FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 november 2000

Man aangehouden na 2 ton aan boetes

-=KinGuiN=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 27-jarige man uit Arnhem is door de Leeuwardse politie aangehouden, nadat men erachter kwam dat hij noh voor ruim 195.000 gulden aan boetes open had staan. De man weigerde de boetes te betalen. De straf die hem volgt is 511 dagen cel.

Volgens een woordvoerder van Arnhemse justitie gaat het waarschijnlijk om een zogenaamde katvanger, iemand die bijvoorbeeld voor verkeersboetes van anderen opdraait. De 'wanbetaler' werd in zijn woning aangehouden.

College met SMS in Tilburg eindelijk van start

Vandaag wordt voor de eerste keer in Nederland een college gegeven waarbij de studenten door middel van hun mobiele telefoon gegevens kunnen doorgeven aan de hoogleraar. Het college in kwestie wordt gegeven aan de faculteit rechten van de Katholieke Universiteit Brabant.

Het systeem voor het ontvangen van de SMS-berichten is ontwikkeld door de universiteit in samenwerking met Ericsson. Het systeem kan overal in het land worden gebruikt, dus bijvoorbeeld ook door mensen die het college via een videoverbinding op afstand volgen.

Paniek tijdens EasyJet-vlucht

De ongeveer honderd passagiers van een vliegtuig van EasyJet waarvan het landingsgestel niet uit wilde, hebben tijdens een vlucht van Schiphol naar Liverpool doodsangsten uitgestaan. Veel huilende en biddende luchtreizigers belden zelfs via hun gsm familieleden, waardoor ook op de grond paniek ontstond, en schreven afscheidsbrieven.

De angst zat er pas goed in toen de gezagvoerder de werking van het landingsgestel via een luik in de vloer van het vliegtuig probeerde te controleren. Dit is een 'normale', maar angstaanjagende procedure, omdat dit in het gangpad tussen de passagiers in moet gebeuren. Eerst was al geprobeerd om het landingsgestel met steile dalingen en bochten los te krijgen.

In de tussentijd werden op de luchthaven van Liverpool alle mogelijke veiligheidsmaatregelen getroffen. Langs de landingsbaan stonden ambulances en brandweervoertuigen gereed. Maar de gezagvoerder zag uiteindelijk kans het landingsgestel met de hand uit te draaien. Het toestel landde daarna veilig. Naar de oorzaak van de problemen wordt een diepgaand onderzoek ingesteld.

EasyJet bezweert dat van paniek geen sprake is geweest, maar passagiers hebben tegenover Britse kranten het tegendeel verklaard. Een woordvoerder doet het verhaal als sensatie af: "Natuurlijk waren de passagiers niet blij. Maar ze werden constant op de hoogte gehouden."

SMS helpt bij Ramadan

Moslims die vanaf vandaag gaan vasten omdat de ramadan begint, kunnen zich via hun mobiele telefoon op de hoogte laten houden wanneer ze mogen gaan eten.

Een SMS-je geeft exact aan wanneer de zon ondergaat: het tijdstip waarop volgens de voorschriften van de islam moslims tijdens de vastenmaand aan tafel kunnen gaan.

De mobiele service is onder meer afkomstig van de Stichting Maroc.nl, een ideële organisatie voor en door Marokkanen. Drieduizend mensen, waaronder opvallend veel Marokkanen uit de eerste generatie, hebben zich al aangemeld voor ‘ramadan sms’. Er zijn geen kosten aan verbonden, deelnemers moeten alleen hun 06-nummer doorgeven.

Ook het Marokkaanse lifestylemagazine op internet Maghreb.nl verzorgt geeft deze service.

Het tijdstip van de zonsondergang verschilt zelfs in Nederland per provincie. "In Amsterdam gaan we op de eerste dag van de ramadan uit van 16.32 uur. Maar voor moslims in Enschede verdwijnt de zon negen minuten eerder. Op hun sms-bericht staat dan: 16.32 min negen", vertelt initiatiefnemer Mohamed El Aissati (28), afkomstig uit Goor (Overijssel).

De opvolger van ramadan sms wordt de mobiele minaret. In islamitische landen klinkt vijf keer per dag vanuit de minaret luid gezang waarin de imam oproept tot het gebed. Nederlandse moskeeën laten deze uitbundige aankondiging achterwege om geen overlast te veroorzaken. De mobiele minaret lijkt een goed alternatief. Een sms-berichtje geeft moslims straks dagelijks de aanvangstijden aan waarop ze in de moskee kunnen gaan bidden.

