FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 april 2002

Grootste kaas ter wereld uit Alkmaar

Zaterdag is in Alkmaar de grootste kaas ter wereld gepresenteerd.
De kaas, een Beemster van 567 kilo heeft een doorsnede van 1.60 meter en is ongeveer een halve meter hoog.

Door een aantal kaasmakers en een notaris werd zaterdag officieel het gewicht van de kaas, met daarin verwerkt 5000 liter melk, vast gesteld.

In de volgende uitgave van het Guinnes Book of Records zal het Hollandse kunstje vermeld worden

Peiling: Balkenende als premier

CDA-lijsttrekker Balkenende is bij een peiling, uitgevoerd in opdracht van RTL, uit de bus gekomen als meest gewenste kandidaat voor het premierschap.
Hij is met 15% degene met de meeste stemmen om premier Kok op te volgen. Op de tweede plaats staat Dijkstal (VVD) met 13%, die net voor Ad Melkert van de PvDA (9%) en VVD- partijgenoot Wiegel (4%) eindigt.

Pim Fortuyn, lijsttrekker van de lijst Fortuyn krijgt slechts 2% van de stemmen.
57% van de kiezers had zijn mening nog niet bepaald.

Toch meer kaartjes voor Ajax

Nadat eerder het aantal kaartjes voor Ajax supporters voor de Amstel Cup finale was vastgesteld op 6.000, is nu toch besloten de Amsterdammers totaal 15.000 kaarten te geven.

Hierdoor werd besloten nadat alle betrokkken partijen overlegden , en de politie daarop besloot een derde veiligheidsring te creëren rond stadion De Kuip. In de deze veiligheidsring kunnen extra bussen worden geplaatst.

Eerder al kreeg FC Utrecht, tegenstander van Ajax in de finale, 15.000 kaartjes toebedeeld. Door dit besluit zijn de Amsterdammers niet langer afhankelijk van een verplichte treincombi (6.000 mensen), maar mogen er nu ook fans met een buscombi.

Uitslag kwalificatie Catalunya 2002

Tijdens de GP van Barcelona zullen beide Ferrari's zondag vanaf de eerste rij starten. Net zoals bij de laatste kwalificatie in San Marino, twee weken geleden, wist Michael Schumacher in de laatste vijf minuten net een snellere tijd (1.16,34) neer te zetten dan teamgenoot Rubens Barrichello.

Bijna de gehele kwalificatie had de Braziliaan de snelte tijd in handen, maar hij moest uiteindelijk tevreden zijn met een tweede plek in een tijd van 1.16,69.

Bij de start zullen de twee Ferarri's gevolgd door Ralf Schumacher, die een tijd reed van 1.17,27. Op de vierde plaats staat op zijn beurt weer Juan Pablo Montoya.
De Fin Kimi Raikkonen deelt de derde startrij met Jenson Button in zijn Renault.

[F1] Kwalificatie Catalunya 2002

Tijdens de GP van Barcelona zullen beide Ferrari's zondag vanaf de eerste rij starten. Net zoals bij de laatste kwalificatie in San Marino, twee weken geleden, wist Michael Schumacher in de laatste vijf minuten net een snellere tijd (1.16,34) neer te zetten dan teamgenoot Rubens Barrichello.

Bijna de gehele kwalificatie had de Braziliaan de snelte tijd in handen, maar hij moest uiteindelijk tevreden zijn met een tweede plek in een tijd van 1.16,69.

Bij de start zullen de twee Ferarri's gevolgd door Ralf Schumacher, die een tijd reed van 1.17,27. Op de vierde plaats staat op zijn beurt weer Juan Pablo Montoya.
De Fin Kimi Raikkonen deelt de derde startrij met Jenson Button in zijn Renault.

D66: 'Wij regeren niet met Fortuyn'

D66 wil niet in een kabinet samen met Lijst Pim Fortuyn. Minister Van Boxtel van D66 zei dat vandaag in een VARA-radioprogramma. Fortuyn heeft zich hard gepresenteerd, maar komt hij nu op alles terug, zo vond van Boxtel. Hij zei Fortuyn een kans te gunnen in een kabinet, maar dat dit zonder deelname van D66 zou zijn.

