FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 april 2002

1 april op FOK!

Ieder jaar komt het weer terug, de meest vervelende dag van het jaar (samen met de blauwe envelopdag): 1 April.
Wij van FOK! meenden dit jaar eens flink mee te moeten doen en hebben dan ook meteen alles maar eens flink overdone.

Gistermiddag begon de 1 april ellende met het ogenschijnlijk per ongeluk open zetten van het admins en moderatorsforum. (Zie hier, hier en hier). Al snel dachten mensen dat het om een 1 april grap ging, en dus gingen we een stapje verder. ACM was bereid een stukje te tikken, waarna ik een kloon aanmaakte en me als hacker vermomde. Vervolgens plaatste ik her en der wat topics, opende ik onder de naam De.MAN een frontpagebericht en leefde de fp-crew zich uit op een fake-poll.
Uiteindelijk resulteerde dat gisteren in het nogmaals voor korte tijd opengaan van het 'adminforum' en een bericht op de frontpage waarin ik uitlegde dat we gehacked waren.

Tot onze verbazing begonnen meer mensen het te geloven (zoals bv Moenen.org ).

Om middernacht openden we de datingbox zoals geplanned. Helaas voor sommigen was en is dat GEEN 1 aprilgrap trouwens

Vandaag besloten we nog even over-the-top te gaan op de frontpage met diverse berichten over een gijzeling van de FOK!crewleden door onze concollega's
Duidelijk gevalletje 1 april, maar wij konden er zelf wel om lachen

Inmiddels lopen er op diverse plekken op ons eigen forum zowel als bij anderen (let op: de eerste 2 links zijn helaas niet voor iedereen bereikbaar: GoT 1, GoT 2, GoT 3, SGOP) onderwerpen over de 1 aprilgrappen.

Om mensen de gelegenheid te geven e.e.a nog eens na te lezen is in ieder geval het per ongeluk opengegooide 'admins & moderators' forum beschikbaar als archief op http://forum.fok.nl/listtopics.php/47/0.

Het is weer uit met de gein. Voor hen die erin trapten: sorry , voor hen die er niet in trapten maar het wel leuk hebben gevonden: tnx, het heeft nogal wat voorbereiding gekost. Voor hen die het NIET leuk vonden: Jammer

Wij gaan iig alvast de grappen voor volgend jaar plannen

Namens de volledige FOK!crew,
Danny

Update:
De twee links hierboven die niet voor iedereen werken heb ik even gemirrord:
GoT1 en GoT2

Prins Claus stabiel tijdens de paasdagen

Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft meegedeeld, dat prins Claus naar omstandigheden goede paasdagen heeft gehad. De toestand van de prins is op dit moment stabiel.

Prins Claus ligt nog steeds in het Academisch Medisch Centrum nadat hij op 11 maart was opgenomen in het AMC. Woensdag werden in zijn kransslagader buisjes geplaatst. Eerder hadden de artsen al longembolieŽn en hartritmestoornissen geconstateerd.

Aprilgrappen vallen slecht

Tot onze spijt hebben wij moeten constateren dat de 1 april-nieuwsberichten over de ontvoering van de admins door boze internetjournalisten een beetje verkeerd is gevallen. Ilse Media, de uitgever van Nu.nl, heeft vanmiddag een in een aangetekende brief aan Danny geschreven dat "de maat vol is". Volgens juridisch medewerkster Diana Stepling heeft de redactie van NU de afgelopen maanden een dossier aangelegd van gekopieŽrde nieuwsberichten.

