FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 30 november 2000

Apparaat test slechte adem

KELDER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er wordt alweer een taboe aangepakt. Begin januari komt er namelijk een apparaatje op de markt dat meet of iemand uit zijn bek stinkt. Uit onderzoek bleek dat ongeveer 50% van de mensen's morgens de spreekwoordelijke "dode rat" in de bek hebben. Voor 15% van de Nederlanders is een onfrisse adem een chronisch probleem.

Slechte adem zou volgens de parodontoloog E. Winkel verschillende relationele problemen veroorzaken. Via de Breath Alert kunnen stankslachtoffers eindelijk zeggen dat iemands adem stinkt. Dat probleem kan dan efficiënt aangepakt worden door een tongreiniger of een spray.

Leuk kerstkadootje voor sommige mensen

Raad van Europa keurt euthanasiewet af

daddycool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Raad van Europa keert zich tegen de nieuwe Nederlandse euthanasiewet die dinsdag werd aangenomen door de Tweede Kamer. De wet zou in strijd zijn met de Europese conventie voor de Rechten van de Mens. Dat zegt de Oostenrijkse rapporteur voor euthanasiezaken, Edeltraud Gatterer.

In de conventie staat dat niemand een ander opzettelijk mag doden. Nederland heeft de overeenkomst ondertekend, net als de veertig andere leden van de Raad van Europa. De nieuwe wet moet nog goedgekeurd worden door de Eerste Kamer. Gatterer heeft daarom een dringend beroep gedaan op de Senaatsleden om de wet te verwerpen.

Als de Eerste Kamer de wet wèl goedkeurt, wordt Nederland het eerste land ter wereld waar euthanasie onder voorwaarden is toegestaan. Dinsdag stemde de Tweede Kamer met overgrote meerderheid voor de nieuwe wet. De goedkeuring van de Eerste Kamer wordt gezien als een formaliteit.

Komen ze daar nu pas achter?

Amsterdammers sterven eerder

Wolk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amsterdamse mannen leven gemiddeld twee jaar korter dan mannen in de rest van Nederland. Vrouwen in de hoofdstad leven ook korter, maar hen kost het stadse leven maar een half jaar.

Dit blijkt uit Amsterdam in Cijfers, Jaarboek 2000 van het gemeentelijk bureau Onderzoek en Statistiek (O + S). Amsterdammers voelen zich ongezonder dan Nederlanders, stelt O + S. Allochtone hoofdstedelingen voelen zich minder gezond dan autochtone inwoners, terwijl deze laatste groep de minst gezonde leefstijl erop nahoudt. Marokkanen en Zuideuropeanen blijken een lagere sterfte te hebben dan Amsterdammers.

Vechtpartijen om een Playstation 2

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden: • Playstation 2-rellen in Frankrijk


We wisten dat de Playstation 2 console gewild is, maar wat er onlangs in een vestiging van de Virgin Megastore in Fields-Elysees in Parijs plaatsvond was wel erg bizar: tijdens de lancering van de nieuwe console in deze winkel brak er gewoon een rel uit! Er was iemand in deze winkel op het lumineuze idee gekomen om buiten het reguliere systeem van de voorbestellingen om gewoon nog eens een paar honderd extra Playstations in de verkoop te gooien.
Eigenlijk zou Frankrijk maar 70.000 exemplaren van de Playstation 2 krijgen, maar op het laatste moment kwamen daar nog eens 20.000 exemplaren bij. Waarschijnlijk heeft de Virgin Megastore als een gek geadverteerd met deze paar extra consoles, want de opkomst in Fields-Elysees was enorm. Een gigantische menigte uitzinnige gamers moest in bedwang gehouden worden buiten de deuren, maar ook binnen in de winkel was het dringen geblazen.

De security mensen slaagden er nog redelijk in om de zaak onder controle te houden, maar in het midden van de winkel stond een gigantische opblaasbare zilveren raket met daarin 300 felbegeerde blauwe dozen. Toen deze raket de lucht in ging brak in de winkel de pleuris uit: schuimbekkende gamers stortten zich als wilde beesten op de dozen en richtten een enorme ravage in de winkel aan.

