FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 april 2002

Man mishandelt koetsier na incident

Gisteravond heeft een 30-jarige inwoner van Buren een koetsier uit Zoelen mishandeld. Hij sloeg de koetsier een gebroken neus. De man is aangehouden en ingesloten.

De Burense automobilist passeerde de koets met hoge snelheid. De koetsier gaf met zijn zweep aan dat het wel wat minder kon. Hij zou daarbij de auto geraakt hebben met de zweep.

Vervolgens stopte de Burenaar, reed achteruit en parkeerde zijn auto dwars voor de koets. Hij trok de Zoelenaar, die als tweede koetsier op de bok zat, van de koets en sloeg hem in het gezicht. Daarna stapte hij in zijn auto en vertrok. Enkele uren later hield de politie hem aan op grond van het signalement van de koetsiers.

Vijfjarig meisje mogelijk slachtoffer voodoo

De politie in Groningen onderzoekt of het zaterdag overleden vijfjarig meisje het slachtoffer is van voodoo-praktijken. De politie zegt hier rekening mee te houden na verhoren met buurtbewoners.

Zaterdagavond vond de politie het stoffelijk overschot van het meisje in het huis van haar moeder. De 24-jarige moeder en haar 22-jarige vriendin zijn aangehouden voor verhoor en werden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Nader onderzoek moet uitwijzen hoe het meisje om het leven is gekomen. De sectie van maandag gaf geen uitsluitsel over de doodsoorzaak.

Nieuwe tabakswet aangenomen door de kamer

Vlak voor de val van het kabinet, heeft de kamer in het begin van de middag toch nog ingestemd met de nieuwe tabakswet. Minister Borst zelf was daarbij niet aanwezig.

De wet bevat verschillende soorten maatregelen die het roken moeten ontmoedigen. Bij de behandeling van het wetsvoorstel eind maart spande het er nog om of het CDA zou instemmen. Na toezeggingen van de zijde van Borst waren zij alsnog overtuigd. Uiteindelijk hebben dinsdag alleen elf VVD-senatoren tegengestemd.

Anti-zelfmoordacties demonstratie in A'dam

Er komt nog een demonstratie over het geweld tussen IsraŽl en de Palestijnen. Dit keer is het de beurt aan de joodse gemeenschap die a.s zondag haar stem zal laten horen.

De demonstratie, die tegen de Palestijnse zelfmoordacties is gericht en vůůr duurzame vrede in het Midden-Oosten, is een initiatief van drie joodse jongeren. Aanvankelijk was het plan om een tocht door de stad te houden, te beginnen op het Museumplein met als eindpunt het Jonas DaniŽl Meijerplein. Maar op last van de gemeente Amsterdam wordt de demonstratie alleen vanaf 18.00 uur op het Jonas DaniŽl Meijerplein gehouden. Dit zou te maken hebben met de vrees dat de Mobiele Eenheid anders niet op tijd terug kan zijn van een voetbalwedstrijd van Ajax.

Over tegenacties door Palestijnse organisaties is bij de initiatiefnemers van de demonstratie nog niets bekend. ,,Zij hebben zaterdag hun stem laten horen, nu is het onze beurt,'' aldus een woordvoerder.

LKM slaat op de vlucht!

Omdat het alweer een hele poos is geleden dat ik wat heb getiept zal ik ook mijn aandeel maar weer eens leveren.

Vandaag en gister was het weer dolle pret op school. Mijn beste vriendin heeft namenlijk een vriendje, die ook bij ons op school zit! Maar omdat ze hem eigenlijk alweer een beetje beu is (en dat is heel logisch na al weer 4 weken aan hem vast gezeten te hebben) zijn we elke pauze weer bezig hem zo goed mogelijk te ontlopen, wat vaak weer een hele klus is!

