FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 november 2000

Kamer stemt in met euthanisiewet

Een grote meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdag voor het wetsvoorstel voor euthanasie gestemd. Na een hoofdelijke stemming bleek dat 104 Kamerleden het voorstel steunen; 40 zijn tegen.

De fracties van VVD, D66, GroenLinks stemden unaniem voor. Van de PvdA kon alleen Kamerlid Apostolou zich om principiële redenen niet achter de wet scharen. CDA, SGP, RPF, GPV en de SP stemden tegen.

De wet bepaalt dat artsen een weloverwogen verzoek tot levensbeëindiging van ondraaglijk en uitzichtloos lijdende patiënten mogen inwilligen als zij zich aan strenge regels houden. Onzorgvuldige euthanasie blijft strafbaar, met een maximumstraf van 12 jaar. De arts moet zijn dodelijk handelen melden bij een regionale toetsingscommissie, die alleen bij twijfel het Openbaar Ministerie inschakelt.

De Kamer heeft het voorstel slechts op twee kleine, technische punten aangepast. De overige zestien amendementen en drie moties, allemaal ingediend door de oppositiepartijen, zijn verworpen.

Tatoeage op arm Beckham verkeerd

David Beckham, prominent speler van het Engelse nationale elftal, heeft de naam van zijn geliefde Posh Spice op zijn voorarm laten tatoeëren. In het Indiase Hindi, dacht hij. De Britse krant The Guardian schrijft dat Beckhams hoofd zo rood werd als zijn Manchester-Unitedshirt toen hij ontdekte dat de ingeschakelde tatoeëerder de naam van zijn echtgenote gespeld had als Vihctoria in plaats van Victoria.

Agenten die Beckhams zakelijke belangen buiten het voetbal behartigen, reageerden geërgerd en hielden vol dat de naam correct was gespeld. Een van hen stelde zelfs dat het woord niet in Hindi was geschreven maar in het hindu. De man liet zich zelfs niet uit het veld slaan toen hem werd verteld dat er helemaal geen taal hindu bestaat, maar dat het de omschrijving is van de honderden miljoen aanhangers van het hinduïsme.

Volgens Pademesh Gupta, uitgever van een magazine in Hindi, is de naam Victoria erg bekend in India wegens de voormalige Britse koningin Victoria. Waarschijnlijk heeft een Engelsman de tatoeage aangebracht, aldus Gupta.

Beckham had al twee tatoeages: de naam van zijn zoon Brooklyn in Gothische letters op zijn onderrug en een wraakengel op zijn nek en schouders.

Madonna's stalker wint kaartjes

Madonna's stalker, Marcus Sessions, heeft 2 kaartjes gewonnen voor een exclusief concert in Londen van de material girl. Madonna treedt vanavond op in Brixton Academy.

De 26-jarige stalker uit Londen won vorige week de kaartjes voor het exclusieve optreden van Madonna tijdens een prijsvraag op de radio en hij barstte in huilen uit toen de presentator hem het goede nieuws gaf. Maar als het aan Madonna ligt, komt hij het pand niet binnen. Ze wil hem er absoluut niet bij hebben.

Marcus valt Madonna al jaren lastig. Afgelopen juni zou hij hebben ingebroken in haar huis in de bekende Londense wijk, Notting Hill. Ook in 1998 had de stalker geprobeerd de penthouse van de superster binnen te dringen. Marcus deed zich voor als boodschappenjongen. Maar zonder succes, hij werd gesnapt!

Ben benieuwd of hij haar nu wel of niet zal ontmoeten op het feesie

Exodus van hoertjes

Door het opheffen van het bordeelverbod en de strenge regels rond de seksindustrie in ons kikkerlandje wijken veel prostituees uit Afrikaanse en Oost-Europese landen naar België uit.

In de eerste plaats kwamen zij in Antwerpen terecht, maar omdat daar opeens een overvloed aan dames van plezier onsstond, zijn er ook de nodigen naar Brussel en Luik vertrokken.

Door de beperking van het aantal peeskamertjes gaan velen op straat tippelen, iets wat in België bij wet is verboden en daardoor zijn daar de laatste weken al tientallen hoertjes opgepakt.

