wistron aan zich terug te trekken als producent van X360-onderdelen, om op 28 maart aan te kondigen onderdelen voor de Wii te willen produceren.

De grootste aanwijzing voor de problemen van Microsoft z'n Xbox-divisie komt echter voort uit het feit dat ze aan channel stuffing doen. Channel stuffing is een agressieve verkoopvorm waarbij retailers gedwongen worden om meer in te kopen dan zij willen afnemen, anders zullen zij een ander product niet ontvangen.
In het geval van Xbox 360 had Microsoft publiekelijk het doel gesteld tien miljoen consoles voor het eind van 2006 verkocht te hebben. Volgens officiële verkoopcijfers waren er eind november slechts 6.8 miljoen verkocht. De schattingen waren dat met kerst de Xbox 360 1.5 tot 2 miljoen keer over de toonbank zou gaan, waardoor de 10 miljoen niet gehaald zouden worden.

Daarom besloot Microsoft aan channel stuffing te gaan doen. Retailers werden gedwongen een door MS bepaald aantal X360-consoles af te nemen, anders zouden zij wel eens voorraadproblemen met de launch van Vista en Office 2007 kunnen hebben. Doordat Microsoft alles wat aan retailers verkocht is onder de cijfers van verkochte consoles rekent komt men zo aan de gestelde doelstelling.

Dit is slechts een samenvatting van het artikel, het volledige artikel kun je hier lezen.

Wii tekorten houden nog wel even aan

Nintendo heeft gezegd dat de Wii tekorten nog wel even aan kunnen gaan houden. Ze zijn niet in staat om aan de vraag te voldoen. Hoewel ze natuurlijk blij zijn met het succes vinden ze het niet tof dat een hoop gamers nog steeds zitten te wachten op een Wii. Nintendo doet er alles aan om zo snel mogelijk alles op te lossen, een hogere productie is al aangekondigd.

Perrin Kaplan (Nintendo Amerika):

There is a lot going on behind the scenes in terms of working on what we are producing and the numbers continue to rise but the product is so very popular that we may see a supply / demand situation last for some time. We are at absolute maximum production and doing everything we can. The number of units that we have been able to produce has far exceeded our hardware production in the past and the production levels of a lot of our competitors but demand continues to be really high. People are being really diligent about working with retailers to locate one but we are cognisent of the fact that a lot of fans are not able to get their hands on one yet. We are asking them to be patient and to know that we are working on this as fast as we can.

Op de vraag of de Wii misschien niet meer had kunnen kosten (300 ipv 250 dollar) antwoord Kaplan dat dit wel had gekund, maar ze de Wii aantrekkelijk geprijsd wilden hebben:

There was definitely that possibility. There are so many people who are very much liking the system and while the price that it's at is very much mass market we probably could have folded at a higher price but I think that it was always Nintendo's intent to make it a product that is appealing to the mass market

In totaal zijn er al zo'n 6.5 miljoen Wii units verkocht wereldwijd, 2.5M in Amerika, 2M in Japan en ongeveer 2M in Europa en de rest van de wereld. Ter vergelijking, de Xbox 360 staat op ongeveer 10M en de PS3 op 3.5M.

Potgronddief gepakt door gat in zak

Icoon Domme criminelenDoor het volgen van een spoor van aarde, heeft de politie van Harlingen afgelopen nacht een diefstal opgelost. De agenten zagen een 34-jarige inwoner van de gemeente met drie zakken potgrond achterop de fiets voorbij komen, waarna ze de man aanhielden voor nader onderzoek.

Hij gaf aan de potgrond gevonden te hebben in de Domela Nieuwenhuisstraat, maar helaas voor hem was een van de zakken lek. De agenten volgden een spoor van hoopjes gemorste grond terug naar de Gamma aan de Roordaweg, waar achter het hek een pallet met identieke zakken potgrond stond. Ontkennen had geen zin meer voor de nachtelijke hovenier. Bij het fouilleren van de man bleek hij ook in bezit te zijn van een wikkel speed.

Help mee met het vullen van de Singstore

Singstar is praktisch af, de bijbehorende Singstore waar je nieuwe tracks kunt downloaden is al af. Hij is ook al met een paar honderd tracks gevuld, maar de developers willen graag weten welke nummers jij nog met je vrienden wilt mee kunnen brullen, blèren of hoe je die poging tot zang ook wilt noemen.

Op de IGN Blog van Paulina Bozek, director van Singstar, kun je via de comments laten horen welke tracks je graag zou willen downloaden.

Singstar PS3 staat gepland voor een release in juni.

Simons: "Automatismen ontbreken'"

Timmy Simons zegt dat de vrije val van PSV na de winterstop is te wijten aan het ontbreken van automatismen wegens de blessures van Alex en Koné.

"Voor de winterstop hebben we constant met dezelfde ploeg gespeeld, nu worden voortdurend andere jongens ingebracht. Misschien zijn ze even goed, maar het gevoel is anders”, aldus de Belg die nog steeds baalt van de 2-1 nederlaag bij NEC. “Spijtig toch dat we weer verloren hebben, normaal was het eigenlijk klaar geweest. Of toch bijna. Nu moet je die laatste drie duels ook nog winnen om zeker te zijn van de titel. Bij dat eerste doelpunt staan we gewoon helemaal verkeerd. Eén diepe bal en we staan helemaal uit positie.”

Simons beaamt dat de defensie van de Eindhovenaren na de winterstop wankel oogt. “Na twintig wedstrijden hadden we zes doelpunten tegen, geloof ik. Sinds de winterstop is dat totaal omgeslagen. We kunnen onze stempel niet meer drukken en de wedstrijd niet meer vasthouden.”

