FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 april 2007

Meest gespeelde games op Xbox Live de afgelopen week

Nadat we het vorige week zonder het lijstje met de meest gespeelde games op Xbox Live moesten doen, is het lijstje deze week weer terug gekeerd. Gears of War blijft de absolute topper. Als alle drie de lijstjes gecombineerd worden voert deze game de ranglijst aan.

Xbox 360 Live games
1 Gears of War
2 Tom Clancy's Rainbow Six Vegas
3 Call Of Duty 3
4 GRAW 2
5 Crackdown
6 Oblivion
7 Castlevania: SOTN
8 Guitar Hero II
9 Worms
10 Pro Evolution Soccer 6

Arcade games (volledige versies)
1 Castlevania: SOTN
2 TMNT 1989 Arcade
3 Jetpac Refuelled
4 Worms
5 Luxor 2
6 UNO
7 Alien Hominid HD
8 Geometry Wars Evolved
9 Texas Hold 'em
10 Contra

Original Xbox Live games
1 Halo 2
2 Battlefield 2: MC
3 Star Wars: Battlfrnt 2
4 Counter-Strike
5 Forza Motorsport
6 Madden NFL 07
7 Call of Duty 3
8 Ghost Recon 2
9 Rainbow Six 3
10 PGR 2

[Upd] Punten tweede ronde

De Grand Prix van Maleisië zag de eerste dubbel van McLaren in anderhalf jaar en daarmee een hoop punten voor teams met dat chassis of de Mercedesmotor. Ook de andere punten voor de F1manager zijn verdeeld.

Weekwinnaar is Schmidt, die 259 punten haalde. De tweede plaats was er voor maar liefst negen deelnemers, die allemaal 247 punten scoorden.

In het totaalklassement gaat MaGNeT aan de leiding met 494 punten. Tweede staat jactest, die 475 punten. De derde plaats wordt gedeeld door niet minder dan 89 deelnemers, die allemaal 467 punten hebben.

Bij de subleagues is deze ronde gewonnen door Team holland, met 246 punten. Racing Team X-fi is tweede geworden met 233 punten, gevolgd door _amsterdam open met 224 punten.

Dat betekent dat Team holland met 467 punten aan de leiding gaat in het totaalklassement. Racing Team X-fi volgt met 454 punten en emmen staat met 441 punten op de derde positie.

De volgende Grand Prix is al komend weekend, in Bahrein. Voor deze race kun je tot zaterdag 14 april 00.01u wisselen.

Update:
Het blijkt dat een aantal teams onterecht punten hebben gekregen. Hierdoor zullen de klassementen medio deze week nog iets wijzigen. Het gaat hier uitsluitend om een klein deel van de deelnemers die voor de Grand Prix van Australië nog geen volledig team hadden samengesteld. Onder andere alle deelnemers die in Australië punten hebben gescoord, zullen niets van deze correctie merken, behalve wellicht een stijging in het klassement.

Update 11 april:
De problemen zijn verholpen. Meer informatie vind je in dit bericht.

Welgestelde allochtonen willen nieuwbouwhuis

Allochtonen die een middeninkomen verdienen, willen massaal vertrekken uit achterstandswijken om in een nieuwbouwhuis te gaan wonen. Vooral de groene uitstraling en de veiligheid spreken de allochtonen wel aan.

Dit publiceert Trouw morgen, op basis van een onderzoek door de Rotterdamse Erasmus Universiteit en kenniscentrum Movisie. Nadat de autochtonen de volksbuurten massaal de rug toekeerden, is het nu dus de beurt aan Surinamers, Turken, Marokkanen en Antillianen die verkassen naar Vinex-locaties.

Het vertrek van de middenklasse-allochtonen uit de stadswijken, kan ernstige problemen opleveren voor de leefbaarheid in deze wijken. Die wijken kunnen volgens de onderzoekers alleen uit het dal komen als de beter gesitueerde en sociaal betrokken middenklasse in de stad blijft wonen.

Unibet niet in Waalse klassiekers

Unibet.com mag niet van start gaan in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dat heeft de organisator van de koersen, de ASO, besloten.

Eerder mocht de ploeg al niet starten in Parijs-Nice en ook komend weekend in Parijs-Roubaix is de ploeg niet welkom. De ASO beriep zich daarbij op de Franse wetgeving, die concurrentie voor de Franse loterij (La Française des Jeux) verbied. En Unibet.com is een gokkantoor op internet. Omdat de Belgische wet volgens ASO identiek is aan de Franse wet mag de ploeg ook niet op Belgische bodem starten. Dit is opvallend, aangezien de ploeg afgelopen zondag gewoon van start ging in de Ronde van Vlaanderen.

92 mensen onwel in hotel

Icoon Medisch92 personen zijn zondagochtend onwel geworden door een koolstofmonoxidevergiftiging. Een niet goed functionerende verwarmingsketel in een eerste klas hotel in Lons, vlakbij Pau (Frankrijk) was de oorzaak. 57 mensen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis, waarvan er vanmiddag nog steeds zeventien niet naar huis mochten. Twee gasten die er op het eerste gezicht het ergst aan toe waren, zijn ondertussen buiten levensgevaar en bleken 'slechts' bewusteloos te zijn geweest op het moment dat ze geëvacueerd werden.

Verschillende gasten klaagden rond acht uur 's ochtends over misselijkheid en hoofdpijn. Naar aanleiding daarvan sloeg het hotel alarm, waarna brandweerlieden het hotel ontruimden.

De Franse minister van volksgezondheid, Philippe Bas, onderstreept dat het ongeluk veel erger had kunnen uitpakken. Ruim 300 mensen per jaar overlijden aan koolstofmonoxide en er zijn ongeveer 6000 vergiftigingen in Frankrijk. Volgens Bas mag een luchtverversingssysteem nooit geblokkeerd worden, doordat het ergens achter zit. "Er moet goed worden gelet op de eerste tekenen van een koolstofmonoxidevergiftiging, omdat je het niet ziet aankomen. Het is kleurloos, geurloos en smaakloos. Bij een black-out, een hoofdpijn die zomaar opzet of misselijkheid, dient direct een arts te worden gewaarschuwd." aldus de Franse minister.

Holleeder opgenomen in ziekenhuis

Icoon MisdaadWillem Holleeder is maandagochtend opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Dat zei een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maandagavond.

Wat de precieze reden was voor de opname is niet duidelijk. Zowel de DJI als Holleeders advocaat Jan Hein Kuijpers willen daarover geen details geven. "Hij is ernstig ziek", was alles wat Kuijpers erover kwijt wilde. "In overleg met de familie van Holleeder is besloten verder niets te zeggen", aldus Kuijpers.

Kuijpers had al eerder aangekondigd dat hij de rechtbank dinsdag gaat vragen de rechtszaak stil te leggen zolang Holleeder niet in de rechtszaal aanwezig kan zijn. De 'topcrimineel' raakte donderdag onwel in de rechtszaal en is die dag twee keer medisch onderzocht.

rechtbank

Met dank aan static en Ewaldus voor de submit.

Krajicek bereikt tweede ronde Charleston

Michaela Krajicek heeft de tweede ronde van het WTA toernooi van Charleston bereikt. Ze versloeg de Alina Jidkova 6-4, 6-0.

Tegen Jidkova verspeelde Krajicek aanvankelijk nog een break voorsprong. Toen op 4-4 Krajicek nogmaals de service van de Russin brak was de strijd gestrijden en stond ze geen game meer af. In de tweede ronde speelt Krajicek tegen de als eerste geplaatste Nicole Vaidisová.

Cobo wint eerste etappe Ronde van het Baskenland

Juan José Cobo heeft de eerste etappe in de ronde van het Baskenland gewonnen. De renner van Saunier Duval was de sterkste van een kopgroep van vier.

Rabobank kreeg al na tien kilometer de eerste tegenvaller te verwerken door het afstappen van Denis Menchov. De Rus kampte met bronchitis. In de heuvelachtige eerste etappe moesten negen bergjes van tweede en derde catagorie bedwongen worden. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep met Cobo, Óscar Sevilla, Tadej Valjavec en Constantino Zaballa, die tot de finish vooruit bleef. In de laatste kilometer ging Cobo ervandoor en werd niet meer bijgehaald door zijn medevluchters. Zaballa en Sevilla werden tweede en derde. De Ronde van het Baskenland duurt tot en met zaterdag.

FOK!sport zoekt versterking

Icoon Sitenews - SportFOK!sport is op zoek naar versterking! We zoeken enthousiaste nieuwsposters die hun Nederlands goed beheersen. Heb jij zin om mee te helpen aan de nieuwsvoorziening op FOK!sport? Lees dan verder!

FOK!sport brengt een grote hoeveelheid nieuws, over bijna alle sporten. Daarnaast draaien op de site regelmatig managerspellen waarin je met honderden andere spelers een gooi kan doen naar de eeuwige roem, èn leuke prijzen. Zo'n site draait natuurlijk niet vanzelf en daarom zoeken we altijd nieuwe mensen die mee willen helpen met het verzamelen van nieuws en het schrijven en plaatsen van berichten.

Als nieuwsposter kom je terecht in een erg gezellig en leuk team. Je vergaart nieuws op het internet en daarbuiten en biedt dat in herschreven nieuwsberichten aan op FOK!sport. Ook kun je verslagen schrijven van bijvoorbeeld voetbal- of autosportwedstrijden. Een goede kennis en beheersing van de Nederlandse taal is gewenst. Je hoeft geen liefhebber van uitsluitend grote sporten zoals voetbal en Formule 1 te zijn. Zeker voor de kleinere en minder bekende sporten is altijd plaats zodat ook deze tak van sport meer aandacht krijgt.

Ben jij degene die mee kan helpen FOK!sport nog beter en groter te maken? Stuur dan voor 20 april een mailtje met je usernaam op FOK!, je leeftijd en op welke tijden van de dag je beschikbaar bent voor het schrijven van nieuws naar sport@fok.nl, onder vermelding van "Sollicitatie FOK!sport".

Jeugdspelers mee naar Liverpool

PSV-trainer Ronald Koeman doet voor de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool van aankomende woensdag een beroep op jeugdspelers Rens van Eijden (19) en Olivier ter Horst (18).

Anders zouden de Eindhovenaren morgen met slechts zestien spelers afreizen naar Liverpool. Rens van Eijden begon zijn carrière in de jeugd van Margriet, maar speelt al vanaf 1999 bij PSV. De verdediger begon in de D1 en speelt inmiddels in Jong PSV. Olivier ter Horst is in Nijmegen geboren en is pas drie seizoenen bij PSV. Dit seizoen speelt de linksback in de A1.