Betalen voor sex wordt dus steeds moeilijker hiero , da's dan ook wel het enige

Greenpeace: Nintendo niet groen genoeg

Wanneer ze bij Greenpeace even geen bomen hebben om zich aan vast te binden, gaan ze op zoek naar andere manieren om de planeet te beschermen. In dit geval waren electronicaproducenten het slachtoffer.

De ingenieuze mensen van Greenpeace hebben een puntenlijst samengesteld, waarbij een bedrijf maximaal 45 punten kan krijgen voor mileuvriendelijkheid. Nintendo deed het het slechtst, met een score van maar liefst 4 punten!

Dit valt overigens wel te relativeren. Ze kregen voor 11 van de 15 onderdelen geen punten, omdat ze de informatie niet vrij wouden geven.

"We're in continuous dialogue with all the companies we speak to, apart from Nintendo, The company has an incredibly poor standard of communication regarding this issue."

"What really struck me was Nintendo's response when we asked them about this. They said that their products don't create waste because... People hang onto them!"

Sony doet het daarintegen het best van de 3 groten; ze scoorden 24 punten. Microsoft sprokkelde er 15 bij elkaar.

500.000e post in het FOK!forum

Eindelijk is het dan zover! Nu het Fok!Forum dik een jaar bestaat zijn we alweer door een belangrijke grens heen. Vanmorgen om 10:10 heeft Num met de tekst 'Hee je was zonet nog grijs???' de 500.000e post geplaatst in het Fok!Eiland-forum. (http://www.fokforum.nl/showtopic/24564).

Wij van de crew willen dus ook Num van harte feliciteren met deze post en hopen dat we met zijn allen heel snel die 1.000.000e post halen.

Als je ook een kijkje wil nemen op het Fok!Forum, klik dan hier.

Vertrouwen in Euro daalt flink

De sterk gedaalde koers ten opzichte van de dollar heeft het vertrouwen in de euro een forse knauw gegeven. Nog slechts de helft van de Nederlanders vindt dat de euro een aanvaardbare opvolger is van de gulden. Ruim anderhalf jaar geleden bestempelde nog 80 procent de euro als een aanvaarbare opvolger.
Uit enquêtegegevens van het onderzoeksbureau Nipo blijkt dinsdag dat de vele publiciteit rond de euro-dollarkoers leidt tot een afnemende steun voor de Europese munt. Sinds de euro bijna twee jaar geleden is ingevoerd, is de munt ten opzichte van de Amerikaanse dollar ruim een kwart gedaald. De koopkracht in de eurolanden is overigens niet gedaald.

Uit het Nipo-onderzoek blijkt dat veel mensen de komst van de euro met enig wantrouwen tegemoet zien. Meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) voorziet dat het leven duurder wordt als gevolg van de omschakeling op de euro. Verwacht wordt dat 1 januari 2002 wordt aangegrepen om de prijzen van producten en diensten te verhogen.

Ook ondernemers zijn die mening toegedaan. Het Nipo doet onderzoek naar de publieke opinie omtrent de euro op aanvraag van het Nationaal Forum voor de introductie van de euro. Het forum heeft de opdracht een zachte landing van de euro in Nederland te bewerkstelligen. In het forum zijn overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd.

Het Nationaal Forum is in de achterliggende jaren een voorlichtingscampagne gestart om de verschillende bevolkingsgroepen voor te bereiden. De campagne wordt het komend jaar - het laatste jaar van de gulden - geïntensiveerd. Inmiddels zegt 8,5 op de 10 Nederlanders wel eens voorlichting te hebben genoten over de euro.

Probleem vormen de oudere mensen. Onderzoek toont aan dat de interesse en kennis van deze doelgroep in en over de euro laag is. Het forum neemt specifieke maatregelen om oudere mensen te informeren. Zo is er een groep van 45 mensen die de bejaardenhuizen langsgaan om voorlichting te geven.

Het Nipo-onderzoek toont verder aan dat de burger wil dat de winkeliers hun producten zo snel mogelijk voorzien van dubbele prijzen; in guldens en euro's. Het lijkt vooralsnog niet waarschijnlijk dat die wens wordt verhoord. Afgesproken is dat alle producten vanaf 1 juli 2001 dubbel worden geprijsd.

