FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 24 november 2000

Japanners beginnen virtuele relatie

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan 30.000 Japanse mannen zijn een relatie begonnen met een virtuele vriendin. De mannen kunnen via hun WAP-telefoon daten met een lerares, een stewardess of gastvrouwen in cafés.

De vrouwen sturen volgens de Britse zakenkrant Financial Times via een programma in een computerserver flirterige berichten terug die de man via het beeldscherm van de telefoon kan lezen. Doel is de vrouw zover te krijgen dat zij haar intiemste geheimen onthult en hem haar liefde verklaart.begint te praten krijgt hij een koude douche.

De producent van ‘Love by Mail’, het Japanse speelgoedbedrijf Bandai die eerder de Tamagochi op de markt bracht, zegt dat het verloop van de correspondentie tussen de ‘geliefden’ erg realistisch verloopt. Wanneer een man bijvoorbeeld midden in een romantisch gesprek over sport
Met 3 gulden per maand is de virtuele vriendin in elk geval goedkoper dan een ‘echte’ vriendin. Bandai verwacht dat het aantal abonnees de komende maanden tot 40.000 zal stijgen.

Man vindt gestolen auto terug op internet

Een 26-jarige man uit Tokio heeft op internet zijn gestolen Porsche terug gevonden. Hij zocht op verschillende sites van autohandelaren en zag vervolgens zijn in 1997 gestolen Porsche Boxter te koop staan. Volgens de krant Yomiuri Shimbun had hij na zijn zoektocht op internet twintig Porsches Boxter uit 1997 gevonden. Eén van de aangeboden auto's had bijna dezelfde kilometerstand als zijn gestolen auto.

Ook mooi

Pacemaker valt uit bij EM-velden

Pacemaker fabrikant Vitatron waarschuwt hartpatienten bij wie een 'Collection I' pacemaker is geïmplanteerd. Naar schatting 525 hartpatiënten lopen een verhoogd risico dat het apparaatje uitvalt wanneer zij door een antidiefstalpoortje lopen. De pacemaker kan het begeven zodra het wordt blootgesteld aan een sterk elektromagnetisch veld.

"Statistisch gezien loopt van de groep van 525 patiënten in Nederland 0,6 procent het risico hartritmestoornissen te krijgen als hun pacemaker uitvalt" aldus algemeen directeur R. ten Hoedt van Vitatron.

Aanval op auto van de zaak

Likoning had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De coalitiepartijen PvdA en D66 willen met steun van GroenLinks de auto van de zaak fiscaal zwaarder gaan belasten voor werknemers die ver van hun werk wonen.
Bij de hoogte van de bijtelling van de auto van de zaak van maximaal 25% zouden daardoor niet alleen privékilometers gaan meetellen, maar ook al het woon-werkverkeer boven 20 kilometer. Dat bleek gisteren tijdens het debat in de Tweede Kamer over het nieuwe belastingstelsel dat in 2001 ingaat.

De PvdA gaf nog geen steun aan plannen van D66 en GroenLinks om al vanaf 1 januari 2001 de auto van de zaak aan te pakken, omdat dit in hun ogen een te grote en onverwachte wijziging van het nieuwe belastingplan zou inhouden.

Lees hier verder.

Gros allochtonen heeft uitkering

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Allochtonen in Nederland leven massaal van een uitkering. Tweederde van alle Turkse en Marokkaanse mannen van boven de 40 jaar zit thuis en krijgt bijstand, een wao-uitkering of loopt in de ww.

In vergelijking tot de Nederlandse mannen tussen de 40 en 64 jaar doen de Turkse en Marokkaanse mannen drie keer zo vaak een beroep op de sociale voorzieningen. Bij de Turken heeft ruim 68% een uitkering en bij de Marokkanen 66%, tegenover 22% van de Nederlandse mannen van die leeftijd.

Auteur van 'ping' overleden

Ronald had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen maandag 20 november is Mike Muuss bij een autoongeluk dodelijk verongelukt.

De naam Mike Muuss zal bij weinig mensen een belletje doen rinkelen, maar wat hij ontwikkeld had is legendarisch. Zijn uitvinding is namelijk op elke computer ter wereld te vinden. Mike Muuss is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het zogenoemde ping-programma, waarmee de bereikbaarheid van computers in IP-netwerken getest kan worden. Het 'pingen naar computers' is tegenwoordig een algemeen begrip geworden.

