FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 november 2000

Rob Stenders weg bij de VARA

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

DJ Rob Stenders, die enige tijd geleden al aankondigde met zijn ochtendprogramma te willen stoppen, stapt op bij de VARA. Hij gaat terug naar Veronica, waar hij voor Kink FM programma's zal gaan maken.

Rob Stenders was in 1995 al grondlegger van Kink FM. Kink FM was tot september 1995 (de maand waarin Veroncia een commerciële omroep werd) een nachtprogramma van Stenders op Radio 3. Hierin draaide hij zijn eigen favoriete muziek. Toen Veronica commercieel ging en zich bij RTL aansloot, werd het bijna falliete RTL Rock Radio gebruikt om daar een compleet nieuw radiostation van te maken: Kink FM. Het bleek voor Rob Stenders echter niet geheel te worden zoals hij het graag had gewild. Hij mocht (onder andere) niet de muziek draaien die hij wilde; hij moest commerciëlere muziek draaien. Uit onvrede hierover is Stenders toen overgestapt naar de VARA.

De overstap van de VARA naar Veronica is voor Rob Stenders niet nieuw: hij switcht regelmatig tussen de twee omroepen.

Man vat vlam bij vernielen flitspaal

Beuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een poging een flitspaal in brand te steken, heeft vrijdagavond een motorrijder vlam gevat. Een getuige zag hoe de man stopte bij een flitspaal aan de Zwaneburgerdijk in Zwanenburg, een jerrycan pakte en een bakje met brandstof vulde. De motorrijder stak daarna echter niet de paal in de brand, maar zichzelf. Hij sprong daarop in het water van de Ringvaart. Vervolgens stapte hij op de motor en reed weg.

Oeps.... foutjuh bedankt .

Miljardenomzet verwacht voor de feestdagen

Volgens onderzoek van Jupiter Research gaan Amerikaanse kopers de komende feestdagen fors online besteden. Het onderzoek spreekt van 6,3 miljoen Amerikanen die meer dan de helft van hun feestbudget bij e-tailers gaan besteden. Vorig jaar deden 1.6 miljoen Amerikanen vijftig procent van de feestinkopen via het internet.

Geschat wordt dat de feestdagen aanleiding zullen geven voor een totale uitgave van 11,6 miljard dollar via het internet door 35 miljoen klanten.

Online aankopen kunnen dit jaar in veel gevallen ook geruild worden bij traditionele winkels. De ‘straatwinkels’ zijn inmiddels voorzien van internetfilialen. Ontevreden klanten hoeven hun goederen dus niet meer per post terug te sturen.

Celstraffen voor skinheads voor klopjacht

Alle elf aangeklaagde Duitse rechts-extremisten zijn schuldig bevonden aan de dood van een Algerijnse asielzoeker in 1999. Drie van hen moeten de gevangenis in.
De Oost-Duitse jongeren hadden in de stad Guben drie Afrikaanse asielzoekers met auto's opgejaagd. Een 28-jarige Algerijn sprong in paniek door een glazen deur en bloedde dood.
De drie hoofdverdachten, tussen de 17 en 20 jaar oud, zijn veroordeeld tot twee tot drie jaar celstraf. De anderen kregen voorwaardelijke straffen of kwamen ervan af met een waarschuwing.
De klopjacht gebeurde in Guben, een stad aan de grens met Polen in de deelstaat Brandenburg. Tijdens de achtervolging hielden de skinheads met elkaar contact via mobiele telefoons. Een tweede Algerijn en een man uit Sierra Leone raakten gewond.

Lees hier verder.

Het best verkochte album aller tijden

'Greatest Hits 1971-1975' van The Eagles is met 27 miljoen exemplaren in Amerika het best verkochte album aller tijden. Dit heeft de Recording Industry Association of America bekendgemaakt. De cijfers van vorige maand lieten zien dat Michael Jackson's 'Thriller' met 26 miljoen stuks op de tweede plaats komt.

De totale platenverkoop van de Eagles komt op 66 miljoen, waarmee ze op de zevende plaats in de lijst staan, na The Beatles, Led Zeppelin, Garth Brooks, Elvis Presley, Billy Joel en Pink Floyd.

Te weinig seks

Wederom klachten over seks in de film. Dit keer gaat het niet over te veel, maar te weinig seks tussen getrouwde stellen. Volgens onderzoekers van de universiteit van North Texas gaat het bij 85% van alle seks in films om buitenechtelijke relaties en dat komt totaal niet overeen met de werkelijkheid.