Van Boxtel vindt verder dat Fortuyn zich eerst maar eens moet waarmaken in de Tweede Kamer. Binnenkort zal lijsttrekker Thom de Graaf bekendmaken met welke partijen D66 eventueel wél in een nieuwe coalitie wil.

Woede over toiletbril-hindoe

Het Zweedse meubelbedrijf Ikea heeft de woede van verschillende hindoes op z'n nek gehaald, door in hun nieuwste folder een toiletbril te tonen die wordt opgesierd door een mediterende boeddha. De boeddha, door glitters omgeven, werd in de sectie 'tips voor thuis' per abuis omschreven als "de hindoeistische god Shiva".

Ikea heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het plaatsen van de incorrecte decoratie in de folder, die een oplage heeft van 700.000 stuks. De hindoegemeenschap heeft de excuses van Ikea aanvaard; Shiva is dan ook niet voor niets de godin van vergeving en genade...

Spaink veroordeeld voor ''klotenknijper''

Schrijfster Karin Spaink uit Amsterdam is door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot een boete wegens laster. Zij en haar vriend moeten ieder 2500 euro betalen aan een rijkswachter, die zij op een internetsite 'klotenknijper' hebben genoemd.

De rel begon drie jaar geleden toen Spaink en haar vriend protesteerden tegen fouillering van Marokkanen in een trein. Spaink en haar vriend Zenon Panoussis zeggen dat de betrokken rijkswachters zich schuldig maakten aan intimidatie en racisme. Het duo bemoeiden zich met de gang van zaken en werden prompt zelf in de boeien geslagen. Op het politiebureau werd Panoussis naar eigen zeggen door de rijkswachters hardhandig aangepakt.

Enige tijd later schreef Karin Spaink schreef een column over het gebeuren in de Vlaamse krant De Morgen. Daarin duidde ze een van de agenten aan als "klotenknijper", verwijzend naar zijn fouilleermethode tijdens het incident in de trein.
De betrokken agent, Koen Klonen, klaagde Spaink en Panoussis vervolgens aan wegens laster in het artikel en op de website (klotenknijper.com) waarop de twee hun verhaal doen.

'Speeddaten' waait over naar Nederland

Veel mensen hebben het veel te druk met hun carrière. Hierdoor hebben ze voor hun sociaal leven vaak geen tijd meer; laat staan voor afspraakjes. In Amerika hebben ze daar wat op gevonden: speeddaten. Deze trend lijkt nu over te waaien naar Nederland. Afgelopen week werd in Amsterdam de eerste speed-date avond gehouden.

Tijdens een speeddate-avond komen een stuk of 100 vrijgezellen bij elkaar in een bar. Het is de bedoeling dat iedere persoon maximaal 3 minuten met een ander praat. Na die 3 minuten wordt verwacht dat je op een scoreformulier invult wat je van de gesprekspartner vond en of je die ander nog eens zou willen zien. Dan vindt de wisseling van de wacht plaats en heb je weer 3 minuten de tijd om met een ander te babbelen.

Het speeddaten is een idee van een rabijn die het voor joodse vrijgezellen makkelijker wilde maken elkaar te ontmoeten. Handige zakenjongens zagen wel wat in deze ideeën.

Japanse scholier eet zich dood

In Japan heeft een veertienjarige scholier zich letterlijk doodgegeten. Hij deed met zijn vriendjes een eetwedstrijd na. Hierbij stikte hij in het eten.

De jongens besloten een wedstrijd te houden wie het snelst zijn lunch naar binnen kon werken, nadat ze op tv een eetwedstrijd hadden gezien. Na een broodje en salade naar binnen te hebben geschrokt, probeerde de jongen dat weg te spoelen met melk.

De jongen stoof naar het toilet waar hij zonder succes probeerde over te geven. Hij werd in bewusteloze toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

'Vanessa breekt wet met haargroeimiddel'

Voormalig zangers Connie Breukhoven, beter bekend als Vanessa, overtreedt de wet met haar nieuwe haargroeimiddel New Hair. Volgens een woordvoerder van de Gezondheidszorg is het middel een in Nederland ongeregistreerd medicijn.

