FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 november 2000

Illegale chatroom verrast CIA

De CIA onderzoekt hoe het mogelijk is dat maar liefst 160 medewerkers van de dienst een illegale chatbox hebben kunnen gebruiken op het zeer streng beveiligde computernetwerk van de dienst. De chatbox heeft tussen de vijf en tien jaar op het netwerk bestaan, maar kwam aan het licht toen er een beveiligingscheck op het netwerk werd gedaan.

Volgens een woordvoerder van de CIA was de chatbox opgezet door een aantal medewerkers en bewust verborgen gehouden voor de systeembeheerders en beveiligingsexperts. Een aantal betrokkenen hoorde bij het ICT-personeel. Medewerkers konden alleen 'op uitnodiging' bij de chatbox, nadat ze een eed van geheimhouding hadden afgelegd.
De dienst heeft woedend gereageerd op het misbruik van het computernetwerk. Een aantal medewerkers is op non-actief gesteld, en naar alle 160 medewerkers zal een onderzoek worden ingesteld, aldus de woordvoerder.

De chatbox is de zoveelste blunder voor de dienst, die volgens Reuters misleiding als kunstvorm beschouwt. Vorig jaar werd bekend dat een oud-directeur van de CIA jarenlang het netwerk illegaal heeft verbonden met zijn computer thuis, die in open verbinding stond met internet. Vorig jaar werd ook bekend dat de dienst 25 laptops openbaar had geveild, zonder ze 'schoon' te maken. Op een van die computers stonden vertrouwelijke documenten.

Netscape 6 uitgebracht

Na dik tweeënhalf jaar wachten is het dan zo ver. Netscape, inmiddels onderdeel van America Online, heeft een nieuwe browser uitgebracht. De browser is totaal onafhankelijk van de vorige versie's ontwikkeld. Om die breuk aan te geven met de vorige broncode's wordt deze versie dan in plaats van de verwachte 5 (de vorige versie bleef op 4.76 steken) op 6 uitgebracht.

Hieronder een paar stukjes uit het artikel bij Webwereld.

Netscape is niet van mening dat de ontwikkeling van de browser abnormaal veel tijd in beslag heeft genomen. "Als je kijkt naar hoe lang het duurt om een softwareproduct vanaf het nulpunt tot het einde te ontwikkelen, valt het nog wel mee. We zijn er juist trots op dat de browser nu al de deur uit kan", zo zei Sol Goldfarb, de marketingdirecteur van Netscapes browserdivisie, tegen CNet.

De voor gebruikers meest in het oog springende nieuwe feature is 'My Sidebar'. In deze balk kan een gebruiker verschillende tabbladen voegen om zo makkelijk de beschikking te krijgen over veel gebruikte informatie of functies.


Netscape hoopt met deze nieuwste versie van de browser weer wat terein terug te winnen op Internet Explorer.

Computers bezorgd met Ferrari

Camel_smoker80 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De computerwinkel Mycom baart opzien met haar bezorgservice. Het computerbedrijf is deze zomer begonnen met het bezorgen van bestellingen met een rode Ferrari. Eén op de tien bestelingen wordt per Ferrari bezorgd. Mycom heeft achter haar Ferrari's nu een lage aanhangwagen geplaatst omdat de wagens te weinig laadruimte bieden.

De redactie van Autoweek spreekt van heiligschennis. 'De schoonheid van een Ferrari ontsieren met een aanhanger. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd!'. De importeur van Ferrari's in Nederland voegt eraan toe dat het niet te verbieden valt. 'Iedereen mag met zijn auto doen wat'ie wil'.

Dodelijke botsing met politiebus

the Raver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 34-jarige Tilburgse automobilist die vorige week dinsdag in zijn woonplaats aangereden werd door een politiewagen, is gisternacht aan zijn verwondingen overleden.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk, omdat het vermoeden bestaat dat het busje wel zwaailicht aan had, maar geen sirene. Alleen wanneer beide signalen worden gebruikt, hebben politie- en brandweerwagens en ambulances voorrang op het overige verkeer.

De politieauto werd bestuurd door een 51-jarige agent, die samen met een collega op weg was naar Loon op Zand om assistentie te verlenen bij een aanhouding

Hertelling Palm Beach gestaakt

In het kiesdistrict Palm Beach is de handmatige hertelling van de stemmen opgeschort. De kiescommisie besloot daartoe omdat onduidelijk is of men van de autoriteiten in Florida wel de tijd krijgt het werk af te ronden.

Gisteren bepaalde een rechter in Miami dat de handmatige hertelling in enkele kiesdistricten in Florida kan doorgaan.

Het Bush-kamp wilde een verbod omdat het tellen met de hand tot fouten zou kunnen leiden. De Democraten hebben in een nieuwe rechtszaak erop aangedrongen dat het federale bevel om de telling om 23 uur te beëindigen wordt genegeerd. De uitspraak daarvan volgt later vandaag.

