Uitslag Liverpool - PSV

Liverpool is er wederom in geslaagd om van PSV te winnen. In Eindhoven zegevierden de Engelsen met 3-0. Op Anfield Road werd de Eindhovense formatie met 1-0 verslagen. Peter Crouch was verantwoordelijk voor de enige treffer.

PSV startte met Dirk Marcellis in de basis. De verdediger kreeg van trainer Koeman de kans om zich op Anfield Road te bewijzen. Een groot aantal spelers was namelijk niet inzetbaar, waardoor de 18-jarige speler zijn debuut op het Europese platform beleefde. De trainer van Liverpool, Rafael Benítez, had het wat makkelijker en gaf een aantal voetballers rust. Gerrard, Javier Macherano, Jamie Carragher, Steve Finnan kregen namelijk rust. Dirk Kuijt kwam niet in actie, vanwege zijn gele kaart die hij in Eindhoven ontving. Hierdoor was de Nederlander geschorst.

Liverpool trapte om 20:45 af voor de return in de kwartfinale van de Champions League. De eerste kans was voor PSV, toen Farfán de bal op doel kopte. Tien minuten later probeerde Jason Culina het eens van afstand, maar het schot van de Australiër was te zacht. Hierdoor hoefde Reina zich nauwelijks in te spannen. Na 25 minuten spelen kreeg Peter Crouch een hele grote kans, maar Heurelho da Silva Gomes kon voorkomen dat deze kans verzilverd werd.

Na bijna een half uur spelen wist Abeloa een voorzet vanaf rechts te geven, maar de bal ging voor langs. Naarmate de eerste helft vorderde stierven de kansen uit. De twee ploegen kwamen nog wel bij het vijandelijke doel, maar echt gevaarlijk waren deze kansen niet. Op slag van rust kreeg Liverpool een vrije trap. Zenden nam plaats achter de bal en schoot deze maar net naast het doel van PSV.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Farfán, maar de aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan. Ook de daaropvolgende corner leverde niets op. Tien minuten later probeerde Liverpool het via Crouch. Gomes wist zijn vingers net niet tegen de bal te zetten, maar deze ging uiteindelijk naast. In de 63e minuut kreeg Marcellis een onterechte rode kaart voorgehouden. Dit was ook op te maken uit de reactie van de supporters van The Reds. Zij applaudiseerden toen de debutant het veld verliet.

Niet veel later kwamen de spelers van Liverpool dichtbij het doel van PSV. De defensie van de Eindhovenaren hield echter stand. Vlak daarna kwam de Engelse ploeg toch op voorsprong door een treffer van Crouch. In eerste instantie kon Gomes het schot nog keren, maar in de rebound was hij kansloos. Tien miinuten voor tijd kreeg opnieuw Crouch een geweldige kans om de voorsprong te vergroten. De aanvaller kreeg zijn hoofd wel tegen de bal, die uiteindelijk over het doel ging. In de slotfase zetten de Engelsen nog wel wat druk op de ketel. Sommige kansen zorgden nog enigszins voor gevaar, maar veelal kon de verdediging de bal op tijd wegwerken. Door deze stand wist Liverpool zich voor de halve finale van de Champions League te plaatsen.