FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 november 2000

Bewoners ISS onderweg

De eerste bewoners van het International Space Station (ISS) komen steeds dichterbij hun nieuwe onderkomen. Ze maken op dit moment rondjes rond de aarde om steeds dichterbij het ruimtestation te komen. Op dit moment heeft de Sojoez al bijna 18.000 kilometer afgelegd en nadert met elk rondje het station met 1120 kilometer.

Poetin stuurde de astronauten vandaag l een telegram, waarin hij het volgende zei:


It's up to you, the first permanent crew on the International Space Station, to open a new chapter in the history of international space exploration: to make habitable the orbital 'house' that has been created through the labor of specialists from various countries.


De astronauten zullen tot eind februari in het station blijven, waarna ze met de space shuttle Discovery terugkeren.

Single Minogue aangepast na klachten fans

De nieuwe single van de Australische zangeres Kylie Minogue is na klachten van fans aangepast. 'Please Stay' is de volgende single die nu op single zal verschijnen. Veel fans vonden het nummer te 'zwak' klinken op het album en hadden dit als commentaar op haar officiële website gepost.

Na overleg met haar platenmaatschappij heeft Kylie Minogue besloten de song opnieuw te remixen voordat het op single uitgebracht wordt. De nieuwe versie klinkt volgens medewerkers van haar platenmaatschappij kwalitatief beter dan de originele versie. Dance-producer George Hatiras is verantwoordelijk voor 'de verbetering'.

Kom maar op met die dans-plaat

Universiteit weigert clitoris-onderzoek

De Groninger onderzoeker P. van Andel is verbolgen over de weigering van de Rijksuniversiteit Groningen om zijn onderzoek naar de omvang van de clitoris te steunen. De wetenschapper baarde eerder al opzien met zijn onderzoek naar de positie en vorm van de penis tijdens de geslachtsgemeenschap.

Van Andel wil de omvang van de clitoris in opgewonden toestand opmeten. Hij krijgt echter geen toestemming van de Rijksuniversiteit, verklaarde hij woensdag. De medisch wetenschapper wil via een zogeheten MRI-scan een driedimensionaal beeld maken van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Volgens Van Andel staan afmeting en vorm daarvan namelijk niet vast, terwijl het belangrijk is voor bijvoorbeeld chirurgen om een goede kennis van de anatomie van het vrouwelijk lichaam te hebben.

Voor zijn vorige onderzoek heeft de wetenschapper een sarcastische prijs van de Universiteit van Boston in ontvangst mogen nemen voor het meest nutteloze onderzoek van het jaar.

Opta vreest tekort mobiele nummers

Binnen drie jaar kan in Nederland een tekort aan mobiele telefoonnummers ontstaan. Toezichthouder Opta is daarom een onderzoek begonnen naar een efficiënt gebruik van deze nummers. Een doelmatiger gebruik zou een grootscheepse, dure omnummeringsoperatie kunnen voorkomen.

Op dit moment zijn er zo'n acht miljoen GSM-gebruikers. Het aantal uitgegeven nummers is echter al opgelopen tot 26 miljoen. Een deel daarvan is nog niet vergeven maar ligt op voorraad in de vorm van onverkochte abonnementen en pre-paid toestellen.

Lees verder in dit artikel.

Wraak actie OASIS-fans

twinkel-Lee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen week zou er in Portugal een Guano Apes concert plaats vinden, dat helaas niet doorging. Kwade Oasis-fans hielden namelijk een wraak-actie omdat Guano Apes-fans afgelopen zomer op een festival afval tegen een zanger van de Britse band Oasis hadden gegooit, waardoor hij kwaad van het podium verdween en vervolgens uitgelachen werd door fans en de Guano Apes zelf.

Een aantal Oasis-fans belden de concerthal op, waar het concert werd gehouden met een anonieme bom-melding.
Het Guano Apes Concert werd direct verbroken en de Guano Apes beloven bij een volgende keer in Portugal een langere playlist te maken.

