FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 19 april 2002

Arafat wil moordenaars Ze'evi voor rechtbank

Arafat, leider van de Palestijnen, blijft weigeren de moordenaars van de Israëlische premier Ze'evi uit te leveren aan Israël. Wel wil hij ze voor een Palestijnse rechtbank brengen. Arafat is al enkele weken geheel geïsoleerd in Ramallah omdat hij de vermeende moordenaars niet wilde uitleveren.

President Bush vroeg Arafat om de moordenaars te berechten. Deze verdachten zitten ook in Ramallah in het hoofdkwartier van de Palestijnse leider. Deze waren, volgens een woordvoerder, in februari al naar het hoofdkwartier gehaald voor het onderzoek naar de moord.

Kabinet stuurt soldaten naar Macedonië

Vierhonderd militairen worden naar Macedonië gestuurd om daar de Duitse militairen af te lossen. Deze beslissing maakte het kabinet vandaag. De uitzending duurt vier maanden, maar kan worden verlengd tot zes maanden.

De Duitsers hebben nu nog de leiding over de operatie. Mocht deze echter verlengd worden dan zou Nederland de leiding kunnen overnemen. Deze kans bestaat omdat de NAVO al vaker om Nederlandse steun heeft verzocht.

De totale kosten van de uitzending zal tussen de 15 en 20 miljoen euro zijn. De militaire steun vindt plaats op verzoek van de Macedonische autoriteiten.

Osama Bin Laden waarschuwt VS opnieuw

Osama Bin Laden heeft opnieuw een waarschuwing naar de Verenigde Staten gestuurd. Hij zegt dat zolang de Palestijnen niet in vrede kunnen leven de Verenigde Staten niet veilig zijn. Al-Jazeera, een Arabisch tv-station, zond gisteren een videoband uit. Wanneer de band is opgenomen is onduidelijk.

Het programma liet op één van de mannen aan het woord die betrokken was bij de aanslagen van 11 september. Achmed al-Haznawi al-Ghamdi zei dat Bin Laden verantwoordelijk zou zijn voor de twee aanslagen op Amerikaanse ambassades in Afrika (1998) en de aanslag op het oorlogsschip USS Cole in 2000. De band met de man werd waarschijnlijk een half jaar voor de aanslagen opgenomen.

FBI: Kans op aanslagen financiële banken
CNN meldde kort geleden dat de FBI bekend heeft gemaakt dat er een risico bestaat dat er aanslagen zullen worden gepleegd op financiële instituties, zoals banken, in de Verenigde Staten.

"Terroristen, met onbekende identiteit, overwegen fysieke aanslagen te plegen op financiële instituties in de VS. Dit doen ze als deel van hun campagne tegen de Amerikaanse financiële belangen," aldus de FBI.

De FBI zegt deze informatie te hebben verkregen van gevangen Al-Qaeda leden, maar bevestigen dit bericht nog niet. "We hebben de banken verteld niet te sluiten of klanten weg te houden. We vragen de het volk om alert te zijn op alles wat verdacht lijkt," zo zei Ashcroft.

Afgelopen maandag werd de FBI ook al gewaarschuwd door een 13 jaar oud jongetje uit Nederland, die zei dat er een bom zou ontploffen in een bankgebouw in Washington. Later gaf de jongen toe dit als grap te hebben gemeld.

Film Review: We Were Soldiers


De film gebaseerd op het boek 'We Were Soldiers Once...And Young' van Joe Galloway en Hal Moore. Verfilmd en wel onder de titel 'We Were Soldiers' mengt Mel Gibson (Braveheart / What Women Want) zich in een oorlog tegen de Viet Cong en tegen het communisme. De film, geregisseerd door de ervaren Randall Wallace (Braveheart / Pearl Harbor), neemt je mee in de harde wereld van de oorlog, vriendschap en verdriet.

Na verschillende weken in de sneakpreview te hebben gedraaid ging deze week 'We Were Soldiers' in première. De echte filmganger zal ook zeker deze film niet willen missen! Waarom niet? Lees snel verder....

