FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 april 2002

Theo Maassen breekt show af na mobieltje

dazedinthedaysof2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Cabaretier Theo Maassen brak woensdagavond in het Cultureel Centrum in Harderwijk zijn show af, nadat iemand in het publiek zijn mobiele telefoon beantwoordde tijdens het optreden. De caberatier die met zijn show 'Functioneel Naakt' door het land toert, was al lichtelijk geirriteerd nadat 4 mensen te laat binnen kwamen en er tegen het einde wat mensen naar het toilet moesten.

Net toen Maassen zijn kernboodschap wilde neerzetten over de overconsumptie in onze maatschappij, rinkelde er plots een telefoon in de zaal. De eigenaar mompelde wat in zijn mobieltje en dat werd Maassen te veel. Hij brulde tegen zijn licht-medewerker dat hij zaallicht wilde. Vervolgens stormde hij de zaal in en begon tegen het publiek te schreeuwen: "Wie belde er. Van wie was die telefoon?" Daarbij zwaaide hij dreigend met zijn vinger, totdat de schuldige zich meldde. Maassen riep daarop woedend: "Er was nog maar een paar minuten te gaan, maar u heeft alles verknald. Ik hou ermee op". Theatraal beende hij vervolgens, onder luid applaus, de zaal uit...

Ontsnapt uit bak met tandpasta en flosdraad

The_Drag0n attendeerde ons via de newssubmit op het volgende ongelooflijke verhaal;

Een man is afgelopen weekend uit de Okanogan County Jail ontsnapt met behulp van tandpasta en flosdraad. Hij schuurde met tandpasta en flosdraad aan het hekwerk, dat om de 'lucht-ruimte' heen staat, waarna hij het verzwakte draadwerk uit elkaar kon trekken. De bewakers ontdekten pas na enige tijd dat de gevange verdwenen was van de buitenplaats. Hij was daar heen gebracht om te luchten, nadat hij had geklaagd over claustrofobie.

De bewakers gingen direct na de ontdekking bij de andere gevangenen controleren of die ook niet toevallig op hetzelfde idee waren gekomen. Onderzoekers menen dat de gedetineerde al een maand met het plan is bezig geweest.
De 30-jarige man was in februari tot 64 dagen veroordeeld, nadat hij had nagelaten zich te laten registreren als sex-offender. De man zou waarschijnlijk wel extra straf krijgen in verband met andere overtredingen binnen z'n proeftijd.

De man wordt momenteel nog gezocht...

Tara Singh Varma betuigt spijt

Zowel Olifantje, Bachus als a_casema_user wisten ons via de newssubmit te melden dat ex-Kamerlid Tara Singh Varma vanavond in het VARA-programma B&W haar diepe spijt heeft betuigd over het voorwenden van kanker. Ze bood haar excuses aan aan alle kankerpatiënten die ze heeft gekwetst met haar leugens. Tevens gaf Singh Varma toe dat ze de minderheden in Nederland een slechte dienst heeft bewezen. Bovendien nam ze alle schuld op zich voor de problemen die ze heeft veroorzaakt bij haar partij GroenLinks.

"Ik leefde in een waanwereld en was, hoewel ik geen kanker had, wel ziek", zo zei Singh Varma. Ze zei dat ze niet denkt ooit nog naar politiek Den Haag terug te zullen keren. Wel overweegt Singh Varma om haar verhaal op papier te zetten om daarmee andere verwarde mensen te steunen.

Generaal Ojdanic morgen voor Tribunaal

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Joegoslavische generaal Ojdanic zal morgenmiddag worden voorgeleid voor het Joegoslavië-Tribunaal. Hij zal dan gevraagd worden "schuldig" of "onschuldig" te pleiten op de aanklacht van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Ojdanic kwam eerder vandaag aan op Schiphol. Hij is overgebracht naar de Scheveningse gevangenis

De inmiddels gepensioneerde generaal wordt door het hof beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden, begaan in Kosovo in 1999. Tijdens de oorlog in Kosovo was hij als chefstaf de hoogste officier in het Joegoslavische leger.

De generaal is overigens de eerste van zes Serviërs die op verzoek van Belgrado vrijwillig naar Den Haag komen. Tegen 17 andere verdachten loopt een opsporingsbevel.

KPNQwest maakt vrije val op beurs

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De koers van het aandeel KPNQwest is vandaag meer dan gehalveerd, na de winstwaarschuwing van gisteravond. Vanwege dit verlies heeft de handel enige tijd stilgelegen. Ook KPN zelf staat op verlies door het nieuws, ondanks het feit dat het concern zei dat de winstverwachting voor het lopende jaar gehandhaafd blijft. KPNQwest voerde verslechterde marktomstandigheden aan voor het verlagen van de verwachting.