Van Basten wil De Guzman en Leonardo bij Oranje

Marco van Basten heeft op de website van de KNVB aangegeven dat Ajacied Leonardo en Feyenoorder Jonathan de Guzman in aanmerking komen voor Oranje, mochten zij zich laten neutraliseren tot Nederlanders.

"Voor ons is het natuurlijk prettig als we meer keuze hebben. Zowel Leonardo als De Guzman is een goede voetballer. En, ook belangrijk, het zijn allebei jongens die al vanaf vrij jonge leeftijd actief zijn in het Nederlands voetbal en dus bekend zijn met de Nederlandse (voetbal)cultuur. Het zijn zeker twee spelers die de kwaliteiten hebben om in aanmerking te kunnen komen voor het Nederlands elftal. Dus als ze "voetbal-Nederlander" zouden worden, dan zijn het zeker kandidaten die in aanmerking komen voor een uitnodiging van Oranje," aldus de bondscoach van het Nederlands elftal.

Leonardo is Braziliaan en De Guzman is van oorsprong een Canadees.

'Homohuwelijk' in Marokko

Icoon OpmerkelijkEen homoseksueel koppel in de Marokkaanse stad Meknes is dit weekeinde symbolisch in het huwelijk getreden. Dat meldde de krant As-Sabah (De Ochtend). Homoseksualiteit is in Marokko strafbaar.

De symbolische huwelijksvoltrekking vond plaats bij een religieuze viering ter ere van Sidi Ali Bin Hamdoush, een van de vele lokale islamitische heiligen. Voor de ceremonie werden de rituelen van een traditionele Marokkaanse bruiloft gevolgd. Zo waren er vrouwen die schalen met henna en dadels droegen, liet een van de partners de ander melk drinken en werden er huwelijksliederen gezongen. Een van de mannen droeg een witte jurk.

Mohammed al-Hamdoushi, een lokale functionaris en afstammeling van de heilige, stelde in de krant dat de autoriteiten moeten optreden tegen dit soort 'verschijnselen'. Het heiligdom van Sidi Ali Bin Hamdoush zou het toneel zijn geworden van onbestrafte uitspattingen als seks, drank en magie. En dat terwijl de heilige volgens Hamdoushi een voorbeeldig moslim was die al op zijn zevende de koran uit zijn hoofd kende.

Hoewel de druk van religieuze en politieke groeperingen op homoseksuelen toeneemt, is homoseksualiteit steeds openlijker aanwezig in de Marokkaanse samenleving.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Marcellis volgend seizoen in A-selectie PSV

De technisch manager van PSV, Stan Valckx, heeft vandaag tegenover de Limburgse zender L1 gezegd dat Dirk Marcellis volgend seizoen deel zal uitmaken van de A-selectie van de Eindhovenaren. Marcellis stond in de belangstelling van VVV Venlo, maar over een vertrek van de 18-jarige verdediger valt volgens Valckx voorlopig niet te praten.

Marcellis heeft nog een contract tot medio 2008 in Eindhoven en PSV zou deze verbintenis tussentijds willen verlengen. De afgelopen weken zit de jeugdinternational regelmatig op de bank bij de A-selectie van PSV. De kans is aanwezig dat hij aankomende woensdag bovendien zijn debuut in de Champions League zal maken tegen Liverpool.

Vuilniszakken in Parijs stapelen zich op

Icoon BuitenlandsParijzenaren moeten nog altijd zelf maar zien hoe ze van hun vuilnis afkomen. Sinds vorige week maandag zijn de werknemers van vuilverwerkingsbedrijf Sita Ille-de-France namelijk in staking. Dit vanwege de onvrede over het uitblijven van salarisverhoging.

Sommige delen van Parijs, zoals Neuilly-sur-Seine, hebben besloten om concurrerende ophaaldiensten te vragen hun vuilnis op te komen halen. De onderhandelingen met de directie, die vorige week dinsdag tot drie uur 's nachts duurden, zijn op niets uitgelopen. Negentig procent van het personeel is aan het staken. Zij benadelen hiermee meer dan 180 van de 200 delen van Parijs.

Sita heeft ongeveer tweeduizend werknemers in dienst die voornamelijk werken als chauffeur, afvalscheider en vuilnisman. Zij willen drie procent salarisverhoging vanaf 1 januari en 1 procent in juli. De directie stelt echter twee procent voor in januari en één procent in juli.

Om te demonstreren hadden werknemers het plan om met zijn allen achter elkaar op de Périphérique (rondweg om Parijs) te rijden, maar om dat te voorkomen heeft men de sleutels uit alle wagens gehaald.

Martens langer bij AZ

Maarten Martens heeft zijn contract bij AZ verlengd. Zijn vorige contract liep tot en met de zomer van 2011, de verbintenis loopt nu toe medio 2012.


"Ik was verrast dat de club al zo snel naar mij toe kwam”, aldus Martens. [i]“Ik hoorde dat ze een jaar wilden verlengen. Ik ben heel tevreden bij deze club en was er dus wel blij mee,” aldus de Belg die zei dat één van de redenen om bij te tekenen het langer verblijf bij AZ van coach Louis van Gaal is. “Hij is een van de redenen dat ik hierheen ben gekomen. Hij heeft vertrouwen in mij dus daarom ben ik ook heel blij dat hij blijft.”

Kaarten met 4000 MS punten

Er ging een gerucht dat Microsoft met Xbox Live puntenkaarten uit zou komen met maar liefst 4000 punten. Nu is het dan geen gerucht meer, aangezien ze hier in ieder geval al te koop zijn voor de Amerikanen.



Wanneer de kaarten in Europa te koop zullen zijn is niet bekend, maar dat kan ook niet al te lang meer duren aangezien de content op marketplace steeds groter wordt en dus ook steeds meer punten zullen kosten. En het zou dan onhandig zijn dat je daarvoor 2 kaartjes moet kopen.

Top of Flop: OK

Jullie hadden vorige week geen enkele twijfel: Flying the Flag (For You) van Scooch gaat het Eurovisie songfestival niet winnen want het is een duidelijke flop, dus. pepermolen verwoordde jullie mening nog het meest treffend: "ik moest er bijna van huilen".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Shitdisco een dance punk band uit Schotland. Shitdisco wordt gevormd door Joel, Joe, Jan en Darren. Hun eerste album "Kingdom of Fear" komt op 16 april uit. Op dit album staat ook de single "OK" .

Quannum werd er niet warm of koud van: "Ik heb het al een paar jaar gehad met de "dansbare rockgroepjes" die, om "origineel" te doen er nog wat elektronica bijvoegen. Ik denk ook velen met mij. De video is wel OK, maar ik vind het voor de rest geen inhoud hebben."

Ik vind het eigenlijk wel okay, de video is in ieder geval origineel. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Duidelijkheid over Warhawk

De berichten waren nogal tegenstrijdig, maar uiteindelijk blijkt dat iedereen gelijk had. De ene Sony-topman had verklaard dat Warhawk een BluRay-titel zou worden, de ander beweerde dat de titel op PSN zou verschijnen.

Het definitieve antwoord van SCEA luidt dat de game zowel via de PSN Store als in de gewone winkel gekocht kan worden. Verschillen tussen de twee versies zijn nog niet bekend, maar die zullen waarschijnlijk snel volgen.

Boonen wel in Gent-Wevelgem

Tom Boonen zal woensdag aan de start verschijnen van Gent-Wevelgem. Het was twijfelachtig of de Belg zou meedoen omdat hij gisteren na een valpartij in de Ronde van Vlaanderen enkele blessures opliep.

"Ik heb wat pijn in mijn linkerpols en mijn knieën. Ik kan fietsen, maar ik weet niet of de kwetsuren de komende dagen erger worden," aldus de Belg. Erik Zabel maakte eerder vandaag bekend dat hij aankomende woensdag niet zal meedoen aan Gent-Wevelgem.

Grote brand op Limburgse Mookerhei

In Limburg hebben vanmiddag twee grote branden gewoed. Dat meldde de brandweer. Op de Mookerhei in Noord-Limburg brak rond 16.00 uur brand uit. Korpsen uit meerdere Noord-Limburgse gemeenten bestrijden het vuur. De brand breidde zich rond 17.00 uur verder uit en woedt voornamelijk rond de top van de Sint Jansberg.

In de plaats Belfeld woedde eveneens een grote brand, in de buurt van een camping aan de Waalbekerweg. Door ingrijpen van de Duitse brandweer was het vuur snel onder controle. Niemand hoefde te worden geëvacueerd.



Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

Scream niet in de Screamer

Wat is er nu lekkerder dan lekker hard te schreeuwen in de achtbaan? Toch mag het niet meer in de attractie 'The Screamer', in het Scandia Family Fun Center in het Amerikaanse Sacramento.

Dit naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast. De attractie moet 'minder luidruchtig volk' aantrekken. Of ze moeten hun hand voor hun mond houden, zo zegt omroep ABC.

De buren van het naast een drukke snelweg gelegen pretpark hebben naast de geluidsoverlast ook nogeens geklaagd over de overlast van het vele licht van het attractiepark. Maar gelukkig mogen de lampen nog wel blijven branden.



De achtbaan in kwestie, waar het voortaan stil zal zijn


Bang voor vieze nagels? Stem dan niet!

De meeste Cambodjaanse vrouwen die in een karaokebar werken, zijn vorige week niet gaan stemmen omdat ze bang waren vieze nagels te krijgen. Dit zei de Cambodjaanse minister-president Hun Sen in een toespraak die vandaag werd uitgezonden door de staatsomroep. Bij de plaatselijke verkiezingen moesten stemmers hun vingers in de inktpot dopen opdat ze niet nogeens zouden kunnen stemmen. Van de 7,8 miljoen stemgerechtigden hebben er 5,1 miljoen daadwerkelijk een stem uitgebracht.

Hun Sen maakte de opmerking om tegengas te bieden aan de oppositie, die kritiek hadden op het feit dat veel Cambodjanen niet stemmen omdat de kiezersregistratie erg ingewikkeld is. "Veel karaokedames gingen niet stemmen omdat ze bang waren hun vingernagels vies te maken. Sommige van hen waren misschien van plan te stemmen, maar toen ze anderen zagen terugkeren met zwarte inkt op hun nagels, besloten ze om de verkiezingen over te slaan. Maar dat was hun goed recht, hun vrijheid. Vrijheid om te stemmen en om niet te stemmen."

De opmerkingen van de premier leken voor een deel grappig bedoeld. Naar alle waarschijnlijkheid houdt zijn partij de macht in 98 procent van de kiesdistricten. Het wachten is op 24 april, dan worden de officiële uitslagen bekendgemaakt.

Haedo wint Rund um Köln

Juan José Haedo heeft Rund um Köln gewonnen. De renner van CSC klopte in de eindsprint verrassend Graeme Brown en Alessandro Petacchi.


