Flores: "Late goal doet pijn"

Maikel (WeebI)
Quique Sánchez Flores droop met zijn club verzuurd af na het verloren thuisduel met Chelsea. De coach van Valencia prees de onverzettelijkheid van de Engelsen.

Flores zag zijn team in de eerste helft op voorsprong komen toen Fernando Morientes een voorzet van Joaquin Sánchez verzilverde. Toch kwam Chelsea vlak na rust langszij via de Oekraïner Andriy Shevchenko. Het duel in Mestalla leek af te stevenen op een verlenging, totdat Michael Essien in de laatste minuten alsnog Santiago Cañizares voor de tweede maal passeerde.

"Het doet pijn om te verliezen, maar zo'n late goal doet nog extra veel pijn", aldus de trainer. "Het zorgt er namelijk voor dat je geen tijd meer hebt om terug in de wedstrijd te komen. Het is één van de ergste scenario's om tegen je te krijgen. Ik ben echter niet verrast door Chelsea, want ze geven nooit op. Bovendien hebben ze de spelers om dit soort doelpunten te maken."

Door de overwinning in Spanje komt Chelsea in de halve finales van de Champions League uit tegen ofwel Liverpool of PSV. De Britten vangen het duel op Anfield aan met een 3-0 voorsprong, die ze in Eindhoven hebben opgebouwd.