Geen vervolging oud-voorman Hells Angels

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) zal 'Big Willem' van Boxtel, voorheen 'president' van de Amsterdamse Hells Angels, niet vervolgen voor zijn mogelijke betrokkenheid bij het maken van plannen om Willem Holleeder te liquideren. Dat heeft een woordvoerder van het OM woensdag bevestigd.

Van Boxtel zou samen met een aantal anderen van plan zijn geweest Holleeder in het Amsterdamse clubhuis van de Angels met een bom op te blazen. Holleeder was geregeld te gast in het clubhuis. De opdracht tot de moord zou afkomstig zijn geweest van Willem Endstra, de Amsterdamse vastgoedmagnaat die in mei 2004 zelf werd geliquideerd.

Endstra zou geruime tijd zijn afgeperst door Holleeder, die hiervoor wordt vervolgd. Aan het strafproces tegen Holleeder kwam dinsdag een voorlopig einde, omdat hij met ernstige hartproblemen is opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum.

De zaak rond Big Willem kwam enkele maanden na de dood van Endstra aan het licht. De Hells Angels gooiden Van Boxtel met bad-standing uit de club. Hij gold als een van de oprichters van de Hells Angels in Nederland.

Van Boxtel heeft altijd ontkend moordplannen te hebben gehad. Volgens de woordvoerder van het OM was er onvoldoende bewijs tegen hem. Het onderzoek naar de betrokkenheid bij het liquidatieplan van twee andere Angels duurt nog voort.



'Big Willem' Van Boxtel (archieffoto)