,,Zelfs als het middel geregistreerd zou zijn, is het alleen op recept verkrijgbaar'', aldus R.Salet, woordvoerder van de Gezondheidszorg. Vrijdag is door de Gezondheidszorg een fax naar Vanessa gestuurd waarin nadrukkelijk word verzocht te stoppen met het gebruik van het middel in haar New Fill Center in Den Haag.

Volgens de woordvoerder gaat het om een medicijn dat oorspronkelijk bedoeld is voor prostaatproblemen, met als bijwerking haargroei. In de Verenigde Staten is de werkzame stof ervan, Finasteride, volgens de gezondheiszorg verwerkt in een afgezwakte vorm tot het haargroeimiddel Propecia. Daarbij heeft de fabrikant nadrukkelijk gezegd dat het alleen bestemd is voor mannen.

Het middel zou uitermate slecht zijn voor (zwangere) vrouwen en kinderen. Hoewel Vanessa zich in eerste instantie richt op de kalende mannen, zou ze er zelf ook mee experimenteren. ,,Vanessa zegt dat ze het zelf al een jaar gebruikt, dat lijkt me niet echt gezond.''

De inspectiedienst hoopt dat Breukhoven gehoor geeft aan de oproep. ,,Als dat niet gebeurt, zullen we een proces-verbaal opmaken'', zegt de woordvoerder. Verder heeft de dienst het recht de middelen in beslag te nemen. Connie Breukhoven was zaterdag nog niet voor commentaar bereikbaar.

Feyenoord toont interesse in Vitesse-spelers

Zaterdag heeft een woordvoerder van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord bevestigd, dat de club serieuze belangstelling heeft voor de Vitesse-spelers Victor Sikora en Remco van der Schaaf.
De club heeft zich bij de Arnhemse clubleiding officieel gemeld voor het getalenteerde tweetal.

Overigens krijgt de UEFA-cup finalist in de slag om het duo binnen te halen concurrentie van PSV en Ajax. Ajax heeft interesse in aanvaller Sikora (24), PSV wil op zijn beurt middenvelder Van der Schaaf (23) aantrekken.

Het in geldnood verkerende Vitesse wil voor beiden voetballers een totaalbedrag van meer dan 10 miljoen euro vangen. Het contract van Sikora loopt door tot medio 2005, het contract van Van der Schaaf loopt volgend jaar zomer af.

Nog een nieuwe lijst

duisterebram meldde ons het volgende:
Nu is het echt duidelijk dat iedereen een Politieke partij kan oprichten.
Eén van de standpunten van de partij is om een minister van feestzaken te maken.

De ideën van dhr. J. Vlemmix neem ik niet serieus al is dat alleen door zijn achtergrond.
Ja, het is de maxima freak.
( http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=18040 )

Nou lees de inhoud van de site en post wat op het forum en probeer je lach in te houden

Klik hier!
http://www.pvdt.nl/

Rechtszaak om zweetvoeten aangehouden

gerritdekzijl wees ons via de newssubmit op het volgende:

Een rechtszaak 'om zweetvoeten' is vrijdag in Den Haag aangehouden, omdat de verdachte politierechter A. van Weesenbeeck wraakte.
De 39-jarige Rotterdammer T.T., meende dat de rechter partijdig was. De rechter had hem namelijk gesommeerd zijn schoenen aan te doen, omdat zijn voeten verschrikkelijk naar zweet stonken. Zijn zweetvoeten waren ook de reden dat hij voor de rechter moest verschijnen. Daarom had de verdachte zijn schoeisel demonstratief uitgedaan.

Begin februari werd de verdachte weggestuurd uit de bieb van de TU in Delft. Hij mocht daar niet meer verschijnen, omdat de andere bibliotheekbezoekers misselijk werden van de geur van zijn voeten. T.T. deed zijn schoenen telkens uit "omdat dat juist goed is als je zweetvoeten hebt", zo beweerde hij. Omdat hij, ondanks een schriftelijk verbod, herhaaldelijk terug bleef komen, kreeg hij een dagvaarding wegens lokaalvredebreuk.

