FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 april 2002

Gedeelte raket stort neer in Tibet

Hann21, henk jansen en Jay-B hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmorgen maakten we al melding van het feit dat er raketonderdelen van de Pegasusraket onze dampkring in zouden komen en zouden neerstorten op aarde. Inmiddels is er een onderdeel neergestort in Tibet om zes uur vanmorgen onze tijd, zo heeft de NASA bekendgemaakt.

Het ging om een gevaarte van ruim 500 kilo, waarvan het grootste gedeelte al verbrand was. In het gevaarte zaten in ieder geval de vier accu's van de raket.

Uitslagen KPN Eredivisie

Kreischer2000 en Speed1971 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze week zijn er weer een aantal wedstrijden gespeeld in de KPN Eredivisie. Hieronder de uitslagen:

Ajax- FC Groningen4-3
FC Twente- Sparta2-0
De Graafschap- RKC Waalwijk3-1
Vitesse- SC Heerenveen0-0
Willem II- Fortuna Sittard3-0
Roda JC- AZ0-0
FC Den Bosch- PSV0-1
Feyenoord- NAC0-0
FC Groningen- NEC2-2

De top 5 na dit weekeinde:

1. Ajax306164 - 34
2. Feyenoord295763 - 23
3. PSV295763 - 29
4. SC Heerenveen295251 - 23
5. Vitesse305137 - 29

Tien doden door autobom in Colombia

Zondagmiddag is er in een drukke straat in Villavicencio (Colombia) een autobom ontploft. Zeker tien mensen zijn daarbij om het leven gekomen. Meer dan vijfentwintig anderen raakten gewond.

In Villavicencio is een Daviscup-tennisontmoeting tussen Colombia en Uruguay aan de gang. Nog niemand heeft de aanslag opgeŽist.

Villavicencio is een stad met ongeveer 300.000 inwoners en ligt ten zuidoosten van de hoofdstad Bogota. De autobom ontplofte op het moment dat vele bezoekers van restaurants en bars die aan de getroffen straten verlieten.

Jongen blies bussen, bakken en borden op

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft een 19-jarige Lieshoutenaar aangehouden die het leuk vond om verkeersborden, reclameborden, afvalbakken en brievenbussen op te blazen. De Lieshoutenaar maakte gebruik van zeer zwaar vuurwerk - zogenaamde lawinepijlen - dat hij in BelgiŽ kocht. De politie is, mede vanwege de grote risico's, van begin af aan naarstig op zoek geweest naar de dader. Pas half maart kreeg ze genoeg informatie om hem te kunnen opsporen.

De totale schade wat de jongen heeft veroorzaakt in drie maanden bedraagt zesduizend euro.

De kracht van de explosies was soms zo groot, dat brokstukken tientallen meters wegslingerden. Persoonlijke ongelukken bleven hierbij uit.

Chauffeur slaapt op snelweg

bramaan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het snelweg richting Gent in BelgiŽ, ter hoogte van Laarne, stond zondagmorgen een auto geparkeerd op de linkerrijbaan. De politie trof in de auto een 28-jarige man uit Lier aan. De man was achter zijn stuur in slaapgevallen en de auto was op de snelweg tot stilstand gekomen. De politie vermoedde dat de man had gedronken, maar de chauffeur daarin tegen beweerde dat hij ziek was, en weigerde een alcoholtest.

Het rijbewijs van de man is voor vijftien dagen ingetrokken.

Keroppi heeft gala

Keroppi heeft gala

1x Per jaar is het weer gala bij ons op school. Jongens trekken het pak van hun vader aan (eventueel aangesnoerd met een riem), meisjes wurmen hun voeten in te smalle gala schoentjes met orthopedisch zeer onverantwoorde hakken.

Als je dit zo hoort lijkt het gala van mijn middelbare school een regelrechte ramp. Maar schijn bedriegt, want het gala is een legale gelegenheid om je in een mooie jurk te hijsen, je gezicht vol make-up te kliederen en je haren in een ingewikkelde positie te wurmen onder het mom van opsteken. En die schoenen.. ach, je moet er wat voor overhebben hŤ

Omdat ik bij een vriendin blijf slapen en ik me nog niet in vol ornaat (lees: met een jurk) op de fiets naar haar toe zie peddelen, hebben we besloten dat het hele optut gebeuren bij haar plaats zal vinden.