Zakenbank Bear Stearns is inmiddels ingeschakeld om oplossingen te zoeken voor de financiële problemen. Rond lunchtijd noteerde het aandeel meer dan 55% lager dan gisteren (1,03 euro). De handel in KPNQwest moest een paar keer worden stilgelegd om de greep op het koersverloop te houden. KPN, deels eigenaar van KPNQwest, leverde ruim 7% in tot 4,99 euro.

Politie pakt jubilerende potloodventer

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zeer bijzonder jubelaris dat is de man die de politie van Schiedam gister heeft opgepakt. Na zijn aanhouding bekende de 65-jarige Vlaardinger al een kwart eeuw in het Schiedamse Beatrixpark actief te zijn met.... potloodventen. Twee mannen zagen hem bezig, hielden hem aan, en droegen hem over aan de politie. Die bekijkt of de man vervolgd wordt. De Vlaardinger is overigens weer op vrije voeten, want schennisplegen is geen delict waarvoor mensen in hechtenis genomen kunnen worden.

De politie heeft echter wel een foto van de man gemaakt op zijn fiets. Komen er dan weer meldingen dan kan die aan getuigen getoond worden, aldus een politiewoordvoerder.

Recordpoging met grootste luchtballon mislukt

vleermuis en Yaya2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De missie met de grootste luchtballon ter wereld is zijn mislukt. Het was de bedoeling om vandaag van Engeland naar Nijmegen te vliegen met een ballon zo hoog als een flat van twintig etages. Maar door technische problemen is het gevaarte geland in het Oostvlaamse Gent.

De acht mensen aan boord bleven ongedeerd.

40 gewonden door ontploffing in Manhattan

rrainman, CorteX, Boezzie Woezzie en Dopeboyhadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een flatgebouw grenzend aan een technische school in Manhattan in New York heeft zich vanmiddag een grote explosie voorgedaan. Er zou bij de explosie een verdieping van de flat zijn ingestort. Zeker 40 mensen zijn gewond geraakt, van wie 6 ernstig. Over eventuele doden is nog niets bekend. De oorzaak van de explosie is nog niet achterhaald, maar de autoriteiten gaan er vooralsnog vanuit dat het om een ongeluk gaat.

FOK! zoekt meer nieuwsposters!

Nog niet zo lang geleden hebben we een oproep gedaan waarin we nieuwe medewerkers voor de frontpage zochten. In de maanden hierna zijn er echter weer een aantal mensen om persoonlijke redenen gestopt en zijn enkele mensen zich bezig gaan houden met andere onderdelen van Fok! De redactie is dus behoorlijk uitgedund, dus zijn we weer op zoek enthousiaste mensen die ons team willen komen versterken.

Nieuwsposters gevraagd

Als nieuwsposter ben je een echte nieuwsjunk. Je leeft, bij wijze van spreken, op kranten, teletekst en online nieuwsdiensten. Je plaatst op regelmatige basis nieuws (indicatie 40 berichten per maand) en schrijft deze in helder en correct Nederlands. Daarbij heb je goede kennis van de Engelse taal in woord en schrift.

Naast het plaatsen van nieuwsberichten help je mee de reacties op nieuwsberichten te modereren. Ook ben je bereid mee te denken over zaken die de site aangaan.

Wat bieden we?

Geen salaris of een computer van de zaak. Iedereen werkt op vrijwillige basis mee aan de site. Maar we bieden wel een hele leuke ploeg om mee te werken.

Heb je interesse? Mail dan naar Vincent, op het volgende adres: alisalami@fokzine.net. Zet in je mail een redelijk uitgebreide beschrijving van jezelf, je interesses (zeker wat nieuws betreft) en omschrijf waarom je ons team wilt komen versterken. Zet er ook bij hoe frequent je je tijd aan FOK! kunt besteden en hoe lang je dat vooraf denkt vol te kunnen houden. Als je bijvoorbeeld over twee maanden een half jaar naar Australië gaat kun je je beter niet aanmelden. Zet tenslotte duidelijk je huidige username in je mail

Als we je mailtje hebben ontvangen, krijg je een bevestiging, met daarin een Nederlands en een Engels nieuwsbericht. Het is de bedoeling dat je deze herschrijft, zodanig dat ze meteen op de frontpage geplaatst zouden kunnen worden. Deze mail je weer naar ons terug, waarna het team zich buigt over je eerste mail en de herschreven berichten uit je tweede mail.

De inschrijvingstermijn sluit donderdag 2 mei om 00.00 uur. Rond 10 mei krijgt iedereen vervolgens bericht van ons via email.

Namens de hele FP-redactie,

Johan (LWaS) en Vincent (Ali Salami)

Vallende kikker oorzaak valpartij

In Haren was een uit de lucht vallende kikker oorzaak van een valpartij op de Waterhuizerweg. Een groepje wielrenners racete voorbij toen een reiger een door hem gevangen kikker uit zijn bek liet vallen. De kikker kwam midden in de groep fietsers terecht en veroorzaakte nogal wat consternatie. Daarbij kwam een 49-jarige inwoner van de stad Groningen ten val. Hij moest met schouderletsel naar het ziekenhuis. De politie laat weten geen idee te hebben hoe het met de kikker is afgelopen.

