FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 april 2002

Verpleegster meest sexy beroep

Bigger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het beroep verpleegster heeft, net als dat van brandweerman, de grootste aantrekkingskracht op het andere geslacht. Dit blijkt uit recent onderzoek van een online uitzendbureau uit Engeland.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat vooral beroepen waarbij mensen een uniform of een mooi pak moeten dragen voor veel mensen erg opwindend zijn. Zodoende werden ook advocaten, politieagenten en dokters als zeer sexy ervaren.

Bij de mannen is de top van meest sexy beroepen uit: de verpleegster (26 procent), de stewardess (20 procent), dokters (13 procent) en advocaten (13 procent)
Bij de vrouwen ziet de top er zo uit: Brandweerman (48 procent)en 24 procent voor de politieagent. Slechts 10 procent van de dames gaf de persoonlijke trainer op als meeste aantrekkelijke professie; 13 procent prefereerde een financieel manager.

Johnny Bosman stopt met voetbal

Na het lopende seizoen zal John Bosman een einde maken aan zijn imposante carrière. De 37-jarige spits van AZ zal zondag in de thuiswedstrijd tegen NEC al afscheid nemen van de Alkmaarse fans.

In het seizoen 1983/1984 maakte Johnny Bosman zijn debuut in het betaalde voetbal. In zin active loopbaan kwam hij uit voor Ajax, KV Mechelen, PSV, Anderlecht, FC Twente en AZ en maakte totaal 249 goals. Bosman speelde ook dertig interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij zeventien keer scoorde.

Bosman heeft aangegeven dat hij het fysiek en mentaal steeds moeilijker vindt om door te gaan. Hij heeft meer last van kleine blessures. Eerder dit seizoen verloor Bosman na een ongeval zijn vijfjarige zoontje. Mogelijk wordt hij na dit seizoen jeugdtrainer voor AZ.

Vier militairen vastgezet door marechaussee

Woensdag heeft de Koninklijke Marechaussee vier militairen gearresteerd. De vier worden verdacht van feitelijke aanranding en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee bekendgemaakt.

De vier verdachten variëren in leeftijd van 17 tot en met 35 jaar. De woordvoerder zegt dat de actie onder meer plaatshad in het arrondissement Rotterdam. Maar hij wilde niet zeggen waar de militairen precies zijn aangehouden. De marechaussee en het Openbaar Ministerie in Arnhem houden er rekening mee dat meer arrestaties volgen.

De marechaussee wil tijdens het lopende onderzoek verder niets meer over deze zaak kwijt.

Film Review: Ice Age

Ice Age, opnieuw een animatiefilm. Na Shrek, Dinosaur en Monsters Inc. dendert het animatie tijdperk nog steeds vrolijk door. Waarom ook niet? Animatiefilms worden steeds populairder, zowel bij jong en oud. De technologie staat natuurlijk ook niet stil; alles wordt steeds gedetailleerder, grootster, mooier en beter. Het is de uitdaging die filmmaatschappijen met elkaar aangaan, en deze concurrentie is voor de filmliefhebber alleen maar positief te noemen.

Terug naar Ice Age. Deze film, met overigens geweldige trailers, maakte in de eerste week in Amerika meer omzet dan 'The Lion King'. Nu was 'The Lion King' al een hit, maar toch zie je dit niet zovaak voorkomen. Nou zijn dit soort cijfertjes natuurlijk geen garantie voor een goede film, of wel? Misschien dat je na het lezen van deze review een beter beeld krijgt van het geheel. Duidelijk is dat Ice Age in ieder geval weer de nodige publiciteit heeft veroorzaakt.

Lijst Fortuyn wil met eigen krant komen

De Lijst Pim Fortuyn bekijkt de mogelijkheden of de partij tot de verkiezingen een eigen krant kan uitbrengen. Dat zou nodig zijn omdat de gevestigde media er uitsluitend op uit lijken te zijn Pim Fortuyn in een kwaad daglicht te stellen. Het is nog niet bekend of het een dag- of een weekkrant wordt. Aanhangers van Fortuyn zullen het geld voor de krant op tafel moeten leggen.

