FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 april 2002

'Het valt wel mee met die Paarse puinhopen'

Pim Fortuyn heeft een trend gezet met boekjes schrijven. Na zijn 'Puinhopen van acht jaar Paars', kwam de Socialistische Partij met het rapport 'Leest u zijn boeken maar', een 'pimpelpaarse' bloemlezing van Fortuyn's uitspraken.

Nu is het kabinet aan de beurt. In een 24 pagina's tellend rapport maakt het ministerie van Algemene Zaken van premier Kok bekend wat er allemaal goed is gegaan in de Paarse regeerperiode. Het wordt gezien als het antwoord op Fortuyn's boek.


Het kabinet blijkt trots te zijn op haar prestaties. De werkgelegenheid is, vooral voor vrouwen, fors gestegen. Er zijn verbeteringen in de kinderopvang, er is meer zorg geleverd dan verwacht, er is meer politie op straat, de klassen zijn kleiner en er zijn meer leraren. Ook is de staatsschuld verlaagd, de lasten zijn lichter en er de burger heeft een hogere koopkracht.

Op andere terreinen is ook succes, er is begonnen met bestuurlijke vernieuwing als de gekozen burgemeester, euthanasie is nu volledig legaal en homohuwelijken mogen gesloten worden. Niet alles is goed gegaan, maar zoals Kok in het voorwoord schrijft: "voor ambities is in de volgende periode volop ruimte."

Met dank aan Boes21 voor de tip.

Man blust brand bij sollicitatiegesprek

Een man heeft afgelopen dinsdag in Beverwijk bij een sollicitatiegesprek een brand geblust. De brand ontstond in een van de kantoren in het pand waar de man toevallig langs liep. De man reageerde snel en bluste de brand meteen.

Toen de brandweer korte tijd daarna arriveerde met autospuit en hoogwerker was er voor hen weinig meer te doen dan de nacontrole.

Bij zijn sollicitatiegesprek heeft hij in ieder geval laten merken dat hij snel en adequaat kan optreden. Het is nog niet bekend of de sollicitant de baan heeft gekregen.

Schoten gelost bij overval op snackbar

Bij een overval op een snackbar aan de Europaboulevard in Alkmaar zijn diverse schoten gelost. Twee mannen kwamen de snackbar binnen en eisten geld. Om de eis wat kracht bij te zetten schoten de overvallers een aantal malen in het rond waarbij niemand gewond raakte. In de snackbar waren twee mensen aan het werk, de politie kon nog niet zeggen of er publiek aanwezig was.

Na de overval gingen de daders te voet er vandoor. Er is nog niet bekend gemaakt hoeveel geld de daders buit hebben gemaakt.

De daders zijn nog voortvluchtig

Foto: Peter Kerkhoven (NHD)

Explosies en brand in verzorgingshuis Osdorp

Rond kwart voor vier vanmiddag is er een grote explosie geweest in zorgcentrum het Leo Polakhuis de Amsterdamse wijk Osdorp. Volgens Quotemedia werd Osdorp "wakkergeschud door een zware explosie. Deze werd gevolgd door drie in kracht toenemende explosies en zeer zware rookontwikkeling. De bovenste etages van een flat staan in brand. Waarschijnlijk is de brand veroorzaakt door geëxplodeerde gasflessen van dakdekkers. De straten liggen bezaaid met stukken metaal en brandende dakresten."

De bejaarde bewoners worden op dit moment over de trappen geëvacueerd
en naar bejaardenhuis De Driehoven gebracht.

17:30 - De brand lijkt alweer over. Teletekst meld dat de 135 bewoners tijdig zijn geëvacueerd. Politie en brandweer gaan er van uit dat de brand en explosies het gevolg zijn van werkzaamheden aan het dak.

Met dank aan Ikke en Mr_Rammstein voor de newssubmit.






Foto's: Arne van der Wal, Quotemedia.