GroenLinks populairste partij onder studenten

nirvana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan de studenten ligt, krijgt GroenLinks bij de Tweede-Kamerverkiezingen 36 zetels. De Lijst Pim Fortuyn zou blijven steken op zeven zetels. Dat blijkt uit een enquête van de Volkskrant en elf universiteitsbladen onder ruim 3200 studenten.

De D66 wint onder de studenten twee zetels ten opzichte van de verkiezingen in 1998. De PvdA daalt naar 26 zetels. Het CDA wint langzaam terrein terug op de universiteiten en komt op 19 zetels, terwijl het in februari slechts 11 zetels kreeg. De populairste kandidaat voor het premierschap is de Hans Dijkstal (VVD), gevolgd door Paul Rosenmöller (GroenLinks).

Op de linkse universiteiten (Amsterdam, Utrecht, Nijmegen) zien de studenten het liefst een coalitie van PvdA, D66 en GroenLinks. In Enschede, Rotterdam en Tilburg verkiest men een coalitie van VVD, CDA en LPF.

Bijna de helft van de studenten zegt dat zijn stem mede wordt bepaald door het thema criminaliteit. Andere onderwerpen die hoog scoren zijn het migrantenvraagstuk, sociale zekerheid, zorg en onderwijs.

Keroppi op rolschaatsen

Keroppi op rolschaatsen

Opeens was het er, het gevoel: "ik wil rolschaatsen". Waar het vandaan komt weet ik niet.

Het zou wel eens een overblijfsel uit mijn jeugd kunnen zijn. Want toen ik jong was waren de skeelers nog niet uitgevonden. Nee jong spelend Nederland maakte de straten nog op rolschaatsen onveilig.
En natuurlijk had ik als klein meisje ook rolschaatsen. Geheel in overeenstemming met de kleuren van de outfits van mijn Barbie's waren ze roze met paars.
Hoe leuk ze er (vanuit mijn perspectief toen) er uitzagen, zo slecht waren ze. Je mag van rolschaatsen toch minstens verwachten dat je er op kan rollen. Helaas was de kwaliteit zo slecht (made in Hongkong) dat 't meer op klunen leek

In Rotterdam bleek na wat navraag gedaan te hebben een goede skatewinkel te zitten die ook de echte RSI rolschaatsen verkocht (even voor de nerds onder ons, RSI is het merk, en niet repetetive strain injury ).
En dus begaf ik me naar Rotterdam (valt toch weer mooi te combineren met het shoppen) en kwam zielsgelukkig met een paar rolschaatsen terug.

Nee dit keer geen lompe paars met roze gekleurde (letterlijke) blokken aan je been, nee dit keer van die mooie zwarte elegante laarsjes met wieltjes eraan. En omwille van 't jeugdsentiment had ik toch maar gekozen voor paarse wieltjes.

Op de eerst volgende zonnige zaterdag ging ik eens uitproberen of ik het eigenlijk nog wel kon. Maar om mijn vaders lijfspreuk "Safety first" in ere te houden, spalkte ik mijn polsen toch maar met mijn broertjes polsbeschermers.
Na de eerste paar meter kwam ik al tot de conclusie dat deze rolschaatsen heel wat beter rolden, voor mijn gevoel iets te goed af en toe.
Ik was de straat nog niet uit of het eerste obstakel naderde al: een bruggetje. Me wanhopig aan de reling vastgrijpend overwon ik het bruggetje. Slinks keek ik om me heen, had niemand me zien stuntelen? Want 't was natuurlijk wel de bedoeling om als relaxte sportieve rollergirl over te komen. En niet als "stuntelende-17-jarige-die-denkt-dat-ze-8-is". Maar gelukkig begaf niemand zich binnen mijn gezichtsveld en ik haalde opgelucht adem.

Na het bruggetje kwam ik al op beter wegdek wat gelijk mijn rolschaatsprestaties in kwaliteit deed verdubbelen. Mijn zelfvertrouwen kwam weer terug en al relax (maar toch op mijn hoede voor steentjes en takjes op het wegdek) gleed ik door 't landschap. Ondertussen in de polder beland nam ik een zijweggetje. Hmm is dit nou een lekker breed fietspad of een heel smal weggetje.
Na 2 minuten had ik al zovaak de berm in moeten duiken voor voorbijrazend sluipverkeer dat ik met zekerheid kon zeggen dat dit GEEN fietspad was. Vele bijna-dood-ervaringen later kwam de weg dan toch uit op een andere weg.