Gister in de middagpauze trok mijn vriendin me direct mee naar de mediatheek, zodat ze 'hem' niet tegen hoefde te komen.
We stormden de gang in en BOEM! daar knalden we tegen iemand op.... en welja, het was 'hem'
'Ik euhm..', begon mijn vriendin. 'Wij gaan naar de media, even iets opzoeken!' riep ik snel, en trok mn vriendin mee, die allang blij was dat ze weer van hem verlost was.

Vele meiden die in hetzelfde schuitje hebben gezeten, weten vast wel hoe dit soort dingen er aan toe gaan.
Tijdens de leswisselingen goed uitkijken of 'hij' er niet toevallig aankomt, en tijdens de pauze's je tussen de kluisjes en jassen verstoppen... tis echt een hele klus!

Toen ik vanmiddag aan dr vroeg of ze hem toevallig niet een beetje heeeeeeeel erg beu was antwoordde ze, jah, zie je niet hoe lomp ie af en toen doet Ik zo van, euhm... nou, ja soms..? (ik vin het eiglijk wel een schatje )

Hopelijk luisterd die lieverd nou eens naar me, en dumpt ze hem gewoon. Dan kan ik eindelijk weer lekker rustig mn boterhammetjes opeten in de pauze!

Gevangene ontsnapt tijdens transport

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een transport in Den Haag is vandaag een gevangene ontsnapt uit een transportbusje. Nadat hij uit het busje kwam is hij gevlucht. De politie heeft de omgeving afgezet en is met honden op zoek naar de man.

Het is nog niet duidelijk hoe de ontsnapping heeft kunnen gebeuren. Ook is nog niet duidelijk waar het transport vandaan kwam en wat de bestemming was.

Jongeren opgepakt voor 50 delicten

JuNiX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag heeft de politie uit Bodegraven 26 jongeren, in de leeftijd van veertien tot twintig jaar, aangehouden die verdacht werden van het plegen van minstens vijftig misdrijven in de gemeente. Bij het verhoor gaven ze toe dat zij de vernielingen, brandstichtingen en diefstallen hebben gepleegd.

De jongeren begonnen met het plegen van die misdrijven in begin 2001 en opereerden daarbij in verschillende samenstellingen. De jongeren deden dit uit verveling en een zucht naar avontuur, althans naar eigen zeggen.

Mohammed Rabbae in lokale politiek

De door GroenLinks (GL) aan de kant geschoven Mohammed Rabbae wordt wethouder voor zijn partij in Leiden. Het lijkt een doekje voor het bloeden voor het huidige Tweede-Kamerlid, die tegen zijn zin in afgeserveerd werd voor de kandidatenlijst van GL.

Mohammed Rabbae deed niet mee met de lokale verkiezingen in Leiden (hij stond niet op de GroenLinks-lijst), maar komt dankzij een nieuwe procedure toch in het college van de stad. Die nieuwe procedure maakt het namelijk mogelijk dat wethouders van buiten de gemeenteraad benoemd kunnen worden.

Pedo priester runde homohotel

Naar nu bekend is geworden is de in 1990 door het aartsbisdom Boston met ziekteverlof gestuurde Priester Paul Shanley, vanwege seksueel misbruik van jongens, eigenaar van een homohotel in CaliforniŽ.

Het aartsbisdom stuurde, onwetend, cheques voor de 'zieke' priester naar het Cabana Club Resort, waar schaars geklede klanten aan hun trekken kwamen. Eveneens onbekend bij het aartsbisdom was dat Shanley het hotel runde met een andere priester uit Boston die ook met ziekteverlof was wegens seksueel misbruik. Deze priester, John White, was tevens eigenaar van een homohotel waar bloot zonnebaden en seks bij het zwembad niet als zonde beschouwd werden.

1 op de 5 werknemers heeft psychische problemen

bar_en_mar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo'n 20% van alle werknemers in Nederland heeft een psychische stoornis. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-insituut, verricht onder 5.000 werkende mannen en vrouwen uit verschillende bedrijfstakken.

