Gascoyne: 'Test laten schieten was fout'

De keuze om de test in Maleisië te laten schieten is volgens Mike Gascoyne een foutieve geweest. Omdat Spyker liever koos voor uitgebreide windtunnel tests begonnen Christijan Albers en Adrian Sutil al met een achterstand aan het raceweekend op Sepang.

"Achteraf bekeken is de prijs die we hebben betaald voor het overslaan van de test veel hoger dan we hadden ingeschat", vertelt Gascoyne, "Op vrijdag zag het er niet best uit, we begrepen de banden en de daarmee samenhangende slijtage niet. Daardoor werd het een zwaar weekend. En in Bahrein verwacht ik dat we opnieuw nadeel ondervinden van deze strategie, want daar hebben we deze winter ook niet getest."

De aerodynamische upgrade die Spyker ontwikkelt heeft in de windtunnel is door Gascoyne wel positief ontvangen: "De onderdelen werkten zoals we hadden voorzien. Dat is positief, want dit is nog maar het begin. We moeten keihard aan de slag om ons te verbeteren en dat gaan we doen ook. Uiteindelijk gaven we over een ronde van honderd seconden drie tellen toe, het is geen drama in z'n grootste soort. Ga maar na: op dit circuit hadden we nog niet getest, we reden met onderdelen die voor het eerst op de auto zaten en Adrian (Sutil, red) is een rookie die hier nog nooit was geweest. Wat we nu moeten doen is het volgende: ons hoofd erbij houden en keihard werken, dan komt het goed."