Kroonprins en Maxima naar Antillen

Onze kroonprins Willem-Alexander en zijn echtgenote prinses Maxima brengen van 6 mei t/m 16 mei een kennismakingsbezoek aan de Nederlandse Antillen. Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag bekend.

De kroonprins en zijn vrouw zullen op de eilanden naast ontmoetingen met landelijke vertegenwoordigers ook diverse projecten en maatschappelijke instellingen bezoeken.

Het paar bezoekt maandag 6 mei en dinsdag 7 mei Curacao, op 9 en 10 mei Aruba, op 11 mei Bonaire, op 13 mei Sint Maarten, op 14 mei Sint Eustatius en op 15 mei Saba.

Dagobert & Canada Deel III


De tijd gaat voorbij, ideeën komen en gaan en af en toe ben ik zelf ook helemaal de kluts kwijt. Owja, ik ging de TOEFLtest dus doen.

's Ochtends vroeg met de auto richting Arnhem. Een beetje ruim op tijd, voor het geval er files zouden staan. En zonder veel oponthoudt komen we aan. Dankzij de routebeschrijving van het CITO lukte alles precies tot aan de ingang. Een groot oud, saai grijs gebouw stond er verlaten bij en een rij bellen sierde de deur. Gelukkig kwam er net een medewerker aan en kon ik wel even meelopen. Ik stap de lift uit en beland in een geheel vernieuwd kantoor met van die 'net nieuwe' stoelen die op scholen altijd snel vervangen worden. Ze zitten heerlijk, maar zijn o zo snel vies. Ik had nog steeds alle tijd en geheel relaxed ging ik naar de vrouw achter de balie. Toen bleek dat die tijd helemaal niet zo precies kwam en ik best om vijf over negen had kunnen komen want iedereen moest één voor één ingelicht worden en omdat ik pas als zesde binnen was, was het niet eerder dan kwart over negen voordat ik werd opgeroepen. Na twee uur van stilte, rust en ongelooflijk veel moeilijkdoennerij om er maar zeker van te zijn dat ik een computer kon besturen, mocht ik weer gaan. Een voorlopige score was bekend en ik was wel tevreden.

Daarna nog allerlei offtopiczaken gedaan En dat was het hoofdstukje TOEFL. Kort samengevat: veel gedoe en officiële verklaringen om niks. Lekker Amerikaans dus.

Toen werd het tijd voor het volgende op mijn lijstje: een visum. Nou daar word je blij van Vol goede moed belde ik de ambassade in Den Haag. Het was kwart over vier en ik was net uit school. Mooie tijd leek mee, maar nee hoor, ze waren alvast naar huis Volgende dag iets vroeger weer daar heen gebeld, krijg ik te horen dat ik dat in Berlijn moet regelen omdat de emigratie afdeling in Den Haag is opgeheven.
Weer de telefoon gepakt, weer waren ze dicht. Na drie bandjes en 6 keuzemenu’s kreeg ik te horen dat ik tussen twee en drie kon bellen de volgende dag. Gelukkig was een van mijn leraren zo gul om mij van de nodige vrijheid te voorzien en vanuit een telefoon cel (Ik ben© onbereikbaar) weer gebeld naar mijn grote vrienden in Berlijn. Krijg ik een of andere niets wetende vrouw aan de lijn die maar een ding kan: doorschakelen 'Hold on please' Ja, ik wilde wel maar als vijf seconde later een bandje zegt dat ze het druk hebben en ik nog vijf seconde alter van de lijn geflikkerd wordt heeft dat niet zoveel nut. Dus nog maar een keer geprobeerd en weer niet.
Toen thuis maar eens wat op internet rondgescharreld en daar vond ik een mooi lijstje met dingen die ik zou moeten opsturen om een visum aan te vragen. In het engels
Gelukkig was ik ondertussen een keer 18 geworden en dat scheelde een hoop papieren. Vrolijk bovenaan begonnen en alles liep vlekkeloos tot het laatste. Een Police certificate, wat? Ja, dat! Geen flauw idee, dus maar eens een mailtje naar Berlijn gestuurd. 'Ask your local Police station' was het kort maar krachtige antwoord. Weer de telefoon gepakt, telefoonboek erbij. P..Po...Politie Bureau, daar stond het 050-5995995. Tik netje het nummer over op de telefoon, blijkt dat het een telefoonboek van vorig jaar was en het nummer derhalve niet meer bestaat. 0900-8842 was het enige nummer dat nog in het nieuwe telefoonboek stond en ik moest dus extra betalen om iets te vragen aan de politie.

