FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 april 2002

Nieuw soort spyware in Kazaa?

Phreak And Dell had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag publiceerde Cnet dat er in Kazaa een nieuwe vorm van spyware zit. De software is door Brilliant Digital geproduceerd en wordt samen met Kazaa geïnstalleerd en waarschijnlijk zal het deze maand worden geactiveerd. Na deze activatie kan je PC gebruikt worden voor complexe berekeningen of voor het doorgeven en tonen van reclame materiaal.

Er wordt geschat dat tientallen miljoenen PC's besmet zijn met deze vorm van spyware. Alleen deze week is Kazaa al zo'n 2,6 miljoen keer gedownload.

Slakkeninvasie in Brazilië

Bewoners van een wijk in Sao Jose dos Campos, hebben geklaagd dat er slakken hun muren op kruipen in hun huizen. In totaal zijn er al zo'n 300 kilo slakken verwijderd uit de huizen. De bewoners zijn er bang voor dat de slakken giftig zijn en een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid, maar politieke leiders vinden het geen gezondheidsrisico.

De slakken komen van een verlaten veldje nabij de woonwijk. De politie heeft de eigenaar nog niet te pakken gekregen. Als dat lukt zou het probleem misschien opgelost kunnen worden.

Dieven doodgedrukt door te stelen truck

In Bangladesh zijn vijf dieven omgekomen nadat ze werden geplet door de truck die ze wilden overvallen. Dat meldt een krant in dat land.

De overvallers parkeerden hun wagen voor de vrachtwagen vol koeien om deze zo te kunnen stelen. In een poging te ontsnappen reed de bestuurder finaal over de auto van de mannen heen. Vier overleden ter plekke, een ander bezweek later aan zijn verwondingen.

Producten van Philips te zien in Bond-film

Schum1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zullen producten van Philips te zien zijn in de nieuwste film van James bond getiteld "Die Another Day". Philips wil jammer genoeg niet zeggen hoeveel geld ze er voor gehad hebben. Ook over de producten zwijgt Philips. Wat een woordvoerder wél zei is dat het gaat om bestaande en nieuw te ontwikkelen producten van de divisies licht, medische apparaten en huishoudelijke apparaten.

De twintigste James Bond-film is binnen een paar maanden goed voor zo'n honderd miljoen bezoekers. Daarom ziet Philips de deal ook als een belangrijk marketingsucces.

[F1] Helm met ruitenwissers op komst

Tekno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britse neuro-wetenschappers van de British Board of Medical Science hebben in samenwerking met helmenfabrikant Arai en Trico, de grootste fabrikant van ruitenwisserbladen, een systeem ontwikkeld voor de Formule 1, waardoor de huidige tear-off vizieren vervangen worden door een minuscule ruitenwisser.

Veel coureurs klagen erover dat de huidige tear-offs(kleine plastic vliesjes op het vizier van de helm), zo goed als nutteloos zijn, omdat ze tijdens een race meestal alle tear-offs eraf trekken, in plaats van één tegelijk.

Trico heeft een supercompacte, lichtgewicht ruitenwisser ontwikkeld van carbonfiber, titanium en teflon coated rubber. Een piepklein, door high intensity micro zonnecellen aangedreven motortje wordt net onder de opening van de helm geplaatst. Dit motortje drijft een wisser aan, dat door middel van een zogenaamd "rail-slide" systeem, het gehele oppervlak van het vizier schoonmaakt. Dit gebeurd in een tijdsbestek van slechts 50 millisecondes.

De wisser werkt niet door een druk op een knop, en dat is waar het geniale van het ontwerp in ligt. Wetenschappers van de Board of Medical Science hebben een systeem ontwikkeld, waardoor de rijder alleen maar hoeft te denken dat het vizier schoongemaakt moet worden, en het is al gebeurd. Kleine receptoren worden op het hoofd van de coureur geplaatst, die signalen uit de hersenen opvangen, waardoor het wissertje in werking treed.

Ook de bedrading is heel ingenieus, omdat er van flinterdunne draden gebruik wordt gemaakt. Sommige zijn maar een fractie van een haar dun.

Uit eerste tests is gebleken dat het een groot succes is. Coureurs die het systeem getest hebben, zijn zeer enthousiast. Het is comfortabel, ook op langere afstanden. Later dit jaar zal het worden gedemonstreerd aan officials van de F.I.A., onder andere door een topcoureur van het huidige rijdersveld. Echter wil men nog niet zeggen door welke rijder. Men hoopt het syteem al in 2003 te kunnen gebruiken.

300 politieauto's kapot door tankfout

In het Duitse Bonn zijn 300 politieauto's tijdelijk uitgeschakeld nadat de tank per ongeluk vol is gegooid met diesel in plaats van benzine. Waarschijnlijk is de apparatuur op het hoofdkantoor van de politie, waar de tanks kunnen worden gevuld, de oorzaak van het probleem.

Alle auto's zijn nu in reparatie, de kosten worden geschat op zo'n 80.000 euro. Totdat de apparatuur is gerepareerd zullen agenten bij normale benzinepompen moeten tanken. Wat de reparatie van de vulmachine kost is nog onbekend.

Toestand prins Claus blijft stabiel

De artsen die prins Claus behandelen zijn naar omstandigheden tevreden over de toestand van de 75-jarige prins. Claus, die op de afdeling hartbewaking van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam ligt, is stabiel de paasdagen doorgekomen. En ook vandaag zette die 'positieve lijn' zich voort. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Wanneer hij het ziekenhuis kan verlaten is nog niet duidelijk.