Gedragscode voor weblogs

InternetWikipedia-oprichter Jimmy Wales en auteur en uitgever van computerboeken Tim O'Reilly hebben een gedragscode voor weblogs opgesteld. Het duo hoopt zo de agressieve communicatie op internet in te perken. Directe aanleiding voor de code was dat een collega van O'Reilly en weblogger constant werd lastiggevallen en bedreigd in berichten in haar weblog.

Weblogs die zich aan de code houden krijgen een badge op de site met de melding 'Civility enforced' (beleefde site). Anderen krijgen het label 'Anything goes' (alles toegelaten).

De zes geboden voor weblogs zijn:
1. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen woorden, maar ook voor de commentaren die je toelaat op je weblog.
2. Zeg niets online dat je niet in het echte leven zou zeggen.
3. Tracht een conflict met de betrokken persoon eerst op te lossen voor je publiekelijk reageert.
4. Grijp in als je meent dat iemand onterecht wordt aangevallen.
5. Aanvaard geen anonieme commentaren.
6. Negeer lezers die met commentaren opzettelijk onrust willen zaaien (de zogenoemde trollen).

Geen vervolging oud-voorman Hells Angels

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) zal 'Big Willem' van Boxtel, voorheen 'president' van de Amsterdamse Hells Angels, niet vervolgen voor zijn mogelijke betrokkenheid bij het maken van plannen om Willem Holleeder te liquideren. Dat heeft een woordvoerder van het OM woensdag bevestigd.

Van Boxtel zou samen met een aantal anderen van plan zijn geweest Holleeder in het Amsterdamse clubhuis van de Angels met een bom op te blazen. Holleeder was geregeld te gast in het clubhuis. De opdracht tot de moord zou afkomstig zijn geweest van Willem Endstra, de Amsterdamse vastgoedmagnaat die in mei 2004 zelf werd geliquideerd.

Endstra zou geruime tijd zijn afgeperst door Holleeder, die hiervoor wordt vervolgd. Aan het strafproces tegen Holleeder kwam dinsdag een voorlopig einde, omdat hij met ernstige hartproblemen is opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum.

De zaak rond Big Willem kwam enkele maanden na de dood van Endstra aan het licht. De Hells Angels gooiden Van Boxtel met bad-standing uit de club. Hij gold als een van de oprichters van de Hells Angels in Nederland.

Van Boxtel heeft altijd ontkend moordplannen te hebben gehad. Volgens de woordvoerder van het OM was er onvoldoende bewijs tegen hem. Het onderzoek naar de betrokkenheid bij het liquidatieplan van twee andere Angels duurt nog voort.



'Big Willem' Van Boxtel (archieffoto)

Militair geschorst na slaan collega op Kreta

Icoon BinnenlandsDefensie heeft een militair geschorst die tijdens de afkoeldagen voor terugkerende soldaten uit Uruzgan op het Griekse eiland Kreta afgelopen weekend een collega met een bierfles op het hoofd heeft geslagen. De marechaussee onderzoekt het incident.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie woensdag gezegd naar aanleiding van een verhaal in het AD. De krant meldt ook twee andere incidenten. Zo zijn twee militairen door Grieken in elkaar geslagen, waarbij een van hen op twee plaatsen een breuk in zijn schouder opliep en is een militair opgepakt voor openbare dronkenschap.

Soldaten die het daarna door de leiding ingestelde uitgaansverbod hebben genegeerd kunnen ook nog te maken krijgen met de krijgstucht. Aldus de woordvoerder.

Bijna alle militairen die op missie zijn geweest in Uruzgan moeten voordat ze terug gaan naar huis deelnemen aan een zogenoemd 'adaptatieprogramma' op Kreta. Overdag krijgen zij daar gesprekken waarbij een hulpverlener en een groepsleider aanwezig zijn. 's Avonds kunnen zij in het driesterrenhotel waar zij verblijven gratis lichtalcoholische drank krijgen. Veel militairen gaan daarna nog uit.

Het adaptatieprogramma is bedoeld om te voorkomen dat de soldaten na vier maanden zonder alcohol in Afghanistan en met soms heftige ervaringen thuis 'bij moeder de vrouw' helemaal los gaan. Sinds begin maart hebben grofweg 4500 militairen aan dit programma deelgenomen. Volgens Defensie is het niet elke keer bij het zogenoemde 'uitroteren' van de Uruzgan-gangers ,,hommeles''.

FOK!sport zoekt versterking

FOK!sport is op zoek naar versterking! We zoeken enthousiaste nieuwsposters die hun Nederlands goed beheersen. Heb jij zin om mee te helpen aan de nieuwsvoorziening op FOK!sport? Lees dan verder!

FOK!sport brengt een grote hoeveelheid nieuws, over bijna alle sporten. Daarnaast draaien op de site regelmatig managerspellen waarin je met honderden andere spelers een gooi kan doen naar de eeuwige roem, èn leuke prijzen. Zo'n site draait natuurlijk niet vanzelf en daarom zoeken we altijd nieuwe mensen die mee willen helpen met het verzamelen van nieuws en het schrijven en plaatsen van berichten.

Als nieuwsposter kom je terecht in een erg gezellig en leuk team. Je vergaart nieuws op het internet en daarbuiten en biedt dat in herschreven nieuwsberichten aan op FOK!sport. Ook kun je ook verslagen schrijven van bijvoorbeeld voetbal- of autosportwedstrijden. Een goede kennis en beheersing van de Nederlandse taal is gewenst. Je hoeft geen liefhebber van uitsluitend grote sporten zoals voetbal en Formule 1 te zijn. Zeker voor de kleinere en minder bekende sporten is altijd plaats zodat ook deze tak van sport meer aandacht krijgt.

Ben jij degene die mee kan helpen FOK!sport nog beter en groter te maken? Stuur dan voor 20 april een mailtje met je usernaam op FOK!, je leeftijd en op welke tijden van de dag je beschikbaar bent voor het schrijven van nieuws naar sport@fok.nl, onder vermelding van "Sollicitatie FOK!sport".

