FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 november 2000

SBS neemt Fox 8 over

SBS Broadcasting neemt van News Corp, het internationale mediaconcern van Rupert Murdoch, de Nederlandse commerciële tv-zender Fox 8 over. Dat doet het Zweedse concern door een belang van 50 procent te kopen in TV10. Laatstgenoemde is de werkmaatschappij van Fox 8 en Fox Kids Europe. Dat heeft SBS Broadcasting, de moedermaatschappij van SBS 6 en Net 5, maandagmiddag bekendgemaakt.

De andere helft van de aandelen in TV10 blijft in handen van Fox Kids Europe. Dat zendt overdag al op het kanaal uit. Het op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde SBS Broadcasting wil de transactie, die met ingang van 2 januari 2001 rond moet zijn, betalen door de uitgifte van 750.000 aandelen. Door de transactie wordt News Corp "een belangrijke aandeelhouder" van SBS.

Het Zweedse concern wil in de toekomst Fox 8, dat over een jaar waarschijnlijk anders gaat heten, gaan exploiteren met de Veronica Omroep Organisatie. Hierover worden 'exclusieve' onderhandelingen gevoerd. Dat SBS zijn oog had laten vallen op Fox 8 was al enige tijd bekend. De zender was door eigenaar News Corp in de etalage gezet wegens tegenvallende resultaten.

Ik vind het best zolang ze maar Letterman blijven uitzenden

QuickOnline falliet?

loose had ons via de newssubmit het volgende te melden:

QuickOnline is in acute nood. De aanbieder van flatfee-internet zou volgens ingewijden zelfs al failliet zijn verklaard. "Vandaag om 12 uur heeft QuickOnline haar faillissement aangevraagd", zo weet een ingewijde van de provider. Dit is ook het verhaal dat de gebruikers van de dienst te horen kregen bij het bellen van de helpdesk.

Velen probeerden er achter te komen waarom de internetprovider maandag uit de lucht was. De helpdesk is inmiddels geheel buiten werking gesteld.
Sander Demarteau, de marketing manager van QuickOnline, kan slechts bevestigen dat er inderdaad 'grote financiële problemen' zijn en dat er momenteel door de hele top over de kwestie wordt vergaderd. Directeur Rob Poulus, die vanzelfsprekend maandagmiddag ook aanwezig op de crisistop was, wil via zijn mobiel 'absoluut niets' kwijt over de gang van zaken.

Enschede wist van risico opslag vuurwerk

De gemeente Enschede was op de hoogte van het feit dat het opslaan van vuurwerk in zeecontainers zonder brandwerende platen risicol vol was. Zo maakte politie-inspecteur P. van Brandenburg vandaag bekend bij de rechter-commissaris in Den Haag. Hiermee heeft Van Brandenburg weer meer bewijs om de overheid aansprakelijk te kunnen stellen voor de vuurwerk-ramp van. Op het terrein van SE Fireworks stonden enkele zeecontainers met vuurwerk opgesteld. Het bedrijf had hiervoor een vergunning van de gemeente Enschede.


Van Brandenburg verklaarde dat hij in 1997 een rapport van TNO naar de brandveiligheid van zeecontainers heeft opgestuurd naar de gemeente Enschede. Uit het onderzoek van TNO bleek dat de brandwerendheid bij standaard zeecontainers niet meer dan vier minuten is.

Colombianen gelukkigste mensen ter werel

Ar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Colombianen zien zichzelf als de gelukkigste mensen ter wereld. Dit blijkt uit een internetonderzoek van het technologiebedrijf 3Com. Brazilianen blijken het minst gelukkig. Opvallend hoog scoren de Russen die, ondanks de economische misère in het land, vijfde eindigden op de geluksranglijst.

In het onderzoek werden 400.000 mensen over de hele wereld gevraagd of zij meenden gelukkiger te zijn dan anderen. De Colombianen scoorden het hoogst, 73 procent in het Zuid-Amerikaanse land beantwoordde de vraag positief. Gemiddeld dacht 35 procent van de deelnemers zelf beter af te zijn dan hun medemens.

Uit het onderzoek bleek ook dat het huwelijk niet zaligmakend is voor geluk. "Een overgrote meerderheid van de deelnemers gaf aan een vrijgezellenleven, veel slapen en humor als belangrijkste factoren voor het goede leven te zien", aldus Shane Buckle van 3Com.