LPF-woordvoerder Herben beschuldigt de media ervan foutjes en versprekingen uit te vergroten en op te blazen. ,,Als we een serieus betoog hebben over bijvoorbeeld Srebrenica wordt het niet uitgezonden of gepubliceerd. Ze willen alleen relletjes.'' Volgens is het een persoonlijke uitputtingsslag' voor het team van Fortuyn om overeind te blijven tegen alle aantijgingen. ,,Er heerst een oorlogsstemming. We hebben niets meer te verliezen, dus laten we terugvechten en onze eigen krant opzetten.''

De Lijst Fortuyn kwam de afgelopen tijd negatief in het nieuws toen begin april een kandidaat-Tweede-Kamerlid van de lijst moest worden gehaald, omdat hij verdacht werd van geweldpleging en vernieling. Ook zou hij als docent aan de politie-academie een leerlinge seksueel hebben geïntimideerd.

Gisteren werd bekend dat er binnen het team van Fortuyn hoogoplopende ruzie is ontstaan over een mogelijk geval van seksuele intimidatie.

Vandaag kwam De antifascistische onderzoeksgroep Kafka met het bericht dat rechtsextremisten ondersteuningsverklaringen hebben getekend voor de Lijst Pim Fortuyn.


De aantijgingen van de seksuele intimidatie worden door Fortuyn naar het land der fabelen verwezen. De feiten die het Kafka presenteerde, en die overgenomen werden door het ANP, staan los van de Lijst Fortuyn: Iedereen kan op eigen initiatief een ondersteuningsverklaring voor een politieke partij, naar aanloop voor de Tweede Kamer verkiezingen, ondertekenen.

"Israel bereidt aanval Gazastrook voor"

NJ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Israelische premier Sharon bereidt een aanval voor op de Gaza-strook, het hart van het Palestijns verzet tegen de Israeli's.

Volgens de Israelische legerradio heeft Sharon de Knesset (het Israelische parlement) geinformeerd dat er in de Gaza-strook volop terreurdaden tegen Israel worden voorbereidt, veel Israeli's zien deze opmerking als een aanwijzing dat het leger zeer binnenkort zal aanvallen.

Mocht de Gaza-strook trouwens bezet worden dan zal dat waarschijnlijk leiden tot een gevecht, waarbij de negen dagen durende actie die het vluchtelingenkamp in Jenin verwoestte in het niet valt.

Kuikentjes geboren na ruimtevlucht

mister-ious en bimmel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst hebben er drie kippeneieren en vlucht door de ruimte gemaakt. De eieren zijn vandaag uitgekomen en de drie kuikens maken het goed, aldus de Chinese pers.

Met dit experiment hoopt men meer te weten te komen over voortplanting en de genetische wetenschap. Er werden negen eieren aan boord gebracht van het Chinese ruimtevaartuig Shenzhou III, dat op 25 maart naar de ruimte vertrok en een week later terugkeerde. Drie kuikens zijn in een laboratorium uit hun ei gekropen: twee mannetjes en een vrouwtje.

In alle gevallen gaat het om zwarte kippen. Bij deze dieren kunnen genetische mutaties gemakkelijker worden achterhaald.

NIPO peiling: Winst voor GroenLinks en LPF

Uit de nieuwe peiling van het het onderzoeksinstituut NIPO, dat iedere week in opdracht voor het actualiteitenprogramma 2 Vandaag wordt uitgevoerd, blijkt dat de val van het kabinet weinig invloed heeft gehad op de politieke voorkeur van de Nederlanders.

GroenLinks zet haar opmars gestaag voort en wint weer een zetel. De PvdA verliest er één, en ook Leefbaar Nederland levert één zetel in, die zo te zien ten goede is gekomen aan de Lijst Pim Fortuyn. LN staat nu nog maar op 3 zetels, Fortuyn mag er op 25 rekenen.

De Politieke commentator van 2 Vandaag, prof. Andeweg, merkt wel op dat de groep twijfelende kiezers nog altijd groot is. Gewoonlijk neemt die kort voor de verkiezingen in omvang af.