Werknemers Shell willen meer loon

Marky_VB wist ons het volgende te melden :

Werknemers van Shell in Nederland willen meer loon, en gaan daarom actie voeren. Voorlopig blijft het bij een poortactie vandaag in Pernis.

Het eindbod van 3 procent dat Shell heeft gepresenteerd, is afgewezen door leden van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Chemie en Energie. De vakbonden eisen 4 procent in een cao voor 1 jaar, de actievoerders willen heropening van de cao-onderhandelingen.

Opschudding in trein door handgranaat

Een 40-jarige man uit Tilburg heeft vrijdagmorgen voor heel wat opschudding veroorzaakt in een trein. De man liet aan een medepassagier een handgranaat zien. Een van de andere passagiers zag dit ook en belde meteen de politie die vervolgens de man kon aanhouden op het station Weert.

Bij de aanhouding zette de politie de rugtas waar de man de handgranaat in terug had gestopt op een veilige plek, waarna de Explosieve Opruimingscommando (EOC) kwam. Het EOC ontdekte later dat het ging om een rookgranaat, en heeft de rookgranaat meegenomen om hem te laten vernietigen.

De man uit Tilburg maakte op de politie een verwarde indruk. Hij verklaarde dat hij de handgranaat heeft overgehouden aan zijn diensttijd in Libanon. De politie heeft het RIAGG ingeschakeld.

Duitse BKA waarschuwt voor aanslagen

Een woordvoerder van De Duitse federale recherche BKA waarschuwt voor aanslagen op Amerikaanse, Israëlische, Britse en joodse doelen. Tevens waarschuwt de BKA Duitse toeristen in het buitenland voor aanslagen op mogelijke doelen.

Het BKA waarschuwde volgens de woordvoerder al eerder voor het gevaar van aanslagen, maar heeft de waarschuwing nu nog eens verscherpt. Dit naar aanleiding van de explosie bij een synagoge op het Tunesische eiland Djerba. Hierbij kwamen vorige week elf Duitse toeristen om het leven. Volgens de Duitse autoriteiten gaat het om een aanslag.

Tom Cruise mogelijk naar de maan

delapoko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tom Cruise is van plan als eerste acteur in de geschiedenis een bezoek te brengen aan de maan. De Amerikaanse acteur heeft al gesprekken gehad met ruimtevaartorganisatie NASA over zijn ambities. Dat meldt de Britse internetnieuwsdienst Ananova.com vrijdag.

Cruise maakte zijn plannen deze week bekend tijdens de wereldpremière van de 3D-film Space Station in het National Air and Space Museum in Washington. De film neemt de bezoeker mee op een reis door het heelal en is door Cruise ingesproken.

De 39-jarige acteur droomt al sinds hij een kind was over het maken van een ruimtereis. ,,Het heelal heeft mij altijd gefascineerd. Ik ben enorm geïnteresseerd in de ruimtevaart en heb al heel wat spaceshuttles gelanceerd zien worden. De mensheid heeft altijd gereisd en haar grenzen verlegd. Ruimtereizen zijn een logische volgende stap", aldus Cruise.

Anouk trotse moeder!

Anouk is bevallen van een zoon. Moeder en kind maken het goed. Dat heeft een woordvoerster van Anouks platenmaatschappij Dino vrijdag bekend gemaakt. De bevalling gebeurde donderdag.

Vader van het kindje is Raymond Stotijn, die onder de artiestennaam The Anonymous Mis actief is in de Nederlandse hiphop- en reggaeformatie The Postmen. Het stel woont sinds enige tijd samen in Rotterdam. Diverse doorgaans goed geïnformeerde websites melden dat de zangeres is bevallen in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Het ziekenhuis wilde vrijdagmiddag geen commentaar geven. Hoe haar zoontje heet is nog niet medegedeeld...