Moonwalking

Mocht je denken dat Michael Jackson de uitvinder van de z.g.n. moonwalk is dan zit je er helemaal naast, want moeder natuur had het al veel eerder uitgevonden.

Want de Red-capped Mannequin (en dat is een vogeltje) beheerst dit kunstje al veel langer én beter dan Wacko Jacko, en om eerlijk te zijn kijk ik liever naar dit vogeltje...

Blessure Nevland valt mee

De blessure van Erik Nevland valt mee. De 29-jarige aanvaller blesseerde zich aan z’n heup tijdens het competitieduel van FC Groningen tegen Feyenoord (0-4). Na een uurtje moest hij zich laten vervangen.

Nevland lijkt echter op tijd fit te zijn voor de competitiewedstrijd aankomend weekend tegen NEC. Dat is een cruciaal duel in de strijd om een plek bij de eerste negen, wat goed is voor een plaats in de play-offs om een UEFA Cup-ticket.

Nog meer problemen met Guitar Hero 2

Er werden eerder al problemen met de whammybar gemeld, maar nu lijkt ook de software van Guitar Hero 2 niet in orde te zijn. Meer dan eens bevriest het spel waarna alleen een snoeiharde reset nog helpt om verder te kunnen rocken. Sommige forumgebruikers melden zelfs dat de game zo vaak vast loopt dat deze de gevreesde red ring of death tot gevolg heeft.

http://forum.guitarherogame.com/Default.aspx?g=posts&t=17747
http://forum.guitarherogame.com/Default.aspx?g=posts&t=18229
http://forums.xbox.com/11416496/ShowPost.aspx

Vooralsnog is er geen aanwijsbare oorzaak voor de crashes. Het is niet de enige titel die problemen geeft op de 360-hardware. De beide Ghost Recon Advanced Warfighter delen waren eerder al reden tot nieuws over crashes en red rings of death.


Geen onderdeel van de Guitar Hero 2 lichtshow

Trusty Bell bundel aangekondigd

Na het bescheiden succes van de Blue Dragon Xbox 360 bundel is het de beurt aan een nieuwe RPG om gebundeld te worden in Japan. Deze keer is het de Namco RPG Trusty Bell (in Europa beter bekend als Eternal Sonata) om gebundeld te worden.

De bundel zal een Xbox 360 Core editie zijn met de game. Of er nog extra's bijzitten zoals een faceplate is nog niet bekend. De datum waarop de bundel te koop zal zijn is 14 juni 2007.

Heel veel borsten...

Amerikaanse dames op spring break gaan vaak na twee druppeltjes alcohol al helemaal los. Niets is hun dan te gek. Het is dan uiteraard heel normaal dat als een vent met camera in zijn hnd vraagt of hij je borsten even mag filmen , je ze onmiddelijk te voorschijn haalt en ze laat zien.

Gelukkig voor ons heeft deze aardige man het filmpje op internet gezet, zodat wij ook van alle borsten genieten kunnen. Maak je maar klaar voor 2.30 minuten met alleen maar borsten!

Russische marinier valt Japan binnen

Icoon OpmerkelijkDe Japanse politie heeft afgelopen zaterdag een Russische marinier gearresteerd. De man was met een sloep van boord gegaan om bier in te slaan, maar werd opgepakt omdat hij zich onrechtmatig op Japans grondgebied bevond.

Sergei Mikhailovitch Vachkevitch voer met een sloep naar het eiland Hokkaido waar hij voor 10.000 yen, zo'n 63 euro, bier kocht in een winkel langs de snelweg. Hij werd gearresteerd nadat een visser het "verdachte vaartuig" had gemeld bij de politie. De 29-jarige zeeman is intussen beschuldigd van illegaal verblijf op Japans grondgebied.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Japanse releasedata voor de Nintendo DS

Er zijn vandaag een aantal releasedata bekend gemaakt van een drietal grote Nintendo DS games. Allereerst kunnen we jullie vertellen dat Zelda Phantom Hourglass op 23 juni 2007 in de winkels zal liggen.

Naast Zelda heeft ook Ouendan 2 een datum gekregen. Deze muziekgame is vanaf 17 mei 2007 te koop. De laatste game die een datum heeft gekregen is Touch Detective 2.5 en deze zal vanaf 24 mei te koop zijn.

Europese data zijn helaas nog niet bekend.

Kritiek op Thieme vanuit PvdD-achterban

Schrijver Maarten ‘t Hart, bij de verkiezingen een van de lijstduwers voor de Partij voor de Dieren (PvdD), vindt dat fractieleider Marianne Thieme de partij moet verlaten. Reden is haar lidmaatschap van de orthodox-protestantse Zevendedagsadventisten en de daaruit voortvloeiende mening die ze heeft over vlees eten. In een interview met De Telegraaf zei Thieme onlangs dat de mens pas vlees is gaan eten na de Bijbelse zondeval. Voordat Adam en Eva door God het paradijs werden uitgejaagd, waren ze volgens haar vegetariërs.

't Hart: ''Alleen al theologisch is dat volstrekt onhoudbaar, want als het eten van vlees zondig zou zijn, dan is het wel erg merkwaardig dat God zelf, als hij bij Abraham op bezoek is, behalve een smakelijke pannenkoek, volgens Genesis 18:7 ook een teder kalf oppeuzelt.'' De schrijver zegt bovendien dat hij niets te maken wil hebben met de Zevendedagsadventisten. Daarom moet volgens hem ook Niko Koffeman, PvdD-kandidaat voor de Eerste Kamer, de partij verlaten. De invloed van de adventisten op de partij zou te groot zijn.