Maar uit onderzoek van De Nederlandsche Bank, verricht in maart 2000, blijkt dat lang niet elke winkel van plan is dat te toen. De bank noemt het tempo waarin bedrijven zich voorbereiden laag.

Jurrasic Park 3 word beestachtig goed

De dinosaurussoorten Raptor en T-Rex zijn gedateerd. Dat beweren de makers van de film 'Jurassic Park 3'.

In het derde deel van de kaskraker wordt de hoofdrol gespeeld door een Spinosaurus. De gevaarlijke predator is veertien meter hoog en veel groter en angstaanjagender dan zijn voorganger, de T-Rex. Spino-dino zal het bioscooppubliek angstige uurtjes bezorgen.

In de big-budget actiefilm 'Jurassic Park 3' werkt de paleontoloog Alessandro Nivola samen met de bekende Jurassic-expert Sam O'Neill. Ze moeten ervoor zorgen dat een twaalfjarige jongen gered wordt van het dinosaurussen-eiland. Nivola is onder de indruk van het mechanische beest.

"Wij hebben de bijrollen. De echte hoofdrol is weggelegd voor de dinosaurus." Joe Johnston ('Jumanji') heeft de moeilijke taak van het regisseren van de film op zich genomen. Actrice Téa Leoni speelt de moeder van het verdwaalde jongetje. Ook zij is blij met haar aandeel in de nieuwe 'Jurassic Park'. "Ik heb het geweldig naar mijn zin. En als de film een flop wordt, is het de schuld van dino. Mij kunnen ze niets maken", aldus actrice Leoni. De film 'Jurassic Park 3' draait vanaf volgend jaar augustus in de Nederlandse bioscopen.

Langste verkeerstunnel ter wereld

Koning Harald V van Noorwegen heeft maandag 's werelds langste verkeerstunnel geopend. Er was meteen een incident, waarbij vijftig genodigden schrokken toen hun bus zich met rook vulde.

Met 24,5 kilometer overtreft de Leardaltunnel, die Oslo verbindt met Noorwegens tweede stad Bergen, ruimschoots de 16,9 kilometer lange Zwitserse Sint Gotthard, die tot nu toe als de langste gold.

De tunnel is uitgerust met een geavanceerd ventilatie- en luchtfiltersysteem. De ongeveer vijftig genodigden die maandag als eersten door de tunnel werden gereden konden de werking daarvan ongewild bewonderen. Halverwege de tunnel vulde hun bus zich met rook en moesten zij uitstappen. Na vijf minuten was de lucht echter alweer geklaard en konden zij verder rijden. Het incident, veroorzaakt door kortsluiting in een ventilator, maakte de eerste reis, nog voor de officiele opening, extra gedenkwaardig.

Al jaren kijken de Noren uit naar een betere verbinding tussen Oslo aan de oost- en Bergen aan de westkust van het land. Tot nu toe moest de reiziger op deze route gebruik maken van meerdere autoveren of van bergwegen die in de winter regelmatig worden afgesloten. De nieuwe tunnel ligt 300 km ten noordwesten van Oslo tussen Leardal en Aurland en gaat anderhalve kilometer diep door een van de mooiste berggebieden van Noorwegen. Om hem te bouwen moest 2,5 miljoen kuub steen worden verwijderd.

Om te zorgen dat de automobilist tijdens de twintig minuten durende tocht door de tunnel niet in slaap valt zijn rechte stukken afgewisseld met flauwe bochten en wordt daglicht nagebootst. Drie grote inhammen waar auto's stil kunnen staan zijn voor hetzelfde doel voorzien van speciale verlichting, kleuren en muurschilderingen.

Dikke Moeder 'plet' eigen kind

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw van 157 kilo heeft in New York geprobeerd haar 12-jarige dochter geprobeerd te vermoorden door bovenop haar te gaan liggen. Na een melding over wateroverlast door buren ging de politie het appartement binnen omdat Rosemary Zephirin niet opendeed. Ze troffen haar bovenop haar bewusteloze dochter aan.

Agenten moesten aan de zwaarlijvige vrouw sjorren om haar van haar dochter af te halen. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is stabiel. Moederlief is aangeklaagd wegens poging tot moord.