De prins werd 11 maart opgenomen, omdat hij aan longemboliën (bloedproppen in de longen) leed. Vervolgens deden zich hartklachten voor en werden er twee buisjes in de kransslagader gebracht om verdere problemen te voorkomen. Prins Claus kwakkelt overigens al jaren met zijn gezondheid

Misverstand kost lijfwacht het leven

Door een misverstand is rond een bankoverval in Spaans Baskenland de lijfwacht van een gemeenteraadslid om het leven gekomen.

De man en het raadslid waren in de kustplaats San Sebastian toen de lijfwacht twee mannen met getrokken pistolen zag staan. Meteen bracht hij zijn baas in veiligheid en opende hij het vuur op de mannen. Hij meende dat het leden van de Baskische terreurbeweging ETA, die het in het gebied vaak op gemeenteraadsleden heeft gemunt, waren.

De twee bleken echter politieagenten in burger. Ze stonden te wachten op beruchte dieven die een bank wilden gaan beroven. De agenten schoten terug, waarbij de lijfwacht werd gedood. Een van de agenten raakte bij de schotenwisseling zwaargewond. De dieven werden na het incident ook nog opgepakt.

Leden Star Academy gaan door

Yorin stopte onlangs met de uitzendingen van Star Academy wegens onvoldoende belangstelling. De deelnemers nemen het heft echter in eigen handen: ze hebben besloten om zelf door te gaan.

Vanavond zullen ze in een Amsterdamse kroeg laten zien dat de weken van training niet voor niets zijn geweest. De groep zal samen een optreden verzorgen in de vorm van een try-out. Elk lid zal een eigen nummer zingen.

Na afloop is het de bedoeling dat de elementen dans, zang en acteren ook verwerkt gaan worden in de optredens. Er zullen vanavond televisie-opnames gemaakt worden.

Heb jij al een maagd-certificaat?

Een katholieke Braziliaanse priester weigert zijn zegen over het huwelijk van twee mensen uit te spreken als de vrouw niet in het bezit is van een certificaat waarmee zij kan aantonen dat ze nog maagd is. Alleen certificaten die door artsen zijn opgesteld kunnen de goedkeuring van de man verdragen.

De priester maakt de beslissing of hij een stel wil trouwen bekend in het plaatselijke kerkkrantje. Veel kerkgangers zijn nu kwaad en ook de bisschop wil dat de man zijn plannen wijzigd. Maar volgens de priester staat de kerk niet toe dat vrouwen die geen maagd meer zijn trouwen en hij blijft daarom ook bij zijn standpunt.

Antillen overwegen klacht tegen Fortuyn

De Antilliaanse regering overweegt een klacht in te dienen tegen Pim Fortuyn. Fortuyn maakt in een interview met Wordt Vervolgd, het blad van Amnesty International, leden van de regering van de Antillen uit voor corrupte boeven die zich bezighouden met zakkenvullerij. Het blad verscheen vorige week vrijdag.

C. de Haseth, de minister van Antillen in Nederland, heeft zijn regering geadviseerd naar de rechter te stappen. "Fortuyn gaat steeds verder. Zijn uitspraken worden steeds wilder. Hij moet maar eens voelen".

In februari dreigden de Antillen ook al naar de rechter te stappen. Fortuyn had in een column gezegd dat de Antilliaanse elite zich laat betalen met drugsgeld. Het kwam toen niet tot een rechtszaak.

Weer tuinkabouters verdwenen

Kabouters hebben het zwaar. Een aantal weken terug wisten we al te melden dat er uit de Sprookjeshof kabouters waren verdwenen en in januari werd er ook al een kabouterdiefstal gepleegd. Dit weekeinde waren de tuinkabouters in de Krimpenerwaard de klos, veertien puntmutsen verdwenen uit de Zuid-Hollandse tuinen.

De tuinkabouters zijn nog niet teruggevonden en de diefstal is nog niet opgeeist. De diefstal in Bergambacht in januari werd gepleegd door het zogeheten Kabouter Bevrijdingsfront. De kabouters werden later ongedeerd teruggevonden.

Het bevrijdingsfront liet in juni 2002 voor het eerst van zich horen. Destijds werd een groepje jongeren met een kist vol kabouters gesnapt. De kist, met daarop de tekst 'Kabouter Bevrijdingsfront', werd op hun vlucht achtergelaten.

Kane en Within Temptation op Parkpop 2002

De eerste namen voor Parkpop 2002 zijn bekend. Onder andere Kane, Di-rect en gothic rockband Within Temptation geven zondag 30 juni acte de présence op het grootste gratis toegankelijke popfestival van Europa. Vorig jaar kwamen er maarliefst 400.000 bezoekers naar het Zuiderpark in Den Haag.

Ook de Amerikaanse zangeres Suzanne Vega, de uit Parijs afkomstige feestband Sergent Garcia en de Leidse triphopformatie Mimezine zullen optreden. De organisatie van het festival, dat dit jaar al voor de 22e keer wordt georganiseerd, is met een aantal artiesten nog in onderhandeling.

De Parkpop website

Confetti ook verboden tijdens WK voetbal

Mocht je naar het WK voetbal in Japan gaan, dan laat je uiteraard je mes, je vuurwapen en explosieven thuis. Want die zijn natuurlijk verboden, en daar wordt streng op gecontroleerd. Confetti blijkt echter ook al op de zwarte lijst van de Japanse politie te staan. Reden? Het maakt teveel troep.

