FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 april 2002

Raadselachtig probleem met Hotmail

ploepkonijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onlangs ontdekte een Microsoft-medewerker dat er e-mails worden verstuurd via Hotmail uit naam van een gebruiker met daarin persoonlijke en technische gegevens over deze gebruiker. Microsoft heeft laten weten dat ze het probleem aan het onderzoeken zijn, maar ze spreken nog niet over een lek of virusbesmetting. Volgens hun zou het de introductie en ontwikkeling van ".Net Passport" niet in gevaar brengen.

De mail die de medewerker ontving bevatte het wachtwoord voor de postbus van de desbetreffende persoon. De persoon zelf wist helemaal van niets. Bij de e-mail werd een Powerpoint bestand meegestuurd als attachment.

Hotmail kent zo'n 100 miljoen gebruikers. Gelukkig voor die gebruikers gebruiken ze voor het veilig versturen van wachtwoorden het "Secure Sockets Layer (SSL)" protocol.

Bush nodigt hardrocker Ozzy Osbourne uit

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Heavy Metal veteraan Ozzy Osbourne gaat bij de Amerikaanse president Bush dineren. Echter niet in de staat Texas. Ozzy is daar niet meer welkom, sinds hij ooit verkleed als vrouw op een Texaans herdenkingsmonument plaste.

Ozzy heeft sinds kort een eigen tv-serie, een soort Big Brother, die erg goed bekeken wordt in de Verenigde Staten. Ongeveer 6 Miljoen huishoudens kijken naar de serie, wat over het allerdaagse leven van de rocker zelf gaat, inclusief het Witte Huis.

Overigens redt Ozzy het aardig thuis. De kinderen mogen niet binnen roken en moeten voor 02.30 uur thuis zijn.

Verschillende anti-IsraŽl demonstraties


Ruim honderd mensen hebben op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen het geweld van IsraŽl tegen de Palestijnen. De betogers droegen spandoeken met teksten als 'Stop de etnische zuivering van Palestijnen' en 'De Palestijnen hebben recht op hun beloofde land'.

De demonstratie verliep rustig. Na afloop deelden de demonstranten pamfletten uit in de stad, met een oproep geen IsraŽlische producten te kopen. Volgende week zaterdag is in Amsterdam een grote landelijke demonstratie tegen het geweld in het Midden-Oosten.

Ook in een aantal Franse steden waren betogingen om steun te betuigen aan het Palestijnse volk. Tienduizenden mensen deden mee. Alleen al in Parijs telde de politie 20.000 demonstranten.


Op Times Square, in hartje New York, demonstreerden gisteravond een paar honderd mensen tegen IsraŽl. Ze eisen dat president Bush het IsraŽlische leger terugfluit, en willen meer aandacht in de Amerikaanse media voor het Palestijnse leed.

In Sydney in AustraliŽ waren zo'n 5000 mensen op de been. Even ontstonden rellen, toen de demonstranten de consulaten van IsraŽl en de Verenigde Staten wilden bestormen. De demonstranten eisen dat de regering-Howard zich harder opstelt tegen IsraŽl.

Doodstraf voor wraak 11 september

Een Amerikaan die uit wraak voor de aanslagen van 11 september een Indiase immigrant heeft vermoord, is vrijdag door de rechter in Dallas ter dood veroordeeld.

Mark Stroman bekende tegenover de politie dat hij Vasudev Patel, eigenaar van een tankstation in Texas, in oktober had vermoord uit wraak voor de aanslagen van 11 september. Stroman is ook aangeklaagd voor de moord op de eigenaar van een avondwinkel op 15 september en het verwonden van een derde persoon een week later. Beide mannen waren Pakistanen.

Na de aanslagen van 11 september deden zich dierse wraakacties op moslims en leden van andere etnische minderheden voor in de VS.

De 32-jarige Stroman hield een Amerikaans vlaggetje in zijn hand toen het vonnis werd voorgelezen. Hij toonde geen reactie. Toen hij opstond om weggeleid te worden salueerde Stroman naar de rechter en zei: "Dank u, rechter."
Stroman had levenslang kunnen krijgen. "Het is de juiste straf", zei Mukesh Patel, de zwager van het slachtoffer.

Stroman schoot de 49-jarige Patel op 4 oktober dood op zijn tankstation in een voorstad van Dallas. Hij zei dat hij Patel had uitgekozen omdat hij er uitzag als een moslim. "Ik ben geen seriemoordenaar. We zijn in oorlog. Ik deed wat ik moest doen. Ik deed het uit vergelding tegen zij die onze vergolden", zei Stroman in februari in een tv-interview.