Evolutietheorie
Eerder al verbaasde godsdienstfilosoof Taede A. Smedes zich er over dat Thieme de passage uit het Europees verkiezingsprogramma van de partij heeft geschrapt waarin de evolutietheorie wordt gegeven als verklaring voor het ontstaan der soorten. Hij vroeg zich af of dat te maken heeft met haar bekering tot de de Zevendedagsadventisten. Hij is van mening dat Thieme hiermee zaagt aan de poten van haar eigen partij. 't Hart is het hiermee eens. Volgens hem zullen veel PvdD-stemmers de neiging hebben af te haken vanwege de opvattingen van Thieme.

Thieme zegt in een reactie dat haar partij niet-kerkelijk is. De uitlatingen van Thieme over vleeseten moeten worden beschouwd als privé-opvattingen. Een PvdD-woordvoerster zegt: ''Wij respecteren de privé-opvatting van Maarten 't Hart en vinden het jammer dat hij niet de privé-opvatting van Thieme respecteert.'' Bovendien heeft 't Hart volgens haar de woorden van Thieme uit hun verband gerukt.

De geloofsgemeenschap waarbij Marianne Thieme is aangesloten, de Zevendedagsadventisten, is een internationaal protestants kerkgenootschap die strikt de oude joodse bijbelwetten naleeft en meer dan andere christenen gelooft in een spoedige 'wederkomst' van christus naar aarde. Ze kwam naar eigen zeggen in contact met dat geloof via Niko Koffeman, voormalig campagnestrateeg van de SP en de laatste jaren ook werkzaam om de Partij voor de Dieren op de rails te zetten. Koffeman - getrouwd met TROS-presentatrice Antoinette Hertsenberg die eveneens Zevendedags Adventist geworden is - wordt naar alle verwachting eind mei namens de PvdD tot senator in de Eerste Kamer verkozen.

Succesvolle rentree Owen

Na tien maanden van blessureleed heeft Michael Owen zijn comeback op de voetbalvelden gemaakt. In een oefenwedstrijd van Newcastle United tegen het Schotse Gretna (4-1) scoorde Owen en gaf een assist. De verwachting is dat de 27-jarige aanvaller over tien dagen zijn opwachting zal maken in de competitiewedstrijd tegen Chelsea.

“Hij oogde heel scherp. Als hij zo speelt na tien maanden afwezigheid, wil ik hem niet tegenkomen als hij volledig fit is”, aldus Gretna-middenvelder Erik Paartalu. Owen speelde 75 minuten mee in het oefenduel.

Owen blesseerde zich tijdens het wereldkampioenschap vorig jaar in Duitsland, in de derde groepswedstrijd tegen Zweden. Al na enkele minuten viel hij uit met gescheurde kniebanden.

Been kwijt door een lijmsliertje

Icoon explosieEen 15-jarige moet zijn been missen na een ongeluk met een zelfgemaakt explosief. Het explosief ging afgelopen zondagavond af in de Utrechtse binnenstad.

'Ik had ook dood kunnen zijn.', vertelt de scholier nuchter. Bastiaan is gefascineerd door explosieven en weet waar hij mee bezig is, zo vertelt hij verder. Het gaat hem niet om de knal zelf, maar de kick de bom zelf in elkaar te zetten. Hoe moeilijker hoe beter. De uiteindelijke knal is slechts de climax. 'Ik heb eerst alle kennis vergaard. Weet wat de gevaren zijn. Ik doe niets zonder dat mijn vader erbij komt. Hij ziet erop toe dat ik elke stap goed en veilig doe.

Toch ging het zondag dus mis. Bastiaan had samen met twee vrienden een explosief gemaakt van een mengsel van ammoniumnitraat en glycerinetrinitraat. De bom zou een knal geven van ongeveer twintig kanonslagen. Door het explosief op een afgelegen plek te laten ontploffen, zouden alleen zij zelf gevaar lopen.

Bastiaan ging na het paasmaal nog even naar de bom kijken. Hij zag dat de wc-rol waarin de bom verpakt zat, was gaan lekken. Hij pakte een spuitbus met lijm om het lekken te stoppen. Hij spoot de bom hiermee in en zette de bom even opzij. Later zou hij de bom nog van lijmresten moeten ontdoen, daarom probeerde hij even uit of de lijm zelf brandbaar was.

Er zat echter nog een lijmsliertje aan het explosief, dat daardoor ook vlam vatte. De scholier gooide de bom op de grond en probeerde hem uit te trappen. Het explosief ging echter af. 'Ik kon mijn tenen nog bewegen', vertelde de scholier. Desondanks moest in het ziekenhuis zijn been geamputeerd worden, omdat het bot totaal verbrijzeld was.

Publieke omroepen willen YouTube aanpakken

Icoon InternetDe publieke omroep zijn gezamenlijk aan het kijken wat ze juridische kunnen doen tegen YouTube. Op de filmpjes-site wemelt het van de 'gestolen' beelden van de omroepen. Zo staan er fragmenten uit het VARA-programma Pauw en Witteman op en is het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima er te vinden, waarvan het copyright bij de NOS ligt.

Juristen van de omroepen zijn aan het overleggen welke positie de omroepen zullen innemen en met welke boodschap ze in contact treden met YouTube. En ze zijn niet de enige. Wereldwijd zijn omroepen en producenten de strijd met YouTube aangegaan. Eigenaar Google is in tal van landen in onderhandeling met eigenaren van copyrights.

Volgens Google is het beleid dat beelden van de site worden gehaald zodra blijkt dat die auteursrechtelijk zijn beschermd. Tegelijk worden contracten gesloten over de rechten van videomateriaal.

Maar de strijd om de rechten verloopt moeizaam. Zo heeft het Amerikaanse mediaconcern Viacom (eigenaar van MTV, Nickelodeon en Dreamworks) een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar van YouTube. Viacom eist een schadevergoeding van een miljard dollar wegens auteursrechtinbreuk.

