FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 november 2000

Romme schaatst wereldrecord

Gianni Romme heeft in Heerenveen het wereldrecord op de 10.000 meter verbeterd. Onze landgenoot kwam tot 13.03'40" en verbeterde daarmee het oude record dat ook al op zijn naam stond (13.08'71").

Coach Peter Mueller had Romme al gezegd dat een record mogelijk was. Zelf was Romme daar ook van overtuigd geraakt toen hij zaterdag Gunda Niemann op de 5.000 meter naar een nieuw wereldrecord had zien rijden. "Dan moet het ijs wel goed zijn", aldus Romme.

Mueller was uitgegaan van 13.06' : "Het ijs is beter dan ooit, mijn schaatsers zijn in vergelijking met vorig jaar een stuk beter geworden."

Popsterren rijker door belmelodie

Popsterren die goed in het gehoor liggende liedjes hebben geschreven, zullen binnenkort nog rijker worden. De grote namen onder hen, zoals The Beatles, Madonna of de Spice Girls, zullen binnenkort vele honderduizenden guldens extra gaan verdienen als gsm-bezitters hun liedjes gaan gebruiken als belmelodie.

Volgens een bericht in de Britse The Sunday Telegraph, hebben de popsterren een overeenkomst bereikt over hun verdiensten van de nieuwste mode. Hierbij wordt het gewone belletje van een mobieltje vervangen door versies van tophits of filmmuziek. De Mechanical Copyright Protection Society, die het beheer voert over een miljoen liedjes, zal de vergoedingen gaan innen voor haar ongeveer 30.000 leden.

Overeengekomen is dat internetbedrijven die synthetiser-versies van liedjes verkopen aan gsm-gebruikers voor tussen de vijftien en twintig gulden elk, daarvan tien procent betalen aan de componist. Tot voor kort werden de liedjes verkocht zonder dat de internetbedrijven daarvan iets afdroegen. De massale groei van de markt heeft de platenmaatschappijen echter aangespoord in actie te komen.

De verkoop van de liedjes verdubbelt iedere maand. Sommige sites krijgen meer dan tienduizenden hits per dag. Het downloaden van een telefoonliedje kost vaak meer dan het oospronkelijke plaatje.

Bankrover wilde gevangenis in

Sean Beagh zegt dat hij twee bankovervallen heeft gepleegd omdat hij de gevangenis in wilde, om uit handen van een afsplitsing van het Iers Republikeins Leger (IRA) te blijven. Vrijdag kreeg hij zijn zin. Het kostte de jury slechts tien minuten om tot een gevangenisstraf van acht jaar te komen.

De 48-jarige Beagh, afkomstig uit het Ierse Limerick, roofde eind juni binnen vier dagen in totaal 3265 pond bij twee banken in Zuid-Engeland. Bij beide overvallen beweerde hij dat hij gewapend was. Na de eerste overval schreef hij de politie dat hij zich zou overgeven. Dat deed hij de dag na de tweede overval. Beagh vertelde dat de Continuity IRA, een afsplitsing van het IRA die zich blijft verzetten tegen het Noord-Ierse vredesproces, jacht op hem maakte.

Beagh wilde niettemin geen schuld bekennen, om zijn slachtoffers te laten weten dat hij het om 'goede redenen' deed. Rechter Graham Cottle merkte op dat Beagh hetzelfde aanvoerde in 1993, bij zijn voordeling tot zes jaar wegens twee gelijksoortige overvallen. "Bij u heeft idee postgevat dat ze gerechtvaardigd waren. Ik verwerp dat idee", zei de rechter.

Roof 18 gulden levert twee jaar op

Tegen een twintigjarige man uit Lelystad is twee jaar celstraf geëist omdat hij vorig jaar december iemand van achttien gulden heeft beroofd.

Het slachtoffer was een veertienjarige folderbezorger die zijn nieuwjaarsfooi aan het ophalen was, schrijft de Telegraaf. Toen de verdachte de jongen bij een huis zag aanbellen, liep hij op hem af. De twintigjarige beroofde de folderbezorger van zijn opgehaalde achttien gulden en ging ervandoor. De man werd kort daarna opgepakt.

Aanklager biedt Eminem schikking aan

Eminem krijgt van zijn aanklager Carl Marlinga een schikking aangeboden. Eminem wordt aangeklaagd voor twee zaken: het aanvallen met een dodelijk wapen en het verhuld dragen van een wapen op het moment dat hij een man aanviel die zijn vrouw Kim gekust zou hebben.

Wanneer Eminem zich in een voorlopige zitting, begin december, schuldig verklaart voor één van de twee delicten, zal Marlinga hem voor slechts één delict aanklagen. Wanneer Eminem zich schuldig verklaard kan hij een proeftijd of zelfs 17 maanden in de cel tegemoet zien. Brian Legghio, de advocaat van de rapper, zegt dat er nog geen besluit genomen is.

Nieuw album Michael Jackson

Het nieuwe album van Michael Jackson is zo goed als af en wordt op 27 maart 2001 uitgebracht. De plaat is geproduceerd door Michael zelf met hulp van topproducers als Teddy Riley, R. Kelly en het nieuwe knoppenwonder Rodney ‘Darkchild’ Jerkins.

Opvallend is dat Michael een deel van het album in Nederland heeft opgenomen, in Hilversum. Daarnaast zijn er opnamen gemaakt in Keulen, Parijs, Gstaad, New York, Minneapolis, Seoul en in vier studio's in Los Angeles.