"Hij dacht dat hij een held was", zei Stromans advocaat Jim Oatman. "Hij dacht dat Amerika hem zou prijzen en een medaille op zijn borst zou spelden."

Maar de aanklagers verwezen naar een opname van de moord door een bewakingscamera, die erop zou wijzen dat Stroman een koelbloedige moordenaar was.

'Fortuyn maait gras voor voeten weg'

Extreem-rechts doet niet mee aan de kamerverkiezingen op 15 mei. Janmaats Centrumdemocraten, de Nieuwe Nationale Partij en de Nederlandse Volksunie ontbreken op de kieslijst die de Kiesraad gisteren openbaar maakte.

Volgens een woordvoerster van de Kiesraad heeft extreem-rechts geen poging ondernomen om te voldoen aan de voorwaarden voor deelname: een borgsom van 11250 euro en dertig ondersteunende handtekeningen in elk kiesdistrict.

De Nieuwe Nationale Partij, opvolger van de verboden Centrumpartij '86, kondigde eerder nog aan mee te zullen doen. Maar volgens secretaris Hendrik Sybrandi zag de NNP daarvan af vanwege 'het Fortuyn-effect'. "Fortuyn maait het gras voor onze voeten weg. We komen in geen enkele peiling voor. Het is een strategische keuze om nu niet mee te doen. We denken dat de Lijst Fortuyn geen lang leven beschoren is." Voor extreem-rechtse partijen is het vaak een toer om geld en handtekeningen te verzamelen. Sybrandi ziet dat probleem niet: "Als we echt een kans zouden hebben gehad om in de Kamer te komen, was het ons wel gelukt.

Werkloosheid allochtonen in NL het grootst

In geen enkel EU-land werken zo weinig buitenlanders als in Nederland. Van de mensen in de werkzame leeftijd met een paspoort van buiten de EU, werkt in Nederland slechts 34 procent. Onder mensen met een Nederlandse pas is dat 72 procent.

Dat concludeert de Duitse Bertelsmann-stichting in een onderzoek naar de integratie van immigranten op de arbeidsmarkt in de EU. Ook als niet wordt gekeken naar paspoort maar naar herkomst, tonen de cijfers een geringe deelname aan de arbeidsmarkt van allochtonen in Nederland.

Groot verschil met rest van de wereld
Om te beginnen willen, met name onder Turken en Marokkanen, veel vrouwen niet werken. Van de allochtonen die wel willen werken, is vervolgens een veel groter deel werkloos dan onder autochtonen. Nergens in de westerse wereld is het verschil tussen werkloosheid onder buitenlanders en mensen met een paspoort van het land zelf zo groot als in Nederland.

Weliswaar is de werkloosheid onder allochtonen in Nederland de laatste jaren zeer fors gedaald -zo is onder de groep die het meest zonder werk zit, de Turken, de werkloosheid tussen 1995 en 1999 gehalveerd tot 20 procent- maar onder de bevolking als geheel is de werkloosheid in die tijd bijna verdwenen. Hun achterstand hebben de allochtonen derhalve niet ingelopen.

Gebrek aan scholing
Een belangrijke verklaring voor de hoge werkloosheid is de gebrekkige scholing van allochtonen in Nederland. Waar een land als Canada, dat sinds jaar en dag een selectief immigratiebeleid heeft gevoerd, immigranten heeft met gemiddeld zelfs een hoger opleidingsniveau dan onder de autochtone bevolking wordt aangetroffen, blijven in Nederland vooral Turken en Marokkanen achter in opleidingsniveau. Maar ook Groot-BrittanniŽ is een interessant voorbeeld, omdat de verschillen in opleiding tussen autochtonen en allochtonen daar veel geringer zijn dan in Nederland. In Duitsland daarentegen blijven immigranten verder achter in opleiding bij de gemiddelde bevolking dan in Nederland.

Te hoge sociale uitkeringen
Een andere verklaring die de onderzoekers Van Suntum en SchlotbŲller geven voor het lage aandeel werkenden onder allochtonen in Nederland is het hoge niveau van de sociale uitkeringen. "Zo bestond ook voor leden van etnische minderheden lange tijd de mogelijkheid alleen door sociale ondersteuning een aanvaardbare levensstandaard te bereiken", concluderen de onderzoekers. Alleen in Denemarken zijn de uitkeringen royaler.