Colombianen gelukkig? Zal de cocaïne wel wezen...

Middenstip gestolen

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij voetbalvereniging VV Noordpool in Uithuizen heeft een wel heel bizarre diefstal plaatsgevonden. De club mist sinds zaterdagnacht 4 strafschop- en 2 middenstippen! Wat nu nog rest is een gehavend veld met diepe gaten.

De club lijkt niet echt aangeslagen door wat de politie 'een uit de hand gelopen grap van een stel ballorige daders' noemt. Voorzitter K.de Rouw: "De wedstrijden waren toch afgelast vanwege het slechte weer,en bovendien is de schade vrij eenvoudig te herstellen." De voorzitter heeft geen idee wie verantwoordelijk is voor de actie die nog niet is opgeeist.

Studenten moeten manieren leren

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Delftse studenten moeten les krijgen in etiquette en culturele vorming. In het meest recente nummer van Delta, het blad van de TU Delft, wordt gepleten voor een cursus algemene basiskennis op verscheidene levensterreinen.

"Als je op maatschappelijk topniveau wilt worden geaccepteerd en gewaardeerd, stelt de omgeving impliciete eisen aan je, bijvoorbeeld op het gebied van taal, kleding en woninginrichting. Je behoort ook wat af te weten van muziek, literatuur, elementaire mythologie, wijnen en bridhe- en golfetiquette.", aldus de directeur van het Studenten Service Centrum.

Partijtje golf, heren?

D66 wil banden met Vaticaan verbreken

MOONboy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerder op de dag nam het partijcongres met één tegenstem een motie aan om de diplomatieke contacten met het Vaticaan te verbreken. Europarlementariër Van der Laan nam daartoe het initiatief met collega's uit de PvdA en VVD.

In een toelichting op haar motie verklaarde Van der Laan dat het Vaticaan op internationale conferenties en in de VN zijn macht gebruikt om te voorkomen dat vrouwen meer rechten krijgen. Ook zijn standpunt over condoomgebruik om aids te voorkomen, is haar een doorn in het oog.

De motie moet er uiteindelijk toe leiden dat de hele EU haar banden met het ministaatje verbreekt. Premier Kok verklaarde vrijdag op zijn persconferentie dat hij het verbreken van die contacten niet nodig vindt.

Is dit het eerste goede idee sinds...euh...'66?

Weekopdracht: lintjes vouwen

Aanstaande 1 december is het wereld AIDS dag. Wereldwijd staat het rode lintje symbool voor de strijd tegen AIDS en de hoop dat er snel een vaccin tegen het HIV virus wordt gevonden.

Voor de opdracht van deze week moeten de bewoners 20.000 rode lintjes vouwen. Dit betekent dat ze per persoon 625 lintjes per dag moeten vouwen. De lintjes moeten per 100 stuks aan een stuk ijzerdraad worden geregen waarna Big Brother ze met de hand zal natellen.

De bewoners hebben een doos gekregen met lange rollen rood lint. Deze moeten zij in stukjes van de goede lengte knippen en tot een AIDS-lintje vouwen.

Vrijwel direct nadat de opdracht is voorgelezen zetten de bewoners unaniem 30% van het weekbudget in en gaan meteen aan de slag.

Ademnood voor winkeldief

Een kaasdief heeft het afgelopen zaterdag in Utrecht onder het gewicht van achtervolgers zo benauwd gekregen, dat hij met zuurstof weer op de been moest worden gebracht.

De man was in het winkelcentrum Hoog Catharijne met een hele kaas aan de haal gegaan. Hij werd al snel in de kraag gegrepen door een achtervolger en enkele voorbijgangers, die bovenop hem kwamen te liggen. Zijn ademnood werd door ambulancepersoneel met een zuurstoffles verholpen.

De politie maakte een proces-verbaal op tegen de dief.

Van Agt blijft Mollukers irriteren

Vertegenwoordigers van de Molukse gemeenschap hebben verontwaardigd gereageerd op uitlatingen van oud-premier Van Agt over de afloop van de treinkaping door Molukse jongeren De Punt in 1977. Van Agt zei gisteren in het NPS-programma Buitenhof dat er geen sprake was geweest van een executie maar dat hij wel wist dat het bestormen van de trein enorme risico's met zich meebracht. Als minister van Justitie was hij mede verantwoordelijk voor het gewelddadige einde van de gijzeling bij het Drentse De Punt.