Het resultaat: kapotte winkelschappen, drie mensen die moesten worden opgenomen in het ziekenhuis en een enorme smet op het blazoen van de Virgin-winkel. Het Franse online gamersmagazine PlayFrance vergeleek het gedrag van de gamers in de winkel met beesten, en wij nemen onze voorzorgsmaatregelen: we doen in ieder geval bij de introductie van de X-box een helm op en scheenbeschermers aan!

Lees het hele Artikel op Daily Radar. En als je erin slaagt om het te downloaden kun je het filmpje van de opstoot hier downloaden. Hou er wel rekening mee dat je het een paar keer moet proberen, want de verbinding met de site waar het filmpje staat is ronduit slecht te noemen. De bestandsgrootte is ongeveer 3,5 Mb en de looptijd is 44 seconden.


Bromfiets te snel voor poltie.....

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een achttienjarige bromfietser heeft maandagavond in Enschede een reeks bekeuringen gekregen. De Enschedeër reed op de Parkweg in zijn woonplaats een surveillanceauto met hoge snelheid voorbij. Toen hij de politie ontdekte, stopte hij, boog zijn verzekeringsplaatje om en ging er met nog hogere snelheid vandoor.

De politie zette de achtervolging, maar zag zich aan het eind van de Borstelweg genoodzaakt te stoppen vanwege de betonnen plaat, die daar is aangebracht. De bromfietser reed over deze plaat en kwam daarbij ten val. Daarop kon de hij in de kraag worden gevat. Op de rollerbank werd de bromfiets getest en haalde een snelheid van 75 km/u.

1,1 miljoen stembriefjes naar Tallahassee

Een rechtbank heeft gisteren besloten dat alle stembiljetten uit de counties Miami-Dade en Palm Beach naar Tallahassee moeten worden vervoerd voor een mogelijke hertelling. Het gaat om dik 1,1 miljoen stembriefjes.

De zaak was aangespannen door de Republikeinen nadat de Democraten hadden geëist dat 14.000 omstreden stembiljetten naar de hoofdstad van Florida overgebracht zouden worden voor een eventuele hertelling. Dezelfde rechter gaf dinsdag al opdracht die stembiljetten onder politiebegeleiding naar Tallahassee te vervoeren.

En zo gaat de soap in de States maar door

Voetballers krijgen domeinnaam terug

Jaap Stam en Pierre van Hooijdonk zijn door de VN-organisatie voor intellectueel eigendom in het gelijk gesteld. De twee maakten aanspraak op respectievelijk de domeinnamen www.jaapstam.com en www.pierrevanhooijdonk.com.

De World Intellectual Property Organisation (Wipo) oordeelde dat de voetballers inderdaad recht hebben op de domeinnamen. De verdediger van Manchester United en de aanvaller van Benfica wezen erop dat ze in Nederland hun naam als handelsmerk hebben geregistreerd. Daarnaast zeiden ze wereldroem te hebben vergaard als spelers van Oranje. De eigenaren van jaapstam.com en pierrevanhooijdonk.com hebben daar hun twijfels over. Volgens hun zijn de voetballers in bijvoorbeeld de Verenigde Staten helemaal niet bekend.

De Wipo bepaalde verder nog dat alleen het Wembley Stadion gebruik mag maken van de domeinnaam www.wembleystadium.com. Ook de Brit die deze naam al had geclaimd moet het afstaan aan de directie van het stadion.

Kamerlid zakt door stoel

Het D66-Kamerlid Francisca Ravestein is gisteren in de Tweede Kamer door haar stoel gezakt. De Rotterdamse politica smakte plotseling met stoel en al op de grond van de plenaire zaal, terwijl het publiek op de goedgevulde tribune giechelend toekeek.

Het ongelukje gebeurde toen zij tijdens de behandeling van de begroting van Volksgezondheid iets tegen haar VVD-buurman Blok wilde zeggen en daarbij haar gewicht kennelijk iets te ver naar links bewoog.

Technici van de Kamer staan voor een raadsel. De dure blauwe lederen fauteuils in de Kamer kunnen in principe niet omvallen, omdat ze vaststaan op een beweegbare sokkel.