De politie heeft een lange lijst gemaakt waarop zaken staan die toeschouwers niet mee mogen hebben. Ook paraplu's komen het stadion niet in, deze zijn te gebruiken als steekwapens. De lijst van de Japanners komt er op neer dat er niets mee mag worden genomen waarmee gegooid kan worden.

Marokko zwicht voor Nederlandse druk

THE-SILENCE en plankie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Marokko geeft Nederlandse ambtenaren toch toegang tot de Marokkaanse kadasters. Dat heeft de Marokkaanse regering in een brief aan Den Haag geschreven. Nu het land voor de Nederlandse druk is gezwicht kunnen er controles uitgevoerd worden op de bezittingen van bijstandstrekkers.

Nederland wil toegang tot de kadasters om te kijken of Marokkanen die in Nederland een uitkering krijgen in Marokko bezittingen hebben boven de 9000 euro. Dit is verboden als men in de bijstand zit. Toen hier vorig jaar onderzoek naar werd gedaan, ontdekte men bij de zeven onderzochte gevallen zes maal bezittingen, varierend van 12.000 tot 70.000 euro. Vervolgens werden de onderzoeken onmogelijk gemaakt.

In reactie op de afwijzende houding van Marokko besloot de Nederlandse regering enkele weken geleden per 1 juli geen nieuwe kinderbijslaguitkeringen naar dat land over te maken. Per 1 januari zouden daar nog de nieuwe wao- en aow-uitkeringen bij moeten komen. Het wetsvoorstel hiertoe ligt nu bij de Tweede Kamer.

Kiezers hebben spijt van Leefbaar Den Haag

Van de kiezers die bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag op Leefbaar Den Haag stemden, heeft 35% spijt dat gedaan te hebben. Een en ander blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van RTV West.

Veel kiezers voelen zich misleid door de partij, die nauwelijks campagne voerde en bewust meedreef op de landelijke populariteit van de naam 'leefbaar'.

Nu blijkt dat Leefbaar Den Haag vooral bestaat uit een verzameling ex-psychiatrische patiënten die daags na de verkiezingen al openlijk ruzie met elkaar hebben gekregen.

Ook burgemeester Wim Deetman van Den Haag heeft zijn buik vol van de partij. Hij heeft besloten niet langer te antwoorden op de dagelijks terugkerende 9 vragen van die partij. Vragen als: "Heeft het college gisteren de Haagsche Courant gelezen?" en "Stond er nog iets in waarover schriftelijke vragen kunnen worden gesteld?", zijn aan de orde van de dag.

De eerste 75 vragen die de nieuwbakken fractie direct na de installatie heeft gesteld, zijn nog wel beantwoord. Deetman stuurt nu de 9 dagelijkse ''onzin'' vragen onbeantwoord retour.

Keroppi zit opgesloten

Keroppi zit opgesloten
Een observatie vanaf de achterbank

Nadat ik thuis ben gekomen na een natuurkunde schoolonderzoek (waar ik even liever niet meer aan terugdenk) zie ik de volgeladen auto al staan.
Ik krijg nog even de gelegenheid om een broodje naar binnen te werken, maar dan is het ook echt tijd.

Mijn vader is nog zo vriendelijk om de deur voor me open te houden maar dan *slam* gaat de deur dicht en dat zal de komende 5 uur wel zo blijven. We gaan namelijk (ozo burgerlijk) een lang weekend naar de Ardennen. Maar voor dat we daar aankomen zit ik eerst wel 5 uur gevangen op een te krappe achterbank.
De auto rijdt weg met m'n moeder achter het stuur en m'n vader ernaast. Zo heeft hij beide handen vrij voor z'n favoriete autobezigheden: het bedienen van de autoradio en het commentaar geven op de rijstijl van mijn moeder.

Ik begin me na een half uur al danig te vervelen... ik kan natuurlijk mijn broertje gaan irriteren, met een goede ruzie ben je algauw een half uurtje verder. Mijn moeder die dit met haar zesde zintuig voelt aankomen gooit een zakje snoep richting de achterbank. Ha! vermaak! Kinderachtig en snoepbelust als we zijn kijken we voortdurend met een schuin of 1 van ons beiden niet stiekem meer snoepjes wegwerkt dan de ander.

Ik besluit maar wat in een tijdschrift te gaan bladeren, maar om nou voor de 5e keer te moeten lezen dat "Romantisch" de zomertrend wordt... dat weet ik nou onderhand al.
Lusteloos kijk ik uit het raampje, hee volgens mij zijn we in België, of de ANWB heeft sinds vandaag compleet chaotische borden opgehangen.
Aarg de gordel snijdt in mijn keel. Ik laat 'm maar achter m'n rug om lopen en staar weer naar buiten. Maar na binnen 10 minuten 2 gedenkstenen in de berm gezien te hebben doe ik 'm toch maar weer terug. Liever een geïrriteerde nek dan straks een eigen gedenksteen in de berm

Ondertussen zijn de snoepjes op maar is mijn zucht naar zoetigheid alleen maar groter geworden. Als een junk op zoek naar drugs begin ik in mijn tas te graven naar snoepjes. Helaas, het enige wat ik tegenkom zijn mijn 'samengevat' boekjes.
Oh mijn god dat is waar ook... Ik moet die dingen ook maar eens gaan doornemen... half mei breekt sneller aan dan je verwacht.
Vol goede moed begin ik in mijn wiskunde deel.
Jammer alleen dat ik constant wordt afgeleid door mijn vader die dubbel ligt om zijn Asterix verhaal, mijn moeder die roept: "Kijk eens naar buiten jongens, geniet eens van het uitzicht!" en mijn broertje die over met zijn neus ook in mijn boekje hangt en bij alles wat hem bekend voorkomt roept: "Hee dat heb ik ook, tsss wat een makkie zeg!".