Afghaanse vluchtelingen keren massaal terug

VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR heeft bekendgemaakt dat er in nog geen twee maanden tijd 300.000 Afghaanse vluchtelingen zijn teruggekeerd naar hun land. Dit is vele malen groter dan dat UNHCR had verwacht.

Sinds 1 maart is het vrijwillig terugkeerprogramma van de VN gestart. Vanuit Pakistan zijn meer dan 285.000 vluchtelingen huiswaarts gekeerd. Vanuit Iran zijn de afgelopen weken zo'n 15.000 mensen de grens met Afghanistan overgestoken.

De UNHCR denkt nu dat er dit jaar in totaal 800.000 Afghanen via het terugkeerprogramma zullen terugkeren. Dat is twee keer zo veel als de organisatie oorspronkelijk had verwacht.

Volgens UNHCR wonen er in Pakistan en Iran zo'n 3,5 miljoen vluchtelingen, die de afgelopen decennia zijn vlucht voor oorlogen en hongernoden.

Bejaarde voor duizenden euro's opgelicht

Twee mannen uit Heerhugowaard en Almere hebben een 87-jarige vrouw voor minimaal 68.000 euro opgelicht. De twee mannen zijn inmiddels door de politie aangehouden.

De familie van de bejaarde vrouw uit Ede kreeg argwaan toen er veel geld van de bankrekening van de hoogbejaarde over werd geschreven naar onbekende rekeningen. De vrouw vertrouwde de twee mannen zozeer dat zij haar hele administratie had overgedragen aan het tweetal.

De mannen konden volgens de politie een aantal jaren ongehinderd hun gang gaan. Donderdagmiddag wachtte de politie hen in de woning van de vrouw op en hield hen aan.

Het is nog onbekend hoe het tweetal met de vrouw in contact kwamen. Hoeveel precies de mannen hebben buit gemaakt moet nog uit het politieonderzoek blijken, maar de twee mannen hebben de bejaarde vrouw zeker voor 68.000 euro opgelicht.

Doden door ontsporing Amerikaanse trein

systemlord had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een autotrein van de Amerikaanse spoorwegmaatschappij Amtrak met passagiers aanboord is vandaag ontspoord, en daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. De trein vervoerde volgens Amtrak 440 passagiers en 28 medewerkers. Het ongeluk deed zich voor bij Crescent City, ongeveer halverwege de steden Orlando en Jacksonville. De eindbestemming van de trein was de Amerikaanse staat Virginia.

Reddingswerkers hebben inmiddels 75 mensen geëvacueerd die het ongeluk hebben overleefd. Nu wordt er druk gezocht naar mensen die het ongeluk niet meer kunnen navertellen. Sommige mensen kwamen kruipend door de ramen van de trein naar buiten.

De autotrein, die passagiers en hun auto vervoert, is vooral populair bij senioren die in Florida overwinteren, en bij gezinnen die een bezoek willen brengen aan Disney World en plaatsen aan de kust van de zuidelijke staat.

Het gedeelte waar de trein ontspoorde was donderdagochtend nog geïnspecteerd door veiligheidsautoriteiten, daarbij zijn geen gebreken geconstateerd.

De spoorwegmaatschappij leidt al enige tijd verlies, er zouden al een aantal diensten worden geschrapt. Als de Amerikaanse regering geen geld blijft geven zal het bedrijf zeer snel failliet gaan. Maar senatoren hebben toegezegd dat Amtrek jaarlijks vijf miljard euro krijgt toegezegd

Afgelopen jaar ontspoorde er ook al een trein van Amtrak in de staat Iowa.Daarbij raakte 78 mensen gewond en viel er één dode te betreuren. Volgens de autoriteiten was dat ongeluk te wijten aan een defect aan de rails.

Peter R. de Vries ontmaskerde pedofiel

WieMie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de uitzending van Peter R. De Vries was gisteren te zien hoe Peter een internet-pedofiel ontmaskerde. De dader, een man van in de 40, zocht via het internet contact met een 15-jarige jongen, die een pagina had op CU2. Nadat hij zijn telefoonnummer te pakken had gekregen zette hij de jongen hevig onder druk, en lokte hem vervolgens naar het station voor een afspraak, waarbij hij van plan was in zijn woning seks te hebben met het kind.