Politie Amsterdam doet serie invallen

De Amsterdamse politie heeft donderdagavond en -nacht een serie invallen gedaan door de hele stad. Daarbij zijn diverse arrestaties verricht.

Naar wie of wat de politiemacht op zoek is, is onduidelijk. De woordvoerders van de politie en het Openbaar Ministerie zullen doel en resultaten van de grote actie pas vertellen op een persconferentie vrijdagochtend.

De eerste berichten over de kruistocht kwamen vanuit de Legmeerstraat, ten westen van het Vondelpark. Daar deed de politie een inval. Daarna werden verschillende adressen afgewerkt door heel Amsterdam. Rond middernacht werd een inval gedaan in casino Femina en het naastgelegen café La Plaza aan het Rembrandtplein.

Op het uitgaansplein kwamen hoofdofficier van justitie J. Vrakking en commissaris van politie J. van Riessen zich op de hoogte stellen van de vorderingen van de actie. Beide heren vertrokken even na half een 's nachts. Over wat er gaande is in de hoofdstad wilden ook zij niets kwijt.

De eigenaar van La Plaza arriveerde gaandeweg de inval op het Rembrandtplein. Hij zei geen "flauw benul" te hebben van wat er aan de hand was. "Ik ben sinds een week eigenaar van La Plaza. Volgens mij wordt hier niet gehandeld in drugs of gegokt."

Bingo-oorlog in Helmond

De politie in Helmond jaagt op een pyromaan die het op de bingo-accommodaties in de stad heeft gemunt. Vermoedt wordt dat zeven aanslagen op zaaltjes heeft te maken met een heuse oorlog tussen enkele kienorganisaties.

De bingopyromaan sloeg gisternacht toe bij de gloednieuwe kantine van Helmond Sport, waar binnenkort ook bingo-avonden zouden worden georganiseerd. De schade aan het gebouw, dat geheel in vlammen op ging, is aanzienlijk. Sinds juni werd al zes keer eerder brand gesticht in diverse Helmondse bingozalen.

"We denken dat er sprake is van rivaliteit tussen enkele kienorganisaties", aldus politiezegsman P. van Hoof. "We hielden al rekening met een brandstichting in die sportkantine. We hielden het complex extra in de gaten. De patrouille was gisternacht koud weg om bij een vechtpartij te assisteren. Toen onze agenten tien minuten later weer langs het sportpark reden, zagen ze de rook al uit het pand komen."

Volgens Van Hoof is de dader zeer rigoureus te werk gegaan: "De werkwijze komt overeen met de andere branden. Ook nu is een brandbare vloeistof door een luchtrooster naar binnen gegooid."

De sportkantine aan de Braak was net opgeleverd en zou vandaag feestelijk worden geopend. Behalve de kantine liepen ook het supportershonk en enkele aangrenzende gebouwen forse schade op.

Vijf rechercheurs werken aan de zaak.

Meer drank bij vakantie in eigen land

Nederlandse jongeren die in eigen land vakantie in de kuststrook vieren, gaan zich steviger te buiten aan alcohol dan hun leeftijdsgenoten die een zonvakantie aan de Costa Brava verkiezen. Dat is één van de voorlopige uitkomsten van een onderzoek dat het gezondheidsinstituut NIGZ afgelopen zomer heeft gehouden in Nederland en Spanje.

Vooral jongens en meisjes van het platteland kiezen voor een zomervakantie aan de Hollandse kust, terwijl jongeren die uit meer stedelijke gebieden komen 's zomers liever de Spaanse kust bezoeken. Het eindrapport van het onderzoek wordt eind december verwacht.

Jongens die in een Nederlandse kustplaats vakantie houden, drinken gemiddeld 26 glazen alcohol per dag, voornamelijk bier. Meisjes komen tot gemiddeld tien glazen per dag en geven de voorkeur aan zoete mixdrankjes. Nederlandse jongens in met name Lloret de Mar, drinken tijdens hun vakantie gemiddeld zeventien glazen alcohol, ook voornamelijk bier. Meisjes komen aan de Spaanse kust tot gemiddeld zeven glazen per dag.

