FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 november 2000

De liefde van Hieke

Nadat de bewoners de weekopdracht hadden doorgekregen, werd een videoband getoond met daarop fragmenten van interviews tijdens de selectieprocedure. Hieke vertelde daarin dat ze iets in haar relatie mist. De afgelopen week was ze al volop aan het flirten met Ferdi en trok ze dichter naar Bianca, die al vaker heeft aangegeven dat ze bi-sexueel is.

Hieke schrok van het fragment van haarzelf. Ze is nu bang dat haar vriend dit verkeerd zal opvatten. Ze vertelt Bianca over haar bezorgdheid, maar die kan haar niet echt helpen. Integendeel, ze wakkert het vuur nog even aan.

Hieke verklaart haar uitspraak: "Ik ben zelf heel onrustig. Wij hebben het daar vooraf over gehad. Op deze manier werkte het namelijk tussen ons niet. Er moest iets gebeuren. En dat heb ik gezegd. Maar we proberen het nog een keer."

Bianca trekt het gesprek naar zich toe: "Laten we er geen doekjes over winden, jij vindt mij leuk en ik jou." "En één en één is twee," antwoordt Hieke. Bianca zegt er niks verkeerds aan te vinden en de dames omhelzen elkaar.

Kennen ze elkaar goed genoeg?

Vandaag is weer de nieuwe weekopdracht bekend gemaakt. Het is deze keer een test of de bewoners elkaar wel goed kennen. Aanstaande vrijdag worden ze om de beurt naar de dagboekkamer geroepen om vijftien vragen over de anderen te beantwoorden.

In totaal worden er dus 120 vragen gesteld en daarvan moet er 80% goed beantwoord worden (80%). De bewoners hebben een lijst met vragen gekregen die ze voordat ze het huis ingingen hebben beantwoord.

Na enige discussie over de inzet werd in eerste instantie besloten om 15% van het weekbudget in te zetten. Maar toen bedachten de bewoners dat de vragen op de lijst toch best lastig zijn en stelden ze de inzet alsnog bij naar 10%.

's Avonds blijkt Big Brother de opdracht toch nog wat te moeilijk te vinden voor de bewoners. Ze weten allemaal niet meer wat ze eerder op de vragen geantwoord hebben. Big Brother maakt het daarom wat makkelijker: de bewoners mogen de vragen opnieuw beantwoorden. Als voorbeeld wordt de vraag naar Bianca's lievelingseten genoemd. Als Robin daarop 'patat' antwoordt, dan wordt dat ook aan Bianca gevraagd. Als zij dan hetzelfde zegt, dan is de vraag goed beantwoord.

Politiebewaking voor Van Agt

Het huis van oud-premier Van Agt wordt al sinds gisteren door de politie bewaakt. Molukkers zouden hem bedreigd hebben vanwege zijn rol bij de beëindiging van de treinkapingen in de jaren '70 door Molukkers.

Volgens de politie is er extra toezicht in verband met de toenemende aandacht voor de Molukse kwestie.
In een NPS-documentaire,die al vertoond is aan enkele Molukkers, worden nogal opzienbarende uitspraken door Van Agt gedaan. Zo zou hij de beloofde vrijgeleide nooit hebben toegestaan blijkt nu.

Vanavond wordt het eerste deel van de serie Dutch Approach uitgezonden, op Nederland 3.

De docu gaat over de Nederlandse aanpak van de Molukse acties tussen 1970 en 1978. Treinkapingen en bezettingen:dat was de manier waarop de Molukse jongeren in de jaren '70 aandacht vroegen voor een vrij Ambon.De Nederlandse aanpak van deze acties -talking them down and out- werd de 'Dutch Approach' genoemd.

E-mailactie voor BB-geit

Het gaat niet goed met de geit Cindy. Zij krijgt onvoldoende aandacht van de bewoners, maar die kunnen toch onmogelijk bij haar in het hok gaan slapen. (Hoewel Annet daar minder moeite mee heeft).