De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

PvdA ---> 30 (-15)
VVD ---> 25 (-13)
CDA ---> 29 (-)
D66 ---> 7 (-7)
GroenLinks ---> 15 (+4)
SP ---> 7 (+2)
ChristenUnie ---> 6 (+1)
SGP ---> 2 (-1)
Leefbaar Nederland ---> 3 (+3)
Lijst Pim Fortuyn ---> 25 (+25)
Ver. Senioren Partij ---> 1 (+1)

Uitslag NIPO peiling vorige week staat hier.

Nederland pakt terrorisme verdachten op

In Nederland heeft de politie na tips van de BVD op verschillende plaatsen in totaal 10 Algerijnen aangehouden die worden verdacht van lidmaatschap van een islamitische terreurbeweging.

De helft daarvan is na een eerste verhoor vrijgelaten. Van een ander bleek dat hij illegaal in Nederland verblijft. Deze man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Justitie vermoedt dat de vier overige Algerijnen hand- en spandiensten hebben verricht voor een splintergroepering van de Algerijnse terreurbeweging GIA. Zij blijven voorlopig achter slot en grendel. De vier verdachten zouden strijders van de GIA onder meer hebben voorzien van valse identiteitspapieren en geld.

Scholieren ontdekken lekkende wietkwekerij

Aan de Wielingenweg in Alkmaar hebben scholieren de politie op het spoor van een hennepkwekerij gezet. De scholieren zagen gisterenmiddag water van de zolderverdieping van een woonhuis stromen en besloten de politie te waarschuwen.

De politie schakelde de brandweer van Alkmaar in, die vanaf een ladderwagen door een openstaand raam op de verdieping naar binnen klommen. Daar ontdekte men een hennepplantage met openstaande kraan.

Buurtbewoners wisten te melden dat de eigenaar van de lekkende plantage net in de straat was komen wonen. Men vond het al vreemd dat de bewoner maar bleef verbouwen en ook een raam op de continu verlichte bovenetage dag en nacht open liet.

De nieuwe bewoner, die niet aanwezig was, werd bij thuiskomst door de politie ''ontvangen''.

Het lekkende water laat zijn sporen na op de gevel

Politie en Justitie rollen groot Afrikaans netwerk op

Politie en Justitie hebben een groot Afrikaans crimineel netwerk opgerold, wat op grote schaal fraude pleegde.

Volgens woordvoerder L. de Lange van het Openbaar Ministerie (OM) heeft het netwerk tot nu toe 1500 delicten in ons land gepleegd. Dat leverde de criminelen honderden miljoenen euro's op.

Het netwerk licht bedrijven op met gestolen creditcards en gestolen overschrijvingsformulieren van banken. De meeste leden van het netwerk komen uit Nigeria. Ze zijn, zo blijkt uit de analyse, onder meer geïnfiltreerd in Nederlandse banken en bij PTT Post. Het netwerk bestaat uit ongeveer 2000 personen.

De Afrikanen werken op verschillende manieren. Zo stelen handlangers in vijf van de zes postsorteercentra van PTT Post creditcards uit postzakken. In 2000 bemachtigden de criminelen op die manier bijna 10.000 kaarten. Inmiddels zijn er maatregelen tegen deze vorm van fraude genomen, zegt De Lange. Daardoor zal deze vorm van criminaliteit nu niet meer op zo'n grote schaal voorkomen.

Man gedood na ontvoering

Dinsdagmiddag heeft de Rotterdamse politie een stoffelijk overschot van een man gevonden in een kofferbak van een auto, die geparkeerd stond aan de Maasboulevard in Rotterdam. De man was ontvoerd en daarna om het leven gebracht. De politie heeft tot nu toe drie mensen aangehouden.

Het slachtoffer is een 38-jarige Rotterdammer die op donderdag 11 april vanuit zijn woning in Rotterdam-West was ontvoerd door twee mannen en een vrouw. Familieleden van het slachtoffer deden pas een week na de ontvoering aangifte. Uit politieonderzoek bleek dat de ontvoering te maken had met handel in drugs en dat de ontvoerders losgeld eisten van de familie.