Een blik op de klok leert me dat ik 10 minuten heb om alles in te pakken voordat ik op de fiets moet springen. Als een kip zonder kop ren ik door het huis. Slaapzak! Waar is m'n slaapzak nou weer heen! Ik smijt 10 kleuren oogschaduw in mijn toilettas, wetend dat ik toch maar 1x kleur op mijn ogen zal smeren. Maarja.. je weet maar nooit hŤ. Ach en haarlak is nooit weg, en speldjes en glasspray ook niet, en nog meer speldjes en lippenstift (minimaal 6 tinten) en voor de zekerheid toch ook nog maar wat speldjes.

Als alles dan (inclusief jurk en 3 rokken voor mijn vriendin) eindelijk in mijn tas zit spring ik op de fiets en race ik richting de andere kant van de stad. Daar aangekomen blijkt dat het harde fietsen niet echt nodig is geweest, ik ben zelfs te vroeg.
"Zullen we dan maar alvast met je haar beginnen?" zegt mijn vriendin. Ja want ik heb het in mijn (krullen)koppie gehaald dat ik ít voor deze avond stijl gefŲhnd wil hebben. Pure mishandeling van mijn haar gezien het uit redelijk hardnekkig krullen bestaat, maar je wil eens wat anders hŤ.
Mijn vriendin kamt mijn haar eerst door met een vochtige borstel om het vervolgens langzaam stijl te fŲhnen.
Ik heb het gevoel alsof ze met een verfafbrander langs mijn gezicht schroeit. Straks kun je nog mijn huid, als afgebladderde stukjes verf, eraf halen

Mijn vriendin werkt stug door en ik heb geen idee hoe het eruit ziet. Als ze dan eindelijk 'Klaar!" roept spring ik gelijk richting spiegel. Oei! Dat is wel opeens een ander gezicht zelf, mijn haar is opslag 5 a 10 cm langer, en bijna perfect stijl. Maar wel leuk!
Om de mishandeling van mijn arme haartjes compleet te maken sprayen we er nog een chemisch goedje overheen wat voor glansspray zou moeten doorgaan. Jammer dat ik de glans niet kan zien.

Dan moet ik iets met het haar van mijn vriendin gaan doen. Maar als het om haarzaken gaat heb ik 2 linker handen. Een staart, dat lukt nog net. Toch ga ik een poging wagen. Wie weet zit er toch ergens ver weg gestopt een klein talentje?
"Mag ik het zeggen als ik het niet mooi vind?" vraagt mijn vriendin, die mij na 4 jaar toch wel aardig kent. "Tuurlijk!, liever dan dat je met iets rondloopt wat er eigenlijk niet uitziet" grinnik ik. Tijdens de 5e poging begint het dan eindelijk ergens op te lijken, en verrek! het ziet er nog leuk uit ook

Dan zien we dat we nog maar 15 minuten hebben om ons in onze outfits te hijsen en kleur op het gezicht aan te brengen EN te eten. Paniek slaat toe! In mijn jurk gehesen kijk ik naar mijn verzameling oogschaduw. Hoe zat het nou ook al weer... een complementerende kleur laat je oogkleur feller lijken. Hoe zat die kleurencirkel van Itten nou ook al weer in elkaar? Ohja oranje zit tegenover blauw. Hmm goud lijkt toch wel op oranje? Toch?
Ondertussen past mijn vriendin alle drie de rokken en na een kort overleg kiezen we de juiste. Terwijl ik mijn lippen rood maak, kliedert ook zij haar gezicht vol.
Mooi wij zijn klaar. Nu nog in 10 minuten een avondmaal naar binnen werken. Terwijl ik de pasta slierten opslurp moet ik denken aan die lippenstift reclame waar een model hetzelfde doet en haar lippenstift WEL blijft zitten. Als ik kijk naar mijn rode lepel zie ik dat ik toch het verkeerde merk heb gekozen.
Als we net de laatste hap wegslikken staat een vriend van ons voor de deur. We moeten gaan.