Hee maar dit ken ik! riep ik in mezelf uit (mijn richtingsgevoel laat me bijzonder vaak in de steek) . Ik naderde namelijk een weg met daaraan paralel lopend een nieuw aangelegd fietspad. Net zo breed als dat horror-weggetje van net en met vers asfalt!
Nu ging ik lekker hard, zoevend door het landschap, mijn haren wapperden door de wind achter me aan en de zon scheen op mijn huid.
Af en toe moest ik afremmen voor 2 naast elkaar fietsende bejaarden de weigerde om eventjes voor mij achter elkaar te gaan fietsen. Maar goed, anders was het plaatje toch te perfect geweest
Ik kwam af een toe wel skeelerende/skatende mensen tegen, maar die wierp ik een hautaine Jij hebt lompe plastic blokken aan je voeten en ik elegante leren laarsjes blik toe

Het einde van het ideale asfalt pad naderde en ik moest nu over een stukje erg slecht wegdek. Nu ik tempo minderde, had ik de gelegenheid om eens goed om me heen te kijken. En rechts van mij zag ik in de wei kleine lammetjes staan.
Vertederd door de huppelde hoopjes wol kreeg ik even een aanval van sentiment en besloot maar helemaal te stoppen en met een gelukzalige glimlach naar de lammetjes te kijken.

Maar op een gegeven moment werd het tijd om door te gaan en 3 kwartier nadat ik gestart was rolde ik weer de straat binnen. Ietsje te overmoedig geworden ging ik een onbewaakt ogenblik nog bijna op m'n smoeltje . Maar gelukkig wist ik mijn evenwicht te herstellen en ongeschonden kwam ik binnen.

Jammer alleen van die spierpijn de volgende dag

Ombouwen Playstations strafbaar

Bolkje, thaduck en Fathom hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Commercieel Playstations ombouwen, om er ook illegale en buitenlandse games mee te kunnen spelen, is niet toegestaan. Dat heeft de rechtbank van Breda gisteren besloten in een rechtszaak tegen Psxombouwlijn, een ombouwer van Playstations. De rechtszaak was aangespannen door de Stichting Brein, Sony en enkele andere belanghebbenden waaronder Microsoft, Davilex en Bruna.

De ombouwer mag niet langer spelcomputers van Sony ombouwen of handleidingen verspreiden zodat eigenaars van een Playstation het zelf kunnen doen.

Ook moet Psxombouwlijn binnen drie weken de namen en adressen van de toeleverancier van de modchips geven. Modchips zorgen ervoor dat gebruikers van een Playstation de beveiliging op de software kunnen omzeilen. De rechter hechtte geen geloof aan de stelling dat modchips zouden worden gebruikt om van buiten Europa geïmporteerde Playstation-games te kunnen spelen.

GL wethouder jaagt Leefbaar R'dam zaal uit

Herman Meijer, de scheidend GroenLinks-wethouder in Rotterdam, heeft vanmiddag tijdens zijn afscheidsrede in de gemeenteraad nagenoeg de hele fractie van Leefbaar Rotterdam de zaal uitgejaagd. Slechts een enkeling bleef zitten.

Meijer was als wethouder acht jaar lang onder andere verantwoordelijk voor het allochtonen- en vluchtelingenbeleid in de stad. Tijdens zijn rede begon hij te citeren uit een anonieme brief die hij ontvangen zou hebben en ondertekend was met ,,een Fortunist''. Een aantal leden van Leefbaar Rotterdam voelde de bui kennelijk al hangen, had hier geen zin in, en verliet de zaal.

Meijer zei dat in de brief onder andere stond dat een Turk die hier al jaren is, toch slechts te gast is. Meijer vervolgde met de opmerking dat iemand die dat zegt zo'n dertig jaar achter loopt. ,,Dat vind ik pas een uiting van een achterlijke cultuur'', aldus de wethouder. Dat was voor nog vijf fractieleden van Leefbaar Rotterdam het sein om op te stappen. Slechts drie bleven zitten om de rest van de rede aan te horen. Voorman Pim Fortuyn was overigens verhinderd.

Na de rede van Meijer kwamen de fractieleden weer terug. Burgemeester Opstelten zei in een slotwoord dat het wederom een voorrecht was geweest om naar Meijer te mogen luisteren. Volgens Opstelten was Meijer de intellectueel van het college. Tegen de leden van Leefbaar Rotterdam zei de burgemeester dat het te doen gebruikelijk is aanwezig te blijven als wordt gesproken tijdens een afscheidsrede: ,,Dat is de democratie.''

Engeland wil censuur op interviews

Yaya2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat enige tijd geleden Madonna voor opschudding zorgde door bij ontvangst van een award het woord 'motherfucker' te gebruiken heeft nu Ali G opschudding veroorzaakt onder de Britten.

Ali G. (Baron Cohen) zei onder andere een "four-letter word". Verder beweerde hij dat hij in zijn lichaam drugs uit Jamaica heeft gesmokkelt en verklaarde in vulgaire termen intiem te zijn geweest met Jennifer Lopez.

De BBC heeft nu gezworen strengere regels te zullen gaan hanteren bij interviews.