"Filmmakers beweren vaak dat ze met seks en geweld slechts de werkelijkheid weergeven, maar waar het het huwelijk aangaat is dat duidelijk niet het geval", aldus onderzoeker John Dempsey. Hij denkt dat als films een realistischer beeld zouden geven van het huwelijk, mensen misschien een positiever beeld zouden krijgen tegenover hun eigen huwelijksleven.

Bureau Warmoesstraat is niet meer

Het bekendste en ruigste politiebureau van Amsterdam sluit na 97 jaar haar deuren. Bureau Warmoesstraat zit vanaf vandaag in de Beursstraat. Het nieuwe bureau heeft automatisch schuifdeuren die toegang geven tot een ruime en fel verlichte hal. De steriele inrichting moet een einde maken aan het sombere en negatieve imago van het bureau.

Bureau Warmoesstraat was geregeld onderwerp van televisieseries en boeken. Het inspireerde Simon Carmiggelt voor zijn 'Kronkels' en ook in de serie 'Baantjer' nam het bureau een belangrijke plaats in.

Greenpeace schept kolen terug

Greenpeace is gisteren in de Rotterdamse haven begonnen met het terugscheppen van steenkool in het schip La Paloma. De milieuactivisten houden het schip sinds zaterdag bezet, uit protest tegen het gebruik van steenkool.

Bijzonder aan de actie is dat sympathisanten via internet opdracht kunnen geven om de kolen terug te scheppen. De steenkool wordt in grote zakken geschept, waar de naam van de opdrachtgever op wordt geplakt. Op de homepage van Greenpeace is te zien hoeveel mensen zich aanmelden en hoeveel kolen er al zijn teruggeschept. Ook zijn er live videobeelden en foto's van de actie te zien.

Goedkoop aan de koffie

Koffie heeft de laagste prijs van de afgelopen 30 jaar bereikt. Overproductie en kwaliteitsproblemen hebben ervoor gezorgd dat de prijs op de wereldmarkt dit jaar alleen al met zo'n 40% is gedaald. De organisatie van koffieproducerende landen lijkt er maar niet in te slagen tot een productiebeperking te komen.

Een gestandaardiseerd koffiecontract voor verschillende rassen noteerde vrijdag 117 dollarcent per kilo, tegen meer dan 200 een jaar eerder. Volgens de koffiehandelaren zijn de prijzen sinds 1969 niet meer zo laag geweest.

Tijd voor de regering om er een vette accijns op te gooien??

Lees hier het hele bericht.

Waar blijft die huwelijksboot

De Yorkse Anita Hudson moet gedacht hebben; "waar blijft die (huwelijks)boot nou?". Door de overstromingen in Engeland leek het onmogelijk om tijdig het stadhuis te bereiken. Anita zag haar huwelijk al letterlijk in het water vallen. Haar moeder kwam op het laatste moment met de oplossing: Het leger moest uitkomst bieden.

De bruid werd in een waterdicht ingepakte jeep geladen en naar het stadhuis gebracht, waar ze op de mooiste dag van haar leven alsnog het ja-woord kon geven.

Vrouwenschopper opgepakt

De politie heeft zaterdag in Utrecht een 31-jarige doorgedraaide man gearresteerd die in het centrum de een na de andere vrouw 'zomaar' schopte en sloeg.

Het regende 's middags bij de politie klachten over de agressieveling. Agenten zagen hoe hij op het Neude een winkelende vrouw te grazen nam.

Onder grote publieke belangstelling werd de zich hevig verzettende dolleman bij zijn lurven gegrepen en naar het politiebureau gebracht. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Gefrusteerd kereltje dus

Vliegtuigen botsen boven zee

Twee Amerikaanse F-16 gevechtsvliegtuigen zijn maandag boven zee ten westen van het Japanse eiland Hokkaido tegen elkaar gebotst en neergestort. Eén piloot is gered en naar de ander wordt gezocht, aldus een woordvoerder van het Japanse Defensie Agentschap.

Het incident vond plaats boven de Japanse Zee tijdens gezamenlijke militaire oefeningen van de Japanse en Amerikaanse strijdkrachten. Meer dan 21.000 militairen en 310 vliegtuigen nemen deel aan de zeventien dagen durende oefening.