Opvallend is dat Nederland op andere vlakken wel succes boekt met de integratie, maar dat dat niet doorwerkt op de arbeidsmarkt. Zo is het relatief makkelijk een Nederlands paspoort te krijgen, wordt er veel geld gestoken in bij- en omscholing, spannen overheden zich in allochtoon personeel aan te trekken en wordt er niet moeilijk gedaan over hoofddoekjes.

Gugg had ons dit via de newssubmit te melden, bedankt!

Treinvertraging studenten onvergoed

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Studenten kunnen vanaf volgend jaar geen geld meer terugvragen als hun trein vertraging heeft. Deze week werd bekend dat minister Hermans en de openbaar-vervoer bedrijven een akkoord hebben bereikt over een nieuwe OV-kaart voor studenten.

Een van de afspraken is dat studenten meer mogelijkheden krijgen om met hun OV-kaart te reizen. Naar nu blijkt, is de geld-terug-regel bij de onderhandelingen tussen Hermans en de openbaarvervoer-bedrijven vervallen. Tot nu toe was het zo dat studenten net als andere reizigers bij vertraging geld terug konden vragen. Maar vanaf 1 januari kan dat niet meer.

De studentenorganisaties LSVb en ISO en de reizersorganisatie Rover zijn daar kwaad over. De LSVb vindt dat het vervallen van de regeling eerder bekend had moeten worden gemaakt. Volgens de ISO is het principeel onjuist dat studenten het ministerie niet meer op kwaliteit kunnen aanspreken. Rover vindt dat het ministerie studenten behandelt als tweederangsburgers.

Overigens maakten diverse studenten ook misbruik van de regeling. Op een inmiddels niet meer bestaande website werden alle vertragingen getoond. Omdat studenten geen treinkaartjes kunnen overleggen, kunnen zij voor iedere vertraging een vergoeding eisen.


Studenten zullen vanaf volgend jaar geen vergoeding meer ontvangen

Vrienden R. Kelly haken af

Het onderzoek naar de illegale sekstape waarop R Kelly te zien zou zijn met een minderjarig meisje loopt nog, maar als hij schuldig wordt bevonden, raakt de r&b-ster veel van zijn beroemde vrienden kwijt.

Dr. Dre heeft bij voorbaat aangekondigd dat hij zijn handen van Kelly aftrekt:
"Ik heb de videotape niet gezien en wil hem ook niet zien", aldus de producer. "Maar seks met een minderjarige is onacceptabel. Je mag van mij bijna alles, behalve aan kinderen zitten. Als hij schuldig is, is het voorbij."

Sisqo, die door Kelly en Jay-Z op hun album 'The Best Of Both Worlds' onlangs "een mislukking" werd genoemd, greep de gelegenheid aan om terug te slaan. Op een recente track rapt hij:

"Let me remind you of that ish you did
The World's Greatest? Whatever
Ain't nothing but a child molester."


R. Kelly (35) is inmiddels door drie minderjarige meisjes aangeklaagd. De gewraakte videotape wordt onderzocht door de politie van Chicago.

Het posten van url's met daarin de eventuele beelden van de tapes zijn niet toegestaan en worden met -5 Spam beoordeeld en verwijderd!

Beckham schaft gepantserde auto aan

David Beckham heeft diep in de buidel getast voor een nieuwe wagen. En niet zomaar een autootje. Een gepantserde Mercedes S500. Allemaal voor de veiligheid van zijn zwangere echtgenote Victoria en zoontje Brooklyn (3).

Voor een bedrag van ruim 256.000 euro heeft de 26-jarige voetballer de Mercedes aangeschaft. Tevens heeft de wagen enkele centimeters dik glas in de ramen. Beckham zegt dat hij de auto absoluut niet heeft aangeschaft om mee te patsen. Hij heeft het alleen voor de veiligheid van zijn gezin gedaan.

Welke kleur de S500 is die Beckham heeft gekocht is niet duidelijk. Maar wel welk type auto. Op de foto is te zien hoe een soortgelijke Mercedes het er vanaf heeft gebracht tijdens de test. Kogels, stenen, de auto kan het allemaal hebben en beschermt zijn inzittenden te allen tijde.


De familie Beckham heeft nu een soortgelijke Mercedes in bezit

Xbox nog geen groot succes in Japan

De Xbox-gameconsole van Microsoft slaat in Japan minder goed aan dan 's werelds grootste softwareconcern had gehoopt. In de eerste week van de introductie tot eind maart gingen er iets meer dan 190.000 exemplaren van over de toonbank. Microsoft rekende op een getal richting de 250.000.

Japanse kopers klaagden aanvankelijk over krassende elementen in het apparaat die de spelletjes op cd zouden beschadigden.