De psychische problemen die het meest voorkomen zijn depressies en angststoornissen. Ongeveer 250.000 werkende vrouwen (9%) heeft een stemmingsstoornis, meestal in de vorm van een depressie. Bijna 15% van de vrouwelijke werknemers lijdt aan een angststoornis. Veel mannen kampen met alcoholproblemen.

Eťn op de zeven werkenden zoekt hulp vanwege psychische problemen.

WAO telt relatief veel allochtonen

Vision had ons via de newssubmit het volgende te melden:

WAO Uitkeringen (arbeidsongeschiktheid) komen relatief vaak voor bij Turken en Marokkanen. Het aantal allochtonen in de WAO is ruim tweeŽnhalf keer zo hoog als het aantal autochtone Nederlanders.

Van Turkse mannen boven de 40 jaar zijn er zelfs meer WAO'ers dan werkenden. Als verklaring voor de oververtegenwoordiging van allochtonen in de WAO wijzen onderzoekers op het lage opleidingsniveau. Daardoor zijn allochtonen vaak aangewezen op fysiek zwaar werk.

Deze feiten blijken uit een studie van het Verwey Jonker instituut, dat in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken is verricht. In Nederland hebben overigens 750.000 mensen een WAO-uitkering, van hen zijn volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek 80% autochtone Nederlander.

[Update 3] Kabinet Kok definitief gevallen

Het tweede kabinet Kok bij aantreden, in gelukkigere tijden.

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De val van het tweede paarse kabinet is nabij. Het is zeer waarschijnlijk dat de ministerraad vandaag al, bij elkaar komt, tenminste dat melden welingelichte bronnen rond het kabinet. Verwacht wordt dat het kabinet tijdens dit beraad zal besluiten collectief ontslag bij de koningin in te dienen. De PvdA-ministers hebben gisteravond koortsachtig overleg gehad. En ook de ministers van de VVD kwamen in Wassenaar bij de VVD-leider Dijkstal thuis bijeen voor crisisoverleg.

Minister Pronk van Milieu zal tijdens de ministerraad, of dat nu vrijdag is of eerder, bekend maken of hij nou wel of niet aftreedt. Hij zei dit gisteren na afloop van een overleg met premier Kok. Die had hem op het torentje ontboden, nadat in de media werd gezegd dat hij zal aftreden. Pronk is het niet eens met de conclusie van het NIOD dat het kabinet weinig te verwijten valt als het gaat om de val van Srebrenica. Hij steunt het IKV-standpunt dat Paars I de moslims in de enclave meer steun had moeten bieden om daarmee de genocide te voorkomen.


Ook VVD-minister De Grave van Defensie treedt mogelijk af. Hij heeft zijn besluit gisteren al kenbaar gemaakt aan VVD-leider Dijkstal. Vandaag wordt naar verwachting de fractie daarover ingelicht. Die vergadering staat gepland om half 11.

Om 10.15 een zal er een extra nieuwsbulletin zijn op RTL 5 over deze kwestie. Om 11:00 is er een extra journaal ingepland op Nederland 1 en 2.

Update1 10.20
Premier Kok beslist vanmorgen of anders vroeg in de middag of hij het kabinet bijeenroept voor crisisberaad (waarschijnlijk rond 11.00 uur), zo meldt de RVD. Momenteel overlegt hij met vicepremiers Borst en Jorritsma. Hij heeft reeds overleg gepleegd met de politieke leiders van de coalities.

Deze crisis is grotendeels gekomen door de Grave en Pronk. Daardoor is alles in stroomversnelling gekomen. Alles had rustig afgewikkeld kunnen worden maar dat was na de uitspraken van de heren, niet meer mogelijk.

Er valt zeer waarschijnlijk niets meer te redden het kabinet valt uiteen. (dus weer geen 2 periodes hetzelfde kabinet, dat is overigens nog nooit gebeurd)

Update 14.45
Het ANP meldt inmiddels dat het kabinet is gevallen. Het wachten is op Premier Kok die binnen afzienbare tijd een verklaring zal geven.

