FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 november 2000

NMa-invallen bij Telfort/Versatel

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij Telfort en Versatel heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit(NMa) vanochtend invallen gedaan. De NMa wil onderzoeken of de telecombedrijven illegaal afspraken hebben gemaakt bij de veiling van vijf UMTS-frequenties in juli van dit jaar.

Destijds namen zes concerns deel aan de veiling.De overheid ging ervan uit dat de veiling 20 miljard gulden op zou brengen. Maar de uiteindelijke opbrengst bedroeg 6 miljard gulden.

Telfort wist in juli een frequentie te kopen,terwijl Versatel zich terugtrok. Beide bedrijven beschuldigen elkaar nu van ongeoorloofde praktijken

Siemens wil geen tolpoorten maken

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Siemens Nederland wil om 'strategische redenen' geen tolpoorten maken voor het rekeningrijden. Hierdoor is er nog maar een kandidaat over voor de productie van de poorten: Q-Free,een Noors/Nederlands/Portugees consortium.

Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer heeft gezegd dat Q-Free nu de poorten mag bouwen. De fracties van de VVD en het CDA hebben daar moeite mee.

VVD-er Hofstra is bang dat de prijs nu omhoog gaat en vindt dat Netelenbos er "als de sodemieter" nieuwe kandidaten bij moet halen. CDA-er Reitsma vraagt zich af of de poorten van Q-Free wel goed genoeg zijn.

Pony gebeten door pitbull

Judge had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de groene Hilledijk in Rotterdam Zuid heeft een pitbull een pony met een wagen aangevallen. De pony is er slecht aan toe. De pitbull viel zonder enige aanleiding het dier aan.

Vanwege het oponthoud in het verkeer die daarna onstond, werd de eigenaar van de pony ondanks zijn verhaal in de boeien geslagen. Er is geen directe actie ondernomen tegen de eigenaar van de pitbull.

Dieven + Kerk = Bim Bam Bom

Zuurtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rond 04.00 uur op vrijdag 3 november 2000 hebben onbekenden geprobeerd in te breken in de kerk aan de Van Vollenhovelaan in Leiden. De inbraakpoging werd onderbroken toen men het licht aan wilde doen, maar de schakelaar voor het luiden van de klokken aanzette. Hierop luidden de klokken en gingen de onverlaten er vandoor.

Lekker bijdehand. Volgende keer kunnen ze net zo goed alvast 112 bellen voordat ze gaan inbreken.

Bush dronken achter het stuur

Met nog maar een paar dagen te gaan tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen is het televisiestation FOX News Channel met een pijnlijke onthulling gekomen over George Bush jr.. De Republikeinse kandidaat blijkt in 1976 met een stuk in zijn kraag achter het stuur te hebben gezeten. Hij werd gearresteerd en moest tijdelijk zijn rijbewijs inleveren.

Bush gaf gisteren toe dat het verhaal van het FOX juist is. De Republikein moest destijds een boete betalen van 150 dollar. Hij was in de auto gestapt na een bezoek aan een bar, waar hij de nodige biertjes had genuttigd.

Brad Pitt meest sexy man op aarde

Hij mag dan net getrouwd zijn, voor People Magazine is de Amerikaanse filmster Brad Pitt nog steeds de meest sexy man op aarde. Sterker nog, zijn huwelijkse verbintenis maakt hem nog onweerstaanbaarder - reden te meer voor het tijdschrift om Pitts beeltenis voor de tweede maal als lijstaanvoerder op de cover te zetten.

Daarmee vestigt Pitt (36) meteen een record. Sinds People in 1985 begon met de jaarlijkse mannenverkiezing, haalde niemand twee keer de eerste plaats. In 1995 werd Pitt voor de eerste maal als mooiste verkozen. Toen was hij nog een van Hollywoods meest begeerde vrijgezellen.

Volgens de redactie van People heeft zijn huwelijk met actrice Jennifer Aniston Pitts sex appeal alleen maar vergroot en is hij tot symbool van "mannelijkheid in het nieuwe millennium" geworden.

Eerste bewoners van ISS aangekomen

De eerste bewoners van het Internationaal Ruimtestation, ISS, zijn donderdag aangekomen bij hun onderkomen voor de komende vier maanden.

Na de koppeling van de Russische Sojoez-capsule aan het ISS wachtten de drie ruimtevaarders op het moment dat het luik opengemaakt kon worden om aan boord te gaan van het station. De drie, de Amerikaanse commandant Bill Shepherd en de Russen Joeri Gidzenko en Sergej Krikalev, waren dinsdag opgestegen van de ruimtevaartbasis Bajkonoer in Kazachstan.

Eenmaal in het ISS zal de bemanning van 'Expedition One' eerst alle apparatuur in werking stellen die nodig is om in het station te overleven. Na twee dagen zonder privacy in de krappe capsule heeft het toilet daarbij waarschijnlijk hoge prioriteit. Het toilet werd in september door de bemanning van een Amerikaans ruimteveer geinstalleerd. Het eerste doorspoelen werd aan Shepherd en zijn mannen overgelaten.

Bom ontploft in Jeruzalem

In het centrum van Jeruzalem is donderdag een autobom ontploft. Er zijn twee doden en circa tien gewonden gevallen. De Israëlische autoriteiten hebben onmiddellijk de Palestijnse leiders verantwoordelijk gesteld en hen eisen gesteld.

Aanvankelijk werd gemeld dat de bestuurder van de met explosieven geladen auto één van de doden was, maar de Israëlische politie verklaarde later dat de daders zijn ontsnapt. De twee doden zouden voorbijgangers zijn geweest.

De bom ontplofte in West-Jeruzalem, in een drukke wijk waar de markt Mahane Yehuda is. Deze plaats is eerder het doelwit geweest van bommenleggers.

Ooggetuigen zeiden voor de Israëlische radio dat de politie een verdachte auto in een hoofdstraat achtervolgde. De auto explodeerde kort nadat die een zijstraat in de buurt van de markt was ingeslagen.

Spock's oren geveild

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 15 november zullen bij veilinghuis Christie's een aantal bijzondere zaken worden geveild.

Als eerste worden de originele oren van van commander Spock (Leonard Nimoy) uit de serie Star Trek onder de hamer komen. Er worden vier paar rubber puntige oren aangeboden plus de originele mal die gebruikt is om de oren te maken. Christie's verwacht dat de oren per paar $1000.- op zullen brengen, maar de mal moet maar liefst $20,000.- opbrengen.



Verder wordt er een gipsen beeld van Captain Kirk's (William Shatner) hoofd geveild. Dit beeld is ooit gemaakt om de verschillende make-up/vermommingen uit te proberen en voor te bereiden. Daardoor hoefde William Shatner niet constant in de make-up stoel te zitten. Dit beeld zal $6000.- op moeten brengen.

Het duurste artikel dat geveild wordt is een van de konijntjes van het merk "Energizer". Deze roze trommelende konijntjes (die wij hier kennen onder het merk "Duracell") zijn bij iedereen wel bekend en juist daarom moet moet het maar liefst $60,000.- opbrengen. Zou dat inclusief de batterijen zijn?

Lees hier verder.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.