FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 november 2000

Amsterdam even het Wilde-Westen

Wolk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben woensdagmorgen Food Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal overvallen. Zij bedreigden twee medewerkers met automatische vuurwapens en eisten geld. Nadat de twee geld uit een kantoor hadden weggenomen, gingen ze er te voet vandoor.

Op de Keizersgracht bedreigden de overvallers een medewerker van een loodgietersbedrijf. De man moest uitstappen en zijn auto afstaan. De verdachten zetten hun vlucht voort. Op de De Clerqstraat in West schoot een overvaller vanuit de vluchtauto meerderde malen op de politie.

Hierbij raakte niemand gewond. De achtervolging zette zich voort over de Willem de Zwijgerlaan. Hier stond ter hoogte van de Jan van Galenstraat een vuilnisauto dubbel geparkeerd. De vluchtauto botste op de vuilniswagen. Toen een overvaller uitstapte richtte hij zijn wapen op een agent. De agent loste hierop een schot. De overvaller staakte hierop zijn verzet. De kogel kwam in de vluchtauto terecht.

De andere overvaller leek zich ook over te geven. Hijdeed alsof hij op de grond ging liggen, maar sprintte plotseling weg. Hierop werd hij door een agent in zijn been geschoten. Beide verdachten zijn gearresteerd.

Nederland heeft nieuw imago nodig

Nederland heeft een nieuw imago nodig. Tulpen, molens en klompen zijn niet genoeg om Nederland onder buitenlanders populair te houden, zo blijkt uit een onderzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat Nederland mist volgens de ondervraagden is een 'architectonisch trekplijster' (jaja! ). Zo heeft Parijs de Eiffeltoren en Londen de Big Ben. De deltawerken en de aflsuitdijk zijn blijkbaar ver onder de maat.

De onderzoekers denken dat Nederland een nieuw symbool nodig heeft. Daarbij zou moeten worden gedacht aan de positie die Nederland heeft ten opzichte van de rest van Europa.

Ach, ze moeten gewoon de klompen en de molens veranderen in prosituees en joints

Winnaar loterij miljardair

De winnaar van de Japanse Nieuwjaarsloterij zal in één klap rijker zijn dan Donald Trump. De hoofdprijs bedraagt dit jaar maar liefst 4,68 miljard gulden. Dat is 250 miljoen meer dan het vermogen van de Amerikaanse vastgoedmagnaat.

Talloze Japanners trotseerden gisteren de kou om een felbegeerd lot te bemachtigen. Voor het luttele bedrag van zeven gulden maken de Japanners kans op een leven van ongekende rijkdom.

Doe mij eens een straatje

Concert Madonna breekt record

Het concert dat Madonna dinsdagavond gaf in Londen is wereldwijd door negen miljoen fans gevolgd. Het concert werd door Microsoft Network (MSN) online uitgezonden. De webcast van dit concert heeft hiermee het record van Paul McCartney gebroken. Zijn online concert in Liverpool trok vorig jaar drie miljoen mensen.

Madonna (42) trad een half uur op en zong vijf nummers van haar laatste album ‘Music’, en een klassieker: ‘Holiday’. Het concert vond plaats in de Brixton Academy. Deze intieme zaal bood plaats aan 3500 genodigden en prijswinnaars.

Arrestaties bij ontruiming

De politie in Amsterdam heeft woensdag bij de ontruiming van 120 kraakpanden in de Reinwardtstraat vijftien mensen gearresteerd. De meesten waren buitenlanders en bevonden zich nog in de panden toen de politie er binnendrong.

Hen wordt huisvredebreuk ten laste gelegd. De buitenlanders, onder wie veel Spanjaarden, worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Een kraker is gearresteerd wegens openlijke geweldpleging en het niet-opvolgen van een politiebevel. De politie wilde de twee rijen woningen aan weerszijden van de straat eerst met agenten met platte pet ontruimen. Toen het tot schermutselingen kwam, trokken de agenten zich terug en werden twee peletons van de mobiele eenheid ingezet. De ontruiming verliep vervolgens betrekkelijk rustig. De krakers hadden huisraad naar beneden gegooid en in brand gestoken. Tijdens de ontruiming zette de politie een waterkanon in.

De circa 120 panden aan weerszijden van de straat werden eerst bewoond door antikraakwachten. Toen die in verband met sloop en nieuwbouw moesten vertrekken, werden de panden alsnog gekraakt. Volgens omwonenden woonden er ongeveer honderd mensen.

Voetbalclubs gaan in de racerij

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Feyenoord en Vitesse gaan hun naam verbinden aan de autoracerij. De clubs hebben een intentieverklaring getekend waarin zij hun beeldmerk beschikbaar stellen voor Premier 1 Racing, een nieuw Europees race-programma.Met Ajax en PSV is nog overleg gaande.

De bemoeienis van de voetbalclubs gaat niet veel verder dan het beeldmerk. De organisatie is in handen van Premier 1 Racing, dat op zoek gaat naar coureurs en begeleidingsteams.

Ook Internazionale, AC Milan, Manchester United, Barcelona en Real Madrid geven hun naam aan een wagen, die lijkt op een Formule 1-bolide. Premier 1 Racing wil in april 2002 van start gaan en daarmee ook de concurrentie met de F1 zelf.

Michael Douglas krijgt video terug

Acteur Michael Douglas en zijn vrouw Catherine Zeta-Jones zijn dolgelukkig. De twee beloofden elkaar onlangs eeuwige trouw in het New Yorkse Plaza Hotel en hebben een wolk van een zoon, Dylan.