Update 14.54
Zoals verwacht heeft Premier Kok zojuist de val van het kabinet aangekondigd.

Zie ook: Dit topic op het forum en dit topic.

The Osbournes vanaf 1 mei op MTV

Sinds maart is onder de noemer "The Osbournes" op de Amerikaanse MTV de real-life soap over Ozzy Osbourne en zijn gezin te zien. De serie is een doorslaand succes en uitgegroeid tot een van de best bekeken programma's op
MTV. De geruchten gaan dat zelfs president George W. Bush regelmatig inschakelt. Vanaf 01 mei kunnen we in ons land een kijkje nemen in het huishouden van Ozzy en zijn gezin want dan zal "The Osbournes" ook op MTV Nederland te zien zijn.

Gedurende een aantal maanden volgden de MTV-camera's 7 dagen per week, 24 uur per dag Ozzy, zijn vrouw Sharon en hun twee kinderen Kelly (17) en Jack (16). Dit leverde hilarisch materiaal op: Ozzy in gevecht met de
afstandsbediening, Kelly die een tattoo laat zetten, Jack die de keuken in lichterlaaie zet en de omgang met buurman en ex-crooner Pat Boone. De oudste dochter Aimee (18) is niet in "The Osbournes" te zien. Sharon legt uit waarom: 'She's working on her own career as a singer. She didn't want to be involved in this program because she felt that starting a new career ., she didn't want to be bunched in with all of us lunatics.'

Chinees verdacht van seriemoord op zwervers

In China is een man aangehouden die van de moord op 29 zwervers wordt verdacht. De 41-jarige man zou zijn slachtoffers hebben doodgestoken of gestenigd. Daarna zou hij de lichamen in brand hebben gestoken.

In ťťn geval vond de politie een hoofd in een berg as. De man zou zich hebben verkleed als zwerver en een valse naam hebben aangenomen. Volgens psychiaters is hij volledig toerekeningsvatbaar.

Politiechef sticht brand om vriendin

Een politiechef in de staat Minnesota wordt beschuldigd van het stichten van een brand om daarmee zijn ex-vriendin terug te winnen. De man wilde het vuur vervolgens voor de ogen van het meisje doven om zo weer haar held worden.

Zijn plan liep echter anders. In plaats van een paar containers gingen een winkel, twee historische gebouwen en wat huizen in vlammen op. De schade bedroeg meer dan 500.000 euro.

[Update] Isra?l trekt zich niet geheel terug

'Een beperkte militaire operatie', zo werd de actie van het IsraŽlische leger vandaag genoemd. Opnieuw zijn zij de Palestijnse stad Tulkarem op de Westelijke Jordaanoever binnengetrokken. Vorige week, onder zware druk van de VS, verliet IsraŽl dezelfde stad nog. Premier Sharon maakte gisteren zelfs duidelijk enkele Palestijnse steden te zullen verlaten, nu de doelen zijn bereikt.

President Bush van de Verenigde Staten sprak over een 'een stap in de goede richting', nadat Sharon bekend had gemaakt binnen een week Nablus en Jenin te zullen verlaten. Het leger blijft wel in Ramallah. Sharon wil eerst dat de Palestijnen de moordenaars uitleveren die vorig jaar oktober minister Ze'evi vermoordden.

Powell ontmoet Sharon en morgen Arafat
Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, Powell, heeft vandaag een ontmoeting met premier Sharon. Powell is in het Midden-Oosten om over vrede te praten. Morgen ontmoet hij Arafat.

Sharon liet gisteren al van zich horen op de nieuwszender CNN, waar hij sprak over Arafat: "Met hem denk ik niet tot enig akkoord te kunnen komen. Ik denk dat er anderen zijn. Hij is betrokken van een strategie van terreur, terreur, terreur." Op welke andere Palestijnen hij doelde, werd niet gezegd.