Halverwege de rekenregels voor natuurlijke logaritmen ben ik het zat. Ik prop het boekje terug in mijn tas en blader wat in een tijdschrift. Net wanneer ik verdiept ben in een reportage over het succes van H&M roept mijn vader: Frankusjoh!
Verschrikt kijk ik op, wat is hier aan de hand?
Met glimmende oogjes spreekt mijn vader ons op de achterbank toe: "Jongens, dit is een circuit, hier rijden tijdens wedstrijden F1 bolides".
Ik werp een blik naar buiten, en bij het zien van het provincieweggetje gniffel ik: "Yeah right"! "Echt waar hoor" probeert mijn vader ons te overtuigen. En net wanneer het hem bijna is gelukt naderen we een rotonde.
Gierend van het lachen val ik bijna van de bank af (zij het niet dat daar de ruimte te krap voor is...) "Hahaha zie je het voor je pap, een rotonde op een racecircuit!" Als mijn broertje en moeder dan nog sarcastisch racegeluiden gaan maken ("Vroooeeeem vroeeeeeeem Verstappen nadert de rotonde") kijkt mijn vader nog beteuterder.

Ondertussen is mijn zucht naar zoetigheid zo groot geworden dat ik voor de zekerheid nog maar een keer mijn tas ondersteboven keer. Maar wederom geen verdwaalde snoepjes. Wel een hele collectie pennen, lipglos en zakdoekjes.

Dan naderen we eindelijk het park. Een vriendelijke Belg spreekt ons toe en geeft ons een promotie verpakking van 'Celebrations' (een verpakking met mini bounty's, marsen en meer van dat soort spul).
Met een behendige worp gooit mijn moeder het richting de achterbank, alsof ze een stel dieren voedert. En inderdaad, als uitgehongerd wolven springen broertje en ik op de mini-gevalletjes en werken ze binnen luttele seconden naar binnen. Als het een oneven aantal snoepjes blijkt te zijn dreigt er even oorlog te ontstaan, maar mijn moeder grist net het laatste mini-marsje weg voordat ik het met grof geweld (lees: lange nagels) het uit mijn broertjes greep kon ontfutselen.

Dan rijden we het park op, vinden na veel gedoe het huisje, en dan, en dan.... Dan mag ik uit de auto! Hoi weer een autorit overleeft zonder trombose opgelopen te hebben.

EU en Nederland om actie tegen Israël verzocht

Het Palestina Komitee roept, samen met De Palestijnse ambassadeur in Nederland Y. Habbab, de Nederlandse regering en de Europese Unie op zich actiever te mengen in het conflict in het Midden-Oosten.

Volgens Habbab moet de Israëlische agressie gestopt worden voordat het te laat is. "Zwijgen is een misdaad. Niets doen, is de grootste zonde. Als de EU en Nederland niet onmiddellijk ingrijpen, volgt er een slachting.", stelt hij.

Het Palestina Komitee wil sancties tegen Israël: ,,De Palestijnse bevolking is omsingeld. Er vallen dagelijks doden en gewonden. De hele wereld ziet toe, maar niemand grijpt in. Er moeten economische sancties tegen Israël worden overwogen. De regering kan bijvoorbeeld het associatieverdrag opschorten." Het Palestina Komitee houdt zaterdag 13 april op de Dam in Amsterdam een demonstratie.

Marokkaanse organisaties steunen Palestijnen

Het Landelijk Netwerk Marokkaanse Organisaties (LNMO) roept de Marokkaanse gemeenschap in Nederland op via vreedzame acties hun steun te betuigen aan het Palestijnse volk. De LNMO vindt het hoog tijd dat de Nederlandse regering, parlementsleden en politieke partijen scherp stelling nemen tegen de "onderdrukking en terreur" door de Israëlische autoriteiten.

EU-voorzitter Spanje

Inmiddels heeft EU-voorzitter Spanje de diplomatieke druk op Israël verhoogd. Josep Pique, de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft de Israëlische ambassadeur in Madrid te verstaan geven dat Israël zijn leger moet terugtrekken uit de Palestijnse steden. Ook eist Pique dat de Palestijnse leider Arafat zijn bewegingsvrijheid terugkrijgt.

Spanje heeft de EU-ministers van Buitenlandse Zaken opgeroepen in een spoedzitting bijeen te komen om de geëscaleerde situatie in het Midden-Oosten te bespreken.

'Osama' neemt mobiel abonnement

THE-SILENCE en Zuperman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse man heeft als gebruikersidentiteit (Caller ID), voor een telefoonabonnement, de naam "Osama bin Laden" gebruikt. Nadat de FBI diverse klachten had ontvangen, ging de FBI maar op onderzoek uit. Hierbij kwamen ze al snel uit bij een ene Bob uit Spokane, vlakbij Washington. Deze gaf aan dat hij de valse identitiet voor de grap had aangenomen.

Op toestellen met een zogenaamde "Caller ID" is het mogelijk om te zien wie er belt, nadat de beller zelf via het telecombedrijf een eigen indentiteit heeft gekozen. De mobiele operator heeft de aanvraag van Bob gewoon behandelt en zonder problemen geregistreerd. Zo'n valse "Caller ID" is echter niet strafbaar, maar erg leuk vond de FBI het niet. Ze hebben in ieder geval duidelijk gemaakt aan Bob dat zijn grap getuigt van een slechte smaak.