Maar nu heeft het kersverse echtpaar nog een reden om gezegend te zijn. De geheime videoband van hun trouwdag is weer in veilige handen. Geluidstechnicus David Melendez had de mooiste dag van Douglas en Zeta-Jones stiekem op film gezet. Hij kreeg astronomische bedragen aangeboden voor de geheime opnames, maar besloot de tape niet aan de hoogste bieder te geven. In plaats van het geld luisterde Melendez naar zijn geweten en gaf de tape terug aan het pasgetrouwde stel.

Op de videoband staan allerlei intieme beelden van Catherine en haar Michael, waaronder een aantal emotionele toespraken en een lied dat het zeer verliefde stel samen zongen.

Jammer Had best Zeta-Jones willen horen zingen...

Seks verkleint kans hart- en vaatziekten

-=KinGuiN=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mannen kunnen de kans op een hartaanval of beroerte halveren door ten minste drie keer per week seks te hebben.

Dat verklaarde een cardioloog gisteren tijdens een congres over hart- en vaatziekten in Australië. Uit Brits onderzoek bleek dat seks een goede vorm van lichaamsoefening is, die de kans op hart- en vaatziekten vermindert. Britse cardiologen deden tien jaar lang onderzoek onder 2400 mannen naar de relatie tussen lichaamsbeweging en deze aandoeningen.

Tssss...tuurlijk is sex een goede lichaamsoefening

Oud-minister Westerterp veroorzaakt ongeval

Woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tjerk Westerterp, oud-minister van Verkeer en Waterstaat, heeft dinsdagavond laat in Eindhoven een ongeval veroorzaakt. Hij verkeerde onder invloed. De 69-jarige in Ulvenhout wonende oud-minister kwam op de Antony Fokkerweg op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegemoetkomende auto. De chauffeur van de andere auto, betrokken in het ongeval, is zwaar gewond naar een ziekenhuis overgebracht.
Westerterp zelf bleef ongedeerd. De juiste oorzaak van het ongeluk is nog onbekend, maar Westerterp werd meegenomen naar het hoofdbureau van politie voor verhoor. Uit de afgenomen alcoholtest bleek dat hij 0,65 promille alcohol in zijn bloed had, terwijl maximaal 0,5 is toegestaan.

Eerste FOK!Huwelijk!

Vandaag zal het eerste Fok!-huwelijk een feit zijn!

Opper-goeroe en oprichter van Fok!Zine Danny zal vandaag in het huwelijk treden met Knorretje. die hij via het FOk!Forum heeft ontmoet. De bruiloft vindt in Rotterdam plaats waar om circa 11:30 Danny afstand doet van zijn vrijgezelle bestaan.

Namens alle Fok!kers en de Fok!crew willen we bij deze Danny en Knorretje heel veel plezier vandaag toewensen bij wat hopelijk voor hun de mooiste dag uit hun leven wordt.



Op het Fok!Forum zijn vandaag speciale huwelijks-topics te zien.

Sieraad voor Oranje-huwelijk

De Vereniging van Goud- en Zilversmeden geeft alle Nederlanders de kans een passend sieraad te ontwerpen voor de eerste vaderlandse prins en diens bruid die vanaf nu in het huwelijk treden. Het winnend ontwerp zal worden gemaakt en aangeboden aan het vooraanstaande paar.

Natuurlijk hoopt de vereniging dat het eerstvolgende huwelijk dat van prins Willem-Alexander met de Argentijnse Máxima Zorreguieta zal zijn.

"Maar dat hoeft niet per se", meldt secretaris D. van Wijk van de vereniging. "Iedere huwbare zoon van koningin Beatrix of prinses Magriet komt in aanmerking. Als hij maar de eerste is."

De vereniging bestaat vijftig jaar en wil dat met een ontwerpwedstrijd vieren. Alle Nederlanders kunnen een ontwerp in elkaar knutselen. De materialen doen er niet toe. Het ontwerp moet voor 12 december bij een goud- en zilversmid in de buurt worden afgegeven. Het sieraad mag maximaal 10.000 gulden kosten.

Begin volgend jaar kiest een jury van deskundigen het winnende ontwerp dat volgens de regels der kunst en met de beste materialen vervaardigd zal worden door de goud- en zilversmid waar het ontwerp is afgegeven. Op 25 april wordt de winnaar bekendgemaakt in Slot Zeist. Mocht er eerder worden gehuwd, dan wordt het sieraad nagezonden.

Amsterdamse metro onveilig

Wolk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam moesten Wethouder Guusje ter Horst en GVB-directeur Andre Testa dinsdag concluderen dat in de metrotunnel tussen het CS en het Amstelstation niet aangegeven staat hoe de vluchtwegen in geval van calamiteiten open moeten.

AT5 berichtte maandag dat zeven van de 13 vluchtwegen gesloten of moeilijk te openen zijn. Testa en Ter Horst daalden af in de tunnelbuis om poolshoogte te nemen. Ter Horst kreeg de nooduitgang op de Weesperstraat zelf ook pas open na uitleg van een GVB-medewerker.

Alle zeven uitgangen van de A'damse metrotunnel tussen het CS en het Amstelstation, functioneren goed en zijn van binnenuit te openen. Dat zei een woordvoerder van het GVB dinsdag. Het GVB zegt dat de zender dienstingangen voor technisch personeel heeft gefilmd die niet bestemd zijn als nooduitgang.

AT5 blijft erbij dat de uitgangen niet deugen. Een verslaggever heeft tien trappen geprobeerd die met een blauw licht als nooduitgang zijn
aangegeven.

Woensdag is er een spoeddebat in de gemeenteraad. Tweede Kamerleden hebben al vragen gesteld aan de minister.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.