De man - in het dagelijks leven als leraar werkzaam en bovendien actief als jeugdtrainer bij een sportclub - heeft niet alleen zijn slachtoffer bedreigd, ook diens moeder moest het ontgelden. De internet-pedofiel wist via het telefoonnummer van de 15-jarige jongen zijn adres te achterhalen, waarna hij hem veelvuldig via de telefoon en via het internet bedreigde en onder druk zette om een afspraak met hem te maken.

Als de jongen die afspraak niet zou nakomen met de pedofiel, dan zou de man alle persoonlijke gegevens van de jongen op internet zetten. Ook zou hij namens zijn slachtoffer een oproep plaatsen waarin de jongen op zoek zou zijn naar homocontacten met oudere mannen: "En daarmee bezorg ik jou en je familie de ergste nachtmerrie die je je kunt voorstellen", zo had de pedofiel het jochie laten weten.

Peter R. de Vries legde met de verborgen camera de werkwijze van de man bloot en ging een confrontatie met hem aan. Op het moment dat de pedofiel dacht dat de 15-jarige jongen in de auto kwam zitten, stapte Peter naar binnen, uiteraard met een camera.

De man reageerde geschrokken en beweerde dat zijn carriere nu kapot is gemaakt.

Op 24 April is er een extra uitzending van Peter R. De Vries.

Op het forum van Tweakers.net en op Fokforum lopen er topics nav het programma.

Werkstraf voor kerkganger na klap

Als het aan het justitie ligt krijgt een 16-jarige kerkganger uit Gouda een werkstraf. De jongen sloeg een Marokkaanse knaap die hem bespuugde bij het verlaten van de gereformeerde kerk aan de Lekkenburg in Gouda.

Het gebeuren dateert van afgelopen februari, toen een groep jeugdige bezoekers van een Gereformeerde kerk in Gouda werden bespuugd en uitgescholden door een aantal minderjarige jochies. Nadat de 16-jarige jongen een 12-jarig jochie een stomp had gegeven, sloeg de vlam in de pan.

De 16-jarige kerkganger, die zelf een klap uitdeelde, kreeg daarna diverse stompen te incasseren. Hij heeft zich moeten verantwoorden bij 'Justitie in de Buurt', en krijgt waarschijnlijk een werkstraf opgelegd.

Het Marokkaanse broertje van de jongen die de eerste klap kreeg, is gedagvaard voor de kinderrechter. De jongen (14-jaar) sloeg met een fietspomp in op kerkgangers en deelde kopstoten uit.

Gooier verfbom Gouden Koets voor rechter

Op vrijdag 26 april moet de gooier van de verfbom op de Gouden Koets zich verantwoorden voor de politierechter in Amsterdam. Andere personen moet dan voorkomenen wegens belediging of openlijke geweldpleging.

De 27-jarige man uit Monnickendam wist zaterdag 2 februari even alle ogen van de wereld op zich gericht door zijn actie. Hij gooide een tampon die doordrenkt was in een witte vloeistof tegen de koets.

De gooier kan wegens het beledigen van leden van het koninklijk huis een straf van maximaal vier jaar krijgen.

136 Passagiers geweigerd afgelopen week

Afgelopen week heeft de KLM 136 passagiers geweigerd op zijn vluchten van en naar Curaçao. Door de genomen maatregelen zijn er 307 passagiers niet eens komen opdagen voor hun vluchten. Een woordvoerder van de KLM verklaarde dat dit twee keer zoveel als normaal was.

De KLM heeft door deze weigeringen pas één schadeclaim binnen gekregen. Deze wordt in behandeling genomen.

De pre-flight-controle is een van de maatregelen, van de minister van Justitie Korthals, om het aantal bolletjesslikkers te laten afnemen op de vluchten van en naar Curaçao.