Website Vaticaan gehackt

Onbekende hackers hebben ingebroken op de Heilig Jaar-website van het Vaticaan. Ze hebben een virus verspreid waarmee de software werd aangetast, aldus Angelo Scelzo van het Jubileumcomité. Het ging volgens hem om een klein probleem dat snel kon worden opgelost.

Het virus was maandag als 'attachment' verzonden met een communique van het Jubileumcomite naar ongeveer driehonderd media. Toen het comité ontdekte dat het attachment Navidad 1.exe van een onbekende afzender was verzonden, heeft het meteen de geadresseerden per e-mail hiervan op de hoogte gesteld en gevraagd het niet te openen.

Het virus was afkomstig van een computer van het bureau van de centrale opvang voor pelgrims in Rome. De naam van een medewerker van dat bureau stond eronder.

Vrouw schiet Tilburger in het oog

the Raver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 36-jarige Tilburger is zondagmiddag in de Oude Warande in Tilburg door de vriendin van een vriend van hem uit Amsterdam in een oog geschoten.

De Amsterdammer (31) en zijn vriendin (36), die zondagavond zijn aangehouden, waren naar Tilburg gekomen om een ruzie uit te praten. De Tilburger stapte daarom bij het stelletje in de auto, dat direct hierna naar de Oude Warande reed. De Tilburger, werd bang toen hij merkte dat de achterportieren op het kinderslot werden gedaan en hij geen kant meer op kon. In de Oude Warande kreeg hij van de Amsterdamse een klap op het hoofd waarna er twee keer op hem werd geschoten. Een van de schoten trof hem in het oog.

De Amsterdammer heeft het slachtoffer na de schietpartij naar de EHBO-afdeling van het St. Elisabeth Ziekenhuis gebracht, dat de politie in kennis stelde. In overleg met de officier van justitie is om de aanhouding van het Amsterdamse paar verzocht. De Amsterdamse politie hield het duo 's avonds rond 21.30 uur aan. Vervolgens heeft de Tilburgse politie de man en zijn vriendin in de hoofdstad opgehaald. Zij stelt een nader onderzoek in. De Tilburger is gisteren operatief aan zijn verwondingen geholpen.

India vangt spionerende roofvogel

The Raver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Indianse grenswachten zijn erin geslaagd aan de grens met Pakistan een valk te vangen die was uitgerust met spionageapparatuur.New Delhi meent dat de valk in de provincie Kasjmir werkte voor de inlichtingendienst van het vijandig gezinde buurland.

Het goedgetrainde dier had een antenne en een radiozender bij zich,verklaarde het Indianse leger.Maar goedgetraind of niet,de valk kon worden gelokt met een maaltje brood en vlees.

Indiers meldden al twee keer eerder met elektronica uitgeruste vogels te hebben zien vliegen.Maar toen zagen ze ze alleen vliegen,nu hebben ze het bewijs.

Het is een vliegtuig of nee.....het is.....het is.... SPIOBIRD!!!

Casema stelt datalimiet in

De Casema-gebruikers worden vanaf volgende maand gelimiteerd in hun dataverkeer. Dit is gisteren door Webwereld bekend gemaakt. Het gaat om de drie kabelabonnementen die Casema onder de vlag van Wanadoo aanbiedt: Wanadoo Basic, Wanadoo Plus en Wanadoo Premium. De algemene voorwaarden worden sterk aangescherpt.

[..] In de voorwaarden is onder meer het volgende te lezen: "Casema heeft het recht (onder meer ter voorkoming van overbelasting van het Netwerk of hinder voor andere Internetgebruikers) beperkingen te stellen aan transmissiesnelheden en hoeveelheden dataverkeer (upload en download)." [..]

De limieten voor Wanadoo Basic en Wanadoo Plus zijn gesteld op 333 MB per maand upstream en 1000 MB per maand downstream. Voor het Wanadoo Premium-abonnement gelden iets hogere limieten, namelijk 1333 MB upstream en 4000 MB downstream. Hun abonnement is dan ook duurder.

Hier nog een stukje uit het artikel op Webwereld:

[..] Als de klant de beperkingen niet in acht neemt, heeft Casema het recht 'de toegang tot de Casema Internet Diensten (tijdelijk) te beperken of aan de klant te ontzeggen'.

Volgens woordvoerder Dirk Spaans van Casema gaat het alleen om gevallen waar 'excessief' gebruikt wordt gemaakt van de dienst. "Over het algemeen zullen we zeer ruimhartig omgaan bij overtredingen. Als je iets boven de grens uitkomt, krijg je echt niet gelijk een extra rekening in de bus", aldus Spaans.

Duurste truffel ooit

Restaurant Caruso in Amsterdam is voor 17.300 piek eigenaar geworden van de duurste witte truffel ooit. Het topstuk weegt bijna een halve kilo en zal op 21 november tijdens een gala-avond worden geraspt boven een risotto van eekhoorntjesbrood.