In de eerste zes weken verkocht Microsoft op de Amerikaanse thuismarkt zo'n 1,5 miljoen exemplaren van de spelcomputer. Eind vorige week leek al duidelijk dat de verkoop van de Xbox in Europa tegenvalt.

Hoewel Microsoft zelf zegt dat de vraag naar de apparaten groot is, gaf men begin deze week toe dat er nog genoeg consoles op voorraad zijn. Dat is overigens mede te danken aan het feit dat de Europese fabriek binnen enkele dagen in een eventuele behoefte kan voorzien.

Schipper moet wachten op hoogwater

"Ik zag alleen maar water, geen enkele markering. Ik ben onbekend in de haven van Wesel dus belde ik de baggermaatschappij hier vlakbij op. Die konden me zien en gaven me via de mobiele telefoon aan hoe ik moest varen. En toen zat ik ineens vast."

Dat was op 25 maart. Tien dagen later zit Douwe Groen (46) uit Drachten nog steeds vast met zijn 80 meter lange motorvrachtschip op die landtong nabij het Duitse Wesel.
En stevig ook, want sinds 25 maart is het water meters gezakt en is zijn schuit met de naam Nocht, geheel droog komen te liggen. Vanuit het water gezien hangt het schip zelfs een beetje in de lucht. Groen zal een meter of vijf water nodig hebben om weg te komen.


Het 80 meter lange motorvrachtschip staat muurvast


Oplossingen met een prijskaartje
Twee bokken erbij en we hijsen het schip weer in het water, bedacht de verzekering van de schipper. Maar dat bleek minimaal 250.000 euro te kosten.

Daarop werd gedacht aan grote luchtkussens. Daarover zou het schip in de richting van een meertje gerold moeten worden. Er zou een dammetje in het meertje aangelegd worden en er zou water in het meertje worden bijgepompt.
Na doorbreking van het dammetje zou het schip weer de vaargeul kunnen bereiken. Die kosten werden geraamd op 350.000 oude guldens. Ook dat bleek te duur, zo hoorde Groen gistermiddag.

Wachten tot het opnieuw hoogwater wordt, is nu het plan. Maar dat kan in het ongunstigste geval een jaar duren. Ook dat is een flinke schadepost, want Groen verdient 1000 euro per dag, maar daar moeten dan nog wel de kosten vanaf.

'Geen bedevaartsoord'
De Weselse waterpolitie sprak met de plaatselijke pers af dat er niet voor Pasen gepubliceerd zou worden over het voorval. "Wij wilden van het schip geen bedevaartsoord maken en de schipper een beetje rust gunnen."

Maar nu begint de publiciteitsmachine op gang te komen. Het schip is weliswaar moeilijk te benaderen de waterpolitie speelde gisteren taxi voor vooral Duitse persmensen maar toch zijn de eerste ramptoeristen al gesignaleerd.

Schipper Groen: "Wat 'Nocht' betekent? Dat is Fries. Wij zeggen: 'Ik heb er nocht aan.' Dat heeft twee betekenissen. 'Ik heb er plezier van' of 'Ik heb er genoeg van'. Inderdaad, voor mij geldt nu het laatste."

Bolletjesslikker overlijdt tijdens vlucht

Een 31-jarige Antilliaanse bolletjesslikker is vrijdag tijdens een vlucht van Curacao naar Nederland aan een overdosis overleden. Hij had 97 bolletjes cocaÔne in zijn lichaam, waarvan er drie zijn gaan lekken, aldus de Koninklijke Marechaussee.

De man werd tijdens de vlucht onwel. Medepassagiers, waaronder een arts, hebben hem geprobeerd te reanimeren. Dit hielp echter niet. Hij is vervolgens overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk waar sectie op hem werd verricht.

Sinds 1997 zijn er, voor zover bekend op Schiphol, dertien bolletjesslikkers overleden.

Vrouw de cel in vanwege onderhoud voortuin

Een Chileense vrouw is tot zeven dagen gevangenisstraf veroordeeld, omdat ze haar voortuin niet goed had onderhouden.

De vrouw had er volgens de verordening in haar woonplaats Providencia gras moeten zaaien. Nadat ze dat bleef weigeren, liep ze een bekeuring op. Omdat de vrouw die niet wilde betalen, werd ze veroordeeld tot zeven dagen gevangenisstraf.

Na twee nachten in de cel, greep een beschaamde president Lagos in.

