Hitler praktijken

Dirkh
Dat is best zwaar in je eentje. Twee kinderen, gescheiden en geen werk. Maar een sterke meid is hier op voorbereid. Oftewel, je pakt de dingen aan om zo snel mogelijk voor je gezinnetje te kunnen zorgen. Op naar het arbeidsbureau, je laat je inschrijven en krijgt een beetje hulp van een of andere bemoeial van het reïntegratiebureau.
Hiervoor wordt een paar duizend euro uitgetrokken door het rijk, maar dan heb je ook wat.
Eenmaal aangekomen bij het reïntegratiebureau blijkt het allemaal iets minder rooskleurig te zijn. Je wil verdomme aan het werk, dus zal ik bij moeten scholen. Maar nee, ze willen me een of ander baantje in m'n mik douwen waar iemand met een zwak begaafd denkniveau wel een moord voor wil doen, zogenaamd om weer wat werkervaring en ritme te krijgen.
Dit zijn Hitler praktijken, ik voel mij een Jodenvrouw in het Hitler tijdperk.Nee, het is niet de bedoeling om te chargeren, dit staat gewoon op de website van Desiree Stokkel. Een vrouw die het niet langer pikt dat de wet wordt voorgeschreven door degene die het hier in het land voor het zeggen hebben. Op zich is er niet zoveel mis met je verzetten tegen de ambtenarij en de strakke regeltjes, sterker nog, het kan nog leuk zijn ook.

Desiree wil niet voor een baas werken, maar zelf uitmaken hoe laat ze uit haar nest kruipt. Maar hoe kom je dan aan geld? Ah, begin een stichting en vraag subsidie aan. Eureka! Ik zie de gouden pot al staan zal ze gedacht hebben.
Ze richt een stichting op (PDF) met één bestuurder (knap als je dat lukt) wat als voordeel heeft dat het niet veel kost, we noemen het Gods Mensenrechtenhuis.
Oh ja, de belastingbetaler gaat hiervoor bloeden.
De oprichtster van de stichting zal ook betaald worden, maar liefst € 30.000 bruto per jaar. Daar is dus een bedrag van € 150.000 voor nodig en daarna gaan we ten strijde tegen al het onrecht wat mij is aangedaan. Ik laat me niet zo makkelijk naar de gaskamers sturen. Ik zal de kerk aanpakken, ik zal alle corrupte ambtenaren en bestuurders een poepje laten ruiken. Ik zal de wereld verbeteren.

Dus maar even een briefje schrijven (PDF): Mag ik even € 150.000 vangen? Ik heb namelijk wel zin in een lekker salaris. Schrik niet, ik wil eerst € 3000 hebben, maar ook de € 150.000.

Tja, dat was even schrikken toen dat verzoek binnenkwam, € 153.000 euro... daar kunnen we een hele achterstandswijk van renoveren. Oh, over renoveren gesproken, er moet ook even € 5000 opgehoest worden voor het isoleren van de zolder, dan noemen we de zolder een werkruimte. Ja, je moet wel creatief zijn,kleine lettertjes hier, maasje in de wet daar. Maar het is niet erg als de zolder niet geïsoleerd kan worden hoor, dan huur ik wel een leuk kantoorpandje, je hoort wel hoeveel dat gaat kosten, maak je geen zorgen.

Ja mevrouw Stokkel, daar kunnen we niet aan beginnen was het korte antwoord.
Lange stilte volgde, wel twintig seconden en toen was het feest. Mevrouw Stokkel liet het er niet bij zitten en maakte een website waar iedereen kon lezen hoe zij verminkt werd.
De burgemeester van het mooie en altijd rustige Bloemendaal kreeg een hartverzakking toen hij gewezen werd op de feiten. Hij was de uitvoerder van de Hitler praktijken. Tijd om een gesprekje aan te gaan met deze mevrouw, je kan ook te ver gaan.
Ga je daar even de fout in burgervadertje, zomaar vragen of bepaalde passages een beetje aangepast kunnen worden, zodat je niet wordt afgeschilderd als een klein mannetje met een klein snorretje met de constante neiging mensen te martelen en te vermoorden, wat denk je wel. Dat wordt een gevalletje aanklacht, sterker nog, ik schrijf wel even een brief naar jouw baas.

Vervolgens greep ze haar pen en begon met een bezweet voorhoofd te schrijven:
Zeg Petertje (PDF) luister eens, jij maakt je schuldig aan het plannen en uitvoeren van genocide op mijn gezinnetje. Jouw lakeien voeren een Hitler bewind. Daar moet wat aan gedaan worden, nu meteen. En als je dat niet doet, dan zal ik allerlei instanties melden dat u mij vermoord of verminkt. Dit is een samenvatting van een mooie brief die mevrouw Stokkel ons via haar site beschikbaar stelt.

Mevrouw Stokkel laat het er niet bij zitten en gaat naar de Hoge Raad, geld wil ze zien en laat zich niet aan het werk zetten.  
Nou Desiree, we wensen je veel succes. In al die tijd dat jij subsidies bijelkaar aan het schrapen bent, zorgen wij wel dat jouw uitkering betaald wordt en de kinderen normaal te vreten krijgen.