Update:
Enkele uren na het binnentrekken van Tulkarem hebben de IsraeliŽrs de stad weer verlaten. Er zijn daarbij enkele arrestaties verricht en een klein aantal raakte gewond.

Skyboxen in ArenA doelwit van rovers

De laatste tijd worden de luxe skyboxen in het Ajax-stadion Amsterdam ArenA regelmatig bezocht door inbrekers. De ongewenste bezoekers doen zich vervolgens in de 'huiskamers' van het stadion tegoed aan de nodige alcohol en bouwen er zelfs hele feestjes.

In enkele gevallen werd de skybox keurig achtergelaten, maar was het onderkomen enkele dagen later veranderd in een enorme puinhoop met lege drankflessen. Zelfs koffiezetapparaten werden meegenomen.

Zelfs tijdens wedstrijden worden de bezoekers van zo'n sky-box beroofd. Terwijl de toeschouwers naar de wedstrijd zitten te kijken, worden regelmatig de jaszakken geleegd.

De huurders van de skyboxen, die ongeveer 125.000 euro voor het onderkomen in de ArenA betalen, hebben inmiddels hun klachten kenbaar gemaakt bij de directie van het stadion.

ArenA-directeur Henk Markerink zegt dat er al verschillende maatregelen getroffen zijn. "Zo hebben we onder meer permanent toezicht en meer surveillances rond de boxen."

Voorzitter K. Vink, van de Ajax Business Associates, de club van skybox- en business-seathouders, bevestigt de inbraakproblemen. "Het stadion is makkelijk te betreden. Ook op dagen dat er geen activiteiten plaatsvinden, kun je overal komen."
Volgens Vink wordt een ander beveiligingssysteem onderzocht.

'Erectiepictogram' SBB wordt vervangen

jolo en Troebie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Staatsbosbeheer gaat de bordjes op de paalkampeerterreinen vervangen. Dit omdat het pictogram nogal vreemde associaties kan oproepen. De afgebeelde wildkampeerder lijkt een enorme erectie te hebben. Op 25 terreinen over het hele land staan de bordjes. In het midden van open plekken in een bos staat een houten paal waar rond een straal van 10 meter gekampeerd mag worden.

Twee ambtenaren van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij schreven er een jolig stukje over in een intern blaadje. Volgens hun staan de termen avontuur, wild, trekker, straal van tien meter en pomp ineens in een ander daglicht. En, schrijven ze: ,,Zijn tent opzetten betekent in het Bargoens iets geheel anders dan met tentzeil, tentstokken, scheerlijnen en haringen in de weer zijn.'' In het Ulvenhoutse Bos is het pictogram op de bordjes recent gekuist met een soort tipp-ex. Staatsbosbeheer in Zeist heeft nu besloten om een ander pictogrammetje te ontwikkelen. "Daar doen wij niet ingewikkeld over. Wij zijn er niet om het mensen lastig te maken, maar om hen te plezieren."
Foto: AD

Eurotraq.com; volg je eurobiljetten

Jojogirl meldde ons het volgende:
Een zelfde soort site heb ik al eens gezien voor Nederlandse biljetten, maar die was met de komst van de Euro natuurlijk ten dode opgeschreven. Maar nu is er dus weer net zoiets voor de Euro-biljetten.
Voer het serienummer op het biljet in en je kan zien waar je biljet gedrukt is en nog leuker, of het biljet al eerder gesignaleerd is.

Er zijn nu al biljetten die 3 keer gezien zijn en hoe meer mensen de site ontdekken hoe vaker biljetten natuurlijk gezien gaan worden. Allemaal invoeren dus die zooi.

Klik hier!
downpage van CU2.nl

Krokodil doodt Britse toeriste op Borneo

maarten van oijen / rubbereend had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Indonesische deel van het eiland Borneo is afgelopen weekeinde een Britse toerist gedood door een krokodil.