En daar gaan we dan, al wankelend op enge hakken, richting het feest.

Verbod op mobiel bellen tieners in Thailand

Proxy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Purachai, de Thaise minister van Binnenlandse Zaken, overweegt een verbod op mobiel bellen voor tieners. Als de gezondheidsrisico's van mobiel bellen genegeerd blijven worden, vindt hij een verbod noodzakelijk. De minister schermt met een Japans onderzoek waaruit zou blijken dat de straling die vrijkomt bij mobiel bellen schadelijk is voor de hersencellen.

Hij heeft Thaise ouders opgeroepen het belgedrag van hun kinderen in de gaten te houden. Als zij dat niet doen, overweegt hij een wet in te voeren die het mobiele bellen door jongeren verbiedt.

Purachai zorgde al eerder voor opschudding in Thailand met een offensief tegen vervagende normen en waarden in het land. Zo zorgde hij ervoor dat alle nachtclubs en bars tegenwoordig om twee uur 's nachts moeten sluiten. Voor tieners zijn de clubs en bars na tien uur 's avonds verboden terrein geworden.

Queen Mum zat diep in de schulden

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het Britse boulevardblad Sunday Mirror heeft de onlangs overleden Britse koningin-moeder zeker 11 miljoen euro aan schulden nagelaten, doordat ze veel te luxueus heeft geleefd.

Het blad schrijft dat 'Queen Mum' alleen in het laatste jaar van haar leven al 6,5 miljoen euro uit heeft gegeven. Jaarlijks had ze 4 miljoen euro nodig om haar personeel te kunnen betalen. Van de regering kreeg ze 'slechts' 4,4 miljoen.

De achterkleinkinderen komen er ook bekaaid af. Aanvankelijk werd aangenomen dat zij 31 miljoen euro mochten verdelen, maar volgens de Sunday Mirror zou dit nu slechts 8 miljoen zijn.

Vreemd lichtverschijnsel boven Duitsland

BoSS, Slambam en -=Eddow=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duizenden mensen hebben gisteren in het zuiden van Duitsland een merkwaardig licht gezien. De ťťn zag ongeveer dertig seconden vreemde lichten, de ander nam in een flits een vuurbol waar.

Dat laatste werd ook waargenomen op het vliegveld van Munchen. Daar leek de vuurbol in te slaan bij een landingsbaan. Nader onderzoek hiernaar leverde echter niets op.

Het is nog een raadsel wat het verschijnsel is geweest. Ruimtevaartorganisatie NASA sluit uit dat het te maken heeft met de terugkeer van raketonderdelen op de aarde. Dit vindt later vandaag plaats.

Zes arrestaties bij autorace Eindhoven

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagnacht heeft de politie in Eindhoven zes mensen aangehouden die meededen aan illegale autoraces. Onder de zes arrestanten bevinden zich twee organisatoren van de races.

De races vonden plaats in de buurt van het vliegveld. Zes andere deelnemers van de races wisten aan de politie te ontkomen, maar de politie wist wel hun nummerborden te noteren.

In Brabant zijn de laatste tijd op diverse plaatsen races op afgelegen wegen gehouden. Het is de eerste keer dat er mensen zijn opgepakt.

Je hebt nerds en je hebt nerds...

Die nerds van tegenwoordig,.. ja dat gaat verder dan alleen de computer.

Bijvoorbeeld dit waarbij het is gelukt een webserver te draaien op de kracht van (jahwel) aardappels! Jammer dat de stroom die uit de aardappels wordt gehaald te zwak is om een fatsoenlijke snelheid te behalen.

Nee neem dan de persoon die het volgende op z'n geweten heeft, namelijk ('s werelds eerste) Gameboy Advanced Webserver, jahwel een GBA aangesloten op het internet!

Je moet toch wel behoorlijk ziek in je hoofd zijn, wil je dergelijke experimenten gaan lopen uitvoeren.