Aantal Dutchbatters pleegde zelfmoord

Een aantal Nederlandse militairen die bij de val van de Bosnische enclave Srebrenica aanwezig is geweest, heeft ernstige psychische gevolgen van de Dutchbat-missie. Volgens voorzitter Van der Linden militairenvakbond ACOM, hebben zeker drie van hen zelfmoord gepleegd. Mogelijk zijn er nog vijf anderen die suÔcide pleegden.

Hij zegt verder dat twintig tot veertig van de 450 Dutchbatters lijden aan het posttraumatisch stress-syndroom. Dat komt ook onder meer door de betrokkenheid van de militairen bij gevechtssituaties. De militairen-vakbond AFMP bevestigt dat er veel veteranen met problemen zijn, maar wil zich niet uitlaten over de aantallen.

De vakbonden vinden dat het kabinet en het ministerie van Defensie veel te weinig hebben gedaan voor de Nederlandse Dutchbatters.

Aanstaande woensdag presenteert het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie NIOD het rapport over de val van Srebrenica in 1995. Ongeveer 7000 moslimmannen werden toen afgevoerd en vermoedelijk vermoord, ondanks de aanwezigheid van de Nederlandse VN-militairen.

IsraŽl volgt waarschuwing Powell niet op

De Palestijnen weigeren overleg te voeren met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell, als hij geen ontmoeting heeft met Arafat. Dat heeft de Palestijnse onderhandelaar Erekat laten weten. Powell liet weten dat hij nog geen plannen heeft om met Arafat te praten.

De Palestijnse onderhandelaar zei verder dat de Palestijnen geen enkel contact meer hebben met Arafat. Ook een nieuw verzoek van de Palestijnen om Arafat te ontmoeten in Ramallah is door de IsraŽlische regering vanochtend naar de prullemand verwezen. "Onze leider is nu echt helemaal van de buitenwereld afgesloten," aldus Erekat.

Waarschuwing
Aan de vooravond van zijn bezoek aan het Midden-Oosten waarschuwt Powell IsraŽl. Het land moet zijn strijdkrachten zo snel mogelijk terugtrekken uit de Palestijnse gebieden. De aftocht moet meteen beginnen en niet pas over een paar dagen.

Hij houdt er rekening mee dat IsraŽl de dagen voor zijn bezoek zal gebruiken om nog verder door te dringen in Palestijnse dorpen en steden. Overigens lijkt de Amerikaanse regering verdeeld over de manier waarop IsraŽl moet worden aangepakt.

Terwijl Powell vindt dat het offensief tegen de Palestijnen meteen moet stoppen, toonde een woordvoerder van het Witte Huis er begrip voor dat de IsraŽlische operatie niet van de ene op de andere dag kan worden beŽindigd. De IsraŽlische minister van Buitenlandse Zaken Peres verklaarde in een interview met de Franse krant Le Figaro dat de IsraŽlische belegering nog een "week of twee, drie" zou duren.

Geweld
Dat IsraŽl zich niets aantrekt van de Amerikaanse waarschuwingen bleek vanochtend. IsraŽlische troepen trokken ten zuiden van Jenin verder Palestijns gebied in. Daarbij kreeg de infanterie steun van tientallen tanks. Bij een bestorming van een Palestijns huis in Jenin kwamen drie IsraŽlische militairen om het leven.

Bij diverse gevechten op de Westoever zijn volgens de IsraŽlische krant Ha'aretz in de afgelopen 24 uur 35 palestijnen gedood. Vijftien van hen vonden de dood in Nablus, minimaal tien in Jenin. Onder hen zou
een lid van de Hamas-beweging zijn die betrokken was bij de bomaanslag vorige week in Netanya waarbij 26 mensen om het leven kwamen.

De Palestijnse terroristische organisatie Hezbollah heeft IsraŽl vrijdagavond met zes raketten en mortiervuur bestookt vanuit Libanon. Niemand raakte gewond bij de aanvallen op IsraŽlische legerposten in het Libanees-IsraŽlische grensgebied. IsraŽl beantwoordde de aanval met artillerievuur en raketten vanuit helikopters.

Bush over Arafat
President Bush heeft zich opnieuw zeer kritisch uitgelaten over de Palestijnse leider Arafat. In een interview met een Britse televisiezender zei hij dat Arafat de Palestijnen in de steek heeft gelaten. Hij is geen goed leider, hij verdient ons vertrouwen niet, aldus Bush.

De president zei dat Arafat het afgelopen jaar niets heeft gepresteerd. Als het er op aankomt durft hij geen afspraken te maken over een staakt-het-vuren. Bush wilde niet zover gaan om de Palestijnen ertoe op te roepen een andere leider te kiezen.