"Jobhoppers" roven supermarkt leeg

Steeds vaker zijn supermarkten en andere winkelketens het slachtoffer van zogenaamde jobhoppers. Dit zijn werknemers die gedurende hun proefperiode ontslag nemen, om vervolgens in te breken in de winkel. In de proefperiode wordt de winkel dan grondig van binnen onderzocht. Dat bleek op de Dag van het Vakcentrum, een branche-organisatie van de levensmiddelendetailhandel.

"Jobhoppen is de laatste nieuwe trend als het om criminaliteit in onze branche gaat. Het neemt snel toe. Hele bendes zijn zo aan de gang. Daarom zijn wij momenteel een lijst aan het opzetten van bekende jobhoppers. Ondernemers moeten de handen ineen slaan, want de criminaliteit neemt hand over hand toe," aldus voorzitter Betty Arenthals van de Nationale Winkel Raad.

Vorig jaar zijn 193 supermarkten overvallen. Uit de winkels verdwenen vijf miljoen artikelen. Dat is één procent van de omzet. Daarbij wordt grof geweld bij inbraken steeds vaker gebruikt.

Met dank aan Slashdotter voor de tip!

"De mens stamt af van een rat"

thaduck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als we een aantal Amerikaanse wetenschappers mogen geloven stamt de mens af van een rat. Dat schrijven zij in het Britse vaktijdschrift Nature. De wetenschappers baseren hun conclusie uit onderzoek naar een fossiel van een zoogdier met placenta. Het dier leefde 125 miljoen jaar geleden.

Volgens de onderzoekers moet het op een rat lijkende diertje 16 centimeter lang zijn geweest en zou het een lange staart hebben gehad. De oerrat had lange vingers die hem in staat stelden snel in bomen te klimmen om daarmee aan de voetzolen van dieren als dinosauriërs te ontkomen.

Insekten vormden waarschijnlijk het voedsel van het diertje. De wijfjes droegen de nieuwe oerratjes lange tijd in het lichaam. De rat is "de Moeder der Dageraad" gedoopt.

Grafzetter op kerkhof mishandeld

Een familie uit Almelo heeft gisteren op een plaatselijke begraafplaats een 61-jarige grafzetter in elkaar geslagen. De nabestaanden waren het niet eens met de uitvoering van de werkzaamheden aan het graf van hun zoon. De man werd met een stok bewerkt en liep kneuzingen over zijn hele lichaam op.

Volgens getuigen had de 30-jarige dochter van de familie de grafzetter met een stok achterna gezeten. Haar vader reed vervolgens met zijn auto op de grafzetter in, maar deze kon op het nippertje opzij springen. Daarna werd de man mishandeld door de dochter.

Het slachtoffer werd door de politie aangetroffen met een wond in het gezicht. De 52-jarige vader, de 49-jarige moeder en de dochter zijn ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Molukse demonstratie loopt uit de hand

Hollander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een demonstratie van Molukkers in Den Haag is vandaag korte tijd uit de hand gelopen. Een groep voornamelijke jonge RMS-aanhangers besloot na de officiële demonstratie verder te demonstreren en liep richting het provinciehuis.

De ordedienst van de organisatie kon de jongeren niet onder controle houden. Ook de politie slaagde hier niet in. De Mobiele Eenheid (ME) werd vervolgens opgeroepen, maar de demonstranten braken door hun cordon heen. Daarbij gooide de groep met allerlei voorwerpen, waaronder stukken stoeptegel.

Daarop hergroepeerde de ME zich en vormde het een dubbele linie. Zo konden de Molukkers niet nog verder optrekken. De eigen ordedienst slaagde er vervolgens weer in de groep onder controle te krijgen.

Vandaag wordt het uitroepen van de Vrije Republiek der Zuid-Molukken (RMS) herdacht.

Motoragent bekeurt bruidspaar in oldtimer

Suphafly had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De trouwdag van een stel uit Leeuwarden is afgelopen vrijdag bruut verstoord door een agent op een motor. Het bruidspaar reed in een in 1917 gebouwde Buick, welke volgens de politieman niet apk-gekeurd was.

De chauffeur van de wagen droeg nog aan dat deze keuring niet nodig was voor de oldtimer, maar dat mocht niet baten. De man schreef onverbiddelijk een bekeuring van 86 euro uit, nadat hij de auto had laten stoppen.

Dat de auto niet apk-gekeurd hoeft te zijn zegt ook de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Auto's met een zogenaamd ZZ- nummerbord zijn gevrijwaard van de keuringsplicht. "Zo'n oude auto zou je om moeten laten bouwen om aan de apk-eisen te kunnen voldoen", aldus een werknemer van de technische helpdesk van de dienst.

De politieman was niet bereikbaar voor commentaar.

'Geen donor, dan ook geen orgaan'

Er is nog steeds een groot tekort aan orgaandonoren. Ondanks een reeks maatregelen en campagnes blijft het aantal wachtenden op een orgaantransplantatie maar groeien: voor nieren zijn er nu 1290 wachtenden, voor levers 100.