Sharon wil Arafat verbannen

Ariel Sharon, de premier van Israël, heeft laten weten dat wat hem betreft de Palestijnse leider Arafat mag vertrekken uit Ramallah. Er is wel één voorwaarde aan verbonden: hij mag niet meer terugkeren naar de Palestijnse gebieden. Arafat heeft het Israëlische aanbod onmiddellijk afgewezen. Hij wil niet onder dergelijke omstandigheden in ballingschap gaan.

Solana: ''Arafat en Sharon allebei weg''

Wat de buitenlandcoördinator van de EU Javier Solana betreft mogen Arafat en Sharon, gezien de huidige ontwikkelingen in het MO, meteen met pensioen gaan.

Solana zei vandaag: "Ik heb niets tegen ze. Maar ze zijn er al te lang mee bezig en moeten de weg vrijmaken voor een nieuwe generatie, die vaart zet achter een andere politiek. Bovendien zijn beide heren al rond de 75 jaar".

Solana vermoedt dat persoonlijke conflicten tussen Arafat en Sharon een beslissende rol zijn gaan spelen. "Ze zijn alletwee geen heiligen. Het conflict is niet militair op te lossen. Een overwinning is alleen te behalen om de onderhandelingstafel".

Anti-Unix-site draait op Unix

Microsoft en Unisys zijn samen een gigantische marketingcampagne begonnen om bedrijven ervan te overtuigen dat Windows 2000 op Unisys-servers een veel betere oplossing is dan Unix op een server van een concurrent. Alleen Microsoft en Unisys hebben een klein foutje gemaakt: De website waar de campagne op te vinden is, draait op Unix.

Unisys heeft zo'n 25 miljoen dollar uitgetrokken voor deze campagne, maar Microsoft weigert te melden hoevel zij erin gestoken hebben. Deze campagne moet zo'n anderhalf jaar gaan duren.

Geen pornofilm in concentratiekamp

THE-SILENCE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Tsjechische regisseur Rosenberg heeft na talloze protesten afgezien van zijn plan om een pornofilm op te nemen in Terezin, het voormalige gevangenenkamp van de nazi's. Hij zegt al veel sponsors te hebben verloren door de felle kritiek op zijn plan. Geldschieters trokken zich terug na de uitgebreide aandacht in de media.

De burgemeester van Terezin sprak al van een "niet eerder vertoonde perversiteit". De gemeenteraad noch de autoriteiten waren op de hoogte van de filmopnamen. Rosenberg hing een klacht boven het hoofd als hij zijn filmplannen zou doorzetten.

Nederlands jongetje valt in gletsjerspleet

Hann21, Batsies en THE-SILENCE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Nederlands jongetje van acht jaar oud is vandaag verongelukt in de Oostenrijkse Alpen toen hij in een 80 meter diepe gletsjerspleet viel. Het ongeluk gebeurde op de Hintertuxer gletsjer in Tirol.

Na het ongeluk kwam er direct een reddingsploeg in actie. Vanuit een helicopter liet een arts zich in de spleet glijden en trof daar het lijkje van de jongen aan. Het kind was met een volwassene op wintersport, maar hij begaf zich buiten de piste.

Moslimlanden niet eens met terreurdefinitie

Pogingen om de strijd van de Palestijnen te vergelijken met terrorisme zijn tijdens de vergadering van de islamitische landen verenigd in de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), krachtig van de hand gewezen.

De landen, bijeen in Maleisië, werden het niet eens over de kwalificatie van Palestijnse zelfmoordenaars. De één spreekt van terroristen, de ander van vrijheidsstrijders. Veel van de islamitische landen vinden dat volkeren die voor hun vrijheid vechten niet onder de noemer van terrorisme mogen vallen.

Het vinden van zo'n definitie was één van de belangrijkste doelen van het congres. De deelnemers riepen op in VN verband exact te definiëren wat terrorisme precies inhoudt, om dat verschijnsel eensgezind te kunnen bestrijden.

Eenzijdige acties tegen islamitische landen, onder het voorwendsel van de strijd tegen het internationale terrorisme, werden door de deelnemende landen met kracht verworpen.

Paus bezorgd om godsbeeld Britney Spears

bramaan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britney Spears is door niemand minder dan Paus Johannes Paulus II uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Hij maakt zich zorgen om Britneys naïeve voorstelling van God. Dit meldt een woordvoerder van het Vaticaan.

In een interview met een Duits tijdschrift had Britney gezegd dat ze zich God voorstelt als een man met een lange witte baard die in de hemel ronddwaalt.

"De paus is bezorgd over de simplistische geloofsvisie die via de populaire muziek op jongeren wordt overgedragen. Hij wil met de popster in gesprek gaan over haar geloof wegens de voorbeeldfunctie die zij heeft ten aanzien van miljoenen jonge mensen."

Veel mannen zijn liever huisvader

Boes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mannen willen diep in hun hart graag meer tijd doorbrengen met hun kinderen en meer doen in het huishouden. Dit opzienbarende gegeven blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW). Maar liefs 66% van de ondervraagde mannen beantwoordde een dergelijke vraag uit het onderzoek postief. Voor het onderzoek zijn 582 getrouwde en heteroseksuele mannen en vrouwen tussen de 18 en 55 jaar met kinderen benaderd.