Namens Nu en Ilse Media gaat zij morgenochtend een kort geding aanspannen bij het gerechtshof in Amsterdam. Hierbij zal het vooral gaan om de 'kolommetjes', de kleine en vaak grappige berichtjes rechts naast de normale nieuwsberichten op de site van Nu. Als proef zou Nu een nepbericht geplaatst hebben, dat nergens anders dan daar te vinden zou zijn. Fok heeft dit waarschijnlijk integraal overgenomen, en is dus strafbaar.
In de brief schrijft Stepling dat er mogelijk nog anderen zijn die ook een klacht willen indienen. Volgens haar heeft ze hier al contact over gehad met iemand van het ANP en van PCM, die uitgever van de meeste dagbladen in Nederland. Vooralsnog dient het kort geding alleen namens Ilse Media en Nu. Samen eisen zij dat voor ALLE overgenomen berichten een geldbedrag van 5 gulden (2,26 euro) wordt betaalt, ook met terugwerkende kracht. We weten niet op hoeveel berichten Nu aanspraak kan maken, maar we hopen dat dat er niet veel zijn. Maar als eenderde van de berichten in het afgelopen jaar van Nu zijn, dan kan dit bedrag oplopen tot wel 23.000 gulden.

De crew is momenteel behoorlijk zenuwachtig, omdat onze adverteerder (WebAds) ook al heeft gebeld met een klacht. Nadat er klachten over racisme waren binnengekomen beginnen de adverteerders, die ruimte inhuren bij WebAds, het zat te worden. Fok heeft de laatste tijd al haar geld geinvesteerd in het upgraden van de servers, dus we hebben niet veel geld in kas. Als WebAds ons ook opgeeft vrezen we dat Fok niet, of op een totaal andere manier (betaald oid) moet doorgaan.

We hopen uiteraard dat dit niet zover moet komen.

De FOK! crew.

Zon en zomer

Geschreven door: Kubstudent

Twee onderdelen die niet zonder mekaar kunnen. Als het regent in de zomer,
hoor je iedereen schelden over het weer. Maar schijnt de hele dag de zon en
is de temperatuur rond de 35 graden hoor je ook iedereen klagen. Oftewel wij
Nederlanders zijn soms gewoon zeurders. Maar dat is voor later.

Wat kunnen we verwachten van deze twee elementen de komende tijd? Ik denk
heel veel. Tenminste ik zit nu op mijn kamertje dit te typen en bedenk me
dat het buiten superlekker weer is. Met een zonnetje dat vrolijk aan de
hemel naar mij staat te lachen. Oftewel het zomergevoel komt alweer boven.

Maar nou heb ik nog niet mijn vraag beantwoord. Wat kunnen we verwachten?
Tja, voor de meesten zal zon en zomer toch wel synoniem staan aan het
terrasje. Bij mij komen die gedachtes dan ook naar boven. Lekker een hele
dag op een stoeltje zitten. Pilsje erbij. Een hele dag gewoon maar raak
kletsen en om je heen kijken. En juist dat laatste kan zo leuk zijn !
Maar dat is nog niet eens het enige dat deze twee elementen tot ons brengen.

Voor velen staat de zomer ook gelijk aan de vele festivals die er zijn. Maar
voor mij staat deze zomer toch in het teken van de introductieweken. Ik zal
anderhalve week lang mentorpapa mogen spelen. En mogen hoeden over een
zestienkoppige kroost. En hier komen zoveel verantwoordelijkheden bij
kijken. Ik zal bijvoorbeeld iedere avond bier moeten drinken. Vind ik zo
vervelend . Maar de zomer en de zon gaat dus heel wat moois brengen voor
ons allemaal!!! Veel plezier iedereen!!!

Jeroen van Inkel ontzet beheerders Fok

Jan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een in superman-pak gehulde Jeroen van Inkel heeft de beheerders van Fokzine bevrijd uit de klauwen van de Nu.nl-bende. Dat bleek uit de opmerkelijke persconferentie na afloop van de gijzeling.

Nadat oppergoeroe -*bijna pappa*- Danny Roodbol de uitgeputte Van Inkel (hij is ook al bijna 62) voor de draaiende camera's vroeg waarom hij dat 'in godsnaam had gedaan', verklaarde Van Inkel huilend dat zijn "pokkeshowtje" zonder het nieuws van Fok "helemaal noppes" voorstelde.

"Ik lees zo vaak nieuws voor, als Fok weg valt dan heb ik niet meer om voor te lezen. En zo grappig ben ik ook weer niet," aldus een geŽmotioneerde Van Inkel.

Zie ook dit, dit en dit bericht...