'Roker schrikt niet van akelige teksten'

De schokkende teksten die sinds 2002 op pakjes sigaretten staan, zijn bijna zinloos. Dat stelt een aantal wetenschappers van de Universiteit van Maastricht. Volgens hen verkoopt het ministerie van Volksgezondheid onzin door te zeggen dat het wel helpt. Het ministerie liet half februari in een persbericht weten dat angst aanjagen een probaat middel is om roken te ontmoedigen.

De onderzoekers noemen het flauwekul om mensen bang te maken in de veronderstelling dat ze dan stoppen. Positieve voorlichting is volgens hen een veel beter middel om mensen zover te krijgen dat ze stoppen met roken. Hoogleraar Gerjo Kok van de Universiteit van Maastricht: ''Uit heel veel onderzoek en literatuur blijkt dat bangmakerij heel weinig effect heeft op rokers.''

Overigens berichtte FOK! al medio 2002 dat de akelige waarschuwingen op de pakjes niet werkten. Het vakblad Distrifood meldde dat toen na een inventarisatie onder supermarkten.

In 2005 onderzocht toenmalig minister Hoogervorst van Volksgezondheid de mogelijkheid om afschrikwekkende foto's van teerlongen op pakjes sigaretten te zetten. Een jaar eerder opperde de commissie milieu en volksgezondheid van het Europees Parlement al dat in de EU rottende rokerslongen op pakjes zouden moeten worden afgebeeld, omdat dit in Canada een zeer succesvol afschrikmiddel was gebleken. België besloot toen al tot invoering van die foto's.



'Helpt niet'

Succes in Canada

Iets is Verkeerd (2)

"Something Amiss" zal zich gaan uitspreiden over meerdere delen. Het verhaal gaat er in ieder geval over dat een dame een routine MRI-scan krijgt, maar daar blijkt niets van waar. Ze wordt wakker en er is geen dokter meer. Drie uur later besluit ze om zelf haar weg naar buiten te zoeken, maar daar heeft ze wel jullie hulp bij nodig.
Dit is het tweede deel. Het eerste deel staat hier.

Deze dus, succes...

DVD: Plop in de stad

Plop_in_de_stadReviewerdereview, ja lieve beeldschermkijkertjes, onze plopperdeplop kabouter Plop heeft weer een nieuw avontuur beleefd, uiteraard samen met zijn goede vrienden. Die luie Lui had weer eens niet opgelet en at dus een verkeerde bes en werd zo groot als een echt mens. Ja lieve vriendjes, Lui was zo groot geworden dat hij Klus, Kwebbel en Plop niet meer zag staan en liep zo het bos uit en werd meegenomen door een vrolijke groep muzikanten die op weg waren naar het feest in de stad. Reviewerdeview zeg, gelukkig was het dus feest in de stad, anders was Lui al meteen opgevallen als enige persoon die vreemd gekleed was, maar nu maakte hij al pleziermakend een redelijke chaos in de stad. Gelukkig kwamen zijn vrienden achter hem aan, en probeerde ze hun vriend weer in veiligheid te brengen. En jazeker, lieve kaboutervriendjes en vriendinnetjes, het werd een heel avontuur maar gelukkig liep alles toch weer goed af.

Veel disco's sluiten de deuren

BinnenlandsHet gaat niet goed met de discobranche in Nederland. Discotheken sluiten massaal de deuren nu jongeren op grote schaal zelf feesten organiseren en liever geld uitgeven aan hun mobiele telefoon dan aan een stapavond in een dansclub, zo meldt De Telegraaf vandaag.

In zes jaar tijd is het aantal disco's teruggelopen van 409 naar 328. In alle provincies, behalve Flevoland, is het aantal disco's de laatste vijf jaar razendsnel afgenomen. In Noord-Brabant bijvoorbeeld kelderde het aantal danspaleizen van 60 naar 38, en in Noord-Holland van 64 naar 49. In Drenthe zijn er nog maar 9 over.

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) constateert dat de megadisco's het wel redden, maar dat vooral de kleinere discotheken sneuvelen. Sommigen daarvan bestaan (of bestonden) al decennia.

KHN legt de oorzaak voor een groot deel bij de zogenoemde zuipschuren. In deze illegale kroegen drinken jongeren zich flink in voordat ze gaan stappen. Verder geven jongeren hun geld uit aan kleding en mobieltjes, en aan éénmalige grote dancefeesten. Die laatsten kosten veel geld, zodat er minder vaak uitgegaan kan worden.

Fulham ontslaat manager Coleman

Fulham heeft manager Chris Coleman de laan uitgestuurd. Hoewel de Londense club al zeven wedstrijden op rij niet wisten te winnen, komt het ontslag van Coleman als een verrassing.

Fulham bedankt Coleman in een verklaring ‘voor zijn fantastische werkzaamheden in de afgelopen tien jaar. Maar op dit moment ziet de club geen ander alternatief dan uit elkaar te gaan.’ Fulham staat vijftiende, vijf punten boven de degradatiezone.

Vanaf 1997 tot 2003 was Coleman actief als speler bij Fulham. In april 2003 nam hij het managerschap over van Jean Tigana. De bondscoach van Ierland, Lawrie Sanchez, zit de laatste vijf competitiewedstrijden van dit seizoen op de bank van Fulham.

[Upd]Stoichkov opgestapt als bondscoach Bulgarije

Hristo Stoichkov is opgestapt als bondscoach van Bulgarije. De oud-voetballer houdt zich verantwoordelijk voor de slechte resultaten in de EK-kwalificatie. Bulgarije zit in dezelfde poule als het Nederlands elftal.

Stoichkov wist zijn ploeg niet naar het WK voetbal in Duitsland te loodsen. Bulgarije raakte vorige maand verder achterop in de strijd om EK-kwalificatie. Na het gelijke spel tegen Albanië (0-0) heeft Bulgarije vijf punten minder dan koploper Oranje.

Volgens verschillende berichten in de Spaanse media zou de voormalige speler van Barcelona de nieuwe trainer worden van Celta de Vigo.