In de wedstrijd van 203 km van Leverkusen naar Keulen leek de eindprint ideaal te zijn voor petacchi. Zijn Milram ploeg probeerde hem te lanceren, maar Haedo profiteerde. Het is voor de Argentijn zijn derde zege van het seizoen, in februari won hij twee ritten in de Ronde van Californië. Beste Nederlander was Malaya van Ruitenbeek (Team regiostrom) op de achttiende plaats.

Wii Nerds

Sinds ik gister door mijn weblogcollegae ben omgedoopt tot nerd, ben ik natuurlijk meteen op zoek gegaan naar andere nerds omdat ik anders geen vrienden schijn te hebben. In het echte leven heb ik een Wii en ben er helemaal weg van. Ik ben niet de enige, want ik moet ook overal heen met dat ding.

Gelukkig had ik de Wii redelijk snel: in Nederland moet je vaak nog steeds lang wachten. Tijdens de Wii launch in Amerika lagen er natuurlijk weer mensen dagenlang in de rij met een dekentje, waarvan deze (echte) nerd er een van was.

Tarantino had andere acteur voor ogen in Grindhouse

Icoon FilmHet liefst was Quentin Tarantino de samenwerking met Mickey 'Marv' Rourke aangegaan voor zijn film 'Grind House: Death Proof'. Het leek er bijna op dat dit ging gebeuren, maar op het laatste moment trok de Sin City-acteur zich terug. Voor de volgende die in aanmerking kwam, Ving Rhames, bleek de rol ook een mission impossible te zijn. Daarmee is de uiteindelijke keuze Kurt Russell pas de derde in rij voor Stuntman Mike in Tarantino's segment Death Proof in Grindhouse.

Russell zegt er niet minder om te slapen. Hij is juist blij dat hij nu eindelijk in een echte grindhouse-productie kan spelen, omdat de rollen vroeger altijd voor zijn neus werden weggekaapt door acteurs als Don Johnson. Grindhouse is een ode aan de grindhousefilms, een genre florerend in de jaren zeventig dat schopt tegen de traditionele wetten in de cinema, waarbij seks, geweld en gore niet geschuwd worden.

In alle niet-engelstalige landen worden de twee segmenten van Grindhouse afzonderlijk in de bioscopen gedraaid, met een tussenspanne van enkele maanden. Nog niet duidelijk is hoe wordt omgegaan met de diverse fictieve trailers die de twee delen aan elkaar binden.


Britney verliest hart aan NBA-speler

Britney Spears heeft haar hart verloren aan de twee meter lange basketbalspeler Luke Walton. Dat schrijft de Britse krant The Sun. Publiek ontdekte Britney tijdens wedstrijden van de Los Angeles Lakers. De afgekickte zangeres was daar niet voor de sport, maar moedigde haar nieuwe liefde aan.

Fotografen maakten plaatjes van Spears in het publiek. De kale zangeres droeg een pruik, een pet en een zonnebril. Ze keek naar een wedstrijd van de Lakers tegen de Phoenix Suns.


Britney tussen het publiek van de Lakers



Luke Walton

Concert: Bob Dylan in HMH

Als relatief groentje, zo'n dertig jaar onder de gemiddelde leeftijd, stond ik in de rij te wachten. Eindelijk zou ik één van de grootste singer-songwriters live gaan zien. Of beter gezegd: ik mocht De Man, De Legende, in levende lijve gaan aanschouwen. 'Weet je nog, Bob in de sixties', hoor ik naast me. De tijd dat hij, gewapend met gitaar en mondharmonica, zijn protestliederen in New Yorkse cafés ten gehore bracht is helaas voorbij, zijn optredens in grote concertzalen over de hele wereld zijn slechts een schrale troost voor wie die periode niet heeft meegemaakt. Hij is echter weer helemaal terug sinds de release van zijn 32e studioalbum Modern Times, dat eindelijk weer Dylan-waardig was.



Een impressie van Dylan gisteren, alleen dan zonder snor.

Eenkamerwoning met zeezicht en toilet te huur

Icoon OpmerkelijkEen compacte eenkamerwoning op een schitterende locatie met uitzicht op zee en uitstekende sanitaire voorzieningen is in de Engelse badplaats Bournemouth te huur voor omgerekend slechts 4,40 euro. De huidige bewoner vertrekt binnenkort.

De voormalige verkoper van een daklozenkrant betaalde in januari een borgsom voor de sleutel van het invalidentoilet bij het strand, waar hij volgens de krant The Guardian sindsdien bivakkeert. De woningbouwvereniging stuurde hem een brief, geadresseerd op Invalidentoilet, Lower Pleasure Gardens, Bournemouth.

Pas na bezorging realiseerde de vereniging zich dat de dakloze behoefte heeft aan een echte woning. Hem is betere woonruimte toegezegd.

Knut trekt grote mensenmassa's

Niet alleen in Nederland genieten attractieparken en meubelboulevards extra belangstelling in het lange Paasweekend. Ook in Duitsland trok de bevolking er op grote schaal op uit.

Een enorme mensenmassa trok zondag en maandag naar de Berlijnse dierentuin om zich te vergapen aan het ijsbeertje Knut. De beroemdste ijsbeer van de wereld geniet al bijna een maand een filmsterrenstatus.

De dierentuin zag zich de afgelopen dagen genoodzaakt een slingerend wachtrij-systeem in te stellen waar mensen langs paaltjes en linten moeten lopen, om de massa in goede banen te leiden. Knut komt twee keer per dag een uurtje zijn hok uit, tussen elf en twaalf uur 's ochtends en tussen twee en drie uur 's middags. In deze beperkte tijd weet hij tienduizenden bezoekers kostelijk te vermaken met bokkesprongen en zijn pluisachtige aaibaarheid.

Het beertje werd vlak na zijn geboorte in december verstoten door zijn moeder. Een oppasser van de dierentuin voedde Knut met een flesje. Het dier werd wereldnieuws toen een dierenbeschermingsorganisatie opperde dat hij moest worden afgemaakt, omdat hij niet op een natuurlijke manier zou opgroeien. Sinds Knuts eerste verschijning in het openbaar, op 23 maart, kwamen er naar de dierentuin in Berlijn 300.000 bezoekers meer dan normaal.

14-jarige rijdt oma dood

Icoon WeirdEen 14-jarige jongen heeft gisteren in Oostenrijk zijn oma doodgereden. De tiener wilde tijdens het paasfeest de stoere jongen uithangen door in zijn vaders auto te rijden.

Hij verloor echter de controle over de BMW en reed in op een groepje familieleden. Zijn 73-jarige oma overleed meteen. Een andere vrouw raakte ernstig gewond. De knaap bleef zelf ongedeerd. Het drama gebeurde in het dorp Mogersdorf in de deelstaat Burgenland.

Kiplagat wint marathon van Utrecht

De marathon van Utrecht is vanmiddag gewonnen door de Keniaan Mariko Kiplagat. Kiplagat verbeterde met een tijd van 2.11,15 het parcoursrecord.

Aanvankelijk leek de vrij harde wind de atleten in de zevende editie van de marathon in de Domstad parten te gaan spelen. Maar toen men eenmaal binnen de stadsgrenzen was ging het tempo al snel omhoog. Bij de finishlijn, die voor het eerst op het Jaarbeursplein lag, was Kiplagat ruim twee seconden sneller dan het oude parcoursrecord. Achter Kiplagat werden zijn landgenoten Sammy Chumba, John Rono en Elijah Cheburet tweede, derde en vierde.

Seizoen voorbij voor Maas


Heracleskan de rest van het seizoen geen beroep meer doen op Rob Maas. De aanvoerder viel gisteren tegen FC Twente uit met een ernstige knieblessure.

Hij staat zeker vier tot zes weken buitenspel. De blessure van Maas komt Heracles slecht uit, aangezien de ploeg verwikkeld is in een degradatiestrijd met RKC Waalwijk en Excelsior.

Ook Igo Glusevic viel gisteren uit, maar zijn blessure lijkt mee te vallen. Waarschijnlijk kan hij zondag tegen Feyenoord weer gewoon spelen.

16.000 vuurpijlen

Hoewel Pasen ver verwijderd is van Oudejaarsavond, is het natuurlijk helemaal geen slecht idee om ideeën op te doen voor de jaarwisseling. Als jij met je sterretjes op straat staat terwijl de buurman pijlen afvuurt die ze vier steden verderop nog kunnen zien, maak je natuurlijk geen goede indruk. Misschien is dit wel een aardig idee voor het nieuwe jaar.

Berg Warhammer: Online Age of Recknoning screenshots

Van de epische MMORPG Warhammer Online: Age of Reckoning is een hele lading verse screenshots uitgebracht.

De game speelt zich af in het welbekende Warhammer universum, en na de keuze gemaakt te hebben uit zes verschillende rassen opent zich een plethora aan mogelijkheden. Onder die mogelijkheden valt een Realm vs. Realm battlesysteem, waarbij zowel PvE als PvP op dezelfde map voorkomt.











De game wordt aan het eind van het jaar verwacht voor de PC.

Nintendo jaloers op Sony's LittleBigPlanet

Afgelopen GDC trok Sony veel bekijks met hun nieuwe online service Home en LittleBigPlanet. Vooral laatstgenoemde was populair onder het publiek, waaronder Reggie Fils-Aime van Nintendo. Hij gaf namelijk in een interview toe dat Nintendo grote interesse had in developer Media Molecule, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de 'doe het zelf' platformer.

Nintendo wou zaken doen met Media Molecule maar Sony was ze net voor, waardoor LittleBigPlanet nu uit zal komen op de PlayStation 3. Hij vindt LittleBigPlanet niet goed bij Sony passen, want hij weet nog niet zeker of het een succes zal worden op Sony's machine. Over Home is Fils-Aime overigens minder enthousiast. Maar, geeft hij aan, "that's Sony's challenge to go figure out".

Dit is niet de eerste keer dat Nintendo zoiets overkomt. Zo bleek eerder al dat Sony aan de haal ging met fl0w, tot groot ongenoegen van Nintendo.

Met dank aan 'Cyberia 18' voor de submit

Zabel mist wielerklassiekers

Erik Zabel zal deze week niet aan de start verschijnen van de klassiekers Gent-Wevelgem (woensdag) en Parijs-Roubaix (zondag). Gisteren kwam de Duitser zwaar ten val in de Ronde van Vlaanderen en moest de koers verlaten met kneuzingen aan zijn elleboog en heup.

"Erik moet rust nemen en verschijnt noch in Gent-Wevegem noch in Parijs-Roubaix aan de start", aldus woordvoerder Gianluigi Stanga van het team van Milram.