Het nieuwste spel van de makers van Halo

KOE meldde ons het volgende:
Na het grote succes van het spel Halo is de ontwikkelaar, Bungie, alweer bezig met het ontwikkelen van een compleet ander spel: Pimps at Sea.

Pimps at Sea zal alleen voor de XBOX uitkomen en maakt gebruik van de nieuwe, door Bungie ontwikkelde, Incredible Turn Them Out (tm) Technology waarmee spelkarakters van andere spellen geÔmporteerd kunnen worden om ze vervolgens te 'pimpen'.

Klik hier voor meer informatie, screens en een filmpje.

Bungie

Gijzeling Fok!admins voorbij

Hans had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gijzelingzaak in het Rotterdamse havengebied is voorbij. Dat maakte de politie zojuist bekend. Meer informatie is vooralsnog niet bekend, maar volgens ooggetuigen is een in een blauw-rode jumpsuit gehulde man de loods binnengedrongen, waarna en luid geroep en geschreeuw te horen was. Even later kwamen de gijzelaars, Danny, Jorma, Ted en Arjen naar buiten.

Om half vijf geeft de politie een persconferentie, wij wachten in spanning af.

Meer informatie is hier en hier te vinden...

Vier doden door ongeluk in Waalwijk

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van zondag op maandag is er een ernstig ongeluk gebeurd op de rijksweg A59, ter hoogte van Waalwijk. Zes jonge mensen zaten in een auto, toen die, door een nog onbekende oorzaak, van de weg raakte. De wagen kwam tegen een boom tot stilstand. Hierdoor werden de drie inzittende uit de auto geslingerd en raakten zwaargewond. De andere drie inzittende waren op slag dood.

De zwaargewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Zojuist werd bekend gemaakt dat 1 van de drie zwaargewonden is overleden. De politie heeft nog geen identiteit en plaats van herkomst kunnen vaststellen. Zij verwacht dat deze gegevens in de loop van de middag worden vrijgegeven.

[F1] Montoya woedend op Schumacher

Michael Schumacher heeft afgedaan bij Juan-Pablo Montoya. De Colombiaan is woedend op Schumacher vanwege de botsing gisteren in de eerste ronde van de Braziliaanse Grand Prix. Volgens Montoya houdt de Duitser er levensgevaarlijke taktieken op na.

Montoya werd gisteren in de eerste ronde door Schumacher ingehaald, waarna hij hem weer voorbij probeerde te komen. Hierbij reed hij zijn voorvleugel echter kapot op de achterkant van de F2002 van de regerend wereldkampioen.

"Ik dacht dat hij een sportieve kerel was om tegen te racen, maar dat is hij beslist niet", aldus Montoya in gesprek met journalisten. "Ik heb hem wel ruimte gegeven in de eerste twee bochten. Dit is heel teleurstellend"

Volgens Montoya zou hij door Schumacher zijn geblokkerd. "Ik ging naar binnen. Ik maakte mijn manoeuvre eerder dan hij, maar toen ik van lijn was veranderd, gooide hij de deur dicht. Ik had genoeg snelheid om hem in te halen. Hij reageerde later dan ik. Ik ben heel teleurgesteld"

In de GP van MaleisiŽ was Montoya ook al het slachtoffer van een duel met Schumacher. Hierbij kreeg hij een drivetrough-penalty opgelegd waarbij hij eenmaal door de pits heen moest rijden.

Bezoek ook eens de F1manager van Fok!

Massagraf ontdekt in BosniŽ

De Bosnische staatscommissie heeft maandag bekend gemaakt dat er in het noordwesten van BosniŽ een massagraf is ontdekt met daarin dertig lijken.

Het massagraf ligt vlakbij het dorpje Kotor Varos. Volgens de commissie gaat het vermoedelijk om bewoners van enkele dorpen bij de centraal-Bosnische stad Jajce. Daar hebben Servische soldaten ongeveer zestig moslims gedood in het begin van 1992.

Tot nu toe zijn elf lijken geborgen.