Seki probeert BB huis in te komen

Met een persoonlijke boodschap gaf Meerhoerman ons via de newssubmit het volgende door:

In het jaar 2000 was er een zekere Seki uit Rotterdam die de smaak maakte in De Bus. Elke keer weer een genot om naar hem te kijken met zijn voorliefde voor Indianen. Totdat de Bus-redactie besloot hem eruit te zetten. Eerlijk of niet, feit was wel dat Seki vond dat iedereen op z'n Rotterdams 'flink de tering kon krijgen'.

Seki is inmiddels een jaartje verder en zoekt het wat meer in de richting van Almere. Hij onderneemt namelijk tegenwoordig pogingen om het BB-huis binnen te komen. Geloof het of niet, maar de beelden zijn via deze pagina te bekijken.

PSV stelt Ajax aansprakelijk

PSV stelt Ajax aansprakelijk voor de schade die Amsterdamse aanhang zondag heeft aangericht in hun stadion. De Amsterdamse supporters vernielden een net dat over de tribune was gespannen en haalden stoeltjes los, om die vervolgens in brand te steken. Hoe groot de schade is, staat nog niet vast, aldus een woordvoerder van de Eindhovense club.

Volgens de zegsman van PSV hebben stewards van zowel Ajax als PSV kans gezien de brandende stoeltjes te blussen, waardoor naar zijn mening erger voorkomen is.

Geen lintje voor topper paralympics

TheGhost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlands beste zwemmer van de afgelopen Paralympics, Alwin Houtsma, zal morgen tijdens de huldiging in de Ridderzaal geen koninklijke onderscheiding opgespeld krijgen.

Dit alles omdat de 22-jarige verstandelijk gehandicapte, die vijf gouden, twee zilveren en een bronzen medaille won in Sydney, een strafblad blijkt te hebben.

Ingewijden willen niet ingaan op de aard van de gepleegde delicten. "Maar het gaat niet om een winkeldiefstal", aldus een bron. Zij gaan er ook vanuit dat Houtsma morgen niet op de plechtigheid op het Binnenhof in Den Haag aanwezig zal zijn.

Voor de gehandicaptensport is de kwestie een klap in het gezicht.

Gestopt na 31 uur voorlezen

Vannacht om half vier zijn de zes bewoners gestopt met voorlezen. Sinds maandag avond half negen hebben ze dus 31 uur achter elkaar voorgelezen: drie uur meer dan het staande record. De opdracht was vermoeiend, saai en eentonig. De bewoners zijn dan ook opgelucht dat ze klaar zijn.

Het is nog onbekend of de bewoners ook werkelijk in het Guinness book of records vermeld zullen worden. Pas vrijdag horen ze of alle gestelde regels goed zijn nageleefd en het record dus werkelijk verbroken is.

Als de bewoners vrijdag te horen krijgen dat ze het record hardop voorlezen hebben gebroken, hebben ze ook de weekopdracht gehaald en zal hun weekbudget met 30% verhoogd worden.

Heb 't lef, wapens weg 2000

In navolging van het succes van de actie in 1999, is vandaag Heb 't lef, wapens weg 2000 van start gegaan.

Tot en met 12 november (net als vorig jaar) kunnen bezitters van vuurwapens, stiletto's, werpsterren, wurgstokjes en andere wapens hun wapentuig straffeloos en anoniem inleveren. Dit kan op verschillende plekken zoals op het politiebureau, in buurthuizen of in speciale bakken in discotheken en kroegen.

Tevens worden vanaf 15 november de straffen op wapenbezit verhoogd. De maximumstraf wordt dan vier jaar. Nu is dat voor veel vuurwapens nog negen maanden. Voor verboden wapenhandel wordt de strafmaat verhoog van vier naar acht jaar.

Duitsers boos op Davilex

Assimilator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Davilex, bekend van allemaal onschuldige familievriendelijke spelletjes, is in Duitsland toch net iets te ver gegaan. In hun laatste creatie, genaamd Invasion Deutschland, sloopt een enorm monster de Reichstag. De Duitsers kunnen dit echter niet zo waarderen omdat op die locatie in WO II een enorme stijd is geweest tussen het Duitse en Russische leger. Nu bestaat de kans dat het spel verboden gaat worden bij onze oosterburen.