Vorige week heeft de politie een 28-jarige vrouw aangehouden, maandag arresteerde de politie twee mannen in Maassluis afkomstig uit Vlaardingen. In een woning in Vlaardingen trof de politie enkele vuurwapens aan. De mannen en de vrouw hebben schuld bekend aan de ontvoering en de dood van de man.

'Eric Clapton meest overschatte gitarist'

Volgens een poll, die onder duizend rockfans werd gehouden, is Eric Clapton de meest overschatte gitarist. Clapton wordt gevolgd door Mark Knopfler, die op twee staat, en Hank Marvin, nummer drie van de lijst. De poll werd gehouden in opdracht van de gitaarfabrikant Ibanez en de ontwerpers van de Laney gitaarversterkers.

De drie beste gitaristen zijn, volgens dezelfde mensen, "Jimi Hendrix, Jimmy Page en Eddie Van Halen".

F-16 stort neer in Groningen [update 16:18]

Bij een camping in het Groningse Sellingen is een F-16 neergestort. Volgens de Leeuwarder Courant is het jachtvliegtuig in botsing gekomen met een sportvliegtuigje. De NOS maakt daar echter nog geen melding van. De bemanningsleden van de F-16 zouden zich met een schietstoel in veiligheid hebben gebracht.

Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn ingezet om de brand te blussen die na het neerstorten in het bosrijke gebied ontstond.

(14:21) - Het is inmiddels bevestigd door een woordvoerder van Defensie dat het zou gaan om een Belgische F-16. Deze is rond 13:00 tegen een Ultralight-vliegtuigje zijn aangevlogen, waarbij de piloot van de ULV is omgekomen. De omgeving is inmiddels afgezet omdat het brandstofbeveiligings systeem de giftige stof Hydrosine bevat en dat is mogelijk vrijgekomen. Een crisiscentrum is inmiddels ingericht.

(16:18) - Ook een van de twee bemanningsleden van de Belgische F-16 is ongekomen bij het ongeluk. De piloot van het Ultralight-vliegtuigje overleed bij de crash, of er nog meer mensen in het toestel aanwezig waren is niet bekend. De bosbrand die ontstond na de crash is inmiddels geblust. Waarschijnlijk was er ook munitie in het toestel aanwezig. De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend.

Mensen kunnen vragen stellen bij het publieksinformatienummer 050-3114450 van het crisiscentrum in Groningen.

DeX, Wildhagen en Maxxter bedankt voor de tip.
Foto: Peter Wiezoreck, Defensie

Arrestant trekt tand uit mond van cipier

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een arrestant heeft in Almelo met zijn blote handen een tand met wortel en al, uit de mond van een cipier getrokken.

De man ging compleet door het lint toen hij werd opgesloten, waarbij hij zich afreageerde op de celdeur. Toen de cipier vroeg om zijn schoenen af te geven, sloeg de Almeloër de cipier in het gezicht en stak een vinger in zijn mond, waarna hij vervolgens de tand, inclusief wortel, uit zijn mond trok.

Arrestatie met behulp van wc graffity

runningman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met behulp van teksten op de muren van openbare toiletten heeft de politie een man kunnen arresteren, die de 24 jarige Katina Shaddix al 6 maanden gevangen hield.

De vrouw had een vilstift in haar sok verstopt waarmee ze zo'n 30 berichten achter heeft gelaten in diverse openbare toiletten. In één van de berichten stond de zin "Cannon truck 383", wat het nummer van een vrachtwagen is. Hierdoor kon de politie met behulp van een GPS systeem de ontvoerder opsporen en arresteren.

Katina kan zich op dit moment weinig herinneren van haar ontvoering en heeft diverse breuken en blauwe plekken over haar hele lichaam. De 26 jarige Shannon Jones zit inmiddels vast.

Veel gewonden en 2 doden treincrash VS

Een treinbotsing in Californië (Los Angeles) heeft aan zeker twee personen het leven gekost. Er zijn daarnaast nog eens 265 gewonden gevallen. Onduidelijk is hoe de passagiers- en goederentrein op hetzelfde spoor terechtkwamen.