New and improved: de FOK!weblog

Icoon SitenewsGisteren hebben we jullie geduld op de proef gesteld door een hele dag down te zijn, vandaag maken we het goed met welgeteld twee leuke upgrades. De eerste daarvan is zojuist achter de rug: de FOK!weblog is geheel vernieuwd!

De blog draait vanaf nu op burningCat weblogsoftware. Daarnaast hebben we er een nieuwe layout overheen gehangen, want de vorige begon toch flink te vervelen. Met de ingebruikname van de nieuwe software is er zowel voor als achter de schermen weer een hoop mogelijk geworden. Zo kun je nu naar hartelust bladeren door oude posts via de kalender of de tag cloud aan de rechterzijde. In de toekomst komt naar nog meer bij. De layout is ontworpen door Nietzman en zal de komende tijd nog verder worden verfijnd.

Voor nu, weg hier en naar de weblog , en veel plezier aldaar!

Vlucht geschrapt na woedeaanval piloot

Icoon VervoerEen vlucht in Las Vegas is vrijdag geschrapt, omdat de piloot een woedeaanval kreeg. Volgens de nieuwszender CNN waren alle 180 passagiers al aan boord, toen de piloot begon te schelden en te vloeken in zijn mobieltje.

Hij raakte door het dolle heen en begon enkele passagiers 'obsceen' aan te raken. Vliegtuigmaatschappij Northwest Airlines besloot de vlucht te schrappen. Het ging om een vlucht van Las Vegas naar Detroit. De reden van de woedeaanval de piloot is onbekend.

Voormalig Take-Two CEO krijgt gouden handdruk

Vorige week was er nogal een crisis aan de gang bij Take-Two Interactive. Zo scheen het financieel allemaal niet zo goed te draaien, en bleek ook nog eens dat de directie aandelenfraude had gepleegd. Aandeelhouders eisten daarom dat het hogere bestuur van Take-Two op zou stappen en werd vervangen door een nieuw raad van bestuur.

Het leek even alsof de aandeelhouders de laatste lach hadden. Maar waarschijnlijk hebben zij een bepaalde clausule uit het contract van CEO Paul Eibeler over het hoofd gezien. Zoals dat tegenwoordig gaat bij topmanagers krijgt ook meneer Eibeler een gouden handdruk waar je U tegen zegt.

Zo krijgt hij een direct bedrag van $2.475.000 toegewezen, 100.000 aandelen en ook nog eens meer dan een half miljoen opties, waarmee hij aandelen kan kopen onder de huidige koerswaarde. Maar daarmee houdt het niet op. Hij krijgt ook nog eens zijn salaris en vakantiedagen uitbetaald voor de dagen die hij nog zou hebben gewerkt.

Als pleister op de wond krijgt hij tot vier oktober een baantje aangeboden als consultant van Take-Two, met een aardig salaris van $50.000 per maand. Ook zijn zorgverzekering blijft onveranderd en vangt hij $800 per maand om een lease auto mee te financieren.

Maar het is niet alleen goud wat er blinkt. Hij moet wel zijn Blackberry PDA, bedrijfscreditcard, sleutels en nietmachine inleveren, arme meneer Eibeler toch.

Val van fiets wordt Limburger fataal

Icoon OngelukEen 26-jarige man uit het Limburgse Baexem is zondagnacht gestorven, nadat hij van zijn fiets viel. Hij reed met vrienden naar huis toen hij in Roggel viel en met zijn hoofd nogal ongelukkig op het wegdek knalde.

De val is niet veroorzaakt door een botsing. De Limburger fietste vooraan in de groep. Er waren geen obstakels op de weg. Waarschijnlijk is de man tijdens het remmen voorover geslagen. Reanimatie hielp niet meer.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Upgrade van de weblog

De weblog is zoals je zien geupgrade qua layout en qua software. De nieuwe layout is voor het grootste deel van Nietzman, de software is burningCat.De komende tijd zullen er nog flink wat upgrades plaatsvinden aan de FOK!blog, mochten jullie als bezoekers goede ideeen hebben hierover, dan kan je ze hier kwijt, of in het BUG forum.

Veel plezier met de nieuwe weblog en ik hoop dat jullie tevreden zijn met deze eerste grote stap.

Ambulance weigert Nederlandstalige hulp

OpmerkelijkIn de Belgische plaats Voeren in de Vlaamse provincie Limburg hebben Franstalige ambulancemedewerkers geweigerd een Nederlandstalige vrouw te helpen. De vrouw was gevallen en lag met een gebroken arm op straat.

Het ambulancepersoneel (in België ambulanciers genoemd) was gestuurd door de alarmcentrale van Hasselt. Ze spraken alleen Frans en weigerden de gewonde vrouw naar een Nederlandstalig ziekenhuis te brengen. Ze vertrokken en lieten de vrouw achter op straat. De burgemeester zegt zwaar aan de zaak te tillen.

Voeren is een zogenaamde faciliteitengemeente. Dat is een Belgische gemeente waarvan grondwettelijk is vastgelegd dat die de gemeentelijke diensten in een andere taal dan de officiële taal van het taalgebied waarin de gemeente ligt, moet aanbieden. Voeren ligt in de Voerstreek, waar de afgelopen veertig jaar veel te doen is geweest vanwege de taalproblematiek.

Man neergeschoten op parkeerplaats Rijswijk

Icoon MisdaadEen 37-jarige man uit Den Haag is vanochtend op een parkeerterrein in Rijswijk neergeschoten. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Dat meldt de politie.

In de nabije omgeving zijn elf verdachten aangehouden. De man werd rond 05.00 uur neergeschoten op de parking van horecagelegenheid Event Plaza. De politie onderzoek wie van de elf betrokken zijn bij de schietpartij.

Met dank aan KlapMongeaul voor de submit.

Mannen zwaar mishandeld na ongeval

Icoon MisdaadEen vader (47) en zijn 22-jarige zoon zijn vrijdagmiddag zwaar mishandeld met een ijzeren staaf en een stok in het Groningse dorp Opende. Dat gebeurde na een verkeersongeval.

De vader raakte gewond aan zijn hoofd en raakte bewusteloos. Ook had hij verwondingen aan zijn been, arm en hand. Zijn zoon die te hulp schoot liep een blauw oog op. Twee inwoners uit Drachten waren door onbekende reden in botsing gekomen met de Opendenaren. Toen de slachtoffers het kenteken van de auto wilde opschrijven, werden de Friezen woedend.

Na de mishandeling vertrokken de Friezen naar huis. Agenten rekenden de mannen in Drachten in en namen de ijzeren staaf in beslag. De mannen zitten nog vast.

PSV met 16 spelers naar Liverpool

PSV vertrekt morgen met een selectie van zestien spelers naar Liverpool. De ploeg van trainer Ronald Koeman heeft niet meer fitte voetballers voor de return van de kwartfinale in de Champions League.

Mogelijk valt ook Diego Tardelli nog af, die vandaag vroegtijdig de training verliet met een enkelblessure. Koeman neemt Jan Kromkamp uit voorzorg niet mee naar Engeland omdat de rechtsback last heeft van zijn knie. Verder ontbreken Alex, Edison Mendez, Ibrahim Afellay en Michael Reiziger. Daarnaast zijn Eduardo Alcides, John de Jong en Género Zeefuik niet speelgerechtigd in de Champions League.

Liverpool won het eerste duel in Eindhoven met 3-0.

Shrek the Third demo

Zoals menig persoon wel weet komt er een derde deel van de Shrek films aan, en hier horen natuurlijk ook de bijpassende games bij!

Van de bijpassende game, heel toepasselijk Shrek the Third genoemd, is nu een demo uitgekomen. In de demo, die 304 megabyte weegt, mag je het opnemen tegen de eerste eindbaas in de haven van Far Far Away.

De complete game wordt 25 mei verwacht voor de PC, PS2, Xbox 360, PSP, Nintendo DS en de Wii.

De demo valt hier te downloaden.

Pieter Christiaan crasht tijdens Paasraces

Prins Pieter Christiaan is maandag tijdens de Paasraces op het circuit van Zandvoort in botsing gekomen met een andere coureur. De prins is ongedeerd, aldus een woordvoerder van het circuit. De andere deelnemer aan de BMW 130i Cup sloeg over de kop, maar hield daar niets aan over.

Of Pieter Christiaan kan starten in de tweede race is nog niet zeker. Zijn auto heeft een krom voorwiel aan de crash overgehouden. Of die schade op tijd gerepareerd kan worden, is niet duidelijk.

Behalve Pieter Christiaan doet ook prins Bernhard jr. dit seizoen mee aan de BMW 130i Cup. De Oranje-prinsen hebben allebei al ervaring opgebouwd in lange afstandsraces, maar komen voor het eerst uit in de deze klasse van de autosport.

Het 'Racing Team Oranje' krijgt ondersteuning van de twee andere rijders in het BMW-team, de ervaren Jan Lammers en Allard Kalff. De BMW-competitie bestaat uit zeven raceweekeinden met in totaal veertien races die meetellen voor het Nederlands kampioenschap. De prinsen nemen het op tegen topcoureurs als Tim Coronel, Jan-Joris Verheul en Ricardo van der Ende.



Prins Pieter (archieffoto)

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Explosie na experiment 15-jarige Utrechter

PolitieEen 15-jarige jongen is gisteravond ernstig gewond geraakt in een woning aan de Lange Lauwerstraat in Utrecht na een chemisch experiment. De knaap werd na een melding aangetroffen met ernstig letsel aan zijn onderbeen.

Naar eigen zeggen van de jongen had hij zitten experimenteren met gevaarlijke stoffen. Uiteindelijk reageerden die met elkaar waarna het goedje explodeerde.

De brandweer trof in de woning nog een aantal chemische stoffen aan. Hierop werd besloten de woning te verzegelen voor nader onderzoek. Omdat er geen direct gevaar voor de omgeving bestond, zal het onderzoek in de woning op een later tijdstip plaatsvinden.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Nieuwe Tom Clancy game in ontwikkeling

Voor de meeste mensen zal de naam Tom Clancy synoniem zijn met games als Splinter Cell, GRAW 2 en Rainbow Six en sommigen zullen zelfs de boeken kennen. Nu lijkt het erop dat er een nieuwe franchise in ontwikkeling is die de naam Tom Clancy zal dragen, en het lijkt er zelfs op dat deze game de verhalen van de andere games op een of andere manier samen zal brengen.