Update

Zoals al werd verwacht is Hristo Stoichkov de nieuwe trainer van Celta de Vigo. Bij het tegen degradatie vechtende Celta wordt hij de opvolger van Fernando Vázquez, die maandag werd ontslagen na een reeks tegenvallende resultaten.

Hulpverlening kansarmen verloopt moeizaam

Icoon BinnenlandsDe hulp aan kansarmen in Nederland verloopt vaak moeizaam. Dat komt door tegenstrijdige wetgeving en door een wirwar aan betrokken instanties.

Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport dat is gemaakt in opdracht van de G27, het samenwerkingsverband van 27 middelgrote gemeenten. Ze werken samen in het project 'Aanval op de Uitval', dat moet leiden tot betere samenwerking tussen de instanties.

Bij een probleemgezin zijn bijvoorbeeld ruim twintig instanties betrokken, staat in het rapport. Een jongere die graag naar school wilde, zat zestien instellingen en vijftig 'contactmomenten' later nog steeds niet op school.

Samenwerking tussen instanties komt moeilijk van de grond omdat die tegenstrijdige belangen hebben. Als iemand van de ene hulpverlener op medische gronden moet thuisblijven, wil een ander hem graag wegens 'resocialisatie' liever direct weer aan het werk hebben.

''Er vallen nog steeds veel mensen buiten de boot. En dat is niet nodig. Wel moeten partijen beter samenwerken'', aldus burgemeester Frank Kerckhaert van Hengelo.

Hij signaleert ook wetgeving die tegenwerkt. Zo zorgen bepalingen in de Wet werk en bijstand er bijvoorbeeld voor dat een jonge alleenstaande moeder die een opleiding wil volgen, een deel van haar uitkering niet mag inzetten voor het betalen van kinderopvang.

TimeShift laat zijn nieuwe look zien

De first person shooter TimeShift, die zich moest gaan onderscheiden door de spelers wat trucjes mee te geven om te spelen met de tijd, zoals deze stilzetten, werd na enorme kritiek op de PC demo weer teruggestuurd naar de developer door uitgever Vivendi. Het is inmiddels toch alweer een jaartje sinds we de game voor het laatst gezien hebben en gisteren doorbrak men de stilte met geruchten over een PlayStation 3 versie, aan de hand van een logo aan het einde van een aan de pers getoonde trailer. Tevens gaf Vivendi gisteren een batterij nieuwe screenshots vrij die enorm contrasteren met de vroegere beelden van de game.





Ter vergelijking een screenshot vrijgegeven in juli 2006:

DVD: C.R.A.Z.Y.

25 december 1960. Zachary Beaulieu wordt geboren als vierde jongen in een gezin van vijf. De Beaulieu-familie is een heel gewoon gezin, met een liefhebbende moeder en een norse vader die trots is op zijn zonen. Het is het begin van een mooie kindertijd, waar Kerstmis en verjaardagen elkaar opvolgen, en vader eindeloos zijn favoriete Aznavour-solo "Emmène-moi (au bout de la terre)" zingt. Maar dit alles blijft helaas niet duren.


'Onderzoek naar vergiftiging Holleeder'

Icoon MisdaadDe familie en de advocaat van Willem Holleeder houden er rekening mee dat hij is vergiftigd. Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van Holleeder, noemt het ''buitensporig vreemd'' dat Holleeders toestand zo snel verslechterde. De familie van Holleeder vreesde dinsdag zelfs dat hij zou overlijden en Holleeders moeder en enkele familieleden kregen zelfs speciale toestemming van justitie om afscheid te nemen. Volgens Kuijpers wordt Holleeder onderzocht op sporen van vergif, dat mogelijk via zijn eten of medicatie naar binnen is gekomen.

Holleeder heeft een lekkende hartklep en zijn nieren en lever zijn uitgevallen. Hij zal donderdag een openhartoperatie ondergaan in het Leids Universitair Medisch Centrum. Woensdag wordt onderzocht of hij een narcose kan doorstaan.

Het proces tegen Holleeder is voor maximaal drie maanden opgeschort. De zaken tegen negen medeverdachten zullen gewoon doorgaan.

Met dank aan NILATS voor de submit.

Gascoyne: 'Test laten schieten was fout'

De keuze om de test in Maleisië te laten schieten is volgens Mike Gascoyne een foutieve geweest. Omdat Spyker liever koos voor uitgebreide windtunnel tests begonnen Christijan Albers en Adrian Sutil al met een achterstand aan het raceweekend op Sepang.

"Achteraf bekeken is de prijs die we hebben betaald voor het overslaan van de test veel hoger dan we hadden ingeschat", vertelt Gascoyne, "Op vrijdag zag het er niet best uit, we begrepen de banden en de daarmee samenhangende slijtage niet. Daardoor werd het een zwaar weekend. En in Bahrein verwacht ik dat we opnieuw nadeel ondervinden van deze strategie, want daar hebben we deze winter ook niet getest."

De aerodynamische upgrade die Spyker ontwikkelt heeft in de windtunnel is door Gascoyne wel positief ontvangen: "De onderdelen werkten zoals we hadden voorzien. Dat is positief, want dit is nog maar het begin. We moeten keihard aan de slag om ons te verbeteren en dat gaan we doen ook. Uiteindelijk gaven we over een ronde van honderd seconden drie tellen toe, het is geen drama in z'n grootste soort. Ga maar na: op dit circuit hadden we nog niet getest, we reden met onderdelen die voor het eerst op de auto zaten en Adrian (Sutil, red) is een rookie die hier nog nooit was geweest. Wat we nu moeten doen is het volgende: ons hoofd erbij houden en keihard werken, dan komt het goed."

