FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 november 2000

Koffer met nieuws van thuis

De bewoners krijgen nieuws van het thuisfront maar daar moeten ze wel wat voor doen. In de dagboekkamer stond vanavond een koffertje met daarin berichten en cadeautjes van familie en vrienden. Helaas voor de bewoners kon het koffertje niet meteen open. De cijfercode is hen onbekend.

Gelukkig krijgen ze gedurende de avond een aantal aanwijzingen. De eerste is "zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens". Dit geeft de bewoners niet genoeg houvast, maar nadat de nominaties bekend zijn gemaakt, blijkt het te gaan om de leeftijden van mensen thuis.

Beau gaf dit vanuit de studio aan en vroeg naar de leeftijden van specifieke personen. Het koffertje gaat open en brieven van thuis worden uitgedeeld. De bewoners reageren emotioneel. Vooral bij Desiree en Kim rollen de tranen over de wangen.

Wegwerptelefoon klaar voor productie

Nog even, en dan ligt na de wegwerpcamera en de wegwerpaansteker ook de mobiele wegwerptelefoon in de winkel. Dat valt te lezen in het Amerikaanse dagblad USA Today. Een Amerikaanse speelgoedontwerpster kwam op dit idee, nadat ze met pech langs de weg had gestaan en haar telefoon uit het raam wilde gooien.

Een paar jaar en twee dozijn patent-aanvragen later, is de wegwerptelefoon klaar voor productie. Het gaat om een kartonnen toestel met lichtgewicht elektronica dat een beltegoed van ongeveer vijftig gulden krijgt.

Begin volgend jaar moet de telefoon in de winkel liggen.

Bah, beltegoed op, moet je speciaal naar een telefoonwinkel

Vrouw wil skydiven vanuit de ruimte

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vrouwelijke parachutiste en pilote Cheryl Stearn is van plan om volgend jaar oktober vanuit de ruimte te gaan skydiven en zo het wereldrecord "hoogste parachutesprong" te verbeteren. Onder de naam "Project Stratoquest" is ze momenteel hard op zoek naar sponsoren voor de onderneming.

Ze wil met een ballon opstijgen naar 165.000 voet (dat is 50,3 kilometer om vervolgens naar de Aarde toe te springen.

Vanwege de hoogte van de sprong moet ze een speciaal drukpak dragen. En tijdens de eerste minuut van haar val zal er zo weinig lucht om doorheen te vallen zijn, dat ze snelheden van 1,3 tot 1,5 Mach (!) zal kunnen bereiken (1 Mach = geluidssnelheid). Op "normale" hoogte zal ze iets langzamer zijn dan andere parachutisten, omdat ze zo'n speciaal pak aanheeft.

Top 16 Dartsspelers strijden om titel...

Wim Wurtz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 4 en 5 november wordt voor de eerste keer in Nederland de Doeland European Grand Masters 2000 gehouden. In Evenementenhal Hardenberg zullen de 16 beste dartsspelers van Europa strijden om de felbegeerde titel: Doeland European Grand Master 2000.

Onder hen de twee Nederlandse topspelers Raymond van Barneveld en Co Stompé. Voor de ogen van het Nederlandse publiek nemen zij het op tegen klinkende namen als: Les Wallace, Steve Beaton, Ted Hankey, Martin Adams, Andy Fordham, e.a.

Onder de winnaars is FL 65.000 prijzengeld te verdelen voor diegene die de spannende knock-out rondes doorkomen. Daarnaast is er de Superpremie van FL 25.000 voor de darter die de eerste ‘Nine-Dart-Finisher’ (met negen pijlen 501 gooien) van het toernooi gooit.

De NOS besteedt in hun programma Studio Sport ruimschoots aandacht aan dit spannende top dartstoernooi.

Lees verder op deze site voor meer info.