Nou, dat moet dan maar. Word ik eerst vrolijk in de wacht gezet en even later krijg ik toch nog iemand van de regiopolitie Groningen te spreken. Een police certificate? Euh...momentjeDan komt er een leuk wachtmuziekjeHallo meneer, daar ben ik weer. dan moet U de emigratie afdeling hebben en die is om vier uur gesloten... Goeiemiddag
De volgende dag....
Goeiemiddag regiopolitie GroningenAh, zonder te wachten. Ja, ik ben om zoek naar de emigratiedienst. Momentje alstublieftEn weer het vrolijk melodietje. Goeiemiddag meneer, U had een vraag? Ja, ik ben op zoek naar een police certificate. Ow, momentjeVoor de zoveelste keer het vrolijke melodietjeSorry meneer, ik weet niet wat U bedoelt. Ik kan U niet verder helpen....Goeiemiddag

Tja en dan....dan zit je daar, een droom...zo dicht bij....dan speelt er iets op dat ook al heb je de moed al helemaal weggegooid, je gaat verder. Dus ik weer aan de telefoon. Dit keer was de ambassade in Den Haag weer het slachtoffer. Owja, die was 's middags dicht. De volgende dag was ik vrij dus om een uurtje of elf bel ik er weer heen. [i]Nee meneer, de immigratiedienst zit in Berlijn. Daar weet ik ook verder niks van. Maar misschien als U maandag tussen 10 en 12 belt, dan is mevrouw de Boer er en die zou het wel eens kunnen weten. Nou, maandag tussen 10 en 12 zit ik op school dus dan moest ik maar weer vrij vragen.

Maar, op zo'n moment zijn teamgenoten erg praktisch. Bij handbal zit namelijk iemand van de recherche en die kon mij vertellen dat dat een bewijs van goed gedrag was en dat ik dat gewoon kon ophalen bij de burgerlijke stand.

En toen kwam mijn TOEFL score binnen. 250 was het resultaat en daar was ik wel blij mee

Zinni is in gesprek met Arafat

In het belegerde hoofdkwartier van Arafat in Ramallah is het overleg gestart tussen de Amerikaanse bemiddelaar Zinni en de Palestijnse leider. Dit is door Palestijnse functionarissen bekendgemaakt.

Zinni is de eerste buitenlandse diplomaat die toestemming heeft gekregen om met Arafat te praten sinds de bezetting van zijn hoofdkwartier door Israëlische strijdkrachten. Zinni had al eerder aangegeven met Arafat te willen praten, maar de Israëlische premier Sharon gaf hier tot nu toe geen toestemming voor.

De Amerikaan wil met Arafat overleggen over het bezoek dat minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell volgende week aan de regio brengt. Ook zal Zinni Arafat de Israëlische eis overbrengen dat de moordenaars van minister Ze'evi worden uitgeleverd. Vorig jaar oktober werd Ze'evi doodgeschoten in een hotel te Jeruzalem.

Dode na val emmer afbijtmiddel

Donderdag zijn in het zuidwesten van Londen een dode en twaalf gewonden gevallen nadat iemand een emmer met dichloormethaan had omgestoten.

De dode en twee gewonden waren bouwvakkers die op dat moment bezig waren met een renovatie van het huis waar het ongeluk plaatsvond. De andere gewonden bestonden uit politie- en ambulancepersoneel, alle raakten gewond door het inademen van schadelijke dampen.