Volgens inzittenden kwam de passagierstrein voor de botsing tot stilstand en raakte alleen het voorste gedeelte verwrongen. De trein bleef overeind staan, maar raakte wel van de rails.

In de trein zaten 300 reizigers, zo meldde een woordvoeder. Hij sprak van het ergste ongeluk in de 10 jaar dat Metrolink de treinen laat rijden.

Vliegtuigspotters voor de rechter

Twee Nederlanders, Patrick Dirksen en Frank Mink, die vorig jaar zes weken hebben vastgezeten wegens 'spionage', zijn teruggekeerd naar Griekenland om voor de rechter te verschijnen.

Op 8 november 2001 werd het tweetal gearresteerd bij het vliegveld bij Kalamata. Samen met twaalf andere Britten waren ze foto's aan het maken van de luchtmachtbasis. Autoriteiten beweerden hierna meteen dat dit spionage was en pas na en borgsom van ruim 14.000 euro per persoon mochten de spotters naar huis.

De twee Nederlanders hebben altijd ontkend schuldig te zijn aan het spioneren. Ze zeggen zelfs een officiële uitnodiging te hebben gehad om een vliegshow bij te wonen.

Van Aartsen: Kabinet had niet hoeven aftreden

Jozias Van Aartsen, nu demissionair minister van Buitenlandse Zaken, is van mening dat het kabinet-Kok niet had hoeven aftreden naar aanleiding van het NIOD-rapport. Volgens de minister hebben premier Kok en sommige andere leden van het kabinet uit het rapport de conclusie getrokken dat aftreden noodzakelijk was, maar zelf denkt hij daar anders over.
Volgens Van Aartsen is de ministersploeg opgestapt omdat premier Kok zijn ontslag zou gaan indienen.

Van Aartsen doet deze uitspraken in een interview met het blad Wordt Vervolgd van Amnesty International dat volgende week verschijnt.

Van Aartsen wijst erop dat de verantwoordelijkheid voor de gebeurtenissen in Srebrenica lag bij de Verenigde Naties en niet bij Den Haag. Het onbegrip over het aftreden van het kabinet, zeven jaar na Srebrenica, leeft volgens de bewindsman ook bij veel van zijn buitenlandse collega's. Ook in hun ogen ging het om een VN-operatie, aldus Van Aartsen. Bovendien, zo stelt hij, was het Srebrenica-drama al in 1995 parlementair afgehandeld.

FOK!forum in de krant

Het communiceren via internetforums is een manier die vrij dicht de real world benadert. Je kunt werkelijk over alles discussiëren en uitgebreid jouw mening toelichten. Naast forums is dat eigenlijk nergens op internet mogelijk, aldus Danny Roodbol, de oprichter van FOK!.

"Op internet kun je dingen zeggen, die je normaal gesproken niet zou durven zeggen. Anonimiteit en vrijheid zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als niemand weet wie je bent, voel en gedraag je je veel vrijer dan in een omgeving waar iedereen je kent".

Een interview met Danny en moderator Cynix over FOK!forum vandaag in de jongerenbijlage van de Gelderlander, over het wel en wee van het forum.

Wat maakt een forum zo succesvol. Is het de anonimiteit, de vrijheid of juist het groepsgevoel? Het gehele interview is hier te lezen.

Vrijspraak voor de twee van Putten

Herman du Bois en Wilco Viets zijn vrijgesproken in het herzieningsproces van de Puttense moordzaak. Het Gerechtshof in Leeuwarden oordeelde dat zij niet schuldig zijn aan de verkrachting van en de moord op Christel Ambrosius. In 1995 veroordeelde het Arnhemse Hof het tweetal nog tot tien jaar cel. Doordat er twijfels waren ontstaan over het verloop van de rechtzaak, gaf de Hoge Raad de opdracht aan het Hof in Leeuwarden om de zaak te herzien.

Du Bois en Viets zullen naar verwachting een civiele procedure starten om een schadevergoeding te eisen van Justitie.


Peter R. De Vries besteedde jarenlang aandacht aan deze zaak in talloze uitzendingen. Vanavond rond 23:00 uur bij SBS6 een extra uitzending over de Puttense Moordzaak.