Fortuyn zegt hulp toe in gijzelingszaak

Paul had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-lijsttrekker Pim Fortuyn heeft vanmiddag hard uitgehaald naar politie en justitie. Volgens hem doen deze niet genoeg om de sinds vanmorgen gegijzelde Fokzine beheerders te bevrijden. "Meneer, als ik premier was, dan had ik allang de BBE (bijzondere bijstands eenheid - red) erbij gehaald, meneer", aldus Fortuyn op een in allerijl georganiseerde persconferentie.

Fortuyn heeft hulp toegezegd in de gijzelingszaak. "En ik ben een man van mijn woord, dat weet u, meneer." Op de vraag precies welke hulp hij gaat bieden, kon hij vanmiddag nog geen antwoord geven. ďGťn zin Šn om dŠt uit te leggen, meneer. U leest mijn boek maar. Vanaf 15 april in de winkel, 14,95.Ē

Na enig aandringen wilde Fortuyn kwijt: "Mogelijk zal ik mijn hondjes en chauffeur uitlenen. Die zijn namelijk zeer betrokken met de veiligheid in ons drukke landje, en mijn chauffeur kan die Nu'ers mooi terugrijden naar waar ze vandťn komen. Maar eigenlijk hadden die Fokkertjes zich tegen gijzeling moeten verzekeren hŤ."

Zie ook dit bericht. We houden jullie op de hoogte..

Kazaa opereert niet illegaal

Het Amsterdamse hooggerechtshof heeft bepaald dat de online muziek-uitruildienst KaZaA niet illegaal opereert.
Het Hof vernietigde daarmee een eerdere uitspraak van vice-president Oribio de Castro van de rechtbank, die de Zweedse eigenaren van de dienst opdroeg om het illegaal kopiŽren te stoppen.
Die uitspraak was de uitkomst van een rechtszaak die tegen KaZaA was aangespannen door de auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra.

Het bedrijf zag zich daarop genoodzaakt de site te sluiten omdat niet kon worden vastgesteld wie de eindgebruikers van de door copyrights beschermde audiofiles waren.

In hoger beroep is KaZaA nu alsnog in het gelijk gesteld. De rechter bepaalde dat de makers van software waarmee het verspreiden van muziekfiles mogelijk wordt, niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor de eventuele inbreuk op auteursrechten door de gebruiker. Een overwinning voor de voorstanders van muziekconsumptie via internet.
Toch heeft directeur Niklas ZennstrŲm van KaZaA in een schriftelijke reactie gezegd dat de uitspraak helaas 'te laat' komt om zijn bedrijf te redden.
ZennstrŲm heeft de software die voor KaZaA werd gebruikt inmiddels verkocht aan het Australische bedrijf Sharman Networks, dat er een nu goede zaken mee doet.

Overige bronnen:

Webwereld: http://www.webwereld.nl/nieuws/10768.phtml

Man komt om bij explosie in hotel

Een man is gisteravond om het leven gekomen bij een explosie in een filiaal van hotelketen Novotel in Schiedam. De politie vermoedt dat het een Bulgaar betreft, omdat hij op de gastenlijst stond. Sectie op het lichaam moet uitsluitsel bieden. De oorzaak van de explosie is onduidelijk.

De ontploffing vond rond 20.45 uur plaats op de eerste verdieping en heeft een gat geslagen in de gevel van het gebouw. De politie was snel ter plaatse en vond een verdachte tas in de kamer. Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) bleek dat er geen explosieven in de tas zaten.

Het Novotel in Schiedam is na de explosie ontruimd. De ongeveer honderd gasten zijn in andere hotels in de omgeving ondergebracht.

Coca Cola werkt aan Vanille Cola

Icekool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het concern Coca Cola werkt in het geheim aan een cola met vanillesmaak. Dat meldt de Financial Times. Als het plan, waarschijnlijk Vanilla Coke genaamd, doorgaat, zou dat de grootste lancering van een product van het bedrijf in 16 jaar zijn.

Een woordvoerder van het concern wilde de ontwikkeling ontkennen noch bevestigen. "We hebben altijd een aantal dingen in ontwikkeling," aldus de zegsman.