Op de site http://jsf28555833-80604722.com/, waar onder andere een Ubisoft-logo staat, is een filmpje te zien. Je ziet hier het hoofd van een bebloede man op een bed liggen, bewusteloos. Aan de rechterkant van het beeld scrollt allerlei informatie door het beeld en een nieuwslezeres bespreekt het wereldnieuws. Het wordt ook al snel duidelijk dat er een grote oorlog aan de gang is en dat Amerika niet langer haar positie als supermacht heeft. De nieuwslezeres heeft het onder andere over de instorting van OPEC, en massale migratie uit de VS. Ook wordt duidelijk dat deze game zich een flink eindje in de toekomst afspeelt aangezien er gesproken wordt over de afgelasting van de Olympische Spelen 2026, en de mogeijke afgelasting van de Spelen in 2028.

De sites van Rainbow Six, Splinter Cell en GRAW bevatten nu ook informatie die het bovenstaande verhaal verwijst, wat het waarschijnlijk maakt dat deze nieuwe game dus inderdaad de andere verhalen aan elkaar zal breien.

Uitslagen Schotland speelronde 33

In de Schotse competitie had Celtic dit weekend al kampioen kunnen worden, maar Glasgow Rangers gooide roet in het eten

Celtic won zelf zaterdag in eigen huis van Motherwell met 1-0. Derek Riordan was verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de wedstrijd.

Glasgow Rangers stelde het kampioensfeest van Celtic met een week uit door gisteren met 0-1 te winnen bij St. Mirren. Na vier minuten spelen scoorde Nacho Novo het enige doelpunt van de wedstrijd. Vlak daarna kreeg clubtopscorer Kris Boyd twee gouden kansen om de wedstrijd al vroeg op slot te gooien, maar beide keren faalde hij.

Als Glasgow Rangers punten had verspeeld was Celtic kampioen geweest. Het gat tussen de twee ploegen bedraagt nu 13 punten met nog vijf wedstrijden te gaan. Over twee weken ontmoeten The Gers Hearts, Celtic moet het één dag later opnemen tegen Kilmarnock.

Alle uitslagen:

ThuisUitEindstand
AberdeenDundee United2-4
CelticMotherwell1-0
HeartsKilmarnock1-0
DunfermlineHibernian1-0
Inverness CTFalkirk1-1
St. MirrenGlasgow Rangers0-1

De stand:

#ClubWestrijdenWGVPDoelsaldo
1Celtic33/td>24637859-25
2Glasgow Rangers3319866554-25
3Aberdeen33176105746-33
4Hearts3315995440-30
5Kilmarnock33137134643-49
6Hibernian33128134449-37
7Falkirk33124174040-42
8Dundee United331010134039-53
9Inverness CT33812133636-45
10Motherwell33106173635-49
11St.Mirren33512162724-47
12Dunfermline3358202319-49

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
21/04AberdeenHibernian
21/04DunfermlineDundee United
21/04Inverness CTMotherwell
21/04Glasgow RangersHearts
22/04KilmarnockCeltic
23/04FalkirkSt. Miren

Uitslagen Spanje speelronde 29

Net als in de Eredivisie ligt de titelstrijd in Spanje weer helemaal open. Real Madrid profiteerde dankbaar van de misstappen van zowel koploper Barcelona als Sevilla.

Barcelona reisde af naar Zaragoza voor het uitduel met het goed draaiende Real Zaragoza. Dat de thuisploeg niet onder hoefde te doen voor Barça werd in de eerste helft al duidelijk toen Diego Milito en Andrés D'Alessandro dichtbij de openingstreffer waren. Na een klein uur spelen raakte Milito alsnog het net, vanuit een vrijwel onmogelijke hoek. Barcelona werd vanaf dat moment beter, maar kon niet voorkomen dat Zaragoza de punten in eigen huis zou houden. Een kwartier voor tijd kwam de grootste kans, toen allereerst Deco schoot, vervolgens Messi de doelman op zijn weg vond, en uiteindelijk Gudjohnsen in de rebound de bal over het doel wist te tillen.

Dat gaf Sevilla de kans om de leiding over te nemen, als het zou winnen van Real Racing Club de Santander. Racing doet het verre van slecht dit jaar, en maakt zelfs nog volop kans op Europees voetbal, en dat is ook weleens anders geweest. Ondanks dat Sevilla de betere ploeg was, kon het verdedigende Racing tamelijk eenvoudig pareren, en zelfs af en toe goede counters uitspelen. Het was duidelijk dat Sevilla niet met de sterkste opstelling speelde, omdat topscorers Frederic Kanouté en Aleksandr Kerzhakov pas het laatste half uur het veld in kwamen. Zij werden gespaard voor het UEFA Cup-duel met Tottenham Hotspur.

Real Madrid ontving Osasuna in het eigen Santiago Bernabéu. Eerder in het seizoen scoorde Ruud van Nistelrooij viermaal in Pamplona. Nu was de Nederlander ook aanwezig, maar zou niet scoren. Raúl zou dat wel doen, toen hij na 25 minuten de bal knap aangespeeld kreeg door Emerson. De Spanjaard was vervolgens koelbloedig oog in oog met doelman Ricardo. De dominante Madrilenen kregen legio kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het ontbreken van trefzekerheid voorkwam de beslisser en hield Osasuna in de wedstrijd. Uiteindelijk zou hij wel vallen. Robinho zette Gonzalo Higuaín goed vrij, ontving de bal ietwat gelukkig terug en volleerde de 2-0 op het scorebord.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
7/4Real ZaragozaBarcelona1-0
7/4Athletic ClubValencia1-0
8/4LevanteReal Betis1-1
8/4EspanyolReal Sociedad1-0
8/4Real MallorcaGetafe2-0
8/4Recreativo HuelvaCelta de Vigo4-2
8/4Deportivo la CoruñaGimnàstic1-0
8/4SevillaReal Racing0-0
8/4Real MadridOsasuna2-0
8/4VillarrealAtlético Madrid0-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Barcelona295659-27
2Sevilla295548-24
3Real Madrid295441-25
4Real Zaragoza295043-29
5Valencia295040-29
6Atlético Madrid294734-24
7Recreativo Huelva294540-38
8Real Racing294435-34
9Espanyol294132-31
10Getafe293925-23
11Deportivo la Coruña293922-30
12Villarreal293829-36
13Real Mallorca293631-40
14Osasuna293534-35
15Real Betis293329-35
16Athletic Club292932-45
17Levante292924-39
18Celta de Vigo292730-44
19Real Sociedad292120-37
20Gimnàstic292129-52

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Frederic KanoutéSevilla19
2Diego MilitoReal Zaragoza18
3RonaldinhoBarcelona17
4Ruud van NistelrooijReal Madrid15
5Luis GarcíaEspanyol11
=.Fernando MorientesValencia11
=.David VillaValencia11

Programma:

DatumThuisUitTijd
15/4Real BetisReal Sociedad18.00
15/4Atlético MadridLevante18.00
15/4GetafeVillarreal18.00
15/4BarcelonaReal Mallorca18.00
15/4GimnàsticReal Zaragoza18.00
15/4Celta de VigoDeportivo la Coruña18.00
15/4OsasunaRecreativo Huelva18.00
15/4Real RacingReal Madrid18.00
15/4ValenciaSevilla18.00
15/4Athletic ClubEspanyol18.00

Hollandsfeestje verziekt door reljeugd

PolitieHet concert 'Hollandsfeestje' in de Silverdome in Zoetermeer is zaterdagavond voortijdig beëindigd wegens rellende jongeren. De feestavond met Nederlandstalige artiesten als Henk Wijngaard, Gebroeders Ko, Havenzangers, Imca Marina en Marianne Weber, werd verpest door ruziezoekende jongeren uit Den Haag en Zoetermeer. Tussen de twee groepen braken in de feestzaal herhaaldelijk vechtpartijen uit en er sneuvelden ruiten van de toegangsdeuren.

Rond 23.00 uur moest de politie de beveiliging te hulp schieten. Het Parate Peloton (ME' ers zonder helm en wapenstok) van Politie Haaglanden en regulier personeel van het bureau Zoetermeer togen naar de Silverdome om de relschoppers tot bedaren te brengen. Omdat de situatie volgens de politie zeer explosief bleef, werd na middernacht besloten tot beëindiging van het feest. De circa 800 bezoekers verlieten het gebouw onder begeleiding van de politie. Er werden drie arrestaties verricht.

De organisator zegt dat het publiek niet zo heel veel van de vechtpartijen heeft gemerkt. De beveiliging had al een groep agressieve bezoekers uit het gebouw gezet. Een aantal van hen zag echter kans weer naar binnen te glippen. Nadat ze er opnieuw uitgewerkt waren, bleef het buiten het gebouw onrustig. In het gebouw zouden de ongeregeldheden zich in de hal en niet zo zeer in de feestzaal hebben afgespeeld. Maar nadat de dreiging buiten aanhield, heeft men besloten er toch maar iets eerder mee op te houden. Om 01.00 uur ging het licht aan. ''Dan is de sfeer ook wel gelijk wat weg'', aldus een woordvoerder. Sugar Lee Hooper heeft toen nog wel opgetreden, maar Benny Neyman en Wolter Kroes niet meer.

Buiten de relschoppers was het volgens de organisatie een fantastisch publiek, dus voor herhaling vatbaar.

Spiderman 3 Wii screens

Na de afgelopen weken getrakteerd te zijn op vele high resolution screenshots van onder andere de Xbox 360 versie van de nieuwste Spiderman game is het nu de beurt aan de Wii. Over de besturing worden we niet veel wijzer door naar deze screens te kijken, maar de beelden zien er toch erg goed uit. Hoe de besturing precies zal werken is nog niet bekend maar voor fans van de serie kan de Wii versie wel eens de meest interessante worden.





Mertesacker niet tegen AZ

Per Mertesacker zal aankomende donderdag niet mee kunnen spelen in de return van de UEFA Cup-wedstrijd van Werder Bremen tegen AZ. De jonge verdediger heeft tijdens de competitiewedstrijd tegen 1. FC Nürnberg (1-0) een scheurtje opgelopen in zijn meniscus. Inmiddels is hij geopereerd en zal nu zo'n drie tot vier weken uit de roulatie zijn.

Vermoedelijk zal voormalig Ajacied Petri Pasanen nu een basisplaats krijgen voor de confrontatie tegen de Alkmaarders. De eerste wedstrijd in Alkmaar eindigde vorige week in 0-0.

Mini R2D2

Begin van het jaar hadden we al een op afstand bestuurbare R2D2 gemaakt door een liefhebber, met ingebouwde filmprojector en nog veel meer snufjes. Gevolg onbetaalbaar, maar er is nu een betaalbare R2D2 op de markt, toegegeven hij is wat kleiner, maar goed voor 30 dollar kun je natuurlijk ook geen fullsize verwachten.

En ik ?, ik ben me ernstig aan het beheersen om niet op de bestelknop te drukken....

