Veel slachtoffers in peloton na Gent-Wevelgem

Maurice (Maurisico)
De Kemmelberg heeft veel leed veroorzaakt in Gent-Wevelgem. Meerdere renners zijn met bijzonder zware blessures een hele tijd uitgeschakeld. Marco Velo heeft meerdere breuken, Jimmy Casper ligt zelfs op de intensive care. Daarnaast werden zowat alle ledematen gebroken op de Kemmelberg. Hieronder een overzicht:

Marco Velo is een van de zwaarst toegetakelde slachtoffers. De Italiaan ging hard onderuit op de keien en brak daardoor een knie, sleutelbeen en twee ribben.

Bij Jimmy Casper werd in elk geval een kaak-en jukbeenbreuk vastgesteld. De Fransman is woensdagavond al geopereerd. Mogelijk heeft hij ook nog een polsfractuur opgelopen. Casper blijft voorlopig nog op de intensive-care.

Ook zijn Australische ploeggenoot Matthew Wilson is voorlopig uitgeschakeld. Wilson liep een gebroken pols op. De Amerikaan Tyler Farrar heeft mogelijk een knieschijf gebroken en de Italiaan Fabio Sacchi (Milram) waarschijnlijk zijn bekken.

Bij de Belg Wim Devocht werd een duimbreuk vastgesteld. Zijn landgenoot Andy Cappelle vreest voor een gebroken schouder, ook is zijn elleboog zwaargehavend.

De verwondingen van de Nederlanders Servais Knaven en Aart Vierhouten vallen mee. Beiden hebben 'slechts' een aantal kneuzingen.

Ook Wilfried Cretskens kwam er in vergelijknig met anderen, genadig vanaf. In het ziekenhuis van Kortrijk bleek de renner van Quick Step niets te hebben gebroken. Cretskens kneusde wel van alles en nog wat en liep een diepe vleeswond op aan de rechterarm. Die moest worden gehecht. Tevens werd een drain aangebracht.