FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 november 2000

Breuk in kabel legt Internet Australie plat

Een beschadigde kabel heeft de drukste internetverbinding in Australië uitgeschakeld. De oorzaak van de breuk is nog niet bekend, zo meldt het Australische telecommunicatiebedrijf Telstra dinsdag in de krant Sydney Morning Herald. Meer dan de helft van alle internetgebruikers in Australië maakt gebruik van de getroffen aansluiting.

Het gaat om een 39.000 kilometer lange SEA-ME-WE 3 kabel, die Australië verbindt met Azië en Europa. De kabel is beschadigd op de zeebodem, ongeveer honderd kilometer vanaf Singapore. Telstra heeft laten weten dat het zeker vijf tot zeven dagen zal duren om het probleem te verhelpen.

Volgens het bedrijf is overigens 80 procent van de capaciteit weer hersteld, doordat het internetverkeer via andere onderzeese kabels en satellieten is geleid. Het proces van het omleggen van het verkeer zorgde overigens wel voor problemen bij andere internetbedrijven.

Opnieuw zware explosie in Israël

In het centrum van de Noord-Israëlische stad Hadera heeft zich woensdag een zware explosie voorgedaan. Volgens de politie gaat het om een terroristische aanslag.

Over eventuele slachtoffers bestaat grote onduidelijkheid. Cijfers in Israëlische media variëren en lopen op tot een dode en zeker twintig gewonden.

Volgens Israëlische media explodeerde een autobom op het moment dat een bus voorbijreed. De zender Israël Radio meldt dat de autobus is verwoest. Ooggetuigen zeggen lijken te hebben gezien, maar hoeveel is niet duidelijk.

De Palestijnse paramilitaire beweging Hamas dreigde vlak voor de aanslag met acties in Israël als vergelding voor het doden van vier Palestijnen door een Israëlische tankbrigade.

Ook Fatah, de beweging van de Palestijnse president Arafat kondigde wraak aan, maar beperkte de dreigementen tot Israëlische kolonisten en soldaten in bezet gebied. Hadera ligt aan de kust tussen Tel Aviv en Haifa.

McCartney rijkste Britse popster

Voormalig Beatle sir Paul McCartney is de rijkste popster van Groot-Brittannië. Het blad BusinessAge schat dat McCartney beschikt over een vermogen van 1850 miljoen gulden. Hij staat met zeer grote voorsprong op de eerste plaats voor sir Elton John, die het met 'slechts' 577 miljoen moet doen. Derde staat Mick Jagger met 537 miljoen, voor Keith Richards, een ander bandlid van de Rolling Stones, die geschat wordt op 463 miljoen.

De 'crooners' Tom Jones en Englebert Humperdinck staan vijfde en zesde met ieder ongeveer 370 miljoen gulden. Daarna volgen David Bowie en Sting met 357 miljoen en 355 miljoen. De toptien wordt afgesloten door Phil Collins (9e) met bijna 355 miljoen en George Harrison (10e) met 322 miljoen.

Acht van de tien rijkste popsterren hebben hun vermogen voor het grootste deel verdiend in de jaren zestig en zeventig. Alleen Sting en Phil Collins horen tot de daaropvolgende generatie.

Sterren van Oasis, the Spice Girls en Robbie Williams staan vooralsnog in het onderste deel van de lijst met een veertigste plaats voor Williams met 40 miljoen.

Bands als U2 delen hun inkomsten gelijkelijk waardoor ieder van de vier leden geschat wordt op een vermogen van 261 miljoen. De vermogens van de diverse Spice Girls daarentegen lopen uiteen. Victoria Beckham is de rijkste van het stel met 91 miljoen.

Man laat zich gedurende 58 uur invriezen

De Amerikaanse illusionist David Blaine heeft het plan opgevat om zich in te laten vriezen.

De bedoeling is dat hij zich a.s. maandag op het Times Square in New York in laat vriezen in een groot blok ijs voor een periode van 58 uur. In het blok ijs zal een kleine luchttunnel komen waardoor David kan ademen.

Zijn artsen hebben hem zeer nadrukkelijk aangeraden om af te zien van deze truc, maar David, die wel vaker krankzinnige dingen doet, is vastbesloten: "Ik heb al eens 12 uur lang in ijswater gelegen en heb na afloop 10 dagen lang lopen rillen, maar dat is niet erg, dus waarom zou ik dit niet kunnen?" aldus David.

Zijn 'frozen in time' poging start dus maandag de 27e november en zal live te volgens zijn via webcams op zijn site

Bruiloft Zeta-Jones en Douglas te koop aangeboden op video!

Niettegenstaande een hele horde beveiliging werd ingehuurd, die president Clinton jaloers zouden maken, is men er toch in geslaagd de bruiloft van Catherina Zeta-Jones en Michael Douglas te filmen.

