FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 april 2002

Wilde rit van beschonken Zaandammer

Na een wilde achtervolging door Wormerveer, Krommenie en Assendelft (Noord-Holland) heeft de politie vrijdagnacht een dronken automobilist uit Zaandam aangehouden. Agenten zagen de Zaandammer honderd rijden waar hij vijftig mocht.

In Wormerveer passeerde de man een vluchtheuvel aan de verkeerde kant, in Krommenie reed hij door het rode licht, en hij stoof met 110 kilometer per uur door rood over de kruising op de dorpsstraat in Assendelft.

Later in Assendelft wist de politie de man aan te houden. Bij de blaastest bleek de Zaandammer net iets te veel gedronken te hebben.

De Zaandammer is vaker aangehouden door de politie. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij heeft een flinke boete gekregen.

Belgische agent wandelt dronken over A16

wildhagen en MaNiaX hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een Belgische politie agent voor veel onrust gezorgd op de A16 richting Antwerpen.

De agent zette zijn auto stil op de rijbaan, omdat hij ruzie had met zijn vriendin. Boos liep de agent uit Antwerpen op de A16 bij Breda, totdat een aantal Nederlandse collega's hem eraf haalde.

De politie heeft de Belgische agent gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau van Breda. Na een blaastest bleek de Belgische agent een alcoholpromillage te hebben van 2,39. De agent heeft een boete gekregen, en zijn rijbewijs is ingenomen.

Jouw handtekening voor vrede in M-O

Tyme meldde ons het volgende:
De organisaties Pax Christi, ICCO, Kerkinactie, Novib, Cordaid en IKV hebben gezamelijk United Civilians for Peace opgericht. Ze zijn "geschokt door de escalatie van het geweld in Israël en de Palestijnse gebieden, waarvan vooral burgers het slachtoffer zijn." Zij, en andere ondersteunende organisaties als Een Ander Joods Geluid, roepen de Nederlandse regering op zich hard te maken voor een aantal maatregelen, als mensenrechtenwaarnemers en sancties, om een einde te maken aan aan het geweld.

De handtekeningformulieren verschenen vanmorgen ook al in een groot aantal kranten. Op de website kan je je handtekening zetten. Deze zullen op 19 april worden aangeboden aan de minister van Buitenlandse Zaken.

Dagobert & Canada deel IV

Nu deeltje vier alweer, tussen TARA's verhaaltjes door toch ook mijn stukje maar weer.
Ok, ik was dus weer een stukje verder. Alleen dat visum, dat moet nog en dan is het toch wel redelijk zeker. Voor een bewijs van goed gedrag moest ik bij de burgelijke stand zijn. Ik ga er dus heen, met een paspoort en een pinpas en na een kwartier ben ik weer weg daar. Ze zouden het onderzoeken. Ze gaan in zo'n geval alles natrekken uit mn verleden bij justitie en ik moest vier weken wachten. Tja....die zijn nog niet voorbij en ik zal dus nog moeten wachten tot ik weer verder kan.
Maar er gebeurd meer ondertussen, ik heb het geluk dat ik over twee weken ook al twee weekjes naar Canada ga. Na een jarenlang spaarsysteem gezellig twee weken plezier met mijn orkest en het toeval wil dat we ook in 'mijn' Kamloops komen. Dus ik heb ze maar eens gemaild, of ik niet een ontmoeting kon regelen met mijn gastgezin. En toen bleek dus dat ze mijn aanmeldingsformulier voor een gastgezin nog niet hadden ontvangen Daar moet ik dus ook weer achteraan.
En verder, tja, de eerste voorbereidingen qua bagage worden gemaakt. Ik ben druk op zoek naar een digitaal fototoestel en nog belangrijker: het geld ervoor Het gaat gestaag verder en gelukkig is het zo ongeveer afgerond zo vlak voor mn examens, kan ik mijn energie daar eerst eens in steken

Pro Palestina betoging ontspoort

De demonstratie, in het centrum van Amsterdam, tegen het geweld van Israël dreigt behoorlijk uit de hand te lopen. Een groep van een paar honderd jongens lokt charges uit.
Ruim 5.000 mensen protesteren tegen het geweld van Israël in de bezette Palestijnse gebieden. Ze dragen spandoeken met teksten als 'Bush en Sharon grootste terroristen' en de Palestijnse vlag. Onder hen is ook een groep jongeren die hard leuzen roept als 'Allah is groot' en 'Sharon is Hiltler'. Ze hebben een Arabieren-sjaal over hun hoofd gebonden. Ook dragen ze bivakmutsen. De politie wil dat ze deze verwijderen.