Vliegpaniek

Nog drie nachtjes slapen, dan is het zover. Al drie jaren lang zijn ze druk bezig met de organisatie, maar dan heb je ook wat. Ik ga dan naar Canada met mijn orkest. Lekker twee weekjes feest vieren voordat ik examen moet doen.

De sfeer is goed, alles is netjes geregeld en mn koffer staat klaar. Hij raakt steeds voller en voller. Alhoewel alles op wieltjes verloopt krijgen we de meest angstaanjagende adviezen:

-Doe een pyjama in je handbagage, stel je voor dat je je koffer kwijt raakt.
-Als je nou verstandig bent dan doe je met zn tweeën twee koffers delen en dan ik elk van de twee een beetje, als de koffer dan kwijt raakt heb je in ieder geval nog iets.
-Doe een goede stevige band om je koffer, stel je voor dat hij open springt tijdens de reis.
-Laat je koffer insealen op Schiphol, dat kost haast niks en je loopt niet het risico dat er smokkelaars dingen bij je koffer instoppen

Ze zijn volgens mij redelijk gestressed bij de organisatie. De afgelopen twee dagen heb ik zes mailtjes ontvangen met de meest fantastische tips:
-Neem een lunchpakketje mee voor in het vliegtuig
=Doe dat lunchpakketje in je handbagage en niet in je koffer
en zo gaat het maar door, misschien dat er veel mensen zijn die nog nooit gevlogen hebben of die zo dom zijn om dat te doen, maar ik vind het eigenlijk een beetje boel overdreven. Nog zo'n leuke:
Doe je paspoort in je handbagage zodat je hem kan laten zien bij controle

Maarja, ze zullen het wel nodig vinden, het is mn laatste reisje met hen dus ik beklaag me er maar niet voer, ze zitten al genoeg in de stress

Gouda is overlast Marokkaanse jeugd goed zat

Gouda is de problemen met Marokkaanse jongeren spuugzat. De stad krijgt nu een eigen gemeentelijke veiligheidsdienst om meer grip te krijgen op vooral groepen criminele Marokkaanse jongeren die de stad teisteren. De veiligheidsdienst wordt gevormd door een dertigtal personen waaronder verkeerspolitieagenten, straathoekwerkers en stadswachten.

Burgemeester: ''onthutsend beeld''

Burgemeester Wim Cornelis (PvdA) maakte het plan bekend tijdens een emotionele bewonersbijeenkomst over de onveilige binnenstad van Gouda, die ernstig geterroriseerd wordt door met name groepen Marokkaanse jongeren. Dat is opvallend omdat Cornelis, die in december vorig jaar aantrad als burgervader, de problemen met Marokkanen in de eerste maanden van zijn burgemeesterschap afdeed als 'incidenten'.
Na een recente rondgang door de wijken kreeg de burgemeester echter een 'onthutsend beeld' van de veiligheidssituatie in 'zijn' stad. Cornelis: ,,Wij moeten ons niet laten koeioneren door die lui.''

Ruiten buurthuis ingegooid

Gisteren gooiden Marokkaanse jongeren in Gouda alle ruiten van een buurthuis aan de Turfsingel met stenen in, omdat zij boos zijn over de sluitingstijden. Alle ruiten van buurthuis 't Spoel en een deel van de ruiten van de belendende theaterschool en de bibliotheek moesten het ontgelden.

De jongeren willen dat het buurthuis, dat nu 'maar' tot elf uur 's avonds open is, langer openblijft.

Salzburg kent Limburgse doelman niet

De transfer van doelman René Braber naar SV Salzburg gaat niet door. De doelman van amateurhoofdklasser SV Meerssen meldde maandag zelf dat hij een contract bij de Oostenrijkse profclub ging tekenen. Bij de club zeggen ze Braber echter niet te kennen.

Een woordvoerder van SV Salzburg sprak dinsdag de transferberichten tegen. ,,Wij scouten niet bij campingelftallen'', aldus de Oostenrijker. ,,En wij kennen deze persoon niet eens, bovendien hebben we geen doelman nodig.''

