FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 november 2000

De vijfde nominaties

De nominaties zijn deze keer niet vooraf, aan het eind van de middag, opgenomen. Tijdens de live-uitzending werden de bewoners een voor een door Beau naar de dagboekkamer geroepen waar hun nominaties kenbaar moesten maken en moesten toelichten. De vijfde nominaties zijn als volgt:

Bewoner1e keuze2e keuzePunten
BiancaRobinKoos0
DesireeKimGeorgie3
FerdiRobinDesiree2
GeorgieRobinDesiree4
HiekeKimDesiree0
KimRobinKoos5
KoosFerdiGeorgie2
RobinGeorgieKim8


Dit betekent dat Desiree net aan een nominatie is ontsnapt en de kijkers Georgie, Kim of Robin kunnen wegstemmen.

Internet op het toilet

In de Engelse hoofdstad Londen wordt naar het toilet een multimediale ervaring. Daar zijn namelijk in drie pubs op de toiletten een pc met internet geplaatst.

Het Britse bedrijf Digital View is de bedenker van het idee. De producent van computerschermen verwacht dat de Viewrinal voor de heren en Viewloo voor de dames een succes worden omdat "iedereen naar het toilet moet". Bij de mannen is het (spatvrije) scherm boven de urinoirs opgehangen. Op het damestoilet zijn de schermen bij de wastafels geÔnstalleerd. Op de platte monitoren kunnen toiletgangers bijvoorbeeld van te voren gedownloade muziekvideo's zien. "Ons uitgangspunt was niet om mensen tjdens de toiletgang werkelijk te laten surfen op internet. Ze zijn er maar even en een touchscreen is nogal onhygiŽnisch" aldus een woordvoerder van Digital View.

Parkeerplaats reserveren via internet

Baal jij er ook zo van dat je nooit een parkeerplek kunt vinden? Dan is er goed nieuws:

Vanaf vandaag kun je via de website www.parkeerlijn.nl voor 5 piek een parkeerplekje reserveren in onze hoofdstad. Bij de garage wordt de automobilist naar de gereserveerde plaats geleid. Deze plaatsen zijn dicht bij de uitgang en betaalautomaten. Voorlopig kunnen automobilisten in vijf parkeergarages in Amsterdam terecht. In de nabije toekomst is het ook mogelijk in andere grote steden te reserveren. De reservering kan maximaal een maand tevoren tot minimaal twee uur voor aankomst gedaan worden. De auto mag maximaal 24 uur blijven staan.

Rollende schoen

Zolang het maar rolt, dan is het populair. We hebben al de skates, skatebords, steps en nu komt er weer iets nieuws; de "rollersneaker", waarmee je kan skaten en gewoon lopen.

De wieltjes onder de schoenen kunnen worden ingeklapt, zodat er ook mee gewandeld kan worden. Daarom heeft de schoen ook een zool van 4,5 centimeter. Een marktonderzoek van bedrijf, dat de 'loopskate' naar Nederland haalde, wees uit dat jongeren de hoogte van de schoen wel een aardige bijkomstigheid vinden. "Door de hoge zool worden de jeugd wat groter en dat is wat ze willen", aldus de directeur van de handelsfirma.

In de VS, waar de rollersneaker al een jaar op de markt is, is het geval al razend populair, vooral onder jongeren tussen de 11 en 16 jaar.

De rollersneaker gaat in de winkel 225 piek kosten.

Butler van Lady Di heeft lange vingers

Een voormalige butler van lady Diana is opgepakt op verdenking van diefstal van een huwelijksgeschenk van Di en Charles. Het geschenk van de emir van Bahrein zou zo'n 3,5 miljoen gulden waard zijn.

Scotland Yard bevestigt dat een 48-jarige man is gearresteerd in verband met de diefstal. Een staflid van het Britse koninklijk huis werkte mee aan het politie-onderzoek.

Het cadeau, een modelschip bedekt met juwelen, zou al enkele dagen na het fatale ongeluk van prinses Di in 1997 uit Kensington Palace zijn verdwenen.

Inbraak bij Kate Moss

Dieven hebben toegeslagen in het Londense huis van supermodel Kate Moss, terwijl zij op vakantie was in de Verenigde Staten. De daders maakten juwelen ter waarde van ongeveer 915.000 gulden buit.

Volgens het boulevardblad The Sun namen de inbrekers onder meer een halsband van 73.000 piek mee, die Kate ooit als cadeautje van haar voormalige vriend Johnny Depp kreeg.

Naast de juwelen mist het 26-jarige supermodel ook nog voor 183.000 gulden aan traveller's cheques.

De FIFA top 10

Nederland is een plaatsje gezakt op de ranglijst van de wereldvoetbalbond FIFA en is van de negende naar de tiende plaats gegaan. Oranje is van plaats gewisseld met JoegoslaviŽ, dat nu een punt meer heeft.