NVU wil weer naar Oss komen

De neonazistische Nederlandse Volksunie (NVU) komt spoedig weer naar Oss om te demonstreren. Niet dat het de rechtsextremisten zaterdag nu zo goed is bevallen in de Brabantse gemeente, maar omdat ''de politie hier gewoon willekeurig mensen heeft opgepakt''. In totaal arresteerde de politie 35 mensen, onder wie zes aanhangers van de NVU. De meeste arrestanten werden aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. Ook nam de politie spandoeken van de NVU in beslag. Onder de NVU-arrestanten zaten twee minderjarigen (14 en 15 jaar oud). Die moesten door hun ouders van het bureau worden opgehaald.

NVU-voorman Constant Kusters wil binnen twee maanden terug naar Oss. Voor die tijd wil hij duidelijkheid van de rechter welke tekens de NVU-aanhangers wel mogen dragen en welke niet. ''De arrestaties gaan we aanvechten en dan komen we terug.''

Burgemeester Herman Klitsie (PvdA), die niet blij was met de komst van de NVU maar geen wettelijke mogelijkheden zag voor een verbod, kondigde voor de demonstratie al aan dat de politie hard moest optreden tegen racistische leuzen of gedragingen. Ook riep hij de inwoners van Oss op de demonstranten zo weinig mogelijk aandacht te geven.

Klitsie zegt in een reactie op de aankondiging van weer een nieuw NVU-protest, dat de 'tolerantiegrens' dan zo mogelijk nog lager zal liggen. ''Wanneer zij dit beleid willen aanvechten moeten ze zeker doen.'' De burgervader wil ook opnieuw onderzoeken of hij een demonstratie niet kan verbieden. Hij was verder blij dat de demonstratie weinig bekijks trok. ''Mensen hebben mijn oproep om er weinig aandacht aan te geven, goed opgevolgd.''

Uitslagen Italië speelronde 30

In Italië werd dit weekend de 30e speelronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Serie A


Lazio Roma wint wederom, Palermo verliest

Voor de achtste maal op rij won Lazio Roma. Ditmaal was Messina niet tegen de club uit de hoofdstad opgewassen. Guglielmo Stendardo was op slag van rust verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de partij. Ondanks de overwinning was het geen gemakkelijke overwinning voor de thuisploeg. Door de winst vergroot Lazio de voorsprong op nummer vier Palermo ook. De Sicilianen verloren met 3-1 van Cagliari. Palermo kwam in eigen huis nog wel op voorprong na enkele minuten gespeeld te hebben. Nadat Biava rood gekregen had moest het verder met tien man. Uiteindelijk kwamen de gasten tot drie doelpunten, ondanks het aandringen van Palermo. Pas in de laatste acht minuten besliste Cagliari de wedstrijd door nog tweemaal te scoren. Ondanks een gelijkspel (0-0) tegen Reggina blijft Internazionale de ranglijst aanvoeren. De koploper heeft achttien punten voorsprong op nummer twee AS Roma. Er moeten nog acht wedstrijden worden gespeeld in de Serie A.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
AC MilanEmpoli3-1
RegginaInternazionale0-0
ParmaLivorno1-0
Lazio RomaMessina1-0
CataniaAS Roma0-2
SampdoriaTorino1-0
SienaUdinese 2-2
FiorentinaAscoli4-0
PalermoCagliari1-3
Atalanta BergamoChievo Verona1-0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale30255063-2380
2AS Roma30188458-2362
3Lazio Roma30177652-2455
4Palermo31139944-3748
5AC Milan301510542-2647
6Empoli30129933-3145
7Fiorentina30168651-2641
8Sampdoria301091137-3639
9Atalanta Bergamo308121043-4236
10Udinese30991238-4336
11Cagliari307121126-3333
12Livorno307111231-4532
13Torino 30881424-4032
14Catania31881537-5932
15Siena306141027-3431
16Chievo Verona306101432-4128
17Reggina309101138-4128
18Parma305101525-4825
19Messina30591628-4924
20Ascoli303101722-4919

Programma

DatumThuisUit
14-4CagliariEmpoli
14-4Udinese Chievo Verona
15-4AscoliLazio Roma
15-4MessinaAC Milan
15-4TorinoAtalanta Bergamo
15-4ParmaCatania
15-4LivornoReggina
15-4AS RomaSampdoria
15-4FiorentinaSiena
15-4InternazionalePalermo

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1TottiAS Roma18
2ToniFiorentina15
3BianchiReggina14
-IbrahimovicInternazionale14
-Lucarelli Internazionale14

Italiaan fluit PSV

Roberto Rosetti fluit woensdag het Champions League-duel tussen Liverpool en PSV. De 39-jarige Italiaan heeft inmiddels al zeven Champions League-wedstrijden en acht UEFA Cup-duels achter zijn naam staan.

Afgelopen zomer was hij ook actief op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, waar hij vier wedstrijden floot. Hij werd toen op het laatste moment opgeroepen voor het toernooi.

Rosetti springt niet al te zuinig om met het uitdelen van kaarten. Zo trok hij tijdens zijn zeven optredens in de Champions League twintig keer geel. En dit seizoen deelde hij in de Italiaanse competitie 52 keer geel en twee keer rood uit.

PSV moet woensdag een achterstand van 3-0 zien goed te maken om de halve finale van de Champions League te bereiken.

Indiër snijdt penis af na trieste brief

Een 29-jarige Indiër die als gastarbeider in Koeweit werkzaam is, heeft zijn penis er afgesneden omdat zijn vrouw hem wilde verlaten. De man kreeg een brief van zijn eega uit India waarin ze schreef dat ze wilde scheiden omdat ze met een andere man wilde trouwen.

De man vertelde aan de politie dat hij wanhopig werd na de brief en daarom zijn lid er afhakte. Artsen probeerden nog de schade te herstellen, maar dat was tevergeefs. Hij zal nu piemelloos door het leven moeten.

Shadowrun laat zich zien in vier nieuwe screens

Shadowrun is een shooter met een magisch tintje. De spelers kunnen elkaar kapot schieten met een arsenaal aan wapens, maar ook magie gebruiken om hun vijanden om te brengen.



Wat Shadowrun speciaal maakt is het feit is dat het een van de eerste games wordt die cross-platform via Microsofts LIVE netwerk online kan worden gespeeld. PC-gebruikers kunnen het opnemen tegen Xbox 360-gamers. Helaas zullen de PC-gebruikers hiervoor wel een LIVE Gold-account voor moeten aanschaffen. Zonder dit account kunnen de PC-spelers het nog wel tegen andere PC-spelers opnemen.



Het spel wordt in Juni verwacht, voor de Xbox en de PC.

[CCWS] Doornbos dolblij

Robert Doornbos gaf gisteren definitief zijn visitekaartje in Amerika af. Met een snaarstrakke, foutloze race wist de coureur van Minardi Team USA zijn derde startplek om te zetten in een tweede positie aan de meet. De Australiër Will Power won de Champ Car World Series seizoensopener in Las Vegas. Regerend kampioen Sebastien Bourdais wist niet te finishen.

“Dit is fantastisch! Ik heb echt genoten van de race. Veel dingen waren nieuw voor me, zoals de rollende start en het benzine sparen tijdens de race, maar alles verliep heel vloeiend. Ook het team heeft echt een goede job gedaan met de strategie. Om in mijn debuutrace op het podium te eindigen is natuurlijk super. Ik ben geloof ik de eerste sinds Nigel Mansell die dat voor elkaar kreeg! Vanavond dus een klein feestje en dan ga ik me direct voorbereiden op onze volgende race in Long Beach volgende weekend,” aldus de Nederlander.

C&C 3 nu al aan de vierde patch

De patches vliegen bijna nog sneller de deur uit dan de game zelf, de vierde patch verhelpt weer een hoop problemen met het afspelen van filmpjes, andere (online) problemen en optimalistaties.
Hieronder een kort lijstje:

Optimizations
--Made further improvements to video playback on low-end Windows XP system configurations.

Bug Fixes
--Fixed an error that caused some players to crash or disconnect while in online lobbies.
--Fixed an error that caused players with semicolon (' ; '), colon (' : '), comma (','), or equal sign ('=') characters in their Online IDs to not be able to see and select options from dropdown menus in online multiplayer lobbies. These characters are no longer permissible in Online IDs.
--Fixed an error that caused players to desync when watching a BattleCast match in which one of the participants disconnected.

Other Fixes
--All online multiplayer game lobbies will now appear properly localized in different languages.

Ook X-fi bedankt voor de submit

Honda wil Ross Brawn

De voormalig technisch directeur van Ferrari, Ross Brawn, is in gesprek met Honda Racing F1. Dat heeft de teambaas van Honda, Nick Fry, laten weten.

Honda is nu al jaren bezig om toe te treden tot de topteams, maar heeft nog net dat laatste zetje nodig. Brawn zou degene kunnen zijn die Honda dat zetje geeft. Dit seizoen lijkt Honda een flinke stap in de verkeerde richting gezet te hebben, gezien de uitslagen van de afgelopen races.

Brawn zelf geniet op dit moment van een sabbatical na jarenlang bij Ferrari aan de pitmuur te hebben gezeten en wil eerst met Ferrari om de tafel gaan zitten om de toekomst te bespreken. Omdat het aantrekken van de Engelsman niet op korte termijn geregeld zal zijn, en hij dus ook dit seizoen het tij kan keren bij Honda, zal Honda tijdens de Grand Prix van Canada al met een nieuwe bolide komen.

Generaal pardon 'kost nog veel meer'

Het generaal pardon voor 'oude' asielzoekers gaat de staat veel meer kosten dan de half miljard euro waar het ministerie van Justitie volgens een interne berekening momenteel van uit zou gaan. Dat zegt VVD-Kamerlid Henk Kamp vandaag in De Telegraaf.

Kamp stelt dat de schatting van een half miljard euro ''slechts het begin'' is van de kosten die moeten worden gemaakt nu naar schatting 25.000 tot 30.000 asielzoekers een verblijfsvergunning krijgen. ''De kosten voor de samenleving zijn een veelvoud daarvan. Denk aan de bedragen die nodig zijn voor gezinshereniging, uitkeringen, woningen, onderwijs, medische zorg. Dat gaat nog jaren veel geld kosten.'' Hij wijst er verder op dat de asielzoekers zijn geselecteerd op 'problemen', bijvoorbeeld omdat ze medische hulp nodig hebben en dat een deel moeilijk aan werk zal kunnen komen.

Het liberale Kamerlid gaat er van uit dat de eerste tegenvaller van een half miljard zal worden opgevangen door het extra geld dat nu binnenkomt door de meevallende economische groei. ''In de komende jaren worden de enorme kosten nauwelijks traceerbaar, omdat deze versnipperd zijn over verschillende potjes, onder meer die van premies en uitkeringen.''