Geen GSM's aan het Britse hof

De Britse Queen heeft haar hofhouding verboden nog langer mobieltjes bij zich te dragen. Het afgaan van de telefoontjes is haar een doorn in het oog, aldus het Britse boulevardblad The Sun.

De koningin stelde het verbod in na een reeks incidenten tijdens maaltijden en officiële diners. Het telefoonverbod geldt voor haar hofhouding in Buckingham Palace, Sandringham en Balmoral in Schotland.

Belg vergeet auto

Hallahan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige Belg is dit weekeinde op de trein gestapt om terug te reizen naar zijn vaderland omdat hij ten onrechte in de veronderstelling verkeerde dat zijn auto in Doetinchem was gestolen.

De man, afkomstig uit Brussel, had zaterdagmiddag bij de politie in Doetinchem aangifte gedaan dat hij was beroofd van zijn geleasde Chrysler met een waarde van 85.000 gulden. Na zijn aangifte nam hij de trein terug naar België, maar toen de agenten een kijkje gingen nemen, bleek de wagen gewoon op z'n plek te staan.

400 foetussen gevonden in kinderziekenhuis

Tegen het kinderziekenhuis Alder Key Hospital in Liverpool loopt een onderzoek naar het 'bewaren' van de interne organen van baby's. Afgelopen jaar was ontdekt dat de organen bewaard werden van baby's die tussen 1988 en 1995 overleden waren. Inmiddels blijkt nu ook naar aanleiding van het onderzoek dat het kinderziekenhuis een collectie van 400 foetussen in hun bezit heeft.

De collectie foetussen is ontdekt door Pity2, een vereniging die de belangen van de ouders van de baby's behartigt. De collectie is vooral het resultaat van afgebroken zwangerschappen en miskramen.

De vereniging denkt dat de ontdekking van de foetussen voor de ouders een zware emotionele klap zal betekenen.

Hieronder nog een stukje uit het artikel op BBC News.

Pity2 says this the foetus collection was also made without the parents' knowledge or consent.

Liverpool Women's Hospital has confirmed that it sent 320 foetuses to Alder Hey as part of its routine pathology service.

It is believed the maternity hospital thought the foetuses would be sensitively and appropriately dealt with after any post mortem examination.

Van Adams wege

'Van Adams wege', zo luidt een oude Hollandse uitdrukking, hiermee wordt bedoeld dat we allemaal familie van elkaar zijn. Onderzoekers in Italië hebben aangetoond dat deze zegswijze ook een wetenschappelijke basis heeft.

De mannelijke Europeanen blijken oorspronkelijk af te stammen van 10 families. Een genetisch onderzoek van de heeft aangetoond dat 95 procent van de Europese mannen een klein groepje verre voorvaderen deelt.

Twee families kwamen tussen de 20.000 en 40.000 jaar geleden via het Midden-Oosten deze kant op. De rest van onze voorvaderen trokken zo'n 6.000 tot 9.000 jaar geleden hierheen en vermenigvuldigden zich.

Democraten VS schakelen FBI in

The Times komt vanochtend met wel bijzonder opzienbarend nieuws: De democraten in de VS schakelen de FBI in ivm grootschalige bewust verkiezingsfraude.

Volgens de democraten zijn de verkiezingen in Miami, Florida niet eerlijk verlopen. In een district met waar voornamelijk arme negers wonen (die zeer duidelijk over het algemeen op de democraten stemmen) zouden liefst 17.000 stembiljetten zijn gegeven aan deze negers die reeds ingevuld waren met een stem op een van de rivalen van Gore.

Op deze wijze kon er dus niet meer zelf gestemd worden. De ingeleverde stembiljetten zouden, indien iemand toch zijn eigen voorkeur kenbaar gemaakt had, dubbele stemmen bevatten (dus ongeldig zijn verklaard) of dus ingeleverd zijn met de vooraf aangegeven stem.

Ook uit Joodse kringen in Miami komen berichten van reeds ingevulde stembiljetten en er wordt geclaimed dat daar bewijzen voor zijn. Joden stemmen ook vrijwel allemaal op de democraten.

Daar dit een zaak van doelbewuste fraude zou betreffen, hebben de democraten de FBI gevraagd om onderzoek te doen.

Een republikeinse woordvoerder in Miami noemde dit alles een "vuile lage truc" en verklaarde: "A spoiled ballot is not uncommon. There is no dark plot here."


Je kan veel zeggen van de verkiezingen in de VS zeggen, maar dat ze over zijn, nee, nog niet, nog lang niet...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.