IJs en ijskoud overnachten

Canadese ondernemers hebben dinsdag plannen bekend gemaakt voor het eerste 'ijshotel' in Noord-Amerika en zeggen dat al zeker 1000 mensen een overnachting hebben gereserveerd in het van ijs en sneeuw gemaakte gebouw. De opening van het hotel van 4.500 ton sneeuw en 250 ton ijs is gepland in januari en zal zo'n 3 maanden open blijven, tot de lentezon het doet smelten.

Het originele idee komt uit Zweden, waar in Jukkasjarvi het eerste ijshotel ter wereld werd gebouwd.

Het hotel, dat vlak buiten Quebec wordt gebouwd, zal onder meer een bar, bioscoop en kunstgallerijen bevatten. Een overnachting gaat bijna 300 piek kosten, maar dan krijg je er wel een warm ontbijtje bij .

Suriname ontslaat ambassadepersoneel

Om te bezuinigen heeft Suriname 65 van de 132 ambtenaren bij haar ambassades ontslagen. Dat heeft minister van buitenlandse zaken Marie Levens bekendgemaakt.

De 12 ambassades die Suriname telt, hadden volgens haar te veel personeel in dienst. Ze haalde het geval aan van een niet met name genoemde ambassadeur, die 6 secretaresses in dienst had. Het grootste deel van het niet-diplomatieke personeel van de ambassades hebben al langer dan een jaar geen loon meer gehad, aldus de minister, die zei dat de ambassades ook op andere terreinen zullen moeten gaan bezuinigen.

Bondsdag aan de cocaïne

De Duitse televisiezender Sat-1 heeft gisteren gemeld dat ze op de toiletten van de afgevaardigden van de Bondsdag cocaïnesporen hebben aangetroffen.

Medewerkers van Sat-1 onderzochten 28 toiletten en vonden op 22 daarvan sporen van het witte goedje, die zij lieten onderzoeken door een laboratorium. De gevonden sporen waren zo krachtig "dat een drugshond ervan zou aanslaan", aldus Sat-1.

Een woordvoerster van de Bondsdag reageerde geschokt op de bevindingen en zei dat een onderzoek ingesteld zal worden.

Stones weer populair bij jeugd

De muziek van the greatest rock 'n rollband in the world, The Rolling Stones begint weer populair te worden bij de jonge club-bezoekers. De muziek is bewerkt door verschillende DJ's en wordt nu met regelmaat gedraaid in de trendy clubs in de USA en Europa. "Zo zie je maar dat de Stones tijdloos zijn", aldus een club-eigenaar.

De mixen van de songs zijn nog niet officieel door het management van The Stones goedgekeurd, maar volgens vele bezoekers zal dat niet al te lang meer duren.

Studenten voor behoud OV-jaarkaart

Studenten willen niet dat de OV-jaarkaart wordt afgeschaft in ruil voor een verhoging van de studiebeurs. Zij vinden dat niet eerlijk tegenover studenten die ver van hun opleiding wonen. Het mooist vinden studenten het als zij afzonderlijk mogen kiezen tussen de kaart en een hogere beurs.

Minister Hermans van Onderwijs gaat binnenkort met de NS onderhandelen over een nieuw contract voor de OV-studentenkaart. Als er te veel geld voor wordt gevraagd, verdwijnt de kaart wellicht. Hermans wil alle studenten dan wel zo'n 120 piek per maand erbij geven. Een andere mogelijkheid is dat studenten een kortingskaart krijgen en dat hun beurs iets omhoog gaat.

Blote Maria geweigerd

Hallahan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een postercampagne waarin de duivel, homofielen en een blote tiet van Maria de hoofdrol spelen, moet het nieuwe profiel van de KRO uitstraling geven. Publex, exploitant van buitenreclame, weigert echter de nieuwe imago-posters van de katholieke omroep in haar abri's te hangen, uit angst voor klachten van gemeenten.

In plaats van de foto's heeft de KRO in gemeenten waar Publex over de abri's gaat, de volgende tekst opgehangen: "De foto die we hier wilden hangen is geweigerd. KRO".