Berlusconi wil ontslag voor RAI-journalisten

Silvio Berlusconi heeft vrijdag het ontslag geëist van twee journalisten van de Italiaanse publieke TV-zender RAI. De twee zouden volgens de premier op criminele wijze van de zender gebruik hebben gemaakt.

Enzo Biagi en Michele Santoro lieten zich in hun actualiteitenrubrieken herhaaldelijk kritisch uit over Berlusconi. Biagi wordt in Italië gezien als de nestor van de journalistiek. Zijn programma 'Il Fatto' (de prestatie) bericht dagelijks over de politieke ontwikkelingen in het land.

Behalve de twee journalisten moet ook de komiek Daniele Lutazzi het ontgeleden. Hij zou het staatshoofd in zijn show te hard hebben aangepakt.

Het is niet de eerste keer dat Berlusconi de RAI beschuldigd van het politiek beschadigen van zijn persoon. Het Italiaanse staatshoofd is eigenaar van twee landelijke tv-zenders. Nu heeft hij volgens de publieke opinie ook RAI in zijn macht. De Romaanse krant La Repubblica kopte vrijdag: ,,Berlusconi leidt de zuivering van RAI in''.

Lintjesregen daalt eerder over Nederland

Dit jaar zal de jaarlijkse lintjesregen eerder vallen dan gebruikelijk. Burgemeesters in heel het land spelden de uitverkozenen al op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheidingen op, vier dagen voor Koninginnedag.

Koningin Beatrix heeft hiervoor volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken toestemming gegeven omdat veel mensen maandag 29 april een vrije dag hebben. Normaliter vindt de uitreiking van de lintjes de dag voor koninginnedag plaats. Vrijdag publiceert de Staatscourant de lijst met personen die dit jaar een koninklijke onderscheiding krijgen.

Vorig jaar werden 2600 mensen onderscheiden waarvan 687 vrouwen en 1913 mannen. Twintig mensen kregen een onderscheiding in de exclusieve Orde van de Nederlandse Leeuw. De rest kreeg een lintje in de Orde van Oranje-Nassau.

Ajax gaat zonder fans niet naar bekerfinale

pepe1 en VerdienEuro.TK hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax dreigt de bekerfinale op 12 mei in De Kuip te boycotten. De leiding van de club en de supporters zijn laaiend over het besluit van de gemeente Rotterdam de Ajax-supporters een treincombi op te leggen. Aangezien om veiligheidsredenen aanvullende eisen zijn gesteld aan treinvervoer, kunnen de Amsterdammers met slechts 5900 man naar Rotterdam reizen. Ajax vindt dit onacceptabel.

De fans van FC Utrecht worden per buscombi richting De Kuip vervoerd en mogen wel met vijftienduizend man, het in eerste instantie afgesproken aantal, komen. "Wij zijn van mening dat je bij een finale op neutraal terrein beide finalisten in de gelegenheid moet stellen met evenveel supporters te komen", aldus Arie van Eijden van Ajax.

Wat Ajax betreft wordt onder deze voorwaarden helemaal geen finale gespeeld. Vanmiddag zal een delegatie van de F-side en Van Eijden bijeenkomen voor een actievergadering. "Onze doelstelling was juist een groot feest te maken van de finale", zegt Ronald Pieloor, woordvoerder van de F-side.

Tara Singh Varma weer ziek

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voormalig GroenLinks-Kamerlid Tara Singh Varma heeft zich gisteren plotseling ziek gemeld voor het televisieprogramma Barend & Van Dorp, waarin ze weer in het openbaar zou verschijnen, na haar leugens over een dodelijke ziekte waaraan ze zou lijden.

Singh Varma beweerde toen ze nog Kamerlid was dat ze leed aan een ongeneeslijke ziekte en kwam daarnaast ook in opspraak vanwege haar torenhoge schulden en haar stevige uitgavenpatroon.

Binnen GroenLinks is men niet echt gelukkig met het geplande publieke optreden van Singh Varma. Het ex-Kamerlid kan grote schade toebrengen aan GroenLinks, zo vlak voor de verkiezingen.