Een vrouw, Yazmine Melendez, heeft contact opgenomen met de bekende tabloids en hen meegedeeld dat haar man twee uur video te koop heeft.
Momenteel wordt elk bod met minimaal zes nullen in overweging genomen.

David Melendez is er in geslaagd door de beveiliging heen te dringen van het New York City's Swank Plaza Hotel, waar het twee miljoen dollar kostende feest doorgang vond.
David vertelde de Daily News dat hij aan het werk was in een aangelegen ruimte, waardoor hij makkelijk toegang kreeg tot het afgeschermde gedeelte van het hotel.

Het bestaan van de tape brengt het Britse magazine OK in een vervelend parket. Ze hadden vooraf aangekondigd 1 miljoen dollar beschikbaar te stellen aan de persoon die er in slaagde het beveiligingscordon te doorbreken en alles op film vast te leggen.

Even volgen of ze deze afspraken kunnen nakomen....

Terminator 3 krijgt 'sexy schurk'

Na een aantal slechte films, hoopt Arnold Schwarzenegger met het derde deel van 'Terminator' zijn langverwachte come-back te maken als cyborg. Het is nu al zeker dat 'Terminator 3' één van de duurste films ooit wordt. De film heeft een budget van maar liefst 210 miljoen dollar gekregen, dat is ruim 500 miljoen gulden.

De film 'Titanic' van regisseur James Cameron (die ook de regie deed voor deel 1 en 2 van de 'Terminator') is nu nog de duurste film ooit, maar deze kaskraker werd met 25 miljoen dollar minder gemaakt. Arnold Schwarzenegger is niet bang dat de kosten voor 'Terminator 3' nog hoger zullen uitvallen. "We kunnen best iets op een voetbalveld ergens filmen, dat hoeft niet zoveel te kosten."

Wat ook al bekend is, is dat Arnold Schwarzenegger het dit keer moet opnemen tegen een sexy vrouwelijke terminator. De spierbundel uit Oostenrijk is hier wel blij mee. "In de film 'X-Men' was er ook een vrouwelijke schurk en dat werkte goed. Onze sexy schurk wordt net zo aantrekkelijk en krijgt iets met mij". Wie de vrouwelijke Terminator gaat spelen, is nog niet bekend. Maar Carrie-Anne Moss ('The Matrix') staat bovenaan het lijstje van de producers.

Naast Arnold Schwarzenegger maakt ook Edward Furlong weer zijn opwachting in 'Terminator 3'. Furlong maakte zijn acteerdebuut in deel twee als de zoon van Sarah Connor. Linda Hamilton keert niet terug. De film 'Terminator 3' moet naar alle verwachting in 2002 uitkomen.

Dood door val op landingsbaan

Het te vroeg openen van een vliegtuigdeur tijdens een evacuatie is een bemanningslid van American Airlines maandag fataal geworden.

Het toestel, een Airbus A300 met 129 mensen aan boord, was teruggekeerd naar de luchthaven van Miami nadat een waarschuwingslampje op brand in een van de motoren had gewezen. De landing verliep probleemloos. De gezagvoerder had opdracht gegeven het toestel via noodglijbanen te evacueren, maar een van de bemanningsleden maakte de deur open voordat de cabinedruk was gestabiliseerd. Door het drukverschil werd het slachtoffer, een 34-jarige man, uit het vliegtuig gezogen en tegen de landingsbaan gegooid. Drieentwintig andere inzittenden raakten gewond, van wie er drie naar het ziekenhuis moesten.

Technici van American Airlines onderzochten het vliegtuig, maar vonden geen sporen van brand.

Raadsverkiezingen in Limburg

In negen Limburgse gemeenten worden woensdag verkiezingen gehouden. Deze negen worden op 1 januari 2001 samengevoegd tot drie nieuwe gemeenten.

Grubbenvorst, Broekhuizen en Horst gaan samen in Horst aan de Maas, met 28.000 inwoners en 21 raadszetels. Venlo, Tegelen en Belfeld worden de gemeente Venlo met 90.000 inwoners en 37 raadszetels. En Geleen, Sittard en Born gaan samen in Sittard, met 100.000 inwoners en 37 raadszetels. De nieuwe gemeente Sittard, waarvan de naam overigens nog niet vaststaat, wordt na Maastricht de grootste gemeente van Limburg, gevolgd door Heerlen en Venlo.

De herindeling is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Tegelen heeft jarenlang campagne gevoerd voor het behoud van de status zelfstandige gemeente. Belfeld reageerde zuur op de onverwachte kamerbeslissing deze zomer om het dorp alsnog bij Venlo te voegen. Lokale partijen proberen hier dan ook kiezers te winnen door zich in te zetten voor behoud van de eigen! heid van de oude gemeente. Sittard en Geleen hebben jarenlang niet door een deur gekund. Ook hier spelen lokale partijen een belangrijke rol.