Volgens een hoog aangeschreven industrieel nieuwsblad is het echter voor 90 procent zeker. Op dit moment is Cherry Coke nog de enige Cola met een smaakje.

Beheerders FOK!zine gegijzeld door NU.nl

Thom had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De redactie van de nieuwssite NU.nl heeft vanmorgen omstreeks zes uur de beheerders van de jongerencommunity FOK!zine in gijzeling genomen. De concurrentie tussen de twee is hiermee opgelopen tot een hoogtepunt.

In een e-mail aan de Amerikaanse zender CNN stelde Renťe de Jonge (binnen- en buitenlandredacteur) van NU.nl dat beheerder Danny Roodbol pas vrijgelaten zou worden als deze FOK!zine per direct opheft. De admins Danny, Jorma, Ted en Arjen worden vastgehouden in een Rotterdams pakhuis, waar zij onder valse voorwendselen naar toe werden gelokt. Volgens de medewerkers van Fokzine zouden zij in het pakuis "een gigantische hoeveelheid plaatjes van naakte vrouwen" ontvangen van een anonieme weldoener.

In de journalistieke wereld is verheugd gereageerd op de gijzeling. Volkskrantjournalist Hans Wansink roemt NU.nl om hun moed, "die honden van Fok moeten eens stoppen met dat copy-pasten" aldus Wansink. Hoofdredacteur Folkert Jensma van NRC Handelsblad noemt het een "enigszins ondemocratische, maar niettemin bewonderingswaardige" actie.

Wij hebben hier nog niets van vernomen. Red.

Geen was meer aan de lijnen in Shanghai

Veel inwoners van de Chinese stad Shanghai mogen vanaf vandaag hun was niet meer buiten hangen. Wie dat nog wel doet kan rekenen op een boete van 2,75 euro. Dit heeft het bestuur van de stad bekend gemaakt.

Het gaat om mensen die in de buurt van toeristische trekpleisters wonen. Met de nieuwe verordering wil de stad haar imago verbeteren om zo een stad te worden die zich kan meten met steden als Parijs en New York.

Noodweer op Tenerife eist levens

Chadi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Tenerife is het op het moment hevig noodweer. Het noodweer heeft zeker aan vijf mensen het leven gekost en de materiŽle schade is groot.

Een van de doden is een reddingswerker die bezig was met een brug. Een meisje werd bedolven onder een instortende muur en twee mannen werden meegesleept in een woeste rivierstroom nadat zij hun kinderen hadden gered. De vijfde dode was een man die een hartaanval kreeg.

Naast de vijf doden zijn er tientallen gewonden gevallen. Op Tenerife viel binnen drie uur 224 liter water per vierkante meter. In Santa Cruz viel de electriciteit, de telefoon en zelfs de noodcentrale uit.

Moord op kat bij Hoorn lijkt werk scholieren

De politie van Hoorn heeft een aantal verdachten op de korrel die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de dood van een kat, die met een kabelslot vast op de rails bij station Kersenboogerd in Hoorn, twee weken terug, door een trein werd overreden.

Negen getuigen hebben tegen de politie gezegd dat ze weten wie de dader is. ,Maar uit angst voor represailles durft tot nu toe niemand een verklaring te ondertekenen. De politie kan hierdoor op dit moment niet verder recherceren, omdat het misdrijf juridisch gezien niet ernstig genoeg is om met anonieme verklaringen ''aan de gang te mogen''.

Volgens insiders heeft de recherche een 15-jarige scholier als op het oog. Maar ze kunnen hem niet aanhouden, omdat er dus geen ondertekende verklaringen zijn. De recherche probeert die getuigen nu zo ver te krijgen dat ze alsnog hun verhaal op papier ondertekenen.

De stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren heeft een belonig van 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Een vriendengroep uit Egmond aan Zee heeft bij monde van Clemens Recourt laten weten daar nog 500 euro aan toe te voegen.

Pasen!!!

Jaa! Het is al weer 2e paasdag, dus het kan nog, een stukje over de pasen
Eigenlijk merk ik er nooit iets van dat het pasen is, maar vandaag...