De oud-premier reageerde op de ophef die is ontstaan naar aanleiding van Dutch Approach, de tv-reeks over de Molukse terreuracties in de jaren zeventig. Die toont nooit uitgezonden beelden van premier Den Uyl waarin hij het doden van de treinkapers een executie noemt.

Drugssmokkel per GSM

Op Schiphol zijn 3 douaniers aangehouden op verdenking van medewerking aan een grootscheepse drugssmokkel met behulp van GSM's.

De koeriers kregen na een vakantie op Curaçao of Aruba, behalve cocaïne, ook een mobieltje mee op de terugreis naar Nederland. Eenmaal op Schiphol aangekomen moesten ze hun toestelletje aanzetten, waarna ze door de foute beambten langs de douane werben geleid.

Deze mobiele smokkelmethode faalde slechts twee keer. Een keer omdat de koerier zo lazurus was, dat hij zijn eigen naam niet eens meer wist en een tweede keer omdat vergeten was het mobieltje aan te zetten.

Sterren stellen hoge eisen

‘Hollywood Hot List’, een nieuw boek van James Ulmer, onthult de opmerkelijke eisen op de sets van de Hollywood sterren. Aan bod komen sterren als Samuel L. Jackson en Tom Cruise. Een opvallend voorbeeld zijn de eisen van Michael Keaton op de set van Pacific Heights. Hij liet de lengte van zijn trailer opmeten om deze te vergelijken met die van Melanie Griffith. Bovendien klaagde hij over het feit dat zij een privé-kok had en hij niet.

In het boek staat ook dat Tom Cruise eiste dat zijn auto dichter bij de set geparkeerd werd dan de cameratruck, met als gevolg dat de crew nu al het zware materiaal veel verder moest dragen. Tevens wordt er vermeld dat Arnold Schwarzenegger naast zijn hotelsuite een fitnessruimte, inclusief persoonlijke trainer, liet installeren en dat Samuel L. Jackson twee dure kappers op de set wilde hebben terwijl al zijn haar eraf was geschoren. Misschien dat Demi Moore de kroon spandt met het stellen van opmerkelijke eisen. Zij vroeg om een groter vliegtuig zodat haar bagage naast elkaar kon liggen in plaats van op elkaar.

Internetbedrijven krijgen Kerstwaarschuwing

De Amerikaanse concurrentiewaakhond, de Federal Trade Commission (FTC), heeft internetwinkels in de VS gewaarschuwd voor te rooskleurige Kerstmis-beloften. De winkels moeten vooral oppassen met het frustreren van consumenten door ze een snellere bezorging van bestelde producten voor te schotelen dan kan worden waargemaakt.

De FTC heeft de waarschuwing geuit in een brief aan meer dan honderd e-tailers. Dit is een gevolg van problemen eind vorig jaar toen tijdens de traditioneel drukke periode in december internetshops niet hun beloften konden nakomen. Zeven bedrijven kregen daarom een boete van de FTC van in totaal ruim 1,5 miljoen dollar.

Voor een aantal bedrijven hadden loze beloften vervelende gevolgen. CDNow, een online-verkoper van cd's, kwam in financiële moeilijkheden en werd uiteindelijk overgenomen door het Duitse Bertelsmann. Voor speelgoedreus Toys 'R' Us bleek het internet een maatje te klein. Omdat de Kerstmis-beloften niet juist bleken te zijn, bleven de verkopen achter. Daardoor vielen dit jaar de financiële resultaten tegen omdat teleurgestelde klanten de groots opgezette website Toysrus.com bleven mijden. Volgens de FTC moeten de internetwinkels zich met hun beloften baseren op 'feiten en niet op verwachtingen'.

De meeste bedrijven beloven hun klanten een bezorgtijd van een à twee dagen, wat volgens de concurrentieautoriteiten een 'krachtige boodschap is voor mensen die op het allerlaatste moment hun kerstinkopen willen doen'. De FTC verwacht dat er dit jaar tijdens de kerstperiode 35 miljoen mensen online gaan shoppen. Vorig jaar bedroeg dat aantal 20 miljoen.