Zinni in gesprek met Arafat
De Amerikaanse gezant Zinni en de Palestijnse leider Arafat hebben vrijdagavond afspraken gemaakt over verdere Amerikaans-Palestijnse ontmoetingen. De twee spraken elkaar ongeveer negentig minuten lang in Arafats hoofdkwartier, dat door het IsraŽlische leger is omsingeld. De toekomstige ontmoetingen zijn nu weer onzeker na de waarschuwing van de Palestijnen en de weigering van Powell om Arafat te ontmoeten.

Uitspraak gerechtshof schokt Italiaanse ouders

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het hoogste gerechtshof van ItaliŽ heeft bepaald dat vaders hun volwassen kinderen moeten blijven onderhouden totdat die een baan naar hun zin hebben gevonden. Deze uitspraak heeft veel Italiaanse vaders geschokt.

Het hof sprak zijn oordeel uit in een zaak rond een rijke familie in Napels. De vader van het gezin betaalt nog steeds zo'n 775 euro per maand voor het onderhoud van een zoon, een dertiger die is afgestudeerd aan de universiteit. De zoon heeft ook nog eens een vermogen van ongeveer 250.000 euro en woont in een van de duurste wijken van de stad. Hij heeft al diverse banen afgewezen.

Het hof oordeelde dat de vader de zoon moet blijven onderhouden. "Je kunt het een jong iemand, vooral uit een welgestelde familie, niet kwalijk nemen dat hij een baan weigert die niet aan zijn wensen voldoet", staat er in het vonnis.

Psychologen hebben gewaarschuwd dat stellen er door de uitspraak misschien voor kiezen kinderloos te blijven.

Buch mag geen orgies houden in Gelredome

BloX had ons via de newssubmit het volgende te melden:


Menno Buch mag geen orgies organiseren in een skybox in het Gelredome in Arnhem, het stadion van Vitesse. Een woordvoerder van de voetbalclub liet weten dat er meerdere bepalingen in het huisreglement van het stadion staan om een dergelijk initiatief tegen te gaan.

Buch wilde vanaf half april op internet beelden uitzenden van orgies in een skybox. De beelden zouden dan gratis rechtstreeks te zien moeten zijn tijdens thuiswedstrijden van Vitesse. Buch was daarvoor een samenwerking aangegaan met een seksclub in het Gooi, die enkele dames zou uitlenen.

Vitesse, dat verantwoordelijk is voor de verhuur van de ruimtes, wil de plannen tegenhouden. "Wat meneer Buch wil, is voor ons onbespreekbaar." Buch stelt dat zijn plannen toch door kunnen gaan. Maandag overlegt hij met een bedrijf dat een box aan hem heeft verhuurd.

Nieuwe motor voor Jordan en BAR

Honda zal in Imola een nieuwe motor introduceren voor zowel BAR als Jordan. Dit in verband met tegenvallende resultaten van de afgelopen races.
In de drie races van dit seizoen is nog geen enkele Honda over de finish gekomen. Met de nieuwe versie van de V10 motor probeert Honda een betrouwbare motor te leveren waarvan de prestaties in de richting van BMW en Ferrari moeten komen.

Massa en HANS?

HANS, het Head And Neck Suppportsystem, zou in Imola al wel eens aan de start kunnen verschijnen in de wagen van Felipe Massa. De sauber rijder zal hiermee voorlopen op het volgende seizoen waarin HANS verplicht is voor alle rijders.

Massa zal pas na de laatste test deze week de defenitieve beslissing nemen. De reden dat andere rijders het systeem niet gebruiken is omdat zij het vaak hinderlijk vinden.

Bewakers ontslagen na toelaten sex in museum

Twee Roemeense bewakers zijn ontslagen uit een van de vele beroemde musea in Boekarest, nadat ze sex toelieten voor een bedrag van $3.

De Roemeniers werden betrapt op het feit dat ze stellen toelieten tot historische gebouwen, die onderdeel zijn van het oudste openlucht museum van Europa, nadat twee televisie verslaggevers zich voordeden als een stel en toegang kregen tot zo'n gebouw. Vervolgens filmde zij de bewakers, die op dat moment een ander stel toegang boden tot zo'n gebouw.

Het ministerie van Cultuur heeft de bewakers laten ontslaan na de televisie uitzending op een populaire televisie zender. De politie onderzoekt de zaak.