Nadat de gegeneerde Ravestein opgekrabbeld was, liep zij naar de voorzitter om kond te doen van de gebeurtenis. De VVD'er Weisglas negeerde de commotie die na de val ontstond echter volkomen en liet de vergadering gewoon doorgaan.

Parkeerplekje in de bloemen

Een 77-jarige vrouw heeft gistermorgen met haar auto een enorme ravage veroorzaakt in de Frederik Hendriklaan in Den Haag toen zij bij het achteruit parkeren vol gas dwars door de etalageruit van bloemenwinkel Alpina naar binnen reed.

Uiteindelijk 'parkeerde' ze tussen de bloemen op een grote houten tafel, waarop ook kerstspullen stonden uitgestald. Overal vloog glas in de rondte, want naast de enorme winkelruit, spatte door het geweld ook een groot aantal bloemenvazen uiteen en klapten talloze kerstballen.

Bedrijfsleidster Mirjam Klever zat net met medewerker Gerard Swiers achter in de winkel een kop koffie te drinken. "Het was verschrikkelijk. Wij zaten stijf van de schrik. Het was net of er een glasbak werd leeggegooid, maar dan veel erger", aldus Klever.

Zij spreekt van een geluk bij een ongeluk dat er geen gewonden zijn gevallen. Zo is ook de bestuurster van de wagen met de schrik vrijgekomen. "Gelukkig hebben we alleen maar te maken met materiële schade. Dat is vervelend, maar daar komen we wel weer overheen", meent de bloemiste.

Amerikanen verliezen geduld

Van de Amerikaanse bevolking vindt 42 procent dat de vice-president Al Gore zijn nederlaag moet erkennen en zich erbij moet neerleggen dat de Republikein George W. Bush de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Dat blijkt uit een enquîte van de Amerikaanse televisiezender CBS en het dagblad The New York Times.

Van de ondervraagden vindt 48 procent dat het nog te vroeg is voor Gore om de handdoek in de ring te gooien en 3 procent meent dat Bush zijn verlies moet toegeven.

De Amerikanen verliezen drie weken na de verkiezingen steeds meer hun geduld. Zo wil 52 procent dat er een einde komt aan het getouwtrek tussen de beide presidentskandidaten. Vorige week lag dat aantal nog op 45 procent.

Gettovorming in Nederland toegenomen

Het aantal wijken met een sterke concentratie huishoudens met lage inkomens is in 1998 toegenomen in vergelijking met vier jaar daarvoor. Het totale aantal mensen met een laag inkomen is verder afgenomen.

Dit blijkt uit de Armoedemonitor 2000 van het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Centraal Bureau voor Statistiek. De toename van de zogenaamde gettovorming is voornamelijk het gevolg van het vertrekken van mensen uit de probleemwijken omdat ze meer verdienen. Dat gebeurt voornamelijk in Rotterdam, Amsterdam en Groningen waar één op de vier huishoudens leeft van een laag inkomen.

Toch is de angst voor gettovorming onterecht, vindt een woordvoerder van het ministerie van Volkshuisvesting. De laatste jaren zijn maatregelen getroffen om 'arme' wijken beter leefbaar te maken. "Dan praat je bijvoorbeeld over criminaliteitsbestrijding en het opknappen van huizen."

Dat de gettovorming is toegenomen ligt volgens hem aan de cijfers. "Die lopen tot 1998. De meeste projecten zijn onlangs gestart. De resultaten zijn over vijf of tien jaar pas goed merkbaar."

Ismee Tames van het onderzoeksinstituut Nyfer, dat zich bezighoudt met stedelijke ontwikkeling, is met name te spreken over de bouw van iets grotere huizen voor mensen die meer zijn gaan verdienen. "Die mensen kunnen gewoon in hun wijk blijven wonen en er toch op vooruit gaan qua woonruimte. Maar dan moet je wel oppassen dat je niet meteen grote, dure huizen gaat bouwen. Dan is de stap te groot."