Met dank aan Anthraxx voor deze tips
Anthraxx

Veel kritiek op Van Boxtel

De ideeŽn die Van Boxtel ontvouwen heeft over een aanpassing van grondwetsartikel 23, wat onderandere de vrijheid van godsdienst regelt in het onderwijs, hebben een strom van kritiek geoogst.

Uiteraard zijn alle christelijke partijen fel tegen het idee om het bijzonder onderwijs af te schaffen. Het felst in die kritiek ging SGP lijsttrekker Van der Vlies. Volgens hem tonen de uitspraken de ware aard van D66 als " meest antichristelijk partij van Nederland". De SGP is zo woedend dat het dinsdag uitleg wil van premier Kok en van Van Boxtel zelf. Opvallend, omdat Van Boxtel heeft gezegd dat hij dit niet als minister heeft gezegd, maar als D66 partijlid.
Kamerlid Slob van de ChristenUnie meent dat Van Boxtel aanstuurt op staatsscholen.

De VVD zit ook niet te wachten op de plannen van Van Boxtel, en is een voorstander van het huidige duale bestel. De PvdA liet weten niet op een nieuwe schoolstrijd te zitten en wachten, en geeft dus ook geen steun aan Van Boxtel's ideeŽn.

Dezelfde eisen stellen aan alle scholen

Ook in D66 kring was kritiek te horen: Het D66-Kamerlid Lambrechts, de onderwijswoordvoerster van de fractie, vindt dat haar partijgenoot te ver gaat. "Je moet dezelfde eisen kunnen stellen aan alle scholen, bijvoorbeeld over toegankelijkheid. Maar door het bijzonder onderwijs af te schaffen gooi je het kind met het badwater weg."

D66 is wel voorstander van een aanpassing van artikel 23, maar het pleidooi van de bewindsman gaat veel verder. Ook de SP is voorstander van een aanpassing van artikel 23, maar over het afschaffen van al het bijzondere onderwijs heeft de partij zich nog niet uitgelaten.

Raketonderdelen razen op de aarde af

Vandaag of morgen razen er onderdelen van een Pegasusraket terug onze dampkring binnen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft daarvoor gewaarschuwd. Het is nog niet bekend waar de onderdelen precies terechtkomen. De NASA kan dat pas zeggen enkele uren voordat het raket-onderdeel de dampkring bereikt. Dat kan ergens tussen nu en dinsdag worden.

Het grootste deel van het 500 kilo wegende raketonderdeel zal bij terugkeer in de dampkring verbranden, maar waarschijnlijk zullen vier accu's (15 kilo per stuk) op aarde terechtkomen.

Het gaat om de derde trap van een raket die na de lancering in 1996 per ongeluk aan een Amerikaans-Argentijnse satelliet bleef vastzitten, en sindsdien doelloos in de ruimte heeft rondgezweefd.

Massagraven in Afghanistan ontdekt

In de Afghaanse provincie Bamiyan zijn drie massagraven ontdekt. Volgens de lokale bevolking liggen de graven vol lijken van mensen die gedood zijn door de Taliban, kort voor die in december werden verdreven.

In de provincie Bamiyan leven veel shi'itische moslims van de Hazara, die in Afghanistan in de minderheid zijn. De Hazara veroverden de regio in 1989 op de Taliban, waarbij ze veel Taliban doodden. Sindsdien wordt De Taliban vaak beschuldigd van grove wraakacties op de Hazara.

De VN heeft medewerkers gestuurd om drie nieuwe massagraven te onderzoeken.

Omstreden Turkse DHKC heropent kantoor

In Amsterdam heeft de Turkse organisatie DHKC (voorheen 'Dev Sol') gisteren haar informatiekantoor weer geopend. In Turkije is deze organisatie verboden.

DHKC is een links-extremistische groepering, staat voor Revolutionair Volksbevrijdingsfront, en zegt op te komen voor Turken, Koerden, alevieten en andere minderheden die in het moederland Turkije niet worden erkend.

De voorganger van het DHKC, Dev Sol, eiste in het verleden de verantwoordelijkheid op voor honderden bomaanslagen in Turkije.
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.