Hakenkruis in Brandenburg

Luchtreizigers die bij Zernikow ten noorden van Berlijn naar beneden kijken worden ook deze herfst door een geel-bruin hakenkruis van 60 bij 60 meter begroet. Het is een overblijfsel uit de nazi-tijd, in 1938 aangeplant door een bosbeheerder die in het Brandenburgse naaldbos bladverliezende lariksen in een swastikapatroon tussen de groenblijvende dennen pootte.

"Het is een ergerlijke wond in het Brandenburger Woud", zei woordvoerder Jens-Uwe Schade van het ministerie van landbouw van de deelstaat. De dienst bosbeheer heeft in 1995 al enkele bomen laten kappen om het nazi-symbool uit te wissen, maar zonder het beoogde resultaat. De bosbeheerders stellen nu voor dan maar het hele perceel te rooien. Een probleem is echter dat de overheid het bos wil privatiseren. Zo lang de voorbereidingen voor de verkoop nog niet zijn afgerond kunnen er geen bomen gekapt worden. Een woordvoerster van de dienst die daarmee belast is, kon niet zeggen hoe lang de voorbereidingen nog gaan duren.

Ongelukken sprinkhanenjacht

De politie van de Ugandese hoofdstad Kampala heeft automobilisten en jagers op sprinkhanen, die in Uganda als delicatesse worden gegeten, tot voorzichtigheid gemaand nadat een schoolmeisje dat sprinkhanen probeerde te vangen was doodgereden. "Het probleem is dat de insecten worden aangetrokken door het licht van de straatlantarens en dat de mensen die ze willen vangen daar samenkomen", zei een woordvoerder.

Nsenene, zoals de zeven centimeter lange, groen-witte sprinkhanen in Uganda worden genoemd, zwermen in de regentijd tussen november en april door de lucht. Na de vangst worden zij meestal geroosterd en als warme snacks op straat en in kantoren verkocht. Liefhebbers zeggen dat ze lekkerder smaken dan gebakken vis. Een pond kost 3.000 shilling (4,37 gulden).

"Ik zit nu zeven jaar in deze business en ik heb er heel wat geld aan overgehouden. Ik ken veel vrienden die er huizen van hebben gebouwd en auto's van hebben gekocht", zei sprinkhaanleverancier Johnstone Mugera (26). "Het is een goede handel en mijn familie leeft er al jaren van. We voeren de sprinkhanen aan vanuit (het nabijgelegen district ) Masaka. Daar komen ze in grote zwermen naar beneden, hier in Kampala zijn het er maar weinig."

Integratie minderheden gaat goed

De integratie van minderheden verloopt volgens minister Van Boxtel in het algemeen "uitstekend". De werkloosheid van etnische jongeren is tussen 1994 en 1999 gedaald van 26 naar 14 procent. De jeugdwerkloosheid onder allochtonen daalde van 25 naar 12 procent.

Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) zei dit donderdag in Amsterdam op een bijeenkomst van het nieuwe Centrum voor politiek, religie en zingeving, een initiatief van CDA-voorzitter Van Rij.

De minister reageerde op een opmerking in de discussienota 'Nieuwe buren, nieuwe verantwoordelijkheden' van dit centrum. Daarin staat dat de integratie van minderheden slecht verloopt en dat de problemen van de derde generatie groter zijn dan die van de generaties ervoor.

De minister gaf nog twee voorbeelden. Volgens de Integratiemonitor 2000 presteert de tweede generatie allochtonen aanmerkelijk beter dan de eerste. Het slagingspercentage van Turkse en Marokkaanse havo/mavo-leerlingen lag in 1999 hoger dan in 1998. Voor Marokkaanse jongeren bedroeg de stijging 8 procent. "Topprestaties", aldus Van Boxtel.

Volgens recent onderzoek zijn er inmiddels ruim 180 allochtone gemeente- en deelraadsleden. Dat is ruimschoots meer dan een verdubbeling ten opzichte van 1984. Zij voelen zich prima op hun plaats in hun politieke functies. De minister noemde dit van belang omdat de politieke participatie bijdraagt aan de integratie en emancipatie van de etnische groepen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.