Er zijn 300 politiemensen op de been gebracht om de demonstratie in goede banen te leiden. De organisatie heeft ook een eigen ordedienst van 200 man ingesteld.

De sfeer op de demonstratie werd meteen al grimmig toen leden van de ordedienst probeerden pamfletten van demonstranten af te nemen waarop een hakenkruis wordt gelijkgesteld aan een Davidsster.

Inmiddels worden er met stenen gegooid. Winkeliers laten hun rolluiken zakken. Eén demonstrant is gearresteerd voor het stichten van een brandje. Een ruit van een kledingwinkel aan het Rokin is ingegooid, fietsen worden vertrapt. Ook is er een molotovcocktail naar discotheek iT gegooid.
De Mobiele Eenheid en de ordedienst van de organisatie roept alle winkeliers van de Utrechtsestraat op de deuren te sluiten, omdat ze bang zijn voor plunderingen.

Premier Kok: Integratie niet goed gelukt

Minister president Kok is van mening dat de integratie van buitenlanders in de Nederlandse samenleving onvoldoende is geslaagd. Buitenlanders die zich in ons land willen vestigen, wordt het in de toekomst veel moeilijker gemaakt. Kok zei een en ander in een groot interview met de Geassocieerde Pers Dienst (GPD) dagbladen.

Kok trekt het zich persoonlijk aan dat de integratie van buitenlanders niet goed is verlopen: "We moeten er meer werk van maken, ik ben de eerste die dat toegeeft. De inburgering wordt minder vrijblijvend. Wat dat betreft hebben wij onze les wel geleerd".

Te lang te veel zalvende woorden

Professor H. Entzinger, hoogleraar Migratie- en Integratievraagstukken, staat te kijken van de woorden van Kok maar is er wel blij mee: "Ik heb hem dit nog niet zo hard geformuleerd horen zeggen." Volgens de hoogleraar heeft de minister-president, net als andere politici, onvoldoende het belang van het immigratievraagstuk ingezien. "Er zijn te lang te veel zalvende woorden gesproken. Kok zelf heeft ten opzichte van de arbeidsmigranten 'een zwalkend beleid' gevoerd. Kok's uitspraken zijn wel tekenend voor het 'open debat' dat eindelijk over migranten en hun integratie wordt gevoerd", aldus Entzinger.

Vreemdelingenhaat

Kok weigert het tot nu toe gevoerde beleid een totale mislukking te noemen. Hij wijst op successen van de afgelopen jaren; de werkloosheid onder allochtonen is afgenomen en de tweede generatie doet het goed op school. "Het is niet alleen maar kommer en kwel. Er worden wel degelijk successen geboekt. Zo daalt het aantal asielzoekers en worden op basisscholen, ook in zwakke buurten 'hele goeie resultaten bereikt'".

Kok waarschuwt voor vreemdelingenhaat. "Het gevoel van onbehagen wordt veroorzaakt doordat mensen de wereld en hun eigen leefomgeving snel zien veranderen. Dat gaat soms één op één gepaard met criminaliteit en geweld op straat. Voor je het weet heb je een gezamenlijke vijand aangewezen: de vreemdelingen."

Kok en De Grave onder vuur na NIOD rapport

VVD-erelid Hans Wiegel is van mening dat Frank de Grave (VVD-minister van defensie) op moet stappen. "Staatsrechtelijk zou het juist zijn als hij zijn positie ter beschikking stelt naar aanleiding van het NIOD-rapport over de val van Srebrenica", zegt Wiegel vandaag in een interview met NRC-Handelsblad.

De Grave zelf zei gisteren na de eerste bespreking van het rapport nog geen conclusies te hebben getrokken, ook niet over zijn eigen positie.

Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie {NIOD} concludeerde afgelopen woensdag dat er bij de uitzending in 1993 van de Dutchbat-militairen naar voormalig Joegoslavië grote fouten zijn gemaakt. Ook na terugkeer in Nederland in 1995 ging er veel mis, onder meer doordat de landmachttop de opvolgende defensieministers slecht informeerde.

Kok moet dramatische gebaar maken

Pim Fortuyn pleitte er gisteren voor, in zijn eerste rechtstreekse publieke debat met Ad Melkert, dat premier Kok moet aftreden.