Aarde vergaat misschien in maart 2880

Zet het alvast in je agenda: op zaterdagavond 16 maart 2880 bestaat er een kans, 1 op 300, dat de aarde geraakt gaat worden door een asteroïde. Het kilometer brede onding heeft de naam 1950DA, en zal bij inslag een krater slaan die minimaal 20 keer groter is dan de tot nu toe gevonden kraters in de Verenigde Staten.


Volgens geleerden hoeven we ons echter niet druk te maken, mocht het gigantisch stuk steen écht gevaar gaan opleveren voor de aarde, dan is er nog "genoeg tijd" om een oplossing te vinden. Minstens vijfendertig generaties zullen zich nog over het probleem mogen buigen.

De asteroïde werd in 1950 voor het eerst gesignaleerd, maar werd na 17 dagen weer uit het oog verloren. Op 31 december 2000 werd het weer opgepikt op radarschermen. Sindsdien houden wetenschappers het ding nauwlettend in de gaten.

Met dank aan Megamuch voor de melding via de newssubmit.
Plaatje (van een iets grotere): NASA.

Man slaat PC kapot in computerwinkel

Een man uit Wisconsin heeft een computer met een sloophamer platgeslagen in de winkel waar hij het apparaat drie maanden eerder had gekocht. Hij was al vijf keer met het ding terug geweest, maar de problemen met de harddisk, de geluidskaart en de CD-drive bleven.

De 51-jarige Amerikaan kocht de PC in januari voor zijn dochter. Het is niet precies duidelijk om wat voor computer het ging. Na het voorval werd hij opgepakt door de politie. De man hangt een straf boven het hoofd wegens het verstoren van de openbare orde.

Zonder rijbewijs met 240 km over snelweg

beekzicht had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdag heeft de politie van Twente een 22-jarige automobilist aangehouden, die met 240 kilometer per uur over de A35 reed. Ook had de bestuurder geen rijbewijs. Bovendien werden in de auto vijf alarmvuurwapens, een revolver en een geweer aangetroffen. De auto en wapens zijn inmiddels in beslag genomen.

Hij verklaarde tegenover de politie dat hij het theoriegedeelte van het rijexamen niet kon halen omdat de verkeersregels zo vaak veranderen. De man kan enkele stevige bekeuringen verwachten.

Heavy Metal band Megadeth uit elkaar

Just_Johnny had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na zo'n 20 jaar is er een eind gekomen aan Megadeth. Dit komt doordat Dave Mustaine (oprichter, zanger en gitarist van de band), in januari een ernstige verwonding opliep aan zijn linker arm. Het zal ongeveer een jaar lang duren voordat die verwonding hersteld is, maar de kans is klein op een volledige genezing.

Mustaine heeft daarom maar besloten om uit de band te stappen, wat ook het einde van Megadeth zelf betekent. Dit werd gisteren op de website bekend gemaakt. Dave eindigde zijn bericht met de woorden "Tout le monde, a tous mes amis, Je vous aime, Je dois partir." wat ook wel "Aan de hele wereld, aan mijn vrienden, ik houd van jullie, ik moet gaan..." betekent.

Seks wordt er na een baby niet beter op

Wanneer je goede seks met je partner hebt doe je er, wat betreft het seksuele, maar beter aan geen kinderen te nemen. Uit een onderzoek van weekblad Flair blijkt namelijk dat de seks er na de bevalling flink bij inschiet.

Maar liefst 68% van de jonge moeders vrijt na de bevalling minder vaak dan voorheen. Bij 37% van de stellen vindt de eerste keer na de bevalling weer plaats tussen de 1 en 2 maanden. Bijna 25% doet 'het' weer na 2 tot 4 weken. Hoe vaak laten de jonge ouders in het midden. In ieder geval één keer per week of minder, zo geeft 55% van de ondervraagden aan.