René Braber (24) zei maandag dat een scout van SV Salzburg hem tijdens een partijtje met een campingelftal tijdens vakantie in Oostenrijk had gepolst voor een profcontract. Volgende week zou hij in Salzburg medisch worden gekeurd om vervolgens een eenjarige overeenkomst te ondertekenen.

Feyenoordfan geniet kort van finalekaartje

Een Feyenoord-fan was dinsdag, evenals een klein aantal anderen, zeer gelukkig met het kaartje dat hij had weten te bemachtigen voor de UEFA-Cup-finale tussen Feyenoord en Borussia Dortmund op woensdag 8 mei. Echter was hij dit slechts voor even, want het kostbare kleinood werd door een onverlaat uit zijn hand gerukt.

De laatste 7000 kaartjes voor de 'droomfinale' gingen dinsdagochtend in recordtijd van de hand, om precies te zijn in 3 minuten en 46 seconden na 9.00 uur. Voor die kaarten kwamen ruim 20.000 Feyenoordfans met een seizoenkaart in aanmerking.

De man uit Capelle aan den IJssel was één van de velen die zich in alle vroegte voor een sigarenwinkel had gemeld, om een kaartje te bemachtigen. Maar hij was de sigarenwinkel in winkelcentrum De Koperwiek nog niet uit of het kaartje werd uit zijn hand gegrist door een onbekende die het meteen op een lopen zette. De politie heeft de dief nog niet kunnen opsporen.

CDA weigert Lijst Fortuyn uit te sluiten

CDA-leider Balkenende piekert er niet over om de Lijst Pim Fortuyn als een mogelijke toekomstige coalitiepartner uit te sluiten. Met name GroenLinks en de PvdA willen dat het CDA nu al aangeeft dat ze niet met Fortuyn in een regering willen stappen.

Volgens Balkenende zou het CDA anders voor de verkiezingen al helemaal overgeleverd zijn aan de PvdA. Problemen als de WAO, files en knelpunten in de zorg zijn volgens hem met de PvdA moeilijk op te lossen: ,,Het is tenslotte wel de PvdA die een oplossing voor veel problemen de afgelopen jaren heeft tegengehouden''.

Uit recente peilingen blijkt dat er nog twee coalities mogelijk zijn: een centrumlinkse met in ieder geval PvdA en CDA en een centrumrechtse met VVD, CDA en Lijst Pim Fortuyn.

Den Haag-fans gaan racistische leuzen roepen

Spaartje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De supporters van De Northside van ADO Den Haag zullen komende vrijdag, tijdens de wedstrijd tegen Volendam in het Zuiderpark, dezelfde racistische leuzen gaan scanderen als de Utrecht-aanhang afgelopen zondag in Amsterdam deed.

Het moet worden gezien een protest tegen de harde maatregelen die de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam en nu ook Den Haag willen nemen tegen het scanderen van racistische leuzen.

"Het is een groot politiek spel. Wij worden weer als tweederangsburgers gezien. Nu zijn de FC Utrecht-supporters teruggestuurd, maar er mag wel 'kanker-Hagenezen' naar ons worden geroepen", aldus woordvoerder Ike Simoncini van de Haagse supporters.

Aantal asielaanvragen gedaald

Het aantal mensen dat in Nederland om asiel komt vragen, is verder aan het dalen. In de afgelopen maand hebben 1950 mensen zich ervoor gemeld, dat is 36 procent minder dan in maart vorig jaar. Dat heeft het ministerie van justitie woensdag bevestigd.

In januari en februari was er al sprake van een daling ten opzichte van vorig jaar van 33 procent van het aantal aanvragen. Het aantal aanvragen dat binnen 48 uur na aanmelding wordt afgewezen, blijft maar stijgen. Dat ligt inmiddels op minstens 36 procent.

Een en ander heeft te maken met de nieuwe Vreemdelingenwet en het in het buitenland bekend worden van het minder toeschietelijke beleid van ons land.

Grensrechter beschoten tijdens wedstrijd

Door de openbare aanklager van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar aanleiding van een schietincident bij het duel Feyenoord-NAC van 7 april. Tijdens deze wedstrijd kreeg grensrechter Johan Bethem een `klein, hard, rond, plastic balletje geel van kleur', zoals het letterlijk staat vermeld in het rapport van de waarnemer, tegen zijn hoofd.