Zware bevalling

Blijdschap in Diergaarde Blijdorp. In de Rotterdamse dierentuin is dinsdagavond een olifantje geboren. Het jong is kerngezond en moeder en kind maken het goed. Welke naam de olifantenbaby krijgt is nog onbekend. De dierentuin weet namelijk nog niet of het een mannetje of vrouwtje is.

Het olifantje is het vierde jong van de dertigjarige olifant Irma. De bevalling verliep snel en soepel. Het kersverse olifantje kon na tien minuten al staan en na vijftig minuten begon het melk te drinken bij de moeder.

Het diertje is geboren in een omgeving die natuur zo dicht mogelijk benadert. Er vond geen menselijk ingrijpen plaats. Het olifantenkalfje is al helemaal opgenomen in de groep en wordt voortdurend omringd en vertroeteld door de andere vrouwtjes. Met de komst van de nieuwe boreling is de kudde olifanten nu uitgebreid tot zeven. Het gaat om twee mannetjes met elk een apart verblijf en vier vrouwtjes die in kuddeverband leven.

De geboorte van het olifantje is verheugend nieuws voor Blijdorp dat het Europees fokprogramma van de Aziatische olifant coördineert. Ondanks een toename van het aantal geboortes is het nog steeds niet best gesteld met deze soort. Het fokken van de dieren is bijzonder lastig vanwege het hoge aantal niet-productieve mannetjes, lastige transporten en weinige geboortes.

De nieuwe aanwinst van Blijdorp is overigens live te zien op internet. En wel op www.diergaardeblijdorp.nl.

16-jarige jongen blijkt serie-aanrander

De politie heeft een 16-jarige serie-aanrander uit IJsselstein van zijn bed gelicht. De scholier heeft inmiddels bekend zich aan 13 meisjes en vrouwen vergrepen te hebben.

Sinds begin oktober trok de jonge aanrander er met zijn brommer op uit. Zowel in zijn woonplaats als in Nieuwegein greep hij zijn lopende of fietsende slachtoffers beet en betastte hen onzedelijk. Zijn praktijken zaaiden veel onrust. Via een intensief onderzoek kwamen rechercheurs de seksmaniak op het spoor.

De dertien opgebiechte zaken hebben betrekking op slachtoffers, die bij de politie aangifte hebben gedaan. Er wordt vermoed, dat de ingesloten scholier meer aanrandingen op zijn geweten heeft.

WK Handbal 2003 in Nederland

Nederland mag in 2003 het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen organiseren. Bij de vergadering van de internationale federatie IHF in Estoril kreeg Nederland met 59 tegen 54 stemmen de voorkeur boven Kroatië, de enige tegenkandidaat.

Het Nederlands handbalverbond (NHV) had een flinke delegatie naar de Portugese badplaats gestuurd om het toernooi binnen te halen. Het NHV organiseerde eerder het EK 1998 voor vrouwen. Dat evenement draaide met een budget van 2,5 miljoen gulden. Voor het komende WK wordt dat verhoogd naar 4 miljoen. Speelsteden zijn Groningen, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam.

Proces Dutroux start in 2002

Het proces tegen Marc Dutroux, hoofdverdachte in een reeks verkrachtingen en kindermoorden die na zijn arrestatie in 1996 België op zijn kop zette, begint in het najaar van 2002.

De Belgische minister van Justitie Verwilghen noemde woensdag deze termijn. Hij zei namelijk te verwachten dat het onderzoek in de zaak-Dutroux in maart 2002 zal worden afgerond.

De rechtszaak, die onvermijdelijk grote belangstelling zal trekken, heeft plaats in het justitiegebouw in Aarlen, tegen de grens met Luxemburg. Het gebouw wordt momenteel ingrijpend verbouwd, mede vanwege de noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen.

Dutroux kreeg onlangs al vijf jaar gevangenisstraf opgelegd vanwege zijn poging in 1998 om te ontsnappen. Hij overmeesterde twee begeleidende rijkswachters toen hij in het gerechtsgebouw van het Waalse Neufchateau zijn dossier kwam inkijken. Dutroux' vrijheid was van korte duur. Een paar uur later werd hij in de kraag gevat. Dutroux ging in beroep. Volgende week is de uitspraak.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.