De witte truffel moet snel, en in ieder geval binnen 2 weken, worden gegeten, omdat hij anders zijn kenmerkende smaak verliest. Truffels zijn knolvormige zwammen, die op slechts enkele plaatsen ondergronds groeien aan de wortels van bomen. Ze zijn zo sterk van geur en smaak, dat een paar gram al voldoende is voor een onvergetelijke pasta, risotto of carpaccio.

Truffels zijn altijd al flink prijzig geweest, maar door de toenemende vraag en het beperkte aanbod na een lange droge zomer zijn de prijzen dit jaar helemaal de pan uit gerezen.

Voorlopig niet meer bumperkleven

Een inwoner van Etten-Leur heeft zijn rijbewijs wegens bumperkleven moeten inleveren. Hij kreeg op de A58, richting Roosendaal, bonje met een andere automobilist. Hij zat zo dicht achter zijn voorganger dat deze hem met remlichten waarschuwde.

De man uit Etten-Leur haalde daarop rechts in, waardoor de voorganger krachtig moest remmen. Daarop sneed de ander hem. Uiteindelijk kwamen beide auto's op de vluchtstrook tot stilstand en kon een passagier voorkomen dat de situatie uit de hand liep.

De bumperklever heeft ook nog een proces-verbaal gekregen.

Drankkopende jongeren strafbaar?

Als je drank wilt kopen en je bent nog geen 16, dan lukt dat meestal wel. Volgens de Drank- en Horecawet is in bijna alle gevallen de drankverkoper dan strafbaar en daar hebben de verkopers van alcoholhoudende dranken genoeg van. In een brief aan het ministerie van Volksgezondheid vragen ze de jonge kopers strafbaar te stellen. Het Platform Verkoop Alcoholhoudende Dranken voor Thuisgebruik (PVAD) meent dat anders het probleem steeds groter wordt.

Bij de naleving van de wet die luidt dat er geen alcohol onder de 16, geen sterke drank onder de 18 mag worden verkocht, stuiten de verkopers soms op vervelende situaties. In sommige gevallen worden verkopers blootgesteld aan agressie van groepen jongeren, die zo verkoop afdwingen, maar volgens de wet nooit in overtreding zijn. De verkoper is altijd fout, aldus het PVAD. Als de wet verandert en de koper strafbaar wordt, bedenken ze zich nog wel 2 keer voor ze agressie gebruiken."

Vrouwen verdienen te weinig

Eindelijk hebben werkgevers toegegeven dat vrouwen minder verdienen dan mannen. Dames tussen de 25 en 35 jaar krijgen gemiddeld 5 procent minder loon dan hun mannelijke collega's in dezelfde functie. Bij vrouwen ouder dan 38 is dit zelfs 8 procent minder. Werkgevers geven dit nu eindelijk toe en hebben samen met de vakbonden een plan van aanpak opgesteld om de ongelijke beloning recht te trekken.

Als een van de belangrijkste redenen van de ongelijke beloning wordt nog steeds loopbaanonderbreking aangevoerd.

Impasse VS merkbaar op beursvloer

De verkiezingen in de VS zitten nog steeds in een impasse, er is nog steeds geen enkele duidelijkheid over wie er nu de opvolger van Clinton zal worden, en de beurzen beginnen de gevolgen ervan steeds meer te merken.

Wallstreet, DE toonaangevende beurs van de wereld, beleeft zware tijden door het uitblijven van duidelijkhied betreffende de verkiezingsuitslag. Vandaag eindige de Dow Jones Index wederom in de min, een trend die sinds de verkiezingen is ingezet. De Index staat nog slechts op 10.517 punten en volgens analisten is het einde van de daling nog steeds niet in zicht.

Waar men bij de Dow Jones bang is dat deze door de 10.000 punten grens heen zakt, zo was men bij de NASDAQ bang dat deze door de 3000 punten grens zou zakken. Was, want vanavond is de NASDAQ dan ook door die 3000 punten grens gezakt.

De NASDAQ staat nu op 2966 punten. Dit is het laagste niveau sinds 13 maanden, 27% lager dan begin dit jaar en 41% lager dan de hoogtijdagen in Maart. Maar belangrijker: Het was de 6e achtereenvolgende dag van daling en in die 6 dagen is de Index al met liefst 15% omlaag gevallen en de bodem lijkt nog niet in zicht.

Als gevolg van de onzekerheid rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de daling van zowel de Dow Jones en de NASDAQ staan de beurzen wereldwijd onder grote druk. De 5 beursdagen hebben nagenoeg overal elke dag lagere koersen met zich meegebracht.

Analisten kijken dan ook met spanning naar de VS en hopen, evenals de zakenwereld en het bedrijfsleven, op een zo snel mogelijke doorbreking van de impasse, want ze zitten uiteraard niet te wachten op een algehele beursmalaise. De buitenstaanders blijven echter met verbazing de hele soap volgen zonder zich (voorlopig) om de gevolgen te bekommeren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.