CD: Herbert Groenemeyer - 12

ZwölfHerbert Grönemeyer is een in Duitsland zeer bekend zanger en in Nederland redelijk bekend. Met in het verleden een drietal noteringen in de top 40 en redelijk wat airplay op zenders zoals radio 2 horen we toch veel van deze Duitser. Zijn karakteristieke stem zorgt daarbij vaak voor een extra herkenning. Maar we komen hem ook tegen als de componist van enkele liedjes die vertaald zijn in het Nederlands. Zo zong Guus Meeuwis in 2005 met het liedje "De weg" de vertaalde versie van "Der Weg". Het origineel werd door Herbert Grönemeyer in 2002 uitgebracht en was gewijd aan zijn vrouw die in 1999 stierf aan kanker. Naast een zangcarrière heeft deze Duitser overigens ook een filmcarrière. Zo speelde hij de rol van de journalist in de ultieme duikbootfilm "Das Boot".

FC Utrecht mist Sanmartean tegen Sparta

FC Utrecht moet het zeker een week stellen zonder Lucian Sanmartean. De Roemeen bleef zondag in de gewonnen wedstrijd tegen Willem II(3-0) uit voorzorg in de rust aan de kant. Sanmartean heeft last van een blessure aan zijn bovenbeen.

De middenvelder, die tegen de Tilburgers zijn debuut in de Eredivisie maakte, ondergaat vandaag een scan. De clubarts van Utrecht, Frank van Hellemondt, verwacht dat Sanmartean tien dagen niet in actie kan komen.

[upd] Máxima bevalt van dochter

Icoon KoningshuisPrinses Máxima is vanavond rond tien uur bevallen van een kerngezonde dochter. Het prinsesje, waarvan de naam nog niet bekend is, werd geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Máxima werd eerder vandaag om 15.45 in het ziekenhuis opgenomen in afwachting van de bevalling. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maken moeder en kind het goed.

De nieuwste Oranje-telg is 52 centimeter lang en weegt zo'n 4135 gram. Zij is het derde kind van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Zij hebben al twee dochters: Amalia van 3 en Alexia van 1. Koningin Beatrix is met de geboorte van deze nieuwste aanwinst voor de achtste maal oma geworden.

Prins Willem-Alexander heeft al kort de pers te woord gestaan. "We zijn erg dankbaar met de geboorte van deze kerngezonde baby", zo liet hij weten. Ook premier Jan Peter Balkenende heeft al telefonisch contact gehad met de ouders en koningin Beatrix. "Moeder en dochter maken het uitstekend", zei hij in een speech. "Ik wens het nieuwe prinsesje veel zegen, geluk en gezondheid toe".

Update 8.00 uur
Naar verwachting zal prins Willem-Alexander zijn derde dochter rond 8.15 uur tonen aan de pers. De prinses werd tijdens de bevalling bijgestaan door M.J.G.H. Smeets, gynaecoloog, en J.H. Kreijen-Meinesz, kinderarts-neonatoloog. In aanwezigheid van de artsen zal prins Willem-Alexander een korte verklaring afleggen en vragen beantwoorden. Diverse media doen live verslag van de gebeurtenis.
prinsesje
De nieuwe Koninklijke Hoogheid.

Koeman richt zich op de uitvoering

Voorafgaand aan de Champions Leaguewedstrijd tegen Liverpool was er de gebruikelijke persconferentie van PSV met coach Ronald Koeman. Die zei gisteren dat hij zich voornamelijk zal gaan richten op het spel van zijn ploeg en minder op het resultaat.

“De wonderen zijn nog niet de wereld uit, maar we moeten wel reëel blijven dat een 3-0 nederlaag tegen een veel mindere tegenstander is veel makkelijker recht te zetten dan tegen een ploeg die ook de Champions League kan winnen. Het is een hele moeilijke opgave, bijna onmogelijk, maar het ís wel mogelijk. Het zijn de kwartfinales, daar zijn we trots op, dus ik denk dat het ook een wedstrijd is waarin je terug kunt keren naar de vorm die we hebben gehad. Ik vind dit een wedstrijd die misschien wel op tijd komt, omdat men niks verwacht. Als het lukt pak je een stuk vertrouwen krijgt, en als het niet lukt is er niks overboord omdat je thuis ook verloren hebt. Je moet het eerste gedeelte van de wedstrijd goed doorkomen en wie weet scoor je 0-1, dat zou ook kunnen. Maar ik richt het wat minder op het resultaat en meer op de uitvoering van het team. Je moet handelen naar het moment, kijkend naar de uitslag van de eerste wedstrijd en onze situatie in de competitie.”

Koeman liet tevens doorschemeren dat verdediger Dirk Marcellis mogelijk speeltijd krijgt en dus zijn debuut zal maken op het hoogste Europese podium. “Een talentvolle jongen, die de komende periode een kans gaat maken om dichterbij te komen om de volgende stap te maken,” aldus de coach van de Eindhovenaren.

Borowski fit voor duel met AZ

Tim Borowski kan donderdagavond met Werder Bremen de return in de kwartfinale van de UEFA-beker tegen AZ spelen. De middenvelder van de Duitse club is hersteld van een knieblessure die hem vorige week tijdens het eerste wedstrijd tegen de Alkmaarders aan de kant hield.

Gisteren oefende Borowski zonder problemen met de selectie van Werder Bremen. "Het ging goed. Ik ben er donderdagavond bij", aldus de Duitse international.

Fietsende tieners van snelweg geplukt

Icoon OpmerkelijkTwee fietsers zijn maandagochtend door de politie van de A1 geplukt. De 16-jarige jongens waren op weg van het Gelders Laren naar Bathmen en waren verdwaald. De snelweg leek de aangewezen route om alsnog op de plaats van bestemming aan te kunnen komen.

De tieners, inwoners van Deventer, reden rond half zes 's morgens zonder verlichting op de vluchtstrook. De jongens zijn naar huis gebracht en beboet voor het op de A1 rijden en omdat zij geen identiteitsbewijs bij zich hadden.