Opvallend is dat in Horst aan de Maas alleen landelijke politieke partijen meedoen. Hier was het samengaan niet omstreden: de gemeenten Horst, Broekhuizen en Grubbenvorst besloten vrijwillig tot een fusie. Direct na de verkiezingen beginnen de ambtenaren op de gemeentehuizen in Noord-Limburg met inpakken, zodat op de eerste januari het nieuwe gemeentelijke apparaat al kan gaan functioneren. In het nieuwe Sittard zijn de ambtenaren wat trager: daar duurt het nog tot 1 juli voor het ambtelijke apparaat gereorganiseerd is.

Manchester United begint met winst

Manchester United is de tweede ronde van de Champions League met een ruime zege begonnen. De Britten versloegen Panathinaikos thuis met 3-1. Manchester werd in de eerste helft weggespeeld, maar strafte de Griekse missers na rust keihard af.

AC Milan is de tweede ronde van de Champions League moeizaam beonnen. De Milanezen hielden Galatasaray in groep B ternauwernood op 2-2. De Braziliaanse scherpschutter Jardel en Hasan Sas scoorden voor rust voor de Turken, vlak na elkaar. Jardel volleyde met de linkervoet binnen, Sas kopte twee minuten later de tweede binnen. Na rust redden de Spanjaard Jose Mari en de Oekraïner Sjevtsjenko (strafschop) de thuisploeg voor een blamage.

Het Spaanse Deportivo la Coruna maakte een einde aan de fraaie reeks thuisoverwinningen van Paris St. Germain. De Fransen waren in de eerste ronde van de Champions League in Parc des Prinxes ongeslagen met twaalf goals voor, maar verloren ditmaal met 3-1.

In groep A van de Champions league heeft Valencia een simpele zege op Sturm Graz (2-0)geboekt . De Spanjaarden, vorig jaar finalist en deze editie in de eerste ronde ingedeeld met Heerenveen, waren oppermachtig via goals van de Noor Carew en Juan Sanchez. Graz schakelde in de voorronde van de Champions League Feyenoord uit.

Madonna gaat trouwen

Madonna gaat trouwen met filmregisseur Guy Ritchie. Dat zegt zij in een interview in de woensdageditie van het Britse boulevardblad The Sun.

De 42-jarige popster vertelde de krant dat Guy haar ten huwelijk heeft gevraagd. Het huwelijk zal waarschijnlijk volgend jaar plaatsvinden, maar een exacte datum is nog niet bekend. Eerdere berichten dat zij al voor kerst zou trouwen, wees Madonna hierbij van de hand.

Het paar zal zich na het huwelijk in Groot-Brittanië vestigen, zodat hun vier maanden oude zoon Rocco en Madonna's dochter Lourdes (3) een Engelse opleiding kunnen krijgen. Ook voelt de Amerikaanse zangeres zich naar eigen zeggen veiliger en meer op haar gemak in Engeland.

Madonna was eerder getrouwd met acteur Sean Penn.

Stemmen Florida tellen mee

Het Hooggerechtshof van Florida heeft dinsdagochtend bekendgemaakt dat de handmatig getelde stemmen wel moeten meetellen in de uitslag van de verkiezingen in de staat.

"Het recht van de mensen om hun stem uit te brengen is het grootste belang dat voor alle andere belangen gaat," aldus een woordvoerder van het hof. In het 42-pagina's tellende unanieme besluit van de zeven rechters staat wel dat de handgetelde stemmen uiterlijk op 27 november voor 9.00 uur plaatselijke tijd binnen moeten zijn.

De uitspraak van het hof kan beslissend zijn in het bepalen van de uiteindelijke winnaar van de presidentsverkiezingen in de VS. Op dit moment heeft Bush een voorsprong van 930 van de 6 miljoen stemmen uitgebracht in Florida. De hertelde stemmen in de drie democratische districten kunnen vice-president Gore alsnog de overwinning bezorgen, hoopt zijn achterban. Wie de 25 kiesmannen van Florida achter zich krijgt, wint het presidentschap.

Het is nog niet bekend of de Republikeinen in beroep gaan tegen de beslissing van het hof.

Tot nu toe zijn uit de hertellingen minder stemmen gekomen dan het Gore-kamp had verwacht. Dinsdagavond bleek dat de hertelling in de districten Miami-Dade, Palm Beach en Broward tot nog toe slechts 270 extra stemmen voor de Democratische kandidaat hadden opgeleverd.

De nieuwe deadline van 27 november zal de mensen die de stemmen moeten tellen onder immense druk zetten. De tellers in Miami-Dade zouden oorspronkelijk een paar dagen rust nemen voor de belangrijke Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Het is niet duidelijk of die vakantie nu opgeschort wordt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.