Vrouwen die na de geboorte van hun kindje nauwelijks seksuele behoeften hebben, zouden zich minder aantrekkelijk voelen. Ook ontbreekt het hun aan energie en hebben zij nog last van de bevalling.

Wanneer er uiteindelijk wordt gevreeën, laat de vernieuwde seks behoorlijk wat te wensen over. Voor de bevalling kreeg het seksleven nog een 8- toebedeeld. Jonge ouders kunnen er echter niet meer van maken dan een schamele 6,6.

VN wist dat Serviërs Srebrenica aan zouden vallen

Volgens voormalig VN-topman Manfred Eisele, waren de Verenigde Naties (VN) al in maart 1995, vier maanden voor de val van Srebrenica, op de hoogte dat de Bosnische Serviërs de moslimenclave Srebrenica wilden veroveren.

Eisele zegt dat de aanvalsplannen bleken uit foto's van Amerikaanse satellieten. De VN-afdeling voor vredestaken stelde daarom voor het licht bewapende Dutchbat te vervangen door een Deense tankeenheid die eerder op Serviërs had geschoten.

De V-Raad ging echter niet akkoord met dit plan, omdat men geen zwaar materieel in Srebrenica wilde. Volgens Eisele zouden de Deense tanks de Serviërs zo hebben afgeschrikt, dat Srebrenica niet gevallen zou zijn.

Eisele deed deze uitspraken vanochtend in het VPRO-radioprogramma Argos.

Moszkowicz: Verdachte ramp moet vrij worden gelaten

Advocaat A. Moszkowicz van vuurwerkramp verdachte André de V., is van mening dat het Openbaar Ministerie (OM) het recht op vervolging van zijn cliënt heeft verspeeld. Daarom moet hij direct vrijgelaten worden, vindt Moszkowicz.

Gisteren heeft het OM geen strafeis geformuleerd in de zaak tegen André de V., die wordt verdacht van brandstichting bij vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks in Enschede. In plaats daarvan eindigde officier van justitie H. Stam zijn requisitoir met het verzoek De V. nader psychiatrisch te laten onderzoeken in het Pieter Baancentrum (PBC) in Utrecht. Hij liet zich niet uit over een strafeis en een eventueel op te leggen maatregel.

Advocaat Moszkowicz is het met deze gang van zaken absoluut oneens, en meent dat de rechtszaak niet nog langer kan worden aangehouden. Moszkowicz hield vervolgens wel zijn pleidooi voor de verdachte, hoewel hij niet goed zei te weten waartegen hij pleit, nu er geen strafeis is geformuleerd.

Onderzoek naar terugsturen illegalen

Een onderzoeksgroep van de Katholieke Universiteit Brabant gaat de komende jaren, in opdracht van het ministerie van Justitie, onderzoeken hoe illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers het best kunnen worden teruggestuurd.

Er zal vooral worden bekeken waarom waarom illegalen niet weg willen uit Nederland. Van de ruim 12.000 illegale vreemdelingen die jaarlijks het land uit moeten, vertrekt nog niet de helft.

Volgens het ministerie is het onderzoek een omslag in het denken over dit probleem.

Website Neckerman flink in de war

Wolk en Rezel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een storing op de site Neckerman.nl hebben donderdagnacht alle klanten kunnen profiteren van 55 procent korting op de producten die op de site worden aangeboden.

De prijzen stonden juist vermeld, maar werden in guldens weergegeven in plaats van in euro's. Nadat de bestelling was geplaatst werden de prijzen weer omgerekend naar euro's, waardoor de bestelling veel goedkoper uitviel.

Vanmorgen was de fout gedeeltelijk hersteld. De prijzen werden nog wel in guldens weergegeven, maar niet meer in euro's omgerekend. Om 11.00 uur was de site weer in orde. Of de klanten hun bestelde producten ook voor de helft van de prijs krijgen is niet bekend.