Volgens Fortuyn is zo'n "dramatische gebaar" na het NIOD-rapport over Srebrenica onvermijdelijk om recht te doen aan de Dutchbatters en de nabestaanden uit Srebrenica. Het kabinet en de landmachttop hebben in de hele kwestie een "verbijsterend amateurisme" aan de dag gelegd, zo meent Fortuyn.

(Een verslag van dat debat kun je hier lezen.)

[F1] Kwalificatie San Marino 2002

In het laatste deel van de kwalificatie heeft Michael Schumacher de pole gepakt voor de race in San Marino.
Rubens Barichello, stalgenoot van Schumacher, reed de tweede tijd. Hij was slechts 0.064 seconde langzamer.

Ondanks een sterk begin waarin hij de toen snelste tijd neerzette, moest Montoya, één van Schumacher grootste concurrenten zich tevreden stellen met een vierde plek. Ralf Schumacher zal morgen vanaf de 3e plaats starten.

Voor Alex Yoong was de kwalificatie niet geslaagd. De rijder van Minardi wist zich niet te kwalificeren, hij reed buiten de 107%.

Zie ook: FOK! F1Manager

[Voetbal] Duscher biedt excuses aan

Deportivo-speler Aldo Duscher heeft zich vrijdag aan David Beckham verontschuldigd voor zijn overtreding op de sterspeler van Manchester United. Door de tackle brak Beckham zijn middenvoetsbeentje en dreigt daardoor de WK te missen.

Duscher zei erg opgelucht te zijn nadat hij Beckham telefonisch had gesproken: ,,Dit was het moeilijkste moment van mijn carrière'', zei de middenvelder van Deportivo la Coruna. ,,Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat dit incident zoveel stof zou doen opwaaien. Maar nu ik met Beckham heb gesproken, voel ik me al een stuk beter.''

Beckham zei het gebaar van de Argentijn te waarderen: ,,Het belangrijkste is dat er nu geen problemen zijn tussen onze landen. Bedankt voor het telefoontje.''

Britten willen toch aan de euro

Het Britse volk loopt warm voor invoering van de euro. Tenminste, dat heeft premier Tony Blair gezegd in een zaterdag gepubliceerd interview met de Britse krant The Independent.

De Britse premier zegt in het bewuste interview dat hij denkt dat veel mensen die tegen de euro waren er nu wel warm voor lopen nu die elders in Europa al is ingevoerd. Volgens Blair hoort Groot-Brittannië thuis in het hart van Europa en heeft het land de euro daarvoor nodig.

De premier benadrukte overigens wel dat eerst de economische onderzoeken naar de euro moeten worden afgewacht, voordat de munt kan worden ingevoerd. De regering-Blair heeft beloofd een evaluatie te geven van vijf eigen onderzoeken naar de voor- en nadelen van het meedoen aan betalen met euro's. Het resultaat daarvan wordt halverwege komend jaar verwacht. Daarna wordt er een nationaal referendum over gehouden.

Chello maakt prijsstijging bekend

Aidix, Qlo0n, Bert, Tobbe en BlackBokz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De klanten van Chello hebben deze week een e-mail ontvangen met de aankondiging dat de prijzen voor Chello per 1 mei worden verhoogd naar 47,95 euro per maand. In vergelijking met het oude bedrag van 45,35 euro is dit dus een prijsstijging van 5,7 procent.

De prijswijziging komt precies een jaar nadat UPC de prijzen voor Chello al met ruim 11 procent verhoogde. Als een grote verrassing komt de laatste aankondiging toch niet. In januari - na de prijsverhoging van concurrent Mxstream - wilde een woordvoerder van UPC niets zeggen over eventuele prijsverhogingen.

Volgens UPC is deze verhoging noodzakelijk 'gelet op de gestegen kosten voor het op peil houden van de kwaliteit van de Chello-dienst'. "Wij zijn ervan overtuigd, dat wij u, ook met deze prijsaanpassing, een zeer concurrerend product kunnen blijven bieden, zowel qua abonnementsprijs als prestaties", aldus UPC in de bewuste e-mail.

Brit in coma na val van balkon

Een Engelse vakantieganger ligt in coma in een Spaans ziekenhuis na een "val" van een balkon in een winkelcentrum.

Een andere Brit is door de politie aangehouden in verband met het vermeende ongeluk. De aangehouden man is ook een Brit en komt uit Gloucester. Hij was echter werkzaam op Gran Canaria.