De dienstdoende politiecommandant vertelde na de wedstrijd dat het waarschijnlijk om een kogeltje uit een hard plastic namaakpistool ging.

Een woordvoeder van de Rotterdamse politie bevestigt dat. ,,Dat klinkt onschuldig, maar zo'n kogel kan hard aankomen. En als je die in je oog krijgt, kan het hele vervelende gevolgen hebben'', aldus de zegsman. Het pistool van hard plastic met het uiterlijk van een écht pistool is in Nederland niet te koop. ,,Het is komen overwaaien uit Spanje waar zo'n type wapen wel te krijgen is. Een enkele keer komen wij ze tegen op de kermis en dan vragen we de exploitant om ze weg te doen.''

Overigens heeft grensrechter Benthem geen aangifte van het incident gedaan. Daarom zal de Rotterdamse politie dan ook geen actie ondernemen.

De KNVB weet nog niet wanneer het vooronderzoek is afgerond. Feyenoord wenste gisteravond geen commentaar te geven.

Dochtertje valt uit raam, vader erachteraan

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een anderhalf jaar oud meisje is in Hengelo uit een slaapkamerraam op de eerste verdieping gevallen toen zij tijdens het spelen aan haar ouders aandacht was ontsnapt. Haar vader zag het gebeuren en sprong in een reflex achteraan.

Ondanks de vrij harde klap die vader en dochter maakten, liepen zij slechts lichte verwondingen op. Het voor hun huis gelegen plantsoen brak hun val. Beiden konden gisteren het ziekenhuis weer verlaten.

'Dutroux wilde meer kinderen ontvoeren'

Marc Dutroux zou volgens de Belgische justitie hebben geprobeerd veel meer kinderen te ontvoeren dan de zes gevallen die nu bekend zijn. Volgens hen probeerde hij begin jaren negentig in Brussel, Kortrijk en diverse plaatsen in Wallonië nog twaalf kinderen op te pikken.

Het zou gaan om jonge tot zeer jonge kinderen, onder wie zelfs een meisje van vier. De meesten hebben volgens de procureur van Neufchateau, Michel Bourlet, hun aanvallers herkend.

Zoontje krijgt cocaïne om beter te gamen

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de haren van een 5 jaar oud jongetje hebben onderzoekers sporen gevonden van cocaïne. Het kind vertelde zijn moeder dat hij het spul kreeg van zijn vader zodat hij beter kon spelen met zijn PlayStation.

De vader heeft het verhaal ontkent via zijn advocaat. Omdat hij gescheiden is en dat hij door de bezoekregeling zijn zoon maar 1x in de 2 weken ziet is het volgens hem onmogelijk dat hij de drugs heeft gegeven. De politie van Milaan denkt daar anders over en heeft de man aangeklaagd wegens drugsbezit en mishandeling.

[Voetbal] UEFA schaft golden goal af

Met ingang van volgens seizoen zal de omstreden 'golden goal' door de Europese voetbalbond UEFA afgeschaft worden. De UEFA zal een nieuwe formule voor een beslissing in de extra speeltijd van de finales van de Champions League en de UEFA-beker gaan introduceren.

De wijziging komt tot stand nadat de UEFA na overleg met enkele topclubs erachter kwam dat men de huidige sudden death regeling onrechtvaardig vindt.
Vanaf komend seizoen wordt een finale bij een gelijke stand na 90 minuten eerst met 15 minuten verlengd. Indien de stand dan opnieuw of nog steeds gelijk is, volgt er weer een extra kwartier. Indien de tweede verlenging evenmin een winnaar oplevert, volgt er zoals gebruikelijk een serie strafschoppen.

Het gouden doelpunt of sudden-death, waarna een wedstrijd in de extra tijd meteen is afgelopen, besliste de finales van het EK in 1996 en 2000. Duitsland en Frankrijk profiteerden ervan. Liverpool zegevierde vorig seizoen in de UEFA-bekerfinale over Alaves eveneens dankzij een golden goal.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.