Völler ontevreden over selectie

Maikel (WeebI)
Rudi Völler is verre van tevreden over de prestaties van Bayer Leverkusen. De technisch directeur van de ploeg uit Nordrhein-Westfalen zag de club in drie dagen zeven goals incasseren.

Leverkusen ging afgelopen donderdag eerst onderuit tegen Osasuna voor de UEFA Cup. De Spanjaarden waren in Duitsland met 0-3 te sterk. Het weekend daarop was het VfL Bochum dat korte metten maakte met de schutterende verdediging: 1-4. Völler wijt de slechte resultaten vooral aan de defensie en het ontbreken van inzet.

"We waren loom en passief, en voor die instelling moesten we een dure prijs betalen", meldde de ex-bondscoach van Duitsland. "We creëren zelf meer kansen voor de tegenstander dan zij. Voorin gaat het nog aardig, maar achterin moet er veel veranderen. Ik hoop dat de spelers dat zelf ook inzien, anders moet er komende zomer een nieuwe verdediging gekocht worden."

Donderdag spelen de Duitsers in Pamplona de tweede wedstrijd tegen Osasuna. "We moeten ons uiterste best doen. Niet alleen om te proberen te winnen, maar ook voor de fans", besloot Völler.