Van Boxtel: Religieus onderwijs afschaffen

D66 minister van Boxtel (Integratie) wil artikel 23 van de grondwet ter discussie stellen. Dat deed hij al eerder vorige week, in het tv-programma De Kloof van Paul Witteman, maar vandaag geeft hij meer uitleg in een interview met de Gemeenschappelijke Pers Dienst (regionale kranten).

Artikel 23 uit de grondwet regelt de vrijheid van onderwijs. Het stond al in de Grondwet van 1848, maar kreeg in 1917 na de Schoolstrijd zijn huidige vorm. Het vormt de basis voor het zogenoemde duale onderwijsstelsel, waarin bijzondere scholen dezelfde positie krijgen als openbare. Voornaam verschil is dat bijzondere scholen leerlingen op basis van hun grondslag mogen weigeren.

,,Schaf religieus gebonden onderwijs af. Op de bijbelschool of de koranschool geef je dan onderwijs in de religie. Het is tijd voor de ontnuchtering van het onderwijs'', aldus Van Boxtel. Kortweg komt het er op neer dat christelijke en islamitische scholen moeten verdwijnen. Volgens Van Boxtel vormen islamitische scholen een belemmering voor de integratie, maar je kunt die scholen niet verbieden zonder dat je ook het andere bijzondere onderwijs afschaft.

Van Boxtel benadrukt dat hij dit niet zegt als minister van het huidige kabinet, maar op persoonlijke titel. Het voorstel gaat zelfs nog verder dan wat D66 in haar partijprogramma heeft staan. D66 wil wel ingrijpen, onder meer omdat sommige bijzondere scholen allochtone leerlingen met een beroep op de Grondwet weigeren. Iets wat openbare scholen uiteraard niet mogen.


Voor de christelijke partijen is aanpassing van artikel 23 uiteraard een Gods gruwel, maar ook voor de VVD is het duale stelsel heilig.

Aanbellen met je duim straks gewoon

Anvile had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse universiteit van Warwick heeft na een groots onderzoek in negen wereldsteden een opmerkelijke voorspelling uitgesproken.

De wetenschappers menen dat de duim binnen enkele jaren de meest gebruikte vinger gaat worden. "Er zijn op dit moment al jongeren die hun duim gebruiken om aan te bellen", aldus de Britten.

Onze duim wordt de sterkste en meest gespierde vinger vanwege toegenomen gebruik van mobieltjes en spelcomputers. Het veelvuldig sms-en maakt de duim twee keer zo sterk als de wijsvinger, tot nu toe de meest gebruikte van de tien.

Bill Gates verwacht derde kind

ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een woordvoerder van Bill Gates maakte bekend dat zijn vrouw, Melinda Gates, zwanger is van een derde kindje. Het kind wordt verwacht in oktober.

"Bill en Melinda zijn dolgelukkig met het nieuwe familielid op komst," aldus de woordvoerder. Het rijkste echtpaar ter wereld trouwde in 1994 in Hawaii en heeft een dochter Jennifer (5) en een zoon Rory (2).

Nu maar hopen dat Bill geen bugs in zijn DNA heeft zitten

Britney's manier van topless zonnen

J.Ronken had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor alle tienerjongens die wegdromen bij Britney Spears' voorgevel heeft The Sun goed nieuws. Dit Britse tabloid wist namelijk de hand te leggen op deze foto, waarop duidelijk te zien is dat ons tienersterretje de grootste moeite heeft om de borsten bedekt te houden.

Britney en een stel vrienden waren aan het zonnebaden op een luxeus schip voor Miami Beach in Florida. Volgens The Sun zette Brit d'r vrienden in de schaduw met haar "sexy tight shorts, dark glasses and a baseball cap".

Het is maar wat je mooi vindt..

Antinori claimt kloon-zwangerschap

De omstreden Italiaanse vrouwenarts dr. Severino Antinori heeft op van een medische conferentie in Abu Dabi, in de Verenigde Arabische Emiraten, bekend gemaakt dat hij erin geslaagd is een zwangerschap tot stand te brengen met een gekloond embryo. De vrouw zou inmiddels acht weken zwanger zijn. Antinori wilde geen nadere bijzonderheden geven over zijn patiŽnte.

In november liet de arts Severino Antinori al weten in Groot-BrittanniŽ voor het eerst een mens klonen. Hij wilde in dat land gebruik maken van een maas in de wet, zei Antinori destijds tegen de BBC. De arts en zijn technieken zijn zeer omstreden.

Blauw oog van oom agent

Rjam en Draaitafeltje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een politieagent uit Oosterhout wordt ervan verdacht dat hij in zijn vrije tijd een 18-jarige jongen van Marokkaanse afkomst heeft afgetuigd op een hangplek voor jongeren. De agent dacht dat de jongen een autoradio aan het stelen was. De 18-jarige Kamal Amaziane deed gisteren aangifte van mishandeling tegen de agent.