Daadwerkelijk hun carrière opgeven voor hun gezin, is voor de meeste vaders echter nog te veel gevraagd. Mannen willen dan wel meer zorgen, maar ze leveren liever geen inkomen in en vrezen toch ook dat ze minder kans hebben carrière te maken als ze minder gaan werken. Wanneer vrouwen extra gaan werken en ook meer verdienen, zou 25% van de mannen overigens wel meer tijd in huis willen doorbrengen.

Een deel van de vaders geeft echter eerlijk toe dat ze regelmatig smoesjes bedenken om onder het huishouden en de zorg voor hun kinderen uit te komen. En 25% van de mannen zou meer willen zorgen als het niet ten koste gaat van hun hobby of sport. Over het algemeen denken mannen dat hun vrouwen beter voor kinderen kunnen zorgen dan zijzelf. Het merendeel van de vrouwen denkt daar overigens anders over.

Pubers bedreigen bejaarde dames

Twee pubers hebben gisteren op het station van Hoorn twee bejaarde dames bedreigd. Het laffe duo was rond zeven uur op een van de perrons bezig om een glazen wachthuisje in brand te steken.

Een van de oude dames had de euvele moed de knullen daar op aan te spreken. In plaats dat ze ophielden met hun vandalisme, begonnen ze de twee vrouwen op grove wijze te bedreigen. Erg veel moed was daar niet voor nodig, want de bejaarden zijn 71 en 92 jaar oud, éen van hen is bovendien zeer slechtziend en zit in een rolstoel.

De snel gewaarschuwde politie zette de achtervolging op de intussen vertrokken verdachten in. Een voorbijganger leende voor dat doel speciaal zijn fiets uit. Helaas kreeg de fiets tijdens de achtervolging een lekke band.

Uiteindelijk slaagde de politie na drie kwartier toch in om één van de knullen (15) op te pakken. De identiteit van de andere ''held'' is inmiddels bekend.

Helft mobiele bellers belt niet handsfree

De helft van alle mobiele bellers belt nog steeds niet handsfree wanneer zij aan het autorijden zijn. Dat blijkt uit een onderzoek onder negenhonderd mensen, uitgevoerd door onderzoeksbureau Interview-NSS. Bijna alle ondervraagden zijn echter wel op de hoogte van de nieuwe wet.

Sinds zaterdag is het handsfree bellen tijdens het rijden verplicht. Wie de nieuwe wet overtreed en wordt betrapt kan rekenen op een boete van 136 euro.

Vorige week bleek uit een onderzoek van het NIPO dat een op de vier Nederlanders zich niets zal aantrekken van het verbod op handmatig bellen.

Volumia! stopt ermee

Bonzz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volumia! stopt ermee. Na 10 jaar successen heeft de band vandaag bekend gemaakt op 18 april haar laatste concert te geven. De band heeft de beslissing genomen omdat diverse bandleden een eigen carrière willen starten.

Manager en lid van Volumia! Nieskens vindt het jammer dat de band ermee ophoud, maar begrijpt dat sommige bandleden aan een nieuwe uitdaging toezijn. "We kijken allemaal terug op 10 fantastische jaren waarvan we allemaal met volle teugen hebben genoten. Wij willen onze fans dan ook heel graag bedanken voor deze 10 mooie jaren."

Directeuren SE Fireworks veroordeeld

De directeuren van SE Fireworks zijn door de rechtbank in Almelo ieder tot zes maanden celstraf, waarvan drie voorwaardelijk, veroordeeld. Daarnaast krijgen ze een boete van 2250 euro. De directeuren Pater en Bakker zijn nu vrij man, aangezien ze de opgelegde straf al in voorarrest uit hebben gezeten.

Het Openbaar Ministerie had voor Bakker en Pater respectievelijk 30 en 15 maanden geëist, ondermeer wegens dood door schuld. Dat achtte de rechtbank echter niet bewezen. Wel zijn de directeuren veroordeeld omdat ze de vergunningen niet hebben nageleefd, illegaal twee extra containers hadden geplaatst en teveel vuurwerk hadden opgeslagen.

Zie ook Uitspraak in zaak SE Fireworks

Asielzoeker overgiet zich met kokend water

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 23-jarige asielzoeker uit Delftzijl heeft zichzelf per ongeluk overgoten met kokend water. De man werd kwaad omdat hij niet de telefoon kon gebruiken omdat deze werd gebruikt door een medebewoner. De man ging door het lint en bedreigde de bewoners met een pan kokend water. Uit zelfbescherming gooide de medebewoners een deur dicht waardoor de pan met kokend water over de man zelf heen kwam.

Daarna bedreigde de man het personeel en andere medebewoners met een aantal keukenmessen. Uiteindelijk werd de asielzoeker overmeesterd en gearresteerd door de politie. Na de arrestatie moest de man ook nog eens langs het ziekenhuis in Groningen voor een behandeling aan zijn brandwonden.

Schaf de feestdagen af!

Vrijdag stond ik al vroeg op, voor mijn doen in ieder geval. Na een kort ochtendloopje en een verfrissende douche begaf ik me, vol goede moed, naar de universiteit. De nota die al een week op aanpak wachtte zou nu eindelijk geschreven gaan worden. Het stralende zonnetje verhoogde mijn vrolijkheid en leidde en passant tot een keur aan goede ideëen voor informatiebronnen. Toen ik na een kwartier de universiteit naderde was de nota in mijn hoofd al bijna af.