Francis Connors, uit Liverpool, heeft diverse serieuze verwondingen overgehouden aan de val van de 2e verdieping van het complex in Puerto Rico, Gran Canaria. Meneer Connors was op vakantie met zijn familie toen het ongeluk gebeurde en hij naar het ziekenhuis in Las Palmas overgebracht moest worden.

Een tweede man is ook gearresteerd, het is echter nog onduidelijk waarom ook deze man is aangehouden. Voorafgaand aan de val was er wat rumoer in een bar in het winkelcentrum.

Een woordvoerder van buitenlandse zaken heeft bevestigd dat de heer Connors in een coma op de Intensive Care ligt.

Landingsplaats voor UFO's in Brazilië

In het Brazilaanse stadje Bocaiuva do Sul wordt een landingsplaats voor UFO's gebouwd. De plannen voor dit opmerkelijke plan zijn in overleg met buitenaardse wezens tot stand gekomen. Dit aldus burgemeester Elcio Berti.

Volgens Berti is er vier jaar onderhandeld over het project. De buitenaardse wezens hebben kort geleden hem toestemming gegeven om het project vrijdag bekend te maken, op de 131e verjaardag van de stichting van Bocaiuva do Sul.

De burgemeester verklaarde dat het de eerste keer is dat buitenaardse wezens meebetalen aan de aanleg op aarde van een landingsplaats voor UFO's. De totale kosten zijn nog niet bekend. Het project heeft de naam MXT1L2W, is rond en beslaat een oppervlakte van 30.000 vierkante meter.

Berti zegt dat hij zich in zijn contacten met de buitenaardse wezens ,,gehypnotiseerd'' heeft gevoeld. ,,Zij praten weinig'', zegt Berti over de 'ET's'.

De 'UFO-poort' moet in november klaar zijn omdat dan de eerste buitenaardse wezens worden verwacht. Bocaiuva do Sul, met zijn 12.000 inwoners, is een van de armste gemeentes in de Braziliaanse deelstaat Paraná.

drnizeguy, E-Spot en Rewimo, bedankt voor de tip!

Twee doden bij schietpartij Rotterdam

Zaterdagochtend vroeg heeft een schietpartij in Rotterdam-Zuid het leven gekost aan twee mannen. Een derde man die ernstig gewond raakte, ligt in het Dijkzigt-ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld.

Rond 2.15 uur vond de schietpartij plaats onder de bovengrondse metrolijn nabij een snackbar aan de Hillelaan in Rotterdam-Zuid, op ongeveer vijftig meter van de ingang van het metrostation Rijnhaven. Een man vluchtte de snackbar binnen, waar hij aan zijn verwondingen overleed, de andere man stierf op straat.

In verband met de schietpartij heeft de politie twee mannen mee naar het politiebureau meegenomen voor verhoor. Over de aanleiding tot en de toedracht van het incident kon de woordvoerder nog niets zeggen.

Nova peiling: winst GroenLinks

Volgens de laatste peiling van bureau Interview/NSS, uitgevoerd in opdracht van NOVA, hebben de PvdA, CDA en de VVD afgelopen week terrein verloren aan de kleinere partijen. De ChristenUnie, GroenLinks, D66 en de Lijst Pim Fortuyn (LPF) winnen ten opzichte van de vorige peiling. Paul Rosenmöller mag met zijn partij nu rekenen op 3 zetels winst in de Kamer.

De PvdA blijft, ondanks het verlies van twee zetels, de grootste partij. Pim Fortuyn wint met zijn Lijst één zetel t.o.v vorige week, en is met 17 zetels de vierde partij. De Paarse coalitie verliest in totaal 26 zetels in vergelijking met het huidige aantal.

De volgende meerderheidscoalities zijn nu mogelijk:
Centrum-links: PvdA, CDA en GroenLinks (81 zetels),
Brede centrum-coalitie: PvdA, CDA en VVD (93 zetels)

Uitslag NOVA peiling. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

PvdA ---> 37 (-8)
VVD ---> 26 (-12)
CDA ---> 30 (+1)
D66 ---> 8 (-6)
GroenLinks ---> 14 (+3)
SP ---> 6 (+1)
ChristenUnie ---> 7 (+2)
SGP ---> 2 (-1)
Leefbaar Nederland ---> 3 (+3)
Lijst Pim Fortuyn ---> 17 (+17)


Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.