De vrouw (36 jaar oud) baadde in een van de rivieren van het Tanjung-reservaat wat bekend staat om zijn orang-oetangs. Tijdens het baden werd de Britse toeriste aangevallen door een krokodil en uiteindelijk gedood. Dinsdag werd het ontzielde lichaam pas gevonden, aldus het Indonesische persbureau Antara.

Vorige maand kwam ook al een 18-jarige Britse vrouw om het leven door een krokodil in een Keniaans reservaat.

Consumentenbond: cd-beveiliging belachelijk

Jojogirl, Denz en MB hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Consumentenbond zegt de kopieerbeveiliging op nieuwe cd's van platenmaatschappij Sony 'ronduit belachelijk' te vinden.

De bond reageert hiermee op het 'digitale slot' op de nieuwe cd's. De bewuste schijfjes zijn door deze beveiliging niet af te spelen op een computer, zo is de bedoeling.

De Consumentenbond eist dat Sony Music de tot nu toe verkochte cd's terug haalt en deze vorm van beveiliging stop zet. De bond zal de juridische mogelijkheden onderzoeken om deze platenmaatschappij aansprakelijk te stellen.

De bond zegt dat de kopers van een muziek-cd het recht hebben dit schijfje op de computer af te spelen. Ook een kopietje voor eigen gebruik is geoorloofd. "Maar wie nieuwe cd's van Sony Music, zoals die van Cťline Dion, heeft aangeschaft, kan dat allemaal niet. Sterker nog, de kans bestaat dat je computer crasht", aldus de Consumentenbond.

De cd-branche zou onvoldoende openheid van zaken geven over hun kopieerbeveiligingen. De consument is nu het slachtoffer, omdat zij vele cd-tjes verpesten met mislukte brand pogingen.

Overigens zit er op de nieuwe cd's van Sony Music wel een sticker waarop staat dat de cd niet af te spelen is in een computer. Volgens de bond mist er echter een mededeling dat computers kunnen crashen door de versleutelde schijfjes.

"De platenindustrie is de weg kwijt. In een marktsituatie waarin de prijs van een cd volgens consumenten veel te hoog ligt en de branche zelf geen creatieve manieren weet te bedenken om met nieuwe technologieŽn om te gaan, scheept ze nu de consument met een groot probleem op", aldus de bond.

14-Jarige bedreigt meisje (19) om telefoon

Een negentienjarige treinreizigster is donderdagmiddag in Den Haag in de trein van CS naar Hollands Spoor door een veertienjarig meisje bedreigd voor haar telefoon. De dader zei een wapen in haar tas te hebben en dreigde met agressief taalgebruik deze te gebruiken als het slachtoffer haar mobiele telefoon niet wilde 'uitlenen'.

Het verbouwereerde slachtoffer gaf daarop haar toestel, maar kreeg het niet meer terug toen de veertienjarige het telefoongesprek had beŽindigd. De toen gealarmeerde spoorwegpolitie hield het veertienjarige meisje bij aankomst op Hollands Spoor aan. Ze is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie.

Politie wil cameratoezicht bij flitspaal

In Zuidoost-Brabant hoopt de politie met cameratoezicht de vernieling van flitspalen te verminderen, zo niet te stoppen.

Jaarlijks beschadigen vernielzuchtige jongeren en hardrijders die bekeuringen willen voorkomen, ongeveer ťťn op de vijf palen. De laatste tijd is het aantal vernielingen van flitspalen in het district weer toegenomen, aldus de politie.

Het vervangen van een volledig vernielde flitspaal kost 40.000 euro.

KLM weigert 37 passagiers

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de KLM op Schiphol 37 mensen geweigerd mee te nemen op een vlucht naar CuraÁao.

Het ging hierbij om een preventieve controle van passagiers die mogelijk naar de Antillen gaan om van daaruit drugs naar Nederland te vervoeren.

