Te dure teams in de F1manager?

Na de Grand Prix van Australië is er een fout geslopen in de database van de F1manager. Alle teams die op 18 maart geen motor hadden, hebben per abuis de Spykermotor gratis toebedeeld gekregen. Dat betekent concreet dat een deel van die teams bij de Grand Prix van Maleisië onterecht punten hebben gekregen.

De getroffen teams bestaan voor het grootste deel uit teams die bij de Grand Prix van Maleisië nog steeds niet volledig waren (dus nog niet bestonden uit de vereiste combinatie van twee coureurs, een chassis en een motor) en dus nooit punten hebben (kunnen) ontvangen. Die teams hebben we gecorrigeerd, meestal door de foutieve motor, plus eventuele chassis' of coureurs te verwijderen en het budget terug op 140 miljoen te zetten, zodat zij met een schone lei kunnen beginnen.

De teams die in Maleisië wel punten hebben gescoord, hebben door de gratis Spykermotor een volledig team kunnen samenstellen, dat duurder was dan het budget toeliet. Hierdoor hebben zij met een onterecht team punten gescoord. Ook al zullen deze deelnemers zich wellicht van geen kwaad bewust zijn en misschien het probleem niet eens hebben opgemerkt, zou het toch niet eerlijk tegenover de andere deelnemers zijn geweest om deze teams hun punten te laten behouden. Deze teams zijn dus de punten van Maleisië afgenomen en de teams zijn teruggedraaid tot de situatie van vóór het uitdelen van de gratis Spykermotor.

Dit alles betekent ook dat we een andere rondewinnaar hebben bij de Grand Prix van Maleisië. Maar liefst negen teams blijken de hoogste score van 247 punten te hebben gehaald in de tweede ronde, te weten: Caspart, EddeHeus, flubub, geWOONHans, M2XzeeD, macdik, rmooij, ronvandervelden en _Kuch_. Bovenin het totaalklassement verandert er niets.

Submitter:  Bron: FOK!sport