Enron-mannen nu ook in blootblad

Mannelijke ex-medewerkers van het failliete Amerikaanse energiebedrijf Enron mogen hun kleren nu ook uittrekken. In navolging van het voornemen van Playboy de vrouwelijke ex-medewerkers naakt te laten poseren, biedt nu tegenhanger Playgirl de mannen een carrière als naaktmodel aan.

Kandidaten moeten een foto insturen, waarop ze nog niet bloot te zien hoeven te zijn. "De mannen van Enron hebben net zoveel ellende meegemaakt als de vrouwen, daarom verdienen ook zij een kans," aldus een woorvoerster van Playgirl.

Mental Theo aan dood ontsnapt

Cybart en AnTjE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de traditionele paasraces op circuitpark Zandvoort is Theo Nabuurs, beter bekend als Dj en Vj Menthal Theo, in een zware chrash beland. Bij het uitkomen van de Luyendijkbocht verloor hij de controle over zijn wagen en belandde in de vangrail. Vervolgens vloog de wagen in de brand.

Na de crash wist Mental Theo zelf uit de brandende auto te komen. Hij is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Vrouw ziet E.T. film 773 keer

Een Britse E.T.-gek heeft in de twintig jaar dat de film over het buitenaardse wezentje bestaat, maar liefst 773 keer zitten snikken. De 25-jarige Sian Thurkettle zegt dat ze iedere keer weer huilt als ze de video van de Steven Spielberg-hit ziet.

Ze is erg ingenomen met de remake van de film deze maand naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de kaskraker. "Het betekent dat ik de film nu weer overal op het grote doek kan zien.

"Veel mensen denken dat ik gek ben, maar ik kan nu eenmaal niet genoeg krijgen van E.T.. Ik zag de video minstens een keer in de twee weken", aldus Thurkettle.

Ze zag niet alleen de film zovaak, ook verzamelde zij daarnaast tachtig E.T. figuurtjes en honderden plaatjes van het mannetje dat vooral bekend werd met de tranentrekkende oneliner "E.T. go home".

Thurkettle mag dan 773 keer hebben gekeken, haar man George heeft de film 'slechts' honderd keer gezien. Hij zegt meer van James Bondfilms te houden.

Ook Poesjesvriend wist ons dit te melden..

Rijles aan een twaalfjarige jongen

Een jongen van 12 jaar, die rijles van zijn vader kreeg, is aangehouden door de politie. Rotterdamse agenten zagen de jongen achter het stuur zitten en grepen in.

De agenten zagen hoe de jongen rijles kreeg van zijn vader op het parkeerterrein van de Kuip. De jongen is bekeurd voor rijden zonder rijbewijs. Het rijbewijs van zijn vader is in beslag genomen, waardoor de twee lopend naar huis moesten.

Grote drugsvangst in Turkije

Op maandag heeft de turkse politie in Sakarya in Noord Turkije een van de grootste drugsvangsten van de afgelopen 5 jaar gedaan. Zij namen 7456 kilo ongeraffineerde morfine in beslag.

De morfine heeft een straatwaarde van ruim 33 miljoen euro en kwam uit Afghanistan. Volgens de Turkse autoriteiten was de morfine bestemd voor Europese landen en de Verenigde Staten. Er werden 12 mensen aangehouden in verband met de vondst.

Bijna met 8 messen aan boord

Een man uit India werd afgelopen zondagnacht aangehouden, nadat bij de controle op het Louis Armstrong International Airport van New Orleans bleek dat hij 8 messen en 2 scharen op zak had. De ontdekking van de messen had tot gevolg dat 1000 mensen ge-evacueerd werden. De man was met de messen al voorbij de reguliere bagagecheck gekomen, de wapens werden bij een steekproef ontdekt.

Albert Silvarian, 42 jaar oud, werd een poging tot het meenemen van de gevaarlijk wapens aan boord van het vliegtuig ten laste gelegd. Tot op heden is nog niet bekend of de man terroristische bedoelingen had met de wapens.

Oppositie wint verkiezingen Oekraine

De verkiezingen in de Oekraine zijn gewonnen door de hervormingsgezinde oppositie. De coalitie Ons Oekraine van oud-premier Joesjtsjenko heeft 111 zetels in het parlement gehaald. Daarmee heeft het blok van president Koetsjma, Voor een Verenigd Oekraine, nipt verslagen. Het blok staat op 105 zetels.

Volgens waarnemers van de Raad van Europa zijn de verkiezingen in de Oekraïne niet netjes verlopen. Veel mensen konden hun stem niet uitbrengen, omdat er veel te lange rijen voor de stembureaus stonden.

Eerste editie Dagblad van het Noorden

In Noord Nederland is vandaag de eerste editie van het Dagblad van het Noorden verschenen. Dat is het product van de fusie tussen de Drentse Courant, het Groninger Dagblad en het Nieuwsblad van het Noorden.

De nieuwe krant verschijnt in een oplage van 170.000, verspreid over negen regionale edities. Daarmee is het Dagblad van het Noorden meteen één van de grootste regionale kranten van Nederland.

Metrostation ontruimd vanwege rook

Het metrostation bij Amsterdam Centraal Station is maandagmiddag rond 16.00 uur ontruimd vanwege hevige rookontwikkeling die ontstond tijdens een smeulbrand. De brand is ontstaan in een opslagruimte voor schoonmakers.

