Krul hoopt op EK onder 21

Sjors (Sj0rSz)
Tim Krul heeft zijn hoop gevestigd om in mei geselecteerd te worden voor Jong Oranje. Het keurkorps van bondscoach Foppe de Haan is dan namelijk actief op het EK, wat in ons land wordt gehouden.

Krul speelt bij Newcastle United en heeft intussen twee operaties aan zijn knie moeten ondergaan. "Ik heb met de coach (bondscoach Foppe de Haan, red.) gesproken, maar ik moet eerst wedstrijden hebben gespeeld", lichtte de 19-jarige keeper toe. "Boy Waterman van AZ is de eerste keeper en hij speelt elke week. Ik zou heel graag deel uitmaken van de selectie."

In november liep Krul, tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen Watford, een blessure aan zijn knie op. Tijdens de periode die hierop volgde werd hij tweemaal aan het gewricht geopereerd. Voordat de sluitpost deze blessure opliep, baarde hij opzien tijdens de UEFA Cup-confrontatie met Palermo. "Ik voel me goed en ik heb de afgelopen weken veel met onze keeperstrainer Terry Gennoe gewerkt. Het zijn kleine stapjes, maar hopelijk kan ik snel weer spelen.", besloot de jonge keeper.