Pro Palestina betoging ontspoort

De demonstratie, in het centrum van Amsterdam, tegen het geweld van IsraŽl dreigt behoorlijk uit de hand te lopen. Een groep van een paar honderd jongens lokt charges uit.
Ruim 5.000 mensen protesteren tegen het geweld van IsraŽl in de bezette Palestijnse gebieden. Ze dragen spandoeken met teksten als 'Bush en Sharon grootste terroristen' en de Palestijnse vlag. Onder hen is ook een groep jongeren die hard leuzen roept als 'Allah is groot' en 'Sharon is Hiltler'. Ze hebben een Arabieren-sjaal over hun hoofd gebonden. Ook dragen ze bivakmutsen. De politie wil dat ze deze verwijderen.

Er zijn 300 politiemensen op de been gebracht om de demonstratie in goede banen te leiden. De organisatie heeft ook een eigen ordedienst van 200 man ingesteld.

De sfeer op de demonstratie werd meteen al grimmig toen leden van de ordedienst probeerden pamfletten van demonstranten af te nemen waarop een hakenkruis wordt gelijkgesteld aan een Davidsster.

Inmiddels worden er met stenen gegooid. Winkeliers laten hun rolluiken zakken. Eťn demonstrant is gearresteerd voor het stichten van een brandje. Een ruit van een kledingwinkel aan het Rokin is ingegooid, fietsen worden vertrapt. Ook is er een molotovcocktail naar discotheek iT gegooid.
De Mobiele Eenheid en de ordedienst van de organisatie roept alle winkeliers van de Utrechtsestraat op de deuren te sluiten, omdat ze bang zijn voor plunderingen.