De jongen had een blauw oog, een bloedneus, diverse kneuzingen en bloeduitstortingen opgelopen en moest zich door een arts laten behandelen. Na de vechtpartij werd de agent nog belaagd door een groep Marokkaanse vrienden van het slachtoffer, waardoor hij de nabijgelegen sporthal in vluchtte. Agenten uit Breda moesten de woedende menigte tot bedaren brengen. Kort daarna namen zij de agent mee naar het bureau om een verklaring te laten afleggen.

Het onderzoek zal door een ander district uitgevoerd worden om alle schijn van partijdigheid te vermijden. Na het onderzoek wordt er beslist welke maatregelen er tegen de agent genomen zullen worden.

Boerin gepakt met promillage van 3,24

red.flash had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Oostenrijk is een boerin met een alcoholpromillage van 3,24, met haar auto, tegen een betonnen muur geknald. Kort daarna werd de politie gewaarschuwd, die door getuigen werd gealarmeerd. Door een test bleek het dat de vrouw veel te veel had gedronken.

In de meeste landen is een promillage van meer dan 0,5 strafbaar. Een promillage van meer dan 3 is zeer hoog. In januari van dit jaar snapte de Nederlandse politie ook een automobilist met een promillage van 3,2.

De vrouw kwam er echter met lichte verwondingen vanaf. Zij is wel haar rijbewijs tijdelijk kwijt.

Voormalig hoofd beveiliging Koninklijk Huis aangehouden

Sandertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie Haaglanden heeft het voormalig hoofd van de beveiliging van het Koninklijk Huis aangehouden. Dit heeft de persofficier van justitie vrijdag bevestigd.

De politie startte in februari van dit jaar een onderzoek naar de man, nadat een schoonmaakster tegen hem aangifte had gedaan van aanranding en verkrachting De vrouw werkte voor een schoonmaakbedrijf dat onder meer een vestiging van de divisie koninklijke en diplomatieke beveiliging in de Oranjestraat in Den Haag schoonhield.

De vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij tussen vorig jaar september en november verschillende keren door de man werd misbruikt. Dit gebeurde volgens de vrouw zowel op het werk als thuis.

De man is vorige maand aangehouden, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft de arrestatie tot nu toe stilgehouden. De verdachte was tot begin dit jaar hoofd van de afdeling koninklijke beveiliging van de divisie koninklijke en diplomatie beveiliging. Hij is nog wel aan het KLPD verbonden.

Fortuyn opnieuw op verlies in de peilingen

De lijst Pim Fortuyn is in de politieke barometer gedaald van 19 naar 16 zetels. Leefbaar Nederland is met 2 zetels gedaald en zou nu op 3 zetels uitkomen.

De VVD zou er weer eentje bij krijgen en op 27 uitkomen. De PvdA zou zelfs 2 zetels stijgen en op 39 zetels uitkomen, hiermee zouden ze dan de grootste partij van Nederland zijn. Ze zouden echter wel 6 zetels verliezen ten opzichte van het huidige zetelaantal in de Kamer.

Het CDA zou stijgen van de 29 op dit moment naar 31 zetels. D66 zou er eentje vermeerderen en op 7 uitkomen, maar wel een halvering ten op zichte van de 14 zetels op dit moment in de Kamer. GroenLinks zou na de verkiezingen van 11 naar 13 gaan en de SP zou stijgen van 5 naar 6. De christelijke partijen doen het ook goed in de peilingen, ChristenUnie staat op 6 en de SGP op 3 als er nu verkiezingen gehouden zouden worden.

De peiling is verricht door het bureau Interview NSS in opdracht van NOVA.

Ajax stopt kaartverkoop Ajax - FC Utrecht

Mr_Rammstein had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax is per direct gestopt met de verkoop van losse kaartjes voor de wedstrijd Ajax - FC Utrecht van zondag 21 april in de Amsterdam ArenA.

Dit vanwege de rellen die ontstaan zijn met de bekerwedstrijd van Ajax 2 tegen FC Utrecht. Ajax laat nu alleen nog maar seizoenskaarthouders en leden van de Supportersvereniging binnen. Ajax kent deze supporters en kan ze dan ook aanspreken op eventueel wangedrag.

Voor de verkoop van de kaarten voor het bezoekersvak heeft dit geen consequenties en deze loopt gewoon volgens de gemaakte afspraken.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.