Netelenbos chanteert ANWB

TheGhost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Netelenbos heeft de ANWB begin deze maand gedreigd dat zij de opdracht om de Nederlandse wegen te voorzien van blauwe bewegwijzeringsborden bij de organisatie weghaalt, als de ANWB het rekeningrijden blijft tegenwerken.

Dat gebeurde nadat de ANWB de betrokken gemeenten een brief had gestuurd, waarin stond dat zij de tolpoorten gerust konden afwijzen. De 4 steden zouden ten onrechte bang zijn dat de grote investeringen in wegen en openbaar vervoer dan zouden vervallen. Volgens de ANWB had een meerderheid in de Tweede Kamer immers het voorstel van VVD-Kamerlid Hofstra gesteund om de grote investeringen in infrastructuur en de tolpoorten van elkaar los te koppelen.

Lees hier verder.

Veroordeling voor roken joints bij kinderen

De strafrechter in het Belgische Tongeren heeft een 42-jarige Nederlander bij verstek veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij joints heeft gerookt in het bijzijn van zijn minderjarige kinderen. De rechter heeft de verbouwereerde man meteen laten oppakken in zijn woonplaats Lanaken.

De zaak dateert van vorig jaar, toen bleek dat de Nederlander verschillende keren cannabis had gerookt terwijl zijn zoontje (8) en zijn dochter (11) bij hem waren in het kader van een bezoekregeling.

De man vertelde zijn kinderen dat een jointje op zijn tijd helemaal geen kwaad kan. Toen de moeder dat verhaal hoorde, sleepte ze haar ex voor de rechter. De rechter haalde meteen de zwaarst mogelijke straf uit de kast.

Volgens procureur Stuyck tilde de rechter er zwaar aan dat de Nederlander niet was komen opdagen voor de zitting en aan het feit dat hij zijn kinderen had wijsgemaakt dat cannabis niet slecht is voor de gezondheid.

De rechter heeft de man ook veroordeeld tot het betalen van een morele schadevergoeding van 1 frank (5,5 cent) aan zijn ex-vrouw.

Beetje kinderachtig gedrag van die vrouw...Zal wel meer om het straffen van die kerel gaan, dan om de welzijn van die kinderen.

Man vindt kikker in sla

De 28-jarige Tilburgenaar Michel Simonis heeft er niet goed van kunnen slapen. Wat hem overkwam was afschuwelijk. "Tijdens het eten had ik plots een kikker van vier centimeter in mijn mond. Die moet in de voorverpakte sla gezeten van AH hebben gezeten."

Michel: "Het leek of ik op rauw kippenvlees kauwde. Toen ik het uit mijn mond haalde schrok ik me rot. Het bleek een kikker te zijn. De sla had ik klaargemaakt met stukjes goed gebraden kip die ik zelf helemaal in blokjes gesneden heb. Daar heeft hij zeker niet tussen gezeten, die kleine groene kwaker."

Bij AH is men van het voorval danig geschrokken. "Dit mag natuurlijk niet voorkomen. De sla krijgen wij voorverpakt in de winkel, we doen er zelf niets aan. Ons rest niets anders dan uit te zoeken waar het fout is gegaan", zei een AH-woordvoerster in Zaandam.

Nieuw: Gemengde boerensla met kikkervlees. Nu van 2.99 voor 1.99

Eeuwige vlam niet zo heel erg eeuwig

KELDER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Israël brandt in Jeruzalem bij het monument Yad Vashem een Eeuwige vlam, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Nazi-terreur.

Dat die vlam toch niet zo erg 'eeuwig' was, bleek wel toen de duitse bondskanselier Gerhard Schröder op bezoek kwam en dat vuur per ongeluk even doofde.

Onze niet zo handige Oosterbuur draaide abusievelijk de hendel de verkeerde kant op, waardoor het vuur doofde. Premier Barak zag het onheil gebeuren maar kon niet op tijd actie meer ondernemen. Een medewerker met een aansteker moest komen om de 'Eeuwige' Vlam weer aan te steken.

Schröder voor brandweerman?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.