Big Brother maakt ophef over een Aap-T-shirt dat door de kippenschopper Robin werd gedragen, maar laat deze geit aan haar lot over.
Help Cindy het BB-huis uit. Stuur een e-mailtje naar de redactie van Big Brother op: internetredactie@big-brother.nl

Laat zien dat wij Fok!kers met velen zijn!
Ze lezen mee, dat weten we al een jaar...

Queen Mum breekt sleutelbeen

De Britse koningin-moeder heeft vrijdag tijdens een val in haar residentie Clarence House haar sleutelbeen gebroken. Dat meldde een woordvoerder van het koningshuis.

Het is de tweede val in een week van de nog steeds immens populaire Queen mum. Vorige week dinsdag viel de 100-jarige over haar avondjapon toen zij in haar limousine stapte na een diner in de Britse hoofdstad.

De koningin-moeder heeft al haar officiële verplichtingen voor onbepaalde tijd uitgesteld. "Als je een jockey bent herstel je binnen twee weken, maar als je honderd bent heeft het wat meer tijd nodig", aldus een woordvoerder.

Ebola-epidemie onder controle

De ebola-epidemie in Uganda is onder controle. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO maandag in het Zwitserse Genève bekendgemaakt. De uitbraak van de ziekte in het Afrikaanse land is zeker 91 mensen fataal geworden.

Mensen betrokken bij de bestrijding van het dodelijke virus houden nog wel 281 personen scherp in de gaten die met ebola-patiënten in aanraking zijn geweest. De incubatietijd van de ziekte is 21 dagen. We kunnen nog niet zeggen dat de ziekte is uitgewoed maar ze verspreidt zich niet langer, aldus WHO-coördinator Mike Ryan. "In december kunnen we pas zeggen of de ziektegolf daadwerkelijk is uitgewoed."

Oude tune keert terug bij Studio Sport

De vroegere, zeer herkenbare tune van Studio Sport keert met ingang van volgend jaar terug op de buis. In het kader van een nieuw pakket van aankondigingsmelodieën voor programma's heeft de NOS de tune van pianist/componist Tonny Eyk weer uit de kast gehaald. De oorspronkelijke versie wordt wel iets gemoderniseerd.

Dat heeft de NOS maandag bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder heeft de NOS hiervoor gekozen omdat de bewuste tune bij sportliefhebbers nog steeds veel herkenning geniet. Eyk zelf heeft geholpen bij het moderniseren en inkorten (van 23 naar 17 seconden) van de melodie. Behalve Studio Sport krijgen ook andere NOS-programma's als het Journaal, het Sportjournaal, Na Elven en Den Haag Vandaag een nieuwe tune.

Oude tijden herleven

Houston naar kliniek?

De rechtszaak tegen popster Whitney Houston op Hawaï kan snel ten einde zijn, als de zangeres zich vrijwillig laat opnemen in een drugskliniek. Volgens de openbare aanklager is er voldoende bewijs haar 2 maanden naar de gevangenis te sturen, maar omdat ze een voorbeeld dient te zijn voor de rest van de wereld heeft het OM besloten een schikking voor te stellen.

Als de zangeres zich vrijwillig in het Bettie Ford Clinic laat opnemen zal het OM geen actie meer tegen haar ondernemen. De arrestatie op Hawaï, eerder dit jaar, zal dan ook verwijderd worden uit haar dossier. Het OM en de advocaten van de superster zijn nu aan het overleggen en zullen binnen enkele dagen met een verklaring komen.

Duitse ban op onderdeel Windows 2000

"De stank van religieuze intolerantie is sterk bij de overheid in Duitsland". Dat waren de woorden van Craig Jensen, CEO bij Executive Software International. Het bedrijf ESI heeft de defragmentatie-software, die bij Windows 2000 standaard wordt bijgeleverd, ontwikkeld.

Het probleem is dat een topman van ESI in verband met de religieuze sekte Scientology wordt gebracht. De sekte is in Duitsland al meerdere malen in opspraak geweest. Een anonieme ambtenaar van het ministerie van binnenlandse zaken zei dat er binnen de overheid de vrees bestond dat de door ESI gemaakte defragmentatiesoftware, die standaard bij Windows 2000 wordt geleverd, een veiligheidsprobleem zou opleveren. In het verleden werd Scientology verdacht van het ronselen van hogere directieleden om zo invloed te verwerven in de bedrijfswereld.