Van der Zee op non-actief bij PSV


PSV heeft Hans van der Zee de rest van zijn contractduur vakantie gegeven. Maandag maakte de scout bekend dat hij aan het einde van het seizoen van PSV overstapt naar Ajax.


De technisch manager van Eindhovenaren, Stan Valckx, zei gisteren dat hij verbaasd was door de keuze van Van der Zee. "Hij heeft een aantal redenen aangegeven waarom hij niet verder wilde. Daar moeten we dan ook verder niet te moeilijk over doen," aldus Valckx. "En het is natuurlijk wel naar de directe concurrent. We waren met hem in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar hij wilde bij Ajax aan de slag. Het is duidelijk dat hij dan niet meer bij vergaderingen en dergelijke is. Ik heb hem verteld dat hij nu vakantie heeft.”

Krotwaar wil naar Peking

Luc Krotwaar hoopt zich tijdens de marathon van Rotterdam te kwalificeren voor Peking in 2008. Om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Olympische Spelen dient hij een tijd onder de 2.10:00 te lopen of minimaal als zesde te eindigen.

Krotwaar zal deel uitmaken van de tweede groep in Rotterdam die zich richt op een tijd van 2.10:00. De eerste groep, vanzelfsprekend de groep met alle favorieten, zal starten op een schema van 2.07:00. Andere Nederlanders, zoals Greg van Hest en Koen Raymakers zullen zich in de derde groep proberen te nestelen die het doel hebben om te finishen na twee uur en twaalf minuten.

Krotwaar is inmiddels al in bezit van een ticket voor het WK in Osaka.

Spel: Bloons

Er is toch niets leuker dan ballonnetjes kapot te maken? In het volgende spelletje met de erg toepasselijk naam Bloons is het aan jou om met je dartpijltjes zoveel mogelijk ballonnetjes kapot te maken.

Met de muis kun je richten en met de linkermuisknop geef je aan hoeveel vaart je pijltje moet krijgen. Voor de valsspelers onder ons, is er ook de unlimited dart mode. En als je het dan nog niet winnen kan!

Airsex

Nieuws uit Japan, in het land van de rijzende zon hebben ze weer eens nieuwe uitvinding gedaan, dit maal geen apparaat met allerlei knopjes en beeldschermpjes maar airsex.

En dat is geen sex met een luchtballon of een fietspomp, maar net zoiets als air guitar maar dan met sex, snap je het nog steeds niet, kijk dan maar naar het filmpje en verbaas je voor de zoveelste keer over de bewoners van Japan....

Nintendo blij met Amerikaanse regering

De Amerikaanse regering krijgt altijd veel kritiek te voorduren, maar nu krijgen ze eens een veer in de reet. Deze veer is afkomstig van Nintendo welke erg blij is met de acties die de Amerikaanse regering houdt tegen de software piraterij in China.

In China zijn de laatste 10 jaar meer dan 300 fabrieken gesloten waarin illegale kopieën gemaakt werden van games. In totaal zijn er 7.7 miljoen exemplaren onderschept.

Jodi Daugherty van de anti-piraterij tak van Nintendo Amerika is blij en zegt dat Nintendo de Amerikaanse regering zal blijven helpen in de strijd tegen terrorisme illegale kopieerders: Nintendo will continue to work with the U.S. government while aggressively pursuing counterfeit Nintendo products in China. We're pleased the US government is pushing China to comply with its trade commitments in an effort to protect the lifeblood of the copyright and trademark industries.

CellFactor: Revolution wordt gratis

CellFactor: Revolution, op dit moment nog steeds een van de beste techdemo's voor de Aegia Physx kaarten, komt als compleet spel uit op 8 mei.

Het mooiste nieuws is voor ons zuunige Nederlanders wel dat de game gratis zal verschijnen!

De game zal uitgebreid gebruik maken van een aanwezige Physx-processor, en zal hierdoor ook veel meuk bevatten om met behulp van een welgemikte granaat in de rondte te slingeren. Mocht je nou niet in het bezit zijn van een Physx-kaart is de game nog steeds speelbaar, en wel op twee levels tegen vijandelijke AI.

En om deze nieuwspost een beetje aan te kleden: hierbij nog enkele screenshots die niet per se nieuw zijn, maar er wel gewoon goed uitzien.








Kijk het nerdmeisje!

Handhelds, de perfecte apparaatjes om mee te nemen op reis en daarmee bedoel ik dan niet alleen de lange afstanden reizen naar bijvoorbeeld een ontzettend zonnig vakantieoord. Ik doel op het reizen met het openbaar vervoer richting school, werk, vrienden of familie. Ook ik ben verslaafd aan het gamen tijdens het reizen om maar even te vergeten dat je nog zo een drie uur in de trein moet zitten. Maar het gamen in het OV gaat blijkbaar niet zonder de nodige vreemde blikken en opmerkingen van medereizigers. Waarom?


Maagdelijk radiostation op de PS3 en Wii

New Media Age heeft aangekondigd dat de websites van hun radio stations Virgin Radio, Virgin Xtreme, Virgin Classic Rock en Virgin Groove nu via een flashplayer beschikbaar stellen. Dat betekent dat er geen tussenkomst van Windows Media Player of Real Media meer is om de streaming content weer te geven.

Dat betekent dus dat je voortaan je PS3 of Wii voortaan ook kunt gebruiken om via de webbrowser naar deze stations te luisteren, aangezien beiden de flashplayer ondersteunen. Volgens James Cridland, bij Virgin Radio verantwoordelijk voor digitale media, was deze stap nodig om Virgin Radio als merk sterker in de markt te zetten.

People are used to having control in their media consumption. A lot of that comes down to us offering the right content, at the right time in the right way. The content will always be the same whether you're accessing it through Sky, Virgin Media, online, on DAB or now through your games console.


Nu al op je PS3, binnenkort op je Wii
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.