FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 november 2000

Big Brother met kippen

Breuls had ons via de newssubmit:

Ook het dierenrijk ontsnapt niet aan de opmars van reality-tv. Maandag start het Oostenrijkse televisiestation ATV met de uitzending van Big Chicken, een variant van het succesvolle televisieprogramma Big Brother met kippen in de hoofdrol.

Tien kippen worden opgesloten in een hok en 24 uur per dag geobserveerd. Elke dag zal de Oostenrijkse kijker de minst populaire bewoner van het kippenhok eruit pikken en wegsturen.

Over het lot van de kippen is nog weinig bekend. De dieren moeten tijdens hun verblijf in het hok opdrachten vervullen zoals eieren leggen en wedlopen. Ook sekstaferelen, een haan is aanwezig, voor de lopende camera staan op het menu, zo deelde ATV vrijdag mee.

Six Flags Belgium???

Achtbaan Pagina had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De site Screamscape.com meldt geruchten omtrent een naamsverandering van het pretpark Walibi Wavre in België. De overkoepelende organisatie zou grote plannen hebben met het park en wil zeker twee grote attractie's toevoegen. Ook is de hoeveelheid geld die Walibi Wavre voor het komende jaar te besteden heeft fors gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Het park zal dan vrijwel zeker omgedoopt worden tot Six Flags Belgium.

Spijbelen blijkt niet strafbaar

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Spijbelen blijkt, onlangs de Leerplichtwet, niet strafbaar te zijn. De rechtbank in Rotterdam ontdekte een fout in de Leerplichtwet, waarin staat dat spijbelaars een geldboete moeten krijgen. De wet geeft alleen niet aan hoe hoog die boete zou moeten zijn. Hierdoor kan een rechter de boete niet opleggen, of omzetten in een taakstraf. Aan spijbelaars worden vaak taakstraffen gegeven, omdat dat "nog iets aan het gedrag van de spijbelaar kan verbeteren". Ook dit is nu niet meer mogelijk.

De fout kwam aan het licht toen een 17-jarige spijbelaarster in hoger beroep ging na een boete van 750 gulden opgelegd te hebben gekregen.
De huidige Leerplichtwet stamt uit 1997. De reden dat de fout niet eerder aan het licht is gekomen, is dat er vaker taakstraffen worden opgelegd.

Asteroide heeft kans om Aarde te raken

Wetenschappers hebben een kleine asteroide of een stuk ruimtepuin ontdekt dat een kans van 1 op 500 heeft om de aarde binnen 30 jaar te raken. Dat zijn veel grotere kansen dan welk object dan ook dat is ontdekt.

Als het een asteroide is en het raakt het aardoppervlak, dan zou dat een inslag zijn die vergelijkbaar is met een nucleaire ontploffing van vrij grote omvang.

Het object, genaamd 2000 SG344 wordt geschat op een diameter van ongeveer 30 tot 80 meter. Het object staat op ongeveer 13 miljoen kilometer van de aarde.

Lees hier verder.

Microsoft gehackt door Nederlander

Een week na de vorige hack-actie op Microsoft was het gisteren alweer raak. De Nederlandse hacker Dimitri was het gelukt via de Unicode-bug het netwerk op te komen. Microsoft had deze bug al eerder erkend en er ook een patch voor uitgegeven. Vreemd genoeg was de patch niet geïnstalleerd op de betreffende eigen server. Dom, dom, dom. Hierdoor kon onze landgenoot Microsoft's publieke webpagina's veranderen, of de bestanden die te downloaden zijn aanpassen. Verder kreeg hij toegang tot bepaalde gecodeerde files, die de belangrijkste wachtwoorden bevatten. Hij zal er echter geen werk van maken deze bestanden te decoderen.

Lees hier verder.

Vondst diepzeebeest verbaast onderzoekers

Ook in de Noord-Spaanse wateren worden wel eens vreemde vissen gevangen. Hoewel dit ging meer om een octopus-achtig dier met een gewicht van dik 130 kilo. Het is dan ook de grootste in zijn soort die gevangen is. Hieronder een stukje uit Yahoo:

Fishermen off northern Spain have captured a giant specimen of a strange, light-emitting, deep sea cephalopod, scientists said Friday.