De huidige ziekte van Singh Varma zou van tijdelijke aard zijn.

Cabaretiers schrijven boek over Pim Fortuyn

def103 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De cabaretiers Viggo Waas, Hans Sibbel en Peter Heerschop hebben een boek over Pim Fortuyn geschreven. De titel luidt "De puinhopen van Pim Fortuyn". Dit is een reactie op het boek "De puinhopen van acht jaar paars" van de politicus. Volgende week zal het boek verschijnen bij uitgeverij Vassallucci in Amsterdam.

De auteurs hebben onder meer een verhaal geschreven waarin zij het fenomeen Fortuyn 'uitleggen'.

Dronkaard klimt in reuzenrad op Dam

Donderdagnacht heeft een 27-jarige beschonken man de gemoederen in Amsterdam goed bezig gehouden. De man klom tot bovenin het reuzenrad en weigerde de op dat moment gesloten attractie te verlaten.

Zowel de poltie als de brandweer slaagden er niet in de raddraaier te laten afdalen. De ladder van de brandweer bereikte niet de gewenste hoogte. En de oproep van de politie sloeg hij in de wind. Pas toen de gealarmeerde eigenaar van het rad het wiel liet draaien voor een niet gepland nachtelijk soloritje, verliet de man onder dwang zijn stek. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Portret Fortuyn in brand gestoken

Voor de tweede keer in een maand tijd heeft het portret van Pim Fortuyn in Goes een brand overleefd. Vorige maand werd het portret beklad en in brand gestoken. Volgens een woordvoerder van de brandweer in Goes is alleen de neus van de afgebeelde Fortuyn enigszins geschonden.

De politie is door de brandweer geadviseerd de stelling, waarop het portret staat, te herstellen of de hele zaak weg te halen. De houten balk in de stellage is door de brand niet stevig genoeg meer. Daar heeft het vuur volgens de woordvoerder van de brandweer voornamelijk gewoed. Zowel politie als brandweer gaan er van uit dat de brand is aangestoken. "Zoiets ontstaat niet vanzelf", aldus de brandweer.

Een woordvoerder van de politie verwacht dat er vrijdag in de loop van de dag besloten wordt wat er verder moet gebeuren met het portret van Fortuyn.

Relschopper NAC toont berouw

Een anonieme NAC-supporter heeft spijt betuigd voor zijn vernielzuchtige gedrag afgelopen zaterdag na de verloren thuiswedstrijd tegen NEC (1-3). Directeur Roelant Oltmans ontving een brief waarin de supporter opzichtig berouw toont. Bovendien stuurde hij in de envelop 150 euro mee als tegemoetkoming voor de schade die hij heeft aangericht.

Na de wedstrijd liet de onbekende fan zich meeslepen in ee roes van alcohol en teleurstelling. In de rellen rond het stadion trok hij een spiegel van een auto af. "Nog nooit heb ik zoiets ongelooflijks stoms gedaan", schrijft de zondaar. "Ik schaam me diep, ook voor het gedrag van andere supporters. Dit was voor mij de eerste en laatste keer. Excuses aan NAC, de politie en de ME."

Jodelaar klaagt Yahoo aan

dEj@vU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse jodelaar Wylie Gustafson eist vijf miljoen dollar van Yahoo. Het multimediabedrijf zou de yell van de jodelaar gebruiken in reclamespotjes zonder rechten af te dragen.

Yahoo huurde in 1996 de countryzanger in om voor 590 dollar Yahooohooo te jodelen voor een tv-reclamespotje. Het gejodel is inmiddels een handelsmerk op radio en tv geworden.
'Wild west Wylie' Gustafson leefde echter in de veronderstelling dat zijn stem voor één enkel spotje gebruikt zo worden, niet voor de vele tientallen die volgden.

Drie jaar lang probeerde Wylie er met Yahoo achter de schermen uit te komen, tevergeefs. Nu zit hij zich genoodzaakt de zaak bij de rechter uit te vechten.