Internetgemeenschap groeit sterk

Dat het aantal mensen op internet nog steeds exponentieel groeit, wordt opnieuw duidelijk gemaakt door recente berichten van twee websites. Letsbuyit.com maakt bekend dat het miljoenste lid er aan zit te komen, terwijl Kaartenhuis.nl door 10 miljoen mensen is bezocht.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat ook wereldwijd de internetgemeenschap groeiende is. Gebaseerd op verschillende bronnen wordt het aantal internetters wereldwijd in januari 2000 door CommerceNet geschat op 242 miljoen. De Computer Industry Almanac verwacht dat dat aantal nog dit jaar op 349 miljoen terecht komt en in 2002 wordt een online bevolking van 490 miljoen geschat. Tot slot tonen cijfers van de Nielsen Internet Demographic Survey aan dat sinds 1997 het aantal internetgebruikers is gestegen met 57 procent.

Scholieren stoppen half jaar met roken

Ruim 50.000 scholieren uit 1800 eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs stoppen een half jaar met roken. Ze doen mee aan de wedstrijd 'operatie tegengif' van de Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro) en het Trimbos Instituut, die woensdag begint.

Alle scholieren ondertekenen een contract waarin ze zich verplichten om tot en met 1 mei 2001 geen sigaret aan te raken. De klas die daar het beste in slaagt, wint een prijs van 2000 gulden. De klassen moeten op formulieren hun prestaties bijhouden. "Maar klasgenoten moeten vooral elkaar controleren en motiveren", zegt een woordvoerster van Stivoro. Doel van Stivoro en het Trimbos Instituut is de jongeren van het roken af te krijgen.

Lees hier verder.

Goed zo

Robbie Williams doneert beenmerg

De Britse zanger Robbie Williams heeft de zwaar zieke 23-jarige Schotse vrouwelijke fan Johanna MacVicar een deel van zijn beenmerg aangeboden om haar leven te redden.

Leukemie-patiënte Johanna had hem verteld dat er onvoldoende jonge mannelijke donoren waren en dat beenmerg van een vreemde haar zou kunnen helpen.

De zanger verkeerde in de veronderstelling dat een beenmergtransplantatie een grote operatie was. Toen hem werd verteld, dat dit niet zo was, bood hij ter plekke zijn hulp aan.

Geweld in Midden-Oosten laait op

Israëlische soldaten en bewapende Palestijnen hebben elkaar woensdag bij Bethlehem urenlang beschoten. Daarbij zijn naar verluidt twee Israëlische soldaten en drie Palestijnen gedood.

Elders in de bezette gebieden of quasi-autonome gebieden zijn zeker twee Palestijnen gedood. Het gaat om twee jongens die in de Gazastrook door Israëlische militairen in het hoofd werden geschoten tijdens een manifestatie van rouw voor de dood van eerder omgekomen betogers.

De nieuwe golf van geweld komt tijdens pogingen het geweld te keren. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Shlomo Ben Ami, praat in Washington over manieren om de crisis te bezweren.

De Israëlische premier Barak denkt echter aan meer geweld. Danny Yatom, een medewerker van Barak, zei dat de premier op een kabinetszitting woensdag kan besluiten dat "de militaire stappen die tot dusverre zijn genomen nog niet voldoende zijn".

Lees hier verder.

Leiding van TCA verdacht van fraude

remko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De leiding van Taxi Centrale Amsterdam staat centraal in een grootschalig justitieel onderzoek naar fraude met taxivergunningen. In eerste instantie spitst het onderzoek zich toe op directeur Dick Grijpink en bestuurslid Gerard van Gelderen. Meerdere bronnen verklaarden aan AT5 en Radio Noord-Holland dat zij op korte termijn arrestaties verwachten. zie 104 - 106 Eerder dit jaar meldde AT5 al dat het bestuur en de directie van TCA grof geld zou hebben verdiend aan de verkoop van vergunningen.

Voor het nieuwsbericht in beeld, ga naar deze site.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.