Ik lag heerlijk in mn bedje, ik was al half wakker maar lag gewoon heel lekker!
Toen kwam opeens mn moeder mn kamer binnen en begon aan me te schudden!!
'Wakker worden! Paasontbijt!!"

Lekkerrrrr!! Ik kwam beneden en daar stonden heerlijke gebakken broodjes, een kopje thee, en een glaasje oranje iets, en... een ei!!! Een echt ei!
Ik wachtte al heel de pasen op een ei, een chocolade ei, een gewoon ei, het maakt niet uit, ik wilde gewoon een paasei!!
En daar stond ie dan! Jummie

Ik heb genoten van mn paasontbijt, en wil bij deze mijn moeder nog even bedanken, ookal was het wel een beetje vroeg nog (kwart voor 9)

Anti-Joods geweld in Frankrijk

In Frankrijk zijn de afgelopen dagen aanslagen gepleegd gericht tegen joodse doelen. De autoriteiten vermoeden dat de aanslagen verband houden met het IsraŽlische geweld tegen Palestijnen. In Marseille is een synagoge volledig door brand verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar een joodse belangenvereniging heeft de brand als een anti-semitische aanslag bestempeld.

Een synagoge in Straatsburg werd gepoogd om in brand te steken, maar de schade bleef beperkt tot de toegangsdeuren die met benzine waren overgoten. In een buitenwijk van Toulouse werd een kosjere slagerij door onbekenden onder vuur genomen. Vanuit een rijdende auto werden twee schoten gelost. Niemand werd geraakt. En in Lyon ramden onbekenden met een auto de poort van een synagoge.

DaniŽl Vaillant, de minister van Binnenlandse Zaken van Frankrijk, heeft het anti-semitische geweld scherp veroordeeld. Hij riep alle bevolkingsgroepen in Frankrijk op om, ondanks de spanningen in het Midden-Oosten, vreedzaam samen te leven.

Het anti-joodse geweld is niet van de laatste dagen. Onlangs maakte de overkoepelende organisatie van joodse instellingen (CRIF) in Frankrijk al bekend dat er in 2001 ruim driehonderd gewelddaden tegen joden en joodse in stellingen waren geregistreerd.

De punten zijn weer bekend!

Dat een saaie race niet meteen een saaie uitslag op de F1manager op hoeft te leveren blijkt deze speelronde wel. De Top 5 van vorige race is compleet omgegooid. Dr.Daggla neemt het roer over van Mr_Knoxville, die vorige ronde de lijst aanvoerde. Tweek volgt hem met ťťn puntje minder op de voet, terwijl Livinstone goede zaken blijft doen en op de 3e plaats beland.

Deze speelronde was Coolgoza de beste. De eerste ronde die hij of zij meedoet weet Coolgoza meteen 283 te scoren. schumi_the_champion en kjbpeeters worden 2e en 3e...

Naast het verdelen van de punten zijn er nog enkele wijzigingen gedaan. Zo kun je in je profiel vanaf nu meteen je stand in beide klassementen terugvinden en zie je meteen wat je eigen team is. Je kunt het profiel op verschillende manieren bereiken, bijvoorbeeld door de 'je bent ingelogged als...' regel op elke pagina.

Bovendien kun je vanaf nu zelf bepalen hoe groot het klassement per pagina is. Dit kun je in je profiel wijzigen.

Veel succes de komende speelronde!

Dating.fok.nl

Na het slechte nieuws van vandaag is er ook nog goed nieuws. De afgelopen anderhalve week ben ik weer 's uit verveling wat aan het scripten en layouten geslagen en het resultaat, een heuse datingbox, is vanaf nu online op dating.fok.nl.

Lees eerst even de policy aldaar.
Inloggen (of, als je nog niet op FOK! geregistreerd bent, registreren) doe je via het forum (link staat op de datingsite). Ben je al ingelogged op het forum dan ben je ook automatisch ingelogd op de datingsite.

Hij is nu vanzelfsprekend nog leeg, maar we hopen dat dit snel zal veranderen.

Veel plezier
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.