The octopus-like creature, a taningia danae, weighs in at 275 pounds, measures seven feet and is easily the biggest of its type discovered.

Disappointingly for big eaters near the Asturian port of Ribadesella it will not end up on their plates, but will be preserved and displayed in a marine center whose most impressive cephalopod to date was a mere 140 pound example

Hieronder een foto ter bewijs :


Website Lucent slachtoffer 'e-jihad'

Luttele dagen na de waarschuwing van de FBI over een mogelijke 'cyberoorlog' vanuit het Midden-Oosten blijkt de Amerikaanse website van Lucent te zijn aangevallen. Dat heeft een woordvoerder van het IT-bedrijf bevestigd.

Volgens de internationale cyberpolitiedienst Idefense is Lucent het eerste grote Amerikaanse bedrijf dat slachtoffer wordt van pro-Palestijnse computerhackers. De FBI waarschuwde in een recent raport voor mogelijke cyberaanvallen vanuit het Midden-Oosten op sites van Amerikaanse bedrijven en de overheid. Palestijnse sympathisanten zijn van oordeel dat Amerika een belangrijke rol speelt in het huidige conflict tussen de Israeliërs en de Palestijnen.

In het Midden-Oosten vormt het internet al langer een strijdtoneel tussen beide groepen. Palestijnen en de Israeliërs bestoken elkaars websites met e-mailbommen en zogenaamde Denial of Service-acties, waardoor de sites onbereikbaar worden. De Palestijnen noemen hun cyberoorlog 'e-jihad'. De website van Lucent werd getroffen door een defend tool, dat eerder door Mexicaanse Zapatista-rebellen werd gebruikt in hun strijd tegen de overheid. Om echt schade aan te kunnen richten moet een dergelijk digitaal breekijzer door duizenden hackers tegelijkertijd worden ingezet tegen de site.

Chatcafé tegen spijbelen

Het internet en gratis computergebruik als middel tegen vroegtijdige schooluitval en voorkoming van het vastlopen van jongeren. Het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) in Nijmegen gelooft er heilig in en opent over twee maanden een chatcafé in de nieuwe winkel van de Studentendienst nabij het NS-station.

Het project is afgekeken van een organisatie in het Duitse Moers. Daar bestaat zowel fysiek als op het world wide web een chatcafé dat zich vooral richt op jongeren die de gewone school vervelend vinden, geregeld spijbelen, maar internetten en chatten wel spannend vinden. Die werkwijze wil het ROC in Nijmegen overnemen met chat-internetcafé CHIC. Waarschijnlijk drie middagen in de week kunnen jongeren er vrij inlopen. Wie op andere tijden aanklopt, kan direct aansluiten bij workshops waarin vaardigheden als het bouwen van websites, verkrijgen van een 'digitaal rijbewijs' en loopbaanbegeleiding centraal staan. Altijd is een begeleider aanwezig om jongeren te helpen met vergaren van informatie via internet over hun toekomstmogelijkheden.

Lees hier verder.

Wereldrecord dominostenen vallen

In Zuidlaren zijn vrijdagavond tijdens een rechtstreekse televisieuitzending 2.977.678 dominostenen omgevallen. Daarmee is een nieuw wereldrecord gevestigd. Het duurde negentig minuten eer de steentjes lagen.

Het wereldrecord is terug in handen van de 75 dominobouwers, die vorig jaar al een parcours in Zuidlaren uitzetten. Dat resulteerde in een valpartij van 2.472.480 stenen. Het record werd zes weken later al gebroken door een ploeg uit China en Japan. Zij lieten 2.751.518 dominostenen vallen. Het eerste tikje werd om precies 21.00 uur gegeven door de Amerikaanse zanger Lionel Ritchie. Er waren 3.112.000 stenen neergezet.

Vrouw verzint aanranding

Een 36-jarige vrouw uit Maasbree heeft bekend dat zij een aangifte van aanranding compleet uit haar duim heeft gezogen.

De Limburgse stapte op 23 oktober het politiebureau binnen en meldde dat zij door een man van haar fiets was gesleurd en aangerand. Doordat zij zich kranig wist te verweren, sloeg de aanrander op de vlucht, zo wilde zij de politie doen geloven.