PVV-leider Geert Wilders noemt het absurd dat de Nederlandse belastingbetaler moet opdraaien voor de hoge kosten omdat het kabinet er geen geld voor gereserveerd heeft, en vindt het een reden om het pardon alsnog terug te draaien.

Vertonghen terug naar Ajax

Jan Vertonghen zal aan het eind van dit seizoen weer terugkeren naar Ajax. De middenvelder werd nog even in verband gebracht met een langer verblijf bij RKC Waalwijk, maar daarvan lijkt nu geen sprake meer te zijn.

De Belgische middenvelder, die in 2003 naar Ajax kwam, wordt dit seizoen verhuurd aan de Waalwijkers en daar is hij één van de steunpilaren. Hij scoorde na de winterstop al drie keer. Ook gisteren tegen Ajax wist hij tot scoren te komen.

Grote upgrade voor Ferrari

Kimi Räikkönen verwacht dat de race in Bahrein qua krachtsverhouding er hetzelfde uit zal zien als in Maleisië, maar de Fin verwacht veel van de race erna in Barcelona. Ferrari zal dat weekend namelijk een grote upgrade op de bolides uitvoeren.

"Het is wat teleurstellend, maar het is het begin van het seizoen en we hebben ons uiterste best gedaan en ik denk dat we onszelf op de borst mogen kloppen", vertelt Räikkönen na de race in Maleisië, "We wisten dat we niet op ons best zouden zijn en we moeten de auto in de komende races zien te verbeteren. Er komen grote verbeteringen aan, maar die zullen we waarschijnlijk pas in Barcelona zien."

Sjiieten herdenken massaal val Saddam

Icoon BuitenlandsHonderdduizenden sjiieten uitten maandag in de Iraakse heilige stad Najaf hun woede tegen de Verenigde Staten. De opstandige sjiitische leider Muqtada al-Sadr had zijn volgelingen opgeroepen met demonstraties te herdenken Saddam Hussein vier jaar geleden ten val werd gebracht.

Mannen, vrouwen en kinderen liepen door Najaf en de nabijgelegen zusterstad Kufa om te prosteren tegen wat zij de Amerikaanse bezetting van Irak noemen. De demonstraties worden gezien als steunbetoon aan Sadr, die al twee maanden niet in het openbaar is gezien. Volgens de VS bevindt de geestelijke zich in Iran, maar Sadrs medewerkers ontkennen dat.

Treurnis in Amsterdamse kroegen

VoetbalDe sfeer in de Amsterdamse kroegen was gisterenmiddag niet best, zo meldt de lokale nieuwszender AT5. Na het verlies van PSV zaterdag waren vele Ajax-fans naar de kroegen getogen om live te kijken naar RKC Waalwijk-Ajax. Bij winst zouden de Amsterdammers immers in puntenaantal gelijk komen met de Eindhovenaren.

Vooraf heerste er in de hoofdstad veel optimisme. Gaandeweg maakte dat vrolijke gevoel plaats voor teleurstelling toen bleek dat Ajax niet verder kwam dan een gelijkspel. Tot ongeregeldheden kwam het echter niet. Dat was anders in Rotterdam waar Feyenoordaanhangers na de blamage in eigen huis tegen FC Groningen, met zeshonderd man de bestuurskamer van Feyenoord wilden bestormen. De ME kon dat voorkomen.

Anders dan de bedrukte sfeer in Amster- en Rotterdam, heerste er in Eindhoven en Alkmaar een vrolijke sfeer. In Eindhoven vooral opgelucht en in Alkmaar blij omdat AZ na de winst op NAC nu tweede staat.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Engelse winkels verlagen prijs PS3

Nog geen twee weken na de release van de PlayStation 3 heeft een aantal Engelse winkels de prijs al flink omlaaggeschroefd. WH Smith en Play.com lieten de prijs onlangs zakken van de originele £424,99 naar £399,- waarbij je bij Play.com vervolgens ook nog een gratis HDMI-kabel en de film Click op BluRay krijgt. Hoewel de actie van WH Smith maar tijdelijk is, hij loopt 19 april af, lijkt de actie van Play.com voorlopig nog wel te lopen.

Rockstar trekt zich weinig aan van politiek New York

Al sinds de PlayStation 1 komt Rockstar op regelmatige basis met een nieuwe Grand Theft Auto-game. Ze spelen zich af in fictionele steden die losjes gebaseerd zijn op grote Amerikaanse steden, zoals New York of Miami. Onlangs viel in de trailer voor GTA IV te zien dat het bedrijf afgestapt is van deze policy, New York was plots wel heel herkenbaar, iets waar de locale politiek niet vrolijk van werd.

Peter Vallone, gemeenteraadslid van de stad, deed al snel de uitspraak dat New York de veiligste stad in Amerika is en dat het gebruiken van deze stad voor een game als GTA hetzelfde is als Halo dat zich afspeelt in Disneyland. Zelfs de burgemeester was er als de kippen bij om te laten zien dat de stad geen bron van criminaliteit is, waarbij zijn woordvoerder nog even toevoegde dat de burgemeester geen games steunt waarin je punten verdient met het verwonden of vermoorden van politieagenten.

Rockstar trekt zich hier blijkbaar erg weinig van aan. Ze hebben namelijk een advertentie opgehangen en niet zo'n kleintje ook niet. De volledige zijkant van een gebouw wordt erdoor in beslag genomen. De vraag is natuurlijk hoe de gemeente hier op reageert en of de advertentie dan ook lang blijft hangen.



Gears of Wars maps gratis na een aantal maanden

Mark Rein van Epic heeft gezegd dat de nieuwe maps voor Gears of War in eerste instantie voor een goede prijs verkocht zullen worden, maar dat ze na een paar maanden gratis zullen worden.

Epic heeft altijd gratis content willen uitbrengen, maar Microsoft is het hier niet mee eens. Epic denkt dat ze de meeste winst uit Gears of War kunnen halen door de maps gratis te maken, terwijl Microsoft juist denkt dat ze de maps niet gratis moeten maken. Mark Rein zegt hierover dat ze het heel leuk vinden om games te maken, maar dat ze uiteindelijk (net als elk ander bedrijf) winst willen en moeten maken.

De manier waarop ze winst willen maken is voor Epic dus anders dan voor Microsoft. De reden dat Epic niet zelf de prijs kan bepalen is het feit dat de Marketplace als het ware een winkel is die door Microsoft wordt beheerd. Die bepalen de prijzen van de inhoud die ze verkopen, net zo goed als alle andere winkels hun eigen prijzen bepalen.

De maps zullen dus volgens Mark Rein een zeer redelijke prijs meekrijgen in het begin, en zullen net als de Halo 2-maps gratis worden na een tijdje. Dit werkte prima voor de Halo 2-maps en zal zeer waarschijnlijk dus ook prima werken voor Gears of War.

While we create products like Gears because we love games, and we have a passion for making them, at the end of the day this is a business for both companies and how we earn our living. Epic thinks the way to maximize the return on Gears of War is to give the maps away for free and Microsoft thinks the way to maximize the return on Gears of War is to sell the maps.

Verder vertelde hij dat er nog deze week een nieuwe update voor Gears of War zal uitkomen met daarin de nieuwe game-mode genaamd Annex. Volgens hen de beste mode die je zou kunnen spelen met Gears of War.

Haai in de Hollandsche IJssel gevangen

OpmerkelijkDe haai die bij Moordrecht in de Hollandsche IJssel zou zwemmen, is gisteren gevangen. Het ging om een houten haaienvin. Op de dijk stond het zwart van de toeschouwers. Uiteindelijk bleek dat ze in een verlate 1 aprilgrap waren gestonken.

Omdat veel mensen zeiden de haai te hebben waargenomen, besloot beroepsvisser Piet Kalkman gisteren onder massale mediabelangstelling de waarheid letterlijk en figuurlijk boven water te halen. Uiteindelijk waadde kroegbaas Willem de Jong van het plaatselijke café het Posthuis het ijskoude water in om met een houten haaienvin (een Paashaasi) weer op het droge te komen. Hij werd onthaald op boegeroep en applaus

De haaiengrap was een initiatief van twintig man. De foto's en het filmpje werden 2 maanden geleden op een zondag om half acht 's morgens gemaakt. Beroepsvisser Kalkman en de aanwezige brandweer zaten ook in het complot. Ze grepen de grap aan om aandacht te vragen voor de vervuiling van de Hollandsche IJssel.



8 april!

Met dank aan Dien20 voor de submit.

City wil niet verder met Beasley

Manchester City wil PSV-huurling DaMarcus Beasley niet definitief overnemen. Aan het eind van dit seizoen zal manager Stuart Pearce de Amerikaanse international terugsturen naar Eindhoven.

Beasley slaagde er in Manchester niet in om een vaste basisplaats te veroveren. In dertien competitieduels scoorde hij één treffer. De Eindhovenaren kochten Beasley in 2004 van het Amerikaanse Chicago Fire.

Eerste WTA-titel Tatiana Golovin

Tatiana Golovin heeft in Amelia Island haar eerste WTA-titel veroverd. De 19-jarige Francaise deklasseerde in de finale met 6-2 en 6-1 titelverdedigster Nadja Petrova.

De duidelijke cijfers impliceren een kansloze nederlaag voor Petrova, maar dat was niet het geval. De Russin wist echter slechts één van haar acht breakpoints te verzilveren. Golovin liet er maar twee van de acht onbenut.
 
"Dit is waarschijnlijk de mooiste dag uit mijn tennisloopbaan. Ongelooflijk", jubelde Golovin, die voor de vierde maal in een finale van een WTA-toernooi stond.

Advocaat wil proces Holleeder stilleggen

Icoon JustitieAls het aan de verdediging van Willem Holleeder ligt, dan wordt het proces tegen hem vanaf morgen tijdelijk stilgelegd. De Telegraaf schrijft dat advocaat Kuijpers de rechtbank morgen zal vragen de zaak op te schorten omdat Holleeder ziek is.

De crimineel die terecht moet staan voor afpersing lijdt aan uitputting, stress en heeft een verhoogde hartslag. Verder zou hij last hebben van zijn ogen. Justitie houdt er serieus rekening mee dat het proces stil komt te liggen, maar een woordvoerder zegt wel dat die beslissing bij de rechtbank ligt.

Holleeder afwezig
Zaterdag werd al bekend dat Holleeder zelf dinsdag niet in de rechtszaal zal verschijnen. Na een medisch onderzoek heeft hij het advies gekregen zijn opwachting in de rechtszaal niet te maken. 