Drie andere rechters moeten nu beoordelen of het wrakingsverzoek gegrond is, vóór een rechter de zaak kan afhandelen. De zitting is voor onbepaalde tijd geschorst...

Line-up voor Sensation bekend

Deze week is de line-up voor wereld's grootste indoor-houseparty bekend gemaakt. Anders dan voorgaande jaren vindt Sensation in twee delen plaats. Op zaterdag 6 juli is Sensation White voor de club/trance-liefhebbers. De week daarna, op 13 juli, kunnen de liefhebbers van het betere stampwerk (hardstyle/techno) hun lol op tijdens Sensation Black. Beide feesten worden uiteraard wel in de Amsterdam ArenA gehouden en duren van 21.00 tot 07.00 uur.

Het eerste feest wordt geopend door Erick E, waarna achtereenvolgens Armin van Buuren, Johan Gielen, Jean en Marcello het roer over zullen nemen.
Voor Sensation Black zijn Michel de Hey, Marco V, Chris Liebing, Mauro Picotto en Dana geboekt.

Kaarten kosten dit jaar 55 Euro, da's inclusief een Sensation DVD en een jaarabonnement op het nieuwe magazine ID&T Sounds, Lifestyle and More...
Voor de échte party-animals: combi-kaarten kosten 100 Euro.

Palestijnen doden 5 kolonisten

Bij een aanval op de Israëlische nederzetting Adora bij Hebron zijn 5 joodse kolonisten gedood. Een tiental mensen raakte gewond. De aanval werd uitgevoerd door Palestijnen. Het Israëlische leger kamde na de schietpartij huizen uit in de nederzetting, maar de schutters werden niet gevonden.

Het is de eerste dodelijke Palestijnse actie op de Westelijke Jordaanoever sinds Israël vier weken geleden begon met de grootschalige actie tegen de Palestijnse terreur.

Yasser Arafat wordt door Israël verantwoordelijk gehouden voor deze schietpartij. Een woordvoerder zei dat het incident bewijst dat de Palestijnse terreur nog steeds niet is bedwongen.

Advocaten vast voor witwassen drugsgeld

Justitie heeft begin deze maand drie verdachten aangehouden wegens het witwassen van miljoenen aan drugsgeld. De arrestaties werden stilgehouden in belang van het onderzoek en de privacy.

Onder de verdachten zijn de Amsterdamse advocaat H.R. en voormalig advocaat A.Z. Beiden kwamen zo'n 10 jaar geleden al in opspraak wegens het witwassen van geld en oplichting. De Amsterdamse advocaat moest destijds zijn lidmaatschap van een stadsdeelraad opgeven naar aanleiding van een bericht van de Binnenlandse Veiligheidsdienst. De andere advocaat werd vier jaren geleden geschorst.

Het onderzoek houdt verband met een groot drugs- en witwasschandaal op Curaçao. Daar werden in november vorig jaar onder meer de eigenaar van het prostitutiekamp Campo Alegro en een advocaat aangehouden. Ook de moord op twee medewerkers van het kamp wordt in het onderzoek betrokken.

Duitsland in rouw na bloedbad in Erfurt

In Duitsland is geschokt gereageerd op het bloedbad in het Gutenberg gymnasium in Erfrut. President Johannes Rau sprak van een onbegrijpelijke gebeurtenis, en regeringspartij SPD schrapte een politieke bijeenkomst. In Erfurt zelf gingen tienduizenden mensen de straat op ter nagedachtenis aan de slachtoffers, en werden de klokken geluid. In heel Duitsland hangen tot en met zondag de vlaggen halfstok. Ook koningin Beatrix en premier Kok hebben hun medeleven betuigd.