Het stuk software is op verzoek van de Duitse regering door Microsoft inmiddels verwijderd.

Lees dit artikel hier verder.

D66: Dronken dader veel harder straffen

raf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D66 wil dat daders van geweldsmisdrijven die onder invloed van alcohol verkeerden, veel harder worden gestraft. Op mishandeling staat momenteel een maximale gevangenisstraf van twee jaar, maar als het aan D66-Kamerlid Dittrich ligt, wordt deze strafmaat verhoogd naar maximaal drie jaar.

Minister Korthals (Justitie) vraagt zich echter af of de huidige straffen moeten worden verhoogd. "De rechter kan de maximumstraf opleggen, maar doet dat niet altijd. Er is dus al een heleboel ruimte om het alcoholmisbruik mee te wegen", aldus Korthals gisteren voor de microfoon van Radio 1.

Dittrich daarentegen stelt dat alcoholmisbruik vaak ten onrechte als excuus voor een mishandeling wordt gebruikt. "Het moet iedereen echter duidelijk worden dat als je drinkt en je handen los gaan zitten, je daarvoor zwaarder kan worden gestraft", aldus Dittrich, die erop wijst dat er op jaarbasis 20.000 à 25.000 geweldsincidenten plaatsvinden waarbij er in de meeste gevallen sprake van alcoholmisbruik is.

Het CDA vindt dat niet alleen de strafmaat in deze gevallen moet worden verhoogd, maar dat er voor dit soort delicten ook minimumstraffen moeten worden ingesteld. "Zielig doen voor de rechter in de hoop op strafvermindering is er dan niet meer bij. De grenzen staan immers vast".

He he...eindelijk maatregelen??


Kinderen gijzelen Israëlische koe

Remco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Libanese kinderen in de grensstreek met Israël hebben gisteren een koe gegijzeld die argeloos de grens had overschreden. De kinderen eisen dat het dier wordt
uitgewisseld tegen Libanese geiten die aan de andere kant van de grens zijn beland. Militairen van de grensbewakingsmissie Unifil van de VN snelden toe om het incident te sussen. Zij kregen de koe echter onder geen beding mee voor Israël de tientallen geiten vrijlaat die het volgens de kinderen vasthoudt."

Allemaal gekke

Vrouwen SMS-en meer dan mannen

RedNax had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrouwen SMS'en meer dan mannen. Zij zijn ook bereid meer geld uit te geven aan SMS-diensten dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van Blauw Research onder 1023 internetgebruikers.

Van alle ondervraagden zegt 60 procent wel eens gebruik te maken van de Short Message Service (SMS). Twee op de drie gebruikers is tevreden over SMS, terwijl 8 procent daar ontevreden over is. Het gebruik van SMS is het hoogst onder mensen in de leeftijdscategorie van 21 tot 30 jaar.

Dus over een jaar komt RSI onder vrouwen ook meer voor?

Aangevallen door lijger

Een 5-jarige bezoekster van een circus in het Beierse Amberg is zaterdag zwaar gewond geraakt toen zij werd gegrepen door een van de circusdieren die via een tunnel naar de piste werd geleid om daar zijn kunstjes te vertonen.

De lijger, een kruising tussen een tijger en een leeuw, haalde door de spijlen heen uit naar het meisje en wist haar linkervoet te pakken te krijgen. Uiteindelijk kon zij uit zijn klauwen worden bevrijd door haar vader en een andere bezoeker.

Spiderman in Singapore

De Franse klimmer Alain Robert, beter bekend als Spiderman vanwege zijn beklimmingen van wolkenkrabbers, is van de hoogste wolkenkrabber in Singapore geplukt.

Bewakingspersoneel ontdekte Spiderman vrijdag toen hij net de 21ste verdieping van het 60 verdiepingen tellende gebouw had bereikt. Hij kreeg te horen dat hij zijn stunt meteen diende te staken, waarop hem vanuit een raam op de 23ste verdieping een touwladder werd toegeworpen. Op deze wijze werd hij door de bewakers naar binnen gehaald.