Bij de brand raakte niemand gewond. Het metroverkeer naar het station werd stil gelegd. Nadat de brand onder controle was liet de GVB lege metro's rijden om de rook zo snel mogelijk weg te krijgen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

Jongetje valt van 8 meter hoge steiger

Een zevenjarige jongen is afgelopen zaterdag gewond geraakt na een val van een acht meter hoge steiger in Assendelft. Het jongentje was met zijn zusje op de steiger aan het spelen toen hij zijn evenwicht verloor.

De jongen kwam tussen de steiger en de woning terecht. Na de val was de jongen nog bij kennis. De jongen is met hoofdletsel en rugklachten met een traumahelikopter samen met zijn moeder naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

De jongen is buiten levensgevaar.

Uitspraak in zaak S.E. Fireworks

Dinsdag om 12.00 doet de rechter uitspraak in de zaak tegen de twee directeuren van het Enschedese S.E Fireworks.

De twee directeuren (Baker en Pater) kunnen worden veroordeeld voor het overtreden van de milieuvoorschriften, brand en ontploffing door schuld en illegaal verkoop van vuurwerk.

Tegen de 39-jarige Bakker eiste het Openbaar Ministerie een paar weken geleden dertig maanden celstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk en een boete van 61.397 euro. Pater (50) hoorde vijftien maanden gevangenisstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, eisen. Ook zouden beiden hun bedrijfsvergunning moeten inleveren.

Bakker en Pater vinden zichzelf onschuldig. Naar hun weten hebben ze het bedrijf in 1998 overgenomen en "naar beste eer en weten gerund". Dat er volgens het OM de hand is gelicht met de opslagvergunningen en brandveiligheidsvoorschriften, valt hen niet aan te rekenen, volgens de twee directeuren.

Monumentaal bedrijfspand uitgebrand

In de nacht van maandag op dinsdag is in Oldenzaal een monumentaal bedrijfspand in vlammen op gegaan. Het pand is geheel uitgebrand. Na twee uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

Om er voor te zorgen dat de brand niet naar naastgelegen panden oversloeg was de brandweer met groot materieel uitgerukt. Het naastgelegen NS-Station werd toch voor de zekerheid ontruimd. Op het moment van de ontruiming waren er niet veel reizigers aanwezig.

In het pand lag verpakkingsmateriaal opgeslagen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de brandweer vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

De totale schade loopt in de miljoenen.

Amsterdamse disco-kluizen succes

De Amsterdamse politie heeft voor het eerst de vijf kluizen leeg gehaald die bij het Rembrandtplein staan.

De kluizen zijn een groot succes meldt de Amsterdamse politie maandag. Bij het leeghalen van de kluizen werden 27 messen, zes busjes traangas, een boksbeugel, 79 pillen waaronder vooral XTC en 23 eenheden andere drugs, zoals zakjes hasj en wikkels cocaïne in beslag genomen.

De politie is de enige die over de sleutel beschikt en haalt de kluizen wekelijks leeg. De kluizen zijn geplaatst omdat portiers vaak werden bedreigd door bezoekers die bij vertrek hun eigendom kwamen opeisen. Voor sommigen was dat een reden om niet te fouilleren, of de spullen terug te geven.

De andere elf kluizen zijn nog niet geplaatst.

Israël bezet Bethlehem en Tul Karm

Met een overmacht aan tanks en pantservoertuigen is het Israëlisch leger vandaag de Palestijnse steden Bethlehem en Tul Karm binnengetrokken. Vanacht werd de stad Qalqiya al bezet. De stad Ramallah, waar Arafat nog steeds vastzit, is uitgeroepen tot oorlogsgebied. Dat betekent dat er geen journalisten meer mogen zijn. Zondag werd er een Amerikaanse verslaggever in de rug geschoten, hij ligt in een ziekenhuis in de stad.

Bomexplosie in Jeruzalem
Bij een bomexplosie in Jeruzalem is vanavond een dode gevallen. Drie Israëliërs raakten gewond. De bom ontplofte toen een Israëlische politieagent een auto van een Palestijn wilde onderzoeken. Op het moment dat hij de deur open deed, blies de man zich op.

Islamitische conferentie veroordeelt Israël
De Islamitische conferentie in Maleisië heeft het Israëlische geweld van de afgelopen dagen streng veroordeeld. In de slotverklaring van de eerste dag van de top, waaraan 57 Islamitische landen meedoen, wordt Israël beschuldigd van het ontketenen van een oorlog in het Midden-Oosten. Ook wordt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties opgeroepen om de Palestijnen te beschermen. De Islamitische landen, variërend van Albanië in Europa tot Mozambique in Afrika, komen in Maleisië samen om de definitie van terrorisme en de wortels ervan te bespreken.

Als Israël het conflict niet de-escaleert, moet de wereld het dwingen om dat te doen, zei de Maleisische premier maandag. Hij noemde Palestijnse zelfmoordenaars en Israëlische soldaten beiden terroristen. Mahathir Mohamad vertelde de conferentie: “De holocaust heeft de joden niet verslagen. Een tweede met Arabieren als slachtoffers zal de Arabieren ook niet verslaan.”

De Europese Unie wil dat er zo snel mogelijk overleg komt tussen internationale vertegenwoordigers en Yasser Arafat. De EU zal daarover maandag in Jeruzalem praten met Amerikanen, Russen en VN-vertegenwoordigers. Dat maakte EU-buitenlandcoördinator Javier Solana vandaag bekend.

Vorige berichten:
31/3: Israël: soldaten pesten Palestijnen met porno
31/3: Doden bij aanslagen in Israël
30/3: Bomaanslag Tel Aviv, Arafat geïsoleerd

Foto: Palestine Chronicle
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.