Koeman richt zich op de uitvoering

Olga (Nuongirl)
Voorafgaand aan de Champions Leaguewedstrijd tegen Liverpool was er de gebruikelijke persconferentie van PSV met coach Ronald Koeman. Die zei gisteren dat hij zich voornamelijk zal gaan richten op het spel van zijn ploeg en minder op het resultaat.

“De wonderen zijn nog niet de wereld uit, maar we moeten wel reëel blijven dat een 3-0 nederlaag tegen een veel mindere tegenstander is veel makkelijker recht te zetten dan tegen een ploeg die ook de Champions League kan winnen. Het is een hele moeilijke opgave, bijna onmogelijk, maar het ís wel mogelijk. Het zijn de kwartfinales, daar zijn we trots op, dus ik denk dat het ook een wedstrijd is waarin je terug kunt keren naar de vorm die we hebben gehad. Ik vind dit een wedstrijd die misschien wel op tijd komt, omdat men niks verwacht. Als het lukt pak je een stuk vertrouwen krijgt, en als het niet lukt is er niks overboord omdat je thuis ook verloren hebt. Je moet het eerste gedeelte van de wedstrijd goed doorkomen en wie weet scoor je 0-1, dat zou ook kunnen. Maar ik richt het wat minder op het resultaat en meer op de uitvoering van het team. Je moet handelen naar het moment, kijkend naar de uitslag van de eerste wedstrijd en onze situatie in de competitie.”

Koeman liet tevens doorschemeren dat verdediger Dirk Marcellis mogelijk speeltijd krijgt en dus zijn debuut zal maken op het hoogste Europese podium. “Een talentvolle jongen, die de komende periode een kans gaat maken om dichterbij te komen om de volgende stap te maken,” aldus de coach van de Eindhovenaren.