Daarom stelt directeur patiëntenzorg P. van Kogelenberg, van ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom: Wie zich niet als orgaandonor heeft aangemeld, zou moeten worden uitgesloten van het ontvangen van organen.
Van Kogelenberg: "Omdat het op andere manieren klaarblijkelijk niet lukt, moeten we mensen die weigeren organen af te staan, ook niet meer voor het ontvangen van organen in aanmerking laten komen."

Directeur B. Haase van de Nederlandse Transplantatie Stichting vindt het idee veel te ver gaan: Je hoort dergelijke ideeën wel vaker, maar het is de eerste keer dat ik dit geluid hoor uit de mond van een directeur patiëntenzorg, aldus Haase. Hijzelf ziet meer in een uitbreiding van het puntensysteem voor transplantatie-kandidaten, waarbij geregistreerde donoren een bonus krijgen.

Haase vindt het idee eigenlijk een soort chantage: Geen donor, dan ook geen orgaan. Van Kogelenberg noemt het echter 'een vorm van solidariteit' als ontvangers van organen ook bereid zijn ze af te staan.

Netelenbos onder vuur met sollicitatie

De veel geplaagde minister Tineke Netelenbos blijft opmerkelijk in het nieuws verschijnen. Twee keer deze week was ze razend: Op De VVD die haar verkeersplan afschoot, en op de politici in Noord-Holland die haar passeerden voor de functie van commissaris van de Koningin.

Wat dat laatste betreft is er iets vreemds aan de hand; Netelenbos beweert naar die functie te hebben gesolliciteerd omdat ze uitdrukkelijk gevraagd was. Uit haar zelf zou ze niet solliciteren naar die functie: ,,Ik ben minister en ministers solliciteren niet'', antwoordde Tineke Netelenbos in februari aan journalisten van Vrij Nederland, op de vraag of ze in de race was voor de functie.

De vraag is wie er dan aan Netelenbos uitdrukkelijk heeft gevraagd of ze wilde solliciteren. Volgens Netelenbos hebben de statenfracties van de VVD, CDA en PvdA haar namelijk zelf gevraagd om te solliciteren. Maar die statenfracties zeggen van niets te weten. Ook de leden van de inmiddels opgeheven vertrouwenscommissie verklaren van niets te weten.

Vanuit PvdA geregeld

Eén ding staat vast: Netelenbos heeft zelf gesolliciteerd, maar als Netelenbos gevraagd is, is het wel heel zuur voor haar dat het zo gelopen is, aldus fractievoorzitter Kees Bozelie van GroenLinks (provincie NH). Op de verklaring van haar dat ze gevraagd is reageerde hij verbijsterd: ,,Waar haalt ze dat vandaan? Dit moet zeker uitgezocht worden. Dan zijn er blijkbaar ook verwachtingen gewekt. Maar dan is ook de vertrouwenscommissie beentje gelicht. Ik vind dat Netelenbos zelf hierover verantwoording af moet leggen.''

D66-fractievoorzitter Patrick Poelmann zegt dat er iets niet klopt: De PvdA heeft volgens hem in ieder geval maar één echte serieuze kandidaat naar voren geschoven, namelijk Netelenbos. Daaruit valt af te leiden dat deze kandidatuur vanuit die partij zo geregeld is. "Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er in die partij niet meer mensen met hoge kwaliteiten voor deze functie te vinden zijn."

Niet uitgenodigd

PvdA-gedeputeerde Ada Wildekamp zegt dat zij met minister Netelenbos heeft gesproken' en dat zij daarbij niet onder stoelen of banken heeft gestoken dat de bewindsvrouw in haar ogen een goede kandidaat was. "Maar Netelenbos heeft echter zelf het besluit genomen te solliciteren. Er is geen sprake van een uitnodiging daartoe", aldus een woordvoerder van Wildekamp.

Mike J. meest gehate gevangene van Nederland

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mike J., die vastzit op beschuldiging van de moord op Rowena Rikkers (het meisje van Nulde) is momenteel 's lands meest gehate gevangene. Volgens zijn medegedetineerden in het huis van bewaring in Zutphen maakt de 120 kilo zware Rotterdammer zich vanwege zijn gewelddadige en autoritaire gedrag volstrekt onmogelijk.

Het feit dat Mike J. zijn cel van onder tot boven zou hebben behangen met foto's van- en publicaties over het meisje van Nulde maakt de andere gevangenen. razend. Naar eigen zeggen worden ze nu dag in dag uit ongewild geconfronteerd met gruwelijke details over de moord op de kleuter. Mike J. zou nogal prat gaan op zijn daden.

-
Een groot deel van het politieverhoor van Mike j., inclusief gruwelijke details (je bent gewaarschuwd), kun je in dit artikel uit het NRC lezen.

Site Lijst Fortuyn sluit forum

thaduck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Webwereld meldt dat het discussieforum op de site van de Lijst Pim Fortuyn twee weken na de opening alweer is gesloten. Er zou op grote schaal misbruik worden gemaakt van het forum.