Bisschoppen wijzen gebruik condooms af

Kardinaal Simonis heeft begrip voor religieuzen die uit wanhoop in Afrika condooms verstrekken om het aantal aidsslachtoffers te beperken. Maar voor de lange termijn is dat volgens hem geen oplossing.
"Ik veroordeel niemand. Daar is het leed veel te schrijnend voor", zei Simonis zondagavond in het RKK/KRO-televisieprogramma Kruispunt. Hij erkende dat het uitdelen van voorbehoedmiddelen op de korte termijn mensenlevens kan schelen. Maar als de hoofdoorzaak van de aidsepidemie, vrijheid in seksueel verkeer (promiscuïteit), niet wordt aangepakt, zullen volgens de kardinaal op lange termijn veel meer slachtoffers vallen.

Hij benadrukte verder dat de verstrekking van condooms contraproductief werkt, omdat mensen hun seksueel gedrag dan niet zullen veranderen. "Afrika wordt niet gered door latex, maar door menselijke waardigheid", zei een bisschop uit Afrika ooit tegen Simonis. Toch zegt de kardinaal begrip te kunnen hebben voor mensen die in een wanhoopssituatie naar 'wanhoopsoplossingen' zoeken en dan besluiten condooms uit te delen.

Simonis kan zich bijvoorbeeld voorstellen dat een missiezuster condooms verstrekt aan een vrouw die gedwongen wordt tot seks door haar man die besmet is met HIV, het virus dat aids veroorzaakt. De vrouw gebruikt het condoom dan als verdedigingsmiddel. Dat is geoorloofd, aldus de kardinaal.

De Nederlandse bisschoppen wezen donderdag in een gezamenlijke verklaring het gebruik van condooms ter voorkoming van aids af. Belangrijke rooms-katholieke organisaties, waaronder de ontwikkelingsorganisatie Cordaid, reageerden daar kritisch op. Volgens hen kan het in de weerbarstige praktijk soms noodzakelijk zijn de voorbehoedmiddelen te verstrekken. Simonis wil graag met directeur H. Kruijssen van Cordaid over het meningsverschil praten.

Wat denken die bisschopppen wel niet dat ze zijn?

Voetballer na vuistslag in coma

Een speler van de Italiaanse voetbalclub Modena uit de Serie C is in coma geraakt na een vechtpartij met een tegenstander. De 26-jarige Francesco Bertolotti kreeg na de wedstrijd tegen Como (0-1) in de catacomben een vuistslag in het gezicht. Hij zakte ineen waarna hij met zijn hoofd hard op de grond viel.
In bewusteloze toestand werd Bertolotti naar het ziekenhuis vervoerd waar artsen behalve een coma ook een lichte hartaanval bij de voetballer constateerden. Bertolotti's toestand was zondagavond kritiek.

De politie hield alle getuigen en betrokkenen van het incident voor lange tijd vast in het stadion. De 26-jarige aanvoerder van Como, Massimiliano Ferrigno, zou de fatale klap hebben uitgedeeld. Hij werd onmiddellijk voor verhoor voorgeleid.

Beatles terug op nummer 1

De Beatles hebben zondag, dertig jaar na hun uiteenvallen, de eerste plaats in de Britse albumhitlijst bereikt.

De cd met de eenvoudige titel '1' is een compilatie van de 27 Britse nummer één hits van de legendarische band. Het album kwam in de eerste week meteen binnen op de eerste plaats. De drie nog levende Beatles, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, waren dolblij met het nieuws.

Volgens een Britse keten van platenzaken is het album van de Beatles vijf keer zoveel verkocht als dat van de Ierse jongensband Westlife's 'Coast to Coast', de nummer één van vorige week.

Het resultaat steeg ook uit boven de Britse rockband Oasis, die wel gezien wordt als opvolger van de Beatles. Hun nieuwste album 'Familiar to Millions' kwam binnen op nummer vijf in de hitlijsten.

Verdwaald in legerbasis

Gewapende wachters en prikkeldraad maakten geen indruk op een groep verdwaalde bejaarden die in een zwaarbewaakte Britse militaire basis terechtkwam. De oudjes liepen per ongeluk rond op Faslane, de thuisbasis van de Britse kernonderzeeërs.

Niemand hield de bejaarden tegen terwijl ze langs een aantal 'verboden toegang-bordjes' reden. Binnen de hekken genoten de Ierse toeristen van het uitzicht over de Clyde rivier nabij Glasgow.

Uiteindelijk vroeg een verwarde bejaarde aan een medewerker van de Britse defensie op welke weg hij reed. De toeristen werden ondervraagd en van het terrein geleid. Een bewakingsbeambte van de basis is geschorst sind het incident.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.