Weg met Westbroek!

postinggirl meldde ons het volgende:
Een bijzonder lachwekkende site van een paar Henk Westbroek-hatende studentjes die deze kerel persé van de radio af willen krijgen. En daar kan jij door middel van het formulier aan bij dragen. Werkelijk àlles aan de site is eigenlijk te triest voor woorden (ook als je zelf ook niet van Henk houdt), en je vraagt je echt af of die kereltjes niks beters te doen hebben, en dat maakt de site nou net zo grappig.

Klik hier!
http://www.radio.nl

Student begint kliksite tegen 'meelifters'

Een Tilburgse student is een kliksite begonnen tegen zogenoemde meelifters.
Meelifters zijn studenten die bij groepsopdrachten het werk aan de rest van de groep overlaten, maar op die manier wel studiepunten opstrijken.

Op de site kunnen studenten de profiteur aangeven. Jaap Veneman, een 20-jarige student international business, zette de site op en hoopt dat deze een preventieve werking heeft.

Veneman verklaarde dat hij de site is begonnen uit frustratie : ,,Ik merkte in mijn studie dat ik heel hard moest weken doordat een aantal mensen in mijn groep niets deed. Daar klaagde ik tegen vrienden wel over, maar ik deed er nooit iets aan. Uiteindelijk heb ik deze site gemaakt.''

Uit een onderzoek, gedaan door de Rijksuniversiteit Groningen, blijkt dat tweederde van de studenten wel eens met meelifters te maken heeft. Een op de tien studenten heeft zelfs vaak een profiteur in de werkgroep.

Tekenaar Suske & Wiske stopt

LeefbaarFok had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tekenaar van de populaire strip Suske en Wiske, Paul Geerts, gaat met pensioen. Daarmee zal Suske en Wiske wederom een nieuwe tekenaar krijgen.
Geerts (65) was de opvolger van Willy Vandersteen, de geestelijk vader van de twee striphelden. Vandersteen overleed in 1990.

Paul Geerts heeft 35 jaar aan de strip meegewerkt en geeft op zijn beurt zijn potlood door aan de 45 jarige Marc Verhaegen.

[Voetbal] Lurling krijgt naaimachine

Anthony Lurling, voetballer van de Friese club Heerenveen, heeft vrijdagochtend een groot spandoek en een antieke naaimachine in zijn voortuin gevonden. De spullen waren er door fans van FC Groningen gedeponeerd. Zij hebben Lurling uitgeroepen tot 'Matennaaier van het Jaar'.

De Groningers spreken van een ludieke actie, en hopen dat deze er toe leidt dat de 'geboren buitelaar' zijn 'schwalbes' op het veld staakt.

Prinses Diana weer onderwerp rechtzaak

Het ongeluk waarbij prinses Diana in 1997 om het leven kwam blijft de gemoederen bezighouden. Mohammed Al-Fayed, de vader van haar toenmalige vriend Dodi, is een rechtzaak begonnen tegen de Amerikaanse authoriteiten. Hij eist documenten waaruit zou blijken dat er opzet in het spel was.

Voor een rechtbank in Los Angeles heeft de steenrijke Al-Fayed een proces aangespannen tegen de Amerikaanse geheime dienst CIA, de federale recherche FBI en de Amerikaanse Justitie. Zij zouden over documenten beschikken waaruit zou blijken dat het ongeval, vijf jaar geleden, niets anders was dan een aanslag.

Al-Fayed beweert dat het ongeval een moordaanslag is geweest, gepleegd in opdracht van het Britse koningshuis. Zij zouden hebben willen voorkomen dat de ex-vrouw van kroonprins Charles met de moslim Dodi zou trouwen. De Britse en Amerikaanse regering doen deze bewering af als belachelijk.

