McCartney rijkste Britse popster

Chris (MrBig)
Voormalig Beatle sir Paul McCartney is de rijkste popster van Groot-Brittannië. Het blad BusinessAge schat dat McCartney beschikt over een vermogen van 1850 miljoen gulden. Hij staat met zeer grote voorsprong op de eerste plaats voor sir Elton John, die het met 'slechts' 577 miljoen moet doen. Derde staat Mick Jagger met 537 miljoen, voor Keith Richards, een ander bandlid van de Rolling Stones, die geschat wordt op 463 miljoen.

De 'crooners' Tom Jones en Englebert Humperdinck staan vijfde en zesde met ieder ongeveer 370 miljoen gulden. Daarna volgen David Bowie en Sting met 357 miljoen en 355 miljoen. De toptien wordt afgesloten door Phil Collins (9e) met bijna 355 miljoen en George Harrison (10e) met 322 miljoen.

Acht van de tien rijkste popsterren hebben hun vermogen voor het grootste deel verdiend in de jaren zestig en zeventig. Alleen Sting en Phil Collins horen tot de daaropvolgende generatie.

Sterren van Oasis, the Spice Girls en Robbie Williams staan vooralsnog in het onderste deel van de lijst met een veertigste plaats voor Williams met 40 miljoen.

Bands als U2 delen hun inkomsten gelijkelijk waardoor ieder van de vier leden geschat wordt op een vermogen van 261 miljoen. De vermogens van de diverse Spice Girls daarentegen lopen uiteen. Victoria Beckham is de rijkste van het stel met 91 miljoen.