Al-Qaeda: bonus voor gevangen soldaat

nietzman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Afghanistan zijn pamfletten gevonden, waarop een beloning van 100.000 dollar wordt uitgeloofd voor elke gevangen militair van de internationale alliantie. Een gedode militair levert ook nog altijd de helft op. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse leger zijn de pamfletten het werk van leden van al-Qaeda en de Taliban.

In het gebied waar de oproepen werden gevonden is enkele weken geleden een hevige strijd geweest met troepen van al-Qaeda en de Taliban. Daarbij zijn volgens het Amerikaanse leger honderden vijandelijke strijders omgekomen.

Ontucht door Nijmeegse onderwijzer

De politie heeft een onderwijzer van een basisschool in Nijmegen aangehouden op verdenking van ontucht met kinderen van zijn school. Dit nadat enkele ouders aangifte deden bij de politie van ontucht. De 51-jarige man geeft les aan groep 8 van de basisschool.

Uit de meldingen bleek dat het gedrag van de onderwijzer zich op de grens van strafbare ontucht bevond. De politie trad in overleg met de officier van justitie in Arnhem, die een strafrechtelijk onderzoek liet instellen. Op grond van de uitkomsten van dit onderzoek, besloot de officier dat er verdenking van ontucht bestond.

De onderwijzer is afgelopen dinsdag aangehouden voor verhoor. Op donderdag is de man weer op vrije voeten gesteld in afwachting van een mogelijke rechtszaak. De schoolleiding en politie hebben inmiddels alle ouders geïnformeerd. Omdat er onrust onder de ouders ontstond, zijn er inmiddels gesprekken gevoerd met GGD en andere hulpverleners.

Wesley Snipes niet tevreden met soundtrack

Wesley Snipes in BladeWesley Snipes is niet content met de soundtrack die voor z'n nieuwste film Blade 2 is gemaakt. Hij vindt de kwaliteit niet zoals het zou moeten zijn.

'Er zit emotie in de film, in de vechtscenes, in de dialoog... maar daar is niets van terug te vinden in de soundtrack.', zo meldde Snipes.

Wesley Snipes hoeft overigens over de film zelf niet te klagen. Het lijkt er namelijk op dat Blade 2 in de bioscoop net zo'n succes wordt als zijn voorganger. De vampierenfilm is zowel in de Verenigde Staten als in Engeland al een hit.

Mediaspeler Winamp niet geheel veilig

Devnull meldt ons via de newssubmit dat WinAmp niet helemaal veilig is.

De populairste versie van de bekende, veelal voor MP3's gebruikte, mediaspeler, namelijk versie 2.70, bevat een mogelijkheid om via de standaard "mini browser" automatisch scripts te starten die tot nare situaties zouden kunnen leiden voor de gebruiker.

Aangeraden wordt om een update te downloaden. De meest recente versie op dit moment is WinAmp 2.79.

Zelfmoordenares klaagt gevangenis aan

Een vrouw, die verdacht werd van moord op haar echtgenoot, heeft zichzelf opgehangen in een gevangenis in de staat Florida.

Niet echt een vreemd nieuwtje, maar toen de medewerkers van de gevangenis haar ontdekten, vonden ze ook een brief waarin gevraagd werd aan haar advocaat om de gevangenis aan te klagen, aangezien het zo makkelijk is om zelfmoord te plegen. Ook wilde de vrouw dat al het geld wat de rechtzaak zou opleveren naar haar twee kinderen moest gaan.

In dezelfde brief zei ze dat haar cel niet regulier werd nagekeken. Steven Owen, woordvoerder voor het bedrijf dat de gevangenis beheerdt, zei woensdag in een interview dat het moeilijk is om iemand te stoppen die zelfmoord wil plegen.

KaZaA's nieuwe spyware en de remedie

Boes21 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onlangs vermeldden wij dat het populaire programma KaZaA tijdens de installatie, zonder dat de gebruiker het weet, netwerksoftware installeert. De sofware kan op afstand worden ingeschakeld en daardoor kan ongebruikte bandbreedte van de internetverbinding worden gebundeld om een tweede netwerk te creeren voor commerciele diensten.