Minder kaarten voor Ajax in bekerfinale

Tita en Doopy-X hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax mag veel minder supporters toelaten tot de finale van de Amstel Cup dan tegenstander FC Utrecht. De Amsterdamse club heeft slechts 5.900 kaartjes gekregen, tegenover 15.000 voor FC Utrecht. Dat is de uitkomst van het overleg tussen alle betrokken partijen.

Tijdens de wedstrijd, die in Rotterdam zal worden gespeeld, staat de Kuip half leeg. De gemeente Rotterdam heeft de Ajaxieden een treincombi opgelegd en de fans uit Utrecht een buscombi. Doordat er extra eisen aan het vervoer per trein worden gesteld, kunnen er minder kaarten worden uitgegeven.

Met de maatregelen hoopt men de veiligheid van de supporters te kunnen garanderen.

Niet-rokers hebben meer kans op zoontje

mr_FOK en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rokende stellen hebben minder kans op het verwekken van een jongetje dan niet-rokende stellen. Dat hebben Japanse en Deense onderzoekers ontdekt. Zij bestudeerden de rookgewoonten van de ouders van 11.800 Japanse kinderen op het moment dat zij de kinderen verwekten.

Als de vrouw niet rookte en de man meer dan twintig sigaretten per dag, bleek de kans op een jongetje veel kleiner dan die op een meisje. Wanneer beiden rookten was die kans nog veel kleiner.

Hoe het verschil te verklaren is is vooralsnog onduidelijk. Sperma met de Y-chromosoom is mogelijk gevoeliger voor stoffen in het tabak dan sperma met de vrouwelijke X-chromosoom. Zij hebben daardoor minder kans een eicel van de vrouw te bevruchten.

Piloot pleegde misschien zelfmoord

De piloot die gisteren met zijn vliegtuigje in de Pirelli-toren vloog, heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. De zoon van de piloot heeft dit aan de Italiaanse krant Republicca verklaard. Overige Italiaanse kranten spraken ook al van zelfmoord. De piloot, Luigi Fasulo, had namelijk hoge schulden. De Italiaanse autoriteiten sluiten zelfmoord ook niet uit.

Door het ongeluk zijn tot nu toe drie mensen om het leven gekomen, de piloot en twee vrouwen die in de toren aan het werk waren. De overleden vrouwen waren medewerkers van de regering van de regio Lombardije. Twee mensen zijn nog in levensgevaar en in totaal negentig mensen zijn gewond geraakt.

Eerder werd beweerd dat de piloot een SOS-signaal had gegeven, maar dit is tegengesproken door de Italiaanse autoriteiten. Het vliegtuigje bleek een Commander 112 te zijn, gebouwd in de jaren zeventig in Amerika. Eerder was bericht dat het om een Piper zou gaan.

10-jarig meisje zwanger van 75 jaar oude man

Boink had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een meisje in Boston die aan de show 'Adopt a Godfather' meedeed, is zwanger geworden van de 75-jarige man die haar werd toegewezen.

De man gaf toe dat hij meerdere keren seks had gehad met het meisje, maar dat deze hem zou hebben verleid. Het nu 11-jarige meisje is inmiddels 6 maanden zwanger. Ze wil de baby houden.

De politie liet weten dat de man in 1984 ook al een sexueel misdrijf had begaan.

Bellende automobilist botst tegen politieauto

edjuh18, 4]-[ Highlander en -=[Edstasy]=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 34-jarige man uit Cuijk heeft donderdag de gevaren van niet handsfree bellen ondervonden. De man werd op heterdaad door de politie betrapt. Blijkbaar was hij zo druk met het bellen dat hij het stopteken van de politie niet opmerkte. Vervolgens ging de surveillancewagen voor hem rijden en gaf weer het stopteken.

Omdat de man zijn snelheid verminderde, nam de bestuurder van het politievoertuig aan dat hij van plan was te stoppen. Daarop remde hij zelf ook. De man uit Cuijk was volgens een woordvoerder van de politie echter zo druk bezig met bellen, dat dit alles hem kennelijk ontging. De bellende bestuurder kreeg pas wat in de gaten toen hij achter op de politie-auto botste. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.