Wat de Maasbreese echter niet wist, is dat een agent in burger die dag stom toevallig achter haar fietste. De diender wist zich nog feilloos te herinneren dat hij die vrouw van haar fiets zag vallen zonder dat er ook maar iemand in de buurt was.

Volgens een politiewoordvoerder is na onderzoek niet duidelijk geworden waarom zij het verhaal had verzonnen.

Aantal bromfietsdoden daalt

Het aantal bromfietsdoden is in het eerste halfjaar van 2000 met bijna eenderde gedaald vergeleken met het eerste halfjaar van 1999. Ook het aantal zwaar- en lichtgewonden onder de brom- en snorfietsers liep terug; met bijna eenvijfde.

Deze cijfers van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer lijken er op te duiden dat de in 2000 ingevoerde maatregel om bromfietsers van het fietspad over te hevelen naar de rijweg succes heeft. Volgens de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO is het echter nog te vroeg om die conclusie te kunnen trekken. ,,Er is uiteraard een langere periode nodig om een definitief oordeel over het effect van de maatregel te kunnen vellen.''

De cijfers over de eerste helft van 2000 (en tussen haakjes die van 1999) zijn als volgt: aantal ongevallen 11.545 (13.763); aantal doden 34 (48); aantal ernstig gewonden 1051 (1255); aantal lichtgewonden 3546 (4356) en alleen schade 6914 (8104).

Dubbelganger Schumacher verliest proces

wheeler had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlander Frank Saassen mag geen reclame meer maken als dubbelganger van Michael Schumacher. Wel mag hij met zijn gelijkenis met de Formule 1-coureur feesten en partijen opluisteren. Dat heeft een gerechtshof in Stuttgart bepaalt in een rechtzaak tegen een bureau voor dubbelgangers uit Aken.

De zaakwaarnemers van Saassen kregen het management van Schumacher op hun dak toen de Nederlander op televisie reclame maakte voor zijn single "Bumm! Bumm! - Der Sieg ist mein". Volgens de rechtbank is hiermee een inbreuk gedaan op het persoonlijkheidsrecht van de Duitse autocoureur. De gelijkenis met de echte Michael Schumacher is zó sterk dat de rechtbank aanleiding ziet op optredens van Saassen in reclames te verbieden. De rechtbank nam daarbij in overweging dat Saassen geen eigen artistieke prestatie neerzet, maar een zo nauwgezet mogelijke imitatie doet met commerciële doelstellingen. De Nederlander verscheen onder meer in een rode raceoverall op televisie.

Thatcher windt parlementsleden op

De voormalig premier van Engeland, Margaret Thatcher, mag dan wel niet zo veel publieke invloed meer hebben, ze weet het hoofd van veel parlementsleden nog steeds op hol te brengen.

Een universitair onderzoek naar wat parlementsleden het meest opwond wees uit dat de "Iron lady" meer succes had dan plaatjes van een half-naakte vrouw of een lesbische koppel. De MP's (Members of Parliament) werden met een zogenaamde "arousal monitor" verbonden waarna ze allerlei opwindende plaatjes te zien kregen, waaronder die van tv-presentatrice Denise van Outen, van twee kussende vrouwen, een half-naakte man, een chirurgenmes en van de ex-premier.
Bij 80% van de getesten bracht Maggie de meeste opwinding teweeg." Mensen van de straat reageren meestal het heftigst op schaars gelede mannen en vrouwen, terwijl de MP's het sterkst reageerden op Thatcher", aldus Dr Kathy Sykes, die aan het onderzoek meewerkte. "Geen enkel parlementslid gaf aan sexueel opgewonden te raken van Thatcher. Maar ik vermoed dat het ook niet echt iets is dat je toegeeft, nietwaar?" Sykes verklaarde verder dat de monitor emoties mat, waaronder opwinding, angst, walging en lust. Een labour-afgevaardige verklaarde dat ze buiten zinnen raakte toen de foto van Thatcher voorbij kwam.

Onder "het gewone volk" ontlokte presentatrice Van Outen de heftigste reacties. Geen van beide groepen vertoonde enige interesse voor een afbeelding van de huidige premier Tony Blair.




Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.