Deelnemers aan discussies zouden proberen de Lijst Pim Fortuyn te beschadigen door het aangaan van discussies over de gevoelige onderwerpen.

Op het forum van de Lijst Pim Fortuyn staat nu de volgende tekst te lezen: "Wij hechten veel waarde aan het interactief contact met onze achterban via deze rubriek. Door diverse personen, vaak onder een valse naam, wordt echter misbruik van deze mogelijkheid gemaakt."

Pedopriesters moeten de RK-kerk uit

Tijdens de tweedaagse besprekingen in Vaticaanstad, tussen Amerikaanse kardinalen en hoge vertegenwoordigers van de paus, hebben de Amerikaanse kardinalen besloten om geestelijken die minderjarigen seksueel misbruiken uit het priesterambt te zetten. Ze gaan hier een speciale procedure voor opstellen.

De kardinalen hebben een brief opgesteld waarin ze betreuren dat ze niet eerder hebben ingegrepen. De Amerikaanse rooms-katholieke kerk gaat gebukt onder een reeks seksschandalen waarbij priesters kinderen hebben misbruikt.

Aartsbisschop

Een aantal kardinalen staat onder grote druk om af te treden omdat ze deze priesters de hand boven het hoofd hebben gehouden. Zo heeft een priester in Boston, John Geoghan, op zijn minst 130 minderjarigen kunnen misbruiken. Zijn aartsbisschop, kardinaal Law, die van de misdrijven door Geoghan op de hoogte was, staat onder druk om af te treden. Toch is de situatie van Law niet aan de orde geweest op de besprekingen.

Hoewel ze in hun verklaring niet over homoseksualiteit spreken, stellen de kardinalen wel voor dat priesterkandidaten beter op hun geschiktheid voor het ambt moeten worden onderzocht. Zij bekrachtigen de waarde van het verplichte celibaat voor priesters als een gave van God aan de kerk. Een wetenschappelijk aangetoond verband tussen pedofilie en het celibaat zou er niet zijn.

Geen racistische leuzen ADO fans

Sanford had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fans van ADO Den Haag hebben gisteren toch maar besloten om geen racistische leuzen te scanderen tijdens de wedstrijd van a.s. vrijdag tegen Volendam. Dit in tegenstelling tot hetgeen wat wij gisteren meldden.

De supporters waren van plan dezelfde leuzen te roepen als de Utrecht supporters afgelopen zondag. Volgens Ike Simonici van de supportersclub wilden de ADO fans de gewraakte leuzen herhalen omdat ze bang zijn te worden behandeld als "tweederangsburgers".

Internetspel I-Search van start

Marijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie studenten van de Hogeschool Windesheim in Zwolle lanceren vandaag I-Search: een interactief spel op internet. Het spel gaat over Ise, een 1e jaars studente die in een angstige situatie verzeild raakt. Ise leeft voortdurend tussen twee dreigingen. Deelnemers kunnen Ise helpen door minimaal 1x per week een vraag te beantwoorden of een opdracht uit te voeren.

Bij het beantwoorden van de vragen staan spel-, puzzel-, denkvaardigheid, creativiteit en nieuwsgierigheid centraal. Deelnemers krijgen de opdrachten per e-mail of SMS en kunnen hierdoor voortdurend worden verrast.

Het spel is uniek, omdat het niet commercieel is en zich richt op een groot publiek. Door middel van e-mail en sms worden de deelnemers op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in het spel. Op het gebied van SMS wordt hiervoor samengewerkt met de mobiele portal Vizzavi.

Natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen met I-Search. Deze blijven echter tot het laatste moment geheim, net zoals de start- en einddatum van het spel.

Gratis registreren als deelnemer kan op de website van I-Search

Chimpansees BPRC mogen met pensioen.

Yaya2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Tweede Kamer wil dat alle chimpansees van het proefdiercentrum BPRC in Rijswijk "met pensioen gaan" bij de Stichting AAP. Het gaat om zo'n 100 apen waarvan er 23 zijn besmet met een ziekte. Minister Hermans wilde dat de zieke apen in het proefdiercentrum bleven, maar in een nieuw onderkomen.

Tijdens het debat in de Kamer waren 9 actievoerders tegen dierproeven op het dak van de Tweede Kamer geklommen. Zij willen dat het proefdiercentrum wordt gesloten. Ze zijn gearresteerd. Hermans wilde alleen de gezonde dieren naar AAP sturen.Een Kamermeerderheid gunt echter ook de andere hun pensioen.

Champions League: Uitslag United-Bayer

Volgens frontpage bezoeker Jorn mag er best op de frontpage van Fok! de uitslag van Manchester United tegen Bayer Leverkusen geplaatst worden. Het is immers de halve finale van van de Champions League:

Manchester United speelde in de eerste halve finale van de Champions League thuis tegen Bayer Leverkusen met 2-2 gelijk.