De passagiers werden ondervraagd over hun reisdoel, verblijfplaats en bagage. Als iemand volgens justitie aan een aantal criteria voldoet, krijgt de passagier een negatief reisadvies. De KLM weigert vervolgens de passagier en vergoedt het ticket. Omdat de verdachte personen geen strafbare feiten plegen, worden zij niet vervolgd door justitie.

Op Curacao worden passagiers voor Nederland op dezelfde manier gecontroleerd. Ook daar werden de afgelopen nacht 5 van de 66 passagiers geweigerd.

Puntenverdeling GP San Marino bekend!

Na een paar technische strubbellingen is het dan eindelijk zover: de punten voor de race van San Marino zijn berekend!

In deze speelronde heeft Tito de meeste punten (308) behaald, en daarmee staat hij bovenaan de spelersranglijst. Ook Tian behaalde net boven de 300 punten en hij of zij staat daarmee op een goede tweede plek.

Heb je deze ronde genoeg geld verdiend, en wil jij ook wel eens bovenaan staan? Dan kan je nog tot uiterlijk 27 april 0.01 je team wijzigen om de volgende ronde de meeste punten te behalen!

'Palestijnen moeten uitgemoord worden'

Professor Van Creveld heeft voor veel opschudding gezorgd naar aanleiding van zijn uitspraken in het programma De Ochtenden (EO) op Radio 1. In het radioprogramma riep hij het IsraŽlische leger op tot het uitmoorden van Palestijnen.

"IsraŽl moet keiharde definitieve klappen uitdelen," aldus Van Creveld, IsraŽlische Nederlander en militair historicus in Jeruzalem. Van Creveld sprak over het 'maken van tienduizenden Palestijnse slachtoffers' en voegde daar de termen 'massive bloodshed' (massaal bloedvergieten) aan toe.

De acties zijn "veel te klein en veel te zacht," zo zei de professor. "De hele wereld moet het zien en er moet een ondoordringbare muur tussen de IsraeliŽrs en de Palestijnen worden gebouwd."

De EO heeft naar aanleiding van dit interview veel verontruste en bezorgde telefoontjes binnengekregen. Meest gestelde vraag was waarom zo'n man aan het woord werd gelaten. "Voor ons was het puur een journalistieke overweging," aldus de eindredacteur van de EO.

Bommelding VS door Nederlandse jongen (13)

Lichte paniek in Amerika vandaag. Daar heeft een 13-jarige Nederlandse jongen het Amerikaanse ministerie van Justitie gebeld met de waarschuwing voor een bomaanslag.

Het Openbaar Ministerie bevestigde dit bericht vanavond. De jongen belde volgens de FBI vanuit Nederland met de mededeling dat er een explosief zou afgaan bij een nationale bank in het centrum van Washington omstreeks 12.00 uur 's middags. Loos alarm bleek later, want niets gebeurde.

De FBI nam de zaak toch serieus op en besloot enkele banken in Washington te sluiten.

De 13-jarige jongen heeft inmiddels met justitie gesproken en heeft bekend. Het OM wil niet zeggen waar de jongen woont en welke gevolgen het telefoontje voor hem zal hebben.

Het telefoontje kwam tot stand vanuit Nederland via een centrale in Canada, waar deze uiteindelijk bij het Amerikaanse ministerie van Justitie zou zijn binnengekomen. Dat de melding serieus werd genomen door de FBI blijkt vooral uit het feit dat de jongen kennis van zaken had: "De beller gaf antwoord op verschillende vragen. Hij zei dat hij de informatie had van een informant en hij noemde het type explosief dat gebruikt zou worden," aldus de FBI. Toch werd er aan de geloofwaardigheid van het bericht getwijfeld: "Desondanks hebben we gezien de verstrekte details en de specifieke informatie besloten de informatie te verspreiden in de regio Washington DC."

Een aantal FOK!kers had ons dit via de newssubmit te melden, bedankt!
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.