Gynaecoloog heeft afkeer van seks

DrBeavis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eenderde van de mannelijke gynaecologen in de VS heeft een aversie tegen seks en het vrouwenlichaam, blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift 'Medical Economics'.

"Erover spreken is een taboe in ons vak. Het is te vergelijken met het leven van een pornoster. Je wordt de hele dag geconfronteerd met blote vrouwen en het is allesbehalve opwindend om er dan thuis ook nog eens mee geconfronteerd te worden", aldus een Britse gynaecoloog in de krant The Times.

Uitsmijter slaat overvallers de bus uit

THEKing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De discobus van de Time Out in Gemert is overvallen zaterdagavond door twee gemaskerde mannen. Ten minste, dat dachten ze. De uitsmijter, die altijd meerijdt met de discobus, stond met zijn rug naar de ingang. Een van de overvallers, uit op het entreegeld, pakte de uitsmijter van achteren vast. De andere richtte een vuurwapen op hem, de andere sloeg hem in het gezicht.

Na nog zo'n klap in het gezicht, werd de uitsmijter zo kwaad, dat hij terugsloeg. Daarop renden de twee mannen weg, zonder buit. De uitsmijter hield aan het avontuur kneuzingen over. De twee overvallers zijn nog steeds spoorloos. Waarschijnlijk zullen ze nooit meer in een discotheek gaan vechten. Ten minste, als ze niet eens met twee man en een wapen een uitsmijter kunnen overmeesteren.

Pepernoot velt Sinterklaas

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de intocht van de Sint in Muiden is de goedheiligman gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Tijdens de rit door het dorp werd er strooigoed gegooid naar de Sint en het paard werd getroffen waarna het zo schrok en de Sint afwierp.

De Sint raakte gewond aan been en onderarm en moest naar het ziekenhuis. Het paard beschadigde ook nog eens een bestelbus langs de kant en bezeerde zich aan twee benen.

Rolstoel roofster gepakt.

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 82-jarige vrouw uit Heerlen in een rolstoel is zaterdag bij een winkeldiefstal tegen de lamp gelopen (gereden???)

Zij bleek haar invalidenwagentje te gebruiken voor het vervoer van gestolen snoep, kleding en levensmiddelen. De vrouw werd tijdens haar strooptocht op heterdaad betrapt bij een warenhuis aan de Dautzenbergstraat in haar woonplaats.

Volgens de politie is de rovende rolstoelster al vaker opgepakt.

Pavarotti op straat gezet

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse Operazanger Luciano Pavarotti heeft eens te meer gemerkt dat het niet altijd voordelig is dat je een ster bent. Pavarotti was in Padua om een prijs in ontvangst te nemen en bij aankomst in het gereserveerde hotel kon Luciana zich echter niet geldig legitimeren.

Hierop besloot de hoteldirectie Luciano onherroepelijk op straat te zetten. Tussen wereldsterren en gewone burgers moest immers geen verschil worden gemaakt.

George Bush winnaar in Florida

aa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

George W. Bush heeft de verkiezingen in Florida gewonnen, zo heeft de topambtenaar van deze Amerikaanse staat, Katherine Harris, bekendgemaakt. Volgens Harris heeft Bush 537 stemmen meer gekregen dan Al Gore.

Harris verklaarde na de bekendmaking dat met deze einduitslag de democratie heeft gewonnen.Honderden aanhangers van Bush buiten het gebouw waar de uitslag werd bekendgemaakt, reageerden met luid gejuich.

Met deze officiele uitslag heeft de VS nog geen nieuwe president. Het laatste woord is aan de Amerikaanse rechters.

Gevangenen gestikt

De ruim tachtig gevangenen die afgelopen week dood werden aangetroffen in de gevangenis van Montepuez in Mozambique, zijn vermoedelijk gestorven aan zuurstofgebrek. Dat was vrijdag de eerste conclusie van een door de overheid aangesteld medisch onderzoeksteam, dat lijkschouwing heeft verricht op enkele van de lichamen. Volgens de staatstelevisie zijn de 83 gedetineerden gestikt doordat ze met meer dan honderd man in EEn cel waren gepropt. Regering en politie hebben niet uitgelegd waarom er zo veel mensen in een cel werden gestopt.

Een team van Zuid-Afrikaanse artsen is vrijdag in Montepuez gearriveerd om de zaak verder te onderzoeken. Na hun onderzoek zal een definitief rapport over de doodsoorzaak van de gevangenen worden opgesteld.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.