17 doden

De Duitse politie heeft het aantal slachtoffers van het bloedbad naar beneden bijgesteld naar 17. Aanvankelijk was gemeld dat de 19-jarige schutter, Robert Steinhof, naast enkele leerlingen en een politieagent 14 leerkrachten had doodgeschoten, maar dat blijken er 13 te zijn. De Duitse politie wijt de vergissing aan onduidelijke communicatie tussen de hulpverleningsdiensten.

Volgens de politie in Erfurt had de dader nog 500 kogels verstopt in een toiletruimte. De munitie pastte bij de twee vuurwapens die hij bij zich had. De politie veronderstelt dat de schutter deze patronen ook had willen gebruiken voordat hij de hand aan zichzelf sloeg.

De politie sluit overigens niet uit dat er twee schutters waren. Verschillende getuigen zeggen een tweede dader gezien te hebben en er zouden tegelijkertijd op afzonderlijke plaatsen schoten zijn gehoord. De politie houdt er echter rekening mee dat leerlingen in alle paniek dezelfde schutter vaker tegenkwamen. Wel worden op dit moment familieleden van de dader ondervraagd om duidelijkheid te verkrijgen.

Gericht geschoten

De dader, Robert Steinhof, was lid van een schietvereniging en was in het bezit van wapenvergunningen voor pistolen en geweren. De gemaskerde en in het zwart geklede schutter ging de klassen langs en schoot heel gericht op de docenten.

Uiteindelijk zou een leraar zijn masker hebben afgerukt en tegen hem gezegd hebben: ''Robert, het heeft geen zin meer. Maar schiet mij maar neer.'' De dader zou daarop geantwoord hebben: ''Ik heb er geen zin meer in.'' De leraar zou de dader vervolgens in een klas hebben opgesloten, waarna de schutter zelfmoord pleegde.

VVD: Instroom allochtonen hard aanpakken

De VVD stelt harde maatregelen voor om de almaar groeiende instroom van partners en kinderen, die door vooral allochtonen naar Nederland worden gehaald, keihard een halt toeroepen.

Zo wil de VVD de leeftijds- en inkomenseisen voor gezinshereniging van allochtonen stevig aanscherpen. Kinderen ouder dan 12 jaar mogen dan niet meer uit het land van herkomst naar Nederland mogen worden gehaald (nu is dat 18 jaar en ouder).

De liberalen hebben een heel pakket maatregelen om de immigratie naar ons land enorm in te dammen. Van de circa 65.000 mensen uit niet-westerse landen die ons land binnenstromen, komt zo'n 30% wegens gezinshervorming of gezinshereniging. De plannen zullen als speerpunt gaan dienen in de VVD-campagne voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 15 mei.

Enkele plannen:

- Allochtonen moeten voortaan de helft van hun inburgeringcursus zelf betalen. Wordt de cursus niet succesvol afgerond, dan moet de nieuwkomer de volledige kosten betalen

- Sociale diensten en uitkeringsinstanties voor de ww en wao moeten veel strenger gaan optreden tegen nieuwe allochtonen die weigeren een baan te accepteren.

- De inkomenseisen voor het laten overkomen gaan fors omhoog. Een allochtoon moet voortaan minimaal 130% van het sociaal minimum verdienen (nu is dat 100%).

- Alleen bij een echte baan mag een allochtoon een partner laten overkomen. Een gesubsidieerde Melkert-baan, arbeidsongeschiktheid, ouderen boven de 57 jaar of alleenstaanden met een kind jonger dan vijf jaar mogen dus geen partner meer over laten komen

- Men krijgt een verblijfsvergunning van één jaar die alleen wordt verlengd als iemand een inburgeringcursus met succes heeft afgerond.

Kwart bevolking voor meer ontwikkelingsgeld

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking is van mening dat het geld voor ontwikkelingssamenwerking omhoog kan. 26% van de Nederlanders is die mening toegedaan. Een verhoging van 10% vindt men redelijk.

Aan de andere kant vindt ruim de helft van de Nederlanders dat het huidige budget gelijk moet blijven en 18% vindt dat het omlaag moet.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder 803 mensen die de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling NCDO om de vier jaar laat houden. Het aantal mensen dat voorstander is van een verhoging is nog nooit zo hoog geweest: In 1998 was 20% van de ondervraagden daar voor, in 1982 was het nog 17%.