De 38-jarige Spiderman begon 7 jaar terug met zijn stuntbeklimmingen en heeft inmiddels het Empire State Building in New York en 's werelds hoogste gebouwencomplex, de Petronas torens in Kuala Lumpur, bedwongen.

Dode door haai

Een haai heeft voor de kust bij Perth een 49-jarige zwemmer gedood en een andere man ernstig verwond. Beide mannen waren lid van een plaatselijke zwemclub en zwommen iedere ochtend vroeg bij het populaire strand.

De man werd door de vis gegrepen toen hij na zijn vroege zwempartij door het water terugliep naar de kust en overleed op het strand aan zijn verwondingen. De andere zwemmer die door de haai werd aangevallen is met verwondingen aan zijn been en voet in het ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand is intussen stabiel.

Eind september werden ookal 2 surfers voor de kust van Zuid-Australië door een haai gedood.

Westlife verslaat The Beatles

De Ierse jongensgroep Westlife heeft het 34-jaar oude record van de Beatles gebroken en het grootste aantal nummer-1-hits op rij behaald in Groot-Brittanië. Voor Westlife was het de zevende achtereenvolgende keer dat ze op nummer 1 terecht kwamen.

"My Love", het nieuwste nummer van de band, kwam deze week binnen op nummer 1. De 'grote' come-back van de Spice Girls is daarmee al na één week van het hoogste positie verdrongen.

25 piek voor kikkersla

De 28-jarige man uit Tilburg, die vorige week tijdens het eten van sla een kikker in zijn mond kreeg, heeft van Albert Heijn een bon gekregen van 25 piek.

De kikker zat in voorverpakte sla. Afgelopen week kwam hij weer in het filiaal in Tilburg. De bedrijfsleider sprak hem toe en zei dat ze de zaak netjes wilde afhandelen. Vanuit het hoofdkantoor wilde men een bosje bloemen geven, maar de bedrijfsleider vond 25 gulden een leuker cadeau.

De 'Kikkerman', zoals de man nu in Tilburg wordt genoemd, is teleurgesteld en zei: "Hier had ik echt iets meer van verwacht. Ik ga voortaan wel bij de concurrent boodschappen doen".

De filiaalhouder: "Ik vind dat we het netjes hebben opgelost. Voor ons is de zaak dan ook afgedaan."

BUMA wil Napster.nl aanpakken

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Auteursrechten-organisatie Buma/Stemra heeft gedreigd met een rechtszaak tegen Napster.nl. Op deze site staat namelijk een doorverwijzing naar een Amerikaanse MP3-site waar het nieuwste album van Madonna kan worden gedownload.

Napster.nl kreeg een e-mail van Pieter Haringsma namens de stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland), die wel vaker bij webmasters van mp3-sites digitaal op de mat ploft. Hierin eist Buma/Stemra dat het 'illegale verspreiden van muziekbestanden via de website' binnen 48 uur stop gezet dient te worden. Indien dit niet gebeurt zal de organisatie aankloppen bij de provider waar de site draait. Bovendien dreigt Buma/Stemra met juridische stappen.

Napster.nl reageert op de eigen site met:

Geachte heer Haringsma,

Het betreft een deeplink naar: http://www.musicmadhouse.tsx.org
Wij verwijzen u daarvoor naar de u ook bekende jurisprudentie strekkende de kranten.com uitspraak.

Wij zullen na maandag inzake uw reactie met een persbericht komen.

Napster.nl Dutch MP3 FANSITE

Venga Boys in nieuwe Star Wars film?

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de website van The Force staat een scan van een artikel uit een Zwitsers magazine dat beweert dat de bekende popgroep "Venga Boys" mee gaan doen in de nieuwe Star Wars Film "Episode II"! Ze zullen te zien zijn als "intergalactische popstars"...

Hoewel benadrukt wordt dat het nog maar een gerucht is, kan ik me hier zeker iets bij voorstellen. In de nieuwe film zal Anakin Skywalker immers vervallen in het kwaad en veranderen in Darth Vader. Wedden dat dat "Venga Boys" concert er de oorzaak van is
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.