Uitslag Bayern München - AC Milan

JJdJ1984
Bayern München is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. De Duitsers begonnen met een goede uitgangspositie aan het duel wat ze in de eigen Allianz Arena mochten afwerken. AC Milan was echter met 2-0 te sterk.

De thuisploeg had in het begin van de wedstrijd alles nog redelijk onder controle. Echte kansen kregen de Duitsers echter niet. Eén echte kans mochten onze Oosterburen noteren op aangeven van Roy Makaay was Podolski kansrijk maar miste door een schot recht op doelman Dida. Ook Milan kreeg enkele kansen maar deze troffen echter wel doel. Clarence Seedorf wist met één doelpunt en een voorzet op Filipo Inzaghi de Bayernse defensie in verlegenheid te brengen.

Na de doelpunten van Milan moest Bayern München aan de bak om een eventuele plaatsing nog af te dwingen. Mark van Bommel probeerde nog enkele malen van afstand doelman Dida te verschalken, al zijn pogingen waren aardig maar niet goed genoeg. Lukas Podolski had een totale off-day en wist kans op kans te verprutsen. Pas nadat Pizzaro het veld had betreden konden de Duitsers een beetje een vuist maken. De Peruviaan had enkele goede mogelijkheden maar ook hij stuitte op de doelman van Milan.


Karakteristieken

Bayern München - AC Milan 0-2
27’ Seedorf 0-1
31’ Inzaghi 0-2

Toeschouwers: 66.000
Scheidsrechter: Mejuto Gonzalez (Spa)
Gele kaart: van Bommel, Salihamidzic (Bayern München), (AC Milan)


Opstellingen

Bayern München: Kahn, Salihamidzic, Lucio, van Buyten, Lahm, Ottl (46. Santa Cruz), Hargreaves, van Bommel, Lell (77. Görlitz), Makaay (61. Pizzaro), Podolski

AC Milan: Dida, Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski, Gatusso (87. Cafu), Pirlo, Kaká, Ambrosini, Seedorf (80. Gourcuff), Inzaghi (70, Serginho)