CDA: Enkel supporters thuisclub op tribune

In een vraaggesprek vandaag met De Telegraaf zegt CDA-lijsttrekker Balkenende dat zijn partij wil dat voetbalwedstrijden alleen nog maar worden bezocht door supporters van de thuisclub: ,,De bevolking is het zat en ook wat mij betreft is de maat vol. Als blijkt dat het niet normaal kan, moet je de knoop doorhakken. En dat moment is nu.''

Balkende steekt zijn ergenis over de misdragende supporters niet onder stoelen of banken: ,,Ze molesteren treinen die je vervolgens niet meer kunt gebruiken en vervolgens heb je 300 agenten nodig om het spul in gareel te houden''.

De Hoop Scheffer

Verder zegt Balkenende over Jaap De Hoop Scheffer, de CDA-lijsttrekker die enkele maanden geleden het veld moest ruimen na een strijd om het CDA-leiderschap, dat hij voor hem wel een ministerspost weggelegd ziet: ,,Als we gaan regeren, zou dat zeker kunnen.''

Nova peiling: Winst CDA, LPF en D'66

Net als in de NIPO peiling van deze week zijn er ook in de peiling van bureau Interview/NSS, uitgevoerd in opdracht van NOVA, geen grote veranderingen opgetreden.

In vergelijking met vorige week levert de PvdA één zetel in. Ook de SP en de ChristenUnie verliezen één zetel.

Winst is er voor de Lijst Pim Fortuyn, het CDA en D'66. Zij winnen allen één zetel. Voor de rest van de partijen verandert en niets. Het aantal kiezers dat nog geen keus heeft gemaakt is gedaald en ligt nu op 25%. Dat is niet anders dan in 1998, drie weken voor de verkiezingen.

Met deze uitslag zou een centrum-rechtse coalitie van CDA-VVD en LPF mogelijk zijn: 76 zetels. Een centrum-linkse combinatie van PvdA, CDA en GroenLinks (79 zetels) is eveneens mogelijk. Een brede centrum coalitie van PvdA, CDA en VVD kan rekenen op 90 zetels, maar deze combinatie is niet erg waarschijnlijk.



Uitslag NOVA peiling. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

PvdA ---> 33 (-12)
VVD ---> 26 (-12)
CDA ---> 31 (+2)
D66 ---> 9 (-5)
GroenLinks ---> 15 (+4)
SP ---> 7 (+2)
ChristenUnie ---> 6 (+1)
SGP ---> 2 (-1)
Leefbaar Nederland ---> 2 (+2)
Lijst Pim Fortuyn ---> 19 (+19)

Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Supporters verstoren TV-programma [Update]

geritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De televisieshow van Barend & Van Dorp heeft weer voor veel opschudding gezorgd. Aan het einde van de live-uitzending riepen een aantal voetbalsupporters, waarschijnlijk van NEC, racistische leuzen. Ze riepen onder meer 'kankerjoden'. NEC speelt op bevrijdingsdag 5 mei uit tegen Ajax

Er werd geschokt gereageerd door de presentatoren en gasten, onder wie minister De Grave van defensie en journaliste Wouke van Scherrenburg.

UPDATE Zaterdag 16:38 uur
Het bestuur van NEC heeft bij RTL4 de videoband van de bewuste uitzending opgevraagd. Ook heeft de Nijmeegse clubleiding om een kopie verzocht van de gastenlijst van de rechtstreekse televisieshow. Het bestuur zet hiermee alles in het werk om het groepje 'fans' dat gisteravond de show verstoorde, op te sporen en onmiddellijk een stadionverbod op te leggen.

Het bestuur van NEC, alsook de KNVB nemen de zaak hoog op. "Daarom melden wij deze kwestie aan bij het Openbaar Ministerie", liet een woordvoerder van de KNVB zaterdag weten. "Wij willen dat deze relschoppers ook strafrechtelijk worden vervolgd. Dit kunnen we niet tolereren."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.