Hongerige hond veroorzaakt botsing

Een 80-jarige automobiliste uit Zandvoort is door toedoen van haar hongerige hond in haar woonplaats tegen een geparkeerde auto gebotst.

De vrouw reed over de Grote Krocht met haar huisdier op de achterbank en een zakje met vlees en vleeswaren op de passagiersstoel. Het ging mis, toen de door lekkere trek gekwelde hond een poging deed om het zakje te bemachtigen. De Zandvoortse wilde dat verhinderen en verloor daarbij de controle over het stuur.

Sex.com terug bij rechtmatige eigenaar

Een Amerikaanse rechter in San Fransisco heeft met een uitspraak over een van de meest kostbare domeinnamen, sex.com, een einde gemaakt aan een lang slepend gevecht. De rechter wees de naam toe aan bedenker van de site Gary Kremen. Hij deponeerde de domeinnaam sex.com in 1994, aan het begin van het digitale tijdperk.

De verliezer is Stephen Cohen. Hij maakte van de website een goedlopende porno-industrie.

Kremen reageerde dolgelukkig. "Ik ben maar een kleine jongen en Cohen is een grote jongen die zijn imperium heeft opgebouwd op basis van fraude en bedrog." Volgens de advocaten van Kremen legde Cohen in 1995 beslag op sex.com door valse papieren te tonen waarin Cohen als de nieuwe eigenaar werd aangegeven.

De site sex.com zou zo'n 25 miljoen keer per dag worden bekeken en ongeveer honderd miljoen dollar (circa 260 miljoen gulden) waard zijn, een van de meeste waardevolle van het hele World Wide Web.

Gore: alle stemmen tellen

Vice-president Al Gore heeft vanochtend in een korte toespraak zijn besluit verdedigd om de officiële uitslag van de presidentsverkiezingen in de staat Florida juridisch aan te vechten. "In Florida zijn duizenden stemmen niet eens geteld. Hoe kunt u erop vertrouwen dat de volgende keer uw stem niet wordt genegeerd", vroeg Gore zich af.

Minister Katherine Harris maakte zondagavond bekend dat de Republikein Bush in Florida 537 stemmen meer heeft behaald dan de Democraat Gore. Daarmee kwam Bush op 271 kiesmannen, vier meer dan zijn rivaal.

De Democratische vice-president Lieberman maakte onmiddellijk daarna bekend dat de Democraten wegens de gang van zaken bij de telling de uitslag niet te aanvaarden. Gore eiste in zijn rede dat alle stemmen die in de zuidelijke staat zijn uitgebracht, worden geteld. Hij hekelde de "partijdige" pogingen om te verhinderen dat alle stemmen worden geteld. "Dit is Amerika. Als stemmen zijn uitgebracht, tellen we ze. Wij leggen ze niet naar willekeur terzijde omdat het te moeilijk is ze te tellen", hield de Democraat de Amerikanen voor.

Gore voorspelde dat de verkiezingen de Amerikanen een gevoel van gemeenschappelijkheid kunnen bezorgen. Doordat Bush en hij zo dicht bij elkaar liggen, worden zij er misschien aan herinnerd dat zij één volk zijn, met een gedeelde geschiedenis en een gedeelde lotsbestemming.

Myanmar verbiedt cd U2

FuzzyLogic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe CD van de Ierse popgroep U2 is verboden in Myanmar, het voormalige Birma. Iedereen die de CD 'All that you can't leave behind' in bezit heeft riskeert een gevangenisstraf van twintig jaar. Reden voor het verbod is dat U2 op de CD een ode brengt aan oppositieleidster Aung aan Suu Kyi, die onder huisarrest is geplaatst. Het nummer 'Walk On' is aan haar opgedragen.

In 1990 won de partij van Suu Kyi met grote meerderheid de verkiezingen in Myanmar, maar de militaire junta weigerde de macht af te staan. Voor haar vreedzame verzet kreeg Aung San Suu Kyi de Nobelprijs voor de vrede.

Ook op de officiële U2-site trekt de band van leer tegen de onderdrukking in Birma. Ze roept haar fans op de eigen regering onder druk te zetten om het land niet te bezoeken. In december gaan de Europese ministers van Buitenlandse Zaken een bezoek naar Birma en het buurland Laos. U2 vindt zo'n bezoek niet gepast.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.