Manchester kreeg het initiatief voor rust opgedrongen. Ruud van Nistelrooij liet twee kleine kansjes onbenut, waarna United via Solskjaer nogal gelukkig op 1-0 kwam. De bal ging via via in het doel.

Bayer kreeg na rust meer grip op het spel en kwam via Ballack langszij. Ruud van Nistelrooij bracht United van 11-meter weer aan op voorsprong. Uiteindelijk kwam het veerkrachtige Leverkusen via invaller Neuville op 2-2.

-
Gisteren won Real Madrid in de andere halve finale met 0-2 van Barcelona.

Weer wedstrijd van Ajax zonder 'uit' publiek

Aanstaande zondag wordt er opnieuw een wedstrijd in de Amsterdam Arena gespeeld zonder publiek van de bezoekende club. FC Den Bosch neemt namelijk geen supporters mee naar de uitwedstrijd bij Ajax.

Den Bosch kwam tot het besluit na overleg met de gemeente en politie van 's-Hertogenbosch. De busonderneming waarmee de supporters reizen, had eerder al laten weten van de reis af te zien.

FC Den Bosch vreest een confrontatie tussen supporters van haar club en Ajax. Informatie uit ''hooligan-circuit'' zou daar op wijzen.

Amsterdam liet eerder al weten dat ze de veiligheid van de Brabantse supporters niet voor 100% kan garanderen. Mocht Ajax zondag kampioen worden zou het gevolg zijn dat de supporters van FC Den Bosch extra lang in het uitvak moeten verblijven. De KNVB kan zich in het besluit vinden.

Melkert hekelt Fortuyn in debat met CDA

PvdA-lijsttrekker Ad Melkert heeft woensdag in Emmen, tijdens een debat met CDA-leider Balkenende, het ,,geflirt'' van het CDA met Pim Fortuyn opnieuw aan de kaak gesteld. Zelf heeft de PvdA iedere samenwerking met de Lijst Pim Fortuyn uitgesloten.

Melkert waarschuwde de Nederlandse kiezer dat ze met dezelfde kater kunnen wakker worden als in Frankrijk, waar de rechts-extremist Le Pen de socialisten versloeg bij de presidentsverkiezingen. Volgens Melkert appelleert Fortuyn aan hetzelfde gevoel als de Franse rechts-extremist.

Op een vraag of Melkert hiermee Fortuyn gelijkstelt aan Le Pen antwoordde de PvdA-leider ontkennend: ,,Het zijn andere personen en ze hebben een ander programma, maar ze spelen wel in op dezelfde gevoelens".

Monopolie

CDA-leider Balkenende vroeg aan Melkert of de PvdA soms het monopolie op sociaal-rechtvaardige politiek had. Volgens de CDA-lijsttrekker valt het nog maar te bezien of er geen samenwerking met Fortuyn mogelijk is. Hij wees op Rotterdam, waar het CDA samen met de VVD een coalitie met Leefbaar Rotterdam wist te vormen. Met het programma van die coalitie is volgens Balkenende "niets mis".

Melkert nam verder meer afstand van de VVD: ,,Ik begrijp niet wat Dijkstal heeft bezield om tegen de verkeersplannen van minister Netelenbos te stemmen''. Toch sluit Melkert samenwerking met de VVD nog niet helemaal uit.

Toenadering

Toenadering tussen de PvdA en het CDA was wel te bespeuren: Op een van de grootste verschilpunten, de vormgeving van het nieuwe zorgstelsel, kwamen Melkert en Balkenende overeen dat leden van de fracties van beide partijen mogelijkheden gaan bekijken om het eens te worden.

Rotterdamse studenten vieren Koninginnedag

Volgende week dinsdag viert Oranje- en feestminnend Nederland wederom Koninginnedag. Terwijl de Koningin zich in Hoogeveen zal gaan begeven, wordt overal in het land de stemming oranje. Zo ook in Rotterdam.

Klik voor vergroting en meer infoHet Rotterdams Studenten Corps organiseert op 30 april voor de negende keer een spectaculaire Koninginnedag in de wereldstad. In samenwerking met discotheek Hollywood Music Hall, bierboer Heineken en Radio 538 wordt het Zadkineplein (Plein 1940, vlakbij metrostation Churchillplein) tot Oranjeplein omgedoopt. Op dat plein zullen optredens plaatsvinden van artiesten als Madhouse en Def Rhymz en de DJ's Johan Gielen, Patrick en Marco.

Mocht je geen zin hebben je door de Amsterdamse drukte te moeten worstelen of om naar de Koninklijke familie te gaan kijken, dan kun je dus in Rotterdam terecht. Kaarten voor het evenement zijn verkrijgbaar bij onder andere Hollywood Music Hall en het Rotterdams Studenten Corps (te bereiken op telefoon 010-270 80 85). Wees trouwens snel, want er zijn maar 10.000 kaarten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
©FOK.nl e.a.