Het is Jacksons eerste album sinds 1997. Volgens insiders komen er tussen de elf en veertien tracks op de cd te staan, waaronder waarschijnlijk de nummers 'I Have This Dream', 'Cry' en 'Fall Again'.

Op het album is het oude geluid weer terug. De beats en dance zoals die op 'Dangerous' en 'HIStory' zijn te horen, zijn eruit. De tracks zijn opgenomen op de manier van 'Thriller', maar met de ervaring van nu.

De cd wordt op dit moment afgemixt in The Hit Factory in New York. Naast Riley, R. Kelly en Jerkins werkten nog een aantal bekende namen mee aan het album, te weten:

David Foster ('I Have This Dream')
Carole Bayer Sager ('I Have This Dream')
Dave 'Jam' Hall
Sisqo
Missy Elliot
AR Rahman
Emilio Estefan, Jr. (producer)
Will Smith
Boyz II Men
Walter Afanasieff ('Fall Again')
Robin Thicke ('Fall Again')
Warren Riker (mixer & engineer)
Bruce Swedien (engineer)

Op het album zullen misschien ook Ricky Martin en Madonna te horen zijn. Michael Jackson liet in een interview bovendien weten dat hij snel met zijn broers de studio ingaat om nieuw materiaal van The Jackson 5 op te nemen.

Gore loopt in op Bush

Het Broward-district in Florida is er zaterdagavond laat in geslaagd de hertelling met de hand van 588.000 stemmen voor de presidentsverkiezingen op tijd af te ronden. Het resultaat levert 569 extra stemmen op voor de Democraat Al Gore, en daarmee zag George Bush zijn voorsprong in de beslissende staat Florida meer dan gehalveerd tot 361 stemmen.

De kiescommissie werkte tot middernacht om de telling met de hand voor de uiterste termijn van zondagavond af te krijgen. De handmatige hertellingen in Broward en het naburige Palm Beach-district kunnen beslissend zijn voor de vraag wie de 25 kiesmannen van Florida wint en daarmee de presidentsverkiezing.

Het hooggerechtshof van Florida gaf afgelopen week toestemming om door te gaan met de handmatige tellingen. Maar het hof stelde wel een tijdslimiet: de tellingen moeten om 23.00 uur Nederlandse tijd zijn afgerond.

Palm Beach is nog steeds bezig met het hertellen van 462.000 stemmen en het is nog onduidelijk of het district het karwei op tijd af krijgt. Een derde kiesdistrict in Florida, Miami-Dade, stopte woensdag met de handmatige hertelling van 700.000 stemmen omdat het district de limiet nooit dacht te halen.

Maar wat de uitslag in Florida ook wordt, het blijft waarschijnlijk nog een tijdje onduidelijk wie de nieuwe president van de VS wordt. Zowel het kamp van Bush als dat van Gore probeert via de rechter de uitslag van de uitslag in hun voordeel te beslechten.

Bush wil dat het Amerikaanse hooggerechtshof in Washington het handmatige tellen alsnog verbiedt. In dat geval behoudt hij een voorsprong van 930 stemmen in Florida, voldoende om het presidentschap in de wacht te slepen. Volgens de Republikeinen zijn de handmatige telling arbitrair.

De Democraten leggen zich niet neer bij het besluit van Maimi-Dade om het te tellen daar te staken. Bovendien hebben zij zaterdag laten doorschemeren dat zij de uitslag van Palm Beach zouden kunnen aanvechten omdat de stembiljetten verwarrend waren.

Aardbeving in Azerbeidzjan

In de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe zijn zaterdag zeker 24 doden en 33 gewonden gevallen als gevolg van een zware aardbeving.

Drie slachtoffers, onder wie een kind, werden gedood door vallende stenen. De andere 21 doden waren bejaarde mensen die een hartaanval kregen tijdens de beving. De aardbeving had in de stad een kracht van bijna 6 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag zo'n honderd kilometer ten noorden van Bakoe, in de Kaspische Zee.

Verscheidene gebouwen werden bij de aardbeving beschadigd en in enkele delen van de stad viel de elektriciteit uit. Duizenden mensen ontvluchtten in paniek hun huizen. Het seismologisch instituut van de Academie van Wetenschappen meldde dat het land de laatste veertig jaar niet zo'n krachtige aardbeving meer had meegemaakt.

Comeback van Tom en Jerry

René had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een stilte van ruim dertig jaar laait de eeuwigdurende strijd tussen Tom en Jerry binnenkort weer op. De creaties van tekenfilmmakers Joe Barbera en Bill Hanna gaan elkaar in een hele nieuwe aflevering met de nieuwste wonderen der techniek te lijf.

Het idee achter het zeven minuten durende avontuur van de wereldberoemde kat en muis, goed voor zeven Oscars, blijft hetzelfde. Muis treitert kat, kat jaagt op muis en kat delft het onderspit. In de nieuwe tekenfilm, vermoedelijk een eenmalig initiatief gezien de hoge leeftijd van de twee geestesvaders van de tekenfilmhelden, heeft de inventieve Jerry nieuwe vernuftige wapens tot zijn beschikking in de strijd met Tom, zo schrijft de Britse krant The Independent op zaterdag.

In plaats van de traditionele wapens, zoals aambeeld, muizenvallen, emmers met water en piano's kan de muis ditmaal beschikken over onder meer een magnetron, een videorecorder, een koffiezetapparaat en een afwasmachine. Onduidelijk is vooralsnog wanneer de nieuwe tekenfilm op de Nederlandse televisie te zien zal zijn.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.