1. BraziliŽ - 818 punten
2. Frankrijk - 801 punten
3. ArgentiniŽ - 762 punten
4. TsjechiŽ - 748 punten
5. ItaliŽ 746 - punten (6)
6. Spanje 742 - punten (5)
7. Portugal 740 - punten
8. Duitsland 715 - punten
9. JoegoslaviŽ 712 - punten (10)
10. Nederland 711 - punten (9)

WK2002 kaartverkoop

In februari zal de kaartverkoop voor het WK voetbal 2002 in Japan en Zuid-Korea beginnen. Iedereen kan dan zonder beperkingen kaartjes kopen. Voetballiefhebbers van buiten AziŽ kunnen via internet kaartjes bestellen.

De kaartverkoop zou eigenlijk vorige maand al van start zijn gegaan, maar moest worden uitgesteld door de verschillende belastingheffingen in Zuid-Korea en Japan.

Nederland wint van Spanje

Het Nederlands elftal heeft woensdag de oefenwedstrijd tegen Spanje gewonnen met 2-1. In Sevilla maakte Hierro in de tweede helft eerst 1-0 voor de Spanjaarden, Haisselbank tekende voor de gelijkmaker. Het trefzekere tweetal werd kort na de gelijkmaker uit het veld gestuurd. De winnende treffer kwam van recordinternational Frank de Boer.

Na de wedstrijd tegen Spanje bevindt Nederland zich nu op de 10e plek op de FIFA-ranglijst. Ze zijn ťťn plek gezakt.

Man wilde werkgevers doodschieten

De politie Twente heeft een 41-jarige Brit aangehouden die van plan was zijn werkgevers dood te schieten omdat ze hem hadden ontslagen.

Nadat de man, afkomstig uit Bingley, te horen had gekregen dat hij niet langer welkom was bij het bedrijf in Aadorp ging hij totaal over de rooie. Daarbij bedreigde hij luidkeels zijn twee bazen.

Toen een collega later zijn ontslagen maatje thuis opzocht om te kijken hoe het met hem ging, liet de man een vuurwapen zien. Vervolgens deed hij uit de doeken dat hij daarmee zijn twee bazen zou doodschieten.

Nadat de collega dit had doorverteld aan beide werkgevers, sloegen zij alarm. Daarop werd de man in zijn woning aangehouden voordat hij zijn woorden in daden kon omzetten.

IsraŽl valt Palestijnse doelen aan

IsraŽlische gevechtshelikopters hebben in de nacht van woensdag op donderdag vier Palestijnse doelen op de Westelijke Jordaanoever aangevallen. Volgens het IsraŽlische leger werden onder meer drie bases van de Tanzim, de paramilitaire jongereneenheid van Arafats Al-Fatah-beweging, aangevallen.

Volgens getuigen vuurden helikopters drie raketten af op het hoofdkantoor van Arafats Al-Fatah-beweging in Hebron. Tijdens de aanval zou niemand in het gebouw aanwezig zijn geweest. Drie Palestijnen in de buurt raakten licht gewond door rondvliegend glas. Het pand van Al-Fatah is in brand gevlogen. In Hebron werd al uren geschoten.

Lees hier verder.

Gevecht rond hertelling wordt heviger

Het gevecht in Florida over de hertelling van de stemmen voor de presidentiŽle verkiezingen wordt heviger en is voorbestemd om in de rechtszaal te eindigen. De hoogste verkiezingsambtenaar van Florida, Katherine Harris, zei op woensdag dat de resultaten van de met de hand getelde stemmen in de drie Florida 'counties' niet geldig worden verklaard.

Het verkiezingsteam van de Democratische kandidaat Al Gore beschreef deze beslissing onmiddelijk als een partijdige beslissing, die in het voordeel van de Republikeinen zou werken. Desnoods gaan de Democraten naar de rechter om deze beslissing aan te vechten. De Democraten beweren dat de handmatige telling noodzakelijk is omdat telmachine's de stembiljetten zouden afkeuren, waarbij er niet netjes door het formulier is geprikt. De Republikeinen zeggen dat de Democraten door willen blijven tellen tot dat die telling in het voordeel van Gore valt.

Op dinsdag werd bepaald dat de beslissing van Harris rechtsgeldig was en dat de counties hun redenen om handmatig te tellen voor 17.00 op woensdag moesten inleveren. Meer dan zeven uur later werden door Harris alle redenen nietig verklaard en niet voldoende.

Palm Beach en Broward zijn desondanks van plan om hun hertelling door te zetten en af te ronden in de komende dagen. Daarna is het alleen nog maar wachten op de stembiljetten uit het buitenland. Analisten denken dat die vooral in het voordeel van Bush vallen, omdat een groot deel van de Amerikanen in het buitenland militair is. Andere denken dat met name de kandidatuur van Joe Lieberman, die de 'running mate' is van Al Gore en ortodox jood is, in het voordeel kan zijn voor de Democraten. Men denkt dat met name de Amerikanen in IsraŽl daardoor extra getriggerd waren om te gaan stemmen.

Inmiddels heeft Al Gore George W. Bush uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek op de range van Bush in Texas. Hij zou willen praten over het versimpelen van de hele hertelling door de zaak naar het hooggerechtshof te brengen.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.