MŠxima bevalt van dochter

Icoon KoningshuisPrinses MŠxima is vanavond rond tien uur bevallen van een kerngezonde dochter. Het prinsesje, waarvan de naam nog niet bekend is, werd geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses MŠxima werd eerder vandaag om 15.45 in het ziekenhuis opgenomen in afwachting van de bevalling. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maken moeder en kind het goed.

De nieuwste Oranje-telg is 52 centimeter lang en weegt zo'n 4135 gram. Zij is het derde kind van kroonprins Willem-Alexander en prinses MŠxima. Zij hebben al twee dochters: Amalia van 3 en Alexia van 1. Koningin Beatrix is met de geboorte van deze nieuwste aanwinst voor de achtste maal oma geworden.

Prins Willem-Alexander heeft al kort de pers te woord gestaan. "We zijn erg dankbaar met de geboorte van deze kerngezonde baby", zo liet hij weten. Ook premier Jan Peter Balkenende heeft al telefonisch contact gehad met de ouders en koningin Beatrix. "Moeder en dochter maken het uitstekend", zei hij in een speech. "Ik wens het nieuwe prinsesje veel zegen, geluk en gezondheid toe".

Update 8.00 uur
Naar verwachting zal prins Willem-Alexander zijn derde dochter rond 8.15 uur tonen aan de pers. De prinses werd tijdens de bevalling bijgestaan door M.J.G.H. Smeets, gynaecoloog, en J.H. Kreijen-Meinesz, kinderarts-neonatoloog. In aanwezigheid van de artsen zal prins Willem-Alexander een korte verklaring afleggen en vragen beantwoorden. Diverse media doen live verslag van de gebeurtenis.
prinsesje
De nieuwe Koninklijke Hoogheid.