Woordvoerders van KaZaA en Brilliant Digital hebben verklaard dat de netwerksoftware te verwijderen is, zonder dat KaZaA daar zelf hinder van heeft. Gelukkig heeft CNet Networks een handleiding geschreven hoe je het moet verwijderen, alhoewel het niet makkelijk is. Er blijkt zelfs, dat tijdens de installatie, er nog meer rommel wordt geinstalleerd. Ook dat wordt verholpen, via de beschrijving, van CNet Networks.

Zie ook:
Handleiding van CNet

14-Jarig meisje doodgedrukt door bussen

Buster en Milan wisten ons het volgende trieste nieuws te vertellen:

Gistermiddag rond 4 uur is tot grote schrik van tientallen buspasagiers een 14-jarig meisje uit Leek (Groningen) tussen 2 bussen van vervoersmaatschappij Arriva terecht gekomen en aan haar verwondingen overleden.

Het ongeluk gebeurde op het Groningse Stationsplein, waar het meisje verkeerd inschatte hoever de achterkant van een harmonicabus uit zou zwaaien. Het slachtoffer kwam vervolgens klem te zitten tussen de achterkant van deze extra lange bus en de rechtervoorkant van de andere bus.

Het traumateam van het Academisch Ziekenhuis, dat met de helikopter naar het ongeval was gebracht, heeft nog zeker twintig minuten tevergeefs getracht het meisje te redden. Dat onder de blikken van een grote groep toegestroomde toeschouwers ter plekke het leven liet.

De Rotterdamse stedenbouwarchitect Kees Christiaanse zei vorig jaar reeds dat de situatie voor het station in Groningen gevaarlijk was: "Het zou mij niet verbazen als er binnenkort een dode valt".

Strenger toezicht op voetbalhooligans

Voetbalclubs gaan in samenwerking met de KNVB en de politie strenger toezien op het gebruik van drank en drugs. Dit is het resultaat van een overleg in Den Haag van de stuurgroep voetbalvandalisme en geweld.

Uit onderzoek komt naar voren dat de voetbalhooligans steeds jonger worden en steeds meer drank en drugs gebruiken. De nieuwe aanpak is er vooral op gericht om de bestaande regels nog effectiever uit te voeren.

Supporters die op de heenweg hebben gedronken zullen geen toegang krijgen tot het stadion.

Fortuyn hekkensluiter op kieslijst

De Lijst-Pim Fortuyn heeft een 15e plaats op de kieslijst weten te bemachtigen. Alle nieuwe en bestaande partijen die meedoen in alle districten hebben een plaats voor Fortuyn gekregen. Fortuyn's oude partij, Leefbaar Nederland, staat op de 14e plek.

In totaal zijn er zeventien politieke partijen die straks mee willen doen met de Tweede Kamer-verkiezingen. Dit is gisteren door de kiesraad naar buiten gebracht.

Hiervan hebben vijftien partijen een kandidatenlijst in alle 19 districten ingeleverd. Twee nieuwkomers, de Vrouwvriendelijke Interactie en de Republikeinse Volkspartij, hebben besloten om slechts in respectievelijk twee en één district mee te doen.

De eerste plek gaat naar de PvdA omdat die bij de vorige verkiezingen de meeste stemmen binnenhaalde. De tweede plek is voor de VVD gevolgd door CDA en D'66. Plek 5 is voor GroenLinks daarachter komen SP en de SGP. Omdat ChristenUnie (voormalig GPV en RPF) ook voor het eerst meedoet moesten ook zij loten voor een plek, het werd de 12e.

Ook de Verenigde Senioren Partij, de Nieuwe Middenpartij, de Partij van de Toekomst, de Vrije Indische Partij & OuderenUnie, en Duurzaam Nederland hebben een plaats weten te bemachtigen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.