Volgens Kuijpers is het nog niet bekend waar Holleeder aan lijdt, althans wat de oorzaak is van zijn verhoogde hartslag en verhoogde bloeddruk. ''Ze weten het niet. Niettemin luidt het advies dat hij niet in staat is op de zitting te verschijnen.'' Dinsdag volgt een nieuw medisch onderzoek. Waar en door wie dat zal worden verricht, weet de raadsman nog niet.

Kuijpers wil dat er ook een neurologisch onderzoek plaatsvindt. Als justitie dit weigert, spant Kuijpers een kort geding aan om het bewerkstelligd te krijgen.

Slaapgebrek
Holleeder werd donderdag tijdens de zitting onwel. Op aandringen van Kuijpers is hij toen door een arts onderzocht. 's Avonds is hij in vermoedelijk een ziekenhuis nogmaals onderzocht - zijn advocaat weet niet waar dit heeft plaatsgevonden. Holleeder gaf zelf aan dat het transport van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught naar de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp hem uitputte. Deze transporten geschiedden voor dag en dauw, waardoor bij Holleeder slaapgebrek zou zijn ontstaan..

Officier van justitie Koos Plooij verklaarde zich donderdag bereid om de mogelijkheid te onderzoeken Holleeder in elk geval voor de nachten van maandag op dinsdag elders onder te brengen. De procesdagen zijn - wekenlang - op maandag, dinsdag en donderdag.

De paashaas buiten werktijd...

Bij de paasdagen hoort uiteraard ook een gezellig paasfilmpje. En speciaal daarom hebben we een klassieker uit de kast gehaald. De beide paasdagen is de paashaas enorm druk. Hier eieren verstoppen, daar eieren verstoppen. Maar ja, dat zijn maar twee dagen in het jaar. Wat zal de paashaas de andere dagen van het jaar allemaal doen, klik snel verder!

Met dank aan Frenker voor de submit.

Schaars maakt rentree bij Jong AZ

Stijn Schaars maakt vandaag bij Jong AZ in de wedstrijd tegen Jong Vitesse zijn rentree. De 23-jarige middenvelder was vanwege een enkelblessure sinds januari uit de roulatie.

Mogelijk doet hij donderdag tegen Werder Bremen al mee in de UEFA Cup. Ook Moussa Dembélé is dan waarschijnlijk inzetbaar. Dembélé viel zondag tegen NAC Breda in de 39ste minuut uit met een vleeswond in zijn kuit, maar de kwetsuur blijkt mee te vallen.

Winst volgende stap voor Hamilton

Het debuut van Lewis Hamilton is er één uit een jongensboek. De jonge Engelsman wist in zijn eerste twee Grand Prix' beide keren het podium te behalen met een derde plek in Australië en een tweede plek in Maleisië.

Het volgende doel van 'de racende Tiger' is nu natuurlijk winst in een Grand Prix. "Je moet het stap voor stap ondergaan", zei de Brit. "Dit is opnieuw een stap in het proces en de volgende horde is een zege, maar we moeten blijven werken als een team. We zijn erg snel, maar we mogen niet indutten. We doen het fantastisch en ik hoop dat er een punt komt waarop ik kan winnen."

Hamilton was in het begin van de Grand Prix van Maleisië in een groot gevecht verwikkeld met beide Ferrari-coureurs die hij winnend afsloot. "Bij het uitkomen van de tweede bocht zag ik dat hij erg snel was en ik wist dat hij me in de vierde bocht wilde uitremmen. Ik remde zo laat als mogelijk, maar hij remde nog later, waardoor hij rechtdoor schoot. Het was zeker het zwaarste gevecht dat ik ooit moest voeren."

Toyota steunt Spyker

Toyota Racing teambaas Tsutomu Tomita heeft afgelopen weekend laten weten dat hij aan de kant staat van Spyker omtrent de rel om het klantenchassis. Opmerkelijk is dat Tomita zich voornamelijk uitspreekt over Super Aguri, een team dat net als Toyota uit Japan komt.

In 2008 mag iedereen doen en laten wat hij wil, maar dit seizoen zijn klantenchassis' nog altijd verboden. Dat is duidelijk vastgelegd in het reglement. Op basis daarvan moeten we dit afkeuren", vertelt de Japanner. Verwacht wordt dat de hele discussie nu pas echt op gang gaat komen, nu het seizoen verder gevorderd is en meerdere teams hun mening hebben kunnen vormen met het bestuderen van foto's van de betreffende bolides. "We hadden de mogelijkheid niet om een mening te vormen. Daarom hebben we in Melbourne foto's van onze concurrenten genomen. Een goed voorbeeld is het ontwerp van Super Aguri's radiator en de bevestiging daarvan, dat is vrijwel gelijk aan de Honda van vorig jaar. En hierop is de aërodynamica nogal van invloed. Dat zijn allemaal details waarover we in Melbourne nog niet beschikten. Inmiddels heb ik Bernie Ecclestone persoonlijk aanbevolen om de SA07 en de RA106 eens naast elkaar te zetten en ieder onderdeel te vergelijken. Dat kunnen we zelf namelijk niet doen", verklaart Tomita.

Uitslagen Engeland speelronde 32

In de Engelse Premier League is het spannend. Chelsea wist dichterbij koploper United te komen, door zelf wel winnen terwijl United onderuit ging.

Chelsea wist de Londense derby met 1-0 te winnen van Tottenham Hotspur. Dankzij een goal van Ricardo Carvalho werd het 1-0 op Stamford Bridge. Voor rust wisten de Spurs, die twee dagen geleden met 2-1 verloren van Sevilla, overeind te blijven. In de tweede helft hadden de mannen van trainer Martin Jol zelfs op voorsprong moeten komen, maar de kopbal van Mido miste precisie. Carvalho had enkele minuten later wel succes, al ging doelman Robinson niet vrijuit bij het afstandsschot van de Portugees.

Manchester United verloor zaterdagavond. Tegen Portsmouth werd het 1-2. De koploper in de Engelse Premier League had de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten. Bij de eerste treffer van Portsmouth keerde Edwin van der Sar een inzet van Mwaruwari maar half, waarna Taylor alsnog wist te scoren. In de slotfase van de wedstrijd werkte Ferdinand de bal bovendien in eigen doel. De treffer van O'Shea bood geen soelaas meer.

Dirk Kuijt startte in de uitwedstrijd tegen Reading niet in de basis. Rafael Benítez koos nu voor Craig Bellamy. Terwijl Reading zich nog boos maakte om een niet gegeven penalty nadat Jose Reina Steve Hunt had gevloerd, bracht Alvaro Arbeloa met een uitbraak Liverpool aan de leiding. Brynjar Gunnarsson bracht Reading op gelijke hoogte met een krachtig schot. Daarna kopte Peter Crouch de bal bijna in eigen doel na een vrije trap van John Oster. Liverpool kampte zichtbaar met een gebrek aan ideeën, maar na de komst van Kuijt veranderde dat. De Nederlander schonk Liverpool in de 86e minuut de volle winst. Het was zijn eerste competitiedoelpunt sinds 30 januari.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Man. CityCharlton0-0
ReadingLiverpool-1-2
Wigan AthleticBolton1-3
MiddlesbroughWatford4-1
EvertonFulham4-1
ChelseaTottenham1-0
PortsmouthMan. United2-1
Sheffield UnitedNewcastle1-2
ArsenalWest Ham0-1
BlackburnAston Villa1-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd3225347875-23
2Chelsea3223637556-19
3Liverpool3218686050-22
4Arsenal3116785552-29
5Bolton Wanderers32165115339-39
6Everton32131185043-28
7Tottenham32146124844-45
8Portsmouth321210104639-33
9Reading32135144444-41
10Newcastle32117144036-41
11Blackburn32124164038-47
12Middlesbrough32109133936-39
13Aston Villa32814103832-37
14Manchester City31107143723-34
15Fulham32714113533-49
16Wigan Athletic3296173331-48
17Charlton3287173129-49
18Sheffield3287173126-47
19West Ham3285192926-51
20Watford32311182020-51

Programma:

DatumThuisUit
09/04LiverpoolMiddlesbrough
09/04WatfordPortsmouth
09/04West HamChelsea
09/04TottenhamBlackburn
09/04Aston VillaWigan Athletic
09/04BoltonEverton
09/04NewcastleArsenal
09/04FulhamMan. City
09/04CharltonReading
09/04CharltonReading

DVD: Twin Peaks seizoen 2

Zonder Twin Peaks zou ons huidige tv-serie aanbod maar schaars en saai zijn. Geen Desperate Housewives, X-Files, Lost, Six Feet Under of andere hedendaagse kwaliteitsserie. Geen enkele andere serie is van zoveel invloed geweest als deze creatie van David Lynch. Twin Peaks is, zogezegd, de moeder der (cult) tv-series. En met de komst van seizoen twee op dvd hebben liefhebbers een goed excuus om een weekendje op de bank te hangen.

'Positie allochtonen bij politie onderzoeken'

Icoon PolitieHoofdcommissaris Bert Poelert vindt het hoog tijd dat onderzocht wordt waarom allochtone politiemensen veelvuldig de dienst verlaten en waarom zij niet of nauwelijks hogerop kunnen komen.

In het VARA-programma Zembla pleit Poelert zondagavond voor een zogeheten cultuuraudit, waarin deze problemen kunnen worden blootgelegd. Poelert is directeur van het Landelijk Expertisecentrum Diversiteit (LECD), een adviesorgaan van de poltitie.

"Ik vind dat de politie echt haast moet maken, ook met het verbeteren van het gedrag binnen de politie", aldus Poelert. Hij meent dat er binnen de politie niet zozeer meer onder collega's onderling wordt gediscrimineerd, maar dat er wel sprake is van "institutionele discriminatie", zoals deze zich bijvoorbeeld in loopbaanplanning van allochtone politiemensen kan voordoen.

Een cultuuraudit is volgens Poelert niet bedoeld om mensen te beschuldigen, als wel om de problemen in kaart te brengen en op te lossen.

Vorige maand bleek uit een onderzoek dat bijna een op de vijf allochtone agenten de dienst wil verlaten. Ruim 40 procent van de allochtone politiemensen voelt zich in meer of mindere mate achtergesteld.

De onderzoekers constateerden dat een verhoogde uitstroom van allochtone agenten het diversiteitsbeleid van de politie doorkruist en neerkomt op kapitaalsvernietiging.

Allochtonen blijken niet of nauwelijks promotie te maken binnen de politie. Zembla sprak met de enige allochtoon met een topfunctie bij de Nederlandse politie: Martin Sitalsing, commissaris en plaatsvervangend korpschef bij de regiopolitie Friesland. Ook spraken de programmamakers met enkele allochtone ex-politiemensen, die een ontluisterend beeld schetsen van hun gebrek aan kansen binnen de dienst.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.